Rămâneți conectați

On The Go

Zile libere în 2020

Publicat

pe

Zile libere în 2020

Sărbătorile legale sunt pretextul perfect pentru o mini-vacanță. Vezi ce zile libere ai în 2020, adaugă una-două zile din concediul de odihnă și vei avea câteva momente spectaculoase și anul acesta.

Cu siguranță ai profitat la maximum de primele două zile libere din 2020 și ți-ai prelungit puțin vacanța de sărbători. Anul acesta zilele de 1 și 2 ianuarie a fost miercuri și joi, dar cel mai probabil ți-ai luat liber și pe 3, vineri, pentru a avea aproape o săptămână liber.

Iată însă și care sunt celelalte zile libere în 2020, zile pe care le poți cupla cu una – două zile de concediu pentru o mini-vacanță perfectă.

Prima oportunitate este tot în ianuarie, când Ziua Unirii Principatelor Române (24 ianuarie) cade vineri. Deci ai deja o mini-vacanță asigurată dacă vrei să pleci undeva la schi.

Apoi urmează weekendul de Paște în care avem liber pe 17 aprilie, în Vinerea Mare, dar și pe 20 aprilie, luni, în a doua zi de Paște.

1 mai (Ziua Muncii ) este vineri așa că se prefigurează un weekend prelungit la mare, iar la finalul lunii mai poți programa o ieșire pentru că 1 iunie (Ziua Copilului) este luni.

Avem liber și de Rusalii (7 – 8 iunie – duminică – luni).

Pe 15 august avem Adormirea Maicii Domnului, e liber, dar este într-o sâmbătă așa că nu prea se leagă cu nimic.

În schimb, de Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie, care este luni, poți programa o nouă mini-vacanță. Mai ales că va fi liber și pe 1 decembrie, marți, de Ziua Naţională a României.

În 2020, prima și a doua zi de Crăciun sunt pe 25 decembrie (vineri) și 26 decembrie (sâmbătă).

Acum că știi care sunt zile libere în 2020 poți să începi să-ți faci planurile. Adaugă una sau două zile din concediul tău de odihnă în perioadele de mai sus și vei putea da fuga într-un city break care să te mai scoată din rutina zilnică.

Și, nu uita, cu cât plănuiești din timp aceste mici escapade, cu atât mai ieftine vor fi biletele de avion și chiar camerele la hotel.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

On The Go

Precizări MAE referitoare la situația de la punctul de frontieră dintre Bulgaria și Grecia (Kulata – Promachonas)

Publicat

pe

Kulata-Promachonas vamă rutieră deschisă

În continuarea precizărilor transmise referitoare la întârzierile înregistrate la punctul de frontieră dintre Bulgaria și Grecia (Kulata – Promachonas), odată cu instituirea, la 1 iulie, a noilor reguli privind intrarea cetățenilor străini în Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Ministerul Afacerilor Externe a reluat în regim de urgență demersurile pe lângă Ministerul de externe elen, atât prin intermediul Ambasadei României la Atena, cât și pe lângă Ambasada Greciei la București, solicitând autorităților elene atât identificarea în cel mai scurt timp a unor soluții care să permită fluidizarea traficului în punctul de frontieră Kulata – Promachonas, inclusiv prin suplimentarea personalului și a echipamentelor de testare, cât și clarificarea în cel mai scurt timp a statutului punctului de frontieră Makaza.

De asemenea, reprezentanții misiunilor diplomatice ale României la Atena și Sofia, cât și cei ai Consulatului General al României la Salonic sunt în dialog constant cu autoritățile elene.

Ca și în zilele precedente, reprezentanți ai Ambasadei României la Sofia, precum și ai oficiului consular de la Salonic sunt prezenți în punctul de frontieră pentru a se asigura că cetățenii români primesc asistență consulară, dacă este cazul.

Potrivit informațiilor comunicate de Ambasada României la Sofia, la acest moment, coloana de autovehicule aflată în așteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde pe o lungime de aproximativ 12 kilometri, timpul de așteptare fiind de aproximativ 6 ore. Aglomerația din punctul de frontieră este generată de faptul că autoritățile elene testează toți cetățenii statelor non-UE.

Ca urmare a demersurilor efectuate de partea română, autoritățile elene au reluat procedura stabilită anterior de separare a fluxului de acces pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE. De asemenea, la acest moment, procedurile de verificare a formularelor electronice sunt desfășurate simultan pe patru fluxuri, iar procedurile de testare de către trei echipe.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că potrivit datelor oficiale comunicate de autoritățile locale ieșirea de pe teritoriul Republicii Elene se mai poate efectua, în prezent, prin punctele de frontieră terestră – Promachonas (Serres) – Kulata (Bulgaria); Nymfeia (Komotini) – Makaza (Bulgaria); Evzoni (Kilkis) – Bogoroditsa (Macedonia de Nord), cu mențiunea că ultimele două puncte de frontieră pot fi închise în orice moment, fără preaviz.

Ministerul Afacerilor Externe continua să urmărească îndeaproape evoluțiile cu privire la tranzitul cetățenilor români prin punctul de trecere al frontierei menționat și continuă dialogul susținut cu autoritățile elene pentru identificarea de soluții necesare reducerii timpului de așteptare și prevenirea unor astfel de situații în perioada următoare. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menționează că autoritățile elene competente pot modifica fără preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Totodată, pentru a evita timpi suplimentari de așteptare la frontieră, Ministerul Afacerilor Externe subliniază că este important ca cetățenii români să completeze formularul electronic (Passenger Locator Form) disponibil la adresa https://travel.gov.gr, cu cel puțin 48 de ore anterior deplasării și să obțină în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontieră.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare

On The Go

Grecia acoperă costurile legate de o eventuală îmbolnăvire cu COVID-19 în timpul vacanței

Publicat

pe

Grecia acoperă costurile legate de o eventuală îmbolnăvire cu COVID-19 în timpul vacanței

Autoritățile din Grecia au anunțat că vor suporta costurile cu îngrijirile medicale și carantina pentru turiștii depistați pozitiv la COVID-19.

Turiștii care ajung în Grecia pot fi testați pentru COVID-19, iar dacă testul este pozitiv vor fi carantinați într-un hotel desemnat, dacă nu este nevoie de alte îngrijiri medicale.

Agenția Națională de Sănătate Publică din Grecia va decide unde se va sta în carantină, opțiunile fiind într-un hotel desemnat special sau chiar hotelul unde este cazat turistul dacă există camere alocate special pentru acest lucru. Carantina este de 14 zile sau până când testul la COVID-19 este negativ.

În cazul în care turistul depistat pozitiv este simptomatic și are nevoie de îngrijiri medicale, acesta va fi dus la unul dintre spitalele din regiune care preiau cazuri de COVID-19.

Costurile pentru serviciile medicale sunt suportate de autoritățile din Grecia, dacă turistul nu dispune de asigurare medicală. Dacă turistul este dintr-o țară a Uniunii Europene toate costurile vor fi suportate în concordanță cu prevederile și legislația din UE.

Chiar dacă autoritățile elene au anunțat că vor suporta toate costurile pentru turiștii care se îmbolnăvesc pe teritoriul Greciei de COVID-19 vă recomandă să încheiați și o asigurare suplimentară de sănătate care să includă și evenimentele cauzate de izolare sau carantină și cele cauzate de diagnosticarea cu COVID-19.

De exemplu, Groupama Asigurări oferă asigrare medicală pentru călătoriile în străinătate care acoperă și aceste cazuri.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare

On The Go

Wizz Air anunță reduceri de 20% pentru bilete către orice destinație

Publicat

pe

20% reducere la biletele spre și dinspre Londra la Wizz Air

Wizz Air a anunțat că oferă astăzi un discount de 20% pentru toate zborurile, indiferent de destinație.

Promoția e valabilă pentru toți clienții (vineri, 3 iulie, până la 23:59 ora Europei Centrale și de Est) pentru toate rutele, zborurile putând avea loc la orice dată. Rezervările se pot efectua pe wizzair.com sau prin aplicația de mobil WIZZ.

Reducerea de 20% se aplică tarifului, dar nu include taxa de administrare. Reducerea de 20% se aplică tuturor zborurilor, pentru toate destinațiile. Această promoție este valabilă pe data de 03 iulie, de la 00:00 la 23:59, ora Europei Centrale și de Est. Perioada de călătorie este nelimitată.

Prețul se aplică numai pentru rezervările efectuate pe wizzair.com sau prin intermediul aplicației WIZZ pentru mobil. Promoția nu se aplică rezervărilor de grup.

Wizz Air le recomandă pasagerilor să adauge opțiunea WIZZ Flex la rezervare, pentru a avea o măsură suplimentară de protecție. Procedând astfel, pasagerii își pot anula zborul cu până la 3 ore înainte de plecare fără nicio taxă și vor primi 100% din tariful inițial rambursat imediat sub formă de credit și pot schimba datele și chiar rutele de oricâte ori doresc.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare
Advertisement
5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break09 mai 2020

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

Destinations04 mai 2020

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

Amsterdam Amsterdam
City Break26 februarie 2020

Recomandări pentru un weekend la Amsterdam

Cu o serie de muzee spectaculoase, teatre, restaurante, baruri, concerte în fiecare weekend, și nu doar atât, Amsterdam este destinația...

Foto: Primăria Municipiului Sibiu Foto: Primăria Municipiului Sibiu
City Break25 februarie 2020

Unde stai, mănânci, te relaxezi și te distrezi în… Sibiu

Orașul Sibiu este oricând o alegere bună pentru o evadare de weekend. Așa că îți dăm câteva ponturi pentru ca...

Praga Praga
City Break24 februarie 2020

Recomandări pentru o zi de vis în Praga

Chiar și toamna, capitala Cehiei este un loc numai bun pentru a fi explorat, fiind plin cu muzee, cafenele și...

Istanbul Istanbul
City Break24 februarie 2020

Istanbul în 48 de ore! Ce să nu ratezi în orașul-minune al Turciei

Să spunem că ai doar 48 de ore la dispoziție să vizitezi Istanbul, o destinație de vis pentru care în...

Norway postcards cu un BMW X3 Norway postcards cu un BMW X3
Destinations03 februarie 2020

Norway postcards cu un BMW X3

„Traveller’s tales” a explorat frumuseţea Norvegiei în cel de-al patrulea proiect de scurtmetraj în colaborare cu BMW. Şosele neîntrerupte care...

Stockholm Stockholm
City Break20 ianuarie 2020

Recomandări pentru o zi de vis în Stockholm

Stockholm, capitala Suediei, este o destinație interesantă pentru un city break. Găsești aici o arhitectură inedită, experiențe culturale și culinare....

Un road trip cu noul Opel Astra Un road trip cu noul Opel Astra
Destinations12 ianuarie 2020

Un road trip cu noul Opel Astra pe drumurile din landul german Hessa

Un city break la Frankfurt nu este niciodată o idee rea, mai ales dacă ai de gând să și ieși...

City Break18 decembrie 2019

11 târguri de Crăciun din Europa la care trebuie să ajungi iarna aceasta

Dacă îţi place atmosfera de Crăciun, cu luminiţe, colinde și goana după cadouri pentru toţi cunoscuţii, atunci cu siguranţă un...

Advertisement

Trending