Connect with us

What To Do

Sauna Fest 2023, cel mai mare festival al saunelor din lume, se desfășoară la Therme București

Published

on

Sauna Fest 2023

Timp de 3 săptămâni, între 2 și 22 octombrie, saunele tematice Therme devin scenele celor mai spectaculoase show-uri de saună susținute de cei mai buni Maeștri Aufguss din lume la Sauna Fest 2023. 

Therme București, cel mai mare centru de wellness din Europa anunță debutul celei de-a 5-a ediții a celui mai mare festival al saunelor din lume și unicul de acest fel din România – Sauna Fest 2023. Timp de 3 săptămâni, între 2 și 22 octombrie, saunele tematice Therme devin scenele celor mai spectaculoase show-uri de saună susținute de cei mai buni Maeștri Aufguss din lume. 

Spectacolul, uleiurile esențiale și cultura saunei se împletesc pentru o nouă ediție memorabilă Sauna Fest

Pentru prima oară de la debutul din 2017, Sauna Fest 2023 adună la un loc peste 60 de Maeștri Aufguss internaționali, care vor pune în scenă peste 300 de show-uri în saună, devenind astfel singurul festival al saunelor din lume de o asemenea magnitudine. În plus față de sutele de reprezentații multisenzoriale, vizitatorii se vor putea bucura de zeci de experiențe dedicate relaxării și stării de bine, toate incluse în tariful de acces.

Andrei Șerban, câștigătorul locului 7 mondial, și olandezii Joes Hermsen și Ashley Fijma, ocupanții locurilor 8, respectiv 5, la Campionatul Mondial Aufguss WM, sunt doar o parte dintre invitații acestei ediții

În premieră absolută pentru România, Andrei Șerban, membru în echipa de wellness Therme București, a pus țara noastră pe harta mondială a culturii saunei și ritualurilor Aufguss. Experiența de peste 5 ani și pasiunea sa nemărginită pentru saună i-au adus lui Andrei Șerban recunoașterea internațională.

Show-ul excepțional intitulat “Workaholic” l-a plasat pe Andrei în topul celor mai buni 10 MoA (n.r: Masters of Aufguss / Maeștri Aufguss) din lume. “Vreau să vă fac inima să cânte!” este promisiunea și motto-ul lui Andrei pentru Sauna Fest 2023. Astfel, în prima săptămână a festivalului (2-8 octombrie) vizitatorii Therme îl vor putea vedea pe Andrei live cu show-urile “Workoholic”, “Do not forget” și “Wicked Games”.

În a doua săptămână Sauna Fest (între 13-15 octombrie), olandezul Joes Hermsen, locul 8 în lume, va pune în scenă spectacolul “Grim Reaper”. Între 19 și 21 octombrie, numărul 5 mondial, Ashley Fijma, maestră de saună olandeză cu rădăcini vikinge, aduce la Sauna Fest energia show-lui intitulat “Sirena”, aplaudat la scenă deschisă la Campionatul Mondial Aufguss WM de anul acesta. 

Timp de 21 de zile experți ai saunelor din: Belgia, Danemarca, Cehia, Polonia, Germania, Slovacia, Olanda, România, Italia, Marea Britanie, Slovenia și Croația vor susține reprezentații unice pentru publicul din România. Lista de invitați și programul complet sunt disponibile pe www.therme.ro

Ediția din acest an va fi mai spectaculoasă și mai intensă ca niciodată! Suntem bucuroși să îi avem la Therme București pe cei mai buni maeștri de saună din lume, chiar din Top 10, în frunte cu Andrei Șerban de care suntem foarte mândri. Dincolo de maratonul de sănătate pe care îl propunem, Sauna Fest este o invitație deschisă la deconectare de la tot ce înseamnă stres cotidian, taskuri, griji și ritmul prea alert în care trăim zi de zi. În plus, nu trebuie să călătoriți în toată Europa pentru a-i avea în fața dumneavoastră pe cei mai de seamă maeștri ai saunelor. Aveți la dispoziție peste 300 de spectacole de saună, toate unice în felul lor prin combinațiile fabuloase de uleiuri esențiale, muzică și costume. Ne vedem în saună!”, a declarat Cosmin Cîrîc, Wellness Director Therme București.

Aufguss = spectacol, emoție și sănătate prin toți porii la plus 70 de grade Celsius

Cunoscute în toată lumea pentru efectele lor benefice asupra sănătății, precum îmbunătățirea sistemului cardio-vascular, a capacității pulmonare și a sistemului imunitar, saunele au apărut în urmă cu aproximativ 2000 de ani în Finlanda și au rămas până în prezent un adevărat refugiu pentru relaxare, detensionare, echilibrare și răsfăț. 

Ritualul Aufguss este o tehnică specială prin care un maestru wellness folosește bulgări de gheață cu uleiuri esențiale naturale pentru a răspândi apoi aburul din saună cu ajutorul unui prosop, al unui evantai sau steag. Un Aufguss Show – ceea ce vizitatorii vor experimenta la Sauna Fest – este un spectacol aparte în care maeștrii se folosesc de muzică, dans și povești inspiraționale pentru a reda adevărata emoție și culoare a unui ritual creat pentru simțuri.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

What To Do

[FOTO] Un tur prin pasul Stelvio cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Published

on

Bene Mayr și Markus Eder au găsit un alt mod de a se bucura de un tur prin pasul Stelvio. Poate încearcă cineva să descopere la fel și Transfăgărășanul?

Pasul Stelvio este undeva la peste 2.700 de metri altitudine, în nordul Italiei, la granița cu Elveția. Noi îți recomandăm să nu ocolești acest traseu dacă ești într-un road-trip cu mașina.

Va fi mai greu dacă te tentează să descoperi pasul Stelvio așa cum au făcut-o freeriderii Bene Mayr și Markus Eder.  Mai ales că cei doi s-au pregătit două luni pentru asta și a mai fost nevoie de alte 5 zile pentru ședința foto.

Mayr și Eder și-au început coborârea pe schiuri de la o altitudine de 2.843 metri la Dreisprachenspitz și totul s-a terminat 555 de metri mai jos.

Cu siguranță este un mod mai spectaculos de a descoperi acest drum, dar te asigurăm că merită să treci și cu mașina pe acolo. 😉

Foto: Red Bull Content Pool

Continue Reading

Destinations

6 târguri de Crăciun din Europa unde poți ajunge cu un zbor Wizz Air

Published

on

Târguri de Crăciun

Ți-ai propus să ajungi la cât mai multe târguri de Crăciun anul acesta? Atunci notează 6 destinații unde poți ajunge cu Wizz Air, iar prețul biletelor pornește de la 69 de lei.

Anul acesta, cu Wizz Air poți să te îmbarci într-o călătorie festivă de neuitat, către unele dintre cele mai încântătoare destinații din Europa, care să te aducă mai aproape de magia Crăciunului.

Iată șase târguri de Crăciun, renumite în Europa, fiecare cu farmecul și spiritul unice pe care le poți descoperi la prețuri pentru bilete începând cu 69 de lei.

Târgul de Crăciun din Basel: 23 noiembrie – 23 decembrie

Descoperă spiritul Crăciunului în Basel, în timp ce te plimbi prin piețele sale încântătoare, pline de delicii festive. Intră în atmosfera veselă a orașului, răsfață-te cu bunătăți delicioase și cumpără cadouri unice de sărbători. Asigură-ți locurile de avion pentru doar 99 RON și lasă magia Crăciunului să înceapă.

Târgul de Crăciun din Berlin: 27 noiembrie – 31 decembrie

Berlinul prinde viață în perioada sărbătorilor cu un târg de Crăciun unică. Explorează piețele festive ale orașului, gustă din bunătățile tradiționale și bucură-te de decorațiunile strălucitoare. Rezervă-ți zborul pentru doar 69 RON și bucură-te de cadoul unui Crăciun berlinez.

Târgul de Crăciun din Bruxelles: 24 noiembrie – 31 decembrie

Bruxelles-ul se transformă într-un tărâm al minunilor de iarnă în perioada sărbătorilor. Experimentează farmecul târgului său de Crăciun, cu luminile renumite, patinoarul și mâncărurile belgiene. Fă-ți sezonul mai luminos cu un zbor la 99 RON.

Târgul de Crăciun din Copenhaga: 17 noiembrie – 31 decembrie

Copenhaga este un oraș plin de veselie cu ocazia sărbătorilor, datorită târgului său de Crăciun. Plimbă-te pe străzile decorate, savurează un vin fiert și explorează meșteșugurile unice. Pentru doar 99 RON, fă din Copenhaga destinația vacanței tale de iarnă.

Târgul de Crăciun din Luxemburg: 24 noiembrie – 1 ianuarie

Târgul de Crăciun din Luxemburg este o adevărată bijuterie, cunoscută pentru atmosferă și meșteșugurile artizanale. Bucură-te de festivități și creează-ți amintiri prețioase. Rezervă un zbor pentru doar 149 RON.

Târgul de Crăciun din Londra: 17 noiembrie – 1 ianuarie

Târgul de Crăciun din Londra uimește cu luminile sale, patinoarul și spiritul festiv. Explorează piețele, savurează o cacao caldă și bucură-te de o evadare magică de iarnă. Biletul tău pentru un Crăciun fermecător la Londra te așteaptă la prețul de 99 RON.

Pentru mai mult confort, Wizz Air oferă opțiunea unui Partener de călătorie flexibil. Acest serviciu îți oferă posibilitatea de a crea o nouă rezervare, fără a fi nevoie să adaugi toate numele pasagerilor în momentul rezervării, ceea ce îți permite planificarea mai ușoară a călătoriei, printr-o experiență mai flexibilă.

Foto: envato elements

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram!

Continue Reading

Destinations

Descoperă Ungaria printr-o călătorie arhitecturală unică

Published

on

Ungaria

O vizită în Ungaria înseamnă și o călătorie care te va purta prin diverse stiluri arhitecturale și vei avea ocazia să cunoști puțin din istoria locului, într-o manieră activă și imersivă.

Sunte multe motive pentru care să pui Ungaria și Budapesta pe lista destinațiilor pentru un city break și cu siguranță descoperirea diverselor stiluri arhitecturale este una din activitățile plăcute.

Art Nouveau în Budapesta

Art nouveau-ul a fost un stil arhitectural popular în Ungaria la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Acest stil se caracterizează prin linii fluide, forme organice și decorațiuni bogate.

Budapesta găzduiește unele dintre cele mai remarcabile exemple de arhitectură Art Nouveau din Europa Centrală. Printre acestea, Palatul Gresham, care se remarcă prin clădirea impunătoare și elemente decorative complexe și linii fluide. Este azi hotelul Four Seasons Gresham Palace Hotel, unde te și poți caza dacă vrei.
📍 Széchenyi István tér 5-6, Budapesta

Fosta Casă de Economii a Poștei, cu o fațadă impunătoare și detalii arhitecturale remarcabile, este un exemplu splendid de arhitectură Art Nouveau. Construită în inima orașului, această clădire oferă un spectacol vizual impresionant și vă surprinde cu ornamentații bogate și o structură impozantă.
📍districtul V, strada Hold nr. 4, Budapesta

Academia de Muzică Liszt este un exemplu de arhitectură neorenascentistă, cu un design impresionant și influențe clasice. Oferind nu doar frumusețea clădirii în sine, ci și bogata moștenire muzicală a locului, acest edificiu iconic atrage turiștii și iubitorii de muzică din întreaga lume.
📍Liszt Ferenc tér 8, 1061 Budapesta

Casa Bedő, situată în districtul V din Budapesta, este o altă bijuterie Art Nouveau. Fațada sa ornamentată și detaliile fine fac din această clădire un loc deosebit de atrăgător pentru iubitorii de artă și arhitectură.
📍Váci utca 77, 1056 Budapesta, Ungaria.

Casele Bauhaus pot fi găsite în diverse părți ale Budapestei, inclusiv pe străzile Napraforgó și Csalogány, precum și în cartierul Káposztásmegyer. Cu designul lor funcțional și minimalismul caracteristic mișcării Bauhaus, aceste clădiri reflectă influența semnificativă pe care această școală de design a avut-o în Ungaria.

În ianuarie 2022 a fost inaugurat un impresionant centru cultural dedicat muzicii, Casa Muzicii Maghiare. Pe lângă arhitectura futuristă deosebită, găzduiește săli de concerte și o expoziție interactivă cu tema istoria muzicii. Casa Muzicii Maghiare este situată în Parcul Central din Budapesta.

Szeged

Situat în Szeged, Palatul Reök este un exemplu extraordinar de arhitectură secessionistă, în care liniile curbe și ornamentațiile florale creează o atmosferă unică. Această clădire fascinantă merită cu siguranță o vizită, iar interiorul său surprinde cu o colecție remarcabilă de artă contemporană.
📍strada Magyar Ede nr. 2, Szeged

Kecskemét

Palatul Cifra din Kecskemét a fost proiectat de Ödön Lechner și dezvoltat de Márkus Géza. Este un edificiu impresionant, ce folosește influențe internaționale și elemente secesioniste vienez. Betonul colorat, țiglele emailate și sculpturile din piatră adaugă unicitate clădirii.

Aceste clădiri reprezintă doar o mică parte din bogata moștenire arhitecturală a Ungariei, fiecare aducând cu sine o poveste și o frumusețe unică. Adăugați această experiență captivantă în ofertele dvs. turistice și oferiți călătorilor șansa de a descoperi frumusețea arhitecturii unice a Ungariei.

Foto: envato elements

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram!

Continue Reading
Târguri de Crăciun Târguri de Crăciun
Destinations07 November 2023

6 târguri de Crăciun din Europa unde poți ajunge cu un zbor Wizz Air

Ți-ai propus să ajungi la cât mai multe târguri de Crăciun anul acesta? Atunci notează 6 destinații unde poți ajunge...

City break la Istanbul City break la Istanbul
City Break30 October 2023

Toamna este anotimpul perfect pentru un city break la Istanbul

Ai chef să evadezi pentru câteva zile? Atunci trebuie să știi că toamna este anotimpul perfect pentru un city break...

Pe malurile Dunării la Budapesta Pe malurile Dunării la Budapesta
City Break20 October 2023

O zi pe malurile Dunării la Budapesta

Dunărea împărțea pe vremuri cele două orașe Buda și Pesta. Acum, cele două maluri sunt locul preferat pentru turiștii care...

City Break19 October 2023

Un tur prin Stuttgart la volanul unui Porsche

Stuttgart este capitala regiunii Baden-Württemberg și “casa” constructorului de mașini Porsche. Si este o destinație ideală pentru un city break....

5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break13 October 2023

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

Evenimente15 July 2023

Descoperă frumusețile din Sibiu la volanul unei mașini clasice sau electrice

Trei zile pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Asta înseamnă Transylvania Classic, un eveniment dedicat vehiculelor istorice și...

Destinations20 July 2022

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

vas croaziera Costa Toscana vas croaziera Costa Toscana
Croaziere05 June 2022

La vita e bella pe vasul de croazieră Costa Toscana

O croazieră cu vasul Costa Toscana te va ajuta să descoperi că LA VITA E BELLA și că DOLCE FAR...

Atena Atena
City Break27 May 2022

Recomandări pentru o zi de vis în Atena

Atena, capitala Greciei, este locul ideal pentru o noapte de distracție, o zi plină de vizite și vestigii istorice sau...

Evenimente22 May 2022

Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu

Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la...

Trending