Connect with us

On The Go

TRAVEL TALKS: Otniela Sandu

Published

on

Otniela Sandu

Otniela Sandu a început cursurile de actorie, este pasionată de sport și călătorii. Îi place să viziteze locuri noi și ar alege oricând o vacanță cu 100% aventură, chiar dacă asta ar însemna un confort minim.

A participat la emisiunile „Supraviețuitorul” și „Ferma – un nou început”, difuzate de Pro TV, unde a ajuns până în fazele finale ale celor două producții TV. Este pasionată de călătorii așa că am povestit cu ea despre asta.

În ce colț de lume te-ai simțit cea mai fericită?

Pentru mine, fericitea ține foarte mult de libertate și iubire. Libera mă simt atunci când călătoresc, dar combinația ideală este să pleci în călătorie în lumea asta cu oamenii pe care îi iubești. Simt că nu un anumit colț al lumii te face fericită, ci cu cine împarți experiența.

Am călătorit destul de mult și chiar dacă au fost destinații mai puțin interesante, situația s-a schimbat radical datorită companiei. Mi-e imposibil să spun un loc unde mi-a plăcut cel mai mult. Portugalia este un loc care mi-a rămas în inimă, peisaje sălbatice, culoare, adrenalină. Filipine, nu mai zic. Iubesc țara asta și tot ce am trăit acolo. Italia, Turcia, hmm… și Grecia are niște zone absolut superbe.

Care este locul în care mergi atunci când vrei să evadezi din cotidian?

Atunci când vreau să ies din cotidian îmi place să plec în lume fără nimic planificat. Pun mâna pe telefon și sun un om drag și îi spun: „Ești liber? Hai să plecăm!”. Și așa ajung te miri pe unde și mă întorc acasă cu niște amintiri și intru în niște situații care nici dacă le planificam nu ieșeau așa.

Otniela Sandu

Care este hotelul preferat și de ce?

M-aș muta într-un hotel, acolo mi-ar plăcea să fie casa mea. Îmi place atmosfera, mă simt în siguranță în camera de hotel. E o fantezie, dar îmi place să am spațiul meu privat în timp ce sunt înconjurată de mulți oameni. Nu pot să îți dau un nume, pot să îți spun că am observat că sunt cucerită de hotelurile spațioase, cu camerele în nuanțe deschise, geamuri mari, terasă, un pat imens, multe perne și un peisaj frumos. Dacă mai găsesc și flori în cameră, m-am topit.

Road trip sau all inclusive?

Road trip clar! All inclusive nu este pentru mine. Am fost pentru prima dată în urmă cu trei ani și am simțit că sunt prizonieră într-un castel de cleștar. Trasee bine stabilite, totul la botul calului, cum s-ar zice. Or, genul acesta de distracție pe mine mă plictisește. Să nu mai zic de munții de mâncare pe care, și dacă vrei să-i ocolești, nu poți, pentru că la fiecare pas te îmbie cineva cu delicatese.

Confort sau aventură?

Eu zic că 100% aventură cu minim de confort. Să pot face un duș, să mă pot spăla pe dinți, să îmi pot lua o cafea și să fie o mâncare proaspătă și ținută în condiții curate. Dacă am aceste lucruri, celelalte vin pe drum, le improvizez, găsesc soluții. Bine, au fost momente când și pentru celelalte lucruri despre care ți-am vorbit deja am fost nevoită să improvizez. Am reușit, dar recunosc că mă și enervez.

Agenție sau faci planurile singură?

În general, fac planurile singură, îmi place să știu că nu știu ce urmează să se întâmple. Îmi place adrenalina. Să stau să caut să fac legături, să mă încurc, să găsesc soluții de moment. Or, apelând la o agenție de turism, evident că nu ai parte de așa ceva. Sunt și momente, mai rare, când simt nevoia să nu mă ocup de nimic și să fie totul perfect. Atunci sun la o agenție.

Provocare: ai plecat vreodată cu ceva din camera de hotel?

Intenționat, nu, niciodată! Cum ar spune un prieten: furtul, tot furt este! Am plecat cu un prosop, abia acasă mi-am dat seama că nu îmi aparține. Am plecat odată și cu un cuțit de la restaurant. Cum?! Nu pot să îmi explic. Era în geanta mea, probabil când am plătit, nu pot să spun cum a fost posibil. Mă întreb și acum ce a gândit ospătarul, oare. Bine că era în Portugalia și nu aici :-). Cuțitul l-am găsit în geantă fix în aeroport. Sper că vă imaginați ce aventură a fost!

Otniela Sandu

Ce nu-ți lipsește niciodată din bagajul de vacanță?

Mereu îmi lipsește ceva. Niciodată nu am tot! Cred că zâmbetul pe buze și atitudinea pozitivă. Astea nu lipsesc aproape niciodată și mă ajută să ies din încurcături.

Cât timp îți ia să-ți faci bagajul?

În general, foarte puțin, pentru că îl fac cu puțin timp înainte să plec. Funcționez mai bine așa față de varianta clasică, cum mă punea mama să fac când eram mică. Să fac bagajul cu câteva zile înainte. Nu-i pentru mine varianta asta! Mereu aud întrebarea: păi, și dacă uiți ceva? Așa, și?! Am stat eu în junglă două luni doar cu hainele de pe mine și am supraviețuit.

Care este lucrul esențial care-ți face vacanța mai confortabilă?

Poate suna ciudat, dar răspunsul este pielea hidratată. Dacă nu am cremă de soare, de hidratare sau un strugurel, nu mă simt bine, am o stare de disconfort.

Care este plăcerea ta vinovată atunci când călătorești?

Plăcerea mea este una foarte vinovată! Pofta! Sunt, în general, o persoană pofticioasă, dar atunci când călătoresc nu mă pot abține de la nimic. Zic că trebuie să încerc tot, pentru că nu mai ajung prin locul respectiv. Așa că iau la rând toate prăjiturelele, bombonelele, înghețata, mâncarea. Dar privesc partea bună, așa ajung să nimeresc și combinații ciudate, interesante. Așa am mâncat ciuline pane în Sicilia, crezând că este dovlecel. Sau în Filipine niște organe pe un băț. Părea frigăruie de pui :).

Care este țara în care ai fost cel mai des și de ce?

Grecia este țara în care am fost cel mai des. Îmi plac foarte mult plajele de acolo. Nu este nici foarte greu de ajuns, este și accesibil, și frumos. Am fost de câteva ori în Lefkada, îmi place mult acolo. În Zakinthos, în Creta, Chania… sunt doar o parte din zonele care mi-au placut. Și încă nu am ajuns în Santorini, unde îmi doresc să merg. Poate că încă nu este momentul potrivit. Când eram mică, îmi imaginam că acesta este locul tuturor îndrăgostiților.

Otniela Sandu

Cu cine îți place cel mai mult să călătorești?

Cred că în vacanțe poți să îți faci prietenii foarte faine. Acolo, oamenii sunt relaxați, bucuroși, au timp să stea la povești și să se deschidă. Nu aș putea să îți dau un nume pentru că la cât de vorbăreață sunt, am multe persoane pe care le-am cunoscut așa. Cu unii a rămas chiar o prietenie apropiată.

Cine este cea mai interesantă persoană pe care ai cunoscut-o în vacanță?

Nu aş putea să numesc o singură persoană. În general, în excursii, cunosc oameni interesanţi, obiceiuri, gusturi; îmi place să experimentez şi să am parte cât mai mult de aroma autentică a locului pe care-l vizitez. Îmi amintesc cu drag de un bătrânel care mi-a spus nişte poveşti frumoase despre Italia. Despre copilăria lui, despre viaţă, în general. L-am cunoscut în timp ce îmi cumpăram îngheţată cu cocos. Mi-a dat şi reţeta, încă nu am apucat să o prepar.

Dacai ai putea să mai faci o singură călătorie, unde ai merge?

Foarte greu să aleg. Simt că aș trăda celelalte locuri și nu aș fi dreaptă față de cele pe care nu le-am văzut încă. Acum aș lupta între Portugalia, plajele alea sălbatice cu munte în spate, și sălbăticia pură din jungla din Filipine. Dar pentru că în Filipine am trăit atât de mult timp, efectiv în natură, pe o plajă uitată de lume, probabil asta ar fi alegerea în acest moment. Prima dragoste se pare că în cazul acesta nu moare. Așa că, hai, plecăm spre Filipine!

Care ar fi vacanța ta ideală?

Vacanța ideală: adrenalină, aventură, nou, natură, iubire, mâncare (dulciuri, în special). Ordinea nu este în funcție de importanță :-).

Care este cea mai tare amintire dintr-o vacanță?

Sunt atât de multe! În Sintra, aproape am ratat ultimul tren de întoarcere la hotelul din Lisabona. Tocmai vizitasem Azenhas Do Mar și la întoarcere am văzut într-o vitrină ceva interesant de mâncat. M-am oprit și restul a fost o aventură. În Portugalia, Uberul nu e legal, așa că nu am găsit cu ce să ne întoarcem. Am așteptat până spre dimineață, când oamenii mergeau la muncă. Ce emoții am avut! Eram pregătită cu spray-ul paralizant în mână.

Care a fost experiența extremă pe care ai avut-o în vacanță?

La mine toate vacanţele sunt extreme, pentru că eu sunt omul care încearcă, experimentează, caută senzaţii tari. Ba, mai mult, dacă nu caut, parcă vin aceste situaţii în calea mea. Sunt multe situaţii extreme, îmi vine în memorie acum momentul în care am urcat pe munte şi, pentru că nu am putut să fac doar creasta nordică din Piatra Craiului, am insistat să mergem şi pe cea sudică în aceeaşi zi.

Evident că ne-a prins noaptea, ploaia și nu aveam frontale. Drumul este foarte stâncos şi sunt multe porţiuni de căţărat… ştiu că am mers până dimineaţa la 3, plecaţi tot dimineaţa, dar la 7. Aş putea să povestesc multe nebunii, dar zic să mă opresc aici. Cei care călătoresc cu mine au parte de aventura vieţii. Sunt unii care nu mai merg niciodată şi alţii care abia aşteaptă. Cale de mijloc nu există :-), important este că toţi cei care călătoresc cu mine ajung teferi acasă.

Otniela Sandu

Ai pierdut vreodată avionul? Ai rămas fără bagaje? Cum te-ai descurcat?

Uite că fără bagaj nu am rămas nicidată! În Sicilia, era să pierd avionul pentru că m-am oprit să mănânc cartofi prăjiți în aeroport. Și aud în timp ce mâncam „pasagerul Otniela Sandu…”. Am fugit spre poartă. Noroc cu lucrătorul de la aeroport care m-a condus la avion printre alte avioane care se pregăteau să decoleze. Am și pe vlog puțin din experiența asta.

Ce experiență de călătorie te-a schimbat cel mai mult?

Clar, Filipine. Am înțeles atunci că poți să fii liber și fericit cu foarte puțin. Am înțeles cât de important este să spui celor de lângă tine că-i iubești și că îți e dor de ei. Am înțeles cum este să îți fie cu adevărat foame și să te bucuri de orice fără pretenții. Am văzut natura ca niciodată până atunci. Am simțit și trăit niște momente unice. Să dormi cu capul pe nisip direct, să ai oceanul la picioare și stelele deasupra ta… este o experiență unică! Să locuiești cu oameni total diferiți de tine și pe care nu-i cunoști este din nou ceva unic și frumos, dar și foarte greu. În călătoria asta, am înțeles multe despre ce e cu adevărat important și ce nu!

Care este orașul/locul de care te-ai îndrăgostit la prima vedere?

Poate că sună a clișeu răspunsul, dar a fost Veneția. Eram în generală, eram și cu iubitul, era și primul loc vizitat în afara țării. A fost magic. Însă de atunci nu am mai ajuns în Veneția!

Ce locuri noi ți-ai dori să vezi?

Mi-aș dori foarte tare să văd India, China, Australia, Africa. Ceva insule, Bora-Bora, Maldive… mi-aș dori să văd toată lumea.

Unde nu ai avea curajul să mergi vreodată?

Nu există locul acela. Fiecare zonă are ceva de oferit, de văzut. Nu există un loc în care aș spune că nu vreau să merg. Eu îmi doresc mult să ajung în viața asta pe Everest. Dar am momente în care îmi zic că este greu, riscant, dacă pățesc ceva. Dar tot aș spune: „Hai!”.

Care sunt planurile tale de vacanță pentru iarna aceasta?

Știu că vreau să schiez. Și știu că vreau să fiu cu prietenii, cu oamenii pe care îi iubesc.

În ce loc le-ai recomanda cititorilor noștri să ajungă neapărat și de ce?

Praia Da Ursa, Sintra, Portugalia, și pentru experiența hard-core, Filipine.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

On The Go

Peste un milion de paturi din hotelurile din Turcia au fost verificate și au primit un certificat pentru sustenabilitate

Published

on

Turcia

Peste 7.500 de hoteluri care cumulat au 1.044.189 de paturi, au primit verificări și au fost certificate în cadrul Programului Național de Turism Durabil al Turciei.

Peste un million de paturi de hotel din Turcia au fost verificate și au primit un certificat de sustenabilitate, potrivit cifrelor publicate de Ministerul Culturii și Turismului din Turcia și prezentate în cadrul evenimentului ”World Travel Markets”.

Procesul de certificare este o parte integrantă a programului Turcia care a fost dezvoltat în parteneriat cu Consiliul Global pentru Turism Durabil. Turcia a fost totodată prima țară din lume care a semnat un acord la nivel guvernamental.

În prima zi a evenimentului WTM care s-a ținut la Londra, Mehmet Nuri Ersoy, ministrul culturii și turismului din Turcia, a declarant: „Sosirile totale de vizitatori în Turcia din ianuarie până în septembrie 2023 au totalizat 45.230.069 – o creștere de 12,4% față de aceeași perioadă din 2022. Regatul Unit este una dintre piețele noastre țintă cheie. Au fost raportați 3.157.421 de vizitatori din Regatul Unit în Turcia din ianuarie până în septembrie 2023, o creștere de 12,1% față de aceeași perioadă din 2022. Deși noi ne concentrăm foarte mult pe creșterea industriei noastre turistice, suntem la fel de hotărâți să păstrăm resursele țării noastre pentru generațiile viitoare. Aici, la WTM, împreună cu părțile interesate din industriile locale, vă prezentăm destinațiile și produsele noastre turistice unice. Dar, în același timp, suntem bucuroși să anunțăm că Programul nostrum Național de Turism Durabil este pe cale să facă progrese rapide și eficiente către obiectivele sale. Peste 45 de milioane de personae au vizitat Turcia în primele nouă luni ale anului 2023. Cu peste un million de paturi de hotel în cele mai mari regiuni turistice ale noastre, verificate și certificate în mod durabil. Noi suntem bucureși să vedem că un număr substantial de vizitatori internaționali au ales să se cazeze în facilitățile sau unitățile din Turcia.”

La standul Turciei din cadrul evenimentului WTM au fost 61 de participanți ai industriei turcești, unde sunt prezentate principalele destinații, produse și sub-branduri precum „Riviera turcească”, „Turkaegean – sau Coasta Fericirii”, „Istanbul is the New Cool”, „Cappadocia – sau Țara Zânelor”, „Turkish Black Sea” și „Naturally Turkiye”. Standul a avut 808 metri pătrați.

Standul pune accent pe traseele de ciclism ale țării, Programul Național de Turism Durabil și 50 de experiențe de turism durabil în toată țara. Standul va evidenția de asemenea istoria bogată și moștenirea culturală a Turciei și ofertele sale de turism culinar durabil.

Turcia este una dintre puținele țări din lume cu o abordare „must have” a turismului durabil, cu certificarea facilităților de cazare impuse de lege.

Totodată, are în vedere progresul Programului Național de Turism Durabil în cele mai mari patru regiuni turistice din Turcia. Până acum au fost verificate 1.144 de unități de cazare și au fost certificate în Antalya la Istanbul (966) la Mugla (639) iar la Izmir (488). 

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram!

Continue Reading

On The Go

Wizz Air a inaugurat trei rute din România

Published

on

Inaugurarea zborului Wizz Air București-Salonic - 30 octombrie 2023

Wizz Air a inaugurat zborul de la București către Salonic, și a reluat operațiunile de la Craiova către Dortmund. În plus, Wizz Air a lansat și o rută nouă de la București către Tirana.

Începând cu 29 octombrie, se poate zbura direct de la București către Tirana în zilele de miercuri, joi, sâmbătă și duminică, la bordul aeronavelor moderne și sustenabile ale companiei aeriene.

Fie că este vorba despre un city break rapid sau de o escapadă mai lungă, Tirana are de toate. Cu localnici primitori, o viață de noapte vibrantă și o mulțime de atracții, orașul te întâmpină cu brațele deschise.

În plus, începând cu data de 30 octombrie, și zborurile spre Salonic vor fi disponibile în fiecare luni și vineri. Salonic este un oraș încărcat de istorie antică și cu un rol esențial în Imperiul Bizantin. Vei găsi aici o îmbinare perfectă de istorie, natură și cultură, care invită la explorare pe tot parcursul anului.

Tot în data de 30 octombrie, s-a redeschis și ruta care leagă Craiova de Dortmund, cu zboruri programate în zilele de luni și vineri.

Dortmund, un oraș cunoscut pentru patrimoniul său cultural bogat și peisajele captivante, îi invită pe călători să-i descopere farmecul unic. De la peisaje pitorești, la un stil de viață urban dinamic, Dortmund oferă momente minunate care așteaptă să fie descoperite.

Biletele pentru aceste zboruri sunt disponibile pe wizzair.com și prin intermediul aplicației WIZZ pentru mobil.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram!

Continue Reading

On The Go

Turcia are peste 6.000 de unități de cazare verificate și certificate drept locații sustenabile

Published

on

Turcia

Dispunând de bogății ecologice și culturale, Turcia se caracterizează prin faptul că oferă opțiuni de cazare care respectă cu strictețe principiile durabilității și numeroase principii aplicabile eco-turismului.

Turcia avea deja păduri luxuriante de pini, plaje cu nisip fin, mări limpezi și de culoarea turcoaz și o moștenire culturală și istorică impresionantă. Cu toate acestea, odată cu adăugarea Programului său național de turism durabil, a devenit una dintre cele mai esențiale destinații din lume pentru o vacanță durabilă.

Începând cu data de 30 septembrie, Turcia găzduiește 6.156 de unități verificate și certificate în domeniul sustenabilității. Acestea se regăsesc în principal în provinciile Antalya, İstanbul și Muğla.

Pe măsură ce numărul de facilități certificate pentru durabilitate crește rapid, efortul general din turismul turc de a reduce amprenta de carbon prin utilizarea structurilor proiectate ecologic și a practicilor durabile este, de asemenea, în creștere. Această inițiativă la nivel național sprijină culturile și economiile locale iar oaspeții se pot bucura de un sejur cât mai plăcut.

Turcia a fost „prima țară din lume care a semnat un protocol cu GSTC”

Pentru a realiza o transformare durabilă în sectorul turistic, Turcia a semnat anul trecut un acord de cooperare pentru dezvoltarea unui program național cu Consiliul Global pentru Turism Durabil (GSTC).

Acesta din urmă este cel care stabilește și gestionează standarde globale pentru călătorii și turism. În plus, Turcia este „prima țară din lume” care a semnat acest acord la nivel guvernamental.

În conformitate cu planul său de trei ani de restructurare a industriei turistice, Turcia a dezvoltat, de asemenea, un Program Național de Turism Durabil. Prin intermediul programului, Turcia va încorpora principiile durabilității în toate politicile turistice, cuprinzând destinații, operatori de turism și facilități de cazare.

Scopul principal al Programului de Turism Durabil este de a se asigura că unitățile de cazare obțin Certificatul de Turism Durabil, format din 42 de criterii acceptate la nivel global. În timpul acestui proces, unitățile de cazare sunt supuse unei evaluări independente pentru certificare, care se repetă anual. Prin planificarea eficientă a durabilității, verificarea și certificarea permite, de asemenea, facilităților să își îmbunătățească eforturile de sustenabilitate în mod continu.

Odată cu această conștientizare sporită, numărul de facilități verificate și certificate pentru durabilitate din Turcia proliferează. Potrivit Programului Național de Turism Durabil al Turciei, toate facilitățile trebuie să aibă un „Certificat de Turism Durabil” până în 2030.

Servicii ospitaliere făcute cu responsabilitate

Programul Național de Turism Durabil al Turciei își propune să maximizeze beneficiile sociale și economice pentru populația locală, protejând în același timp moștenirile culturale și conservând biodiversitatea, ecosistemele și frumusețile naturale.

În plus, programul își propune să reducă poluarea și să economisească resurse, asigurându-se că turismul este prietenos cu mediul în toate aspectele.

Unitățile de cazare care obțin un certificat de durabilitate prin program oferă oaspeților o experiență de cazare la un standard foarte bun, ajutând în același timp la protejarea mediului. Aceste facilități îmbunătățesc experiența vizitatorilor prin practici ecologice și contribuie la păstrarea valorilor și culturii unice a populațiilor și comunităților locale.

În Turcia, evaluarea unităților de cazare se desfășoară în patru categorii principale:

Management durabil
Impacturi culturale
Impacturi socio-economice
Impacturi asupra mediului

Primul pas al unității către obținerea unui certificat de durabilitate este demonstrarea unui management durabil efficient.

Un număr mare de pași strategici sunt necesari pentru verificare și certificare, inclusiv dezvoltarea politicilor de durabilitate și a planurilor de acțiune, crearea de promovări precise și comunicarea performanței părților interesate prin raportare regulată. În plus, sunt necesare facilități pentru a organiza cursuri legate de sustenabilitate.

În același timp, facilitățile de cazare sunt evaluate în funcție de impactul lor cultural și socioeconomic. Se așteaptă ca facilitățile de cazare să protejeze moștenirile culturale, să permită oaspeților să interacționeze cu cultura locală, să susțină economia regională și să contribuie la prosperitate prin practici precum încurajarea angajării, promovarea achizițiilor locale și sprijinirea antreprenorilor locali.

Aceste măsuri sunt menite să maximizeze beneficiile de mediu ale instalațiilor și să reducă în același timp efectele adverse. Se așteaptă ca fiecare instalație să îndeplinească mai multe cerințe, cum ar fi prioritizarea furnizorilor locali și de comerț echitabil, reducerea la minimum a consumului de apă și energie, gestionarea deșeurilor solide, implementarea practicilor de reciclare și implementarea măsurilor de protecție a biodiversității și a peisajului.

Foto: TGA

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram!

Continue Reading
Târguri de Crăciun Târguri de Crăciun
Destinations07 November 2023

6 târguri de Crăciun din Europa unde poți ajunge cu un zbor Wizz Air

Ți-ai propus să ajungi la cât mai multe târguri de Crăciun anul acesta? Atunci notează 6 destinații unde poți ajunge...

City break la Istanbul City break la Istanbul
City Break30 October 2023

Toamna este anotimpul perfect pentru un city break la Istanbul

Ai chef să evadezi pentru câteva zile? Atunci trebuie să știi că toamna este anotimpul perfect pentru un city break...

Pe malurile Dunării la Budapesta Pe malurile Dunării la Budapesta
City Break20 October 2023

O zi pe malurile Dunării la Budapesta

Dunărea împărțea pe vremuri cele două orașe Buda și Pesta. Acum, cele două maluri sunt locul preferat pentru turiștii care...

City Break19 October 2023

Un tur prin Stuttgart la volanul unui Porsche

Stuttgart este capitala regiunii Baden-Württemberg și “casa” constructorului de mașini Porsche. Si este o destinație ideală pentru un city break....

5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break13 October 2023

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

Evenimente15 July 2023

Descoperă frumusețile din Sibiu la volanul unei mașini clasice sau electrice

Trei zile pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Asta înseamnă Transylvania Classic, un eveniment dedicat vehiculelor istorice și...

Destinations20 July 2022

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

vas croaziera Costa Toscana vas croaziera Costa Toscana
Croaziere05 June 2022

La vita e bella pe vasul de croazieră Costa Toscana

O croazieră cu vasul Costa Toscana te va ajuta să descoperi că LA VITA E BELLA și că DOLCE FAR...

Atena Atena
City Break27 May 2022

Recomandări pentru o zi de vis în Atena

Atena, capitala Greciei, este locul ideal pentru o noapte de distracție, o zi plină de vizite și vestigii istorice sau...

Evenimente22 May 2022

Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu

Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la...

Trending