Rămâneți conectați

On The Go

Numărul românilor care au călătorit în Dubai în 2019 a crescut cu 12%

Publicat

pe

Numărul românilor care au călătorit în Dubai în 2019 a crescut cu 12%

În anul 2019, din țara noastră au călătorit în Dubai 82.820 de turiști. Această cifră indică o creștere cu 12% față de anul 2018 și situează țara noastră pe loc fruntaș în Europa de Est, România fiind țara cu cea mai mare creștere din regiunea estică. 

La finele lui 2018, numărul românilor care au călătorit în Dubai a fost de 64.486, cu o creștere de 19,7 % față de 2017 (aceeași perioadă). Dacă ne raportăm la anul 2016, vorbim despre 51.316 români ajunși în Dubai.

2019 a fost un an record pentru Dubai, orașul având 16,73 milioane de vizitatori internaționali cazați peste noapte, marcând astfel o creștere impresionantă cu 5,1 la sută a volumului în domeniul turistic.

Cu un avânt preconizat cu exactitate de Dubai Tourism Vision 2022-25, cele mai recente date publicate de Dubai Tourism reflectă creșterea exponențială a acestui sector într-un interval de timp scurt în comparație cu alte piețe, culminând cu faptul că Dubai a fost desemnat al patrulea Cel mai vizitat oraș din lume, pentru al cincilea an consecutiv, de către MasterCard Global Destination Cities Index 2019.

În anul 2019 nu numai că s-a înregistrat un record al numărului de turiști care au manifestat dorința de a reveni, ci s-a consolidat, de asemenea, rolul turismului ca motor al creșterii economice. Contribuind la valoarea impresionantă de 11,5 la sută din PIB, sectorul turistic din Dubai a fost clasat în „Top 10” cei mai importanți generatori de venituri, conform Cities Report 2019 al World Travel & Tourism Council. Conform acestui raport, Dubai a fost clasat pe locul trei în topul marilor orașe în ceea ce privește atragerea veniturilor din turism, atingând un total de 27,9 miliarde de dolari.

Această creștere impresionantă este atestată de cele mai importante piețe de aprovizionare ale Dubaiului – India, Regatul Arabiei Saudite (KSA), Regatul Unit (UK), Oman, China și Rusia – care au asigurat peste șapte milioane de vizitatori în 2019.

Dubaiul în cifre – povestea succesului turistic al Dubaiului

 4 – Numărul parcurilor de distractii din cadrul Dubai Parks & Resorts

Mândrindu-se cu peste 100 de atracții incredibile situate în interior și în aer liber care există în cele patru parcuri, MOTIONGATE™ Dubai, Bollywood Parks™ Dubai, LEGOLAND® Dubai și LEGOLAND® Water Park, Dubai Parks & Resorts le oferă vizitatorilor o experiență plină de adrenalină, pe care nu o vor uita prea curând.

15 – Numărul galeriilor de artă situate pe Bulevardul Alserkal

Situat în zona industrială Al Quoz, Bulevardul Alserkal este cel mai important centru cultural și de artă din regiune, găzduind 30 de spații creative, 15 galerii contemporane de top, un muzeu privat și o fundație. A fost înființat în 2007 pentru a încuraja și a susține înfloritoarea scenă artistică contemporană din regiune.

164 – Numărul de etaje ale clădirii Burj Khalifa

Burj Khalifa este cea mai înaltă clădire din lume, cu o înălțime de 828 de metri. Și-a deschis porțile în 2010 și este dotată cu apartamente, birouri, două punți de observație, un hotel, dar și cu restaurantul și barul aflate la cea mai mare altitudine.

200+ – Numărul de naționalități diferite care locuiesc în Dubai

Încă de la începuturile sale, când era un simplu port comercial, până la transformarea sa într-una dintre destinațiile de top ale lumii, Dubaiul a primit cu brațele deschise oamenii de toate naționalitățile care au ales să trăiască și să lucreze în oraș. Acum, Dubai găzduiește peste 200 de naționalități diferite.

2000+ – Numărul de restaurante din Dubai

Amestecul divers de culturi din Dubai a inspirat o scenă gastronomică la fel de variată precum populația sa cosmopolită; de la restaurante de lux care servesc preparate haute cuisine, la bijuterii ascunse populare de zeci de ani printre localnici până la standuri de mâncare stradală proaspăt deschise, există câte ceva pentru fiecare gust și buget.

 500+ – Numărul de animale din Dubai Safari

Dubai Safari Park se întinde pe o suprafață de 119 hectare și se află la o distanță mică de centrul orașului. Parcul este împărțit în secțiuni diferite – satul Asiatic, satul African și satul Open Safari – și recreează habitatele potrivite pentru fauna sa variată și unică, din care fac parte inclusiv 2.500 de animale din 250 de specii diferite din întreaga lume.

350 metri pătrați – Suprafața IMG Worlds of Adventure

IMG Worlds of Adventure este cel mai mare parc tematic acoperit din lume, având o suprafață mai mare decât 28 de terenuri de fotbal. Parcul este împărțit în cinci zone tematice diferite, dotate cu 17 atracții diferite care sunt potrivite atât pentru cei tineri, cât și pentru cei cu suflet tânăr!

Cum ajungi în Dubai

Wizz Air - Dubai

Wizz Air are 5 zboruri pe săptămână din București (marți, miercuri, joi, sâmbătă și duminică). Vei ateriza pe Aeroportul Internațional Dubai Al Maktoum și de aici poți ajunge ușor în orice parte din Dubai. Poți zbura spre Dubai și din Cluj de unde Wizz Air are un zbor în fiecare sâmbătă.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

On The Go

Grecia închide vama de la Kulata-Promachonas până marți la ora 00:01

Publicat

pe

Incepând cu data de 15 iulie 2020, pra 06:00 am (GMT+3), toți cei care intră în Grecia pe motive non-esențiale (cum ar fi turismul), pe la punctul de trecere Promachonas, trebuie să prezinte obligatoriu un test negativ (PCR) pentru COVID-19, realizat cu până la 72 de ore în urmă. Cei care trec granița trebuie să efectueze un test de laborator RT-PCR, orofaringeal sau nasofaringeal.

Doar cei care prezintă un certificat negativ al testului RT-PCR vor putea intra în Grecia. Certificatele trebuie redactate în limba engleză și pe acestea trebuie menționate obligatoriu numele complet și datele din pașaportul / actul de identitate al persoanei care călătorește.

Laboratoarele care emit astfel de certificate pot să să fie laboratoare naționale, laboratoare de sănătate publică sau laboratoare private care au fost acreditate de autoritățile naționale în domeniu (nu exclusiv pentru testarea COVID-19).

Certificatele care nu respectă aceste criterii vor fi respinse. Falsificarea acestor certificate este pedepsită dur de legea greacă.

Completarea formularului PLF, cu cel puțin 24 de ore înainte de intrarea în țară, rămâne obligatorie, iar turiștii pot fi testați aleator și la punctul de frontieră.

Pentru ca toate aceste schimbări să fie implementate, sistemul PLF nu va fi disponibil la punctul de frontieră Kulata – Promachonas până marți la ora 00:01.

Călătorilor care și-au completat deja formularele PLF li se va permite accesul în Grecia, dar cei care călătoresc fără formularul PLF nu vor putea intra și trebuie să își amâne călătoria pentru miercuri, 15 iulie.

Citește în continuare

On The Go

Începând din data de 14 iulie, toți turiștii care intră în Grecia prin vama Kulata-Promachonas trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19

Publicat

pe

turiștii care intră în Grecia prin vama Kulata-Promachonas trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19

În urma creșterii cazurilor de import, autoritățile din Grecia au descis că toți turiștii care intră în țară prin vama Kulata-Promachonas trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19.

În urma numărului mare de cazuri de COVID-19 în rândul turiștilor care au intrat în Grecia prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, autoritățile din Grecia au decis ca toți cei care intră în țară prin acest punct să prezinte un test negativ pentru COVID-19.

Conform informațiilor din presa elenă, acest test nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore. În acest moment prevederea se aplică doar celor care vor intra în Grecia prin punctul rutier de trecere a frontierei de la Kulata-Promachonas. În prezent acesta este singurul punct rutier de intrare în Grecia.

Decizia a fost luată în ședința de guvern ținută vineri, 10 iulie, și va intra în vigoare de marți, 14 iulie, ora 06:00 dimineața.

Completarea formularului PLF, cu cel puțin 24 de ore înainte de intrarea în țară, a rămas obligatorie.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare

On The Go

Wizz Air anunță reduceri de 25% pe rute selectate

Publicat

pe

Wizz Air anunță opt rute noi din București

Wizz Air anunță astăzi reduceri de 25% pentru zboruri pe rutele spre Danemarca, Cipru, Norvegia, Elveția și Grecia.

Promoția este valabilă doar pe 10 iulie, pentru toți clienții, iar zborurile se pot efectua la orice dată. Rezervările se pot face pe wizzair.com sau prin aplicația de mobil WIZZ.

Wizz Air le recomandă pasagerilor să adauge opțiunea WIZZ Flex la rezervare, pentru a avea o măsură suplimentară de protecție. Procedând astfel, pasagerii își pot anula zborul cu până la 3 ore înainte de plecare fără nicio taxă și vor primi 100% din tariful inițial rambursat imediat sub formă de credit și pot schimba datele și chiar rutele de oricâte ori doresc.

Reducerea de 25% se aplică tarifului fără taxa de administrare. Promoția se aplică pe 10 iulie 2020, de la 00.00 până la 23.59 CEST („perioada promoțională”). Reducerea de 25% se aplică numai zborurilor către și din Danemarca, Islanda, Norvegia, Cipru, Elveția și Grecia, disponibile pe wizzair.com și aplicația mobilă WIZZ în perioada promoțională.

Perioada de călătorie este nelimitată. Reducerea de 25% se aplică numai pentru rezervările făcute pe wizzair.com sau prin aplicația mobilă WIZZ în perioada promoțională. Această promoție nu se aplică rezervărilor de grup.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare
Advertisement
5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break09 mai 2020

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

Destinations04 mai 2020

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

Amsterdam Amsterdam
City Break26 februarie 2020

Recomandări pentru un weekend la Amsterdam

Cu o serie de muzee spectaculoase, teatre, restaurante, baruri, concerte în fiecare weekend, și nu doar atât, Amsterdam este destinația...

Foto: Primăria Municipiului Sibiu Foto: Primăria Municipiului Sibiu
City Break25 februarie 2020

Unde stai, mănânci, te relaxezi și te distrezi în… Sibiu

Orașul Sibiu este oricând o alegere bună pentru o evadare de weekend. Așa că îți dăm câteva ponturi pentru ca...

Praga Praga
City Break24 februarie 2020

Recomandări pentru o zi de vis în Praga

Chiar și toamna, capitala Cehiei este un loc numai bun pentru a fi explorat, fiind plin cu muzee, cafenele și...

Istanbul Istanbul
City Break24 februarie 2020

Istanbul în 48 de ore! Ce să nu ratezi în orașul-minune al Turciei

Să spunem că ai doar 48 de ore la dispoziție să vizitezi Istanbul, o destinație de vis pentru care în...

Norway postcards cu un BMW X3 Norway postcards cu un BMW X3
Destinations03 februarie 2020

Norway postcards cu un BMW X3

„Traveller’s tales” a explorat frumuseţea Norvegiei în cel de-al patrulea proiect de scurtmetraj în colaborare cu BMW. Şosele neîntrerupte care...

Stockholm Stockholm
City Break20 ianuarie 2020

Recomandări pentru o zi de vis în Stockholm

Stockholm, capitala Suediei, este o destinație interesantă pentru un city break. Găsești aici o arhitectură inedită, experiențe culturale și culinare....

Un road trip cu noul Opel Astra Un road trip cu noul Opel Astra
Destinations12 ianuarie 2020

Un road trip cu noul Opel Astra pe drumurile din landul german Hessa

Un city break la Frankfurt nu este niciodată o idee rea, mai ales dacă ai de gând să și ieși...

City Break18 decembrie 2019

11 târguri de Crăciun din Europa la care trebuie să ajungi iarna aceasta

Dacă îţi place atmosfera de Crăciun, cu luminiţe, colinde și goana după cadouri pentru toţi cunoscuţii, atunci cu siguranţă un...

Advertisement

Trending