Rămâneți conectați

On The Go

Cifre din călătorii

Publicat

pe

Cifre din călătorii

O vacanță se poate rezuma ușor în cifre: mii de poze făcute, zeci de muzee, plaje, orașe văzute. Tocmai de aceea am căutat și noi cifre interesante din lumea călătoriilor.

Cel mai mare vas de croazieră, cea mai lungă petrecere aniversară în avion sau cel mai lung voiaj de nuntă. Iată 8 cifre interesante din lumea fabuloasă a călătoriilor din întreaga lume.

43.000

de kilometri a parcurs germanca Christine Thürmer pe jos în cei 15 ani de când a fost dată afară de la serviciu. Cel mai mult i-a plăcut în Europa de Est pe traseul de drumeție E3, care are o lungime de aproape 7.000 de kilometri, și care trece inclusiv prin România.

15:45,38

de ore a durat cel mai rapid tur prin toate cele 270 de stații de metrou din Londra. Recordul a fost stabilit de Andi James (Finlanda) și Steve Wilson (UK), iar dacă vrei să bați acest record când ești într-un city break la Londra, caută pe google „London Tube Challenge“ și vezi exact care este regulamentul. Actualul record datează din 21 mai 2015.

46

de ore și-a aniversat Sven Hagemeier, în 2014, ziua de naștere. Pentru asta a zburat în zona liniei internaționale de demarcație a datei, din Noua Zeelandă, spre Australia și Hawaii. Astfel, ziua sa de naștere a durat în total 46 de ore. Linia internațională a datei funcționează ca o „linie de demarcație” care separă două date calendaristice consecutive.

1300

de ani de când funcționează hotelul japonez Nishiyama Onsen Keiunkan. O casă cu tradiție care chiar își merită numele 😉

234

de alpiniști au creat un adevărat blocaj pe data de 19 mai 2012 în încercarea lor de a cuceri Muntele Everest.

34

de ani au trecut de când elvețienii Emil și Liliana Schmid călătoresc prin lume cu o Toyota Land Cruiser fără să facă nimic altceva.

6870

de turiști se pot îmbarca pe Symphony of the Seas cel mai mare vas de croazieră din lume care are o lungime de 362 de metri. Adică lungimea este la fel de mare cam ca înălțimea clădirii Empire State Building.

42

de zile, 16 ore, 40 de minute și 35 de secunde. De atât a avut nevoie francezul François Gabart, în 2017, pentru a face înconjurul lumii singur cu un trimaran.

Tu cu ce cifre te lauzi din vacanță?

Citește și: Turiștii prezenți la Săptămâna Haferland 2019 pot deveni sași pe tot parcursul festivalului

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

On The Go

Companiile aeriene se pregătesc pentru reluarea zborurilor

Publicat

pe

Companiile aeriene se pregătesc pentru reluarea zborurilor

La nivel mondial toate companiile aeriene se pregătesc să-și reia încet, încet zborurile. Și toate sunt pregătite cu măsuri speciale pentru a respecta regulile impuse pentru a preveni răspândirea virusului Sars-COV-2.

Companiile aeriene au fost printre cele mai afectate din cauza pandemiei de COVID-19 și așteaptă acum ridicarea restricțiilor pentru a relua zborurile. Dar și aici trebuie respectate anumite măsuri pentru siguranța pasagerilor și pentru a preveni răspândirea virusului Sars-COV-2.

Fiecare companie are propriile reguli așa că este bine, mai mult ca niciodată, să verifici exact care sunt condițiile pe care trebuie să le respecți când călătorești.

La bordul avioanelor este obligatoriu ca echipajul și pasagerii să poarte marcă și se vor lua măsuri sporite de igienă. La unele companii, echipajul de bord va folosi un echipament special de protecție.

La bordul avioanelor vor fi dezinfectate frecvent scaunele, centurile de siguranță, măsuțele și spătarele scaunelor. În toalete există dozatoare cu soluții dezinfectate, iar servirea de mâncare și băuturi se va face în regim de autoservire sau, la unele companii aeriene, se va renunța complet la acest lucru.

De asemenea, este interzisă schimbarea locurilor în avion și pe unele dintre avioane nu se poate merge nici măcar la toaletă fără acordul echipajului de cabină.

Indiferent de politica avută până acum de fiecare companiei aeriană, de acum vei putea urca la bordul avionului cu un singur bagaj de mână. Este important să verifici, acum mai mult ca oricând, politica fiecărei companii aeriene cu care zbori pentru a evita problemele în momentul îmbarcării.

Curățarea și dezinfectarea suprafețelor din avion se va face inclusiv în timpul zborului, dacă acesta este mai lung de o oră și jumătate. Astfel, pe aceste zbonuri va exista un asistent al echipei de cabină care se va ocupa de dezinfectarea toaletelor la fiecare 45 de minute.

Unele companii vor oferi pasagerilor, la check-in, un kit gratuit care conține mască, mănuși și soluții dezinfectante.

Kit igienă Emirates

O altă măsură este și verificarea temperaturii tuturor pasagerilor de la bord.

Unele dintre companii au conceput uniforme speciale pentru echipajul de cabină care seamănă puțin cu combinezoanele cosmonauților. Totul pentru a oferi pasagerilor un sentiment crescut de siguranță.

Air Asia

Este clar că, cel puțin în următoarea perioadă, zborul cu avionul nu va mai fi la fel ca înainte, dar, pe de altă parte, este important că, o dată cu ridicarea restricțiilor, companiile aeriene vor zbura din nou.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare

On The Go

Grecia își va redeschide granițele începând din 15 iunie pentru turiștii din 29 de țări, iar România este pe această listă

Publicat

pe

Grecia își va redeschide granițele începând din 15 iunie

Începând din 15 iunie, Grecia își va redeschide granițele pentru turiștii din 29 de țări. România este pe această listă, așa că iată ce trebuie să știi dacă vrei să pleci în vacanță în Grecia.

Grecia își va redeschide granițele începând din 15 iunie pentru turiștii din 29 de țări, iar România este pe această listă.

Astfel, turiștii din Albania, Australia, Austria, Macedonia, Bulgaria, Germania, Danemarca, Elveția, Estonia, Japonia, Israel, China, Croatia, Cipru, Letonia, Liban, Lituania Malta, Muntenegru, Noua Zeelandă, Norvegia, Coreea de Sud, Ungaria, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Cehia și Finlanda pot vizita Grecia din 15 iunie fără restricții.

Astfel, în perioada 15 – 30 iunie zborurile internaționale pot ateriza pe aeroporturile din Atena și Salonic. Dacă ajungi în Grecia de pe un aeroport care nu se află pe lista EASA ca fiind într-o zonă de mare risc cu posibilitate crescută de infectare, atunci poți intra fără restricții. Există însă posibilitatea să fii supus aleator unui test pentru depistarea COVID-19.

În schimb, turiștii care ajung în Grecia de pe un aeroport care se află pe lista roșie a celor de la EASA vor fi testați sigur la sosire și obligați să stea la un hotel desemnat pentru o noapte. Dacă testul este negativ, atunci vor intra în auto-carantină timp de 7 zile. Dacă testul este pozitiv la COVID-19 vor sta în carantină impusă, sub supraveghere, timp de 14 zile.

Începând cu data de 1 iulie zborurile internaționale pot ateriza pe toate aeroporturile din Grecia. Turiști pot fi testați aleatoriu la intrarea în țară.

Începând din 15 iunie vor fi permise și intrări pe cale rutieră dinspre Albania, Macedonia și Bulgaria. Și în acest caz, turiștii pot fi testați aleatoriu în momentul intrării în Grecia. De la 1 iulie vor fi deschise toate granițele rutiere.

Intrările în țară pe mare vor fi permise doar din data de 1 iulie și în acest caz turiștii putând fi testați aleatoriu în momentul intrării în Grecia.

Dacă totuși vrei să ajungi în Grecia mai devreme de data de 15 iunie, trebuie să ții cont că zborurile internaționale pot ateriza doar pe aeroportul din Atena și toți cei care intră în țară vor fi testați și obligați să stea o noapte la hotel. Dacă testul este negativ, atunci va trebui să stai în auto-carantină timp de 7 zile.

Dacă testul este pozitiv la COVID-19 vei sta în carantină impusă, sub supraveghere, timp de 14 zile.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare

On The Go

Wizz Air lansează cursa București – Salzburg din 2 iulie

Publicat

pe

WIzz Air - Salzburg

Wizz Air adaugă orașul Salzburg pe lista de destinații și începând din 2 iulie vor fi două zboruri pe săptămână pe ruta București – Salzburg.

 Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low cost din Europa Centrală și de Est și cel mai verde transportator aerian din Europa*, a anunțat astăzi adăugarea orașului Salzburg în rețeaua sa extinsă de destinații.

Începând cu luna iulie, pasagerii pot călători de la Aeroportul Salzburg spre Belgrad, București, Larnaca, Kiev, Skopje și Tuzla. Locurile pe noile zboruri pot fi deja rezervate pe wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil a companiei aeriene de la doar 14,99 EUR.

Lansarea operațiunilor Wizz Air pe aeroportul din Salzburg stă la baza angajamentului companiei aeriene pe termen lung față de Austria. Cei doi ani de operațiuni de succes și cei peste 3 milioane de pasageri din Viena au dovedit că Wizz Air oferă servicii foarte competitive și populare în Austria.

Bazându-se pe acest succes și pe cererea în creștere a pieței, compania aeriană adaugă Salzburg la rețeaua de rute în continuă creștere și aduce oportunități de călătorie accesibile la Salzburg și în regiune. Rutele anunțate vor adăuga anual peste 200 de mii de locuri Aeroportului Salzburg și vor conecta orașul și regiunea cu destinațiile care nu au fost în prezent deservite. Compania aeriană va contribui la dezvoltarea turismului din regiune, oferind în același timp oportunități de călătorie de înaltă calitate.

Noile rute Wizz Air din Salzburg sunt:

DestinațieZile de operareDată de începereTarife de la**
Belgradmiercuri, duminică1 iulie 202024,99 EUR
Bucureștijoi, duminică2 iulie 202019,99 EUR
Kievmiercuri, duminică1 iulie 202019,99 EUR
Skopjemiercuri, duminică1 iulie 202019,99 EUR
Tuzlajoi, duminică2 iulie 202014,99 EUR
Larnacamarți, sâmbătă4 iulie 202019,99 EUR

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare
Advertisement
5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break09 mai 2020

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

Destinations04 mai 2020

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

Amsterdam Amsterdam
City Break26 februarie 2020

Recomandări pentru un weekend la Amsterdam

Cu o serie de muzee spectaculoase, teatre, restaurante, baruri, concerte în fiecare weekend, și nu doar atât, Amsterdam este destinația...

Foto: Primăria Municipiului Sibiu Foto: Primăria Municipiului Sibiu
City Break25 februarie 2020

Unde stai, mănânci, te relaxezi și te distrezi în… Sibiu

Orașul Sibiu este oricând o alegere bună pentru o evadare de weekend. Așa că îți dăm câteva ponturi pentru ca...

Praga Praga
City Break24 februarie 2020

Recomandări pentru o zi de vis în Praga

Chiar și toamna, capitala Cehiei este un loc numai bun pentru a fi explorat, fiind plin cu muzee, cafenele și...

Istanbul Istanbul
City Break24 februarie 2020

Istanbul în 48 de ore! Ce să nu ratezi în orașul-minune al Turciei

Să spunem că ai doar 48 de ore la dispoziție să vizitezi Istanbul, o destinație de vis pentru care în...

Norway postcards cu un BMW X3 Norway postcards cu un BMW X3
Destinations03 februarie 2020

Norway postcards cu un BMW X3

„Traveller’s tales” a explorat frumuseţea Norvegiei în cel de-al patrulea proiect de scurtmetraj în colaborare cu BMW. Şosele neîntrerupte care...

Stockholm Stockholm
City Break20 ianuarie 2020

Recomandări pentru o zi de vis în Stockholm

Stockholm, capitala Suediei, este o destinație interesantă pentru un city break. Găsești aici o arhitectură inedită, experiențe culturale și culinare....

Un road trip cu noul Opel Astra Un road trip cu noul Opel Astra
Destinations12 ianuarie 2020

Un road trip cu noul Opel Astra pe drumurile din landul german Hessa

Un city break la Frankfurt nu este niciodată o idee rea, mai ales dacă ai de gând să și ieși...

City Break18 decembrie 2019

11 târguri de Crăciun din Europa la care trebuie să ajungi iarna aceasta

Dacă îţi place atmosfera de Crăciun, cu luminiţe, colinde și goana după cadouri pentru toţi cunoscuţii, atunci cu siguranţă un...

Advertisement

Trending