Connect with us

Destinations

Ce să faci un weekend în Polignano a Mare

Published

on

Ce să faci un weekend în Polignano a Mare

Am ajuns în Polignano a Mare pentru etapa a treia din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. Și am fost cucerit pe loc de pitorescul orășel de la Marea Adriatică.

Un eveniment sportiv este un motiv suficient de bun pentru a plănui o evadare într-un loc în care nu ai mai fost niciodată. Iar cum Italia nu este niciodată o idee rea, am ajuns în primul weekend din iunie la Polignano a Mare.

Motivul principal, etapa a treia a sezonului din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. Adică cea mai spectaculoasă competiție din lume atunci când vorbim de sărituri în apă de la mare înălțime, de la 21 de metri la feminin și 27 de metri la masculin. Și tot în acest weekend, pe 2 iunie, a fost și ziua Italiei.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Red Bull Cliff Diving (@redbullcliffdiving) on

Și, foarte important, aici am avut și doi sportivi pe lista de start. Constantin Popovici este primul sportiv român care participă la toate etapele din acest sezon în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving, iar Cătălin Preda a fost prezent în competiție cu un wildcard. Și ca să înțelegi cât de exclusivistă este această competiție, sunt doar 10 sportivi permanenți și 4 sportivi care beneficiază de un wildcard la fiecare etapă

Constantin Popovici - Red Bull Cliff Diving

Și printre cei caere au primit un wildcard s-a numărat și italianul Alessandro De Rose care a sărbătorit ziua națională a Italiei sărind de la 21 de metri fiind iluminat în culorile drapelului italian.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Red Bull Cliff Diving (@redbullcliffdiving) on

Deci, dacă vrei să-i vezi pe cei mai tari săritori din lume sărind de pe stânci în Polignano a Mare, atunci stai cu ochii pe pagina oficială a Seriei Mondiale Red Bull Cliff Diving pentru că, mai mult ca sigur, etapa va fi inclusă și anul viitor în calendar.

Primești garantat o atmsoferă fabuloasă creată de zeci de mii de suporteri frenetici, piele de găină la fiecare săritură și emoție înaintea săriturii unui sportiv român. Plus, o mare de oameni cântând imnul Italiei. Epic.

Intrarea la eveniment este liberă și cred că cel mai bun loc din care poți să-i urmărești pe săritori este plaja Cala Porto, numită și Lama Monachile. Sâmbătă și duminică, în cele două zile de competiție, sunt programate câte două manșe, așa că ai suficient timp să descoperi și celelalte atracții din oraș.

Una dintre cele mai frumoase experiențe a fost vizita pe platforma de pe care sar sportivii în apă. N-am sărit, dar chiar și așa experiența a fost spectaculoasă și te face să înțelegi și mai bine cât de “nebuni” sunt cei care sar de pe stânci.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Berti Panaiot (@bertipanaiot) on

Pe ce plaje să mergi în Poligano a Mare

Polignano a Mare are câteva plaje spectaculoase, dar nu te aștepta să fie cu nisip. Majoritatea zonei este foarte stâncoasă și asta se simte și atunci când te așezi pe prosop. În schimb, priveliștea este spectaculoasă.

Cala Porto (numită și Lama Monachile)

Este chiar lângă centrul istoric al orașului și de aici îi poți vedea perfect pe sportivii care concurează în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. Este extrem de instagramabilă, așa că merită să petreci aici măcar câteva ore, chiar dacă nu ai deloc nisip. Și la intrarea în apă sunt mulți bolovani așa că poate nu ar fi rău să-ți iei o pereche de Crocși.

Se ajunge rapid pe jos din orice punct al orașului ai fi cazat și ai câteva restaurante și terase în care poți să mănânci sau să bei ceva.

Iar dacă îți place să sari de pe stânci în apă ai numeroase locuri de unde poți să faci asta. Factorul “fun” este garantat, chiar dacă nu vei sări de la aceleași înălțime ca sportivii din Red Bull Cliff Diving 😉

Cala Porto

Cala Paguro

În cadrul acestui gols sunt două plaje, una folosită de bărcile pescarilor și ca port, iar una, mai mare, unde poți să practici și diverse sporturi nautice. Cala Paguro se află în nordul orașului, la aproximativ un kilometru față de centrul orașului.

Suprafața este de 40% nisip și 60% pietre. Și aici găsești câteva locuri drăguțe unde poți să mănânci.

Cala San Vito

Nu este cea mai spectaculoasă plajă din lume, dar se află chiar lângă Abația San Vito, sfântul protector al orașului. Ai două – trei terase unde se mânâncă bine și poți petrece o jumătate de zi descoperind cât de adevărată este vorba italienilor “dolce far niente”.

Sunt cam 3 – 4 kilometri până aici așa că, dacă nu ești cu mașina, poți închiria cu tuk-tuk Ape Calessino cu 15 euro (dus – întors pentru două sau trei persoane).

Cala San Vito

Unde să mânânci în Polignano a Mare

O vacanță în care nu am mâncat bine, este o vacanță ratată pentru mine. În Italia e greu să nu găsești ceva care să-ți placă, iar în Poligano a Mare mirosurile te îmbie să te oprești să guști ceva la fiecare pas.

Printre specialitățile locale se numără fructele de mare, iar localnicii le mănâncă mai ales crude. Dacă te tentează alege un platou “mare al crudo” și vei gusta cam tot ce prind pescarii în zonă.

Dacă vrei să mergi la sigur, iată pe unde m-am oprit (în ordine complet aleatorie) în weekendul petrecut în orășelul de la Marea Adriatică.

Street Burger

Da, știu, poate pare ciudat să ajungi în Italia și să mânânci burgeri, dar după ce-i guști ai să înețelgi de ce m-am oprit acolo.

Găsești și panini sau alte specialități, dar, crede-mă pe cuvânt, și alege un burger. Cu ton, cu fructe de mare, clasic, sau cu orice altceva vrei, dar atâta timp cât are și burrata sau stracciatella.

Pentru aproximativ 10 euro primești un burger gourmet, cartofi prăjiți și o băutură. De savurat obligatoriu din lădița de lemn, pe bordura din fața restaurantului, împreună cu prietenii.

Adresă: Via Ciclopi, 38, 70044 Polignano a Mare BA

Street Burger - Polignano a Mare

Pescaria

Este tot un fel de fast food, doar că totul este pe bază de pește. Au un slogan simpatic, “Nice to fish you”, nu folosesc plastic și gătesc totul proaspăt.

Nu am mâncat decât sandwich-uri, dar au fost absolut delicioase (5 – 10 euro). Și ținând cont de coada care s-a format în weekend acolo cred că și restul preparatelor sunt la fel.

De combinat obligatoriu cu o porție de chips (4 euro) și întreabă și de “parmeggiana”, o combinație de pește cu legume peste care s-a pus parmezan din abundență și s-a dat la cuptor.

Uno spettacolo!

Adresă: Piazza Aldo Moro, 6/8, 70044 Polignano a Mare BA

Pescaria - Polignano a Mare

Villa degli Arranci

Este un loc foarte frumos, chiar dacă nu este foarte aproape de mare. Are o grădină superbă, iar terasa este cu vedere spre stâncile din Polignano a Mare.

Atenție, în timpul zilei nu se servește pizza (doar seara), iar miercuri este închis.

Am ales o porție de aperitive rustice (9 euro) care a avut fructe de mare desigur, dar și alte specialități locale delicioase, un mix de pește și fructe de mare prăjite (12 euro), un grătar de ton senzațional (12 euro), un steak în sos de vin (13 euro) și o tagliatta (12 euro). N-a rămas nimic în farfurie la nimeni.

Adresă: Via Caduti di Tutte le Guerre, 5/7, 70044 Polignano a Mare BA

La Rotellina

Sau pe scurt Panzerotteria. Pentru sume între 2 și 5 euro alege o specialitate puglieză după care mai salivez și acum. Seamănă cu o pizza calzone, doar că modul de preparare diferă. Mai precis, aluatul cu ingredientele nu se coace în cuptor, ci într-o baie de ulei.

Dacă nu vrei să experimentezi ceva cu fructe de mare, alege Il Classico (cu mozarella și roșii) sau vezi care este specialitatea zilei. De mâncat tot cu prietenii pe marginea drumului.

Adresă: Via S. Vito, 5, 70044 Polignano a Mare BA

La Terrazza

Am ajuns aici pentru că a fost unul dintre puținele restaurante care avea televizor pe terasă și toată lumea din grup voia să vadă finala UEFA Chaimpions League. N-am regratat. Și a câștigat și echipa cu care țineam 😉

Prețurile pentru o pizza sunt între 8 și 13 euro, iar dacă nu știi ce să alegi închide ochii și pune mâna pe oricare dintre ele.

Adresă: Via S. Vito, 1, 70044 Polignano a Mare BA

Trattoria Pizzeria Neuro

Este chiar la intrarea în centrul istoric și se deschide încă de la 8 dimineața. Poți lua micul dejun, un aperitv, prânzul sau cina și să simți în același timp și pulsul orașului. În meniu găsești numeroase preparate locale, fructe de mare și, desigur, pizza.

Adresă: Piazza Vittorio Emanuele II, 35, 70044 Polignano a Mare BA

Ce să nu ratezi când ești în Polignano a Mare

 Polignano a Mare este un oraș pe care să-l simți, pe care să-l descoperi fără să te grăbești. Are un șarm aparte și te va cuceri de la primii pași pe care-i vei face în centrul istoric.

Centrul istoric

Stilul caselor este foarte divers. Poți găsi aici arhitectură spaniolă, bizantină și chiar arabă. Nu-ți face niciun plan, pur și simplu plimbă-te pe fiecare străduță. Fă stânga sau dreapta de fiecare dată când vezi ceva ce-ți place. Și nu rata punctele care-ți asigură o vizibilitate perfectă spre mare.

O plimbare cu un Ape Calessino

Chiar dacă ai ajuns în Polignano a Mare cu mașina, este obligatoriu să faci un tur cu un Ape Calessino. Și îți recomandă să faci o plimbare până la Abbazia di San Vito. Costă 15 – 20 de euro plimbarea dus – întors. Poți intra în curtea abației, sau poți mănânci ceva la una dintre cele 3 – 4 localuri din zonă.  Vezi și recomandarea de mai sus de la plaja Cala San Vito.

Un aperitivo și un espresso la La Collona

Nu am mâncat nimic atunco când am ajuns la Abbazia di San Vito, dar am stat la un espresso și un Crodino în restaurantul și lounge bar-ul La Colonna. Cu vedere spre mare. De savurat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CoffeeMug (@coffeemug.ro) on

La Casa Del Mojito

Dacă te prinde seara pe străduțele din Poligano, atunci caută neapărat și La Casa Del Mojito (Via Annunziata, 19, 70044 Polignano a Mare BA). Și asta chiar dacă nu ești neapărat un fan al celebrei băuturi. Este hot spot-ul orașului după 11 seara și toată lumea trece pe aici pentru o băutură. Și cred că sunt cel puțin 20 de variante. Vei recunoaște locul imediat pentru că este plin de lume în apropiere. Băuturile se savurează obligatoriu pe străduța de lângă.

Adresă: Via S. Vito, 1, 70044 Polignano a Mare BA

La Casa Del Mojito - Polignano a Mare

Statuia lui Domenico Modugno

Dacă n-ai cel puțin 40 de ani, probabil că nu știi cine este tipul. Este considerat a fi primul cant-autor italian, iar în 1958 a lansat hit-ul Nel Blu Dipinto Di Blu, mai cunoscut sub numele de Volare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Polignano a Mare (@polignanoamare) on

Poți să dai play la melodie și să admiri marea de sus. Pentru cei romantici 😉

Savurează un Gelato

Cred că asta este recomandarea pentru orice loc din Italia. Așa că las asta aici. Aproape la fiecare colț vei da peste o gelatterie. De savurat!

Vizitează grotele marine

Orașul este faimos pentru grotele marine și sunt numeroase tururi cu barca. Poți alege un tur de o oră, fără oprire pentru o baie, sau poți alege turul de două ore cu un stop pentru bălăceală. Prima variantă te costă 25 de euro, a doua variantă este 35 de euro.

Într-una dintre peșteri chiar poți să iei masa. Descoperă Grotta Palazzese, o peșteră folosită pentru petrecerile regale încă din 1700. Este un restaurant unic, parte a hotelului Grotta Palazzese.

Grotta Palazzese

Unde să te cazezi în Polignano a Mare

Am testat două locuri de tip bed & breakfast: Dimora Valmar Luxury Suites și MUSAE relais & spa. Dacă nu-ți place ce găsești pe site-ul lor, sigur găsești și alte opțiuni pe Booking.com sau Airbnb.

Cum ajungi în Polignano a Mare

Wizz Air - Bari

Wizz Air are 11 zboruri săptămânale din România spre Bari. Wizz Air zboară pe aeroportul din Bari din București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Din București, ai 7 zboruri săptămânal spre Bari, de la 119 lei/segment, în luna iunie 2019.

Din Cluj-Napoca, ai 2 zboruri pe săptămână spre Bari, de la 109 lei/segment, în luna iunie 2019.

Din Timișoara, ai 2 zboruri săptămânal spre Bari (în luna iunie, iar în iulie 3 zboruri pe săptămână), de la 129 lei/segment

De pe aeroportul din Bari îți recomand să iei trenul până la gara Bari Centrale. Biletul este 5 euro.

Din gara Bari Centrale sunt trenuri în fiecare oră spre Poligano a Mare, iar costul unui bilet este de doar 2,5 euro. Durata călătoriei este de aproximativ 30 de minute.

Descoperă și: Recomandări pentru o zi de vis în Bari

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Destinations

Assos: Bijuteria din Nordul Egeei din Turcia

Published

on

Assos, este situată în districtul modern Ayvacık din Çanakkale la poalele muntelui Ida și este considerată drept una dintre cele mai frumoase destinații de lângă Marea Egee

Assos oferă numeroase golfuri și plaje unde poți practica diferite sporturi acvatice. Golfuri frumoase, precum Kadırga și Sivrice, plaje impecabile precum Sokakağzı și multe alte locuri încântătoare precum Portul Antic.

Golful Kadırga, pe de altă parte, se remarcă prin țărmul său lung și larg și statutul de Plajă cu Steag Albastru. Deși țărmurile sunt în mare parte alcătuite din pietre mari, oamenii obișnuiesc să sară în mare de pe pontoanele din lemn.

Este important de menționat că marea de aici se încălzește puțin mai târziu din cauza locației sale geografice, iar apele sale sunt mai reci în comparație cu Marea Mediterană. O altă caracteristică a Assos-ului este dată de diversitatea opțiunilor de cazare. Poți alege între locuri de camping pentru excursii de o zi, pensiuni mici, hoteluri luxoase și hoteluri de tip boutique.

Orașul Antic din Assos

Ceea ce face coasta frumoasă a Assos-ului atât de captivantă este Orașul Antic, așezat pe un vulcan inactiv, devenit deal și care oferă priveliști impresionante ale Egeei. Istoria orașului datează din secolul al VI-lea î.Hr. Orașul antic, care atrage atenția astăzi cu zidurile sale înalte care s-au conservat bine până în zilele noastre precum și prin alte structuri la fel de remarcabile care au fost descoperite în timpul săpăturilor arheologice și ulterior incluse pe lista tentativă a Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO în mai 2017.

Printre locuitorii săi faimoși se numără filozoful Aristotel, care a fondat aici o școală de filozofie. Templul Athenei este un obiectiv turistic de neratat ale orașului antic. Situat în Acropolele Assos, Templul Athenei este dedicat Zeiței Atena, cunoscută ca protectoarea orașului.

Strălucitor cu coloanele sale și priveliștea uimitoare a mării, structura este, de asemenea, semnificativă din punct de vedere arhitectural. Vizitarea acestui templu la cel mai înalt punct al orașului, în special la apus, este o experiență cu adevărat de neuitat. După ce admiri apusul, poți explora alte părți ale orașului, cum ar fi Agora, Gimnaziul și teatrul în aer liber.

Behramkale și Împrejurimile

Satul Behramkale este o mică așezare în interiorul zidurilor orașului antic. Mergând pe străzile înguste ale satului, dai peste case istorice care sunt exemple excelente de măiestrie arhitecturală din piatră. În plus, femeile din sat vând suveniruri și produse alimentare de casă la standuri amplasate pe străzi sau în magazine. Este posibil să găsești aici multe produse locale și naturale, de la diverse ierburi și ulei de măsline până la „tarhana” de casă, o supă delicioasă cu legume, iaurt acru, ierburi, condimente aromate.

Satul are, de asemenea, o moschee și un pod care datează încă din perioada otomană. Moscheea Hüdavendigar, construită în secolul al XIV-lea cu un plan pătrat și o singură cupolă, este notabilă pentru motivele geometrice complicate de pe mihrab-ul său. Podul Hüdavendigar, peste pârâul Tuzla, aproape de Behramkale, este impresionant din punct de vedere arhitectural, cu arcadele sale meticulos lucrate.

Poți traversa acest pod elegant de 600 de ani, care este închis traficului auto. Assos este, de asemenea, o destinație care merită explorată datorită satelor frumoase din împrejurimi. Satele istorice precum Yeşilyurt și Adatepe, aflate la doar o jumătate de oră de Assos, ar trebui să fie pe lista ta de must-see pentru regiune. Când vizitezi satul Adatepe, poți explora Muzeul Uleiului de Măsline.

Fiind primul muzeu de ulei de măsline din Turcia, acest complex îți permite să observi toate etapele producției de ulei de măsline.

Aromele și ingredientele din regiune

Assos, renumit pentru frumusețea sa istorică și naturală, este, de asemenea, o destinație gastronomică uimitoare, oferind o gamă impresionantă de arome regionale. Aici poți găsi toate gusturile unice ale bucătăriei egeene, rețete de dovlecei umpluți sau diverese preparate culinare pe bază de fasole.

În restaurantele și tavernele de lângă port, poți savura preparatele specifice Assos-ului, cum ar fi salata de caracatiță la grătar, pește spadă la grătar, pește de stâncă la grătar, supă de scorpion, calamari la grătar și calamari umpluți.

Cu dealurile sale acoperite de măslini, Assos este, de asemenea, unul dintre locurile populare ale Turciei, în special pentru uleiul de măsline. Poți savura meze-uri făcute din legume, ierburi și ulei de măsline și poți cumpăra uleiuri de măsline excelente. Nu uita să te răcorești cu faimosul sirop de mure din regiune în timpul zilei în Assos.

Continue Reading

Destinations

Destinații turcești ideale pentru nomazii digitali pasionați de gastronomia stradală

Published

on

Aflată la intersecția dintre Europa și Asia, Turcia oferă numeroase avantaje pentru nomazi: climatul, cultura, istoria, orașele vibrante și locația ușor accesibilă. Din aceste considerente, țara s-a transformat într-o destinație ideală pentru a trăi și lucra. În timp ce infrastructura de internet sau sistemele avansate de banking și plăți digitale îi cresc atractivitatea, noua viză pentru nomazi digitali le permite și lucrătorilor de la distanță din diverse țări să trăiască pentru o perioadă extinsă în Turcia.

Istanbul, Izmir, Antalya și Muğla sunt printre cele mai bune destinații pentru nomazii digitali din țară datorită siturilor istorice, deschiderii la mare, dar și a stilului de viață dinamic oferit de acestea. Orașele turcești enumerate mai devreme atrag deja o comunitate diversă de lucrători de la distanță și care, totodată, sunt dornici să experimenteze noi rețete culinare.

Gastronomie stradală irezistibilă la Istanbul

İstanbul, metropola Turciei, acolo unde converg diferite culturi, îi atrage pe nomazii digitali cu internetul rapid, opțiunile de cazare, o comunitate largă de expatriați și prin spațiile moderne de lucru. Dincolo de muncă, orașul se mândrește cu o paletă culinară excepțională, de la restaurante cu stele Michelin la delicii locale comercializate pe arterele pietonale ale orașului. Prima mâncare stradală care ne vine în minte este „simit-ul” crocant, mai exact o pâine în formă de inel acoperită cu semințe de susan.

Un alt deliciu stradal este sandvișul cu pește, cel mai bine savurat în cartierele Karaköy și Eminönü alături de un pahar de suc de murături.

Totuși nu trebuie să sari peste „kumpir”, un cartof copt umplut cu brânză cheddar, sare, unt și diverse garnituri la alegere. Adresa unde poți gusta această mâncare este Ortaköy.

„Kokoreç” este un alt deliciu culinar și unul dintre cele mai cunoscute preparate turcești. Gustarea este de regulă consumată seara și reprezintă un sandviș cu intestine de oaie bine curățate făcute la grătar și amestecate cu condimente.

Izmir: Paradisul gastronomic al Mării Egee

Izmir combină viața vibrantă a orașului cu farmecul unei stațiuni, transformându-se într-un loc confortabil cu infrastructură modernă. Pe de altă parte, cel mai nou loc din Ghidul Michelin, apreciat pentru bucătăria egeeană este districtul Urla care se mândrește cu o scenă vibrantă de mâncare stradală.

„Boyoz”, un produs local de patiserie crocantă, poate fi cel mai bun mod de a începe ziua.

Poți încerca „kumru”, un sandviș local care este de regulă preparat pe o chiflă cu susan, alături de roșii, ardei și brânză tulum din İzmir. Versiunile fierbinți au în compoziție și cârnați la grătar, salam, roșii, ketchup și maioneză.

În tot İzmir-ul poți profita de o tavă de midii umplute cu pilaf aromat, asezonate cu suc de lămâie.
Mai puteți încerca „söğüş” – o lipie umplută cu organe tocate fin, ardei iute, pătrunjel, roșii și ceapă – sau „kokoreç” în stil İzmir, cu bucăți mai mari de intestine fără roșii sau condimente.

Călătorii culinare în Muğla

Îndreptându-ne spre sud, provincia Muğla este fără îndoială apreciată de turiștii străini datorită orașelor sale: Dalaman, Bodrum și Marmaris. Ca reprezentant suprem al bucătăriei egeene, Muğla este o destinație ideală pentru cei pasionați de gastronomie. Fructele de mare proaspete sunt însoțite de vinuri albe obținute din struguri locali, iar preparatele culinare (florile de dovlecel umplute; „samphire”) au în compoziție uleiul de măsline.

Aceste preparate contribuie la o bogată moștenire culinară dobândită în timp. La Bodrum, poți vizita și piețele locale, unde sunt comercializate diverse lucruri, de la haine la delicatese regionale făcute manual, pe tarabe. Merită încercat „otlu börek” în astfel de piețe. Cafenelele și restaurantele de la Bodrum includ și o mare varietate de prepararate din bucătăria internațională cosmopolită, inclusiv specialități asiatice, italienești, chinezești, mexicane, indiene și thailandeze.

Inima culinară a Rivierei Turcești: Antalya

Antalya, inima Rivierei Turcești, este de asemenea aglomerată de străini din întreaga lume, cu soarele său, plajele lungi, orașele antice și opțiunile de cazare. Orașul este un important pol al delicateselor mediteraneene turcești. „Gözleme”, o lipie umplută cu brânză sau cu cartofi, este primul preparat culinar pe care trebuie să-l guști. Un pahar de suc rece de portocale Finike va însoți gözleme-ul și te va răcori în zilele fierbinți de vară. Înghețata turcească este o altă opțiune pentru a te răcori și a-ți satisface pofta de dulce. Ar trebui să încerci și versiunea din Antalya: înghețată arsă. Acest gust original este obținut din lapte de capră și oferă o experiență gastronomică diferită.

Naționalitățile eligibile pentru viza digitală pentru nomazi în Turcia

Pentru a obține o viză pentru Turcia, nomazii digitali pot iniția procesul de aplicare de pe platforma Digital Nomad GoTürkiye. Cu această aplicație, vor obține un document de identificare a nomadului digital care poate fi prezentat la orice consulat turcesc sau centru de vize pentru stagiul final de obținere a vizei.
Cetățenii din Franța, Germania, Italia, Belgia, Olanda, Luxemburg, Irlanda, Danemarca, Grecia, Croația, Spania, Portugalia, Austria, Finlanda, Suedia, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, Slovenia, Slovacia, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Bulgaria, România, Norvegia, Islanda, Liechtenstein, Regatul Unit, Elveția, SUA, Canada, Federația Rusă, Ucraina și Belarus, cu vârste cuprinse între 21 și 55 de ani, sunt eligibili să aplice. În plus față de cerințele obișnuite de a avea un pașaport valabil, cei eligibili trebuie să fie absolvenți de universitate și trebuie să poată demonstra că au un venit lunar de 3.000 USD sau un venit anual de 36.000 USD. Fie că sunt angajați sau nu, trebuie să prezinte și un document care să arate că aplicantul lucrează ca nomad digital la care se adaugă și o fotografie biometrică.

Continue Reading

Destinations

6 orașe din Italia pe care le poți descoperi cu Wizz Air în toamna aceasta

Published

on

Viziteaza Roma

Călătorește cu Wizz Air către cele mai memorabile atracții ale Italiei în mai puțin de două ore și jumătate – de la orașele istorice din nordul țării până la plajele însorite care își întâmpină turiștii pe coastele din sud.

Bogată în istorie și cultură, Italia oferă călătorilor un amestec unic de experiențe în diverse orașe și peisaje naturale. Wizz Air, cea mai sustenabilă companie aeriană europeană din punct de vedere ecologic pe plan global , propune șase orașe ce merită vizitate în această toamnă pentru o vacanță de vară târzie sau o aventură de ultim moment, începând de la doar 14,99 euro în septembrie și octombrie.

De la reperele arhitecturale remarcabile din Milano sau Bologna până la canalele încântătoare din Veneția, ruinele antice ale Romei și plajele minunate și coastele uimitoare din Trieste sau Salerno, Italia promite o aventură de neuitat pentru toată lumea – atracții culturale, peisaje pitorești și mâncare bună. Călătorește către toate aceste frumoase destinații italiene în mai puțin de două ore și jumătate și bucură-te de o pauză bine meritată sau reconectează-te cu prietenii și familia din străinătate.

MILANO – Arhitectură uimitoare și o scenă remarcabilă a artei și modei

Milano reprezintă un amestec vibrant de istorie și modernitate, ceea ce îl face o destinație sofisticată pe care nu trebuie să o ratezi. În calitate de capitală italiană a modei, Milano îi satisface pe pasionații de modă cu oportunități de shopping în magazine renumite în toată lumea, în timp ce turiștii se pot îmbarca într-o călătorie printre repere turistice emblematice, cum ar fi uimitorul Dom din Milano, și o scenă artistică bogată, inclusiv prin celebra pictură „Cina cea de Taină” a lui Leonardo da Vinci, de la biserica Santa Maria delle Grazie. Fie că ești atras de stilul arhitectural unic al orașului, de patrimoniul cultural bogat sau de gastronomia aparte, Milano îți oferă o experiență unică și de neuitat.

BOLOGNA – Un patrimoniu culinar și cultural

Bologna, cunoscută drept capitala culinară a Italiei, este un paradis pentru iubitorii de mâncare, oferind unele dintre cele mai renumite preparate din țară, inclusiv pastele și mezelurile delicioase. Dincolo de deliciile sale gastronomice, orașul este încărcat de istorie, cu arhitectură medievală, piațete vibrante și cea mai veche universitate din Europa. Fie că vrei să te delectezi cu bucătăria locală sau să explorezi străzile sale istorice, Bologna oferă o experiență italiană cu adevărat autentică.

VENEȚIA – Orașul canalelor romantice și al farmecului atemporal

Veneția este un oraș ca niciun altul, cu rețeaua sa încântătoare de canale, arhitectura istorică și plimbările romantice cu gondola. Cunoscută pentru uimitoarea Bazilică San Marco și grandoarea Palatului Dogilor, Veneția oferă o perspectivă unică asupra trecutului bogat al Italiei. Fie că explorezi aleile sale ascunse sau te bucuri de un apus de soare pe Marele Canal, farmecul atemporal al Veneției este o experiență care nu trebuie ratată.

ROMA – Orașul etern în care istoria prinde viață

Roma este o tapiserie vie de istorie și cultură, în care ruinele antice și arta renascentistă se îmbină perfect. De la impresionantul Colosseum și grandoarea Vaticanului la străzile pietruite fermecătoare și piețele vibrante, fiecare colț al Romei spune o poveste. Te poți bucura fie prin a-i admira atracțiile istorice, fie prin a savura puțin din bucătăria sa recunoscută la nivel mondial, pentru o călătorie fără egal prin istorie.

TRIESTE – O bijuterie ascunsă a fuziunii culturale

Trieste captivează prin amestecul său unic de influențe italiene, austriece și slave, reflectate în arhitectura uimitoare și în istoria sa bogată. Amplasat pe malul Mării Adriatice, orașul nu numai că se mândrește cu faleze pitorești și cafenele istorice, dar oferă și plaje primitoare, perfecte pentru relaxare și plimbări pe malul mării.

SALERNO – O bijuterie pe coasta mării cu o istorie bogată și o frumusețe pitorească

Salerno oferă un amestec captivant de farmec istoric și priveliști mediteraneene uimitoare. Cu cartierul său medieval frumos conservat, malul mării plin de viață și apropierea de Coasta Amalfi, orașul oferă un amestec perfect de cultură și relaxare. Fie că explorezi ruine antice sau te bucuri de plaje însorite, Salerno promite o escapadă încântătoare, plină de peisaje pitorești și farmec istoric.

Toamna în Peninsula Italică este o perioadă excelentă pentru călătorii, pe măsură ce aglomerația din timpul verii se reduce, iar peisajele se transformă într-o pânză de culori vibrante. Este anotimpul perfect pentru a explora orașe istorice, pentru a savura bucătăria de sezon și pentru a te bucura de vremea blândă. De la bogăția culturală a orașelor Bologna și Veneția până la coastele liniștite ale orașelor Trieste și Salerno, Italia oferă o experiență captivantă care este atât fermecătoare, cât și relaxantă.

Lasă-te captivat de diversitatea atracțiilor culturale, peisajelor pitorești și deliciilor gastronomice care te așteaptă în Italia – rezervă acum pe wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil a Wizz Air.

Continue Reading
Evenimente26 June 2024

Descoperă frumusețile din Sibiu la volanul unei mașini clasice sau electrice

Trei zile pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Asta înseamnă Transylvania Classic, un eveniment dedicat vehiculelor istorice și...

City Break18 June 2024

Un tur prin Stuttgart la volanul unui Porsche

Stuttgart este capitala regiunii Baden-Württemberg și “casa” constructorului de mașini Porsche. Si este o destinație ideală pentru un city break....

Foto: Primăria Municipiului Sibiu Foto: Primăria Municipiului Sibiu
City Break18 June 2024

Unde stai, mănânci, te relaxezi și te distrezi în… Sibiu

Orașul Sibiu este oricând o alegere bună pentru o evadare de weekend. Așa că îți dăm câteva ponturi pentru ca...

Târguri de Crăciun Târguri de Crăciun
Destinations12 December 2023

6 târguri de Crăciun din Europa unde poți ajunge cu un zbor Wizz Air

Ți-ai propus să ajungi la cât mai multe târguri de Crăciun anul acesta? Atunci notează 6 destinații unde poți ajunge...

City break la Istanbul City break la Istanbul
City Break30 October 2023

Toamna este anotimpul perfect pentru un city break la Istanbul

Ai chef să evadezi pentru câteva zile? Atunci trebuie să știi că toamna este anotimpul perfect pentru un city break...

Pe malurile Dunării la Budapesta Pe malurile Dunării la Budapesta
City Break20 October 2023

O zi pe malurile Dunării la Budapesta

Dunărea împărțea pe vremuri cele două orașe Buda și Pesta. Acum, cele două maluri sunt locul preferat pentru turiștii care...

5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break13 October 2023

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

Destinations20 July 2022

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

Evenimente22 May 2022

Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu

Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la...

Norway postcards cu un BMW X3 Norway postcards cu un BMW X3
Destinations03 February 2020

Norway postcards cu un BMW X3

“Traveller’s tales” a explorat frumuseţea Norvegiei în cel de-al patrulea proiect de scurtmetraj în colaborare cu BMW. Şosele neîntrerupte care...

Trending