Connect with us

Destinations

Norway postcards cu un BMW X3

Published

on

Norway postcards cu un BMW X3

“Traveller’s tales” a explorat frumuseţea Norvegiei în cel de-al patrulea proiect de scurtmetraj în colaborare cu BMW.

Norway postcards cu un BMW X3

“Dacă doriţi cu adevărat să vă bucuraţi de peisaje şi drumuri norvegiene senine – trebuie să vizitaţi ţara în afara sezonului turistic. Am decis că luna octombrie va fi frumoasă şi am fost martorii transformării în iarnă şi înapoi de mai multe ori! Ne place această perioadă magică şi neobişnuită a anului, natura încercând în fiecare zi un decor nou, în timp ce Norvegia a forţat-o într-adevăr la extrem. Ţara are o infrastructură în creştere rapidă, astfel încât în timpul călătoriei eşti întâmpinat deseori cu posibilitatea de a alege între a lua un feribot sau printr-un tunel, ori ruta mai lungă printre fiorduri. Pe lângă vizitarea obiectivelor norvegiene obligatorii – serpentina Trollstigen şi Atlantic Ocean Road -, am vrut să găsim câteva nestemate ascunse, aşa că aproape întotdeauna am ales drumurile cu serpentine”, explică Stanly.

Norway postcards cu un BMW X3

Călătoria de opt zile a început cu drumul spre Randsverk – un drum pitoresc printre lacuri şi parcuri naturale. Zăpada şi soarele au însoţit în mod constant echipa în călătorie şi mereu a existat ameninţarea unei furtuni de zăpadă. Lucrătorii rutieri care montează stâlpii de zăpadă de-a lungul drumului au prevăzut o excursie provocatoare.

Norway postcards cu un BMW X3

Prima zi la Trollstigen nu a fost promiţătoare – drumul a fost închis din cauza ninsorii neaşteptate. Din fericire, drumul a fost curăţat rapid, iar echipa a fost întâmpinată în vârf cu cer însorit şi culmile înzăpezite.

Norway postcards cu un BMW X3

“Cu un contrast atât de puternic între temperaturi şi asfalt, este esenţial să ai încredere în automobilul tău. În plus, din cauza timpului redus de soare de toamnă din nord, partea inferioară a Trollstigen nu este atinsă de razele soarelui, astfel că aerul este foarte umed şi mereu înceţoşat. BMW X3 ne-a oferit confort şi încredere, în timp ce a arătat foarte bine pe traseele norvegiene pitoreşti”, îşi aminteşte Stanly.

Norway postcards cu un BMW X3

Când echipa s-a apropiat de Atlantic Ocean Road, ploua puternic. Chiar înainte de apusul, cerul s-a limpezit şi a etalat una dintre cele mai de neuitat panorame: seria de poduri proiectate cu o curbă specială a creat impresia de condus direct spre apus.

În continuare, pe listă s-au aflat două drumuri foarte virajate, ale căror serpentine se îndreptau spre Vøringfossen. Când s-a finalizat construcţia noului drum, cel vechi a fost transformat în muzeu cultural Måbødalen. Există mai multe locuri în care drumul vechi şi cel nou se întâlnesc, dar cel vechi este accesibil doar pe jos sau cu bicicleta. De asemenea, poţi merge pe râu în amonte pe una dintre numeroasele poteci de trekking.

Norway postcards cu un BMW X3

“Unele dintre rutele noastre au fost descoperite doar cercetând meticulos hărţile. Favoritul nostru – drumul Stalheimskleiva – a fost ocolit de o serie de tuneluri şi discuţiile de pe internet. Probabil aceasta este cea mai încâlcită serie de viraje şi cu cea mai mare înclinaţie pe care am condus vreodată. Este o serpentină cu sens unic în coborâre, iar pentru a reveni la vârf trebuie să treci prin acele tuneluri noi”, spune Katya despre experienţă.

Povestea a fost creată folosind DJI Mavic 2 Pro pentru imagini aeriene, precum şi o cameră Hasselblad X1D pentru fotografii. Cel mai important instrument al descoperirii a fost BMW X3 xDrive20d, gata să acopere sute de km cu fiecare plin de combustibil şi să depăşească orice provocare oferită de toamna norvegiană.

Norway postcards cu un BMW X3

Cu autonomie de peste 1.000 de kilometri pentru utilizare cotidiană, maşina a oferit şi flexibilitatea necesară pentru a naviga între staţiile de alimentare şi schimbarea constantă a preţurilor la combustibil în Norvegia.

Este a patra oară când BMW este partener al “Traveller’s tales” pentru ponturi de descoperire – după lansarea “Frozen România”, “The Scotland Colors” şi “Discover Portugal” – şi a doua oară când BMW X3 se dovedeşte partenerul de călătorie perfect.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Destinations

Idei pentru o vacanță de unul singur la Istanbul

Published

on

Clasată drept una dintre destinațiile de top din Europa, Istanbul oferă o gamă largă de activități și experiențe pentru vizitatorii care călătoresc singuri.

Datorită diversității nesfârșite și a atmosferei primitoare a orașului, cei care călătoresc solitari vor concluziona că Istanbul – este o destinație plăcută, vibrantă și ușor de navigat, recomandată de multe publicații de călătorie de renume mondial pentru 2024.

Metropola îi invită pe turiști să exploreze orașul și să descopere muzee, monumente, programe speciale de expoziții, pitoresc străzi, hoteluri de lux, restaurante cu stele Michelin și opțiuni de cumpărături de lux.

Două continente, un singur oraș

Dacă este prima ta vizită la Istanbul – singurul oraș din lume construit pe două continente – începe din Peninsulă. Zona adăpostește numeroase monumente, inclusiv Moscheea Hagia Sofia (Ayasofya) și Bazilica Cisternă (Yerebatan Sarnıcı), precum și Palatul Topkapı (Topkapı Sarayı) și Moscheea Albastră (Sultanahmet Camii).

Muzeul de Arheologie de la Istanbul (İstanbul Arkeoloji Müzesi), situat în grădina Palatului Topkapı, este o vizită obligatorie pentru oricine este curios și dorește să descopere mai multe despre patrimoniul arheologic al Turciei.

Desigur, nicio excursie la Istanbul nu este completă fără o vizită la Marele Bazar vechi de secole (Kapalıçarşı). În mod similar, avem și Bazarul de Mirodenii (Mısır Çarşısı) din Eminönü care oferă vizitatorilor o experiență unică de cumpărături într-un cadru istoric.

După ce ați gustat – și poate cumpărați – diverse mirodenii, ceaiuri din plante, fructe și legume uscate sau alte delicatese la bazar, vă puteți urca pe o barcă la terminalul de feriboturi din apropiere pentru a parcurge un tur al Bosforului, unde veți fi întâmpinați de legendarul Turn al Fecioarei (Kız Kulesi), prima dintre multele priveliști splendide de-a lungul Bosforului.

Experiențe unice ale orașului

Puteți ajunge la Karaköy, o destinație turistică populară cunoscută pentru muzeele sale, portul modern de croazieră Galataport İstanbul și pentru centrul său comercial din aer liber. De asemenea, puteți vizita Muzeul de Artă Modernă İstanbul (İstanbul Modern Sanat Müzesi), proiectat de arhitectul Renzo Piano. İstanbul Modern este primul muzeu de artă modernă și contemporană din Turcia.

Puteți merge la Muzeul de Pictură și Sculptură de la İstanbul (İstanbul Resim ve Heykel Müzesi), primul și cel mai cuprinzător muzeu de arte plastice din Turcia.

Un alt obiectiv turistic de pus pe agenda voastră este cartierul Galata, cunoscut pentru buticuri sale iar odată ce ajungeți acolo merită să vizitați Turnul Galata (Galata Kulesi). Odată ce îl vizitați la interior, vă puteți bucura de priveliști panoramice ale metropolei.

Vizitați și bulevardul Istiklal, cea mai faimoasă stradă a orașului. De acolo puteți călători cu emblematicul tramvai roșu sau vă puteți plimba printre numeroase hanuri istorice sau biserici. Tot acolo merită să faceți un mic popas pentru a gusta renumita cafea turcească . În plus, băile turcești tradiționale (hamam) din cartierele Karaköy, Sultanahmet, Cağaloğlu, Beyoğlu și Beșiktaș sunt locurile perfecte pentru a te relaxa și a te bucura de o experiență memorabilă.

Aventuri solo pline de aromă

İstanbul este o destinație ideală pentru călătoriile solo datorită gastronomiei pe care o are de oferit. İstanbul îmbrățișează diverse experiențe culinare, de la mâncare stradală la taverne tradiționale și restaurante cu stele Michelin.

Multe dintre restaurantele rafinate ale orașului, conduse de femei bucătari, oferă interpretări clasice și inovatoare ale mâncărurilor internaționale și ale rețetelor milenare ale Anatoliei.

Pe partea europeană a Bosforului, puteți lua masa la restaurantele exclusiviste specializate pe preparatele din pește iar de-a lungul liniilor Kuruçeșme, Arnavutköy, Bebek și Sarıyer puteți savura o masă consistentă compusă din fructe de mare și aperitive regionale.

Totuși dacă sunteți pasionați de ”street food”, aici veți găsi o gamă cuprinzătoare de arome de la kokoreç, döner și cartofi copți (kumpir) până la midii prăjite sau umplute disponibile în cartierele Taksim și Beșiktașși la piața Kadıköy din partea anatoliană.

Continue Reading

Destinations

Ce să faci într-o vacanță la Pamukkale

Published

on

Pamukkale

În fiecare anotimp Turcia le oferă vizitatorilor o varietate de opțiuni de vacanță. Una dintre cele mai atractive destinații all season ale țării este cea din sfera serviciilor de spa, iar Pamukkale este locul perfect unde te poți bucura de spa, într-un peisaj uimitor

Pamukkale este în vestul Turciei, la aproximativ 20 de kilometri de Denizli, este o adevărată minune naturală, renumită pentru acele terase care seamănă cu niște cascade înghețate.

Zona face parte dintr-un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO iar travertinurile apar sub forma unui camp compus din piscine de culoarea turcoaz.

O minune naturală încântătoare

Considerată de mulți o destinație de neratat , Pamukkale este o regiune cunoscută pentru frumoasele sale travertinuri albe ca zăpada, formate prin interacțiunea oxigenului cu apele termale. Se crede că travertinurile de la Pamukkale, cu apele lor minerale, oferă proprietăți vindecătoare.

În fiecare an, oameni din întreaga lume călătoresc către această destinație fascinantă și se lasă uimiți de peisajele uluitoare. Vizitatorii se pot plimba în aer liber pe unele zone ale travertinurilor care conțin piscine mici în formă de terasă, însă pentru a le păstra , oaspeții trebuie să își scoată pantofii și șosetele înainte de a intra.

Ape antice pentru vindecare

Adiacent travertinurilor de la Pamukkale se află minunatul oraș antic Hierapolis, de asemenea parte a acestui sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. În urmă cu aproximativ 2.500 de ani, regele Eumenes al II-lea al Pergamulu a fost impresionat de splendoarea travertinurilor și a construit un oraș în apropierea locului.

Hiera, soția lui Telephos, a fost fondatorul legendar al Pergamului, iar regiunea a fost numită Hierapolis. În literatură, Hierapolis poartă denumirea de „Orașul Sfânt” iar atmosfera fascinantă a acestui oraș antic incredibil de bine conservat atestă titlul său.

Pe măsură ce explorați teatrul antic al sitului, templele, fântânile monumentale, mormintele, agora și gimnaziul, veți avea impresia că ați călătorit în timp, plimbându-vă pe străzile de piatră care existau acum două mii de ani.

Poveștile din jurul lui Ploutonium despre care se crede că era intrarea în iad în timpul perioadei romane sunt, de asemenea, fascinante.

Aventuri atemporale

Hierapolis, cu prezența sa maiestuoasă în jurul travertinurilor, a fost mult timp considerat un centru pentru vindecare și wellness datorită apelor termale de întinerire găsite în zonă.

De-a lungul istoriei sale, Hierapolis a fost cunoscut pentru apele sale termale vindecătoare, iar secole mai târziu, orașul antic continuă să atragă vizitatori care caută calitățile terapeutice și de întinerire ale acelor ape.

Cufundarea în Piscina Antică, înconjurată de coloane antice și de marmură, este o experiență unică. Pe tot parcursul anului, temperatura este de 36 de grade, piscina antică este numită faimoasa Piscină Cleopatra după celebra regină a Egiptului, care, conform legendelor, se spune că s-ar fi scăldat cândva în aceste ape.

De la piscină la muzeu

Alte clădiri notabile din Hierapolis includ Teatrul Antic și Muzeul Hierapolis. Teatrul se remarcă datorită reliefului distinct care ilustrează povești mitologice, clădiri splendide și trepte ce țin loc de scaune.

Să te aflii în vârful acestui teatru uluitor și să obsevi întreaga regiune într-o liniște deplină, timp de ore întregi, este o experiență excepțională. La Muzeul Hierapolis, veți găsi o colecție fascinantă de artefacte descoperite în timpul săpăturilor efectuate prin ruinele din apropiere, cum ar fi Laodikeia și Tripolis.

Aceste comori sunt expuse în mijlocul structurilor impresionante de băi romane boltite, construite din blocuri de travertin.

Cum să ajungeți acolo

Dacă plănuiți o călătorie la Pamukkale, este convenabil să zburați la Aeroportul Denizli Çardak. Zborurile zilnice de la Aeroportul Istanbul durează aproximativ 1 oră și 10 minute.

Odată ce aterizați, puteți ajunge cu ușurință la Pamukkale în decurs de o oră dacă închiriați o mașină (aproximativ 2 ore și jumătate durează călătoria), luați un taxi sau folosiți serviciul de transport în comun. Aproximativ 14 ore durează un drum cu mașina dacă optați să plecați de la București spre Pamukkale.

Alte sfaturi

Pentru a vă îmbunătăți experiența de la Pamukkale, luați în considerare o activitate-aventură , cum ar fi zborul cu parapanta sau balonul cu aer cald. Aceste aventuri oferă o perspectivă uluitoare a orașului antic Hierapolis și a uimitoarelor travertini.

Ce merită văzut

Laodikeia, una dintre cele șapte biserici menționate în Biblie, se află la doar 15 km de Pamukkale și Denizli. Este un loc important de vizitat în regiune.

Merită cumpărat

Pamukkale, renumit pentru țesăturile sale, este celebrat pentru pânza sa denumită „Buldan”, care este realizată din țesătură de bumbac prin metode tradiționale.

Datorită tehnicii sale unice de țesut și a coloranților atent selectați, pânza buldan este cunoscută pentru beneficiile sale excepționale asupra sănătății pentru durabilitatea și pentru proprietățile hipoalergenice.

Merită gustat

Cel mai iubit fel de mâncare al orașului este kebab-ul Denizli, care este preparat cu carne de miel suculentă și gătit cu experiență într-un cuptor tradițional de piatră. De asemenea, puteți experimenta aromele încântătoare ale gözlemes coapte pe un foc de lemne.

Și nu uita!

Pentru a vă maximiza timpul în Pamukkale, luați în considerare cazarea la facilitățile termale din apropiere. Acolo puteți avea parte de masaje liniștitoare, vă puteți bucura de apele termale și chiar puteți încerca băi cu nămol revigorant. O altă atracție populară la Denizli sunt Izvoarele Termale Karahayıt.

Continue Reading

Destinations

Cele mai frumoase locuri pe care le poți vizita în Ankara

Published

on

Ankara

Ankara, capitala Turciei, veche de 100 de ani, oferă vizitatorilor obiective turistice care merită vizitate, de la rămășițe ale antichității până la minuni arhitecturale moderne.

Poziționată în regiunea Anatoliei, capitala modernă a Turciei, Ankara, a fost de-a lungul secolelor casa unui număr mare de civilizații, inclusiv pentru hitiți – o superputere a antichității – sau pentru frigieni, sau romani.

Capitala Turciei, veche de 100 de ani, oferă vizitatorilor obiective turistice care merită vizitate, de la rămășițe ale antichității până la minuni arhitecturale moderne.

Patrimoniul mondial

Anul trecut, a 20-a locație culturală a Turciei, magnificul oraș antic Gordion din districtul Polatli din Ankara, a fost înscris pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Locuită timp de aproximativ 4.500 de ani, zona Gordion, capitala politică și culturală a Frigiei, a fost și casa legendarului rege Midas. Tumulul său (movila funerară) este considerat „al treilea cel mai înalt tumul din lume”.

În Prezența Liderului Nemuritor

Unul dintre cele mai importante repere din Ankara este Anıtkabir, locul final de odihnă al lui Mustafa Kemal Atatürk, fondatorul Republicii Turcia.

Situat în Anıttepe, practic în inima orașului Ankara, acest complex mausoleu impunător se întinde pe o suprafață de 750.000 de metri pătrați. Format din trei secțiuni principale:Drumul Leului, Piața Ceremoniei și Mausoleul Atatürk, Anıtkabir găzduiește și Muzeul Atatürk.

Sanctuarul emblematic

Moscheea Ahi Şerefeddin din Ankara se numără printre cele 21 de monumente care formează patrimoniul cultural al Turciei, înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Una dintre cele cinci moschei desemnate drept „patrimoniu mondial” sub titlul „Mocheea medievală cu stâlpi și grinzi din Anatolia”, Moscheea Ahi Şerefeddin este printre cele mai vechi moschei din Turcia.

La interiorul ei veți putea vedea 24 de stâlpi din lemn cu capiteluri de coloană confecționate din marmură spolia.

Explorarea orașului vechi

După Moscheea Ahi Şerefeddin, merită vizitat Castelul Ankara din apropiere care oferă o priveliște de tip panoramă asupra capitalei Turciei. Castelul, construit inițial ca garnizoană, este o destinație turistică populară, care găzduiește Muzeul Civilizațiilor Anatoliei.

Aici pot fi observate case antice din Ankara, moschei și alte repere istorice. Merită vizitată și zona din cartierul Kaleiçi, cu case din lemn, chirpici și cărămidă cu două până la trei etaje, mărginite de străzi înguste. Cele mai multe dintre aceste structuri venerabile au fost transformate în hoteluri sau magazine de suveniruri.

Pe urmele trecutului

Multe structuri au modelat orizontul Ankarei, în special cele construite în timpul boom-ului economic Și un tur al lor se poate face pentru a descoperi clădirile emblematice. O parte dintre acestea găzduiesc acum Muzeul de Etnografie și Muzeul de Pictură și Sculptură.

Dacă aveți timp să vizitați doar un muzeu pentru a afla despre fascinanta istorie culturală a Anatoliei, luați în considerare Muzeul Civilizațiilor Anatoliei. Colecția uimitoare a muzeului, găzduită în două clădiri istorice otomane care au fost renovate și reutilizate, cuprinde artefacte unice pentru regiunea Anatoliei, care sunt expuse cronologic, începând cu epoca paleolitică.

În 1997, Muzeul Civilizațiilor Anatoliei a fost desemnat „Muzeul Anului în Europa” și este considerat unul dintre cele mai importante muzee din lume. În plus, este un loc excelent pentru a afla despre bogata istorie culturală a Anatoliei.

Moștenire romană glorioasă

Ankara are, de asemenea, numeroase situri din epoca romană, inclusiv Coloana Julianus, despre care se crede că a fost ridicată în onoarea vizitei împăratului roman Julianus (361-363 d.Hr.) la Ankara.

De asemenea, puteți vedea Băile Romane, construite în secolul al III-lea de către împăratul roman Caracalla, fiul lui Septimius Severus, în numele lui Asclepius, Zeul Sănătății, și Templul lui Augustus, numit după Împăratul Roman.

Oaza culturală

Ankara, un centru cultural, găzduiește, de asemenea, clădiri importante, cum ar fi Opera din Ankara, Orchestra Simfonică Prezidențială (CSO Ada) și CerModern. Vizitați clădirea modernă CSO Ada din inima orașului, între Castelul Ankara și Anıtkabir, pentru un concert sau mergeți la CerModern din sud pentru a experimenta zona modernă a orașului.

Continue Reading
Târguri de Crăciun Târguri de Crăciun
Destinations12 December 2023

6 târguri de Crăciun din Europa unde poți ajunge cu un zbor Wizz Air

Ți-ai propus să ajungi la cât mai multe târguri de Crăciun anul acesta? Atunci notează 6 destinații unde poți ajunge...

City break la Istanbul City break la Istanbul
City Break30 October 2023

Toamna este anotimpul perfect pentru un city break la Istanbul

Ai chef să evadezi pentru câteva zile? Atunci trebuie să știi că toamna este anotimpul perfect pentru un city break...

Pe malurile Dunării la Budapesta Pe malurile Dunării la Budapesta
City Break20 October 2023

O zi pe malurile Dunării la Budapesta

Dunărea împărțea pe vremuri cele două orașe Buda și Pesta. Acum, cele două maluri sunt locul preferat pentru turiștii care...

City Break19 October 2023

Un tur prin Stuttgart la volanul unui Porsche

Stuttgart este capitala regiunii Baden-Württemberg și “casa” constructorului de mașini Porsche. Si este o destinație ideală pentru un city break....

5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break13 October 2023

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

Evenimente15 July 2023

Descoperă frumusețile din Sibiu la volanul unei mașini clasice sau electrice

Trei zile pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Asta înseamnă Transylvania Classic, un eveniment dedicat vehiculelor istorice și...

Destinations20 July 2022

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

Evenimente22 May 2022

Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu

Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la...

Foto: Primăria Municipiului Sibiu Foto: Primăria Municipiului Sibiu
City Break25 February 2020

Unde stai, mănânci, te relaxezi și te distrezi în… Sibiu

Orașul Sibiu este oricând o alegere bună pentru o evadare de weekend. Așa că îți dăm câteva ponturi pentru ca...

Norway postcards cu un BMW X3 Norway postcards cu un BMW X3
Destinations03 February 2020

Norway postcards cu un BMW X3

“Traveller’s tales” a explorat frumuseţea Norvegiei în cel de-al patrulea proiect de scurtmetraj în colaborare cu BMW. Şosele neîntrerupte care...

Trending