Rămâneți conectați

Food & Drinks

12 specialități bavareze pe care nu trebuie să le ratezi

Publicat

pe

12 specialități bavareze pe care nu trebuie să le ratezi

2019 este anul Germaniei culinare, anul în care ea se mândrește cu aromele și rețetele sale tradiționale, iar specialitățile bavareze sunt absolut delicioase.

Și cum fiecare regiune propune o multitudine de gusturi specifice, alături de bunătățile pe care le poți savura pretutindeni în Germania (precum ștrudelul cu mere, cârnații sau salata de cartofi), ți-am pregătit o listă cu o parte dintre specialitățile bucătăriei bavareze, pe care nu trebuie să le ratezi când ajungi în această zonă.

Iată deci, ce mănânci în Bavaria:

Bayerische Brezel (Pretzel)

Covrigii nemțești sunt pretutindeni prezenți, fiind nelipsiți de la orice masă, idiferent de momentul zilei – ies niște „sandwich-uri” minunate la micul dejun și nu îmi pot imagina dejunul sau cina fără ei. Pot fi de diferite dimensiuni, bine rumeniți la exterior și pufoși în interior.

Bayerische Brezel

Allgäuer Bergkäse Spätzle

Un fel de macaroane cu brânză nemțești, delicioase. Spätzle pot constitui o garnitură pentru diferite specialități nemțești, iar în amestec cu brânză constituie un fel principal în sine. În Bavaria, îi găsești în combinație cu Allgäuer Bergkäse, un cașcaval din lapte de vacă (din munții Allgäu), foarte aromat și ușor picant, maturat în proporție de 62%.

Allgäuer Bergkäse Spätzle

Allgäuer Bergkäse Spätzle

Münchner Schnitzel

Este o variantă a schnitzel-ului vienez, fiind însă preparat cu hrean și / sau muștar înainte de a fi acoperit cu făină, ou și pesmet. Spre deosebire de Austria, unde schnitzel-ul este preparat cu carne de vită, în Germania este preponderent din carne de porc. Nemții sunt îsă la fel de generoși ca austriecii când vine vorba de schnitzel, așa că mare grija la porții atunci când comanzi.

Münchner Schnitzel

Münchner Schnitzel

Schnitzel & kartoffelsalat

O combinație ce nu trebuie ratată: schnitzel și salata de cartofi germană, asezonate cu dulceață de afine, eu o ador, e absolut delicioasă!

Obazda

O brânză tartinabilă delicioasă (obligatoriu cu Pretzel și cu inele de ceapă pane), cu o nuanță mai intensă sau mai pală de roz, în funcție de cantitatea de paprika din compoziție, care are o aromă ușor picantă (ce depinde de cantitatea de ceapă folosită). Obazda se poate comanda ca snack, alături de o halbă de bere, în orice biergarten (berărie), dar și ca antreu, în orice restaurant. Ingrediente: camembert, brânză grasă, unt, sare, piper, chimen, boia de ardei, ceapă mărunțită și o lingură de bere.

Obazda

Pfannkuchensuppe

Supa cu clătite nemțească provine din Suabia (teritoriu întins, fără granițe clar definite) situat în sud-vestul Germaniei, în landurile Baden-Württemberg și Bavaria), fiind un fel clasic în bucătăria bavareză. Nu trebuie ratat dacă vizitezi Germania!

Pfannkuchensuppe

Pfannkuchensuppe

Münchner Weißwurst

Există o adevărată tradiție în Bavaria de a mânca acești cârnați albi la micul dejun (îi veți întâlni cam la orice hotel în bufetul de mic dejun). Ii găsești și în orice berărie sau restaurant (în multe însă doar până la orele prânzului), alături de un muștar dulce (sau dulceață de afine), pretzel și, binențeles, o halbă de bere germană.

Münchner Weißwurst

Münchner Weißwurst

Nürnberger Rostbratwürste

Este o delicatesă tradițională din Nürnberg, un cârnat din carne de porc, a cărui rețetă datează din secolul 14, când măcelarii bavarezi aveau nevoie de o aprobare regală pentru a avea dreptul să îi prepare, ingredientele fiind foarte atent selecționate. În zilele noastre, îi găsești aproape în orice meniu al restaurantelor din Bavaria, alături de salata de cartofi sau delicioasa varză murată nemțească.

Nürnberger Rostbratwürste

Nürnberger Rostbratwürste

Würste & Sauerkraut

O combinație pe care nu trebuie să o ratezi – cârnați cu varză murată. Procedeul special de murare al verzei, în suc propriu, o face deosebit de savuroasă.

Würste & Sauerkraut

Würste & Sauerkraut

Apfelstrudel

Ultra cunoscut, strudelul cu mere bavarez este absolut genial, fie că este însoțit de înghețata sau de un sos cald de vanilie.

Apfelstrudel

Apfelstrudel

Auszogne

Este o gogoașă bavareză foarte pufoasă, pe care o găsești în orice patiserie.

Auszogne

Auszogne

Rothenburger Schneeballen

Un desert tradițional din Rothenburg ob der Tauber, absolut savuros, a cărui rețetă datează de peste 300 de ani. Este vorba de niște bile dintr-un aluat de foietaj dulce îmbrăcate în zahăr pudră.

Rothenburger Schneeballen

Rothenburger Schneeballen

Citește și: Top 5 cele mai bune gelaterii din Roma

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Food & Drinks

Merită să ajungi la… Sölden… pentru o masă la restaurantul ice Q

Publicat

pe

restaurantul ice Q

SPECTRE-CULAR: Dacă vrei să te simți ca într-unul din filmele cu James Bond, Muntele Gaislachkogl din Alpii Austriei este locația ideală pentru o experiență ca în peliculele cu Agentul 007.

La 3.048 de metri deasupra nivelului mării, înconjurat de alte vârfuri spectaculoase din Alpii austrieci, este ice Q, un restaurant în care preparatele gourmet vin însoțite de vinuri premiate și o panoramă absolut fabuloasă, adică fine dining a la James Bond.

Pe lângă restaurantul ice Q, când vei ajunge în vârful muntelui vei găsi o adevărată fortăreață James Bond.

007 Elements este un complex de 1.300 de metri pătrați construit în stânca muntelui, având chiar și o intrare de tip tunel exact ca aceea din film. Centrul tematic 007 Elements este plin de surprize care mai de care mai interesante și inedite și chiar sunt șanse să te întâlnești cu James Bond personal.

Întregul complex este opera celebrului arhitect austriac Johann Obermoser, iar temperatura clădirii care adăpostește centrul de vizitare este păstrată la un grad Celsius la exterior, pentru a nu deteriora gheața permanentă de pe vârful muntelui.

În perioada de iarnă, până pe 16 aprilie 2020, programul este în intervalul orar 09:00 – 16:00, iar o masă caldă se poate comanda între 11:30 și 15:00. Este recomandat să-ți faci rezervare din timp (telefon: 0043 664 96 09 368), mai ales dacă vrei să prinzi o masă la geam.

Ai, garantat, o masă la geam dacă rezervi pachetul Chef’s Table, care costă 136 de euro de persoană și include un pahar de șampanie, băuturi nealcoolice și un meniu cu patru feluri de mâncare.

Stațiunea Sölden din Austria este la 70 de minute de mers cu mașina de Innsbruck. Odată ajunși acolo, puteți lua telecabina până în vârful Muntelui Gaislachkogl, urcând în total 1.677 de metri. Dacă ai un pas de schi valabil, urcarea cu telecabina până la ice Q este gratuită.

Astfel, la 3.048 de metri, ai un hotel de 5 stele, un restaurant de top și o incursiune în lumea agentului 007.

Foto: Rudi Wyhlidal / ice Q

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare

Food & Drinks

O experiență culinară cu accente din noua bucătărie nordică la Solt Dining

Publicat

pe

Solt Dining

Aflat la parterul Hotelului Courtyard Bucharest Floreasca, restaurantul Solt Dining oferă o experiență premium casual într-un spațiu hygge, de inspirație nordică, în noul centru financiar al Capitalei.

Într-o ambianță minimalistă, dar în același timp sofisticată, simplă și confortabilă, care respectă principiile filozofiei daneze hygge, Solt Dining este un restaurant care îmbină stilul new nordic cu bucătăria tradițională într-o manieră sofisticată.

Cele 18 preparate din meniu se bazează pe ingrediente locale, cu o calitate premium, și readuc în prim plan bucătăria românească, reinterpretată în stil propriu de Chef Alin Berba. Printre ingredientele locale ce se regăsesc în meniu se numără porcul de Mangalița, bibilica sau cocoșelul de pădure, dar și produse cu indicație geografică protejată, cum ar fi păstrăvul afumat de Valeputna, telemeaua de Ibănești și cârnații de Pleșcoi.

„Bucătăria contemporană reprezintă o provocare pentru orice chef, în contextul accesului aproape neîngrădit la ingrediente și preparate din orice colț al lumii. Tocmai de aceea văd în meniul Solt Dining provocarea unei abordări diferite a unor preparate cunoscute, de la Mangalița cu crumble de cârnați de Pleșcoi și esență de ardei gras, până la un desert al copilăriei, reinterpretat, cum este orezul cu lapte și mămăligă la grătar. Consider că ne putem promova țara prin ingrediente locale și cred cu tărie în sloganul Solt Dining – povești cu mâncare locală”, a precizat Chef Alin Berba.

Printre preparatele deja vedetă ale meniului Solt Dining se numără musacaua de vită, cu țelină și sos de măcriș, supa de dovleac cu chipsuri de brânză de Horezu, rulada de bibilica umplută cu varză roșie, praz și țelină, în crustă de sare și cu sos de cimbru, iar desertul preferat este cheesecake-ul cu urdă, dovleac și sirop de cătină.

Meniu Solt Dining

„Restaurantul nostru se adresează segmentului de business, antreprenorilor și celor care locuiesc în zona de nord a Capitalei, dar nu numai. Solt Dining se străduiește să răspundă atât așteptărilor segmentului de business, cât și călătorului modern de astăzi, cosmopolit și cu un gust educat”, a precizat Adrian Adam, General Manager Courtyard Bucharest Floreasca.

Cu o capacitate de 84 de persoane, restaurantul oferă servicii complete – mic dejun, prânz și cină – într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor clientului modern, care călătorește mult, atât în interes de afaceri, cât și personal. Oferta restaurantului va conține și un business lunch, iar preparatele se vor schimba odată cu fiecare sezon, astfel încât ingredientele să fie mereu proaspete, respectând filozofia Solt Dining.

Restaurantul Solt Dining se află pe Bdul Dimitrie Pompeiu 2A, la parterul Courtyard Bucharest Floreasca. Hotelul, cu o capacitate de 259 de camere, mai pune la dispoziția clienților un centru de conferințe, o sală de fitness, un magazin deschis 24/7 – The Market -, precum și parcare subterană.

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare

Food & Drinks

Cele mai bune vinuri din Creta se beau la ele acasă

Publicat

pe

Vinuri din Creta

Una dintre cele mai tari rețele de vinării din Grecia, Wines of Crete a fost înființată în 2006 și adună laolaltă peste 20 de producători de vinuri de pe insula elenă.

Dacă ajungi aici în vacanță, îți recomandăm să faci un tur pentru a degusta vinuri din Creta. Iată care sunt cele mai cunoscute crame de pe insula Creta și unde le găsești.

Diamantakis

La sud de Irakleio vei găsi această cramă produce vinuri naționale și internațională. Cele mai bune vinuri sunt Vidiano și Diamantopetra, dar și mixuri dintre Vidiano și Assyrtiko.

INFO: Kato Asites, Irakleio, Tel. (+30)6949.198.350, Degustările încep de la 3-5 euro fără mâncare.

Douloufakis

Această cramă este la a treia generație de producători, Nikos Douloufakis făcând vinuri din struguri de Creta, dar și internaționali. Vidiano și Femina sunt printre cele mai cunoscute ale cramei, dar și alte soiuri. Degustările au loc într-un spațiu elegant și conduse de un enolog profesionist. De obicei, și proprietarul participă la aceste evenimente.

INFO: Dafnes, Irakleio, Tel. (+30) 2810.792.017,  Prețul de 5 euro per degustare include și aperitive din bucătăria locală.

Vinaria Douloufakis - Creta

Lyrarakis

Cu munții Lasithi în spate, această proprietate își tratează oaspeții cu grijă și devotament. Agourida, un vin local de Creta, e vedeta cramei.

INFO: Alagni, Iraklieo, Tel. (+30) 2810.284.614, Deschis din aprilie până în octombrie pentru degustări, prețurile sunt între 8 și 20 de euro de persoană.

Karavitakis

Vizitatorii pot gusta aici Romeiko, vinul roșu tradițional de Chania, într-o locație exterioară de excepție. Capela din Aghios Tryfonas din cadrul domeniului este dedicată zeului vinului.

INFO: Pontikiana, Hania, Tel. (+30) 2824.023.381, Deschis între aprilie și octombrie, degustarea costă 7 euro de persoană.

Vinaria Karavitakis - Creta

Dourakis

La această cramă superbă, vizitatorii încep turul cu vizitarea unui bazin de procesare vechi de 500 de ani. Poți încerca vinul Romeiko roșu sau Malvasia alb.

INFO: Alikambos, Hania, Tel. (+30) 2825.051.761, Prețuri per degustare de la 7 la 60 de euro de persoană în funcție de mărimea grupului.

Strataridakis Bros

Vizitatorii acestei crame sunt tratați cu o selecție de vinuri produse de frații Strataridakis, în cea mai sudică locație din Europa. Printre favoritele sunt Moschato Spinas, vinul care a și pus crama pe harta mondială. Vizitatorii pot testa gratuit două sau trei vinuri și aperitive.

INFO: Aghii Apostoloi, Ano Kastelliana, Irakleio, Tel. (+30) 28910.713.40, Vizitele sunt posibile doar cu programare.

Idaia

Chiar în centrul uneia dintre cele mai mari zone de producție de vinuri din Creta, în PDO Dafnes, Idaia te întâmpină cu vinuri absolut delicioase. Pentru început, încearcă Vilana, după care treci la Vidiano și termină cu un vin de desert, Liatiko. Cuplul care conduce crama, sunt foarte pasionați și cunoscători ai vinului.

INFO: Venerato, Irakleio, Tel. (+30) 2810.792.156, Degustarea costă 5 euro.

Vinaria Idaia - Creta

Rohus

Enologii școliți în Franța Maria și Dimitris și-au pus laolaltă forțele pentru a produce câteva vinuri cu stil. Încântători și mereu gata să își arate cunoștințele în ale vinului, vei avea parte de o degustare de vis aici, care include Skipper, Vidiano și Plyto.

INFO: Houdesti, Irakleio, Tel. (+30) 2810.742.083, Degustările se fac doar pe bază de rezervare și costă între 7 și 10 euro.

  Cum ajungi în Creta

Dacă te-am convins, mai trebuie să știi că aici sezonul durează până în octombrie, așa că mai ai suficient timp să-ți plănuiești vacanța. Paralela 45 propune pachete atractive pentru toate preferințele și pentru toate buzunarele.

Paralela 45 propune zboruri charter către Heraklion, operat de Aegean Airlines, din București (1 / săptămână, marți, până pe 24 septembrie), din Cluj-Napoca (1 / săptămână, joi, până pe 19 septembrie) și Iași (1 / săptămână, marți, până pe 24 septembrie). Un pachet de vacanță în Creta pornește de la 295 euro (zbor din București și cazare 7 nopți)!

Poți alege de exemplu un sejur de 7 nopți cu demipensiune la Hotel Stalis Beach 3*, hotel recomandat familiilor cu copii și cuplurilor, bilet de avion cursă charter cu plecare din București, transferuri aeroport-hotel-aeroport, taxe de aeroport, de la 543 €/ persoană.

Sau un sejur de 7 nopți cu demipensiune la Rethymno Mare Royal 5*, bilet de avion cursă charter cu plecare din București, transferuri aeroport-hotel-aeroport, taxe de aeroport, de la 780€/ persoană.

Descoperă și: 8 orașe pe care trebuie să le vezi neapărat în Creta

Urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare
Advertisement
Praga Praga
City Break24 februarie 2020

Recomandări pentru o zi de vis în Praga

Chiar și toamna, capitala Cehiei este un loc numai bun pentru a fi explorat, fiind plin cu muzee, cafenele și...

Istanbul Istanbul
City Break24 februarie 2020

Istanbul în 48 de ore! Ce să nu ratezi în orașul-minune al Turciei

Să spunem că ai doar 48 de ore la dispoziție să vizitezi Istanbul, o destinație de vis pentru care în...

Norway postcards cu un BMW X3 Norway postcards cu un BMW X3
Destinations03 februarie 2020

Norway postcards cu un BMW X3

„Traveller’s tales” a explorat frumuseţea Norvegiei în cel de-al patrulea proiect de scurtmetraj în colaborare cu BMW. Şosele neîntrerupte care...

Foto: Primăria Municipiului Sibiu Foto: Primăria Municipiului Sibiu
City Break29 ianuarie 2020

Unde stai, mănânci, te relaxezi și te distrezi în… Sibiu

Orașul Sibiu este oricând o alegere bună pentru o evadare de weekend. Așa că îți dăm câteva ponturi pentru ca...

Stockholm Stockholm
City Break20 ianuarie 2020

Recomandări pentru o zi de vis în Stockholm

Stockholm, capitala Suediei, este o destinație interesantă pentru un city break. Găsești aici o arhitectură inedită, experiențe culturale și culinare....

Un road trip cu noul Opel Astra Un road trip cu noul Opel Astra
Destinations12 ianuarie 2020

Un road trip cu noul Opel Astra pe drumurile din landul german Hessa

Un city break la Frankfurt nu este niciodată o idee rea, mai ales dacă ai de gând să și ieși...

City Break18 decembrie 2019

11 târguri de Crăciun din Europa la care trebuie să ajungi iarna aceasta

Dacă îţi place atmosfera de Crăciun, cu luminiţe, colinde și goana după cadouri pentru toţi cunoscuţii, atunci cu siguranţă un...

Turul cramelor - Santorini Turul cramelor - Santorini
Food & Drinks26 august 2019

Turul cramelor și vinurile pe care nu trebuie să le ratezi în Santorini

Dacă vrei să încerci ceva special în Santorini, atunci ține cont de acest scurt ghid în care vei descoperi cele...

City Break08 iulie 2019

Alex Filip a explorat Marsilia în alergare

Alex Filip este pasionat de alergare și bicicletă și indiferent de orașul în care ajunge, sigur iese la o tură....

On The Go01 iulie 2019

Sfaturi pentru un road trip fără griji în vacanța de vară

Temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate și singurul lucru la care te mai gândești este vacanța de vară....

Advertisement

Trending