On The Go
TRAVEL TALKS: Valentin Șoneriu
Published
1 year agoon

Valentin Șoneriu este un cunoscut om de afaceri român și totodată Președintele Federației Patronatelor din Industria Ospitalității. S-a îndrăgosti de Veneția, iar cel mai mult într-o vacanță îi place să exploreze și să nu fie legat de un singur loc.
Agenție sau faci planurile singur?
Niciodată agenție. Îmi face plăcere să aleg singur sau împreună cu familia atât destinația cât și locurile unde vom sta, modul de transport etc.
Road trip sau all inclusive?
Road trip. Îmi place mult să explorez și să nu fiu legat de loc pe perioada unei călătorii. All-inclusive cu siguranță are rolul ei și nu o exclud, dar dacă e să aleg, prefer road trip.
Confort sau aventură?
Confort. Cu toate că îmi place să explorez, când mă gândesc la orice ieșire, îmi doresc confortul unei camera de hotel bune. E foarte importantă cazarea pentru mine și fac eforturi mari, mai ales când organizează altii, să fiu sigur că am condițiile de cazare pe care mi le doresc.
Cea mai tare vacanță?
Nu pot identifica una care să iasă în evidenta așa de tare încât să fie cea mai tare vacanță. Pot spune că în diverse etape au fost călătorii care au rămas memorabile, în special prin faptul că am învățat foarte multe lucruri sau mi s-au deschis foarte mult ochii, în urma lor.
Pot aici să dau exemple de călătorii în timpul liceului, într-o excursie cu școala în Cozumel, Mexic. A fost prima mea ieșire în Mexic. Călătoria în sine a fost extraordinară, eram plecat cu clasa, dar era și prima oară când experimentam altă cultură decât cea românească sau americană, pe care le socotesc cumva native, de care m-am lovit.
De asemenea, îmi aduc aminte o călătorie pe care am făcut-o după ce am revenit în România, când am plecat cu un partener de afaceri în Brazilia, eu ca vizitator, el cu afaceri. A fost fantastică experiența, având în vedere că el a avut treabă în multe locuri din Brazilia, am văzut 11 destinații în doar 14 zile. Totodată, destinațiile i-au avut cumva ca ghizi pe acele firme pentru care venise partenerul meu de afaceri. Am reușit la momentul acela să intru în favele, lucru care, nu doar că este extrem de periculos, dar și interesant, dacă reușești să înțelegi ce se întâmplă acolo. Când vine vorba de mâncare, inclusiv astăzi mă gândesc la anumite churrascarias la care am mâncat. Era prima oară când aveam contact cu genul acesta de restaurante.
O altă călătorie memorabilă a fost o ieșire a mea în Republica Moldova cu o trecere prin Transnistria, unde am și luat masa. Pe lângă faptul că am trecut foarte greu granița, imaginea cu tancurile Armatei Roșii îmi este și acum vie în minte, acum din păcate cu atât mai mare este impactul acestei realități. A fost o ieșire oarecum prostească, am revenit greu în Republica Moldova prin punctul de control. Nu știu să vă spun cum s-a rezolvat să trec înapoi, fiind ajutat de șoferul cu care trecusem, care nu vorbea limba română.
Iar cea mai tare călătorie de relaxare a fost o deplasare în America de 3 săptămâni în anul 2012. Am reușit să vedem foarte în detaliu câteva obiective. Am văzut Chicago, Las Vegas, Marele Canion, o foarte mare parte din zona de centru și sud a Texasului. A fost impresionant și pentru că mergeam cu o altă experiență în spate, ca adult, nu mai mergeam că adolescent sau student de facultate. Am putut vedea America prin alți ochi decât înainte. Am reușit să mă bucur de lucrurile wow pe care le are de oferit, dar și să vad mai bine anumite lucruri care nu mi se păreau așa de bine gândite.
În timp cu siguranță fiecare călătorie își lasă amprenta și as putea vorbi despre foarte multe lecții și învățături pe care le-am agonisit în toate aceste călătorii, fără să elimin și partea distractivă și în special gastronomică. Multe dintre călătoriile mele sunt legate de experiențe culinare. În călătoriile de mai sus nu am menționat plecările în China sau Africa, care aduc o cu totul și cu totul altă dimensiune întregii înțelegeri personale a lumii și a modului în care eu personal trebuie să mă raportez le aceste experiențe.
Provocare: ai plecat vreodată cu ceva din camera de hotel?
Doar cu ce este permis. De-a lungul timpului am plecat cu tuburi de șampon, cu periuțe de dinți și pasta de dinți sau cu pixuri. Cu toate că nu se califică la ce am luat dintr-o camera de hotel cel mai des, păstrez o cheie tip cartelă în portofel, să o folosesc pentru a lăsa curentul pornit în camera dacă sunt plecat.
Ce nu-ți lipsește niciodată din bagajul de vacanță și de cât timp ai nevoie că să-ți faci bagajul?
Laptop-ul, deoarece îl folosesc pentru muncă, inclusiv dacă sunt plecat. În funcție de unde merg, poate să îmi ia mai mult timp să-mi fac bagajul, deoarece de obicei călătoresc doar cu bagaj de mâna și trebuie să fiu foarte sigur că am tot ce îmi trebuie cu mine.
Care este lucrul esențial care-ți face vacanța mai confortabilă?
Hotelul. Este important pentru mine să stau într-un hotel cu o cameră elegantă, cu un pat extrem de confortabil. Totodată, este vital să se poată controla foarte bine temperatura în cameră.
Care este plăcerea ta vinovată atunci când călătorești?
Să mănânc mâncare locală, în special dulciuri. Caut localurile localnicilor, să zic așa. Îmi place să mănânc mâncare cât mai autentică – plăcerea mea vinovată fiind dulciurile. Vă pot da un exemplu și de la Brasov, Breasla Cârciumarilor Brașoveni a readus pe piață un desert foarte vechi: Isler – care se regăsește în mai multe locații ale membrilor breslei. Acesta este un desert pe care l-aș căuta dacă aș fi din alt oraș și aș veni în vacanță la Brașov.
Care este țara în care ai fost cel mai des și de ce?
America și Spania – mă leagă faptul că am trăit în America, iar în Spania suntem situați momentan cu familia. În America am trăit 10 ani, am plecat pentru școală, începând cu clasa a șaptea și până la finalul facultății. Am trăit în Austin, Texas, unde găsești și cel mai bun BBQ din lume. În cei zece ani am văzut o parte din America, dar am avut și oportunitatea să înțeleg foarte bine cultura și locul, fiind plecat de la 12 ani.
În prezent locuim în Sant Cugat del Valles (un orășel oarecum lipit de Barcelona), eu sunt foarte mult pe drumuri, iar cu familia acolo în timpul scolii. Fac naveta permanent între Brasov și Barcelona. Catalistul mutării a fost școala fetiței, dar a fost o decizie extrem de benefică pentru noi toți, având în vedere calitatea vieții din zona asta a Spaniei. Locul în care merg cel mai des în călătorie, cu excepția țărilor menționate mai sus, este Veneția și zona Veneto. Veneția se potrivește cel mai bine cu stilul meu de călătorie. Are și partea de cultură și istorie pe care o oferă ca oraș, are și parte gastronomică, dar și parte de a te pierde pe străduțe, pe toate insulele care compun această zonă, și a descoperi locul pas cu pas.
Cu cine îți place cel mai mult să călătorești?
Cu soția. Călătorim împreună de când ne cunoaștem și cumva am apreciat același mod de a călători. Mai este o chestiune, ne plac și lucruri diferite pe care fiecare le apreciem și asta face ca orice călătorie să fie cumva mai completă, mai diversificată.
Cine este cea mai interesantă persoană pe care ai cunoscut-o în vacanță?
Am cunoscut un montator de schele – devenise patron, din muncitor, de curând. Era un tip foarte vesel și jovial. Eram într-un avion din Italia spre România și stăteam unul lângă altul. Am intrat cu el în vorba, iar el la un moment dat a luat gulerul de la cămașă în mână și m-a întrebat “Vezi cămașa asta?” Eu nu știam exact la ce să ma uit și ce să îi răspund. Insista “O vezi?” și continua: “Ce-i pe mine-i din câștig, m-am născut în pielea goală.” Inițial mi s-a părut o glumă, dar ulterior mi-am dat seama ce spunea de fapt. Sistemul lui de raportare la viață era unul extrem de corect, care permitea de fapt să fii foarte fericit cu tot ce ai. Pot spune că acea conversație simplă a rămas cu mine de atunci, iar eu povestesc această lecție pe care am primit-o de atunci.
Dacă ai ai putea să mai faci o singură călătorie, unde ai merge?
Ce întrebare interesantă. Probabil că aș merge în New York.
Cum arată vacanța ta ideală?
Un loc cu istorie unde poți să și explorezi. Îmi place foarte mult să mă plimb prin locurile în care merg. Înțeleg mai bine locul. Îmi place să fiu aproape de apă. Totodată să fie un loc cu restaurante bune.
Care a fost experiența cea mai extremă pe care ai avut-o în vacanță?
Am fost urmărit și alergat aproximativ 10 minute, în timp ce mă amenința cu moartea, în centrul orașului Atlanta de un tip homeless, care avea probleme psihice.
Ai pierdut vreodată avionul? Ai rămas fără bagaje? Cum te-ai descurcat?
Eu zbor constant de mai bine de 28 de ani. Inclusiv acum fac naveta între România și Barcelona. În anii 90 nu erau așa multe zboruri și rute disponibile. Am pățit cam tot ce îți poți imagina. Am pierdut avionul, am pierdut bagaje, am uitat să îmi iau actele la aeroport. Acum 3 săptămâni am uitat să îmi iau pașaportul cu viza de SUA la o plecare la Chicago. Am avut noroc că aveam posibilitatea schimbării biletului cu plata diferenței de sume și am plecat a doua zi. Cel mai dificil este când pierzi bagajele cu totul sau dacă bagajele se pierd și nu te mai prind din urma dacă ești într-o vacanță tip circuit. Eu tot timpul am în bagajul de mână haine pentru 3-4 zile.
Ce experiență de călătorie te-a schimbat cel mai mult?
Prima plecare din țară, în 1994, la 12 ani, când am plecat la studii în SUA. Șocul cultural a fost foarte mare, schimbând în esență sistemul de raportare de la tot ce știam până la acel moment.
Care este orașul/țara/locul de care te-ai îndrăgostit la prima vedere?
Veneția – mi s-a potrivit foarte bine mie personal. Îmi place faptul că este plin de istorie, orice faci, fie mergi pe jos fie pe apă. Totodată îți permite să explorezi ușor o zona foarte largă.
În ce colț de lume te-ai simțit cel mai fericit?
Mă simt extraordinar de bine în Barcelona. Are tot ce cred că cineva și-ar putea dori. Apă, munte, mâncare, agitație dar și intimitate. Iar cultura spaniolă este una extraordinară.
Ce locuri noi ți-ai dori să vezi?
Îmi doresc să vizitez cât mai multe locuri din lume. Am o listă de țări și obiective pe care nu am reușit să le văd, cu toate că am zeci de țări în care am fost.
Unde nu ai avea curajul să mergi vreodată?
Nu sunt deloc interesat de zonele de conflict sau zone cu grad ridicat de nesiguranță.
În ce loc le-ai recomanda cititorilor noștri să ajungă neapărat și de ce?
Depinde de stilul de vacanță și de buget. Eu recomand oricui să ajungă la Marele Canion. Este o destinație impresionantă, unică în lume și absolut memorabilă. Dacă discutăm de România, aș recomanda Delta Dunării, pentru unicitatea și frumusețea ei. Bineînțeles că aș recomanda și Brasov. Este o destinație extraordinară – oferă atât partea de cultură, cu toate bisericile fortificate din județ, cât și partea de divertisment și gastronomie. Este o destinație completă în orice anotimp.
Articolele de pe TRAVELINGmag se citesc cel mai bine la cafea. Descoperă pe COFFEElicious.ro peste 100 de sortimente de capsule cu cafea, compatibile cu sistemele Nespresso, Dolce Gusto și Caffissimo, dar și cafea de specialitate de la 9 prăjitorii de top din România.
Foto: arhiva personală
Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook, Instagram și YouTube!

Wizz Air a anunțat ruta București – Salonic care va fi operată începând cu data de 30 octombrie. Biletele sunt disponibile la prețuri începând cu 99 de lei.
Începând cu data de 30 octombrie 2023, Wizz Air va opera ruta București – Salonic. Cu o istorie care datează din cele mai vechi timpuri și un rol important în Imperiul Bizantin, orașul Salonic oferă tuturor vizitatorilor amestecul perfect de istorie, natură și cultură, pe tot parcursul anului.
Aici poți explora principalele teatre ale orașului, cum ar fi Teatrul Societății de Studii Macedonene, care găzduiește Teatrul Național, Teatrul Regal, Teatrele Pământului și Pădurii – ambele amfiteatre în aer liber ce oferă o priveliște minunată asupra orașului – și muzee captivante, precum Muzeul Arheologic din Salonic și Muzeul Culturii Bizantine. Iar dacă ești pasionat de natură vei găsi situri arheologice și grădini impresionante în Salonic.
Salonic nu este bogat doar în istorie și cultură, ci se mândrește și cu plaje minunate de-a lungul coastei sale, făcându-l destinația perfectă pentru o vacanță completă. Plajele orașului oferă ape cristaline și țărmuri nisipoase, oferind o evadare din viața urbană. Indiferent dacă preferi să faci plajă, să înoți sau să te bucuri de sporturi nautice, plajele din Salonic au câte ceva pentru toată lumea.
Orașul este, de asemenea, renumit pentru principalele sale străzi comerciale, pline de viață. Strada Tsimiski, Mitropoleos și bulevardul Proxenou Koromila sunt cele mai faimoase străzi comerciale ale orașului.
Acesta este cunoscut de mult timp în Grecia pentru cultura sa vibrantă, având cele mai multe cafenele și baruri pe cap de locuitor din orice oraș european sau una dintre cele mai bune vieți de noapte și cel mai bun divertisment din țară.
Salonic oferă amestecul ideal de activități care permit vizitatorilor să-i descopere cultura și să se relaxeze pe plajă, pentru o vacanță de neuitat. Biletele pot fi cumpărate acum online și prin intermediul aplicației pentru mobil, începând cu 99 de lei.
RUTĂ | ZILE | ÎNCEPÂND CU | DE LA |
București – Salonic | Sezonul de iarnă 2023: luni, vineri Sezonul de vară 2024: marți, joi, sâmbătă | 30 octombrie 2023 | RON 99 / EUR 19.99 |
On The Go
Wizz Air adaugă peste 100 de zboruri suplimentare din București în octombrie
Published
2 weeks agoon
14 September 2023
Wizz Air a anunțat adăugarea a peste 100 de zboruri suplimentare din București în octombrie 2023 spre Larnaca, Lisabona, Malaga, Barcelona, Napoli, Basel, Tenerife, Abu Dhabi și Milano Bergamo, oferind mai multe oportunități de călătorie pentru clienții români.
Anunțul este sărbătorit și printr-o promoție specială. Pentru călătoriile din luna octombrie spre aceste 9 destinații, clienții se pot bucura de 20% reducere la rezervările efectuate până la sfârșitul zilei de miercuri, 20 septembrie.
Noile frecvențe se adaugă la zborurile low-cost Wizz Air existente spre Europa și Orientul Mijlociu operate din București, crescând numărul total de zboruri din București la peste 2.500 în octombrie.
Rută | Frecvențe crescute / săptămână | Total noi zboruri adăugate în octombrie |
București – Larnaca | de la 4 la 5 | 3 zboruri dus-întors |
București – Lisabona | de la 3 la 4 | 3 zboruri dus-întors |
București – Malaga | de la 3 la 4 | 3 zboruri dus-întors |
București – Barcelona | de la 11 la 14 | 10 zboruri dus-întors |
București – Napoli | de la 5 la 7 | 7 zboruri dus-întors |
București – Basel-Mulhouse-Freiburg | de la 5 la 7 | 7 zboruri dus-întors |
București – Tenerife | de la 3 la 4 | 3 zboruri dus-întors |
București – Abu Dhabi | de la 2 la 5 | 10 zboruri dus-întors |
București – Milano Bergamo | de la 12 la 14 | 7 zboruri dus-întors |
On The Go
Apartenența la Geoparcul Ținutul Buzăului a adus beneficii semnificative localităților din regiune
Published
3 weeks agoon
8 September 2023
Comunitățile din Ținutul Buzăului cunosc o dezvoltare impresionantă, după ce organizația a obținut statutul de Geoparc Internațional UNESCO pentru zonă.
În martie 2022, după eforturi susținute, Asociația și Consiliul Județean Buzău reușeau să includă Ținutul Buzăului în clubul select al Geoparcurilor UNESCO. Aici se află atracții turistice renumite, precum Vulcanii noroioși, domurile de sare, focurile vii, trovanții de la Ulmet, așezările rupestre și chihlimbarul roșu de la Colți.
În cele 18 luni de la obținerea statutului UNESCO, Geoparcul a demarat numeroase proiecte de dezvoltare durabilă, implicare civică, educație, economie și protecția mediului, de care beneficiază atât populația locală, cât și antreprenorii mici, turiștii și administrațiile locale.
Apartenența la rețeaua Geoparcurilor a adus cu sine un potențial uriaș de promovare, inclusiv la nivel internațional, și oportunități noi de atragere de fonduri. Primăriile pot obține acum statutul de comună de interes turistic și beneficiază de punctaje mai mari pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locală. Cu sprijinul Asociației, Primăria Scorțoasa și Primăria Bozioru au obținut deja statutul de comune cu potențial turistic.
Tot în colaborare cu cele două primării, Geoparcul a amenajat două ”Mori de Plastic– puncte locale de reciclare care deservesc câte 4-5 comune și ajută comunitățile să-și proceseze local deșeurile și să le transforme în materie primă. Moara din Scorțoasa va deveni inclusiv centru educațional și de practică pentru reciclare.
Educație altfel, cu fonduri private sau din proiecte internaționale
Pe lângă sprijinul financiar oferit de Consiliul Județean Buzău, Asociația a atras la rândul ei fonduri de peste 150.000 euro, prin implicarea în proiecte internaționale și prin sponsorizări ale companiilor mari din România. Cel mai recent proiect câștigat, în valoare de 40.000 de euro, îi va ajuta pe profesori să desfășoare ore în aer liber în zone precum Vulcanii Noroioși, având la bază o colaborare cu geoparcuri din Norvegia, Irlanda și Italia.
Din astfel de sponsorizări și proiecte s-au ”născut” deja 8 laboratoare de știință– FutureLabs – în care copiii studiază rocile cu fosile și cristalele din zonă folosind microscoape digitale și alte echipamente moderne, regăsind astfel plăcerea învățării. Alte inițiative includ ateliere de supraviețuire în natură cu copii, vizite ale grupurilor de elevi din străinătate, ateliere de dezvoltare a competențelor personale necesare pe piața muncii și dezvoltarea unui laborator științific mobil – Laboratorul Umblător – pentru activități educaționale în licee, școli și în aer liber.

„Laborator natural” de cercetare pentru oamenii de știință
În parteneriat cu Institutul Național pentru Fizica Pământului, Geoparcul a demarat anul acesta un proiect de cercetare în adâncime a Vulcanilor Noroioși și a altor obiective geologice din zonă, cu scopul de a înțelege structurile subterane și a stabili de ce acestea formează vulcani cu forme și comportament diferit la suprafață. Înțelegerea a ceea ce este în interiorul pământului va fi de mare interes pentru turiști și va avea o mare valoare educațională pe viitor.
În prezent, se depun eforturi pentru înființarea unui centru de vizitare modern, în comuna Colți, care va combina tehnici moderne (holograme și video mapping) cu o colecție de fosile, chihlimbar și roci. Punctul de vizitare “25 MILLION” va spune povestea formării chihlimbarului și a modului în care mediul din zonă arăta în urmă cu 25 de milioane de ani.
În paralel, Geoparcul caută soluții pentru conservarea trovanților de la Ulmet și analizează structura geologică de sub Mănăstirea Rătești, avariată în urma unui cutremur. Aceasta a fost scanată cu drone, care au coborât prin tavanul prăbușit al mănăstirii, pentru a prezerva digital interiorul, inclusiv picturile și sculpturile.

Promovarea traseelor turistice și a tradițiilor locale
În colaborare cu comunitatea Slow Food Buzău Land, Asociația s-a implicat în organizarea Pieței Artizanilor – susținând producătorii locali și proprietarii de pensiuni care promovează hrană sănătoasă și sustenabilă. Mulți vizitatori au avut astfel ocazia să descopere și să achiziționeze produse locale de calitate, de la cârnați de Pleșcoi și berea locală, Colți Amber Ale, la vinuri de Dealu Mare și multe alte preparate tradiționale. Următoarea ediție are loc pe 23-24 septembrie, la Berca.
Turiștii au descoperit noi trasee marcate, alături de panouri atractive, care explică într-un limbaj ușor de înțeles evoluția geologică a anumitor zone de-a lungul milioanelor de ani. Prin înființarea de noi puncte de vizitare și dotarea celor deja existente, Geoparcul creează pentru turiști o experiență completă, care cuprinde atât istoria geologică a acestei regiuni interesante, cât și poveștile din jurul exploatării chihlimbarului și a tradițiilor de sute de ani ale oamenilor locului.
Rezultatele nu se lasă deloc așteptate, atractivitatea zonei crescând exponențial. Dacă în anul 2021 și 2022 județul Buzău a atras circa 67.000 și 87.000 de vizitatori, conform INSSE, rezultatele preliminare arată că în anul 2023, în zonă au ajuns peste 69.000 de vizitatori doar în primele 6 luni ale anului, și asta în afara sezonului turistic. Se preconizează un total peste 150.000 de vizitatori până la finalul anului, dublu față de anii trecuți.


5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e
Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...


Descoperă frumusețile din Sibiu la volanul unei mașini clasice sau electrice
Trei zile pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Asta înseamnă Transylvania Classic, un eveniment dedicat vehiculelor istorice și...


Un tur prin Stuttgart la volanul unui Porsche
Stuttgart este capitala regiunii Baden-Württemberg și “casa” constructorului de mașini Porsche. Si este o destinație ideală pentru un city break....


O zi pe malurile Dunării la Budapesta
Dunărea împărțea pe vremuri cele două orașe Buda și Pesta. Acum, cele două maluri sunt locul preferat pentru turiștii care...


10 sate franțuzești de care probabil nu ai auzit și pe care trebuie să le vezi măcar o dată
Un road trip în Franța nu este o idee rea nicioadată. Iar dacă ți se ivește ocazia, am făcut o...


[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?
Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...


La vita e bella pe vasul de croazieră Costa Toscana
O croazieră cu vasul Costa Toscana te va ajuta să descoperi că LA VITA E BELLA și că DOLCE FAR...


Recomandări pentru o zi de vis în Atena
Atena, capitala Greciei, este locul ideal pentru o noapte de distracție, o zi plină de vizite și vestigii istorice sau...


Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu
Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la...


Thassos by the sea
Thassos by the sea? Da, un tur de șapte zile la bordul unui velier, înconjurați de prieteni într-o atmosferă de...

UNESCO a inclus situl arheologic Gordion, din Turcia, pe lista locurilor din Patrimoniul Mondial

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

În 2027 se va deschide un hotel W pe Insula Al Marjan

O călătorie muzicală în Ungaria

Wizz Air lansează ruta București – Salonic

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

DUSÎNTORS, o carte esenţială despre călătoriile pe motocicletă, poate fi comandată acum în România

Mercure Conacul Cozieni se deschide pe 15Septembrie

Apartenența la Geoparcul Ținutul Buzăului a adus beneficii semnificative localităților din regiune

6 motive pentru care merită să mergi toamna aceasta în Cappadocia

Air New Zeeland a lansat un hit cu procedurile de siguranță prezentate înainte de decolare

LeBron James promovează gențile de voiaj Rimowa

Misiune Imposibilă: Declinul – o plimbare prin Norvegia, Noua Zeelandă, Franța, Anglia și Emiratele Arabe Unite

[VIDEO] Podul cu Mâini din Vietnam, atracția turistică principală la această oră la nivel mondial
Trending
- City Break24 September 2023
5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e
- On The Go21 September 2023
Wizz Air lansează ruta București – Salonic
- Destinations22 September 2023
O călătorie muzicală în Ungaria
- Where To Stay22 September 2023
În 2027 se va deschide un hotel W pe Insula Al Marjan
- Destinations25 September 2023
UNESCO a inclus situl arheologic Gordion, din Turcia, pe lista locurilor din Patrimoniul Mondial