Connect with us

What To Do

5 muzee din Turcia pe care nu trebuie să le ratezi

Published

on

Muzee din Turcia

Turcia este oricând o idee bună pentru o vacanță, iar dacă ești pasionat de istorie iată și 5 muzee din Turcia pe care nu trebuie să le ratezi.

De la coasta Mării Egee și Riviera turcească și până la estul pitoresc, această geografie bogată oferă multe de descoperit iar istoria Turciei este amplu ilustrată de cele 22 de situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO ale țării.

În plus, Turcia oferă muzee extraordinare, muzee care simbolizează orașele în care trăiesc și care aruncă lumina asupra istoriei Anatoliene. Iată și 5 muzee din Turcia pe care nu trebuie să le ratezi.

Muzeul de Arheologie de la Istanbul: Unde istoria devine vie

Cu artefactele pe care le găzduiește, Muzeul de Arheologie de la Istanbul este amplasat pe terenul Palatului Topkapi, unul dintre cele mai bogate muzee de arheologie din lume. Acesta deține mai mult de un million de artefacte care aparțin civilizațiilor din interiorul granițelor fondate de Imperiul Otoman.

Clădirea principală a complexului este una dintre puținele clădiri din lume construite în principal ca muzeu. Acest muzeu deține statuile lui Brankhit, ale Drumului Sacru Didyma-Milet din epoca arhaică până la sfârșitul epocii romane, statuile lui Kore și Kouros (fată și băiat), statuia Leului din Mausoleul Halicarnas, capul Afroditei, al celebrului altar Zeus din Pergamon, portretul lui Alexandru cel Mare, lucrările de sculptură descoperite în Afrodisia, Efes și Milet, cele trei mari orașe de marmură ale perioadei romane.

Muzeul de Arheologie găzduiește, de asemenea, numeroase artefacte descoperite în timpul săpăturilor conduse de Osman Hamdi Bey, fondatorul muzeologiei din Turcia și primul director al muzeului în secolul al XIX-lea. Unul dintre ele este sarcofagul Alexandru de renume mondial, descoperit în Necropola Regelui Sidon în timpul săpăturilor efectuate de Osman Hamdi Bey între 1887 și 1888.

Odihnește-te în cafeneaua acestui muzeu atrăgător, care are vedere la Parcul Gülhane și bucură-te de eleganță. a clădirii sale, unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase exemple de arhitectură neoclasică din Istanbul.

Efes: Un muzeu care prezintă un patrimoniu global

Pentru că face parte din Patrimoniului Mondial UNESCO, orașul antic Efes din districtul Selçuk din İzmir se află pe itinerariul fiecărui călător. Zona, locuită continuu timp de aproximativ 9.000 de ani, a fost martoră a epocii elenistice, romane, romane de răsărit și otomane.

Magnificul Muzeu Efes este unul dintre cele mai importante muzee din Turcia, cu o colecție care include comori antice precum sculpturile lui Artemis din Efes, Priapos, Isis, preotul egiptean, precum și statui ale lui Eros cu delfini și Eros cu iepuri. , busturi ale lui Eros și Socrate și reprezentări ale altor zei mitologici.

Situl arheologic Efes a fost recent pe ordinea de zi cu lucrări de săpături, restaurare și renovare în cadrul „Proiectului „Moștenire pentru viitorul Etern Efes” și fiecare artefact dezgropat va spori splendoarea muzeului. În plus Muzeul Experienței Digitale Efes care a fost recent deschis oferă vizitatorilor posibilitatea de a experimenta istoria orașului antic Efes într-un mediu digital, o călătorie unică în lumea virtuală a antichității.

Călătorie în istoria anatoliei: Muzeul Civilizațiilor Anatoliei

Ankara, capitala Turciei, găzduiește un muzeu foarte important: Muzeul Civilizațiilor Anatoliei, găzduit în două clădiri otomane din apropierea Castelului Ankara. Complexul numit „Muzeul Anului în Europa” în 1997, expune cronologic artefactele civilizațiilor din Anatolia din trecut până în prezent.

Colecția muzeului acoperă o serie de perioade, de la hitiți la frigieni, una dintre cele mai mari civilizații ale Anatoliei, și include artefacte din paleolitic, calcolitic, epoca bronzului antic, coloniile comerciale asiriene, vechea epocă hitită, hitita imperial precum și din Regatul Frigian, Regatul Hitit târziu și Regatul Urartian. Secțiunile ”Ankara Through the Ages and Classical Periods” prezintă, de asemenea, artefacte excavate din orașul antic Gordion, care a fost înregistrat ca al 21-lea sit de patrimoniu al Turciei pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Bijuteria Rivierei Turcești: Muzeul Antalya

Unul dintre cele mai mari muzee din Turcia se află în Antalya, inima Rivierei turcești, cu 300 de zile de soare pe an. Dedicat celor trei regiuni culturale antice: Lycia, Pamphylia și Pisidia care existau în granițele Antalya și prezentând sculpturi excavate din orașul antic Perge, Muzeul Antalya este un complex care și-a dovedit valoarea prin câștigarea „Muzeului Consiliului Europei”. al anului” în 1988.

Colecția muzeului include o serie de artefacte importante care au fost returnate Turciei din străinătate. Un total de 12 artefacte, inclusiv statuia lui Septimius Severus din orașul antic Bubon, două capete de statuie din Perge și zeița-mamă din Çatalhöyük, întors din Statele Unite la începutul acestui an, pot fi văzute acum în patria lor, la Muzeul Antalya.

Colecții de mozaicuri frumoase: Muzeul Gaziantep Zeugma

Cămin al orașului antic Zeugma, unul dintre cele mai mari și mai populate orașe din perioada romană, aici puteți explora mozaicurile excavate la Muzeul Mozaicului Zeugma, unul dintre cele mai mari muzee de mozaic din lume. Statuia lui Marte (Ares), Zeul Războiului și faimosul „Gypsy Girl Mozaic” sunt printre lucrările expuse în acest splendid muzeu.

Foto: TGA – Autoritatea pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Destinations

Bodrum, o destinație de vis pentru cei care apreciază stațiunile de lux

Published

on

Peninsula Bodrum, este înconjurată de Marea Egee și mai poartă denumirea de „Paradisul Albastrului Etern”, tutulatură oferită chiar de marele scriitor Homer. Astăzi, Bodrum este o destinație de vacanță excepțională și una dintre cele mai populare destinații turistice din Turcia.

Totodată este considerate o „destinație premium” întrucât este frecventată de celebrități, și oferă turiștilor săi cele mai exclusiviste lanțuri hoteliere din lume, cluburi de plajă, centre comerciale sau restaurante cu stele Michelin. Pe scurt, Bodrum este o adevărată „destinație de vis” unde luxul nu cunoaște limite.

Albastru Etern

Geografia Bodrumului oferă o natură extraordinară formată din golfuri mari și mici colorate de un albastru strălucitor sau de plaje catalogate cu ”Blue flag”. Stațiunea găzduiește anual peste un milion de vizitatori internaționali iar hotelurile de lux din Bodrum au restaurante rafinate, care le oferă oaspeților plăcerea de a se bucura de o mare paletă gastronomică în orice moment.

Sunt oferite și numeroase servicii de tipul VIP – printre care enumerăm transferuri de la aeroport la plaje private, piscine și spa-uri lux – servicii disponibile pentru a asigura o experiență de vacanță de neuitat.

#HOTSPOTS: 3 cafenele din Atena unde sigur bei o cafea bună

Vinurile Turcești și deliciile preparate în restaurante Michelin

Bodrum, una dintre cele mai dorite destinații turistice din lume oferă numeroase opțiuni atunci când vine vorba de divertisment sau de locuri în care poți lua masa. Puteți ancora barca sau iahtul în port și după ce traversați pontonul veți intra într-un oraș gastronomic care oferă cele mai bune preparate din bucătăria turcească și internațională: Calamar, pește și alte fructe de mare proaspete, uleiuri de măsline excelente sau vinuri turcești delicioase.

Toate aceste preparate le puteți servi în restaurantele din Bodrum care au fost incluse în Ghidul Michelin. După cină, puteți experimenta viața de noapte din barurile și cluburile din Bodrum, acestea sunt faimoase pentru atmosfera vibrantă pe care o oferă, apreciată la rândul ei de vedete internaționale.

Pe timp de zi turiștii pot călători cu iahtul care traversează golfurile peninsulei pe faimoasele Croaziere Albastre. Aici oaspeții pot explora golfuri precum Bitez, Gümbet și Yalıkavak și se pot bucura de activități precum windsurfing, scufundări sau pot admira un apus de soare.

Bodrum și o Minune a Lumii

Bodrum oferă o gamă largă de mărci prestigioase și magazine de tip boutique care pun la dispoziția turiștilor produse locale autentice. Toate acestea pot fi găsit în Bazarul Bodrum. Sandalele de la Bodrum reprezintă un element vestimentar celebru în această zonă.

După ce vă bucurați de mare, soare și de nisip la Bodrum, puteți vizita siturile istorice într-un oraș vechi de trei mii de ani, parfumat cu mandarine și bougainvillea – respective ruinele Mausoleului din Halicarnas. Locația respective a fost considerate odată drept una dintre cele șapte minuni ale lumii antice.

În plus, puteți vizita emblematicele mori de vânt din Bodrum, faimosul Castel Bodrum din secolul al XV-lea, ridicat de Cavalerii din Rodos, și Muzeul de Arheologie Subacvatică din Bodrum, situat în interiorul castelului.

Dacă timpul permite, puteți naviga din Marea Egee în apele Mediteranei și să descoperi frumusețile Rivierei Turcești. Pentru a adăuga artă și cultură itinerariului dvs., mergeți la un spectacol în cadrul Festivalului Internațional de Balet din Bodrum, care va avea loc între 3 și 22 august anul acesta pe scena faimosului Castel Bodrum.

Continue Reading

What To Do

Experiență extremă în Carpați cu UTV-uri Yamaha YXZ1000R

Published

on

Experiență extremă în Carpați - TCS Racing Park

Dacă vrei să evadezi pentru o zi de la birou și să trăiești o experiență extremă, atunci trebuie să încerci o experiență extremă în Carpați,  prin Munții Baiului, cu băieții de la TCS Racing Park pe UTV-uri Yamaha YXZ1000R.

Dacă simți că viața la birou este prea solicitantă și mai ai zile bune până la vacanța de vară, îți recomand să încerci o evadare extremă prin munții noștri. Totul durează doar o zi așa că nu pierzi nici prea mult din activitatea de birou și sigur te întorci mult mai bine dispus la muncă. 😉

Băieții de la TCS Racing Park organizează marți, 30 iulie, o tură prin Munții Baiului cu UTV-uri Yamaha YXZ1000R. Plecarea este programtă marți dimineața, de la ora 10:00, din Valea Doftanei, după care urmează 7 – 8 ore de explorare a Munților Carpați, în zona Baiului.

Și când spun de băieții de la TCS Racing Park te asigur că ești pe mâini bune. Ei sunt cei care se ocupă de circuitul de motocross de la Ciolpani, organizează ieșiri în off-road atât pe două, cât și pe patru roți și sunt responsabili de multe ieșiri cu adrenalină și voie bună.

Experiență extremă în Carpați

În această tură extremă vei merge prin pădure, vei traversa râurile din zonă și vei ajunge la o altitudine de peste 1.500 de metri unde peisajele îți vor tăia răsuflarea. Prânzul este programat la Cabana Susai, după care aventura continuă urmând ca punctul de întoarcere să fie tot în Valea Doftanei.

Și dacă vrei să vezi cum a mai fost la alte ieșiri o poți face aici:

Costul de închiriere al unui UTV Yamaha YXZ1000R este de 500 de euro, dar pe care poți să-l împarți cu încă un prieten, iar în acești bani este inclusă toată distracția și masa de prânz. Și dacă nu ești convins că merită banii, uite un scurt filmuleț în care  vezi cam ce poți să faci cu Yamaha YXZ1000R.

Iar dacă ai nevoie de mai multe informații suplimentare poți să-l contactezi pe Teo direct pe mail pe adresa teo@topcrosstcs.ro.

Citește și: Gucci va finanța restaurarea stâncii Tarpeian

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Continue Reading

Destinations

Descoperă Isparta, grădina de Flori a Turciei, în Sezonul Recoltei

Published

on

Cunoscut drept „grădina de flori” a Turciei, Isparta a devenit o destinație populară de ecoturism în ultimii ani, cu vizitatori care se îndreaptă către grădinile cu trandafiri sau spre câmpurile de lavandă purpurie din zonă.

Mirosul dulce ale florilor și peisajul fac din Isparta o locație de neratat, iar la asta contribuie și activitățile sportive diverse, bucătăria decadentă și grădinile superbe ale provinciei. De asemenea, în granițele Isparta se află o parte din faimoasa regiune a Lacurilor din Turcia, care s-a clasat printre „50 de locuri de vizitat în 2023”.

Țara Trandafirilor și a Lavandei

Centrul trandafirilor din Turcia, Isparta produce 65% din uleiul de trandafir găsit în lume. Produse comestibile delicioase, cum ar fi gemul de trandafir, sunt de asemenea produse locale și procesate în fabrici moderne. Tot aici intră și diverse produse cosmetice, cum ar fi apa de trandafir, uleiul de trandafir, parfumurile și cremele de trandafir. Recolta anuală de trandafiri, care are loc la sfârșitul lunii mai și în iunie, este sărbătorită atât de locuitori, cât și de vizitatori.

În plus față de recoltele tradiționale de trandafiri, Isparta se distinge în prezent prin producția de lavandă. Astăzi, grădinile de lavandă din satul Kuyucak, în districtul Keçiborlu din Isparta, constituie 90% din producția de lavandă a Turciei. Procesată umedă sau uscată după recoltă, lavanda este apoi transformată în creme, săpunuri, uleiuri, colonii și alte produse. După recoltarea trandafirilor, recoltarea lavandei începe de la sfârșitul lunii iulie până la mijlocul lunii august.

Regiunea lacurilor

Farmecul Isparta se extinde dincolo de grădinile abundente de trandafiri și lavandă ale provinciei, incluzând o mare parte din Regiunea Lacurilor – o zonă din bazinul mediteranean cu mai multe lacuri. În timpul călătoriei dvs. la Isparta, puteți vizita Eğirdir, cel mai mare lac din regiune, și Kovada, situat într-un parc național. În districtul Eğirdir, orașul „CittaSlow” se află pe malul lacului Eğirdir, locație înconjurată de livezi de meri. Puteți merge pe jos sau cu bicicleta în jurul lacului, puteți încerca tururi cu barca și puteți lua masa la un restaurant de pe malul lacului, unde se servește pește proaspăt.

Există două insule în lacul Eğirdir: Insula Can, relativ pustie, este adesea folosită pentru camping și picnicuri. Găzduind un sat de case de lemn și străzi înguste, Insula Yeşil este cunoscută pentru Biserica Aya Stefanos, considerată un loc creștin proeminent. Pe lângă lacul Eğirdir, districtul se remarcă și prin Castelul Eğirdir care datează încă din perioada romană de est, și Moscheea Hızırbey, veche de 800 de ani.

Kovada oferă un cadru pitoresc cu flora și fauna sa unică, iar parcul național din jurul lacului este o destinație favorită pentru fotografiat, observarea vieții sălbatice, pentru pasionații de drumeții și cei care campează.

Drumeții

Regiunea Lacurilor include mai multe orașe antice, iar traseele de drumeții oferă o modalitate plăcută de a vizita aceste situri. Traseele Sfântului Paul și Pisidia traversează situri arheologice din provincia Isparta, cu Traseul Sfântului Paul, unul dintre cele mai lungi trasee de drumeții din Turcia, ajungând de la Perge în Antalya și trecând prin Canionul Yazılı din satul Çandır din Isparta.

Canionul este semnificativ din punct de vedere istoric datorită templelor și inscripțiilor sale de pe stâncă. Alpinismul în canion este popular, la fel ca și experiențele de rafting de pe râul Göksu. Traseul Sfântului Paul trece, de asemenea, prin orașul antic Adada și districtele Eğirdir și Yalvaç și se termină la orașul antic Pisidia Antiocheia.

După ce vizitați situri sacre, cum ar fi Templul lui Traian și al Împăraților sau Templul lui Zeus Megistos-Serapis din Adada, puteți vedea structuri impresionante, cum ar fi Templul lui Augustus, Băile Romane și Fântâna Monumentală din Pisidia Antiocheia, situată lângă orașul Yalvaç, un alt membru al rețelei CittaSlow. Antiocheia, unde Sfântul Paul a prezentat prima sa predică înregistrată, este de asemenea remarcabilă. Descoperirile din orașul antic sunt expuse în Muzeul Yalvaç. În plus, în timp ce sunteți în Yalvaç, puteți gusta preparate tradiționale locale, cum ar fi hamursuzu din Yalvaç, preparat cu unt, tahini și cartofi piure, și güllacı din Yalvaç, preparat cu un tip de brânză de vaci.

Pisidia, un alt traseu de drumeții notabil din regiune, oferă oportunitatea de a vizita Adada și Antiocheia antică în Isparta dar și orașele înconjurătoare. Cele mai remarcabile situri de pe traseu includ orașul antic Sagalassos.

În districtul Ağlasun din Burdur, Sagalassos conține Fântâna Antonine, veche de 1.800 de ani. Canionul Köprülü din Antalya merită de asemenea vizitat, la fel ca Selge, care se află în granițele Parcului Național și Termessos, unul dintre cele mai bine păstrate orașe antice din Turcia.

Continue Reading
Evenimente26 June 2024

Descoperă frumusețile din Sibiu la volanul unei mașini clasice sau electrice

Trei zile pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Asta înseamnă Transylvania Classic, un eveniment dedicat vehiculelor istorice și...

City Break18 June 2024

Un tur prin Stuttgart la volanul unui Porsche

Stuttgart este capitala regiunii Baden-Württemberg și “casa” constructorului de mașini Porsche. Si este o destinație ideală pentru un city break....

Foto: Primăria Municipiului Sibiu Foto: Primăria Municipiului Sibiu
City Break18 June 2024

Unde stai, mănânci, te relaxezi și te distrezi în… Sibiu

Orașul Sibiu este oricând o alegere bună pentru o evadare de weekend. Așa că îți dăm câteva ponturi pentru ca...

Târguri de Crăciun Târguri de Crăciun
Destinations12 December 2023

6 târguri de Crăciun din Europa unde poți ajunge cu un zbor Wizz Air

Ți-ai propus să ajungi la cât mai multe târguri de Crăciun anul acesta? Atunci notează 6 destinații unde poți ajunge...

City break la Istanbul City break la Istanbul
City Break30 October 2023

Toamna este anotimpul perfect pentru un city break la Istanbul

Ai chef să evadezi pentru câteva zile? Atunci trebuie să știi că toamna este anotimpul perfect pentru un city break...

Pe malurile Dunării la Budapesta Pe malurile Dunării la Budapesta
City Break20 October 2023

O zi pe malurile Dunării la Budapesta

Dunărea împărțea pe vremuri cele două orașe Buda și Pesta. Acum, cele două maluri sunt locul preferat pentru turiștii care...

5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break13 October 2023

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

Destinations20 July 2022

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

Evenimente22 May 2022

Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu

Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la...

Norway postcards cu un BMW X3 Norway postcards cu un BMW X3
Destinations03 February 2020

Norway postcards cu un BMW X3

“Traveller’s tales” a explorat frumuseţea Norvegiei în cel de-al patrulea proiect de scurtmetraj în colaborare cu BMW. Şosele neîntrerupte care...

Trending