Connect with us

On The Go

TRAVEL TALKS: Delia Dragomir

Published

on

Delia Dragomir

Delia Dragomir este mereu în mișcare, mereu în căutare de ceva nou și inedit, iar pentru ea vacanța perfectă este un road-trip împreună cu familia. 

Delia Dragomir este o femeie de afaceri cunoscută în țară, CEO al companiei Eucom, cel mai mare furnizor de cursuri de limbi străine pentru sectorul corporate din România. Delia a pus bazele companiei alături de soțul său, Silviu Dragomir, în 2002, pentru a răspunde nevoilor și provocărilor companiilor aflate în plină expansiune și integrare în mediul de afaceri globalizat. Anual, echipa Eucom livrează peste 150.000 ore de instruire, având circa 25.000 de participanți la cursuri, precum și persoane care au fost evaluate, de la peste 90 de companii client.

Articolele de pe TRAVELINGmag  se citesc cel mai bine la cafea. Descoperă pe COFFEElicious.ro peste 100 de sortimente de capsule cu cafea, compatibile cu sistemele Nespresso, Dolce Gusto și Caffissimo, dar și cafea de specialitate de la 9 prăjitorii de top din România.

Road trip sau all inclusive?

Road trip. De când au crescut copiii preferăm varianta aceasta. Cât au fost mici am petrecut destule vacante la “all inclusive” și ne-a ajuns. Acesta este stilul nostru, de a fi mereu în mișcare, în căutare de ceva nou și inedit, astfel că road trip-urile sunt cea mai buna variantă pentru mine și familia mea.

Confort sau aventură?

Confort – îmi plac aventurile, experiențele, însă la final de zi confortul unei camere de hotel este tot ce aștept. La nivel de aventură, se încadrează și vacanța anuală cu autorulota timp de o săptămână, aceasta variantă este cea acceptabilă pentru noi. Astfel ne-am propus ca  împreună cu copiii să ne descoperim țara și experimentăm un mod de viață simplu dar dinamic.

Agenție sau faci planurile singur?

Prefer agenția – este mult mai confortabil și mai convenabil așa, în special pentru destinații exotice. Bineînteles, după ce alegem destinația, transmitem brief-ul către agenție. Însă dacă e vorba de un city-break sau de o vacanță la mare în Grecia, prefer varianta de a ne ocupa noi de tot.

Cea mai tare vacanță?

Ohoo… greu de ales doar una, dar o aleg pe cea din 2016, Zanzibar și Kenya. Africa are ceva aparte, pământul roșiatic, variatatea de plante și animale care există, simplitatea oamenilor și a vieții de acolo pur și simplu m-au atras. La care adaug experiențele inedite de care am avut parte, ne-am trezit la 4 dimineața ca să zburăm la răsăritul soarelui cu balonul deasupra savanei, zbor care s-a finalizat cu un copios mic dejun cu clătite, omletă, fresh de portocale și alte bunătăți în mijlocul savanei.

Am dormit în cort pe malul râului Mara, unde are loc și „marea migrație” a Africii. Noaptea se auzeau hienele și hipopotamii, iar la cina mergeam însoțiți de masai-ul care ne păzea cortul. Când am dormit în rezervația Masai Mara, de la noi de la fereastra se vedeau leii care se ospătau dintr-un bivol, iar la Lake Nakuru babuinii săreau seară de seară gardul înalt de peste 2 m și se plimbau țanțoși prin complex. Recunosc că de acei babuini m-am speriat puțin…

Sau în night safari, când am văzut felinele la vânătoare, iar ochii lor sclipeau ca niște felinare în miezul noptii. Îmi amintesc cum am petrecut mai bine de o oră în jeep, când am fost în safari, să așteptam o familie de lei să se trezească și să-i putem admira în toată splendoarea lor. Vacanța aceea a a fost o combinație perfectă de confort, aventură, relaxare, experiențe inedite, incluzându-le aici și pe cele culinare.

Delia Dragomir în deșert

Provocare: ai plecat vreodată cu ceva din camera de hotel?

La începuturi, plecam cu papucii din camera de hotel, aveam o obsesie pentru ei. Cu timpul m-am potolit, iar acum am o altă fixație, produsele Rituals, ori de câte ori le găsesc, le adun pe toate și le folosesc ulterior.

Ce nu-ți lipsește niciodată din bagajul de vacanță și de cât timp ai nevoie că să-ți faci bagajul?

Ochelarii de soare și laptopul. De ani de zile călătoresc însă îmi place să și muncesc și am învățat să le combin pe cele 2 foarte bine, chiar dinainte de pandemie fac acest lucru.

Inclusiv aceste răspunsuri le-am formulat într-o vacanță. Activitățile pe care le desfășor în vacanță sunt cele mai plăcute, cu toate că sunt și momente în care este nevoie să fac față vreunei crize, însă am învățat să le gestionez.

Și copiii au înțeles acest aspect și esteîn regulă pentru toata lumea. Chiar dacă sunt zile în care am mai mult de lucru, le petrecem în jurul hotelului și toată lumea este mulțumită la finalul zilei. Eu cred foarte mult în acest tip de echilibru, nu cred că exista doar una sau alta, adica doar relaxare și doar vacanță, ci că le poti imbina foarte bine atâta timp cât o faci asumat și cu responsabilitate.

Iar mie îmi  place și să muncesc și să călătoresc la fel de mult, deci am învățat să le îmbin foarte bine. Mai ales că am șansa de a activa într-un segment de piață care îmi permite să- mi organizez activitatea foarte bine și remote.

Care este lucrul esențial care-ți face vacanța mai confortabilă?

Cazarea și mâncarea. Dacă în timpul activităților desfășurate la birou, pot foarte bine să nu mănânc în timpul zilei, în vacanțe am nevoie de 3 mese pe zi și la ore bine stabilite. Cred că este un obicei dobândit de pe vremea când copiii erau mici și mesele erau regulate, chiar dacă ei au crescut și pentru ei acum nu mai contează atât de mult acest aspect, pentru mine a devenit un obicei, o rutină de vacanță.

Care este plăcerea ta vinovată atunci când călătorești?

Să caut și să am parte de experiențe inedite. De exemplu, anul trecut în Spania, am zburat cu parapanta. Când am fost în Beijing am mâncat scorpioni și lăcuste dintr-un street market. În Creta ne-am plimbat cu buggy-urile până ne-am făcut roșii de la praf, câteva zile după am tot scos praful de pe noi. În Tenerife, când am vizitat Loro Park, grădina zoologica, ne-am luat bilete care ne-au oferit un tur ghidat și am avut posibilitatea să înțelegem ce se întâmpla în spatele a ceea ce se vede. În Florida am avut parte de 8 zile prin parcurile de distracție. Sunt doar câteva exemple de experiențe pe care le caut de fiecare dată într-o vacanță.

Care este țara în care ai fost cel mai des și de ce?

În Grecia am fost cel mai des. Pentru că îmi place vremea, marea, mâncarea și oamenii. Oamenii acestia chiar știu să te facă să te simți incredibil de bine. Pentru ei tot ce contează este să te facă să te simți bine, să te simți relaxat, să simți că ești în vacanță.

O altă țară în care am fost des și am petrecut mult timp este Spania. Ba chiar, anul trecut, în pandemie, am decis să experimentăm viața de acolo timp de 3 luni. Cum școlile erau încă online, am plecat cu toții, inclusiv câinele nostru Ice și ariciul Max ne-au însoțit. A fost o experiență care ne-a convins că pentru moment București este cea mai bună variantă de a locui pentru noi.

Cu cine îți place cel mai mult să călătorești?

Cu familia, cu soțul și cei 2 copii ai noștri, iar mai nou și cu Ice, care este un simpatic Schnauzer pitic alb.

Cine este cea mai interesantă persoană pe care ai cunoscut-o în vacanță?

Chiar multe persoane interesante am întâlnit, îmi vine în minte un chelner din Maldive care era tot timpul vesel și binedispus,  și se vedea că o face natural, că nu e fals, că nu o făcea doar cu noi, ci cu toată lumea, că e pur și simplu un mindset pe care îl are, normal că nu am putut să mă abțin și să nu-l întreb, cum de reușește una ca asta zi de zi. Iar răspunsul lui simplu a fost: este alegerea mea cum mă simt și cum îi fac pe alții să se simtă, am și eu probleme, însă eu decid să nu le las să îmi acapareze viața, să le rezolv în alte împrejurări, nu să le duc peste tot cu mine. Recunosc că mă gândesc și acum la acel om și că mie nu îmi iese de fiecare dată atât de bine. Încă lucrez cu mine să ajung la acel nivel de alegere.

Dacă ai putea să mai faci o singură călătorie, unde ai merge?

În America de Sud aș alege. Era destinația la care visam să-mi petrec aniversarea de 40 ani, însă pandemia a schimbat puțin ordinea lucrurilor, nu că ar fi fost rău cum a ieșit, însă tot am rămas cu o nostalgie legată de America de Sud. Este pe bucket list, urmează să se întâmple în 2-3 ani.

Cum arată vacanța ta ideală?

Să fie cald, inclusiv seara, să fie cu soare, mare, nisip fin și mâncare bună Să am posibilitatea să citesc o carte, să lenevesc pe șezlong sau să mă plimb, să aflu din cultura și misterele locului.

Care a fost experiența cea mai extremă pe care ai avut-o în vacanță?

În Zanzibar când am ajuns seara la aeroport, iar cei care ne-au asigurat transferul până la hotel goneau pe străzile întunecate. Ce m-a uimit a fost întunericul din satele prin care treceam, unde era câte un singur bec în fața unei case și acolo era toată lumea adunată, cu mare cu mic, eventual era și câte un TV scos în față la care urmăreau toți cu mare interes.

Ai pierdut vreodată avionul? Ai rămas fără bagaje? Cum te-ai descurcat?

Am pierdut avionul acum câțiva ani, eram în Oslo, tocmai ce o botezasem pe fetița unor buni prieteni și stăteam cu toții liniștiți la mare, iar din vorbă-n vorbă, ce zi este azi, ce dată este, a fost o surpriză să constatam că avionul nostru tocmai decolase.

Ce experiență de călătorie te-a schimbat cel mai mult?

Am fost de multe ori în Asia, cred că în urma fiecărei țări vizitate acolo, ceva s-a schimbat. Este o mare discrepanță între păturile sociale, cum rar am văzut în alte părți. Mă uimește de fiecare dată să văd acei oameni simpli, care poate abia au câte ceva de a pune pe masă, însă sunt cu zâmbetul pe buze și multumiți.

Care este orașul/țara/locul de care te-ai îndrăgostit la prima vedere?

De Barcelona. Am fost anul trecut, și ne-am propus ca anul acesta în toamnă să revedem orașul și împrejurimile. Acolo ai parte de o varietate de activități, de mare, munte oraș, cultură mâncare foarte bună etc. Mi se pare orașul care îți oferă de toate, acolo nu ai cum să te plictisești sau să spui că nu ai găsit ceva ce ți s-ar potrivi. Este superb!

În ce colț de lume te-ai simțit cea mai fericită?

Până acum pentru mine Maldive a fost o destinație extraordinară.

Acolo am simțit relaxare totală, iar simplitatea vieții pe insulă este ceva ce merită experimentat. Acolo am realizat de cât de putine lucruri materiale am nevoie cu adevărat.

O altă experiență de neuitat a fost vacanță de trekking din Maroc. Am petrecut o săptămână în deșert și am făcut zeci de km în fiecare zi. În fiecare zi să vezi doar nisip în jurul tău și să-ți muți “locuința” – a fost într-adevăr remarcabil. Iar noaptea cerul este înstelat, cum nu mi-a fost dat să văd niciunde altundeva.

Deșertul este de asemenea un loc aparte pentru mine, în special datorită diferenței de temperatură dintre zi și noapte și a cerului înstelat. Și acolo am realizat că poti să te descurci cu ce ai într-un rucsac, bineînțeles dacă este cald. După cum observi, caut locurile călduroase și acolo mă simt cel mai bine. De la soare, de la nisip îmi încarc foarte bine bateriile și reușesc să mă conectez cu mine.

Ce locuri noi ți-ai dori să vezi?

America de Sud și de Nord. În USA am fost până acum doar în Florida, însă îmi doresc tare mult să ajung și la Grand Canyon și de ce nu, să prind o iarnă friguroasă în NY.

Unde nu ai avea curajul să mergi vreodată?

În zonele în care există diverse conflicte. Nu am fost niciodată interesată să mă aflu în mijlocul lor. Chiar și în contextual actual, mă gândeam, că n-am apucat să vizitez Rusia și Ucraina. Îmi doream la un moment dat să fac o vizită și prin acele locuri, nu s-au aranjat astrele, iar acum cu atât mai puțin.

În ce loc le-ai recomanda cititorilor noștri să ajungă neapărat și de ce?

În primul rând le-aș recomanda să meargă în vacanțe atât în țară cât și în afară. Noi avem obiceiul de a avea cel puțin o vacanță pe an în țară. Vacanța cu autorulota de la final de august o petrecem în țară, tocmai pentru a vizita și a ne cunoaște țara. Avem locuri superbe și posibilitatea de a trăi experiențe inedite la noi în țară.

Ce m-a ajutat pe mine să înțeleg lumea și să fiu recunoscătoare pentru ceea ce am, a fost echilibrul între vacanțele în tări mai dezvoltate decât România, dar și în tări mai puțin dezvoltate.

Acesta este și motivul pentru care majoritatea vacanțelor le-am petrecut în Europa și Asia. Astfel am găsit mixul perfect de care aveam nevoie că să pot să apreciez tot ceea ce am, ce am câștigat prin muncă.

Dacă ți-au plăcut poveștile Deliei Dragomir o poți urmări și în interviul dat pentru Vorbește Lumea, la PRO TV.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

On The Go

Cum te poate ajuta Inteligența Artificială să îți planifici vacanța?

Published

on

Unele persoane excelează în planificarea vacanțelor, pe când altele nu au timp și nici răbdare să „cartografieze” fiecare detaliu al unei călătorii. Iată cum puteți folosi planificatorii de călătorie, ce folosesc Inteligența Artificială  pentru a vă simplifica viața, pentru a câștiga timp, bani și… inspirație!

În ultimii ani, Inteligența Artificială și-a făcut loc și în industria călătoriilor. Practic, nu trebuie să-ți mai petreci ore întregi căutând frenetic pe Internet informații pentru a-ți organiza itinerariul ideal de călătorie. Prin instrumentele de Inteligența Artificială planificarea vacanței ar putea fi mai rapidă ca niciodată. Iată care sunt câteva dintre cele mai bune instrumente de planificare a călătoriilor AI, sfaturi și „tips-uri” pentru următoarea voastră escapadă, asistat AI.

De ce ar trebui să folosesc AI pentru a-mi planifica următoarea vacanță?

Există multe beneficii! Inteligența artificială vă poate economisi mult timp când vine vorba de cercetarea destinațiilor și a opțiunilor de cazare. Având în vedere toate variabilele posibile, planificarea unei călătorii poate fi uneori copleșitoare.

Fiind gratuite intrumentele de Inteligența Artificială sunt mai accesibile, decât utilizarea serviciilor profesionale de planificare a călătoriilor.

Folosirea AI pentru a planifica o călătorie poate fi excelentă pentru călătorii mai puțin experiementati care nu sunt siguri de unde să înceapă atunci când vine vorba de organizarea unei vacanțe. 

Sub sloganul „Transforming tomorrow, today”, evenimentul AI Expo Europe va decripta impactul Inteligenței Artificiale asupra tuturor industriilor, inclusiv cea a călătoriilor. Cea mai mare conferința interactivă din Estul și Centrul Europei, ce vă avea loc pe 6-7 octombrie la București, Radisson Blu va implica profesioniști, lideri și adepți ai inovației, „dreamers, thinkers&doers”, mentori și oameni de afaceri, într-un eveniment unic al acestei industrii ce schimbă lumea!

Primele companii de top care s-au anunțat sunt Google și Nvidia!

Subiecte de discuție vor fi vaste: de la educație, la ecologie, de la domeniul legal la cel al schimbărilor profunde în societate, de la arhitectură și urbanism la artă, dar mai ales impactul asupra meseriilor viitorului!

Pentru mai multe informații, pentru a cumpăra bilete sau pachete promoționale, click aici: www.aiexpoeurope.com

Iată câteva instrumente excelente de planificare a vacanțelor!

De la restrângerea listei  de bungalouri pe plajă la generarea de itinerarii în oraș, până la oferirea de inspirație pentru orașele cu o plaja frumoasă, planificatorul de călătorii AI de la Booking elimină „munca de bază” în organizarea unei vacanțe. Funcționalitatea bazată pe Chat poate fi utilizată direct în aplicația mobilă a companiei.

Tripadvisor este o altă companie de turism care valorifică puterea AI pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Folosind funcția Trip Builder de pe site-ul lor, puteți introduce unde doriți să mergeți, ce tipuri de atracții sau tip de vacanță vă interesează, datele potențiale și cu cine călătoriți. În câteva secunde, planificatorul de călătorie AI vă propune un itinerar detaliat care include prețurile și recenziile tuturor experiențelor, restaurantelor și cazărilor sugerate, precum și locațiile acestora pe o hartă.

Platforma de călătorie Expedia oferă o funcționalitate ChatGPT în aplicație pentru a-și ajuta utilizatorii să planifice călătoria. Începând o conversație deschisă în aplicație, membrii pot primi recomandări despre unde să stea unde să meargă, transport, experiențe și atracții, precum și opțiuni de călătorie personalizate bazate pe variabile precum locația hotelului, intervalele de date, prețul și camera.

Avantajul utilizării Gemini peste o căutare pe Google este că rezultatele pot fi mult mai personalizate, făcute pentru a se potrivi nevoilor și preferințelor dumneavoastră individuale. În plus, software-ul face o mare parte din munca de cercetare pentru tine, trăgând și sintetizând informații din toate colțurile web, astfel încât să nu fie nevoie.

Motorul de căutare de călătorii Kayak are un plugin ChatGPT care vă permite să reduceți timpul de planificare a călătoriei. Tastați orice: „Găsiți-mi o cameră de hotel cu pat dublu în Paris, care este accesibilă cu scaunul cu rotile, este la 15 km de Turnul Eiffel și are micul dejun inclus” și veți primi răspuns. În aplicația Kayak, puteți primi și informații de călătorie la cererea vocală, dacă aveți un dispozitiv compatibil Amazon Alexa.

TripGenie este un asistent de călătorie AI integrat în aplicația mobilă Trip.com. Răspunzând la comenzile text și vocale, planificatorul de călătorie AI poate ajuta la planificarea și rezervarea călătoriilor cu sfaturi și planuri de călătorie cuprinzătoare, precum și un serviciu de rezervare.

Care sunt limitările utilizării AI pentru a planifica o vacanță?

Oricât de utile pot fi instrumentele AI pentru planificarea unei vacanțe, este important să ne amintim că și Inteligența Artificială poate face greșeli. Deoarece își obține datele dintr-o gamă largă de surse de Internet, „planificatorii” de călătorii cu inteligență artificială sunt în general mai de încredere atunci când vine vorba de destinații sau cazare mai cunoscute.

Dacă nu există multe informații disponibile public despre destinația pe care o căutați, instrumente precum ChatGPT ar putea să nu fie complet de încredere sau chiar să inventeze informații. Cel mai bine este să verificați întotdeauna faptele înainte de a rezerva orice prin surse personale ori cu un egent.

Tips-uri pentru utilizarea planificatoarelor de călătorie AI

Fii specific Cu cât criteriile pe care le oferiți unui planificator de călătorie AI sunt mai specifice, cu atât rezultatul va fi, în general, mai util.

Folosește un limbaj corect Deoarece sistemele AI precum ChatGPT se bazează pe modele mari de limbaj, folosirea unui vocabular adecvat poate ajuta. Software-ul va putea să înțeleagă și să răspundă la solicitările tale mai eficient, dacă va recunoaște alegerile lingvistice.

Verificați informațiile AI este hiper inteligentă, dar nu este perfectă! Deși instrumentele de planificare a călătoriilor  pot fi puncte de plecare excelente și generatoare de idei, cel mai bine este să verificați orice informație pe care vă bazați pentru vacanța voastră  dintr-o sursă credibilă și cu renume. Asistenții AI nu sunt înlocuitori pentru agenții de turism, nu pot rezerva zboruri sau cazare și nu „știu” lucrurile în același mod în care o fac oamenii; ei recunosc doar modele în sursele de date.

Continue Reading

On The Go

Wizz Air lansează o nouă rută și mărește frecvența zborurilor pe 11 rute din România

Published

on

Wizz Air a anunțat continuarea extinderii bazei sale din București prin adăugarea, în vara anului 2025, a unei alte aeronave Airbus A321neo de ultimă generație. Astfel, flota sa din București va ajunge la 19 aeronave Airbus. Această investiție constantă reflectă angajamentul Wizz Air față de piața din România. Această extindere susține ambițioasa strategie „WIZZ 500” a Wizz Air și urmărește să îmbunătățească semnificativ conectarea României cu alte țări din Europa și nu numai, oferind în același timp mai multe opțiuni de călătorie la un buget accesibil, cu 700.000 de locuri suplimentare pentru vara viitoare.

Bucureștiul are o importanță crucială pentru Wizz Air, care este încântată să își continue extinderea rapidă prin adăugarea unei noi aeronave Airbus de ultimă generație și printr-o creștere cu 14% a capacității de locuri în vara anului 2025, comparativ cu vara anului 2024.

Noua aeronavă Airbus A321neo, care se va alătura flotei din România în luna iulie 2025, va îmbunătăți  conexiunile existente prin creșterea frecvențelor pe 11 dintre rutele existente ale Wizz Air din București. De asemenea, o nouă rută de la București către Chișinău va fi lansată începând cu 30 martie 2025. Vânzările pentru această rută vor fi disponibile începând cu 14 noiembrie 2024, cu prețuri ce pornesc de la 159 RON. Această extindere reflectă angajamentul Wizz Air de a răspunde nevoilor dinamice ale călătorilor din România, oferindu-le mai multe opțiuni și flexibilitate atât pentru călătoriile de vacanță cât și pentru cele de afaceri.

De la începerea operațiunilor în România în 2006, Wizz Air și-a sporit constant investițiile în țară, recunoscând-o ca fiind o piață crucială pentru companie. Astăzi, Wizz Air operează o rețea diversificată de 189 de rute cu tarife reduse, de pe 12 aeroporturi din România, conectând pasagerii la 86 de destinații din 27 de țări. De-a lungul celor 18 ani de dezvoltare continuă, compania aeriană a stabilit șase baze operaționale în țară în București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Craiova și Sibiu, având peste 1.400 de angajați în România, și sprijinind indirect peste 9.200 de locuri de muncă locale în industriile conexe.

Mauro Peneda, Directorul General, Wizz Air Malta, adeclarat: „Suntem mândri de poziția de lider de piață în România cu o cotă de 35% și suntem încântați să ne extindem în continuare rețeaua de pe Aeroportul București Otopeni, introducând o nouă rută spre Chișinău și crescând simultan frecvențele pe 11 rute existente din București.  Această extindere va adăuga anual 700.000 de locuri noi puse în vânzare pentru pasagerii care călătoresc spre și dinspre București din vara anului viitor, asigurând o creștere a capacității cu 14% față de vara trecută. Anunțul de astăzi subliniază angajamentul nostru față de piața din România, o piatră de temelie pentru Wizz Air, pe măsură ce ne continuăm expansiunea către obiectivul „WIZZ 500”. Pe măsură ce ne dezvoltăm, suntem mândri să contribuim la economia românească prin crearea de locuri de muncă și sperăm că această creștere ne va consolida și mai mult rolul de companie aeriană preferată a românilor.”

De la primul său zbor din București în 2007 compania a devenit o alegere preferată pentru călătorii accesibile. Ca parte a angajamentului Wizz Air pentru sustenabilitate, compania aeriană continuă să opereze una dintre cele mai tinere și mai eficiente flote din industrie, consolidându-și poziția de lider responsabil.

RUTĂ NOUĂ

 FrecvențaTarife de laRuta
București  – ChișinăuDe luni până duminică (zilnic)159  RON  / 29,99  EUR30 martie 2025

ACTUALIZĂRI ALE FRECVENȚEI

RutaZboruri săptămânale
București – Barcelona14 → 16
București – Tel Aviv13 → 14
București – Bari10 → 12
București – Madrid9 → 11
București – Dortmund9 → 10
București – Valencia5 → 7
București – Basel5 → 7
București – Memmingen5 → 7
București – Nisa5 → 7
București – Hamburg4 → 5
București – Billund3 → 5

Continue Reading

On The Go

Wizz Air: 14 rute noi și 5 milioane de locuri în sezonul de iarnă 2024-2025

Published

on

Wizz Air a dat drumul sezonului de iarnă 2024-2025 cu un program îmbunătățit, introducând 44 de rute noi în rețeaua sa vastă. În România, 14 rute au început, de asemenea, în această săptămână, cu nouă rute complet noi și cinci redeschise.

Din această iarnă, Wizz Air aterizează pe aeroportul nou inaugurat din Salerno, Italia, și introduce destinații unice precum Cracovia, Lisabona, Malmö, Marrakesh, Roma Fiumicino, Stuttgart și Trieste din și mai multe orașe. În total, compania aeriană va opera 141 de rute în sezonul de iarnă pe întreg teritoriul României.

Wizz Air va pune la dispoziția pasagerilor săi în acest sezon peste 28 de milioane de locuri la prețuri accesibile în întreaga rețea, cea mai mare ofertă din punctul de vedere al capacității pe timp de iarnă de la începutul operațiunilor sale, deservind Europa, Africa de Nord, Orientul Mijlociu și Asia Centrală. Aproape 5 milioane de locuri vor fi alocate doar pieței din România.

În perioada ianuarie-octombrie 2024, Wizz Air și-a îmbunătățit performanța în ceea ce privește punctualitatea zborurilor din România cu 13% față de aceeași perioadă a anului trecut și a atins o rată de finalizare a zborurilor de 99,6%, una dintre cele mai ridicate din industrie, ajungând la procentul de 100% zboruri finalizate pentru mai multe luni din acest an.

În plus, în timpul verii, Wizz Air a continuat să își îmbunătățească gama de produse și experiența clienților. Compania aeriană oferă acum un portofoliu îmbunătățit de opțiuni destinate membrilor, inclusiv All You Can Fly, WIZZ MultiPass, disponibil în mai multe piețe, și Wizz Discount Club Premium. Pentru confortul pasagerilor, Wizz Air a introdus opțiunile de plată Apple Pay și Google Pay în aplicația sa oficială și a început să accepte cardurile Revolut pentru achizițiile efectuate la bord.

În cele din urmă, Wizz Air a continuat să mențină cea mai scăzută intensitate a emisiilor de carbon din industrie, cu o medie de 52,6 grame de CO2 per pasager/kilometru pe parcursul a 12 luni[3]. Împreună cu Airbus, compania aeriană testează operațiunile cu combustibil sustenabil pentru aviație (SAF), înainte ca regulamentul RefuelEU să intre în vigoare în ianuarie 2025.

Anastasia Novak, Corporate Communication Manager la Wizz Air, a declarat: „Suntem încântați să intrăm în cel mai mare sezon de iarnă de până acum, oferind zeci de rute noi pe care clienții noștri le pot explora. Suntem bucuroși să inaugurăm 14 rute de pe diferite aeroporturi din România, oferind aproape 5 milioane de locuri clienților noștri, cu și mai multe opțiuni de călătorie directă și mai multă flexibilitate. Aceste noi rute evidențiază angajamentul nostru de a ne extinde rețeaua și de a oferi pasagerilor noștri opțiuni de călătorie accesibile. Dotați cu flota noastră de ultimă generație, aflată în continuă creștere, investim continuu în îmbunătățirea performanței noastre operaționale și a experienței clienților, menținând în același timp cele mai înalte standarde de sustenabilitate din industrie.”

CELE MAI NOI RUTE WIZZ AIR DIN ROMÂNIA SEZONUL DE IARNĂ 2024-2025
RUTĂDE LA
București – Malmö19,99 EUR
București – Milano Malpensa19,99 EUR
București – Salerno Costa d’Amalfi24,99 EUR
București – Cracovia24,99 EUR
București – Marrakesh45,99 EUR
București – Stuttgart29,99 EUR
București – Trieste19,99 EUR
Cluj-Napoca – Abu Dhabi49,99 EUR
Cluj-Napoca – Lisabona59,99 EUR
Cluj-Napoca – Lyon19,99 EUR
Cluj-Napoca – Stuttgart24,99 EUR
Cluj-Napoca – Viena17,99 EUR
Iași – Malmö19,99 EUR
Bacău – Roma Fiumicino24,99 EUR

Continue Reading
Evenimente26 June 2024

Descoperă frumusețile din Sibiu la volanul unei mașini clasice sau electrice

Trei zile pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Asta înseamnă Transylvania Classic, un eveniment dedicat vehiculelor istorice și...

City Break18 June 2024

Un tur prin Stuttgart la volanul unui Porsche

Stuttgart este capitala regiunii Baden-Württemberg și “casa” constructorului de mașini Porsche. Si este o destinație ideală pentru un city break....

Foto: Primăria Municipiului Sibiu Foto: Primăria Municipiului Sibiu
City Break18 June 2024

Unde stai, mănânci, te relaxezi și te distrezi în… Sibiu

Orașul Sibiu este oricând o alegere bună pentru o evadare de weekend. Așa că îți dăm câteva ponturi pentru ca...

Târguri de Crăciun Târguri de Crăciun
Destinations12 December 2023

6 târguri de Crăciun din Europa unde poți ajunge cu un zbor Wizz Air

Ți-ai propus să ajungi la cât mai multe târguri de Crăciun anul acesta? Atunci notează 6 destinații unde poți ajunge...

City break la Istanbul City break la Istanbul
City Break30 October 2023

Toamna este anotimpul perfect pentru un city break la Istanbul

Ai chef să evadezi pentru câteva zile? Atunci trebuie să știi că toamna este anotimpul perfect pentru un city break...

Pe malurile Dunării la Budapesta Pe malurile Dunării la Budapesta
City Break20 October 2023

O zi pe malurile Dunării la Budapesta

Dunărea împărțea pe vremuri cele două orașe Buda și Pesta. Acum, cele două maluri sunt locul preferat pentru turiștii care...

5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break13 October 2023

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

Destinations20 July 2022

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

Evenimente22 May 2022

Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu

Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la...

Norway postcards cu un BMW X3 Norway postcards cu un BMW X3
Destinations03 February 2020

Norway postcards cu un BMW X3

“Traveller’s tales” a explorat frumuseţea Norvegiei în cel de-al patrulea proiect de scurtmetraj în colaborare cu BMW. Şosele neîntrerupte care...

Trending