Connect with us

Destinations

Portul Galata din Istanbul devine una din cele mai mari atracții ale orașului

Published

on

Portul Galata din Istanbul

Portul Galata din Istanbul a fost premiat la MAPIC 2023 și devine una din atracțiile principale ale orașului.

Karaköy, una dintre locațiile obligatorii de la Istanbul, oferă totul, de la cazare de lux la cumpărături, restaurante și centre de artă contemporană.

Galataport, portul de origine al Istanbulului pentru croaziere, care se află în centrul orașului, a fost premiantul serii la categoria „Cel mai bun proiect de dezvoltare nouă” la nivel mondial în cadrul premiilor MAPIC 2023 desfășurate la Cannes în Franța. Cu această recunoaștere, portul Galata din Istanbul a devenit noul centru de atracție turistică al orașului.

Asigurându-și primul loc la categoria „Cel mai bun proiect de dezvoltare nouă”, Galataport Istanbul a fost apreciat pentru inovația adusă prin prisma noilor tehnologii, pentru impactul local și pentru cel avut asupra mediului, pentru mixul de retail și caracteristicile arhitecturale care urmăresc să crească traficul, satisfacția clienților, cheltuielile medii și experiența unică oferită într-o nouă destinație de cumpărături.

Galataport Istanbul se mândrește cu un mix de mărci locale și internaționale, oferind oaspeților o experiență diversă și unică. Locația se remarcă printr-un centru bogat de gastronomie, 40% din suprafața portului este alocată localurilor unde se poate servi o masă caldă.

Acesta găzduiește nu numai cele mai importante grupuri de retail și investitori din Turcia, ci și mărci internaționale importante. Paket Postanesi, care este unul dintre monumentele simbolice ale portului de la Istanbul în acest sens, duce comerțul și măiestria multiculturală din Karaköy până în prezent.

Acest lucru se realizează prin artizani din modă, design, gastronomie și bijuterii care s-au ramificat din Istanbul în lume. Reunind publicuri diferite în același loc, portul găzduiește evenimente de artă și cultură deschise tuturor și două muzee de artă proeminente în Turcia.

Karaköy, o descoperire remarcabilă cu vedere la Bosfor

Situat lângă Podul Galata și în josul turnului cu același nume, Karaköy acoperă zona de la malurile Cornului de Aur până la Bosfor. Unul dintre cele mai vechi și mai istorice cartiere de la Istanbul și un important centru comercial și nod de transport, Karaköy este astăzi un punct cu noi spații de artă, design și diverse locuri de explorat. În același timp sunt prezentate caracteristicile tradiționale și arhitecturale ale cartierului.

Dacă sunteți un pasager de croazieră care sosește la Galaport, priveliștea spectaculoasă a Bosforului vă întâmpină în timp ce vă andocați la Karaköy. Dacă sunteți pe jos, mersul pe podul Galata din Istanbul este una dintre cele mai bune modalități de a ajunge în regiunea portuară din Karaköy.

Portul istoric de la Istanbul se transformă într-un cartier vibrant cu gastronomie, cultură, arte și cumpărături, Galataport găzduiește și cele două muzee foarte faimoase din Istanbul.

İstanbul Modern, primul muzeu de artă modernă și contemporană din Turcia, este situat pe terenul Galataport İstanbul. Renzo Piano, arhitectul câștigător al Premiului Pritzker, a proiectat clădirea inspirându-se din apele strălucitoare ale Bosforului și din reflexele sale de lumină.

İstanbul Modern expune lucrările artiștilor internaționali și locali care interpretează în diferite discipline. Muzeul găzduiește, de asemenea, expoziții de artă modernă și contemporană din întreaga lume în spațiile sale de expoziție permanente și temporare.

În același cartier se află și Muzeul de Pictură și Sculptură de la Istanbul, primul muzeu de arte plastice din Turcia. Muzeul oferă o privire de ansamblu semnificativă asupra istoriei artei turcești de la sfârșitul secolului al XIX-lea până la sfârșitul secolului al XX-lea. Există 10.497 de picturi, 719 sculpturi, 257 de produse de ceramică, 182 de caligrafii, 10 icoane și o instalație în colecția muzeului.

Karaköy exemplifica energia și structura multiculturală a Istanbulului. Cartierul plin de viață este, de asemenea, remarcat pentru moscheile, bisericile și sinagogile importante din punct de vedere istoric și arhitectural. Moscheea Kılıç Ali Paşa și Biserica Sf. Grigorie Iluminatorul sunt printre reperele istorice din cartier.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Destinations

11 motive pentru care merită să iei în calcul o vacanță în Madagascar

Published

on

11 motive pentru care merită să iei în calcul o vacanță în Madagascar

Merită să iei în calcul o vacanță în Madagascar pentru scufundări, sporturi nautice, plimbări pe munte sau în deșert. A patra insulă ca mărime din lume este un paradis pentru pasionații de sport, dar și pentru amatorii de plaje exotice și experiențe unice.

Madagascar a avut anul acesta doar ceva mai mult de 200.000 de turiști. Cam câți ajung la Sibiu în perioada aceasta pentru târgul de Crăciun. Din 1960, după ce insula și-a câștigat independența față de Franța, situația politică a fost mereu una tensionată.

Din ianuarie 2019 însă lucrurile au început să se schimbe în bine. Noul președinte Andry Rajoelina se implică activ în promovarea turismului, iar lucrurile se văd, insula având un birou de promovare inclusiv în România.

În ciuda resurselor naturale, a condimentelor și a potențialului turistic, Madagascar este una dintre cele mai sărace țări din lume, 90% din populație trăind cu doar câțiva dolari.

Dar lucrurile par că se vor schimba rapid, iar noul guvern vrea să promoveze insula și să atragă un număr cât mai mare de turiști. Nu am fost acolo, dar după prezentarea ținută de reprezentantul oficiului de turism și după ce am citit mai multe lucruri despre insulă am găsit deja 11 motive pentru care mi-ar plăcea să plec într-o vacanță în Madagascar.

De fapt 12, dacă adaug și seria de filme de desene animate Madagascar produsă de DreamWorks Animation.;-)

Dar să le luăm pe rând…

Lemurii

Mereu am asociat insula Madagascar cu simpaticele animale care apar și în desenul animat. Aici trăiesc 103 tipuri diferite de lemuri pe care-i poți vedea în parcurile naționale Andasibe-Mantadia, Ranomafana și Ankarana sau dacă ieși la un tur prin pădurile din sudul insulei.

Lemuri - Insula Madagascar

Fauna unică

Lemurii nu sunt singurele animale de pe insulă. Lista speciilor pe care le poți vedea este extrem de lungă. Fără prădători de talie mare, fauna de aici s-a dezvoltat incredibil și practic ai parte de o experiență unică din acest punct de vedere, mai ales că 80% dintre animale nu trăiesc decât aici. Nu, nu vei vedea chiar toate animalele din filmul Madagascar, dar e bine să știi că unele chiar există 😉

Fauna - Insula Madagascar

Scufundări

Nefiind încă asaltată de turiști, recifurile de corali din jurul insulei nu sunt încă degradate așa cum e cazul în alte insule tropicale din regiune. Cele mai bune locuri pentru scufundări sunt în zonele Nosy Be și Ile Sainte Marie pe coasta de est. În unele locuri poți înota chiar cu broaște țestoase, iar în altele poți vedea în depărtare hârjoneala balenelor.

Scufundări - Insula Madagascar

Plimbări și alergări în natură

Dacă ești printre cei care vrea să descopere locurile la pas, atunci Madagascar este locul perfect pentru tine. Rețeaua de drumuri nu este una foarte dezvoltată, iar peisajele din parcurile naturale îți taie respirația. Pentru alergătorii de trail insula este un paradis, iar autoritățile de aici pregătesc deja o serie de competiții pentru a atrage alergătorii din întreaga lume.

Cele mai interesante locuri pe care poți să le descoperi la pas sunt parcurile naționale Mantadia, Ranomafana, Isalo sau Ankarana.

Activități -Insula Madagascar - vacanță în Madagascar

Cultura

Insula este la răscrucea dintre continentul african și cel asiatic și a fost influențată de faptul că pe aici treceau rutele comerciale între secolele 15 și 17.

Localnicii au origini africane, arabe și indiene și vei întâlni grupe etnice diferite, care vorbesc însă aproape aceeași limbă.

Tradițiile sunt foarte importante pentru ei, mai ales când vine vorba de moarte, înmormântare și respectul pentru strămoși.

Cultura - Insula Madagascar

Păsările

Sunt aproxiativ 300 de specii care trăiesc pe insulă, dar 109 dintre ele sunt endemice, ceea ce face ca Madagascar să fie una dintre destinațiile de top din Africa din acest punct de vedere.

Pentru o experiență de neuitat poți studia păsările în parcurile naționale Andasibe-Mantadia și Ranomafana de pe coasta de est, în pădurile tropicale de pe coasta de vest și în pădurile de lângă Mandrare, Berenty și Ifaty.

Pasari - Insula Madagascar

Peisaje

Comparativ cu insulele Mauritius sau Seychelles, aflate mai la nord, diversitatea peisajelor este mult mai mare. În afara plajelor, vei găsi aici păduri tropicale, păduri de baobabi și munți care ajung până la 1.800 de metri.

Pentru pasionații de aventură și peisaje spectaculoase, Madagascar sigur este una dintre destinațiile de top din lume.

Insula Madagascar

Plaje

Și fiindcă tot le-am menționat mai sus, poți veni în Madagascar și doar pentru plajele superbe pe care le vei descoperi aici. Mult mai puțin cunoscute decât cele din Mauritius sau Seychelles, plaje sunt însă cel puțin la fel de spectaculoase. Poți alege plajele din Nosy Be, în nord, sau Ile Sainte Marie, iar din sud poți alege plajele din apropiere de Ifaty sau Fort Dauphin.

Deocamdată nu sunt foarte multe resorturi construite așa că plajele sunt aproape sălbatice și vei fi “deranjat” doar de pescarii din zonă care îți pot oferi o masă cu fructe de mare proaspete.

Plaje - Insula Madagascar

Balenele

Din iunie și până în octombrie poți avea parte de un spectacol total făcut de balene de-a lungul coastei. Pe Ile Sainte Marie găsești cele mai bune locuri de unde poți admira aceste mamifere marine care au o lungime de până la 15 metri și ajung să cântărească 30 – 45 de tone.

Cel mai bun mod de a le admira este să ieși pe mare cu unul dintre specialiștii de pe insulă, iar cele mai bune zone sunt în apropiere de Ile Sainte Marie și Nosy Be.

Orhideele

Madagascar are floră unică, peste 80% dintre plante fiind endemice. Poți descoperi peste 13.000 de specii de plante, inclusiv cele opt tipuri de baobabi, șase dintre tipuri fiind endemice pe insulă.

Dintre plante se remarcă în mod clar orhideele, pe insulă fiind peste 1.000 de specii, 75% fiind endemice. Acestea atrag și peste 300 de specii de fluturi cu un colorit absolut senzațional.

Desigur, găsești palmieri, păduri tropicale, plante carnivore și nu, numai. Pentru o lecție de botanică îți recomand parcurile naționale Montagne d’Ambre, Palmarium și canalul Pangalanes.

Orhidee - Insula Madagascar

Ciocolata

Mie îmi place la nebunie ciocolata, așa că am pus și asta pe listă pentru că aici se produce una dintre cele mai bune cacao din lume. Î plus, influențele din perioada când Madagascar era colonie franceză au dus la apariția unor ciocolatieri pe care merită să-I descoperi în Tana.

Madagascar este pe primul loc în lume în ceea ce privește exportul de vanilie, așa că vei avea parte de o combinație delicioasă.

Ce ar mai trebui să știi dacă vrei să pleci în vacanță în Madagascar

Viza de intrare în țară costă 35 de euro și se primește, fără nicio problemă, la aterizarea pe unul dintre cele două aeroporturi din Nosy Be (nordul insulei) și Antananarivo, capitala insulei.

Există două anotimpuri: cel cald și ploios care durează din noiembrie până în aprilie, și cel răcoros și mai uscat ce ține din mai până în octombrie. Cele mai bune perioade pentru vacanță sunt fie în aprilie – mai sau din septembrie până în noiembrie.

Foto/video: Oficiul de Turism din Madagascar

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram!

Continue Reading

Destinations

Laponia: 5 activități de neratat în țara lui Moș Crăciun

Published

on

Laponia - 5 activități de neratat în țara lui Moș Crăciun

Laponia este considerată “țara lui Moș Crăciun”, dar în afară de asta mai sunt o grămadă de alte lucruri pentru care merită să ajungi măcar o dată în această regiune a Finlandei.

Reni, peisaje de iarnă magnifice, reni, sporturi de iarnă, reni,magnifica auroră boreală și reni. Iată cam cum ai putea să-ți  petreci o zi de vis aici.

Safari cu husky

Trăiește momente de neuitat și simte bucuria vitezei într-o sanie trasă de câinii husky sau, de ce nu, să conduci tu una. Explorează sălbăticia ținutului din Laponia și lasă-te surprins de agilitatea și viteza acestor husky siberieni superbi.

Ice-floating și alte jocuri de supraviețuire

Ai auzit vreodată de ice floating? Da, ai auzit bine, aceasta este șansa ta de a face o baie în apă de aproximativ 0 grade Celsius. Protecția este inclusă. Odată ce termini cu baia, mai ai alte câteva zeci de activități de supraviețuire pe care să le încerci. Trasul cu arma, aprinsul focului sau construirea unui cort, sunt activități care te vor solicita la maximum.

Safari pe snowmobil

Dacă nu vrei să conduci o sanie trasă de câinii husky, atunci poți să te urci pe un snowmobil și să admiri frumusețile naturale ale locului. Poți merge pe potecile înzăpezite cu peste 100 de kilometri la oră, pentru o senzație cu adevărat unică. Excursia poate dura două – trei ore, timp în care vei străbate în jur de 30 – 40 de kilometri de poteci înghețate.

Vizită la hotelul de gheață

Acest tur te va plimba pe la porțile hotelului de gheață, clădirea spectaculoasă fiind de fiecare dată sculptată diferit, deci oferind o priveliște unică an de an. Gheața arctică vine în toate formele și culorile. Servește o băutură la barul de gheață și te vei convinge singur.

Cină în jurul unui foc de tabără

Departe de luminile orașului vei da peste un tur care combină gastronomia și poveștile într-un scenariu demn de poveștile cu Moș Crăciun. Vei sta în jurul unui foc de tabără, pe malul unui lac înghețat și te vei bucura de o cină cu carne dată pe grătar în compania muzicii tradiționale locale, yoik.

Foto: envato elements

Urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram

Continue Reading

Destinations

Descoperă unul dintre cele mai izolate locuri din lume prin ochii canadianului Will Gadd

Published

on

Aventurierul canadian Will Gadd a fost primul care a escaladat cascada Niagara. Pe porțiunea înghețată. Împreună cu profesorul Jason Gulley a participat în expediția Beneat the Ice pentru a explora Groenlanda.

Obiectivul expediției a fost de a aduna date referitoare la încălzirea globală, mai ales că stratul de gheață din zonă se topește alarmant de repede.

Această zonă din Groenlanda nu este cu siguranță pe lista cu destinații obligatorii pentru vacanță, chiar dacă peisajele sunt extrem de spectaculoase. Iar dacă nu ești pasionat de escaladă pe gheață și scufundări, probabil că nici nu te gândești să ajungi vreodată până acolo.

Așa că poți descoperi și tu locul prin intermediul fotografiilor făcute în expediția Beneath the Ice.

Foto: Red Bull Content Pool

Continue Reading
Târguri de Crăciun Târguri de Crăciun
Destinations12 December 2023

6 târguri de Crăciun din Europa unde poți ajunge cu un zbor Wizz Air

Ți-ai propus să ajungi la cât mai multe târguri de Crăciun anul acesta? Atunci notează 6 destinații unde poți ajunge...

City break la Istanbul City break la Istanbul
City Break30 October 2023

Toamna este anotimpul perfect pentru un city break la Istanbul

Ai chef să evadezi pentru câteva zile? Atunci trebuie să știi că toamna este anotimpul perfect pentru un city break...

Pe malurile Dunării la Budapesta Pe malurile Dunării la Budapesta
City Break20 October 2023

O zi pe malurile Dunării la Budapesta

Dunărea împărțea pe vremuri cele două orașe Buda și Pesta. Acum, cele două maluri sunt locul preferat pentru turiștii care...

City Break19 October 2023

Un tur prin Stuttgart la volanul unui Porsche

Stuttgart este capitala regiunii Baden-Württemberg și “casa” constructorului de mașini Porsche. Si este o destinație ideală pentru un city break....

5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break13 October 2023

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

Evenimente15 July 2023

Descoperă frumusețile din Sibiu la volanul unei mașini clasice sau electrice

Trei zile pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Asta înseamnă Transylvania Classic, un eveniment dedicat vehiculelor istorice și...

Destinations20 July 2022

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

vas croaziera Costa Toscana vas croaziera Costa Toscana
Croaziere05 June 2022

La vita e bella pe vasul de croazieră Costa Toscana

O croazieră cu vasul Costa Toscana te va ajuta să descoperi că LA VITA E BELLA și că DOLCE FAR...

Evenimente22 May 2022

Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu

Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la...

Thasos_Alyki_beach Thasos_Alyki_beach
Croaziere15 May 2022

Thassos by the sea

Thassos by the sea? Da, un tur de șapte zile la bordul unui velier, înconjurați de prieteni într-o atmosferă de...

Trending