Connect with us

On The Go

TRAVEL TALKS: Delia Dragomir

Published

on

Delia Dragomir

Delia Dragomir este mereu în mișcare, mereu în căutare de ceva nou și inedit, iar pentru ea vacanța perfectă este un road-trip împreună cu familia. 

Delia Dragomir este o femeie de afaceri cunoscută în țară, CEO al companiei Eucom, cel mai mare furnizor de cursuri de limbi străine pentru sectorul corporate din România. Delia a pus bazele companiei alături de soțul său, Silviu Dragomir, în 2002, pentru a răspunde nevoilor și provocărilor companiilor aflate în plină expansiune și integrare în mediul de afaceri globalizat. Anual, echipa Eucom livrează peste 150.000 ore de instruire, având circa 25.000 de participanți la cursuri, precum și persoane care au fost evaluate, de la peste 90 de companii client.

Articolele de pe TRAVELINGmag  se citesc cel mai bine la cafea. Descoperă pe COFFEElicious.ro peste 100 de sortimente de capsule cu cafea, compatibile cu sistemele Nespresso, Dolce Gusto și Caffissimo, dar și cafea de specialitate de la 9 prăjitorii de top din România.

Road trip sau all inclusive?

Road trip. De când au crescut copiii preferăm varianta aceasta. Cât au fost mici am petrecut destule vacante la “all inclusive” și ne-a ajuns. Acesta este stilul nostru, de a fi mereu în mișcare, în căutare de ceva nou și inedit, astfel că road trip-urile sunt cea mai buna variantă pentru mine și familia mea.

Confort sau aventură?

Confort – îmi plac aventurile, experiențele, însă la final de zi confortul unei camere de hotel este tot ce aștept. La nivel de aventură, se încadrează și vacanța anuală cu autorulota timp de o săptămână, aceasta variantă este cea acceptabilă pentru noi. Astfel ne-am propus ca  împreună cu copiii să ne descoperim țara și experimentăm un mod de viață simplu dar dinamic.

Agenție sau faci planurile singur?

Prefer agenția – este mult mai confortabil și mai convenabil așa, în special pentru destinații exotice. Bineînteles, după ce alegem destinația, transmitem brief-ul către agenție. Însă dacă e vorba de un city-break sau de o vacanță la mare în Grecia, prefer varianta de a ne ocupa noi de tot.

Cea mai tare vacanță?

Ohoo… greu de ales doar una, dar o aleg pe cea din 2016, Zanzibar și Kenya. Africa are ceva aparte, pământul roșiatic, variatatea de plante și animale care există, simplitatea oamenilor și a vieții de acolo pur și simplu m-au atras. La care adaug experiențele inedite de care am avut parte, ne-am trezit la 4 dimineața ca să zburăm la răsăritul soarelui cu balonul deasupra savanei, zbor care s-a finalizat cu un copios mic dejun cu clătite, omletă, fresh de portocale și alte bunătăți în mijlocul savanei.

Am dormit în cort pe malul râului Mara, unde are loc și „marea migrație” a Africii. Noaptea se auzeau hienele și hipopotamii, iar la cina mergeam însoțiți de masai-ul care ne păzea cortul. Când am dormit în rezervația Masai Mara, de la noi de la fereastra se vedeau leii care se ospătau dintr-un bivol, iar la Lake Nakuru babuinii săreau seară de seară gardul înalt de peste 2 m și se plimbau țanțoși prin complex. Recunosc că de acei babuini m-am speriat puțin…

Sau în night safari, când am văzut felinele la vânătoare, iar ochii lor sclipeau ca niște felinare în miezul noptii. Îmi amintesc cum am petrecut mai bine de o oră în jeep, când am fost în safari, să așteptam o familie de lei să se trezească și să-i putem admira în toată splendoarea lor. Vacanța aceea a a fost o combinație perfectă de confort, aventură, relaxare, experiențe inedite, incluzându-le aici și pe cele culinare.

Delia Dragomir în deșert

Provocare: ai plecat vreodată cu ceva din camera de hotel?

La începuturi, plecam cu papucii din camera de hotel, aveam o obsesie pentru ei. Cu timpul m-am potolit, iar acum am o altă fixație, produsele Rituals, ori de câte ori le găsesc, le adun pe toate și le folosesc ulterior.

Ce nu-ți lipsește niciodată din bagajul de vacanță și de cât timp ai nevoie că să-ți faci bagajul?

Ochelarii de soare și laptopul. De ani de zile călătoresc însă îmi place să și muncesc și am învățat să le combin pe cele 2 foarte bine, chiar dinainte de pandemie fac acest lucru.

Inclusiv aceste răspunsuri le-am formulat într-o vacanță. Activitățile pe care le desfășor în vacanță sunt cele mai plăcute, cu toate că sunt și momente în care este nevoie să fac față vreunei crize, însă am învățat să le gestionez.

Și copiii au înțeles acest aspect și esteîn regulă pentru toata lumea. Chiar dacă sunt zile în care am mai mult de lucru, le petrecem în jurul hotelului și toată lumea este mulțumită la finalul zilei. Eu cred foarte mult în acest tip de echilibru, nu cred că exista doar una sau alta, adica doar relaxare și doar vacanță, ci că le poti imbina foarte bine atâta timp cât o faci asumat și cu responsabilitate.

Iar mie îmi  place și să muncesc și să călătoresc la fel de mult, deci am învățat să le îmbin foarte bine. Mai ales că am șansa de a activa într-un segment de piață care îmi permite să- mi organizez activitatea foarte bine și remote.

Care este lucrul esențial care-ți face vacanța mai confortabilă?

Cazarea și mâncarea. Dacă în timpul activităților desfășurate la birou, pot foarte bine să nu mănânc în timpul zilei, în vacanțe am nevoie de 3 mese pe zi și la ore bine stabilite. Cred că este un obicei dobândit de pe vremea când copiii erau mici și mesele erau regulate, chiar dacă ei au crescut și pentru ei acum nu mai contează atât de mult acest aspect, pentru mine a devenit un obicei, o rutină de vacanță.

Care este plăcerea ta vinovată atunci când călătorești?

Să caut și să am parte de experiențe inedite. De exemplu, anul trecut în Spania, am zburat cu parapanta. Când am fost în Beijing am mâncat scorpioni și lăcuste dintr-un street market. În Creta ne-am plimbat cu buggy-urile până ne-am făcut roșii de la praf, câteva zile după am tot scos praful de pe noi. În Tenerife, când am vizitat Loro Park, grădina zoologica, ne-am luat bilete care ne-au oferit un tur ghidat și am avut posibilitatea să înțelegem ce se întâmpla în spatele a ceea ce se vede. În Florida am avut parte de 8 zile prin parcurile de distracție. Sunt doar câteva exemple de experiențe pe care le caut de fiecare dată într-o vacanță.

Care este țara în care ai fost cel mai des și de ce?

În Grecia am fost cel mai des. Pentru că îmi place vremea, marea, mâncarea și oamenii. Oamenii acestia chiar știu să te facă să te simți incredibil de bine. Pentru ei tot ce contează este să te facă să te simți bine, să te simți relaxat, să simți că ești în vacanță.

O altă țară în care am fost des și am petrecut mult timp este Spania. Ba chiar, anul trecut, în pandemie, am decis să experimentăm viața de acolo timp de 3 luni. Cum școlile erau încă online, am plecat cu toții, inclusiv câinele nostru Ice și ariciul Max ne-au însoțit. A fost o experiență care ne-a convins că pentru moment București este cea mai bună variantă de a locui pentru noi.

Cu cine îți place cel mai mult să călătorești?

Cu familia, cu soțul și cei 2 copii ai noștri, iar mai nou și cu Ice, care este un simpatic Schnauzer pitic alb.

Cine este cea mai interesantă persoană pe care ai cunoscut-o în vacanță?

Chiar multe persoane interesante am întâlnit, îmi vine în minte un chelner din Maldive care era tot timpul vesel și binedispus,  și se vedea că o face natural, că nu e fals, că nu o făcea doar cu noi, ci cu toată lumea, că e pur și simplu un mindset pe care îl are, normal că nu am putut să mă abțin și să nu-l întreb, cum de reușește una ca asta zi de zi. Iar răspunsul lui simplu a fost: este alegerea mea cum mă simt și cum îi fac pe alții să se simtă, am și eu probleme, însă eu decid să nu le las să îmi acapareze viața, să le rezolv în alte împrejurări, nu să le duc peste tot cu mine. Recunosc că mă gândesc și acum la acel om și că mie nu îmi iese de fiecare dată atât de bine. Încă lucrez cu mine să ajung la acel nivel de alegere.

Dacă ai putea să mai faci o singură călătorie, unde ai merge?

În America de Sud aș alege. Era destinația la care visam să-mi petrec aniversarea de 40 ani, însă pandemia a schimbat puțin ordinea lucrurilor, nu că ar fi fost rău cum a ieșit, însă tot am rămas cu o nostalgie legată de America de Sud. Este pe bucket list, urmează să se întâmple în 2-3 ani.

Cum arată vacanța ta ideală?

Să fie cald, inclusiv seara, să fie cu soare, mare, nisip fin și mâncare bună Să am posibilitatea să citesc o carte, să lenevesc pe șezlong sau să mă plimb, să aflu din cultura și misterele locului.

Care a fost experiența cea mai extremă pe care ai avut-o în vacanță?

În Zanzibar când am ajuns seara la aeroport, iar cei care ne-au asigurat transferul până la hotel goneau pe străzile întunecate. Ce m-a uimit a fost întunericul din satele prin care treceam, unde era câte un singur bec în fața unei case și acolo era toată lumea adunată, cu mare cu mic, eventual era și câte un TV scos în față la care urmăreau toți cu mare interes.

Ai pierdut vreodată avionul? Ai rămas fără bagaje? Cum te-ai descurcat?

Am pierdut avionul acum câțiva ani, eram în Oslo, tocmai ce o botezasem pe fetița unor buni prieteni și stăteam cu toții liniștiți la mare, iar din vorbă-n vorbă, ce zi este azi, ce dată este, a fost o surpriză să constatam că avionul nostru tocmai decolase.

Ce experiență de călătorie te-a schimbat cel mai mult?

Am fost de multe ori în Asia, cred că în urma fiecărei țări vizitate acolo, ceva s-a schimbat. Este o mare discrepanță între păturile sociale, cum rar am văzut în alte părți. Mă uimește de fiecare dată să văd acei oameni simpli, care poate abia au câte ceva de a pune pe masă, însă sunt cu zâmbetul pe buze și multumiți.

Care este orașul/țara/locul de care te-ai îndrăgostit la prima vedere?

De Barcelona. Am fost anul trecut, și ne-am propus ca anul acesta în toamnă să revedem orașul și împrejurimile. Acolo ai parte de o varietate de activități, de mare, munte oraș, cultură mâncare foarte bună etc. Mi se pare orașul care îți oferă de toate, acolo nu ai cum să te plictisești sau să spui că nu ai găsit ceva ce ți s-ar potrivi. Este superb!

În ce colț de lume te-ai simțit cea mai fericită?

Până acum pentru mine Maldive a fost o destinație extraordinară.

Acolo am simțit relaxare totală, iar simplitatea vieții pe insulă este ceva ce merită experimentat. Acolo am realizat de cât de putine lucruri materiale am nevoie cu adevărat.

O altă experiență de neuitat a fost vacanță de trekking din Maroc. Am petrecut o săptămână în deșert și am făcut zeci de km în fiecare zi. În fiecare zi să vezi doar nisip în jurul tău și să-ți muți “locuința” – a fost într-adevăr remarcabil. Iar noaptea cerul este înstelat, cum nu mi-a fost dat să văd niciunde altundeva.

Deșertul este de asemenea un loc aparte pentru mine, în special datorită diferenței de temperatură dintre zi și noapte și a cerului înstelat. Și acolo am realizat că poti să te descurci cu ce ai într-un rucsac, bineînțeles dacă este cald. După cum observi, caut locurile călduroase și acolo mă simt cel mai bine. De la soare, de la nisip îmi încarc foarte bine bateriile și reușesc să mă conectez cu mine.

Ce locuri noi ți-ai dori să vezi?

America de Sud și de Nord. În USA am fost până acum doar în Florida, însă îmi doresc tare mult să ajung și la Grand Canyon și de ce nu, să prind o iarnă friguroasă în NY.

Unde nu ai avea curajul să mergi vreodată?

În zonele în care există diverse conflicte. Nu am fost niciodată interesată să mă aflu în mijlocul lor. Chiar și în contextual actual, mă gândeam, că n-am apucat să vizitez Rusia și Ucraina. Îmi doream la un moment dat să fac o vizită și prin acele locuri, nu s-au aranjat astrele, iar acum cu atât mai puțin.

În ce loc le-ai recomanda cititorilor noștri să ajungă neapărat și de ce?

În primul rând le-aș recomanda să meargă în vacanțe atât în țară cât și în afară. Noi avem obiceiul de a avea cel puțin o vacanță pe an în țară. Vacanța cu autorulota de la final de august o petrecem în țară, tocmai pentru a vizita și a ne cunoaște țara. Avem locuri superbe și posibilitatea de a trăi experiențe inedite la noi în țară.

Ce m-a ajutat pe mine să înțeleg lumea și să fiu recunoscătoare pentru ceea ce am, a fost echilibrul între vacanțele în tări mai dezvoltate decât România, dar și în tări mai puțin dezvoltate.

Acesta este și motivul pentru care majoritatea vacanțelor le-am petrecut în Europa și Asia. Astfel am găsit mixul perfect de care aveam nevoie că să pot să apreciez tot ceea ce am, ce am câștigat prin muncă.

Dacă ți-au plăcut poveștile Deliei Dragomir o poți urmări și în interviul dat pentru Vorbește Lumea, la PRO TV.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

On The Go

Peste un milion de paturi din hotelurile din Turcia au fost verificate și au primit un certificat pentru sustenabilitate

Published

on

Turcia

Peste 7.500 de hoteluri care cumulat au 1.044.189 de paturi, au primit verificări și au fost certificate în cadrul Programului Național de Turism Durabil al Turciei.

Peste un million de paturi de hotel din Turcia au fost verificate și au primit un certificat de sustenabilitate, potrivit cifrelor publicate de Ministerul Culturii și Turismului din Turcia și prezentate în cadrul evenimentului ”World Travel Markets”.

Procesul de certificare este o parte integrantă a programului Turcia care a fost dezvoltat în parteneriat cu Consiliul Global pentru Turism Durabil. Turcia a fost totodată prima țară din lume care a semnat un acord la nivel guvernamental.

În prima zi a evenimentului WTM care s-a ținut la Londra, Mehmet Nuri Ersoy, ministrul culturii și turismului din Turcia, a declarant: „Sosirile totale de vizitatori în Turcia din ianuarie până în septembrie 2023 au totalizat 45.230.069 – o creștere de 12,4% față de aceeași perioadă din 2022. Regatul Unit este una dintre piețele noastre țintă cheie. Au fost raportați 3.157.421 de vizitatori din Regatul Unit în Turcia din ianuarie până în septembrie 2023, o creștere de 12,1% față de aceeași perioadă din 2022. Deși noi ne concentrăm foarte mult pe creșterea industriei noastre turistice, suntem la fel de hotărâți să păstrăm resursele țării noastre pentru generațiile viitoare. Aici, la WTM, împreună cu părțile interesate din industriile locale, vă prezentăm destinațiile și produsele noastre turistice unice. Dar, în același timp, suntem bucuroși să anunțăm că Programul nostrum Național de Turism Durabil este pe cale să facă progrese rapide și eficiente către obiectivele sale. Peste 45 de milioane de personae au vizitat Turcia în primele nouă luni ale anului 2023. Cu peste un million de paturi de hotel în cele mai mari regiuni turistice ale noastre, verificate și certificate în mod durabil. Noi suntem bucureși să vedem că un număr substantial de vizitatori internaționali au ales să se cazeze în facilitățile sau unitățile din Turcia.”

La standul Turciei din cadrul evenimentului WTM au fost 61 de participanți ai industriei turcești, unde sunt prezentate principalele destinații, produse și sub-branduri precum „Riviera turcească”, „Turkaegean – sau Coasta Fericirii”, „Istanbul is the New Cool”, „Cappadocia – sau Țara Zânelor”, „Turkish Black Sea” și „Naturally Turkiye”. Standul a avut 808 metri pătrați.

Standul pune accent pe traseele de ciclism ale țării, Programul Național de Turism Durabil și 50 de experiențe de turism durabil în toată țara. Standul va evidenția de asemenea istoria bogată și moștenirea culturală a Turciei și ofertele sale de turism culinar durabil.

Turcia este una dintre puținele țări din lume cu o abordare „must have” a turismului durabil, cu certificarea facilităților de cazare impuse de lege.

Totodată, are în vedere progresul Programului Național de Turism Durabil în cele mai mari patru regiuni turistice din Turcia. Până acum au fost verificate 1.144 de unități de cazare și au fost certificate în Antalya la Istanbul (966) la Mugla (639) iar la Izmir (488). 

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram!

Continue Reading

On The Go

Wizz Air a inaugurat trei rute din România

Published

on

Inaugurarea zborului Wizz Air București-Salonic - 30 octombrie 2023

Wizz Air a inaugurat zborul de la București către Salonic, și a reluat operațiunile de la Craiova către Dortmund. În plus, Wizz Air a lansat și o rută nouă de la București către Tirana.

Începând cu 29 octombrie, se poate zbura direct de la București către Tirana în zilele de miercuri, joi, sâmbătă și duminică, la bordul aeronavelor moderne și sustenabile ale companiei aeriene.

Fie că este vorba despre un city break rapid sau de o escapadă mai lungă, Tirana are de toate. Cu localnici primitori, o viață de noapte vibrantă și o mulțime de atracții, orașul te întâmpină cu brațele deschise.

În plus, începând cu data de 30 octombrie, și zborurile spre Salonic vor fi disponibile în fiecare luni și vineri. Salonic este un oraș încărcat de istorie antică și cu un rol esențial în Imperiul Bizantin. Vei găsi aici o îmbinare perfectă de istorie, natură și cultură, care invită la explorare pe tot parcursul anului.

Tot în data de 30 octombrie, s-a redeschis și ruta care leagă Craiova de Dortmund, cu zboruri programate în zilele de luni și vineri.

Dortmund, un oraș cunoscut pentru patrimoniul său cultural bogat și peisajele captivante, îi invită pe călători să-i descopere farmecul unic. De la peisaje pitorești, la un stil de viață urban dinamic, Dortmund oferă momente minunate care așteaptă să fie descoperite.

Biletele pentru aceste zboruri sunt disponibile pe wizzair.com și prin intermediul aplicației WIZZ pentru mobil.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram!

Continue Reading

On The Go

Turcia are peste 6.000 de unități de cazare verificate și certificate drept locații sustenabile

Published

on

Turcia

Dispunând de bogății ecologice și culturale, Turcia se caracterizează prin faptul că oferă opțiuni de cazare care respectă cu strictețe principiile durabilității și numeroase principii aplicabile eco-turismului.

Turcia avea deja păduri luxuriante de pini, plaje cu nisip fin, mări limpezi și de culoarea turcoaz și o moștenire culturală și istorică impresionantă. Cu toate acestea, odată cu adăugarea Programului său național de turism durabil, a devenit una dintre cele mai esențiale destinații din lume pentru o vacanță durabilă.

Începând cu data de 30 septembrie, Turcia găzduiește 6.156 de unități verificate și certificate în domeniul sustenabilității. Acestea se regăsesc în principal în provinciile Antalya, İstanbul și Muğla.

Pe măsură ce numărul de facilități certificate pentru durabilitate crește rapid, efortul general din turismul turc de a reduce amprenta de carbon prin utilizarea structurilor proiectate ecologic și a practicilor durabile este, de asemenea, în creștere. Această inițiativă la nivel național sprijină culturile și economiile locale iar oaspeții se pot bucura de un sejur cât mai plăcut.

Turcia a fost „prima țară din lume care a semnat un protocol cu GSTC”

Pentru a realiza o transformare durabilă în sectorul turistic, Turcia a semnat anul trecut un acord de cooperare pentru dezvoltarea unui program național cu Consiliul Global pentru Turism Durabil (GSTC).

Acesta din urmă este cel care stabilește și gestionează standarde globale pentru călătorii și turism. În plus, Turcia este „prima țară din lume” care a semnat acest acord la nivel guvernamental.

În conformitate cu planul său de trei ani de restructurare a industriei turistice, Turcia a dezvoltat, de asemenea, un Program Național de Turism Durabil. Prin intermediul programului, Turcia va încorpora principiile durabilității în toate politicile turistice, cuprinzând destinații, operatori de turism și facilități de cazare.

Scopul principal al Programului de Turism Durabil este de a se asigura că unitățile de cazare obțin Certificatul de Turism Durabil, format din 42 de criterii acceptate la nivel global. În timpul acestui proces, unitățile de cazare sunt supuse unei evaluări independente pentru certificare, care se repetă anual. Prin planificarea eficientă a durabilității, verificarea și certificarea permite, de asemenea, facilităților să își îmbunătățească eforturile de sustenabilitate în mod continu.

Odată cu această conștientizare sporită, numărul de facilități verificate și certificate pentru durabilitate din Turcia proliferează. Potrivit Programului Național de Turism Durabil al Turciei, toate facilitățile trebuie să aibă un „Certificat de Turism Durabil” până în 2030.

Servicii ospitaliere făcute cu responsabilitate

Programul Național de Turism Durabil al Turciei își propune să maximizeze beneficiile sociale și economice pentru populația locală, protejând în același timp moștenirile culturale și conservând biodiversitatea, ecosistemele și frumusețile naturale.

În plus, programul își propune să reducă poluarea și să economisească resurse, asigurându-se că turismul este prietenos cu mediul în toate aspectele.

Unitățile de cazare care obțin un certificat de durabilitate prin program oferă oaspeților o experiență de cazare la un standard foarte bun, ajutând în același timp la protejarea mediului. Aceste facilități îmbunătățesc experiența vizitatorilor prin practici ecologice și contribuie la păstrarea valorilor și culturii unice a populațiilor și comunităților locale.

În Turcia, evaluarea unităților de cazare se desfășoară în patru categorii principale:

Management durabil
Impacturi culturale
Impacturi socio-economice
Impacturi asupra mediului

Primul pas al unității către obținerea unui certificat de durabilitate este demonstrarea unui management durabil efficient.

Un număr mare de pași strategici sunt necesari pentru verificare și certificare, inclusiv dezvoltarea politicilor de durabilitate și a planurilor de acțiune, crearea de promovări precise și comunicarea performanței părților interesate prin raportare regulată. În plus, sunt necesare facilități pentru a organiza cursuri legate de sustenabilitate.

În același timp, facilitățile de cazare sunt evaluate în funcție de impactul lor cultural și socioeconomic. Se așteaptă ca facilitățile de cazare să protejeze moștenirile culturale, să permită oaspeților să interacționeze cu cultura locală, să susțină economia regională și să contribuie la prosperitate prin practici precum încurajarea angajării, promovarea achizițiilor locale și sprijinirea antreprenorilor locali.

Aceste măsuri sunt menite să maximizeze beneficiile de mediu ale instalațiilor și să reducă în același timp efectele adverse. Se așteaptă ca fiecare instalație să îndeplinească mai multe cerințe, cum ar fi prioritizarea furnizorilor locali și de comerț echitabil, reducerea la minimum a consumului de apă și energie, gestionarea deșeurilor solide, implementarea practicilor de reciclare și implementarea măsurilor de protecție a biodiversității și a peisajului.

Foto: TGA

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram!

Continue Reading
Târguri de Crăciun Târguri de Crăciun
Destinations07 November 2023

6 târguri de Crăciun din Europa unde poți ajunge cu un zbor Wizz Air

Ți-ai propus să ajungi la cât mai multe târguri de Crăciun anul acesta? Atunci notează 6 destinații unde poți ajunge...

City break la Istanbul City break la Istanbul
City Break30 October 2023

Toamna este anotimpul perfect pentru un city break la Istanbul

Ai chef să evadezi pentru câteva zile? Atunci trebuie să știi că toamna este anotimpul perfect pentru un city break...

Pe malurile Dunării la Budapesta Pe malurile Dunării la Budapesta
City Break20 October 2023

O zi pe malurile Dunării la Budapesta

Dunărea împărțea pe vremuri cele două orașe Buda și Pesta. Acum, cele două maluri sunt locul preferat pentru turiștii care...

City Break19 October 2023

Un tur prin Stuttgart la volanul unui Porsche

Stuttgart este capitala regiunii Baden-Württemberg și “casa” constructorului de mașini Porsche. Si este o destinație ideală pentru un city break....

5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break13 October 2023

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

Evenimente15 July 2023

Descoperă frumusețile din Sibiu la volanul unei mașini clasice sau electrice

Trei zile pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Asta înseamnă Transylvania Classic, un eveniment dedicat vehiculelor istorice și...

Destinations20 July 2022

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

vas croaziera Costa Toscana vas croaziera Costa Toscana
Croaziere05 June 2022

La vita e bella pe vasul de croazieră Costa Toscana

O croazieră cu vasul Costa Toscana te va ajuta să descoperi că LA VITA E BELLA și că DOLCE FAR...

Atena Atena
City Break27 May 2022

Recomandări pentru o zi de vis în Atena

Atena, capitala Greciei, este locul ideal pentru o noapte de distracție, o zi plină de vizite și vestigii istorice sau...

Evenimente22 May 2022

Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu

Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la...

Trending