Destinations
Norway postcards cu un BMW X3
Publicat
în urmă cu 1 anpe

„Traveller’s tales” a explorat frumuseţea Norvegiei în cel de-al patrulea proiect de scurtmetraj în colaborare cu BMW.

„Dacă doriţi cu adevărat să vă bucuraţi de peisaje şi drumuri norvegiene senine – trebuie să vizitaţi ţara în afara sezonului turistic. Am decis că luna octombrie va fi frumoasă şi am fost martorii transformării în iarnă şi înapoi de mai multe ori! Ne place această perioadă magică şi neobişnuită a anului, natura încercând în fiecare zi un decor nou, în timp ce Norvegia a forţat-o într-adevăr la extrem. Ţara are o infrastructură în creştere rapidă, astfel încât în timpul călătoriei eşti întâmpinat deseori cu posibilitatea de a alege între a lua un feribot sau printr-un tunel, ori ruta mai lungă printre fiorduri. Pe lângă vizitarea obiectivelor norvegiene obligatorii – serpentina Trollstigen şi Atlantic Ocean Road -, am vrut să găsim câteva nestemate ascunse, aşa că aproape întotdeauna am ales drumurile cu serpentine”, explică Stanly.
Călătoria de opt zile a început cu drumul spre Randsverk – un drum pitoresc printre lacuri şi parcuri naturale. Zăpada şi soarele au însoţit în mod constant echipa în călătorie şi mereu a existat ameninţarea unei furtuni de zăpadă. Lucrătorii rutieri care montează stâlpii de zăpadă de-a lungul drumului au prevăzut o excursie provocatoare.
Prima zi la Trollstigen nu a fost promiţătoare – drumul a fost închis din cauza ninsorii neaşteptate. Din fericire, drumul a fost curăţat rapid, iar echipa a fost întâmpinată în vârf cu cer însorit şi culmile înzăpezite.
„Cu un contrast atât de puternic între temperaturi şi asfalt, este esenţial să ai încredere în automobilul tău. În plus, din cauza timpului redus de soare de toamnă din nord, partea inferioară a Trollstigen nu este atinsă de razele soarelui, astfel că aerul este foarte umed şi mereu înceţoşat. BMW X3 ne-a oferit confort şi încredere, în timp ce a arătat foarte bine pe traseele norvegiene pitoreşti”, îşi aminteşte Stanly.
Când echipa s-a apropiat de Atlantic Ocean Road, ploua puternic. Chiar înainte de apusul, cerul s-a limpezit şi a etalat una dintre cele mai de neuitat panorame: seria de poduri proiectate cu o curbă specială a creat impresia de condus direct spre apus.
În continuare, pe listă s-au aflat două drumuri foarte virajate, ale căror serpentine se îndreptau spre Vøringfossen. Când s-a finalizat construcţia noului drum, cel vechi a fost transformat în muzeu cultural Måbødalen. Există mai multe locuri în care drumul vechi şi cel nou se întâlnesc, dar cel vechi este accesibil doar pe jos sau cu bicicleta. De asemenea, poţi merge pe râu în amonte pe una dintre numeroasele poteci de trekking.
„Unele dintre rutele noastre au fost descoperite doar cercetând meticulos hărţile. Favoritul nostru – drumul Stalheimskleiva – a fost ocolit de o serie de tuneluri şi discuţiile de pe internet. Probabil aceasta este cea mai încâlcită serie de viraje şi cu cea mai mare înclinaţie pe care am condus vreodată. Este o serpentină cu sens unic în coborâre, iar pentru a reveni la vârf trebuie să treci prin acele tuneluri noi”, spune Katya despre experienţă.
Povestea a fost creată folosind DJI Mavic 2 Pro pentru imagini aeriene, precum şi o cameră Hasselblad X1D pentru fotografii. Cel mai important instrument al descoperirii a fost BMW X3 xDrive20d, gata să acopere sute de km cu fiecare plin de combustibil şi să depăşească orice provocare oferită de toamna norvegiană.
Cu autonomie de peste 1.000 de kilometri pentru utilizare cotidiană, maşina a oferit şi flexibilitatea necesară pentru a naviga între staţiile de alimentare şi schimbarea constantă a preţurilor la combustibil în Norvegia.
Este a patra oară când BMW este partener al „Traveller’s tales” pentru ponturi de descoperire – după lansarea „Frozen România”, „The Scotland Colors” şi „Discover Portugal” – şi a doua oară când BMW X3 se dovedeşte partenerul de călătorie perfect.
Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook, Instagram și YouTube!
City Break
5 orașe pe care să le vizitezi când se ridică restricțiile
Publicat
în urmă cu 6 zilepe
13 aprilie 2021
Ai chef de un city break? Iată cinci orașe pe care poți să le pui pe listă pentru o evadare de weekend în momentul în care se ridică restricțiile.
Cel mai mult în această perioadă, marcată de pandemia de coronavirus, mi-a lipsit posibilitatea de a călători fără restricții. Dar mi-am păstrat optimismul și cred că lucrurile vor reintra în normal și curând vom putea călători fără să prezentăm teste negative sau fără să stăm în carantină la întoarcerea în țară.
E greu să alegi un oraș pentru un city break perfect, dar ne-am lăsat inspirați de conturile de Instagram și am ales Praga, Istanbul, Bordeaux, München și Bruges.
Praga
Bordeaux
München
Bruges
Te poți lăsa inspirat și de postările de pe contul nostru de instagram @travelingmag.ro.
Dacă vrei să descoperi și alte lucruri chic, citește și lachicboutique.ro
Tu ce orașe ai pe listă?
Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook, Instagram și YouTube!
Destinations
Cele mai periculoase peșteri din lume și un ghid cum să supraviețuiești în ele
Publicat
în urmă cu 6 zilepe
13 aprilie 2021
Să descoperi cele mai periculoase peșteri din lume sigur este o aventură spectaculoasă, mai ales că pentru a le exploata ai nevoie de o pregătire serioasă înainte.
Lista cu peșterile de mai jos nu figurează sigur la agenția ta preferată de turism. Dar dacă ești pasionat de speologie atunci trebuie să ajungi într-una din peșterile de mai jos.
Atenție, sunt unele dintre cele mai periculoase peșteri din lume și tocmai de aceea avem și un mic ghid care să te ajute să supraviețuiești în situații extreme.
Ghețarul Gorner, Elveția
Această peșteră care stă să cadă este periculoasă chiar și pentru experți. Fiecare schimbare în temperatură ar putea duce la prăbușirea camerelor. Dacă stai mai mult de câteva ore aici, există o șansă reală să nu mai poți ieși niciodată. Temperatura apei are exact 0,1 grade Celsius.
Mina Naica, Mexic
Supranumită “peștera care arde”, minerii au descoperit aici cristale din ghips care ajung până la 13 metri înălțime. În peșteră sunt 50 de grade Celsius și aproape 100% umiditate, astfel că mineritul este imposibil de realizat. Îți vor lua foc plămânii aici dacă nu ai echipament adecvat și un sistem de răcire corespunzător.
Ghețarul Tyndall, Patagonia, Chile
Această groapă are peste 100 de metri adâncime și poate fi umplută cu apă topită de la ghețari în câteva ore. Înainte de coborâre, alpiniștii urmăresc evoluția ghețarilor pentru a se asigura că au timp să și urce înapoi dacă peștera este indundată.
Râul subteran Puerto Princesa, Palawan, Filipine
Peștera care trăiește. Această peșteră are un ecosistem subteran uriaș, iar camerele sunt pline cu tarantule și șerpi veninoși. Seara, mii de apodide invadează peștera, în timp ce mii de lilieci o părăsesc. Sunetul pe care îl fac zburătoarele este egal în volum cu cel al unui tren de viteză.
Peștera Stelei Negre, Uzbekistan
Aceasta este peștera care te mumifică, pentru că aerul uscat și temperaturile scăzute din interior pot mumifica orice corp de animal. Ca să ajungi în peșteră trebuie să cobori 1000 de metri pe un vânt rece ca gheața care bate constant. Tot drumul de coborâre este străbătut pe întuneric beznă.
Auyan-Tepui, Venezuela
Supranumită “peștera care stă ascunsă”, intrarea în această peșteră este extrem de greu de găsit chiar și cu tehnologia zilelor noastre. Experții iau de obicei elicopterul până la poarta peșterii, învăluită de vegetația densă.
Situații de urgență care pot apărea în peșteră și ce trebuie să faci ca să supraviețuiești!
Iată care sunt cele mai periculoase patru situații de urgență pe care tu sau un coleg de expediție le puteți suferi într-o peșteră, dar și cum să le faci față.
Claustrofobia
Treci prin zonele extrem de strâmte mai întâi cu picioarele, pentru a nu rămâne blocat, după care asigură-te că și casca ta poate intra prin tunel. Dacă suferi un moment de claustrofobie, trage adânc aer în piept, stai calm și mergi în față încet.
Epuizare
Oamenii au tendința să meargă mai repede în locuri pe care nu le cunosc, însă epuizarea și lipsa concentrării te pot costa chiar viața într-o peșteră. Trebuie să îți amintești constant să o iei mai ușor și să mergi normal.
Panica
Când mergi într-o peșteră pentru câteva zile la rând, îți va trebui tot atât timp să și ieși din ea. O poți lua razna gândindu-te la asta, pentru că ești conștient că, dacă pățești ceva, spitalul este la zile distanță de tine. Cum să faci față acestor gânduri? Gândește-te doar la următorul pas, nimic mai mult.
Expunere la frig și umezeală
Din cauza expunerii, ești mereu ud atunci când explorezi o peșteră, iar temperaturile sunt mereu scăzute. Este important să nu stai nemișcat pentru perioade lungi de timp dacă ți-e frig. Mergi încet până te încălzești din nou.
Foto: Red Bull Content Pool
Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram!

Atena, capitala Greciei, este locul ideal pentru o noapte de distracție, o zi plină de vizite și vestigii istorice sau un periplu culinar de neuitat.
Într-o perioadă marcată încă de numeroase restricții, Grecia pare destinația cea mai accesibilă în această vară. Așa că ‘i-am pregătit un scurt ghid al Atenei, capitala comparată de mulți ca fiind noul Berlin al Mediteranei, cu locuri de cazare, shopping și desfăț culinar.
Fresh Hotel
Acest hotel a fost deschis de Ada Yfanti pe când avea doar 26 de ani. Tinerețea și energia acesteia se regăsește în camerele hotelului. Vei găsi mobilă de designer și o paletă de culori rezultată din combinația de culori neutre și vibrante. Unele camere au grădini private și chiar și home cinema. Adevăratul atuu este însă terasa de pe acoperiș, de unde se vede perfect Acropolele.
New Hotel
Acest boutique hotel a fost cândva Olympic Palace Hotel. Clădirea a fost remodelată cu atenție la detalii și prezervare, vechile scaune și uși fiind readuse la strălucirea de altădată. Fiecare dintre cele 79 de camere sunt modelate după cele trei concepte de bază elene, ochiul rău, Atena antică sau karagoiozis, teatrul de păpuși elen.
Persephoni
Aici vei găsi cele mai delicate genți, la care poți cumpăra accesorii dure din metal sau alte materiale pentru un look inedit.
Pantopolio
La acest magazin vei găsi gustări comestibile care arată ca mici piese de artă, pe bază de ulei de măsline, miere de stup sau oțet balasmic.
By the glass
În luna decembrie a anului 2013, acest wine bar și-a deschis porțile într-o clădire uluitoare din secolul 19. Situată în apropiere de Piața Syntagma, localul a devenit unul de succes aproape instant.
Drinkworks
Acest serviciu îți trimite un kit pentru cocktailuri oriunde te-ai afla în oraș. Încearcă un Kir Royale, un Dry Martini sau un Cosmopolitan.
Funky Gourmet
Acest restaurant are două stele Michelin și este proprietatea bucătarului șef Georgiana Hilidaki. Vei găsi aici meniuri de degustare bazate pe legumele și fructele de sezon. Dacă vezi în meniu biscuiți Oreo cu pește sau Tăcerea Mieilor, comandă neapărat o porție din fiecare.
Sun of a beach
Dacă vrei să ai accesorii de plajă super cool, atunci trebuie să ajungi aici. Sigur vei face senzație pe orice plajă din Grecia cu prosoapele cumpărate de aici.
Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram!


5 orașe pe care să le vizitezi când se ridică restricțiile
Ai chef de un city break? Iată cinci orașe pe care poți să le pui pe listă pentru o evadare...


Recomandări pentru o zi de vis în Atena
Atena, capitala Greciei, este locul ideal pentru o noapte de distracție, o zi plină de vizite și vestigii istorice sau...


Recomandări pentru un weekend la Sankt Petersburg
Dacă ai Rusia pe lista ta cu destinații de vacanță, atunci pune Sankt Petersburg primul oraș în care trebuie să...


5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e
Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...


[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?
Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...


Recomandări pentru un weekend la Amsterdam
Cu o serie de muzee spectaculoase, teatre, restaurante, baruri, concerte în fiecare weekend, și nu doar atât, Amsterdam este destinația...


Unde stai, mănânci, te relaxezi și te distrezi în… Sibiu
Orașul Sibiu este oricând o alegere bună pentru o evadare de weekend. Așa că îți dăm câteva ponturi pentru ca...


Recomandări pentru o zi de vis în Praga
Chiar și toamna, capitala Cehiei este un loc numai bun pentru a fi explorat, fiind plin cu muzee, cafenele și...


Istanbul în 48 de ore! Ce să nu ratezi în orașul-minune al Turciei
Să spunem că ai doar 48 de ore la dispoziție să vizitezi Istanbul, o destinație de vis pentru care în...


Norway postcards cu un BMW X3
„Traveller’s tales” a explorat frumuseţea Norvegiei în cel de-al patrulea proiect de scurtmetraj în colaborare cu BMW. Şosele neîntrerupte care...

5 orașe pe care să le vizitezi când se ridică restricțiile

Cele mai periculoase peșteri din lume și un ghid cum să supraviețuiești în ele

Destinație pentru pasionații de design: Ritz-Carlton Al Wadi Desert

TRAVEL TALKS: Eugenia Nicolae

Recomandări pentru o zi de vis în Atena

Recomandări pentru o zi de vis în Atena

Destinație pentru pasionații de design: Ritz-Carlton Al Wadi Desert

Cele mai periculoase peșteri din lume și un ghid cum să supraviețuiești în ele

5 orașe pe care să le vizitezi când se ridică restricțiile

Descoperă unul dintre cele mai izolate locuri din lume prin ochii alpinistului Kilian Fischhuber

Wizz Air introduce măsuri adiționale de igienă pentru a asigura sănătatea și binele clienților și echipajelor

LeBron James promovează gențile de voiaj Rimowa

[VIDEO] 4 workout-uri care te ajută să scapi de jet lag

Air New Zeeland lansează un hit cu procedurile de siguranță prezentate înainte de decolare
