Rămâneți conectați

On The Go

TRAVEL TALKS: Otniela Sandu

Publicat

pe

Otniela Sandu

Otniela Sandu a început cursurile de actorie, este pasionată de sport și călătorii. Îi place să viziteze locuri noi și ar alege oricând o vacanță cu 100% aventură, chiar dacă asta ar însemna un confort minim.

A participat la emisiunile „Supraviețuitorul” și „Ferma – un nou început”, difuzate de Pro TV, unde a ajuns până în fazele finale ale celor două producții TV. Este pasionată de călătorii așa că am povestit cu ea despre asta.

În ce colț de lume te-ai simțit cea mai fericită?

Pentru mine, fericitea ține foarte mult de libertate și iubire. Libera mă simt atunci când călătoresc, dar combinația ideală este să pleci în călătorie în lumea asta cu oamenii pe care îi iubești. Simt că nu un anumit colț al lumii te face fericită, ci cu cine împarți experiența.

Am călătorit destul de mult și chiar dacă au fost destinații mai puțin interesante, situația s-a schimbat radical datorită companiei. Mi-e imposibil să spun un loc unde mi-a plăcut cel mai mult. Portugalia este un loc care mi-a rămas în inimă, peisaje sălbatice, culoare, adrenalină. Filipine, nu mai zic. Iubesc țara asta și tot ce am trăit acolo. Italia, Turcia, hmm… și Grecia are niște zone absolut superbe.

Care este locul în care mergi atunci când vrei să evadezi din cotidian?

Atunci când vreau să ies din cotidian îmi place să plec în lume fără nimic planificat. Pun mâna pe telefon și sun un om drag și îi spun: „Ești liber? Hai să plecăm!”. Și așa ajung te miri pe unde și mă întorc acasă cu niște amintiri și intru în niște situații care nici dacă le planificam nu ieșeau așa.

Otniela Sandu

Care este hotelul preferat și de ce?

M-aș muta într-un hotel, acolo mi-ar plăcea să fie casa mea. Îmi place atmosfera, mă simt în siguranță în camera de hotel. E o fantezie, dar îmi place să am spațiul meu privat în timp ce sunt înconjurată de mulți oameni. Nu pot să îți dau un nume, pot să îți spun că am observat că sunt cucerită de hotelurile spațioase, cu camerele în nuanțe deschise, geamuri mari, terasă, un pat imens, multe perne și un peisaj frumos. Dacă mai găsesc și flori în cameră, m-am topit.

Road trip sau all inclusive?

Road trip clar! All inclusive nu este pentru mine. Am fost pentru prima dată în urmă cu trei ani și am simțit că sunt prizonieră într-un castel de cleștar. Trasee bine stabilite, totul la botul calului, cum s-ar zice. Or, genul acesta de distracție pe mine mă plictisește. Să nu mai zic de munții de mâncare pe care, și dacă vrei să-i ocolești, nu poți, pentru că la fiecare pas te îmbie cineva cu delicatese.

Confort sau aventură?

Eu zic că 100% aventură cu minim de confort. Să pot face un duș, să mă pot spăla pe dinți, să îmi pot lua o cafea și să fie o mâncare proaspătă și ținută în condiții curate. Dacă am aceste lucruri, celelalte vin pe drum, le improvizez, găsesc soluții. Bine, au fost momente când și pentru celelalte lucruri despre care ți-am vorbit deja am fost nevoită să improvizez. Am reușit, dar recunosc că mă și enervez.

Agenție sau faci planurile singură?

În general, fac planurile singură, îmi place să știu că nu știu ce urmează să se întâmple. Îmi place adrenalina. Să stau să caut să fac legături, să mă încurc, să găsesc soluții de moment. Or, apelând la o agenție de turism, evident că nu ai parte de așa ceva. Sunt și momente, mai rare, când simt nevoia să nu mă ocup de nimic și să fie totul perfect. Atunci sun la o agenție.

Provocare: ai plecat vreodată cu ceva din camera de hotel?

Intenționat, nu, niciodată! Cum ar spune un prieten: furtul, tot furt este! Am plecat cu un prosop, abia acasă mi-am dat seama că nu îmi aparține. Am plecat odată și cu un cuțit de la restaurant. Cum?! Nu pot să îmi explic. Era în geanta mea, probabil când am plătit, nu pot să spun cum a fost posibil. Mă întreb și acum ce a gândit ospătarul, oare. Bine că era în Portugalia și nu aici :-). Cuțitul l-am găsit în geantă fix în aeroport. Sper că vă imaginați ce aventură a fost!

Otniela Sandu

Ce nu-ți lipsește niciodată din bagajul de vacanță?

Mereu îmi lipsește ceva. Niciodată nu am tot! Cred că zâmbetul pe buze și atitudinea pozitivă. Astea nu lipsesc aproape niciodată și mă ajută să ies din încurcături.

Cât timp îți ia să-ți faci bagajul?

În general, foarte puțin, pentru că îl fac cu puțin timp înainte să plec. Funcționez mai bine așa față de varianta clasică, cum mă punea mama să fac când eram mică. Să fac bagajul cu câteva zile înainte. Nu-i pentru mine varianta asta! Mereu aud întrebarea: păi, și dacă uiți ceva? Așa, și?! Am stat eu în junglă două luni doar cu hainele de pe mine și am supraviețuit.

Care este lucrul esențial care-ți face vacanța mai confortabilă?

Poate suna ciudat, dar răspunsul este pielea hidratată. Dacă nu am cremă de soare, de hidratare sau un strugurel, nu mă simt bine, am o stare de disconfort.

Care este plăcerea ta vinovată atunci când călătorești?

Plăcerea mea este una foarte vinovată! Pofta! Sunt, în general, o persoană pofticioasă, dar atunci când călătoresc nu mă pot abține de la nimic. Zic că trebuie să încerc tot, pentru că nu mai ajung prin locul respectiv. Așa că iau la rând toate prăjiturelele, bombonelele, înghețata, mâncarea. Dar privesc partea bună, așa ajung să nimeresc și combinații ciudate, interesante. Așa am mâncat ciuline pane în Sicilia, crezând că este dovlecel. Sau în Filipine niște organe pe un băț. Părea frigăruie de pui :).

Care este țara în care ai fost cel mai des și de ce?

Grecia este țara în care am fost cel mai des. Îmi plac foarte mult plajele de acolo. Nu este nici foarte greu de ajuns, este și accesibil, și frumos. Am fost de câteva ori în Lefkada, îmi place mult acolo. În Zakinthos, în Creta, Chania… sunt doar o parte din zonele care mi-au placut. Și încă nu am ajuns în Santorini, unde îmi doresc să merg. Poate că încă nu este momentul potrivit. Când eram mică, îmi imaginam că acesta este locul tuturor îndrăgostiților.

Otniela Sandu

Cu cine îți place cel mai mult să călătorești?

Cred că în vacanțe poți să îți faci prietenii foarte faine. Acolo, oamenii sunt relaxați, bucuroși, au timp să stea la povești și să se deschidă. Nu aș putea să îți dau un nume pentru că la cât de vorbăreață sunt, am multe persoane pe care le-am cunoscut așa. Cu unii a rămas chiar o prietenie apropiată.

Cine este cea mai interesantă persoană pe care ai cunoscut-o în vacanță?

Nu aş putea să numesc o singură persoană. În general, în excursii, cunosc oameni interesanţi, obiceiuri, gusturi; îmi place să experimentez şi să am parte cât mai mult de aroma autentică a locului pe care-l vizitez. Îmi amintesc cu drag de un bătrânel care mi-a spus nişte poveşti frumoase despre Italia. Despre copilăria lui, despre viaţă, în general. L-am cunoscut în timp ce îmi cumpăram îngheţată cu cocos. Mi-a dat şi reţeta, încă nu am apucat să o prepar.

Dacai ai putea să mai faci o singură călătorie, unde ai merge?

Foarte greu să aleg. Simt că aș trăda celelalte locuri și nu aș fi dreaptă față de cele pe care nu le-am văzut încă. Acum aș lupta între Portugalia, plajele alea sălbatice cu munte în spate, și sălbăticia pură din jungla din Filipine. Dar pentru că în Filipine am trăit atât de mult timp, efectiv în natură, pe o plajă uitată de lume, probabil asta ar fi alegerea în acest moment. Prima dragoste se pare că în cazul acesta nu moare. Așa că, hai, plecăm spre Filipine!

Care ar fi vacanța ta ideală?

Vacanța ideală: adrenalină, aventură, nou, natură, iubire, mâncare (dulciuri, în special). Ordinea nu este în funcție de importanță :-).

Care este cea mai tare amintire dintr-o vacanță?

Sunt atât de multe! În Sintra, aproape am ratat ultimul tren de întoarcere la hotelul din Lisabona. Tocmai vizitasem Azenhas Do Mar și la întoarcere am văzut într-o vitrină ceva interesant de mâncat. M-am oprit și restul a fost o aventură. În Portugalia, Uberul nu e legal, așa că nu am găsit cu ce să ne întoarcem. Am așteptat până spre dimineață, când oamenii mergeau la muncă. Ce emoții am avut! Eram pregătită cu spray-ul paralizant în mână.

Care a fost experiența extremă pe care ai avut-o în vacanță?

La mine toate vacanţele sunt extreme, pentru că eu sunt omul care încearcă, experimentează, caută senzaţii tari. Ba, mai mult, dacă nu caut, parcă vin aceste situaţii în calea mea. Sunt multe situaţii extreme, îmi vine în memorie acum momentul în care am urcat pe munte şi, pentru că nu am putut să fac doar creasta nordică din Piatra Craiului, am insistat să mergem şi pe cea sudică în aceeaşi zi.

Evident că ne-a prins noaptea, ploaia și nu aveam frontale. Drumul este foarte stâncos şi sunt multe porţiuni de căţărat… ştiu că am mers până dimineaţa la 3, plecaţi tot dimineaţa, dar la 7. Aş putea să povestesc multe nebunii, dar zic să mă opresc aici. Cei care călătoresc cu mine au parte de aventura vieţii. Sunt unii care nu mai merg niciodată şi alţii care abia aşteaptă. Cale de mijloc nu există :-), important este că toţi cei care călătoresc cu mine ajung teferi acasă.

Otniela Sandu

Ai pierdut vreodată avionul? Ai rămas fără bagaje? Cum te-ai descurcat?

Uite că fără bagaj nu am rămas nicidată! În Sicilia, era să pierd avionul pentru că m-am oprit să mănânc cartofi prăjiți în aeroport. Și aud în timp ce mâncam „pasagerul Otniela Sandu…”. Am fugit spre poartă. Noroc cu lucrătorul de la aeroport care m-a condus la avion printre alte avioane care se pregăteau să decoleze. Am și pe vlog puțin din experiența asta.

Ce experiență de călătorie te-a schimbat cel mai mult?

Clar, Filipine. Am înțeles atunci că poți să fii liber și fericit cu foarte puțin. Am înțeles cât de important este să spui celor de lângă tine că-i iubești și că îți e dor de ei. Am înțeles cum este să îți fie cu adevărat foame și să te bucuri de orice fără pretenții. Am văzut natura ca niciodată până atunci. Am simțit și trăit niște momente unice. Să dormi cu capul pe nisip direct, să ai oceanul la picioare și stelele deasupra ta… este o experiență unică! Să locuiești cu oameni total diferiți de tine și pe care nu-i cunoști este din nou ceva unic și frumos, dar și foarte greu. În călătoria asta, am înțeles multe despre ce e cu adevărat important și ce nu!

Care este orașul/locul de care te-ai îndrăgostit la prima vedere?

Poate că sună a clișeu răspunsul, dar a fost Veneția. Eram în generală, eram și cu iubitul, era și primul loc vizitat în afara țării. A fost magic. Însă de atunci nu am mai ajuns în Veneția!

Ce locuri noi ți-ai dori să vezi?

Mi-aș dori foarte tare să văd India, China, Australia, Africa. Ceva insule, Bora-Bora, Maldive… mi-aș dori să văd toată lumea.

Unde nu ai avea curajul să mergi vreodată?

Nu există locul acela. Fiecare zonă are ceva de oferit, de văzut. Nu există un loc în care aș spune că nu vreau să merg. Eu îmi doresc mult să ajung în viața asta pe Everest. Dar am momente în care îmi zic că este greu, riscant, dacă pățesc ceva. Dar tot aș spune: „Hai!”.

Care sunt planurile tale de vacanță pentru iarna aceasta?

Știu că vreau să schiez. Și știu că vreau să fiu cu prietenii, cu oamenii pe care îi iubesc.

În ce loc le-ai recomanda cititorilor noștri să ajungă neapărat și de ce?

Praia Da Ursa, Sintra, Portugalia, și pentru experiența hard-core, Filipine.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

On The Go

Grecia va introduce o taxă pentru turiștii care au nevoie de servicii medicale

Publicat

pe

Grecia va introduce o taxă pentru turiștii care au nevoie de servicii medicale

Autoritățile din Grecia au anunțat că turiștii care au nevoie de servicii medicale pe durata șederii în această țară vor trebui să plătească o taxă de 20 de euro.

Conform site-ului Greekreporter, Ministerul Sănătății a anunțat că turiștii care vor avea nevoie de servicii medicale pe durata șederii lor în Grecia vor trebui să achite o taxă de 20 de euro.

Până acum, serviciile medicale, cu excepția cazurilor în care era nevoie de spitalizare, erau gratuite pentru turiști.

De asemenea, cei care vor beneficia de servicii medicale de urgență vor fi nevoiți să le plătească. De asemenea se vor impune taxe și pentru cei care au nevoie de diferite analize sau de investigații medicale amănunțite precum RMN, radiografii sau altele.

De exemplu, testul pentru determinarea infectării cu virusul Sars-COV-2 costă mai puțin de 50 de euro în spitalele publice.

Acesta este încă un motiv pentru a vă face întotdeauna o asigurare medicală pentru călătorii, indiferent de țara în care mergeți.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare

On The Go

Nu mai e nevoie de declarația pe propria răspundere pentru intrarea în Bulgaria

Publicat

pe

Nu mai e nevoie de declarația pe propria răspundere pentru intrarea în Bulgaria

Bulgaria renunță la măsurile obligatorii privind regimul de intrare şi tranzit pentru cetăţenii care sosesc din România.

Autorităţile din Bulgaria au adoptat noi măsuri privind condiţiile de intrare în țară, iar conform noilor decizii cetăţenii români care sosesc din România nu trebuie să mai prezinte declaraţia pe proprie răspundere prin care confirmau că au luat cunoştinţă şi îşi asumă riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19 şi se obligau să respecte măsurile anti-epidemiologice aplicabile pe teritoriul Bulgariei.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe subliniază că, la acest moment, nu există condiţii speciale sau alte măsuri obligatorii privind regimul de intrare şi tranzit pe teritoriul Republicii Bulgaria pentru cetăţenii care sosesc din România.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare

On The Go

Turiștii pot solicita să fie testați pe aeroportul din Atena

Publicat

pe

Turiștii pot solicita să fie testați pe aeroportul din Atena

Începând cu data de 5 august turiștii pot solicita să fie testați pentru COVID-19 la sosirea pe aeroportul din Atena.

Autoritățile de pe Aeroportul Internațional din Atena (AIA) au anunțat că, începând din data de 5 august, turiștii, dar și personalul din aeroport și companii aeriene, pot solicita să fie testați pentru COVID-19.

Testarea va fi făcută în parteneriat cu Centrul Medical Athena ca o măsură suplimentară de prevenirea a răspândirii pandemiei de COVID-19.

Conform anunțului făcut de AIA, pasagerii care sosesc sau pleacă din Grecia pot face testul molecular (rRT-PCR), zilnic între orele 07:00 și 23:00pm, într-o zonă special amenajată în zona sosiri, între intrările 2 și 3.

Rezultatele testelor PCR vor fi disponibile în 6 ore de la prelevarea acestora.

Costul pentru acest serviciu este de 70 de euro (aproximativ 340 de lei).

via news.gtp.gr

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare
Advertisement
Rural31 iulie 2020

A început Săptămâna Haferland

Cea de-a opta ediție a celui mai mare festival dedicat culturii și tradițiilor săsești din Transilvania, Săptămâna Haferland, va avea...

5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break09 mai 2020

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

Destinations04 mai 2020

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

Amsterdam Amsterdam
City Break26 februarie 2020

Recomandări pentru un weekend la Amsterdam

Cu o serie de muzee spectaculoase, teatre, restaurante, baruri, concerte în fiecare weekend, și nu doar atât, Amsterdam este destinația...

Foto: Primăria Municipiului Sibiu Foto: Primăria Municipiului Sibiu
City Break25 februarie 2020

Unde stai, mănânci, te relaxezi și te distrezi în… Sibiu

Orașul Sibiu este oricând o alegere bună pentru o evadare de weekend. Așa că îți dăm câteva ponturi pentru ca...

Praga Praga
City Break24 februarie 2020

Recomandări pentru o zi de vis în Praga

Chiar și toamna, capitala Cehiei este un loc numai bun pentru a fi explorat, fiind plin cu muzee, cafenele și...

Istanbul Istanbul
City Break24 februarie 2020

Istanbul în 48 de ore! Ce să nu ratezi în orașul-minune al Turciei

Să spunem că ai doar 48 de ore la dispoziție să vizitezi Istanbul, o destinație de vis pentru care în...

Norway postcards cu un BMW X3 Norway postcards cu un BMW X3
Destinations03 februarie 2020

Norway postcards cu un BMW X3

„Traveller’s tales” a explorat frumuseţea Norvegiei în cel de-al patrulea proiect de scurtmetraj în colaborare cu BMW. Şosele neîntrerupte care...

Stockholm Stockholm
City Break20 ianuarie 2020

Recomandări pentru o zi de vis în Stockholm

Stockholm, capitala Suediei, este o destinație interesantă pentru un city break. Găsești aici o arhitectură inedită, experiențe culturale și culinare....

Un road trip cu noul Opel Astra Un road trip cu noul Opel Astra
Destinations12 ianuarie 2020

Un road trip cu noul Opel Astra pe drumurile din landul german Hessa

Un city break la Frankfurt nu este niciodată o idee rea, mai ales dacă ai de gând să și ieși...

Advertisement

Trending