Connect with us

Destinations

Unde alergăm în vacanță: Tel Aviv și Eilat

Published

on

Unde alergăm în vacanță: Tel Aviv și Eilat

Dacă îți alegi vacanța în funcție de locurile de alergare, atunci, împreună cu Wizz Air, îți recomandăm două destinații din Israel, unde te poți menține în formă și continua antrenamentele de alergare.

Dacă te-ai săturat de frig și vreme rea, este timpul să iei o vacanță… sau măcar un city break, într-un loc în care temperaturile sunt foarte plăcute acum.

Sperăm însă să nu uiți de antrenamente nici măcar în aceste mici escapade și de aceea îți recomandăm câteva locuri în care poți ieși la alergare dacă alegi ca destinație orașele Tel Aviv sau Eilat.

UNDE ALERGI ÎN TEL AVIV

Unde alergam in Tel Aviv

Tel Aviv este un oraș încântător, dinamic, multicultural, fiind unul dintre centrele financiare importante din Orientul Mijlociu. Pentru alergători, principala atracție este dată de poziționarea sa la Marea Mediterană. În Tel Aviv, există multiple opțiuni dacă îți dorești să ieși la alergare.

PROMENADA

Promenada - Tel Aviv

De-a lungul plajei Mediteranei propune un circuit de 8 kilometri, perfect pentru antrenamentul alergătorilor, profesioniști sau amatori. Promenada se întinde între Portul Tel Aviv, în nord, și vechiul port Jaffa, în sud, iar printre atracțiile acestei rute de alergare se numără superbul parc Charles Clore, Biserica Sfântului Arhanghel Mihai și Portul Nou. Promenada de-a lungul Mediteranei poate fi destul de aglomerată în weekend, dar după-amiaza spre seară oferă imagini spectaculoase ale asfințitului. Și plaja este o opțiune excelentă pentru alergători, fiind largă, cu nisip compact și de bună calitate.

PARCUL YARKON

Parcul Yarkon - Tel Aviv

Alături de râul Yarkon, oferă una dintre cele mai plăcute experiențe pentru alergători. Alergătorii experimentați au ocazia să opteze pentru un circuit de 12 kilometri, pornind din parc, din apropierea Universității din Tel Aviv, către portul Tel Aviv.

Pentru o alergare de plăcere, vă recomandăm partea estică a parcului Yarkon, foarte verde și încântătoare, ce include Grădina cu Roci (una dintre cele mai mari de acest gen din lume) și Grădina Tropicală.

În partea vestică a parcului, care se învecinează cu marea, se găsește Sportec, un centru pentru sporturi în aer liber ce include un perete pentru cățărări, terenuri de baschet și role, trambuline pentru exerciții.

BULEVARDUL ROTHSCHILD (sau Sderot Rothschild)

Bulevardul ROTHSCHILD - Tel Aviv

Este una dintre celebrele artere din centrul orașului Tel Aviv. Este o opțiune excelentă de a descoperi orașul, împreună cu bulevardul Chen, oferind o rută de 3 kilometri de alergare bine delimitată pe centrul străzii.

Puteți porni de la nord, din Piața Rabin (denumită astfel în onoarea primministrului israelian asasinat în 1995), spre sud, pe bulevardul Chen, virând într-un kilometru pe bulevardul Rothschild, printre parcurile, restaurantele și magazinele încântătoare aflate de-a lungul bulevardului (alergarea de dimineață poate constitui și o tură de recunoaștere pentru o sesiune de shopping ulterioară – unele dintre cele mai frumoase boutique- uri din Tel Aviv sunt situate pe acest bulevard Rothschild).

Spre capătul sudic al bulevardului, se află câteva dintre cele mai importante monumente ale orașului, precum Muzeul Independenței, Galeria de Artă Alon Segev, Sinagoga Kol Yehuda, Marea Sinagogă datând din 1920, Ministerul Apărării și Stadionul Bloomfield.

HERZLIYA

HERZLIYA - Tel Aviv

Este un cartier prosper din Tel Aviv cu numeroase zone rezidențiale, excelente pentru alergare, fiind mai puțin aglomerate decât centrul orașului. Tot aici, se găsește Parcul Herzliya, un spațiu verde în mijlocul orașului, care oferă o pistă specială pentru alergare de 1 kilometru.

CUM AJUNGI LA TEL AVIV

Wizz Air - Tel Aviv

WIZZ AIR propune un zbor zilnic București – Tel Aviv, cu prețuri începând de la 229 lei pe segment, toate taxele incluse; trei zboruri pe săptămână Cluj-Napoca – Tel Aviv, de la 129 lei, pe segment, toate taxele incluse, și câte două zboruri pe săptămână Craiova – Tel Aviv (104 lei, pe segment, toate taxele incluse), Iași – Tel Aviv (119 lei , pe segment, toate taxele incluse) și Timișoara – Tel Aviv (149 lei per segment).

Dacă ești pasionat de alergare, citește și RUNNING MAG!

UNDE ALERGI ÎN EILAT

Cele mai cool locuri de alergare din Eilat

Eilat este destinația perfectă pentru cei aflați în căutarea unei vacanțe minunate pe coasta de sud a Israelului sau a unei escapade călduroase în mijlocul iernii. Apele turcoaz ale Mării Roșii oferă numeroase oportunități de distracție, precum snorkeling, scufundări sau înot, dar și activități în peisajul deșertic spectaculos.

PLAJA HASH’HAFIM

Plaja HASH’HAFIM

Pentru cei care preferă să iasă la alergare dimineața, pe răcoare, înainte de micul dejun, plaja este locul ideal pentru antrenament. Plaja HaSh’hafim (Plaja Pescărușilor), situată în punctul nordic al țărmului, acoperită cu nisip și pietriș fin, oferă un cadru liniștit, perfect pentru alergarea matinală.

Pentru un traseu mai lung, descoperă și Sun Bay Beach, aflată în imediata vecinătate. Aceasta este mai retrasă și mai puțin populată. Dacă vrei să combini alergarea cu experiența interacțiunii cu delfinii, atunci trebuie să alegi Dolphin Reef Beach.

PARCUL NAȚIONAL TIMNA

Parcul Timna

Este situat la 25 de kilometri nord de Eilat, în deșertul Negev, reprezentând una dintre cele mai importante atracții turistice din sudul Israelului, cu o istorie și un relief uimitoare, incluzând un lac, prima mină de cupru din lume, muntele Timna.

În parc, sunt delimitate diferite tipuri de trasee turistice, mai lungi sau mai scurte, pe care le puteți aborda în alergare în funcție de nivelul de pregătire. Puteți admira astfel natura sălbatică, flora specifică, care s-a adaptat condițiilor dificile din deșert, un spectacol natural excepțional. Sunt disponibile zilnic transferuri organizate din Eilat în Parcul Național Timna.

GRĂDINA BOTANICĂ

Gradina Botanica Eilat

Este un loc liniștit în care te poți retrage pentru o scurtă alergare în mijlocul naturii. Grădina Botanică a fost creată într-o fostă bază militară, făcând parte din prima fermă organică din Israel.

În interior, se regăsesc plante din toată lumea, mici râuri artificiale și cascade, chiar și o pădure tropicală. Aflată în interiorul grădinii, nu îți vine să crezi că aceasta este situată în deșert, beneficiind foarte rar de ploi.

CUM AJUNGI LA EILAT

Wizz Air Eilat

WIZZ AIR ppropune două zboruri pe săptămână (miercuri și duminică în sezonul de iarnă) București – Eilat, la un preț începând de la 69 de lei pe segment, toate taxele incluse.

Citește și: Unde alergăm în vacanță: Billund și Oslo

Urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Destinations

Vrei să te simți ca James Bond pentru o zi? Vizitează Sölden, cea mai tare stațiune de schi din Alpii Austriei

Published

on

James Bond - 007 Elements Solden

Începe sezonul de schi și acum poți combina pasiunea ta pentru sporturile de iarnă cu pasiunea pentru filmele cu James Bond.

Austria este mereu o idee bună, iar dacă vrei să te simți ca într-unul din filmele cu James Bond, Muntele Gaislachkogl din Alpii Austriei este locația ideală pentru o experiență ca în peliculele cu Agentul 007.

De ce? Pentru că aici se află restaurantul Q, la 3.048 de metri înălțime, folosit ca locație de filmare pentru “Spectre”.

Complexul 007 Elements este spectaculos

Pe lângă restaurant, când vei ajunge în vârful muntelui vei găsi o adevărată fortăreață James Bond. 007 Elements este un complex de 1.300 de metri pătrați construit în stânca muntelui, având chiar și o intrare de tip tunel exact ca cea din prima scenă a filmului.

În interiorul centrului, vizitatorii sunt inițiați într-o experiență multi-senzorială, putând vizita celebrele săli M de briefing, laboratorul tehnologic Q, acolo unde se află și modelele Jaguar I-PACE din film, dar și alte vehicule și recuzita folosită pe platourile de filmare din cadrul peliculelor.

James Bond - 007 Elements
La 007 Elements poți să retrăiești, la fel ca James Bond, scene memorabile din Spectre

Jaguar și Land Rover sunt mașinile oficiale ale lui James Bond în Spectre

Cu ajutorul celor de la Jaguar și Land Rover, vizitatorii pot admira și câteva modele de mașini cum sunt Land Rover Defender sau Sport SVR, de asemenea folosite în filmul Spectre. Pe lângă mașinile în sine, turiștii pot face cunoștință cu tehnologiile Jaguar Land Rover, cu sistemele de inteligență artificială și bateriile de 90kWh folosite pe Jaguar I-PACE electric din uluitoarea scenă de urmărire prin Roma din film.

James Bond - Spectre
Jaguar și Land Rover sunt mașinile oficiale ale lui James Bond în Spectre

Mașinile celor de la Jaguar și Land Rover au apărut în nouă filme din seria James Bond, încă de la “Octopussy” din 1983. Pe atunci, Roger Moore scăpa de o moarte sigură la bordul unui Range Rover Classic condus de Bianca (Tina Hudson).

Dacă vei privi pe fereastră din interiorul centrului 007 Elements, vei putea admira autostrada și întreaga stațiune de schi Sölden. Centrul este plin de surprize care mai de care mai interesante și inedite, care cu siguranță vor fi pe placul fanilor seriei.

Centrul este opera celebrului arhitect austriac Johann Obermoser. Temperatura clădirii care adăpostește centrul de vizitare este păstrată la un grad Celsius la exterior, pentru a nu deteriora gheața permanentă de pe vârful muntelui.

Stațiunea Sölden din Austria este la 70 de minute de mers cu mașina de Innsbruck. Odată ajunși acolo, puteți lua telecabina până în vârful Muntelui Gaislachkogl, urcând în total 1.677 de metri.

007 ELEMENTS Solden Austria - James Bond
Fan James Bond? Atunci trebuie neapărat să ajungi la 007 ELements din stațiunea Solden, Austria

Urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram

Continue Reading

Destinations

6 târguri de Crăciun din Europa unde poți ajunge cu un zbor Wizz Air

Published

on

Târguri de Crăciun

Ți-ai propus să ajungi la cât mai multe târguri de Crăciun anul acesta? Atunci notează 6 destinații unde poți ajunge cu Wizz Air, iar prețul biletelor pornește de la 69 de lei.

Anul acesta, cu Wizz Air poți să te îmbarci într-o călătorie festivă de neuitat, către unele dintre cele mai încântătoare destinații din Europa, care să te aducă mai aproape de magia Crăciunului.

Iată șase târguri de Crăciun, renumite în Europa, fiecare cu farmecul și spiritul unice pe care le poți descoperi la prețuri pentru bilete începând cu 69 de lei.

Târgul de Crăciun din Basel: 23 noiembrie – 23 decembrie

Descoperă spiritul Crăciunului în Basel, în timp ce te plimbi prin piețele sale încântătoare, pline de delicii festive. Intră în atmosfera veselă a orașului, răsfață-te cu bunătăți delicioase și cumpără cadouri unice de sărbători. Asigură-ți locurile de avion pentru doar 99 RON și lasă magia Crăciunului să înceapă.

Târgul de Crăciun din Berlin: 27 noiembrie – 31 decembrie

Berlinul prinde viață în perioada sărbătorilor cu un târg de Crăciun unică. Explorează piețele festive ale orașului, gustă din bunătățile tradiționale și bucură-te de decorațiunile strălucitoare. Rezervă-ți zborul pentru doar 69 RON și bucură-te de cadoul unui Crăciun berlinez.

Târgul de Crăciun din Bruxelles: 24 noiembrie – 31 decembrie

Bruxelles-ul se transformă într-un tărâm al minunilor de iarnă în perioada sărbătorilor. Experimentează farmecul târgului său de Crăciun, cu luminile renumite, patinoarul și mâncărurile belgiene. Fă-ți sezonul mai luminos cu un zbor la 99 RON.

Târgul de Crăciun din Copenhaga: 17 noiembrie – 31 decembrie

Copenhaga este un oraș plin de veselie cu ocazia sărbătorilor, datorită târgului său de Crăciun. Plimbă-te pe străzile decorate, savurează un vin fiert și explorează meșteșugurile unice. Pentru doar 99 RON, fă din Copenhaga destinația vacanței tale de iarnă.

Târgul de Crăciun din Luxemburg: 24 noiembrie – 1 ianuarie

Târgul de Crăciun din Luxemburg este o adevărată bijuterie, cunoscută pentru atmosferă și meșteșugurile artizanale. Bucură-te de festivități și creează-ți amintiri prețioase. Rezervă un zbor pentru doar 149 RON.

Târgul de Crăciun din Londra: 17 noiembrie – 1 ianuarie

Târgul de Crăciun din Londra uimește cu luminile sale, patinoarul și spiritul festiv. Explorează piețele, savurează o cacao caldă și bucură-te de o evadare magică de iarnă. Biletul tău pentru un Crăciun fermecător la Londra te așteaptă la prețul de 99 RON.

Pentru mai mult confort, Wizz Air oferă opțiunea unui Partener de călătorie flexibil. Acest serviciu îți oferă posibilitatea de a crea o nouă rezervare, fără a fi nevoie să adaugi toate numele pasagerilor în momentul rezervării, ceea ce îți permite planificarea mai ușoară a călătoriei, printr-o experiență mai flexibilă.

Foto: envato elements

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram!

Continue Reading

Destinations

30 de locuri din filmele Disney în care trebuie să ajungi neapărat

Published

on

Disney 100

Dacă vrei să intri și tu în universul magic al filmelor Dinsey, iată lista cu 30 dintre locurile care au inspirat cele mai îndrăgite filme ale sale din ultimii 100 de ani unde trebuie să ajungi și tu neapărat.

Pentru a sărbători cea de-a 100-a aniversare, The Walt Disney Company și-a deschis arhivele pentru a dezvălui o listă de 30 de locații din Europa, Orientul Mijlociu și Africa care au inspirat filmele, parcurile și inimile fanilor săi de-a lungul ultimului secol.

De la Big Ben din Londra la provincia colorată Cinque Terre din Italia, lista de repere acoperă 13 țări și prezintă locurile care au inspirat unele dintre cele mai faimoase povești Disney.

În contextul aniversării, Disney a recreat, de asemenea, scene celebre din istoria sa de 100 de ani, cu ajutorul unor fotografii exclusive, inclusiv locații precum Great Fosters, în Anglia, unde se spune că labirintul său ornamental ar fi inspirat o scenă memorabilă din Alice în Țara Minunilor.

Rebecca Cline, director al Arhivelor Walt Disney, a declarat: “Spre sfârșitul vieții sale, Walt Disney a fost distins ca fiind ” Showmanul lumii”.  A fost o distincție foarte potrivită, deoarece era fascinat și inspirat de tot ceea ce trăia și vedea, indiferent unde se afla.  Așa cum a spus el însuși cândva: “Întotdeauna, în timp ce călătorești, asimilează sunetele și priveliștile lumii.”  Iar noi toți am beneficiat de dragostea sa pentru culturile din întreaga lume.”

30 de locuri din filmele Disney pe care trebuie să le vezi

 Iată și lista celor 30 de locații care au inspirat poveștile Disney în ultimii 100 de ani, de la deșerturile arzătoare din Africa și până a ținuturile înghețate din Islanda.

Marea Britanie și Irlanda

1. Cruella (2021) / Liberty London

2. 101 Dalmațieni (1961)/ Regent’s Park, Londra 

3. Peter Pan (1953) / Big Ben, Londra 

4. Mary Poppins (1964) / St Paul’s Cathedral, Londra

5. Star Wars: Trezirea Forței (2015) / Skellig Michael, Ireland

6. Răzbunătorii: Sfârșitul jocului (2019) / St. Abbs Village, Berwickshire, Scoția

7. Winnie de Pluș (2011) / Ashdown Forest (Hundred Acre Wood), UK 

8. Neînfricata (2012)/ Calanais Standing Stones, Stornoway, Scoția

9. Alice în Țara Minunilor (1951)/ Great Fosters, UK

Franța

10. Cocoșatul de la Notre Dame  (1996) / Notre Dame Cathedral, Franța 

11. Ratatouille (2007) / Le Train Bleu, Franța

12. O Poveste Încâlcită (2010) / Mont Saint-Michel, Franța  

13. Frumoasa și Bestia (1991) / Chateau de Chambord, Franța

14. Frumoasa din Pădurea Adormită (1959) / Château de Saumur, Franța 

Spania

15. Alba ca Zăpada și cei Șapte Pitici (1937) / Alcázar de Segovia, Spania

Croația

16. Mica Sirenă (1989) / Dubrovnik, Croația 

Africa

17. Pantera Neagră (2018) / Blyde River Canyon Nature Reserve, Africa de Sud

18. Regele Leu (1994) / Masai Mara, Kenya 

Germania

19. Alba ca Zăpada și cei Șapte Pitici (1937) / The Black Forest, Germania

20. Pinocchio (1940)/ Rothenburg ob der Tauber, Germania 

21. Castelul Frumoasei Adormite din Disneyland, California / Neuschwanstein Castle, Germania

22. Capitanul America: Război Civil (2016) / Leipzig/ Halle Airport, Germania

Ungaria

23. Văduva Neagră (2021) / Budapesta, Ungaria

Islanda

24. Rogue One: O poveste Star Wars (2016) / Reynisfjara Black Sand Beach, Islanda

Italia

25. Avengers: Age of Ultron (2015) / Forte di Bard, Italia 

26. Disney and Pixar’s Luca (2021) / Cinque Terre, Italia

27. Indiana Jones și Cadranul Destinului (2023) / Ear of Dionysius, Sicilia, Italia

Grecia

28. Hercules (1997)/ Mount Olympus, Grecia 

Norvegia

29. Regatul de Gheață (2013) / Akershus Fortress, Norvegia

Iordania

30. Aladdin (2019)/ Wadi Rum, Jordan

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram!

Continue Reading
Târguri de Crăciun Târguri de Crăciun
Destinations07 November 2023

6 târguri de Crăciun din Europa unde poți ajunge cu un zbor Wizz Air

Ți-ai propus să ajungi la cât mai multe târguri de Crăciun anul acesta? Atunci notează 6 destinații unde poți ajunge...

City break la Istanbul City break la Istanbul
City Break30 October 2023

Toamna este anotimpul perfect pentru un city break la Istanbul

Ai chef să evadezi pentru câteva zile? Atunci trebuie să știi că toamna este anotimpul perfect pentru un city break...

Pe malurile Dunării la Budapesta Pe malurile Dunării la Budapesta
City Break20 October 2023

O zi pe malurile Dunării la Budapesta

Dunărea împărțea pe vremuri cele două orașe Buda și Pesta. Acum, cele două maluri sunt locul preferat pentru turiștii care...

City Break19 October 2023

Un tur prin Stuttgart la volanul unui Porsche

Stuttgart este capitala regiunii Baden-Württemberg și “casa” constructorului de mașini Porsche. Si este o destinație ideală pentru un city break....

5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break13 October 2023

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

Evenimente15 July 2023

Descoperă frumusețile din Sibiu la volanul unei mașini clasice sau electrice

Trei zile pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Asta înseamnă Transylvania Classic, un eveniment dedicat vehiculelor istorice și...

Destinations20 July 2022

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

vas croaziera Costa Toscana vas croaziera Costa Toscana
Croaziere05 June 2022

La vita e bella pe vasul de croazieră Costa Toscana

O croazieră cu vasul Costa Toscana te va ajuta să descoperi că LA VITA E BELLA și că DOLCE FAR...

Atena Atena
City Break27 May 2022

Recomandări pentru o zi de vis în Atena

Atena, capitala Greciei, este locul ideal pentru o noapte de distracție, o zi plină de vizite și vestigii istorice sau...

Evenimente22 May 2022

Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu

Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la...

Trending