Connect with us

On The Go

#TRAVELGRAM: Ștefana Suciu

Published

on

Ștefana Suciu

Ștefana Suciu, unul dintre cei mai urmăriți bloggeri de traveling din România, a ajuns în atenția internetului datorită jobului de stewardesă și contentului atent făcut pe care îl posta pe contul ei de YouTube și Instagram.

Ștefana Suciu a scris și două cărți, „Cum să fii stewardesă” și „Ce cred la 21!” și a pornit proiectul We Are One, o comunitate de traveling on-line unde organizează cele mai tari vacanțe din lume, așa cum spune chiar ea pe Instagram.

 Despre carte

Cartea „Ce cred la 21” este despre experiența mea în perioada aviației. Cu bune, cu rele, momente de bucurie, dar și probleme nerezolvate. Pentru a scrie această carte, m-am bazat pe jurnalele mele personale, am cercetat faptele când am putut și m-am consultat cu mai mulți oameni care apar în carte.

„Avea o dorință nebună să vadă toată lumea, să călătorească cât vede cu ochii pentru a se cunoaște pe ea.”

Mi-am amintit de aceste evenimente și de aceste momente din viața mea. Am schimbat numele unora, dar menționez că nu tuturor, iar în unele cazuri am modificat și detalii legate de identitate, pentru a păstra anonimatul.

Nu există caractere sau evenimente inventate în această carte, ci doar povestite detaliat. Am renunțat ocazional la oameni și evenimente, dar numai atunci când nu au avut niciun impact asupra substanței povestirii.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STEFANA | Travel Expert (@stefanasuciu) on

5 destinații de vis recomandate de Ștefana Suciu

Bali

Bali este un vis pentru mulți turiști. În Bali poți găsi orice frumusețe naturală de la cascade superbe la jungle sălbatice și plaje largi cu valuri perfecte pentru surf. Iar pe lângă asta, temple magice, vulcani, câmpuri de orez… toate fac parte din complexitatea insulei.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STEFANA | Travel Expert (@stefanasuciu) on

Hawaii

Nu m-am simțit niciodată mai bine decât pe insula Oahu, o combinație între lux și sălbăticie. Poți înota cu diferite animale în apă, dar, ghici ce, pe uscat nu ai deloc animăluțe cu care să te întâlnești.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STEFANA | Travel Expert (@stefanasuciu) on

Santorini

Un loc parcă rupt din rai, unde se întâlnește cerul cu pământul. Santorini este locul ideal pentru luna de miere sau pentru orice vacanță romantică alături de cei dragi. Toate căsuțele albe, pitorești, impresionează pe timp de zi, dar și noaptea, când insula se transformă în ceva magic.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STEFANA | Travel Expert (@stefanasuciu) on

Cuba

Cuba este o insulă direct pentru suflet… Ritmurile senzuale de salsa au influențat muzicienii din întreaga lume. Trabucurile, cocktailurile exotice, oamenii dansând pe străzi sunt doar câteva dintre trăsăturile Cubei. Insula cu rădăcini spaniole și africane este, din punctul meu de vedere, cea mai interesantă insulă din Caraibe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STEFANA | Travel Expert (@stefanasuciu) on

Islanda

Denumită și „Țara de gheață și foc”, asta datorită ghețarilor și vulcanilor împrăștiați în jurul insulei. Islanda este categoric o destinație de văzut măcar o dată în viață.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STEFANA | Travel Expert (@stefanasuciu) on

Recomandări pentru iarna aceasta

Italia 

Dacă nu ai fost încă la schi acolo, trebuie să testezi o iarnă cu o vacanță în Italia. Prețurile sunt mult mai bune decât în Austria, iar mâncarea este de vis.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STEFANA | Travel Expert (@stefanasuciu) on

Caraibe

Perioada ideală de a merge în Caraibe este iarna, aerul este mult mai uscat și altfel e să evadezi și să fugi pe o insulă călduroasă când sunt -20 de grade la noi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STEFANA | Travel Expert (@stefanasuciu) on

Foto: arhiva personală

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

On The Go

WIZZ MultiPass este disponibil și în România

Published

on

wizz multipass

Wizz Air extinde aria de acoperire a primului plan de abonament din Europa pentru zboruri la prețuri fixe chiar și în timpul sezonului de vârf.

Wizz Air anunță că România s-a alăturat oficial altor țări în care oferta WIZZ MultiPass este disponibilă – primul abonament de zbor din Europa. Acesta le oferă pasagerilor ocazia de a fixa prețul biletului și bagajelor pentru o perioadă de 12 luni. Oferta este disponibilă pe rutele internaționale din și spre România.

MultiPass de la Wizz Air le permite abonaților să călătorească o dată pe lună pe zborurile eligibile Wizz Air, plătind o taxă lunară fixă care nu depinde de sezonalitate sau de rezervările de ultim moment. Aceasta este o ocazie excelentă pentru pasageri de a se răsfăța cu un an întreg de experiențe de călătorie fără a cheltui prea mult.

Prin achiziționarea unui abonament, călătorii români vor putea să își construiască planurile de călătorie care se potrivesc cel mai bine nevoilor lor. Pasagerii pot selecta între opțiunile de zbor doar dus sau dus-întors și pot alege dacă doresc să adauge serviciul Wizz Priority și/sau bagajele permise. Ca și în cazul unui bilet Wizz Air obișnuit, serviciile suplimentare pot fi achiziționate și adăugate la rezervare înainte de zbor prin intermediul paginii „Check-in și rezervări”.

WIZZ MULTIPASS: PLANURI DE ABONAMENT PENTRU RUTELE INTERNAȚIONALE CĂTRE ȘI DINSPRE ROMÂNIA

PLANURIDOAR DUSDUS-ÎNTORS
DOAR BILETRON 339RON 678
BILET + WIZZ PRIORITYRON 522RON 1044
BILET + BAGAJ DE CALĂ DE 20KGRON 574RON 1148
BILET + WIZZ PRIORITY + BAGAJ DE CALĂ DE 20KGRON 757RON 1514

Cu tariful abonamentului ce include doar bilet, WIZZ MultiPass poate ajuta pasagerii să economisească până la 20-30% la bilete printre cele mai populare destinații de vară din acest an. Aceasta este o oportunitate excelentă înainte de sezonul de vârf.

Clienții vor avea posibilitatea de a rezerva un zbor imediat după activarea abonamentului și de a avea prima călătorie doar cinci zile mai târziu. Atunci când aleg luna următoare ca lună de început a abonamentului, clienții vor putea zbura începând cu a șasea zi a lunii și în următoarele 29, 30 sau 31 de zile, în funcție de lună. Abonamentul se va reînnoi în fiecare prima zi a lunii.

De asemenea, este posibil să achiziționați WIZZ MultiPass la mijlocul lunii, dacă sunt mai mult de cinci zile până la finalul lunii respective. Clientul va fi taxat imediat și se va putea îmbarca pe zborul ales în doar cinci zile. Cu toate acestea, în acest caz, pasagerul este de acord cu o fereastră de călătorie mai scurtă pentru prima lună: planul de abonament va continua să fie reînnoit în fiecare prima zi a lunii. Găsiți mai multe informații despre WIZZ MultiPass pe site-ul oficial al Wizz Air.

Continue Reading

On The Go

Cum depășesc copiii mai ușor schimbările de fus orar când pleci cu ei în vacanță

Published

on

Dacă ai decis să pleci cu cei mici în vacanță, atunci e bine să-i pregătești pentru a suporta mai bine schimbările de fus orar. Ca să te bucuri și tu de zilele libere.

Dacă apare un copil în familie nu înseamnă că trebuie să renunți la vacanțe, de exemplu. Iar una dintre problemele cele mai mari, atunci când călătorești cu cei mici, este schimbarea de fus orar pentru ei.

Copiii au un program fix atât în ceea ce privește mesele, cât mai ales orele de somn, așa că este foarte important să ții cont de câteva lucruri pentru ca ei să depășească fără probleme schimbarea de fus orar. Asta ca și tu să te bucuri de vacanță încă din momentul în care te-ai cazat la hotel.

Înainte de plecarea în vacanță

Dacă ai decis să pleci cu cei mici în vacanță, atunci e bine să pregătești terenul încă înainte de plecare, pentru ca ei să suporte mai bine schimbările de fus orar.

Cu câteva zile înaintea plecării poți deja să adaptezi programul copilului în funcție de fusul orar de la destinație. Pune-l la somn și trezește-l la orele pe care le-ai face în vacanță, iar dacă la destinație este o altă cultură în ceea ce privește orele de masă, de exemplu, poți să adaptezi și acest program.

În felul acesta te asiguri că vei ieși la masă în același timp cu localnicii și te vei bucura de o atmosferă deosebită și nu vei fi doar tu într-un restaurant gol, dacă respecți orarul de acasă.

Este important să faci aceste schimbări, mai ales dacă diferența de fus orar este semnificativă. Recunoaște că este mai bine să ai câteva zile de haos acasă, unde ai totul sub control, și nu în vacanța în care ți-ai propus să te relaxezi.

Alege cele mai bune ore de zbor

Este foarte important să faci asta, mai ales dacă te așteaptă un zbor lung. Dacă este posibil alege biletele de seară, sau chiar noaptea târziu. Astfel este mai ușor pentru copil și chiar pentru tine să prinzi câteva ore de somn în timpul zborului.

Dacă este un zbor mai scurt alege unul după ora 11 dimineața pentru ca cel mic să-și respecte rutina de dimineață și pentru a nu face totul în grabă. La fel, pe distanțe mai scurte, evită orele târzii de plecare, pentru a nu-i deregla ora de somn.

Zborul de noapte

Atunci când zbori noaptea, este recomandat să respecți aceeași rutină de acasă. Dacă este posbil, îmbracă-l în pijama și citește-i povestea preferată. Sunt șanse foarte mari să adoarmă la fel de ușor ca în patul său.

Zbor de la est spre vest sau vest spre est?

Conform studiilor, este mai ușor pentru corpul nostru să se adapteze dacă zburăm de la est spre vest. Sunt șanse mari să ajungi la destinație pe timpul zilei și nu-ți mai rămâne altceva de făcut decât să aștepți seara și să-ți adaptezi programul la fusul orar de acolo.

Nu totul merge conform planului

Nu cred că trebuie să-ți mai spun și eu asta, dar atunci când vine vorba de cei mici este foarte greu să-ți faci un plan. Dacă nimic din ce ai citit până acum nu funcționează, atunci treci la planul B.

Asta înseamnă că trebuie să te adaptezi la fața locului. Încearcă să ții tu ritmul său și asigură-te că intră cât mai repede în ritmul de la destinație. Dacă ajungi noaptea târziu, nu-l lăsa să doarmă foarte mult dimineața. Trezește-l și începeți ziua normal. Seara probabil va adormi ceva mai devreme, dar din ziua a doua de vacanță totul va fi ca acasă.

Foto: envato elements

Urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram

Continue Reading

On The Go

Cine poate aplica și poate deveni un nomad digital în Turcia?

Published

on

Cu orașele sale pline de viață și coasta sa uimitoare, Turcia, una dintre cele mai populare destinații turistice din lume, este acum pe cale să devină și un refugiu pentru nomazii digitali.

Pentru a obține o viză pentru Turcia, nomazii digitali își pot iniția ușor procesul de aplicare de pe platforma de Pre-Înregistrare pentru Nomazi Digitali, Digital Nomad GoTürkiye.

După ce sunt completate cerințele pe această platformă, va fi emis un “Certificat de Identificare a Nomadului Digital”. Cu certificatul pe care-l primesc de pe platformă, cei care au aplicat trebuie să-și continue procesul la consulatele turcești și/sau centrele de vize.

Cine poate aplica și poate deveni un nomad digital în Turcia?

Cetățenii Franței, Germaniei, Italiei, Belgiei, Olandei, Luxemburgului, Irlandei, Danemarcei, Greciei, Croației, Spaniei, Portugaliei, Austriei, Finlandei, Suediei, Republicii Cehe, Ungariei, Poloniei, Sloveniei, Slovaciei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Maltei, Bulgariei, României, Norvegiei, Islandei, Liechtensteinului, Regatului Unit, Elveției, SUA, Canadei, Federației Ruse, Ucrainei și Belarusului, cu vârste cuprinse între 21 și 55 de ani.

Pentru a obține un Certificat de Identificare a Nomadului Digital, trebuie să încărcați următoarele documente după înregistrarea pe platformă:

  • Document de călătorie/pașaport valabil pentru cel puțin șase luni de la data sosirii în Turcia
  • Diplomă de învățământ superior sau document substitut al diplomei
  • Document care demonstrează că solicitantul lucrează ca Nomad Digital: a) Contract dacă lucrează pentru o companie (cu excepția companiilor din Turcia)

sau

b) contract de muncă între solicitant și companie dacă este independent (cu excepția companiilor din Turcia)

  • Fotografie biometrică
  • Document care dovedește că solicitantul are un venit lunar de 3.000 USD sau un venit anual de 36.000 USD

În ultimii ani Turcia a început să devină o destinație populară pentru nomazii digitali întrucât oferă o infrastructură tehnologică robustă, este o locație ușor de accesat și are internet de mare viteză la care se adaugă sisteme avansate de banking și de plăți digitale.

Metropola Istanbul
Istanbul este punctul de întâlnire al diferitelor culturi, nu este doar o locație istorică în care se intersectează mii de ani de civilizații, ci și un centru de afaceri cu companii mari și start-up-uri. Orașul este active și poate fi ușor de accesat prin zboruri directe din aproape orice parte a lumii. Totodată el îndeplinește nevoile tuturor profesioniștilor și vizitatorilor cu infrastructura sa de transport, opțiunile variate de cazare de la apartamente de închiriat la hosteluri și hoteluri. Clima este bună și are la dispoziție zone de lucru moderne. Istanbul este un oraș în care poți să lucrezi de la distanță în cafenele și parcuri care oferă Wi-Fi gratis.

Amestec unic de istorie și modernitate: Izmir

Izmir, este una dintre recomandările Lonely Planet (una dintre cele mai mari edituri de ghiduri de călătorie din lume, deținută de BBC Worldwide) pentru a călători în 2024. Este un oraș spațios și confortabil care răspunde nevoilor nomazilor digitali. Deține o varietate largă de opțiuni de cazare, are o amplasare excelentă pe malul mării iar lucratul într-o cafenea este permis și aici.

Un mediu de lucru împletit cu natura și marea: Muğla

Muğla, oraș situat la confluența Mării Mediterane și a Mării Egee, este o opțiune perfectă pentru nomazii digitali. Datorită districtelor sale cunoscute precum Dalaman, Bodrum și Fethiye, care te fac să te simți ca în paradis – Muğla oferă vizitatorilor un spațiu de lucru care se simte exact ca o vacanță. Pentru cei care visează la un spațiu de lucru asemănător unui paradis, Muğla este un loc de vis cu plaje aurite și premiate cu Steagul Albastru, plaje de nisip fin și o coastă înconjurată de ape cristaline, golfuri liniștite și priveliști fascinante.

Experiențe fără sfârșit sub soarele mediteranean: Antalya

Antalya, inima Rivierei Turcești, este, de asemenea, o zonă favorită pentru nomazii digitali, cu un climat care oferă 300 de zile de soare pe an. Înconjurat de plaje lungi, orașe antice și muzee, acest oraș este o destinație unică în care vizitatorii se pot bucura de priveliști frumoase în timp ce lucrează și când iau o pauză. În Antalya, unde poți experimenta alternative de cazare de lux echipate cu toate facilitățile, vizitatorii pot explora orașe antice precum Patara, Aspendos, Perge, Phaselis și Olympos, Lycia sau St. Paul.

Continue Reading
Foto: Primăria Municipiului Sibiu Foto: Primăria Municipiului Sibiu
City Break08 June 2024

Unde stai, mănânci, te relaxezi și te distrezi în… Sibiu

Orașul Sibiu este oricând o alegere bună pentru o evadare de weekend. Așa că îți dăm câteva ponturi pentru ca...

Târguri de Crăciun Târguri de Crăciun
Destinations12 December 2023

6 târguri de Crăciun din Europa unde poți ajunge cu un zbor Wizz Air

Ți-ai propus să ajungi la cât mai multe târguri de Crăciun anul acesta? Atunci notează 6 destinații unde poți ajunge...

City break la Istanbul City break la Istanbul
City Break30 October 2023

Toamna este anotimpul perfect pentru un city break la Istanbul

Ai chef să evadezi pentru câteva zile? Atunci trebuie să știi că toamna este anotimpul perfect pentru un city break...

Pe malurile Dunării la Budapesta Pe malurile Dunării la Budapesta
City Break20 October 2023

O zi pe malurile Dunării la Budapesta

Dunărea împărțea pe vremuri cele două orașe Buda și Pesta. Acum, cele două maluri sunt locul preferat pentru turiștii care...

City Break19 October 2023

Un tur prin Stuttgart la volanul unui Porsche

Stuttgart este capitala regiunii Baden-Württemberg și “casa” constructorului de mașini Porsche. Si este o destinație ideală pentru un city break....

5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break13 October 2023

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

Evenimente15 July 2023

Descoperă frumusețile din Sibiu la volanul unei mașini clasice sau electrice

Trei zile pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Asta înseamnă Transylvania Classic, un eveniment dedicat vehiculelor istorice și...

Destinations20 July 2022

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

Evenimente22 May 2022

Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu

Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la...

Norway postcards cu un BMW X3 Norway postcards cu un BMW X3
Destinations03 February 2020

Norway postcards cu un BMW X3

“Traveller’s tales” a explorat frumuseţea Norvegiei în cel de-al patrulea proiect de scurtmetraj în colaborare cu BMW. Şosele neîntrerupte care...

Trending