On The Go
TRAVEL TALKS: Valentin Șoneriu
Published
2 years agoon
Valentin Șoneriu este un cunoscut om de afaceri român și totodată Președintele Federației Patronatelor din Industria Ospitalității. S-a îndrăgosti de Veneția, iar cel mai mult într-o vacanță îi place să exploreze și să nu fie legat de un singur loc.
Agenție sau faci planurile singur?
Niciodată agenție. Îmi face plăcere să aleg singur sau împreună cu familia atât destinația cât și locurile unde vom sta, modul de transport etc.
Road trip sau all inclusive?
Road trip. Îmi place mult să explorez și să nu fiu legat de loc pe perioada unei călătorii. All-inclusive cu siguranță are rolul ei și nu o exclud, dar dacă e să aleg, prefer road trip.
Confort sau aventură?
Confort. Cu toate că îmi place să explorez, când mă gândesc la orice ieșire, îmi doresc confortul unei camera de hotel bune. E foarte importantă cazarea pentru mine și fac eforturi mari, mai ales când organizează altii, să fiu sigur că am condițiile de cazare pe care mi le doresc.
Cea mai tare vacanță?
Nu pot identifica una care să iasă în evidenta așa de tare încât să fie cea mai tare vacanță. Pot spune că în diverse etape au fost călătorii care au rămas memorabile, în special prin faptul că am învățat foarte multe lucruri sau mi s-au deschis foarte mult ochii, în urma lor.
Pot aici să dau exemple de călătorii în timpul liceului, într-o excursie cu școala în Cozumel, Mexic. A fost prima mea ieșire în Mexic. Călătoria în sine a fost extraordinară, eram plecat cu clasa, dar era și prima oară când experimentam altă cultură decât cea românească sau americană, pe care le socotesc cumva native, de care m-am lovit.
De asemenea, îmi aduc aminte o călătorie pe care am făcut-o după ce am revenit în România, când am plecat cu un partener de afaceri în Brazilia, eu ca vizitator, el cu afaceri. A fost fantastică experiența, având în vedere că el a avut treabă în multe locuri din Brazilia, am văzut 11 destinații în doar 14 zile. Totodată, destinațiile i-au avut cumva ca ghizi pe acele firme pentru care venise partenerul meu de afaceri. Am reușit la momentul acela să intru în favele, lucru care, nu doar că este extrem de periculos, dar și interesant, dacă reușești să înțelegi ce se întâmplă acolo. Când vine vorba de mâncare, inclusiv astăzi mă gândesc la anumite churrascarias la care am mâncat. Era prima oară când aveam contact cu genul acesta de restaurante.
O altă călătorie memorabilă a fost o ieșire a mea în Republica Moldova cu o trecere prin Transnistria, unde am și luat masa. Pe lângă faptul că am trecut foarte greu granița, imaginea cu tancurile Armatei Roșii îmi este și acum vie în minte, acum din păcate cu atât mai mare este impactul acestei realități. A fost o ieșire oarecum prostească, am revenit greu în Republica Moldova prin punctul de control. Nu știu să vă spun cum s-a rezolvat să trec înapoi, fiind ajutat de șoferul cu care trecusem, care nu vorbea limba română.
Iar cea mai tare călătorie de relaxare a fost o deplasare în America de 3 săptămâni în anul 2012. Am reușit să vedem foarte în detaliu câteva obiective. Am văzut Chicago, Las Vegas, Marele Canion, o foarte mare parte din zona de centru și sud a Texasului. A fost impresionant și pentru că mergeam cu o altă experiență în spate, ca adult, nu mai mergeam că adolescent sau student de facultate. Am putut vedea America prin alți ochi decât înainte. Am reușit să mă bucur de lucrurile wow pe care le are de oferit, dar și să vad mai bine anumite lucruri care nu mi se păreau așa de bine gândite.
În timp cu siguranță fiecare călătorie își lasă amprenta și as putea vorbi despre foarte multe lecții și învățături pe care le-am agonisit în toate aceste călătorii, fără să elimin și partea distractivă și în special gastronomică. Multe dintre călătoriile mele sunt legate de experiențe culinare. În călătoriile de mai sus nu am menționat plecările în China sau Africa, care aduc o cu totul și cu totul altă dimensiune întregii înțelegeri personale a lumii și a modului în care eu personal trebuie să mă raportez le aceste experiențe.
Provocare: ai plecat vreodată cu ceva din camera de hotel?
Doar cu ce este permis. De-a lungul timpului am plecat cu tuburi de șampon, cu periuțe de dinți și pasta de dinți sau cu pixuri. Cu toate că nu se califică la ce am luat dintr-o camera de hotel cel mai des, păstrez o cheie tip cartelă în portofel, să o folosesc pentru a lăsa curentul pornit în camera dacă sunt plecat.
Ce nu-ți lipsește niciodată din bagajul de vacanță și de cât timp ai nevoie că să-ți faci bagajul?
Laptop-ul, deoarece îl folosesc pentru muncă, inclusiv dacă sunt plecat. În funcție de unde merg, poate să îmi ia mai mult timp să-mi fac bagajul, deoarece de obicei călătoresc doar cu bagaj de mâna și trebuie să fiu foarte sigur că am tot ce îmi trebuie cu mine.
Care este lucrul esențial care-ți face vacanța mai confortabilă?
Hotelul. Este important pentru mine să stau într-un hotel cu o cameră elegantă, cu un pat extrem de confortabil. Totodată, este vital să se poată controla foarte bine temperatura în cameră.
Care este plăcerea ta vinovată atunci când călătorești?
Să mănânc mâncare locală, în special dulciuri. Caut localurile localnicilor, să zic așa. Îmi place să mănânc mâncare cât mai autentică – plăcerea mea vinovată fiind dulciurile. Vă pot da un exemplu și de la Brasov, Breasla Cârciumarilor Brașoveni a readus pe piață un desert foarte vechi: Isler – care se regăsește în mai multe locații ale membrilor breslei. Acesta este un desert pe care l-aș căuta dacă aș fi din alt oraș și aș veni în vacanță la Brașov.
Care este țara în care ai fost cel mai des și de ce?
America și Spania – mă leagă faptul că am trăit în America, iar în Spania suntem situați momentan cu familia. În America am trăit 10 ani, am plecat pentru școală, începând cu clasa a șaptea și până la finalul facultății. Am trăit în Austin, Texas, unde găsești și cel mai bun BBQ din lume. În cei zece ani am văzut o parte din America, dar am avut și oportunitatea să înțeleg foarte bine cultura și locul, fiind plecat de la 12 ani.
În prezent locuim în Sant Cugat del Valles (un orășel oarecum lipit de Barcelona), eu sunt foarte mult pe drumuri, iar cu familia acolo în timpul scolii. Fac naveta permanent între Brasov și Barcelona. Catalistul mutării a fost școala fetiței, dar a fost o decizie extrem de benefică pentru noi toți, având în vedere calitatea vieții din zona asta a Spaniei. Locul în care merg cel mai des în călătorie, cu excepția țărilor menționate mai sus, este Veneția și zona Veneto. Veneția se potrivește cel mai bine cu stilul meu de călătorie. Are și partea de cultură și istorie pe care o oferă ca oraș, are și parte gastronomică, dar și parte de a te pierde pe străduțe, pe toate insulele care compun această zonă, și a descoperi locul pas cu pas.
Cu cine îți place cel mai mult să călătorești?
Cu soția. Călătorim împreună de când ne cunoaștem și cumva am apreciat același mod de a călători. Mai este o chestiune, ne plac și lucruri diferite pe care fiecare le apreciem și asta face ca orice călătorie să fie cumva mai completă, mai diversificată.
Cine este cea mai interesantă persoană pe care ai cunoscut-o în vacanță?
Am cunoscut un montator de schele – devenise patron, din muncitor, de curând. Era un tip foarte vesel și jovial. Eram într-un avion din Italia spre România și stăteam unul lângă altul. Am intrat cu el în vorba, iar el la un moment dat a luat gulerul de la cămașă în mână și m-a întrebat “Vezi cămașa asta?” Eu nu știam exact la ce să ma uit și ce să îi răspund. Insista “O vezi?” și continua: “Ce-i pe mine-i din câștig, m-am născut în pielea goală.” Inițial mi s-a părut o glumă, dar ulterior mi-am dat seama ce spunea de fapt. Sistemul lui de raportare la viață era unul extrem de corect, care permitea de fapt să fii foarte fericit cu tot ce ai. Pot spune că acea conversație simplă a rămas cu mine de atunci, iar eu povestesc această lecție pe care am primit-o de atunci.
Dacă ai ai putea să mai faci o singură călătorie, unde ai merge?
Ce întrebare interesantă. Probabil că aș merge în New York.
Cum arată vacanța ta ideală?
Un loc cu istorie unde poți să și explorezi. Îmi place foarte mult să mă plimb prin locurile în care merg. Înțeleg mai bine locul. Îmi place să fiu aproape de apă. Totodată să fie un loc cu restaurante bune.
Care a fost experiența cea mai extremă pe care ai avut-o în vacanță?
Am fost urmărit și alergat aproximativ 10 minute, în timp ce mă amenința cu moartea, în centrul orașului Atlanta de un tip homeless, care avea probleme psihice.
Ai pierdut vreodată avionul? Ai rămas fără bagaje? Cum te-ai descurcat?
Eu zbor constant de mai bine de 28 de ani. Inclusiv acum fac naveta între România și Barcelona. În anii 90 nu erau așa multe zboruri și rute disponibile. Am pățit cam tot ce îți poți imagina. Am pierdut avionul, am pierdut bagaje, am uitat să îmi iau actele la aeroport. Acum 3 săptămâni am uitat să îmi iau pașaportul cu viza de SUA la o plecare la Chicago. Am avut noroc că aveam posibilitatea schimbării biletului cu plata diferenței de sume și am plecat a doua zi. Cel mai dificil este când pierzi bagajele cu totul sau dacă bagajele se pierd și nu te mai prind din urma dacă ești într-o vacanță tip circuit. Eu tot timpul am în bagajul de mână haine pentru 3-4 zile.
Ce experiență de călătorie te-a schimbat cel mai mult?
Prima plecare din țară, în 1994, la 12 ani, când am plecat la studii în SUA. Șocul cultural a fost foarte mare, schimbând în esență sistemul de raportare de la tot ce știam până la acel moment.
Care este orașul/țara/locul de care te-ai îndrăgostit la prima vedere?
Veneția – mi s-a potrivit foarte bine mie personal. Îmi place faptul că este plin de istorie, orice faci, fie mergi pe jos fie pe apă. Totodată îți permite să explorezi ușor o zona foarte largă.
În ce colț de lume te-ai simțit cel mai fericit?
Mă simt extraordinar de bine în Barcelona. Are tot ce cred că cineva și-ar putea dori. Apă, munte, mâncare, agitație dar și intimitate. Iar cultura spaniolă este una extraordinară.
Ce locuri noi ți-ai dori să vezi?
Îmi doresc să vizitez cât mai multe locuri din lume. Am o listă de țări și obiective pe care nu am reușit să le văd, cu toate că am zeci de țări în care am fost.
Unde nu ai avea curajul să mergi vreodată?
Nu sunt deloc interesat de zonele de conflict sau zone cu grad ridicat de nesiguranță.
În ce loc le-ai recomanda cititorilor noștri să ajungă neapărat și de ce?
Depinde de stilul de vacanță și de buget. Eu recomand oricui să ajungă la Marele Canion. Este o destinație impresionantă, unică în lume și absolut memorabilă. Dacă discutăm de România, aș recomanda Delta Dunării, pentru unicitatea și frumusețea ei. Bineînțeles că aș recomanda și Brasov. Este o destinație extraordinară – oferă atât partea de cultură, cu toate bisericile fortificate din județ, cât și partea de divertisment și gastronomie. Este o destinație completă în orice anotimp.
Articolele de pe TRAVELINGmag se citesc cel mai bine la cafea. Descoperă pe COFFEElicious.ro peste 100 de sortimente de capsule cu cafea, compatibile cu sistemele Nespresso, Dolce Gusto și Caffissimo, dar și cafea de specialitate de la 9 prăjitorii de top din România.
Foto: arhiva personală
Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook, Instagram și YouTube!
On The Go
Sfaturi esențiale pentru o experiență cât mai plăcută în Turcia
Published
2 days agoon
5 September 2024Turcia oferă o experiență de călătorie perfectă pentru cei care doresc să o viziteze. Facilitățile sale sporesc farmecul atracțiilor turistice, însă există câteva „sfaturi de călătorie” care pot transforma această călătorie într-una mult mai bună și pe care ar trebui să le cunoști înainte de a vizita această țară.
Abonamentele la muzeu
Cea mai bună modalitate de a explora bogăția istorică și culturală a Turciei este să vizitezi muzeele sale excelente. Cu Museum Pass, un card care oferă acces la peste 350 de muzee și situri arheologice din întreaga țară, este mult mai ușor să ajungi la muzeu și să afli cât mai multe despre trecutul națiunii, fără a mai fi necesar să cumperi bilete individuale la fiecare locație și fără să mai aștepți la cozi. Aceste abonamente sunt disponibile în diverse variante, în funcție de zonă și de perioada de valabilitate. Museum Pass Card este activat odată cu prima intrare într-un muzeu sau sit istoric. Abonamentele pot fi achiziționate online sau de la ghișeele de bilete din incinta muzeelor și pot fi folosite o singură dată la fiecare muzeu.
Călătorește cu trenul
Multe servicii globale și locale de închiriere de mașini sunt disponibile în Turcia și oferă flexibilitate celor care doresc să exploreze acest loc în propriul ritm. Cu toate acestea, explorarea țării cu trenul este o experiență unică și foarte plăcută. Rețeaua feroviară a Turciei, care acoperă toate regiunile cu trenuri de mare viteză promite călătorii animate de multe peisaje naturale, bogate în istorie și cultură. Rute parcurse de celebrul Eastern Express, noul Mesopotamian Express și pitorescul Diyarbakır Express, pot fi captivante și pline de oportunități de explorare. Totodată, aceste rute au fost recunoscute de celebra revistă TIME și incluse în topul celor mai interesante locuri din 2024.
Cumpărături inteligente
Poți merge la cumpărături prin bazaruri istorice, precum Marele Bazar și Bazarul de Mirodenii de la Istanbul, sau poți explora diferite mall-uri din întreaga țară. Mai mult, achizițiile tale pot fi scutite de taxe în Turcia. Poți obține rambursări de taxe pentru achiziții de peste 108 Lire turcești pentru produse care au o cotă de TVA de 8% și pentru achiziții de peste 118 Lire turcești pentru produse care au o cotă de TVA de 18%. Pentru mai multe informații despre rambursările de taxe, vizitează site-ul GoTürkiye.
Folosește transportul public
Serviciile moderne de transport sunt printre primele facilități pe care le oferă Turcia. Este ușor să ajungi la aeroporturile țării prin zboruri directe din întreaga lume. După sosirea ta, taxiurile sau serviciile de autobuz shuttle, disponibile la toate aeroporturile din țară, îți permit accesul ușor spre zona metropolitană. Transportul public este un alt punct de atracție în Turcia, oferind diverse opțiuni pentru a satisface nevoile oricărui călător. Sistemele extinse de metrou din metropole, alături de rețelele de autobuze, tramvaie, feriboturi și trenuri, fac ca navigarea în zonele urbane să fie simplă. Trebuie doar să achiziționezi un abonament de călătorie valabil pentru aproape toate mijloacele de transport. Apoi, cu ajutorul aplicațiilor de pe telefonul personal, poți afla la ce stații trebuie să cobori din autobuz, tramvai sau metrou, în funcție de destinația ta.
Gastronomia turcească
Oriunde te-ai afla în Turcia, bucătăria de aici are multe de oferit indiferent de regiunea în care te afli. De la preparate locale la mâncăruri de stradă. Pe lângă preparatele clasice, precum faimosul kebab și döner, ar trebui să explorezi bucătăriile regionale. Faptul că vei gusta preparate unice din fiecare regiune, îți va permite să experimentezi numeroase tradiții culinare turcești.
În primul rând, ar trebui să încerci un mic dejun turcesc tipic, care este diferit de orice altceva. Micul dejun turcesc este o desfătare culinară care include adesea pâine proaspătă, brânzeturi, măsline, roșii, castraveți, ouă, miere și gem, însoțite de ceaiul turcesc esențial. Apoi, poți încerca cea mai bună mâncare locală la un „esnaf lokantası” (restaurant local), unde poți alege dintr-un meniu de tip bufet și poți plăti un preț fix pe farfurie. În general restaurantele din Turcia rămân deschise până la ore târzii.
Ospitalitatea turcească
Turcii au un mod unic și prietenos prin care își întâmpină fiecare oaspete. Dacă ai nevoie de ajutor, nu ezita să le ceri. Nu este neobișnuit ca localnicii să facă tot posibilul pentru a ajuta turiștii, fie că este vorba de a oferi indicații sau ajutor în alegerea unei opțiuni de transport. În timp ce vei avea o conversație sinceră cu ei, îți vor oferi chiar și o ceașcă de ceai. Vei găsi mulți oameni care vorbesc engleză, mai ales în locurile turistice, deoarece aceasta este cea mai vorbită limbă străină din țară.
Peugeot a lansat o colecție specială de genți și obiecte din piele cu inserții de Alcantara având ca inspirație noul model 508, prezentat anul acesta la Salonul Auto de la Geneva.
Noul model Peugeot 508 nu are cum să te lase indiferentă din punctul de vedere al designului, așa cum nu te va lăsa nici noua colecție specială de genți și obiecte din piele cu inserții de Alcantara.
Dezvoltată în centrul Peugeot Design Lab, noua colecție este compusă din 8 piese care se potrivesc perfect cu noul Peugeot 508. Elegante, funcționale și practice, sigur îți vor face călătoriile mult mai plăcute.
Trolerul cu roți este perfect pentru călătoriile cu avionul, ai două genți pentru voiaje mai lungi, dar și două genți perfecte pentru călătorii de afaceri. La acestea se adaugă un portmoneu, un port card și un port chei.
Materielele folosite se regăsesc și pe nivelul de echipare GT și GT Line al noului Peugeot 508, fiind o combinație de piele și Alcantara, materialul produs de compania italiană cu același nume.
Piesele din noua colecție pot fi comandate online pe site-ul oficial Peugeot la prețuri cuprinse între €35 și €299.
Citește și: SEETROËN, ochelarii care te scapă de răul de mișcare
On The Go
Wizz Air lansează un abonament unic „All You Can Fly”
Published
3 weeks agoon
14 August 2024Wizz Air, a anunțat lansarea abonamentului „All You Can Fly”, care oferă un număr cuprinzător de zboruri pe o perioadă de 12 luni, pentru 599€, către peste 800 de destinații.
Abonamentul WIZZ All You Can Fly este primul de acest tip din Europa, Wizz Air fiind singura companie aeriană care oferă un număr mare de zboruri la un preț fix. Abonamentul anual de 599€ va oferi călătorilor spontani acces la zboruri din întreaga rețea Wizz Air, cu o taxă de rezervare periodică de numai 9,99€. Noile opțiuni de abonament vor oferi clienților o oportunitate extraordinară de a călători oricât de des doresc, ajutându-i să economisească bani, comparativ cu prețurile obișnuite ale biletelor.
De la soare și mare în Marea Mediterană la aventuri montane în Alpii Austrieci, precum și vizitarea obiectivelor turistice în orașe renumite pe plan mondial ca Paris și Londra, abonamentul WIZZ All You Can Fly va conecta călătorii aventuroși la unele dintre cele mai bune city-breakuri și locații ieșite din comun din Europa și nu numai.
Fie că ai poftă de pizza din Italia sau vrei să petreci un weekend lângă unul dintre lacurile splendide ale Europei, oportunitățile de călătorie de ultim moment te vor duce către cele mai bune destinații culturale și culinare din lume.
Perfect pentru cei care zboară frecvent și care sunt mereu în căutarea următoarei lor călătorii, abonamentul este valabil pentru un pasager, într-o perioadă de 12 luni. Clienții vor putea alege din destinațiile disponibile cu 72 de ore înainte de data și ora plecării.
Compania aeriană derulează o ofertă unică de pre-vânzare a abonamentului All You Can Fly, la un preț excepțional de 499€. Pre-vânzarea va începe de la ora 10:00 CET, în 13 august 2024, până la ora 23:59 CET, în 15 august. După perioada de pre-vânzare, toți clienții vor putea cumpăra abonamentul la prețul obișnuit de 599€. Pasagerii pot rezerva zboruri în cadrul abonamentului WIZZ All You Can Fly începând cu 25 septembrie 2024.
Clienții Wizz Air vor putea folosi abonamentul pentru a zbura cât de mult pot. Ei pot călători din aproape 200 de orașe din peste 50 de țări pe 800 de rute WIZZ.
Silvia Mosquera, directorul comercial al Wizz Air, a declarat: „Suntem încântați să fim primii care introducem acest abonament unic pentru călătorii din Europa. Abonamentul WIZZ All You Can Fly le va oferi clienților sute de opțiuni de călătorie spontane la un preț fix, oferindu-le libertatea de a zbura oricând le este convenabil, fără a plăti suplimentar. De la călătorii aventuroși la nomazii digitali, acest abonament va face călătoriile mai simple pentru cei care zboară frecvent și îi va conecta cu oameni și locuri noi.”
Prețul obișnuit pentru WIZZ All You Can Fly va fi de 599€, astfel încât pasionații de zbor ar trebui să se înscrie acum pentru oferta introductivă de 499€, cât timp mai este încă disponibilă.
Serviciile auxiliare suplimentare, cum ar fi bagajele și alegerea locului, nu sunt incluse în taxa de membru, dar, ca de obicei, pot fi adăugate separat la rezervare. Locurile vor fi disponibile în funcție de disponibilitate, iar tarifele membrilor WIZZ All You Can Fly nu sunt garantate a fi disponibile pentru fiecare zbor anunțat de Wizz Air. Clienții vor putea rezerva bilete folosind abonamentul începând cu 25 septembrie 2024.
Descoperă frumusețile din Sibiu la volanul unei mașini clasice sau electrice
Trei zile pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Asta înseamnă Transylvania Classic, un eveniment dedicat vehiculelor istorice și...
Un tur prin Stuttgart la volanul unui Porsche
Stuttgart este capitala regiunii Baden-Württemberg și “casa” constructorului de mașini Porsche. Si este o destinație ideală pentru un city break....
Unde stai, mănânci, te relaxezi și te distrezi în… Sibiu
Orașul Sibiu este oricând o alegere bună pentru o evadare de weekend. Așa că îți dăm câteva ponturi pentru ca...
6 târguri de Crăciun din Europa unde poți ajunge cu un zbor Wizz Air
Ți-ai propus să ajungi la cât mai multe târguri de Crăciun anul acesta? Atunci notează 6 destinații unde poți ajunge...
Toamna este anotimpul perfect pentru un city break la Istanbul
Ai chef să evadezi pentru câteva zile? Atunci trebuie să știi că toamna este anotimpul perfect pentru un city break...
O zi pe malurile Dunării la Budapesta
Dunărea împărțea pe vremuri cele două orașe Buda și Pesta. Acum, cele două maluri sunt locul preferat pentru turiștii care...
5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e
Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...
[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?
Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...
Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu
Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la...
Norway postcards cu un BMW X3
“Traveller’s tales” a explorat frumuseţea Norvegiei în cel de-al patrulea proiect de scurtmetraj în colaborare cu BMW. Şosele neîntrerupte care...
S-a deschis hotelul Swissôtel Poiana Brașov
Sfaturi esențiale pentru o experiență cât mai plăcută în Turcia
Assos: Bijuteria din Nordul Egeei din Turcia
Destinații turcești ideale pentru nomazii digitali pasionați de gastronomia stradală
6 orașe din Italia pe care le poți descoperi cu Wizz Air în toamna aceasta
3 rețete cu ulei de măsline grecesc
[FOTO/VIDEO] Un tur prin Bruges cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?
Ecoturism în Dubai
Noi accesorii de călătorie de la Peugeot
Destinații turcești ideale pentru nomazii digitali pasionați de gastronomia stradală
Trending
- Destinations31 August 2024
Destinații turcești ideale pentru nomazii digitali pasionați de gastronomia stradală
- On The Go05 September 2024
Sfaturi esențiale pentru o experiență cât mai plăcută în Turcia
- Destinations01 September 2024
Assos: Bijuteria din Nordul Egeei din Turcia
- Where To Stay06 September 2024
S-a deschis hotelul Swissôtel Poiana Brașov