Connect with us

On The Go

Wizz Air lansează zboruri speciale pentru meciurile României de la Euro 2024

Published

on

Wizz Air lansează zboruri pentru Campionatul European de Fotbal

Ai prins bilete la unul din meciurile de la Campionatul European de Fotbal? Perfect. Acum ai și zboruri speciale de la Wizz Air.

Campionatul European de Fotbal este unul dintre cele mai importante evenimente sportive din această vară, mai ales că la turneul final de fotbal din Germania s-a calificat și naționala României. Iar dacă te gândești să vezi meciurile din tribune, atunci e bine să știi că Wizz Air a lansat zboruri speciale din București și Cluj spre München, Köln și Frankfurt.

Wizz Air, a anunțat că va opera zboruri speciale pentru fanii fotbalului către meciurile Campionatului European de Fotbal din Germania. De asemenea, zborurile speciale îi vor duce acasă pe fani după meciuri.

Compania aeriană va opera zboruri de la București și Cluj-Napoca spre meciuri în zilele de 17, 22 și 26 iunie. Fanii fotbalului care doresc să susțină echipa națională pe stadion pot cumpăra de astăzi bilete la preț fix pe website-ul Wizz Air și aplicația pentru mobil a companiei aeriene.

RUTĂPLECAREPREȚ
București – München17 iunie 2024 / 6:10899 RON
München – București17 iunie 2024 / 21:25179 EUR
Cluj-Napoca – München17 iunie 2024 / 6:00899 RON
München – Cluj-Napoca17 iunie 2024 / 21:20179 EUR
București – Köln22 iunie 2024 / 06:55899 RON
Köln – București23 iunie 2024 / 08:45179 EUR
Cluj-Napoca – Köln22 iunie 2024 / 06:55899 RON
Köln – Cluj-Napoca23 iunie 2024 / 07:55179 EUR
București – Frankfurt26 iunie 2024 / 06:00899 RON
Frankfurt – București27 iunie 2024 / 08:15179 EUR
Cluj-Napoca – Frankfurt26 iunie 2024 / 06:00899 RON
Frankfurt – Cluj-Napoca27 iunie 2024 / 08:25179 EUR

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram!

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Tarom introduce zboruri din București spre New York și Miami - Cronica de Turism

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

On The Go

Cum depășesc copiii mai ușor schimbările de fus orar când pleci cu ei în vacanță

Published

on

Dacă ai decis să pleci cu cei mici în vacanță, atunci e bine să-i pregătești pentru a suporta mai bine schimbările de fus orar. Ca să te bucuri și tu de zilele libere.

Dacă apare un copil în familie nu înseamnă că trebuie să renunți la vacanțe, de exemplu. Iar una dintre problemele cele mai mari, atunci când călătorești cu cei mici, este schimbarea de fus orar pentru ei.

Copiii au un program fix atât în ceea ce privește mesele, cât mai ales orele de somn, așa că este foarte important să ții cont de câteva lucruri pentru ca ei să depășească fără probleme schimbarea de fus orar. Asta ca și tu să te bucuri de vacanță încă din momentul în care te-ai cazat la hotel.

Înainte de plecarea în vacanță

Dacă ai decis să pleci cu cei mici în vacanță, atunci e bine să pregătești terenul încă înainte de plecare, pentru ca ei să suporte mai bine schimbările de fus orar.

Cu câteva zile înaintea plecării poți deja să adaptezi programul copilului în funcție de fusul orar de la destinație. Pune-l la somn și trezește-l la orele pe care le-ai face în vacanță, iar dacă la destinație este o altă cultură în ceea ce privește orele de masă, de exemplu, poți să adaptezi și acest program.

În felul acesta te asiguri că vei ieși la masă în același timp cu localnicii și te vei bucura de o atmosferă deosebită și nu vei fi doar tu într-un restaurant gol, dacă respecți orarul de acasă.

Este important să faci aceste schimbări, mai ales dacă diferența de fus orar este semnificativă. Recunoaște că este mai bine să ai câteva zile de haos acasă, unde ai totul sub control, și nu în vacanța în care ți-ai propus să te relaxezi.

Alege cele mai bune ore de zbor

Este foarte important să faci asta, mai ales dacă te așteaptă un zbor lung. Dacă este posibil alege biletele de seară, sau chiar noaptea târziu. Astfel este mai ușor pentru copil și chiar pentru tine să prinzi câteva ore de somn în timpul zborului.

Dacă este un zbor mai scurt alege unul după ora 11 dimineața pentru ca cel mic să-și respecte rutina de dimineață și pentru a nu face totul în grabă. La fel, pe distanțe mai scurte, evită orele târzii de plecare, pentru a nu-i deregla ora de somn.

Zborul de noapte

Atunci când zbori noaptea, este recomandat să respecți aceeași rutină de acasă. Dacă este posbil, îmbracă-l în pijama și citește-i povestea preferată. Sunt șanse foarte mari să adoarmă la fel de ușor ca în patul său.

Zbor de la est spre vest sau vest spre est?

Conform studiilor, este mai ușor pentru corpul nostru să se adapteze dacă zburăm de la est spre vest. Sunt șanse mari să ajungi la destinație pe timpul zilei și nu-ți mai rămâne altceva de făcut decât să aștepți seara și să-ți adaptezi programul la fusul orar de acolo.

Nu totul merge conform planului

Nu cred că trebuie să-ți mai spun și eu asta, dar atunci când vine vorba de cei mici este foarte greu să-ți faci un plan. Dacă nimic din ce ai citit până acum nu funcționează, atunci treci la planul B.

Asta înseamnă că trebuie să te adaptezi la fața locului. Încearcă să ții tu ritmul său și asigură-te că intră cât mai repede în ritmul de la destinație. Dacă ajungi noaptea târziu, nu-l lăsa să doarmă foarte mult dimineața. Trezește-l și începeți ziua normal. Seara probabil va adormi ceva mai devreme, dar din ziua a doua de vacanță totul va fi ca acasă.

Foto: envato elements

Urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram

Continue Reading

On The Go

Cifre din călătorii

Published

on

Zanzibar

O vacanță se poate rezuma ușor în cifre: mii de poze făcute, zeci de muzee, plaje, orașe văzute. Tocmai de aceea am căutat și noi cifre interesante din lumea călătoriilor.

Cel mai mare vas de croazieră, cea mai lungă petrecere aniversară în avion sau cel mai lung voiaj de nuntă. Iată 8 cifre interesante din lumea fabuloasă a călătoriilor din întreaga lume.

43.000

de kilometri a parcurs germanca Christine Thürmer pe jos în cei 15 ani de când a fost dată afară de la serviciu. Cel mai mult i-a plăcut în Europa de Est pe traseul de drumeție E3, care are o lungime de aproape 7.000 de kilometri, și care trece inclusiv prin România.

15:45,38

de ore a durat cel mai rapid tur prin toate cele 270 de stații de metrou din Londra. Recordul a fost stabilit de Andi James (Finlanda) și Steve Wilson (UK), iar dacă vrei să bați acest record când ești într-un city break la Londra, caută pe google „London Tube Challenge“ și vezi exact care este regulamentul. Actualul record datează din 21 mai 2015.

46

de ore și-a aniversat Sven Hagemeier, în 2014, ziua de naștere. Pentru asta a zburat în zona liniei internaționale de demarcație a datei, din Noua Zeelandă, spre Australia și Hawaii. Astfel, ziua sa de naștere a durat în total 46 de ore. Linia internațională a datei funcționează ca o “linie de demarcație” care separă două date calendaristice consecutive.

1300

de ani de când funcționează hotelul japonez Nishiyama Onsen Keiunkan. O casă cu tradiție care chiar își merită numele 😉

234

de alpiniști au creat un adevărat blocaj pe data de 19 mai 2012 în încercarea lor de a cuceri Muntele Everest.

34

de ani au trecut de când elvețienii Emil și Liliana Schmid călătoresc prin lume cu o Toyota Land Cruiser fără să facă nimic altceva.

6870

de turiști se pot îmbarca pe Symphony of the Seas cel mai mare vas de croazieră din lume care are o lungime de 362 de metri. Adică lungimea este la fel de mare cam ca înălțimea clădirii Empire State Building.

42

de zile, 16 ore, 40 de minute și 35 de secunde. De atât a avut nevoie francezul François Gabart, în 2017, pentru a face înconjurul lumii singur cu un trimaran.

Tu cu ce cifre te lauzi din vacanță?

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Continue Reading

On The Go

TRAVEL TALKS: Constantin Popovici (high diver)

Published

on

Travel Talks - Constantin Popovici

Constantin Popovici este primul român care a concurat în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving și la final de ianuarie a devenit cel de-al cincilea campion în cea mai spectaculoasă competiție de high diving din lume.

Constantin Popovici, 36 de ani, a avut un final de sezon excelent în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving și cu victoria in Noua Zeelandă și-a asigurat titlul în cea mai spectaculoasă competiție de high diving din lume, adică sărituri în apă de la 27 de metri.

Travel Talks - Constantin Popovici

Cu 6 etape în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving, din aprilie până în ianuarie, programate în locuri unul mai spectaculos decât celălalt, plus participări la Cupa Mondială și Campionatul Mondial, Constantin Popovici își petrece o mare parte din timp călătorind. El sare de la 27 de metri în cele mai spectaculoase locuri de pe pământ și tocmai despre asta am povestit cu el.

Travel Talks - Constantin Popovici

Atunci când te duci la o competiție trebuie să ajungi în cea mai bună formă atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Cum influențează călătoria ta asta?

Așa este, forma fizică este cea mai importantă, dar un drum lung te poate da peste cap atât fizic cât și psihic, dar în zilele în care sunt în deplasare sunt concentrat doar pe odihnă, antrenament și recuperare.

Travel Talks - Constantin Popovici

Cum reușești să te relaxezi și să te odihnești când ești în avion? Dar în alte mijloace de transport?

Avand în vedere că sunt mic de statură și am o mobilitate foarte mare, mă fac ghem și îmi pun picioarele peste tot. 🙂 Dar, cu toate acestea, tot ajung la destinație obosit. 🙁

Câte kilograme din bagaj înseamnă echipamentul și ce ai nevoie pentru competiție?

Îmi este greu să spun exact câte kilograme are bagajul pentru că tot ce am în el îmi este necesar pentru un weekend de competiție. Am un wetsuit, o geacă de surfing foaaarte mare, suplimente nutritive, pantofii sport pentru antrenament și cei pentru bazin, 15 perechi de slipi și multe altele, dar toate mă ajută în viața de zi cu zi, la antrenamente și concursuri.

Travel Talks - Constantin Popovici

Care sunt obiectele sportive care nu-ți lipsesc niciodată din bagaj când pleci la o competiție?

Boxa mea, fixativul de păr, bateria externă.

Cât timp îți ia să-ți faci bagajul?

Sunt foarte ordonat și nu îmi ia mai mult de 30 de minute să îmi fac bagajul. Desigur, depinde unde merg în lume și cât stau plecat de acasă. Am câte un bagaj pentru fiecare deplasare, pentru că fiecare bagaj e diferit.

Ți s-a întâmplat vreodată să ai întârzieri sau să-ți pierzi bagajele? Cum ai reacționat?

Cred că o singură dată, acum mulți ani, dar nu a fost nici o problemă. Am mereu în bagajul de mână slipul 😉

Travel Talks - Constantin Popovici

Cum reușești să te acomodezi cu diferențele de fus orar?

De obicei nu am probleme cu fusul orar. În aprilie, când am fost în Filipine m-am adaptat foarte ușor, dar de fiecare dată când merg în China îmi este foarte greu să mă acomodez.

Care este locul în care ți-a plăcut cel mai mult să sari dintre etapele la care ai participat până acum în carieră.

Mi-a plăcut foarte mult la Copenhaga, poate pentru că acolo a fost primul meu concurs din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving, dar și orașul este superb.

Travel Talks - Constantin Popovici

Atunci când participi la o competiție, îți iei timp să descoperi și împrejurimile?

Sincer nu, dar din când în când, poate la sfârșit de sezon îmi râmân una – două zile de relaxare și explorare.

Care este cea mai interesantă persoană cu care te-ai întâlnit în călătoriile tale?

Am întâlnit foarte multe personalități în viața mea de sportiv dar cred că cea mai interesantă a fost Angelina Jolie pe care am întâlnit-o pe vremea când eram artist la Cirque du Soleil în Las Vegas.

Travel Talks - Constantin Popovici

Care este destinația ta preferată pentru vacanța personală și de ce?

În ultimul timp am început să prefer muntele pentru vacanțe deoarece îmi plac mult sporturile de iarnă, în special snowboarding-ul.

Foto: Red Bull Content Pool

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Continue Reading
Târguri de Crăciun Târguri de Crăciun
Destinations12 December 2023

6 târguri de Crăciun din Europa unde poți ajunge cu un zbor Wizz Air

Ți-ai propus să ajungi la cât mai multe târguri de Crăciun anul acesta? Atunci notează 6 destinații unde poți ajunge...

City break la Istanbul City break la Istanbul
City Break30 October 2023

Toamna este anotimpul perfect pentru un city break la Istanbul

Ai chef să evadezi pentru câteva zile? Atunci trebuie să știi că toamna este anotimpul perfect pentru un city break...

Pe malurile Dunării la Budapesta Pe malurile Dunării la Budapesta
City Break20 October 2023

O zi pe malurile Dunării la Budapesta

Dunărea împărțea pe vremuri cele două orașe Buda și Pesta. Acum, cele două maluri sunt locul preferat pentru turiștii care...

City Break19 October 2023

Un tur prin Stuttgart la volanul unui Porsche

Stuttgart este capitala regiunii Baden-Württemberg și “casa” constructorului de mașini Porsche. Si este o destinație ideală pentru un city break....

5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break13 October 2023

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

Evenimente15 July 2023

Descoperă frumusețile din Sibiu la volanul unei mașini clasice sau electrice

Trei zile pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Asta înseamnă Transylvania Classic, un eveniment dedicat vehiculelor istorice și...

Destinations20 July 2022

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

vas croaziera Costa Toscana vas croaziera Costa Toscana
Croaziere05 June 2022

La vita e bella pe vasul de croazieră Costa Toscana

O croazieră cu vasul Costa Toscana te va ajuta să descoperi că LA VITA E BELLA și că DOLCE FAR...

Evenimente22 May 2022

Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu

Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la...

Thasos_Alyki_beach Thasos_Alyki_beach
Croaziere15 May 2022

Thassos by the sea

Thassos by the sea? Da, un tur de șapte zile la bordul unui velier, înconjurați de prieteni într-o atmosferă de...

Trending