Rămâneți conectați

Food & Drinks

O experiență culinară cu accente din noua bucătărie nordică la Solt Dining

Publicat

pe

Solt Dining

Aflat la parterul Hotelului Courtyard Bucharest Floreasca, restaurantul Solt Dining oferă o experiență premium casual într-un spațiu hygge, de inspirație nordică, în noul centru financiar al Capitalei.

Într-o ambianță minimalistă, dar în același timp sofisticată, simplă și confortabilă, care respectă principiile filozofiei daneze hygge, Solt Dining este un restaurant care îmbină stilul new nordic cu bucătăria tradițională într-o manieră sofisticată.

Cele 18 preparate din meniu se bazează pe ingrediente locale, cu o calitate premium, și readuc în prim plan bucătăria românească, reinterpretată în stil propriu de Chef Alin Berba. Printre ingredientele locale ce se regăsesc în meniu se numără porcul de Mangalița, bibilica sau cocoșelul de pădure, dar și produse cu indicație geografică protejată, cum ar fi păstrăvul afumat de Valeputna, telemeaua de Ibănești și cârnații de Pleșcoi.

„Bucătăria contemporană reprezintă o provocare pentru orice chef, în contextul accesului aproape neîngrădit la ingrediente și preparate din orice colț al lumii. Tocmai de aceea văd în meniul Solt Dining provocarea unei abordări diferite a unor preparate cunoscute, de la Mangalița cu crumble de cârnați de Pleșcoi și esență de ardei gras, până la un desert al copilăriei, reinterpretat, cum este orezul cu lapte și mămăligă la grătar. Consider că ne putem promova țara prin ingrediente locale și cred cu tărie în sloganul Solt Dining – povești cu mâncare locală”, a precizat Chef Alin Berba.

Printre preparatele deja vedetă ale meniului Solt Dining se numără musacaua de vită, cu țelină și sos de măcriș, supa de dovleac cu chipsuri de brânză de Horezu, rulada de bibilica umplută cu varză roșie, praz și țelină, în crustă de sare și cu sos de cimbru, iar desertul preferat este cheesecake-ul cu urdă, dovleac și sirop de cătină.

Meniu Solt Dining

„Restaurantul nostru se adresează segmentului de business, antreprenorilor și celor care locuiesc în zona de nord a Capitalei, dar nu numai. Solt Dining se străduiește să răspundă atât așteptărilor segmentului de business, cât și călătorului modern de astăzi, cosmopolit și cu un gust educat”, a precizat Adrian Adam, General Manager Courtyard Bucharest Floreasca.

Cu o capacitate de 84 de persoane, restaurantul oferă servicii complete – mic dejun, prânz și cină – într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor clientului modern, care călătorește mult, atât în interes de afaceri, cât și personal. Oferta restaurantului va conține și un business lunch, iar preparatele se vor schimba odată cu fiecare sezon, astfel încât ingredientele să fie mereu proaspete, respectând filozofia Solt Dining.

Restaurantul Solt Dining se află pe Bdul Dimitrie Pompeiu 2A, la parterul Courtyard Bucharest Floreasca. Hotelul, cu o capacitate de 259 de camere, mai pune la dispoziția clienților un centru de conferințe, o sală de fitness, un magazin deschis 24/7 – The Market -, precum și parcare subterană.

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Food & Drinks

Cele mai bune vinuri din Creta se beau la ele acasă

Publicat

pe

Vinuri din Creta

Una dintre cele mai tari rețele de vinării din Grecia, Wines of Crete a fost înființată în 2006 și adună laolaltă peste 20 de producători de vinuri de pe insula elenă.

Dacă ajungi aici în vacanță, îți recomandăm să faci un tur pentru a degusta vinuri din Creta. Iată care sunt cele mai cunoscute crame de pe insula Creta și unde le găsești.

Diamantakis

La sud de Irakleio vei găsi această cramă produce vinuri naționale și internațională. Cele mai bune vinuri sunt Vidiano și Diamantopetra, dar și mixuri dintre Vidiano și Assyrtiko.

INFO: Kato Asites, Irakleio, Tel. (+30)6949.198.350, Degustările încep de la 3-5 euro fără mâncare.

Douloufakis

Această cramă este la a treia generație de producători, Nikos Douloufakis făcând vinuri din struguri de Creta, dar și internaționali. Vidiano și Femina sunt printre cele mai cunoscute ale cramei, dar și alte soiuri. Degustările au loc într-un spațiu elegant și conduse de un enolog profesionist. De obicei, și proprietarul participă la aceste evenimente.

INFO: Dafnes, Irakleio, Tel. (+30) 2810.792.017,  Prețul de 5 euro per degustare include și aperitive din bucătăria locală.

Vinaria Douloufakis - Creta

Lyrarakis

Cu munții Lasithi în spate, această proprietate își tratează oaspeții cu grijă și devotament. Agourida, un vin local de Creta, e vedeta cramei.

INFO: Alagni, Iraklieo, Tel. (+30) 2810.284.614, Deschis din aprilie până în octombrie pentru degustări, prețurile sunt între 8 și 20 de euro de persoană.

Karavitakis

Vizitatorii pot gusta aici Romeiko, vinul roșu tradițional de Chania, într-o locație exterioară de excepție. Capela din Aghios Tryfonas din cadrul domeniului este dedicată zeului vinului.

INFO: Pontikiana, Hania, Tel. (+30) 2824.023.381, Deschis între aprilie și octombrie, degustarea costă 7 euro de persoană.

Vinaria Karavitakis - Creta

Dourakis

La această cramă superbă, vizitatorii încep turul cu vizitarea unui bazin de procesare vechi de 500 de ani. Poți încerca vinul Romeiko roșu sau Malvasia alb.

INFO: Alikambos, Hania, Tel. (+30) 2825.051.761, Prețuri per degustare de la 7 la 60 de euro de persoană în funcție de mărimea grupului.

Strataridakis Bros

Vizitatorii acestei crame sunt tratați cu o selecție de vinuri produse de frații Strataridakis, în cea mai sudică locație din Europa. Printre favoritele sunt Moschato Spinas, vinul care a și pus crama pe harta mondială. Vizitatorii pot testa gratuit două sau trei vinuri și aperitive.

INFO: Aghii Apostoloi, Ano Kastelliana, Irakleio, Tel. (+30) 28910.713.40, Vizitele sunt posibile doar cu programare.

Idaia

Chiar în centrul uneia dintre cele mai mari zone de producție de vinuri din Creta, în PDO Dafnes, Idaia te întâmpină cu vinuri absolut delicioase. Pentru început, încearcă Vilana, după care treci la Vidiano și termină cu un vin de desert, Liatiko. Cuplul care conduce crama, sunt foarte pasionați și cunoscători ai vinului.

INFO: Venerato, Irakleio, Tel. (+30) 2810.792.156, Degustarea costă 5 euro.

Vinaria Idaia - Creta

Rohus

Enologii școliți în Franța Maria și Dimitris și-au pus laolaltă forțele pentru a produce câteva vinuri cu stil. Încântători și mereu gata să își arate cunoștințele în ale vinului, vei avea parte de o degustare de vis aici, care include Skipper, Vidiano și Plyto.

INFO: Houdesti, Irakleio, Tel. (+30) 2810.742.083, Degustările se fac doar pe bază de rezervare și costă între 7 și 10 euro.

  Cum ajungi în Creta

Dacă te-am convins, mai trebuie să știi că aici sezonul durează până în octombrie, așa că mai ai suficient timp să-ți plănuiești vacanța. Paralela 45 propune pachete atractive pentru toate preferințele și pentru toate buzunarele.

Paralela 45 propune zboruri charter către Heraklion, operat de Aegean Airlines, din București (1 / săptămână, marți, până pe 24 septembrie), din Cluj-Napoca (1 / săptămână, joi, până pe 19 septembrie) și Iași (1 / săptămână, marți, până pe 24 septembrie). Un pachet de vacanță în Creta pornește de la 295 euro (zbor din București și cazare 7 nopți)!

Poți alege de exemplu un sejur de 7 nopți cu demipensiune la Hotel Stalis Beach 3*, hotel recomandat familiilor cu copii și cuplurilor, bilet de avion cursă charter cu plecare din București, transferuri aeroport-hotel-aeroport, taxe de aeroport, de la 543 €/ persoană.

Sau un sejur de 7 nopți cu demipensiune la Rethymno Mare Royal 5*, bilet de avion cursă charter cu plecare din București, transferuri aeroport-hotel-aeroport, taxe de aeroport, de la 780€/ persoană.

Descoperă și: 8 orașe pe care trebuie să le vezi neapărat în Creta

Urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare

Food & Drinks

Turul cramelor și vinurile pe care nu trebuie să le ratezi în Santorini

Publicat

pe

Turul cramelor - Santorini

Dacă vrei să încerci ceva special în Santorini, atunci ține cont de acest scurt ghid în care vei descoperi cele mai bune vinuri pe care le poți gusta și cumpăra de unul singur, luând la pas orășele acestei insule de poveste.

Santorini este una din destinațiile noastre favorite atunci când vine vorba de Grecia, iar o degustare de vinuri completează perfect orice program ți-ai făcut în vacanță.

Iată câteva crame pe care trebuie să le vizitezi:

Gaya Wines

Acesta este locul în care a apărut Thalassitis, un vin local care a câștigat nenumărate premii în jurul lumii. Poți participa la degustări lângă Mavri Paralia, Plaja Neagră a insulei. Și trebuie neapărat să încerci vinul Thalassitis.

Exo Gonia • Tel. (+30) 22860.341.86 • www.gaia-wines.gr

Estate Argyros

Aici vei găsi o cramă nou-nouță și modernă, care poate concura cu marile crame franțuzești sau italienești. Situată în mijlocul podgoriilor care se întind cât vezi cu ochii, crama te duce cu gândul la Napa Valley. Încearcă Santorini Vareli, dar și Aidani și Vinsanto, vechi de 20 de ani.

Episkopi Gonias • Tel. (+30) 22860.314.89 • www.estate-argyros.com

Santo Wines

În timp ce admiri priveliștea, aici vei putea gusta preparate tradiționale și bineînțeles vei putea servi mai multe tipuri de vinuri delicioase. Poți face cumpărături și pentru acasă, produse tradiționale frumos împachetate și care scot în evidență bagajul cultural bogat al insulei. Încearcă vinurile Santorini, Assyrtiko, Mavrotragano, vinurile spumante și Kameni. Neapărat trebuie să încerci și pasta din roșii cherry Santorini cu miere, mastic și ghimbir.

Pyrgos • Tel. (+30) 22860.225.96 • www.santowines.gr

Avantis Estate

La Avantis găsești o cramă tradițională care a trecut testul timpului, fiind mai veche de 200 de ani. Delfinia și Afoura sunt două vinuri cu DOC de Santorini pe care trebuie să le încerci aici.

Vothonas • Tel. (+30) 22860.224.24 • www.avantisestate.gr

Crama Boutari Santorini

Această cramă este la a patra generație de producători, stând la baza făuririi de vinuri a Greciei moderne. Kallisti Reserve e vinul pe care trebuie să îl bei aici, acesta fiind și primul vin sec alb îmbuteliat din istoria Greciei care a fost îmbătrânit în butoaie.

Megalochori • Tel. (+30) 22860.810.11 • www.boutari-santorini.gr

Crama Gavalas

Familia care deține vinăria a pus la păstrare varietăți de vinuri de calitate, prezervate și protejate prin cultivare. Încearcă vinurile cu DOC Santorini Natural Ferment, Katsano sau Xneoloo.

Megalochori • Tel. (+30) 22860.825.52 • www.gavalaswines.gr

Crama Artemis Karamolegos

Gustă celebrul Vinsanto, care a fost îmbătrânit 60 de luni înainte să fie îmbuteliat. De asemenea, gustă și din Pyritis și Mystirio/14, două vinuri cu DOC Santorini de înaltă calitate.

Exo Gonia • Tel. (+30) 22860.333.95 • www.artemiskaramolegos-winery.com

Art Space

Un povestitor instruit te va plimba prin istoria vinului grecesc. La Art Space găsești și opere de toate felurile, realizate de artiști talentați. Ce să bei aici? Vinsanto, Nykteri și Aghios Avgoustos.

Exo Gonia • Tel. (+30) 22860.327.74 • www.artspace-santorini.com

Viile Vassaltis

Aici vei găsi valul de noi producători de vinuri din Santorini, la o cramă modernă construită în totală comuniune cu natura din jurul ei. Vinul Santorini cu DOC e de gustat și aici, dar și Nassitis și Pet sau Nat, care merg de minune cu un tartar grecesc de pește.

Vourvoulos • Tel. (+30) 22860.222.11 • www.vassaltis.com

Domaine Sigalas

Unul dintre cei mai inovatori producători de vinuri din Grecia, Paris Sigalas, trăiește și produce vinuri pe domeniile sale din Santorini. Sigalas experimentează neîncetat cu diferite soiuri, astfel că nu ai cum să te plictisești când îi treci pragul. Încearcă renumitul Kavalieros, dar și Nykteri sau Epta. Pe lângă vinuri, poți lua cina în restaurantul cramei, care servește preparate din produse locale, prezentate într-un mod senzațional.

Baxes, Oia • Tel. (+30) 22860.716.44 • www.sigalas-wine.gr

Canava Roussos

Aici vei avea parte de o experiență unică. Crama a rămas neschimbată, familia care o deține fiind la a cincea generație. Un tur aici este o întoarcere fabuloasă în timp. Trebuie să guști vinul învechit Nykteri și Mavrathiro.

Episkopi Gonias • Tel. (+30) 22860.313.49 • www.canavaroussos.gr

Crama Venetsanos

Este prima cramă care a exportat vin produs pe insula Santorini și este un loc crucial pentru producția de vinuri de pe insulă. Locația unde este amplasată este fabuloasă și trebuie neapărat să guști vinurile Nykteri, Mandilaria și Anagallis rosé.

Caldera Megalochori • Tel. (+30) 22860.211.00 • www.venetsanoswinery.com

Crama Hatzidakis

Este o cramă construită în stâncă care i-a aparținut lui Haridimos Hatzidakis, unul dintre cei mai importanți producători de vinuri din Grecia, moartea sa fiind considerată o pierdere uriașă pentru lumea vinurilor. Crama este condusă de familia sa, iar vinurile îmbuteliate aici devin rapid obiecte de colecție. Trebuie să încerci Louros și Skytali 2017.

Pyrgos Kallistis • Tel. (+30) 697.001.3556 • www.hatzidakiswines.gr

Muzeul de vinuri Koutsogiannopoulos

Aici vei avea parte de un tur ghidat, disponibil în 14 limbi, a unui muzeu de vinuri aflat în subteran. Poți gusta orice din producția lor limitată. Atenție, vinurile lor sunt disponibile doar aici.

Vothonas • Tel. (+30) 22860.313.22 • www.santoriniwinemuseum.com

Citește și: Cele mai frumoase 10 plaje din Grecia

Urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare

Food & Drinks

6 lucruri de care să ții cont pentru a fi sigur că mănânci „gelato vero” în Italia

Publicat

pe

gelato vero în Italia

O vacanță de vară în Italia înseamnă, cu siguranță, și cantități impresionante de înghețată. Pardon, gelato, pentru că asta înseamnă cu totul altceva decât clasica înghețată.

Și pentru că știm că și “gelato” este unul dintre motivele pentru care ai ales să mergi în vacanță în Italia, iată câteva lucruri pe care este bine să le știi pentru a putea savura cu adevărat un gelato vero în vacanță.

Pentru început să lămurim puțin treaba. Gelato se traduce, în orice dicționar, cu înghețată, dar italienii îți vor spune că gelato nu e chiar înghețată. Pentru un gelato autentic italian, artizanii din Italia folosesc mai puțină grăsime decât într-o înghețată normală, iar mixul ingredientelor se face la o viteză mult mai mică pentru a evita ca aceasta să „prindă” aer.

Asta ajută pentru o textură mai densă și o aromă mai intensă. În plus, gelato se servește la o temperatură mai mare, ceea ce face ca aromele să fie și mai intense. Iar pentru o experiență maximă alege întotdeauna “gelato artigianale”.

Iată și 6 lucruri de care să ții cont pentru a fi sigur că ai mâncat un gelato vero în Italia și nu doar o altă înghețată cu ambiții de gelato.

Recipiente

Se spune că nu trebuie să judeci o carte după coperți, dar în acest caz poți să vezi diferențele. Caută locuri unde înghețata este ținută în recipiente din metal, iar dacă sunt și acoperite înseamnă că vânzătorul vrea să se asigure că îți oferă un gelato la temperatura potrivită.

Dacă înghețata este ținută în recipiente de plastic, atunci e doar o înghețată și nu poate să aibă pretenții de gelato.

De asemenea, ținând cont că textura este mai densă, o paletă plată de metal este mai eficientă decât cupa tradițională cu care se pune înghețata la noi. Și acesta este un semn că te afli în locul care trebuie.

Culori

Un gelato de calitate înseamnă ingrediente naturale și fără coloranți. Iar asta se traduce prin faptul că nu vei găsi gelato în culori “neon”. Astfel, dacă înghețata de fistic are culoarea verde pe care o vezi pe ambalajele din supermarket, atunci să știi că e foarte puțin fistic în acea înghețată.

Dacă vrei fructe de pădure, culoarea trebuie să fie mai închisă, iar în cazul aromei de lămâie, sigur gelato este de culoare albă și nu galbenă.

De asemenea, gelato nu strălucește niciodată. Dacă ți se pare că e așa înseamnă că e mult prea mult zahăr în compoziție sau că s-a oxidat.

Textură

O diferență principală între gelato și înghețată este că versiunea italiană are mai puțin aer în componență și o textură mai densă. Iar asta te ajută să-ți dai seama rapid ce ai cumpărat.

Ține cont și de cât de mult este umplut recipientul în care se află înghețata. Niciodată nu vei găsi gelato într-un recipient umplut până la vârf.

Arome

Sigur arome precum “cookies” sau “bubblegum” nu au cum să fie produse artizanal. Cu toate că uneori le găsești și în gelaterii bune pentru că asta cer turiștii.

Dar nu uita că într-o gelaterie artizanală nu vei găsi niciodată arome din fructe care nu sunt de sezon și care nu se găsesc la piață în perioada în care ești tu în Italia. Dacă vezi asta înseamnă că este înghețată produsă în masă și nu este atât de bună ca un gelato artigianale.

În fiecare gelaterie care se respectă vei găsi și fior di panna/latte pe care merită să o încerci în combinație cu orice altceva.

Ingrediente

E greu să crezi că miile de gelaterii din orașul în care te afli folosesc toate ingrediente naturale. Un lucru bun este însă că acestea sunt obligate să afișeze ingredientele folosite, iar dacă vezi acolo ulei vegetal sau culori și arome artificiale e clar, nu?

Gelateriile care se respectă vor afișa cu mândrie și lista de ingrediente și lista cu fructele folosite pentru a crea un gelato vero.

Loc

Asta nu ține de modul în care se prepară gelato ci mai degrabă de locul de unde cumperi. Evită gelateriile din zonele turistice care au în ofertă o grămadă de arome. Caută gelateriile ascunse pe străduțele pline de șarm din orașele italiene și, cu siguranță, aromele te vor face să te îndrăgostești și mai tare de Italia.

Tu ce locuri din Italia ne recomanzi unde ai mâncat gelato de să-ți lingi degetele? Sau în București? Sau în orașul din care ne citești?

Citește și: Top 5 cele mai bune gelaterii din Roma

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare
Advertisement
Turul cramelor - Santorini Turul cramelor - Santorini
Food & Drinks26 august 2019

Turul cramelor și vinurile pe care nu trebuie să le ratezi în Santorini

Dacă vrei să încerci ceva special în Santorini, atunci ține cont de acest scurt ghid în care vei descoperi cele...

City Break08 iulie 2019

Alex Filip a explorat Marsilia în alergare

Alex Filip este pasionat de alergare și bicicletă și indiferent de orașul în care ajunge, sigur iese la o tură....

On The Go01 iulie 2019

Sfaturi pentru un road trip fără griji în vacanța de vară

Temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate și singurul lucru la care te mai gândești este vacanța de vară....

Bari - Italia Bari - Italia
City Break03 iunie 2019

Recomandări pentru o zi de vis în Bari

La doar două ore de zbor cu avionul de București și extrem de accesibil ca preț, Bari, un oraș de...

Running Break Running Break
City Break02 iunie 2019

RUNNING BREAK: Locuri cool de alergare în Lisabona, Paris și Viena

Dacă ești pasionat de alergare, cel mai probabil fiecare city break se transformă într-un „running break”. Așa că avem câteva...

Marsilia Marsilia
City Break11 mai 2019

Recomandări pentru o zi de vis în Marsilia

Marsilia, cel mai vechi oraș din Franța, are un trecut bogat, însă și un prezent frumos, cu peste 300 de...

Malaga Malaga
City Break25 aprilie 2019

Recomandări pentru o zi de vis în Malaga

Malaga este un oraș plin de viață, cu o gastronomie excelentă și o clima perfectă. Bine ai ajuns într-unul din...

Palma de Mallorca Palma de Mallorca
City Break05 martie 2019

Recomandări pentru o zi de vis în Palma de Mallorca

Palma de Mallorca este una dintre cele mai căutate destinații de vacanță din Spania. Avem și noi câteva recomandări ca...

Viena Viena
City Break05 martie 2019

Recomandări pentru o zi de vis în Viena

Viena este o combinație genială între grandoarea istorică și frenezia unei capitale moderne. Și avem câteva ponturi ca tu să...

Munchen - Germania Munchen - Germania
City Break04 martie 2019

Recomandări pentru o zi de vis în München

München, capitala landului Bavaria din Germania, este un loc uluitor din toate punctele de vedere. Și avem câteva recomandări pentru...

Advertisement

Trending