Rămâneți conectați

On The Go

Sfaturi pentru un road trip fără griji în vacanța de vară

Publicat

pe

Temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate și singurul lucru la care te mai gândești este vacanța de vară. Dacă ai ales să pleci în vacanță cu mașina, fetele de la shedrives.ro îți spune de ce este bine să ții cont pentru a evita problemele care pot să apară.

În vacanța cu mașina nu este vorba doar de drumul până la destinație, ci și de numeroasele drumuri de la plajă la hotel sau spre altă plajă, de exemplu. Sau dacă ești într-un road-trip prin Europa cu atât mai mult.

Multe dintre aceste drumuri, deși sunt scurte prezintă destul de multe riscuri, în spcial pentru că șoferul nu este atât de concentrat. Așa că, tocmai de aceea, iată câteva sfaturi de care să ții cont pentru a evita problemele și chiar amenzi în unele țări.

Nu conduce în flip flops sau costum de baie. În flip flops nu este doar foarte greu să controlezi pedalele, dar sunt șanse destul de mari să se prină de una dintre pedale și să nu mai poți controla mașina. Nu este interzis să conduci în flip flops, dar în unele țări europene, dacă ești oprită de poliție, poți primi o avertizare sau chiar o amendă, dacă se constată acest lucru. Așa că păstrează în portbagaj și o pereche de pantofi sport doar pentru condus.

Nu conduce în flip flops sau costum de baie.

O altă problemă este să te urci la volan doar în costumul de baie, ceea ce fac 25% dintre șoferi conform unui studiu derulat de Comisia Europeană de Automobile. Și acest lucru este de evitat pentru că poți avea iritații care te distrag de la condus.

Pentru a crea condiții optime pentru condus, specialiștii de la Centrul tehnic SEAT recomandă să ții deschise geamurile și portierele câteva minute după ce te-ai urcat la volan pentru a ventila mașina înainte să pornești aerul condiționat.

Niciodată să nu iei în mașină mai multe persoane decât numărul de locuri. Chiar dacă este o deplasare scurtă, de la plajă la hotel, un număr mai mare de persoane în mașină înseamnă că nu toți vor folosi centura de siguranță sau alte sisteme de protecție în cazul copiilor, de exemplu. Acest lucru se sancționează cam peste tot cu o amendă.

Dacă ești pasionată de mașini, citește și shedrives.ro

Hidratează-te constant atunci când ești la volan. Temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate și este important să consumi mai multe lichide în această perioadă. Un studiu efectuat de Universitatea Loughborough din Marea Britanie și Institutul European pentru Hidratare arată că un șofer deshidratat face aceleași erori la volan ca unul care a băut 8 pahare cu vin.

Ține cont de poziția la volan. Să conduci cu cotul pe geam, ceea ce se întâmplă frecvent în zilele călduroase, înseamnă că nu vei putea controla mașina în situații de urgență, pentru că nu ai ambele mâini pe volan. Iar în cazul unuui accident, riscul unei accidentări grave este mai mare.

De asemenea, o altă poziție riscantă, pentru pasagerul din față, este să stea cu picioarele pe bord. În cazul unei coliziuni, nu doar că airbag-ul nu-l va proteja corect pe prietenul tău, dar sunt șanse ca accidentarea să fie foarte gravă gravă.

Prosop, ochelarii de soare, cremă de protecție… actele mașinii și permisul. Oricât de “light” îți place să călătorești în această perioadă, asigură-te că ai întotdeauna documentele la tine. În majoritatea țărilor europene, lipsa documentelor înseamnă amendă.

Nu te enerva la volan. Uneori, să găsești un loc de parcare chiar lângă plajă poate deveni un coșmar, dar încearcă să nu te frustrezi. Nu uita că poți folosi claxonul doar pentru a preveni un accident și nu pentru a-ți arăta frustrarea. Parchează doar în locuri special amenajate pentru că amenzile pot fi destul de mari pentru o astfel de contravenție. Și în aproape toate țările din Europa nu prea se stă la discuții și interpretări în astfel de cazuri.

Vara apar toate hiturile pe care le fredonezi peste tot. Știai că SEAT este primul producător de mașini care a integrat Shazam în aplicațiile de la bord pentru a putea identifica orice melodie care îți place în vacanță? Ține cont însă că atunci când conduci nu este indicat să dai muzica la maximum pentru că riscul de a nu auzi ce se întâmplă în trafic este foarte mare.

Este important să reacționezi rapid când pe același drum circulă vehiculele de intervenție, salvare, pompieri, poliție sau ești claxonată de altcineva. Dacă ignori semnalele acustice ale vehiculelor de intervenție nu doar că riști o amendă, dar poți să pui în pericol viața celor care au nevoie de ajutor rapid.

Și oricât de romantică este vacanța și melodia pe care o asculți, nu te lăsa dusă de val. În Spania, de exemplu, să-l săruți pe pasagerul din față este considerată o distragere la volan și se amendează cu 80 de euro. 😉

Descoperă și: Recomandări pentru o zi de vis în Bari

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

On The Go

Guvernul prelungește valabilitatea voucherelor de vacanță până la data de 31 mai 2021

Publicat

pe

valabilitatea voucherelor de vacanță

Valabilitatea voucherelor de vacanță emise în anul 2019 este prelungită până la data de 31 mai 2021.

Guvernul României, la inițiativa Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a adoptat joi, 26 martie 2020, Ordonanța de Urgență a Guvernului privind modalitatea de emitere și prelungirea valabilității voucherelor de vacanță, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

”Am luat această măsură pentru a rezolva o situație cauzată de criza coronavirusului din țara noastră. Am decis să prelungim valabitatea voucherelor de vacanță până anul viitor, în luna mai. Am încredere că atunci când va trece această criză vom reveni la o viață normală și vom susține repornirea motoarelor turismului intern. Până atunci vă îndemn în continuare să respectați indicațiile autorităților, să aveți grijă de voi și de cei dragi, și, de ce nu, să călătoriți virtual în toate colțurile României și ale lumii”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Voucherele de vacanță sunt acordate atât personalului din sectorul privat, cât și celui din sectorul public pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern. Însă, în acest moment, având în vedere riscurile asociate situației epidemiologice și măsurile dispuse de autoritățile competente în contextul decretării stării de urgență pe teritoriul României, beneficiarii voucherelor de vacanță se află în imposibilitatea folosirii acestora.

Prelungirea valabilității voucherelor de vacanță este un demers care vine în sprijinul industriei turismului, cât și a turiștilor. Astfel, odată cu adoptarea acestui act normativ, persoanele care au beneficiat de vouchere de vacanță anul trecut, emise în perioada martie 2019 – decembrie 2019, indiferent de suport, le pot folosi ulterior încheierii situației epidemiologice actuale și a efectelor ei, până pe data de 31 mai 2021.

Mai mult decât atât, emiterea voucherelor de vacanță pentru anul în curs se va face exclusiv pe suport electronic. Această măsură vine în întâmpinarea riscurilor asupra sănătății beneficiarilor, dar și ca urmare a solicitărilor unităților emitente.

Totodată, precizăm că Ministerul Economei, Energiei și Mediului de Afaceri păstrează dialogul deschis și permanent cu reprezentanții asociațiilor profesionale și patronale din turism, în vederea indentificării de soluții care ar putea veni în sprijinul acestui sector puternic afectat de criza generată de noul coronavirus.

În anul 2019 au fost emise vouchere de vacanță atât pe suport de hârtie, cât și electronic, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, cu modificările și completările ulterioare, cu valabilitate un an de la data emiterii.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare

On The Go

WIzz Air suspendă rutele spre Franța și Germania în urma restricțiilor impuse de autoritățile române

Publicat

pe

Wizz Air

 Wizz Air a anunțat că începând cu data de 25 martie 2020, ora locală 23.00, va suspenda toate rutele care conectează România cu Franța și Germania până pe 8 aprilie inclusiv.

Măsura este cauzată de restricțiile impuse de autoritățile române zborurilor comerciale operate între aceste țări în cadrul eforturilor de limitare a epidemiei de coronavirus.

Totodată, ca urmare a restricțiilor de călătorie de pe teritoriul Europei, Wizz Air suspendă zborurile de la Londra Luton la Constanța, Satu Mare, Suceava și Târgu Mureș, începând de azi și până pe 30 aprilie 2020 inclusiv.

Pasagerii cu rezervări afectate de suspendarea zborurilor vor fi informați automat prin e-mail dacă au rezervat direct pe wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil.

Clienții vor primi automat în contul de client WIZZ 120% din valoarea achitată pentru călătorie, sumă care poate fi folosită în următoarele 24 de luni pentru achiziția de produse și servicii Wizz Air. Pasagerii pot alege rambursarea banilor – care va dura mai mult – și vor fi informați despre pașii necesari pentru un transfer bancar sau transferul către un card bancar printr-un e-mail separat.

În acest caz, clienții vor putea primi doar 100% din suma achitată inițial. Pasagerii care și-au făcut rezervările prin intermediul agențiilor de turism – inclusiv agențiile de turism online – trebuie să ia legătura cu agenția de unde și-au cumpărat biletele.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare

On The Go

Wizz Air suspendă operațiunile de la Timișoara, Craiova și Sibiu

Publicat

pe

zborurile anulate Wizz Air

Începând cu data de 25 martie, ora locală 00.00, Wizz Air va suspenda toate operațiunile de la bazele din Timișoara, Craiova și Sibiu până la 1 mai.

Măsurile sunt luate ca urmare a restricțiilor din partea autorităților române cu privire la circulația cetățenilor străini în România în cadrul eforturilor de limitare a epidemiei de coronavirus.

Toate celelalte operațiuni din România (București, Cluj-Napoca, Iași, Suceava, Constanța, Tîrgu Mureș și Satu Mare) rămân active, dar cu restricțiile impuse de diferitele țări către care Wizz Air operează de pe aeroporturile respective.

Pasagerii cu rezervări afectate de suspendarea zborurilor vor fi informați automat prin e-mail dacă au rezervat direct pe wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil.

Clienții vor primi automat în contul de client WIZZ 120% din valoarea achitată pentru călătorie, sumă care poate fi folosită în următoarele 24 de luni pentru achiziția de produse și servicii Wizz Air. Pasagerii pot alege rambursarea banilor – care va dura mai mult – și vor fi informați despre pașii necesari pentru un transfer bancar sau transferul către un card bancar printr-un e-mail separat. În acest caz, clienții vor putea primi doar 100% din suma achitată inițial.

Pasagerii care și-au făcut rezervările prin intermediul agențiilor de turism – inclusiv agențiile de turism online – trebuie să ia legătura cu agenția de unde și-au cumpărat biletele.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare
Advertisement
Amsterdam Amsterdam
City Break26 februarie 2020

Recomandări pentru un weekend la Amsterdam

Cu o serie de muzee spectaculoase, teatre, restaurante, baruri, concerte în fiecare weekend, și nu doar atât, Amsterdam este destinația...

Foto: Primăria Municipiului Sibiu Foto: Primăria Municipiului Sibiu
City Break25 februarie 2020

Unde stai, mănânci, te relaxezi și te distrezi în… Sibiu

Orașul Sibiu este oricând o alegere bună pentru o evadare de weekend. Așa că îți dăm câteva ponturi pentru ca...

Praga Praga
City Break24 februarie 2020

Recomandări pentru o zi de vis în Praga

Chiar și toamna, capitala Cehiei este un loc numai bun pentru a fi explorat, fiind plin cu muzee, cafenele și...

Istanbul Istanbul
City Break24 februarie 2020

Istanbul în 48 de ore! Ce să nu ratezi în orașul-minune al Turciei

Să spunem că ai doar 48 de ore la dispoziție să vizitezi Istanbul, o destinație de vis pentru care în...

Norway postcards cu un BMW X3 Norway postcards cu un BMW X3
Destinations03 februarie 2020

Norway postcards cu un BMW X3

„Traveller’s tales” a explorat frumuseţea Norvegiei în cel de-al patrulea proiect de scurtmetraj în colaborare cu BMW. Şosele neîntrerupte care...

Stockholm Stockholm
City Break20 ianuarie 2020

Recomandări pentru o zi de vis în Stockholm

Stockholm, capitala Suediei, este o destinație interesantă pentru un city break. Găsești aici o arhitectură inedită, experiențe culturale și culinare....

Un road trip cu noul Opel Astra Un road trip cu noul Opel Astra
Destinations12 ianuarie 2020

Un road trip cu noul Opel Astra pe drumurile din landul german Hessa

Un city break la Frankfurt nu este niciodată o idee rea, mai ales dacă ai de gând să și ieși...

City Break18 decembrie 2019

11 târguri de Crăciun din Europa la care trebuie să ajungi iarna aceasta

Dacă îţi place atmosfera de Crăciun, cu luminiţe, colinde și goana după cadouri pentru toţi cunoscuţii, atunci cu siguranţă un...

Turul cramelor - Santorini Turul cramelor - Santorini
Food & Drinks26 august 2019

Turul cramelor și vinurile pe care nu trebuie să le ratezi în Santorini

Dacă vrei să încerci ceva special în Santorini, atunci ține cont de acest scurt ghid în care vei descoperi cele...

City Break08 iulie 2019

Alex Filip a explorat Marsilia în alergare

Alex Filip este pasionat de alergare și bicicletă și indiferent de orașul în care ajunge, sigur iese la o tură....

Advertisement

Trending