Connect with us

On The Go

Cum te poate ajuta Inteligența Artificială să îți planifici vacanța?

Published

on

Unele persoane excelează în planificarea vacanțelor, pe când altele nu au timp și nici răbdare să „cartografieze” fiecare detaliu al unei călătorii. Iată cum puteți folosi planificatorii de călătorie, ce folosesc Inteligența Artificială  pentru a vă simplifica viața, pentru a câștiga timp, bani și… inspirație!

În ultimii ani, Inteligența Artificială și-a făcut loc și în industria călătoriilor. Practic, nu trebuie să-ți mai petreci ore întregi căutând frenetic pe Internet informații pentru a-ți organiza itinerariul ideal de călătorie. Prin instrumentele de Inteligența Artificială planificarea vacanței ar putea fi mai rapidă ca niciodată. Iată care sunt câteva dintre cele mai bune instrumente de planificare a călătoriilor AI, sfaturi și „tips-uri” pentru următoarea voastră escapadă, asistat AI.

De ce ar trebui să folosesc AI pentru a-mi planifica următoarea vacanță?

Există multe beneficii! Inteligența artificială vă poate economisi mult timp când vine vorba de cercetarea destinațiilor și a opțiunilor de cazare. Având în vedere toate variabilele posibile, planificarea unei călătorii poate fi uneori copleșitoare.

Fiind gratuite intrumentele de Inteligența Artificială sunt mai accesibile, decât utilizarea serviciilor profesionale de planificare a călătoriilor.

Folosirea AI pentru a planifica o călătorie poate fi excelentă pentru călătorii mai puțin experiementati care nu sunt siguri de unde să înceapă atunci când vine vorba de organizarea unei vacanțe. 

Sub sloganul „Transforming tomorrow, today”, evenimentul AI Expo Europe va decripta impactul Inteligenței Artificiale asupra tuturor industriilor, inclusiv cea a călătoriilor. Cea mai mare conferința interactivă din Estul și Centrul Europei, ce vă avea loc pe 6-7 octombrie la București, Radisson Blu va implica profesioniști, lideri și adepți ai inovației, „dreamers, thinkers&doers”, mentori și oameni de afaceri, într-un eveniment unic al acestei industrii ce schimbă lumea!

Primele companii de top care s-au anunțat sunt Google și Nvidia!

Subiecte de discuție vor fi vaste: de la educație, la ecologie, de la domeniul legal la cel al schimbărilor profunde în societate, de la arhitectură și urbanism la artă, dar mai ales impactul asupra meseriilor viitorului!

Pentru mai multe informații, pentru a cumpăra bilete sau pachete promoționale, click aici: www.aiexpoeurope.com

Iată câteva instrumente excelente de planificare a vacanțelor!

De la restrângerea listei  de bungalouri pe plajă la generarea de itinerarii în oraș, până la oferirea de inspirație pentru orașele cu o plaja frumoasă, planificatorul de călătorii AI de la Booking elimină „munca de bază” în organizarea unei vacanțe. Funcționalitatea bazată pe Chat poate fi utilizată direct în aplicația mobilă a companiei.

Tripadvisor este o altă companie de turism care valorifică puterea AI pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Folosind funcția Trip Builder de pe site-ul lor, puteți introduce unde doriți să mergeți, ce tipuri de atracții sau tip de vacanță vă interesează, datele potențiale și cu cine călătoriți. În câteva secunde, planificatorul de călătorie AI vă propune un itinerar detaliat care include prețurile și recenziile tuturor experiențelor, restaurantelor și cazărilor sugerate, precum și locațiile acestora pe o hartă.

Platforma de călătorie Expedia oferă o funcționalitate ChatGPT în aplicație pentru a-și ajuta utilizatorii să planifice călătoria. Începând o conversație deschisă în aplicație, membrii pot primi recomandări despre unde să stea unde să meargă, transport, experiențe și atracții, precum și opțiuni de călătorie personalizate bazate pe variabile precum locația hotelului, intervalele de date, prețul și camera.

Avantajul utilizării Gemini peste o căutare pe Google este că rezultatele pot fi mult mai personalizate, făcute pentru a se potrivi nevoilor și preferințelor dumneavoastră individuale. În plus, software-ul face o mare parte din munca de cercetare pentru tine, trăgând și sintetizând informații din toate colțurile web, astfel încât să nu fie nevoie.

Motorul de căutare de călătorii Kayak are un plugin ChatGPT care vă permite să reduceți timpul de planificare a călătoriei. Tastați orice: „Găsiți-mi o cameră de hotel cu pat dublu în Paris, care este accesibilă cu scaunul cu rotile, este la 15 km de Turnul Eiffel și are micul dejun inclus” și veți primi răspuns. În aplicația Kayak, puteți primi și informații de călătorie la cererea vocală, dacă aveți un dispozitiv compatibil Amazon Alexa.

TripGenie este un asistent de călătorie AI integrat în aplicația mobilă Trip.com. Răspunzând la comenzile text și vocale, planificatorul de călătorie AI poate ajuta la planificarea și rezervarea călătoriilor cu sfaturi și planuri de călătorie cuprinzătoare, precum și un serviciu de rezervare.

Care sunt limitările utilizării AI pentru a planifica o vacanță?

Oricât de utile pot fi instrumentele AI pentru planificarea unei vacanțe, este important să ne amintim că și Inteligența Artificială poate face greșeli. Deoarece își obține datele dintr-o gamă largă de surse de Internet, „planificatorii” de călătorii cu inteligență artificială sunt în general mai de încredere atunci când vine vorba de destinații sau cazare mai cunoscute.

Dacă nu există multe informații disponibile public despre destinația pe care o căutați, instrumente precum ChatGPT ar putea să nu fie complet de încredere sau chiar să inventeze informații. Cel mai bine este să verificați întotdeauna faptele înainte de a rezerva orice prin surse personale ori cu un egent.

Tips-uri pentru utilizarea planificatoarelor de călătorie AI

Fii specific Cu cât criteriile pe care le oferiți unui planificator de călătorie AI sunt mai specifice, cu atât rezultatul va fi, în general, mai util.

Folosește un limbaj corect Deoarece sistemele AI precum ChatGPT se bazează pe modele mari de limbaj, folosirea unui vocabular adecvat poate ajuta. Software-ul va putea să înțeleagă și să răspundă la solicitările tale mai eficient, dacă va recunoaște alegerile lingvistice.

Verificați informațiile AI este hiper inteligentă, dar nu este perfectă! Deși instrumentele de planificare a călătoriilor  pot fi puncte de plecare excelente și generatoare de idei, cel mai bine este să verificați orice informație pe care vă bazați pentru vacanța voastră  dintr-o sursă credibilă și cu renume. Asistenții AI nu sunt înlocuitori pentru agenții de turism, nu pot rezerva zboruri sau cazare și nu „știu” lucrurile în același mod în care o fac oamenii; ei recunosc doar modele în sursele de date.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

On The Go

Wizz Air introduce cinci noi rute din București și Cluj-Napoca

Published

on

De acum poți călători cu WIZZ din București către Milano Malpensa, Stuttgart și Trieste, precum și din Cluj-Napoca către Stuttgart și Lisabona. În plus, vei avea la dispoziție zboruri din Cluj-Napoca către Viena și Lyon, din octombrie

Wizz Air a anunțat introducerea a cinci noi rute care vor începe să opereze în luna octombrie, trei dintre acestea vor pleca din București către Milano Malpensa, Stuttgart și Trieste, în timp ce celelalte două vor ajunge la Stuttgart și Lisabona, din Cluj-Napoca.

Aceste noi zboruri vor asigura opțiuni de călătorie mai accesibile și mai convenabile pentru pasagerii români, fie pentru a-și vizita familia și prietenii, fie pentru a explora noi destinații minunate de vacanță. Biletele sunt deja disponibile online pe wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil a Wizz Air.

Decolează din București și descoperă frumusețea orașelor Milano, Stuttgart și Trieste

Începând cu octombrie 2024, Wizz Air va opera zboruri din București către Milano Malpensa zilnic, către Stuttgart în zilele de luni, miercuri și vineri, iar către Trieste în zilele de marți și sâmbătă. Milano este renumit pentru uimitorul Duomo di Milano, o capodoperă a arhitecturii gotice, și pentru Castelul Sforza, ambele oferind o incursiune bogată în istorie și priveliști uluitoare.

Stuttgart găzduiește impresionantul Muzeu Mercedes-Benz, care prezintă moștenirea automobilistică a orașului, și vasta Grădină Zoologică și Botanică Wilhelma, care oferă un refugiu în oraș. Trieste, situat pe malul Mării Adriatice, încântă cu grandioasa sa Piazza Unità d’Italia și cu istoricul Castel Miramare, care îmbină farmecul maritim cu arhitectura elegantă.

Călătorește ușor din Cluj-Napoca și bucură-te de minunatele orașe Stuttgart și Lisabona

Din octombrie 2024, clujenii și cei din regiune se pot bucura de zboruri directe din Cluj-Napoca către Stuttgart în fiecare joi și duminică, iar către Lisabona în fiecare luni și vineri.

Pe lângă atracțiile interesante din Stuttgart, Lisabona, capitala vibrantă a Portugaliei, este renumită pentru turnul său istoric Belém, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO care oferă vederi uimitoare asupra râului Tagus, și pentru mănăstirea Jerónimos, o capodoperă a arhitecturii manueline.

Încântătorul cartier Alfama al orașului, cu străzile sale înguste și muzica tradițională Fado, împreună cu plimbările pitorești cu tramvaiul, oferă o incursiune în bogata moștenire culturală a Lisabonei.

De asemenea, în această toamnă, vor fi programate alte două rute din Cluj-Napoca, completând opțiunile disponibile pasagerilor – cea către Viena din 1 octombrie, în zilele de marți, joi și sâmbătă, și cea către Lyon din 28 octombrie, în fiecare luni, miercuri și vineri.

Aceste rute vor oferi călătorilor români tarife reduse, pentru a face mai accesibilă vizitarea familiei și a prietenilor sau pentru a se putea bucura de city-breakuri și vacanțe de vară de neuitat. Aceste zboruri oferă confortul, serviciile de înaltă calitate și accesibilitatea pentru care Wizz Air este cunoscută, asigurându-se că toată lumea are ocazia să călătorească și să exploreze noi destinații.

RutăFrecvențăDe laÎncepând cu
București – Milano Malpensazilnic19.99 EUR / 99 RON27 octombrie 2024
București – Stuttgartluni, miercuri, vineri29.99 EUR / 159 RON28 octombrie 2024
București – Triestemarți, sâmbătă19.99 EUR / 99 RON29 octombrie 2024
Cluj-Napoca – Stuttgartjoi, duminică24.99 EUR / 129 RON27 octombrie 2024
Cluj-Napoca – Lisabonaluni, vineri35.99 EUR / 189 RON28 octombrie 2024

Continue Reading

On The Go

Wizz Air îți spune tot ce trebuie să știi înainte de un zbor

Published

on

În contextul provocărilor continue din sectorul aviației în vârful acestui sezon de vară, Wizz Air demarează o campanie educativă cu privire la călătoria cu avionul, cu scopul de a oferi pasagerilor toate informațiile necesare unei călătorii cât mai plăcute și pentru a reduce efectele oricăror posibile întârzieri sau anulări asupra planurilor de călătorie ale acestora.

Recent, industria aviatică europeană a avut de suferit, printre altele, ca urmare a unui spațiu aerian supraaglomerat și a dificultăților în ceea ce privește gestionarea sloturilor aeroportuare. În afara controlului companiilor aeriene, aceste evenimente au afectat operațiunile aeriene din întreaga Europă, inclusiv pe cele ale Wizz Air.

Wizz Air a fost pregătită să asigure pasagerilor săi zboruri fără probleme în timpul acestui sezon estival; compania aeriană depune permanent eforturi pentru a crește eficiența operațiunilor și reafirmă, de asemenea, că face tot ce îi stă în putință pentru a evita orice perturbare a zborurilor sale.

Cu toate acestea, sectorul aviatic pare să se confrunte în continuare cu probleme semnificative. Așadar, la nivel de industrie și din poziția de companie aeriană lider pe plan local, în următoarele trei săptămâni, Wizz Air va oferi pasagerilor comunicări suplimentare referitoare la bunele practici de călătorie cu avionul, informații și sfaturi utile pentru a trece cu brio prin acest sezon de vară. Informațiile vor fi comunicate prin intermediul comunicatelor de presă și al paginilor oficiale de social media ale Wizz Air.

Fie că ești un călător experimentat sau te îmbarci pe primul tău zbor în această vară, află mai multe despre planificarea înainte de zbor, despre regulile de urmat la aeroport și în avion sau despre pașii de luat în cazul unor situații neprevăzute.

Înaintea călătoriei în străinătate

În primul rând, verifică din nou validitatea pașaportului sau a documentului tău de identitate. Asigură-te că numele tău corespunde exact cu biletul. Și, bineînțeles, nu uita de vizele de călătorie, dacă este cazul. Nu-ți uita medicamentele esențiale – transportă-le în bagajul de mână pentru a fi ușor accesibile. Ia în considerare asigurarea de călătorie pentru a acoperi situațiile neprevăzute – o investiție mică pentru a pleca la drum liniștit(ă).

Călătoria cu bebeluși și copii

Până la vârsta de 2 ani, părinții nu trebuie să achiziționeze un bilet separat pentru bebelușii lor, dar rețineți că o persoană poate însoți un singur bebeluș. La achiziționarea unui bilet Wizz Air, se percepe o sumă fixă de 32 de euro pentru un singur segment de călătorie cu bebelușul. Puteți lua la bord un scaun auto pentru bebeluși orientat spre spate, echipat cu centură de siguranță interioară, dacă achiziționați un loc suplimentar pe zbor.

După împlinirea vârstei de 2 ani, copilul va avea nevoie de propriul său loc. Copiii trebuie să aibă peste 2 ani și sub 14 ani atât la data zborului de plecare, cât și la data celui de întoarcere. Rețineți că locul unui copil trebuie să fie rezervat în cadrul aceleiași rezervări a adultului însoțitor.

Cum rezervi

Rezervă întotdeauna direct prin intermediul site-ului oficial Wizz Air sau al aplicației pentru mobil. Acest lucru nu este doar mai convenabil, ci adesea și mai ieftin decât utilizarea platformelor terțe. În plus, vei fi la curent cu cele mai recente informații privind starea zborurilor și posibilele actualizări, dacă introduci numărul de telefon mobil și adresa de e-mail corecte. Informațiile de contact pe care le-ai furnizat la efectuarea rezervării vor fi utilizate în cazul unor eventuale modificări ale zborului. Dacă rezervarea a fost făcută prin intermediul unei agenții de turism online sau prin intermediul unui website terț, rămâi în contact cu agenția respectivă atunci când sunt necesare actualizări cu privire la un eventual zbor întârziat sau anulat.

Ia în considerare rezervarea în avans. Planificarea în avans îți permite să beneficiezi de cele mai bune prețuri la bilete. Așadar, nu aștepta până în ultimul minut – rezervă din timp pentru a economisi mai mult la călătoria ta. Pentru cei care doresc să facă economii suplimentare, ia în considerare să te alături WIZZ Discount Club. Fiind membru al opțiunii standard sau a celei de grup, poți beneficia de reduceri și avantaje exclusive, făcând experiența de călătorie și mai accesibilă. În plus, WIZZ MultiPass este o opțiune excelentă pentru pasagerii care zboară regulat. MultiPass-ul de la Wizz Air le permite abonaților să călătorească o dată pe lună pe zborurile Wizz Air eligibile, plătind o taxă lunară fixă care nu depinde de sezonalitate sau dacă este vorba de o rezervare de ultim moment. Iar funcționalitatea esențială pentru cei cu planuri flexibile este programul Flexible Travel Partner. Acest serviciu îți permite să îți rezervi locul fără a adăuga toate numele pasagerilor în avans. Ai flexibilitatea de a-ți decide partenerii de călătorie cu până la 3 ore înainte de plecare.

Bagajul

Atunci când zboară cu Wizz Air, fiecare călător are dreptul la un bagaj de mână gratuit, care să măsoare maximum 40 x 30 x 20 centimetri și care să cântărească până la 10 kilograme, ce poate fi depozitat sub scaunul din față. În plus, cei care optează pentru WIZZ Priority pot aduce la bord un troller suplimentar, cu dimensiuni maxime de 55 x 40 x 23 centimetri, asigurându-se că ambele bagaje pot fi aduse în zona cabinei. Pasagerii fără WIZZ Priority pot aduce în continuare un bagaj de mână gratuit, însă depășirea dimensiunilor specificate poate atrage după sine o taxă de supradimensionare percepută la aeroport; asigură-te că verifici dimensiunile în prealabil pentru o îmbarcare simplă și fără probleme atât pentru ceilalți pasageri, cât și pentru agenții de la poartă. Articolele duty-free achiziționate după controlul de securitate sunt permise la bord.

Pentru bagajele de cală, pasagerii au opțiunea de a achiziționa până la șase piese de bagaj online, prin intermediul call center-ului sau la aeroport. Bagajul tău de cală nu poate depăși 149 de centimetri în lățime, 119 în înălțime și 171 în lungime. Bagajele înregistrate pot fi de 10, 20, 26 sau 32 de kilograme.

Pentru informații suplimentare, asigură-te că citești toți termenii și condițiile relevante, precum și întrebările frecvente, disponibile pe wizzair.com sau prin intermediul aplicației pentru mobil a Wizz Air.

Continue Reading

On The Go

Cifre din călătorii

Published

on

Zanzibar

O vacanță se poate rezuma ușor în cifre: mii de poze făcute, zeci de muzee, plaje, orașe văzute. Tocmai de aceea am căutat și noi cifre interesante din lumea călătoriilor.

Cel mai mare vas de croazieră, cea mai lungă petrecere aniversară în avion sau cel mai lung voiaj de nuntă. Iată 8 cifre interesante din lumea fabuloasă a călătoriilor din întreaga lume.

43.000

de kilometri a parcurs germanca Christine Thürmer pe jos în cei 15 ani de când a fost dată afară de la serviciu. Cel mai mult i-a plăcut în Europa de Est pe traseul de drumeție E3, care are o lungime de aproape 7.000 de kilometri, și care trece inclusiv prin România.

15:45,38

de ore a durat cel mai rapid tur prin toate cele 270 de stații de metrou din Londra. Recordul a fost stabilit de Andi James (Finlanda) și Steve Wilson (UK), iar dacă vrei să bați acest record când ești într-un city break la Londra, caută pe google „London Tube Challenge“ și vezi exact care este regulamentul. Actualul record datează din 21 mai 2015.

46

de ore și-a aniversat Sven Hagemeier, în 2014, ziua de naștere. Pentru asta a zburat în zona liniei internaționale de demarcație a datei, din Noua Zeelandă, spre Australia și Hawaii. Astfel, ziua sa de naștere a durat în total 46 de ore. Linia internațională a datei funcționează ca o “linie de demarcație” care separă două date calendaristice consecutive.

1300

de ani de când funcționează hotelul japonez Nishiyama Onsen Keiunkan. O casă cu tradiție care chiar își merită numele 😉

234

de alpiniști au creat un adevărat blocaj pe data de 19 mai 2012 în încercarea lor de a cuceri Muntele Everest.

34

de ani au trecut de când elvețienii Emil și Liliana Schmid călătoresc prin lume cu o Toyota Land Cruiser fără să facă nimic altceva.

6870

de turiști se pot îmbarca pe Symphony of the Seas cel mai mare vas de croazieră din lume care are o lungime de 362 de metri. Adică lungimea este la fel de mare cam ca înălțimea clădirii Empire State Building.

42

de zile, 16 ore, 40 de minute și 35 de secunde. De atât a avut nevoie francezul François Gabart, în 2017, pentru a face înconjurul lumii singur cu un trimaran.

Tu cu ce cifre te lauzi din vacanță?

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Continue Reading
Evenimente26 June 2024

Descoperă frumusețile din Sibiu la volanul unei mașini clasice sau electrice

Trei zile pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Asta înseamnă Transylvania Classic, un eveniment dedicat vehiculelor istorice și...

City Break18 June 2024

Un tur prin Stuttgart la volanul unui Porsche

Stuttgart este capitala regiunii Baden-Württemberg și “casa” constructorului de mașini Porsche. Si este o destinație ideală pentru un city break....

Foto: Primăria Municipiului Sibiu Foto: Primăria Municipiului Sibiu
City Break18 June 2024

Unde stai, mănânci, te relaxezi și te distrezi în… Sibiu

Orașul Sibiu este oricând o alegere bună pentru o evadare de weekend. Așa că îți dăm câteva ponturi pentru ca...

Târguri de Crăciun Târguri de Crăciun
Destinations12 December 2023

6 târguri de Crăciun din Europa unde poți ajunge cu un zbor Wizz Air

Ți-ai propus să ajungi la cât mai multe târguri de Crăciun anul acesta? Atunci notează 6 destinații unde poți ajunge...

City break la Istanbul City break la Istanbul
City Break30 October 2023

Toamna este anotimpul perfect pentru un city break la Istanbul

Ai chef să evadezi pentru câteva zile? Atunci trebuie să știi că toamna este anotimpul perfect pentru un city break...

Pe malurile Dunării la Budapesta Pe malurile Dunării la Budapesta
City Break20 October 2023

O zi pe malurile Dunării la Budapesta

Dunărea împărțea pe vremuri cele două orașe Buda și Pesta. Acum, cele două maluri sunt locul preferat pentru turiștii care...

5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break13 October 2023

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

Destinations20 July 2022

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

Evenimente22 May 2022

Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu

Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la...

Norway postcards cu un BMW X3 Norway postcards cu un BMW X3
Destinations03 February 2020

Norway postcards cu un BMW X3

“Traveller’s tales” a explorat frumuseţea Norvegiei în cel de-al patrulea proiect de scurtmetraj în colaborare cu BMW. Şosele neîntrerupte care...

Trending