On The Go
Numărul românilor care au călătorit în Dubai în 2019 a crescut cu 12%
Publicat
în urmă cu 1 anpe

În anul 2019, din țara noastră au călătorit în Dubai 82.820 de turiști. Această cifră indică o creștere cu 12% față de anul 2018 și situează țara noastră pe loc fruntaș în Europa de Est, România fiind țara cu cea mai mare creștere din regiunea estică.
La finele lui 2018, numărul românilor care au călătorit în Dubai a fost de 64.486, cu o creștere de 19,7 % față de 2017 (aceeași perioadă). Dacă ne raportăm la anul 2016, vorbim despre 51.316 români ajunși în Dubai.
2019 a fost un an record pentru Dubai, orașul având 16,73 milioane de vizitatori internaționali cazați peste noapte, marcând astfel o creștere impresionantă cu 5,1 la sută a volumului în domeniul turistic.
Cu un avânt preconizat cu exactitate de Dubai Tourism Vision 2022-25, cele mai recente date publicate de Dubai Tourism reflectă creșterea exponențială a acestui sector într-un interval de timp scurt în comparație cu alte piețe, culminând cu faptul că Dubai a fost desemnat al patrulea Cel mai vizitat oraș din lume, pentru al cincilea an consecutiv, de către MasterCard Global Destination Cities Index 2019.
În anul 2019 nu numai că s-a înregistrat un record al numărului de turiști care au manifestat dorința de a reveni, ci s-a consolidat, de asemenea, rolul turismului ca motor al creșterii economice. Contribuind la valoarea impresionantă de 11,5 la sută din PIB, sectorul turistic din Dubai a fost clasat în „Top 10” cei mai importanți generatori de venituri, conform Cities Report 2019 al World Travel & Tourism Council. Conform acestui raport, Dubai a fost clasat pe locul trei în topul marilor orașe în ceea ce privește atragerea veniturilor din turism, atingând un total de 27,9 miliarde de dolari.
Această creștere impresionantă este atestată de cele mai importante piețe de aprovizionare ale Dubaiului – India, Regatul Arabiei Saudite (KSA), Regatul Unit (UK), Oman, China și Rusia – care au asigurat peste șapte milioane de vizitatori în 2019.
Dubaiul în cifre – povestea succesului turistic al Dubaiului
4 – Numărul parcurilor de distractii din cadrul Dubai Parks & Resorts
Mândrindu-se cu peste 100 de atracții incredibile situate în interior și în aer liber care există în cele patru parcuri, MOTIONGATE™ Dubai, Bollywood Parks™ Dubai, LEGOLAND® Dubai și LEGOLAND® Water Park, Dubai Parks & Resorts le oferă vizitatorilor o experiență plină de adrenalină, pe care nu o vor uita prea curând.
15 – Numărul galeriilor de artă situate pe Bulevardul Alserkal
Situat în zona industrială Al Quoz, Bulevardul Alserkal este cel mai important centru cultural și de artă din regiune, găzduind 30 de spații creative, 15 galerii contemporane de top, un muzeu privat și o fundație. A fost înființat în 2007 pentru a încuraja și a susține înfloritoarea scenă artistică contemporană din regiune.
164 – Numărul de etaje ale clădirii Burj Khalifa
Burj Khalifa este cea mai înaltă clădire din lume, cu o înălțime de 828 de metri. Și-a deschis porțile în 2010 și este dotată cu apartamente, birouri, două punți de observație, un hotel, dar și cu restaurantul și barul aflate la cea mai mare altitudine.
200+ – Numărul de naționalități diferite care locuiesc în Dubai
Încă de la începuturile sale, când era un simplu port comercial, până la transformarea sa într-una dintre destinațiile de top ale lumii, Dubaiul a primit cu brațele deschise oamenii de toate naționalitățile care au ales să trăiască și să lucreze în oraș. Acum, Dubai găzduiește peste 200 de naționalități diferite.
2000+ – Numărul de restaurante din Dubai
Amestecul divers de culturi din Dubai a inspirat o scenă gastronomică la fel de variată precum populația sa cosmopolită; de la restaurante de lux care servesc preparate haute cuisine, la bijuterii ascunse populare de zeci de ani printre localnici până la standuri de mâncare stradală proaspăt deschise, există câte ceva pentru fiecare gust și buget.
500+ – Numărul de animale din Dubai Safari
Dubai Safari Park se întinde pe o suprafață de 119 hectare și se află la o distanță mică de centrul orașului. Parcul este împărțit în secțiuni diferite – satul Asiatic, satul African și satul Open Safari – și recreează habitatele potrivite pentru fauna sa variată și unică, din care fac parte inclusiv 2.500 de animale din 250 de specii diferite din întreaga lume.
350 metri pătrați – Suprafața IMG Worlds of Adventure
IMG Worlds of Adventure este cel mai mare parc tematic acoperit din lume, având o suprafață mai mare decât 28 de terenuri de fotbal. Parcul este împărțit în cinci zone tematice diferite, dotate cu 17 atracții diferite care sunt potrivite atât pentru cei tineri, cât și pentru cei cu suflet tânăr!
Cum ajungi în Dubai
Wizz Air are 5 zboruri pe săptămână din București (marți, miercuri, joi, sâmbătă și duminică). Vei ateriza pe Aeroportul Internațional Dubai Al Maktoum și de aici poți ajunge ușor în orice parte din Dubai. Poți zbura spre Dubai și din Cluj de unde Wizz Air are un zbor în fiecare sâmbătă.
Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook, Instagram și YouTube!
On The Go
Procesul automat al Wizz Air permite rambursările către pasageri în doar o săptămână
Publicat
în urmă cu O săptămânăpe
23 februarie 2021
Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa, menționează că procesul său automat de rambursare gestionează 95% din cererile de rambursare prin conversie în numerar în doar o săptămână.
Wizz Air și-a lansat procesul de rambursare automatizată în luna mai a anului trecut pentru a face față numărului fără precedent de anulări cauzate de pandemia de Covid-19, compania aeriană înregistrând o creștere de 3000% a cererilor de rambursare în 2020 comparativ cu nivelurile din 2019.
Procesul automat înseamnă că pentru pasagerii ale căror zboruri au fost anulate, pe baza opțiunii selectate de client, Wizz Air va rambursa automat 120% din tariful inițial dar sub formă de credit de companie sau le va oferi pasagerilor opțiunea de rambursare în numerar de 100% către metoda lor inițială de plată sau opțiunea de a rezerva un nou zbor gratuit. Pasagerii pot solicita cu ușurință această rambursare, cu un singur clic în contul lor Wizz Air de pe wizzair.com sau accesând linkul primit prin e-mail.
Wizz Air încurajează întotdeauna călătorii să rezerve direct de pe wizzair.com sau prin intermediul aplicației mobile a companiei aeriene, astfel încât rambursările să poată fi procesate cât mai repede posibil. Atunci când rezervările se fac prin intermediul platformelor de rezervare online, Wizz Air nu poate contacta direct pasagerul cu privire la opțiunile de rambursare relevante, deoarece proprietarul rezervării nu este pasagerul, ci platforma prin care au fost achiziționate biletele.
Ca urmare, compensația poate fi amânată. Pasagerii care au rezervat bilete prin intermediul platformelor de rezervare a călătoriilor online nu au altă opțiune decât să se bazeze pe acțiunile proprietarului rezervării. Fiecare platformă de rezervare a călătoriilor online are modalități diferite de a gestiona cererile de rambursare, care nu sunt sub influența și controlul Wizz Air.
Pentru o măsură suplimentară de protecție în această perioadă incertă, pasagerii pot achiziționa serviciul suplimentar WIZZ Flex împreună cu biletele de avion, care le permite să își modifice rezervarea pentru o flexibilitate maximă. Procedând astfel, pasagerii își pot anula zborul cu până la 3 ore înainte de plecare fără nicio taxă și pot primi 100% din tariful original rambursat imediat în creditul companiei aeriene, precum și să schimbe datele și chiar rutele de un număr nelimitat de ori.
Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook, Instagram și YouTube!
On The Go
Wizz Air a lansat funcția de alerte de preț în aplicația pentru mobil
Publicat
în urmă cu 3 săptămânipe
10 februarie 2021
Wizz Air a introdus o nouă funcție în aplicația sa mobilă care îți va permite să-ți activezi alerte de preț pentru zborurile de interes.
Cu toții căutăm întotdeauna zboruri accesibile atunci când începem planurile de vacanță, iar Wizz Air a găsit o soluție prin care să țină clienții la curent cu cele mai bune oferte. Astfel, în aplicația pentru mobil Wizz Air există acum o funcție care îți permite să activezi alerte de preț pentru zborurile care te interesează.
Cu această actualizare a aplicației, ca utilizator înregistrat poți stabili acum alerte de preț pentru până la cinci zboruri pe care vrei să-ți rezervi bilete. Această nouă caracteristică te va notifica în mod automat și așa vei ști dacă prețurile biletelor dorite sunt în creștere sau în scădere. Așa poți rezerva rapid dacă tarifele încep brusc să urce sau poți să profiți de scăderile de preț pentru destinația dorită.
Pentru a configura o alertă de preț descarci pur și simplu aplicația mobilă Wizz Air, dacă nu o ai deja, apoi te conectezi la contul tău, cauți un zbor și activezi „alertele de preț”. Alertele sunt trimise o dată pe zi printr-o notificare push și se vor șterge automat odată cu plecarea zborului urmărit. Aplicația mobilă Wizz Air este disponibilă gratuit pentru utilizatorii de Android și iOS.
Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook, Instagram și YouTube!
On The Go
Grecia va introduce o taxă pentru turiștii care au nevoie de servicii medicale
Publicat
în urmă cu 7 lunipe
4 august 2020
Autoritățile din Grecia au anunțat că turiștii care au nevoie de servicii medicale pe durata șederii în această țară vor trebui să plătească o taxă de 20 de euro.
Conform site-ului Greekreporter, Ministerul Sănătății a anunțat că turiștii care vor avea nevoie de servicii medicale pe durata șederii lor în Grecia vor trebui să achite o taxă de 20 de euro.
Până acum, serviciile medicale, cu excepția cazurilor în care era nevoie de spitalizare, erau gratuite pentru turiști.
De asemenea, cei care vor beneficia de servicii medicale de urgență vor fi nevoiți să le plătească. De asemenea se vor impune taxe și pentru cei care au nevoie de diferite analize sau de investigații medicale amănunțite precum RMN, radiografii sau altele.
De exemplu, testul pentru determinarea infectării cu virusul Sars-COV-2 costă mai puțin de 50 de euro în spitalele publice.
Acesta este încă un motiv pentru a vă face întotdeauna o asigurare medicală pentru călătorii, indiferent de țara în care mergeți.
Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook, Instagram și YouTube!


5 orașe pe care să le vizitezi când se ridică restricțiile
Ai chef de un city break? Iată cinci orașe pe care poți să le pui pe listă pentru o evadare...


Recomandări pentru o zi de vis în Atena
Atena, capitala Greciei, este locul ideal pentru o noapte de distracție, o zi plină de vizite și vestigii istorice sau...


Recomandări pentru un weekend la Sankt Petersburg
Dacă ai Rusia pe lista ta cu destinații de vacanță, atunci pune Sankt Petersburg primul oraș în care trebuie să...


5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e
Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...


[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?
Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...


Recomandări pentru un weekend la Amsterdam
Cu o serie de muzee spectaculoase, teatre, restaurante, baruri, concerte în fiecare weekend, și nu doar atât, Amsterdam este destinația...


Unde stai, mănânci, te relaxezi și te distrezi în… Sibiu
Orașul Sibiu este oricând o alegere bună pentru o evadare de weekend. Așa că îți dăm câteva ponturi pentru ca...


Recomandări pentru o zi de vis în Praga
Chiar și toamna, capitala Cehiei este un loc numai bun pentru a fi explorat, fiind plin cu muzee, cafenele și...


Istanbul în 48 de ore! Ce să nu ratezi în orașul-minune al Turciei
Să spunem că ai doar 48 de ore la dispoziție să vizitezi Istanbul, o destinație de vis pentru care în...


Norway postcards cu un BMW X3
„Traveller’s tales” a explorat frumuseţea Norvegiei în cel de-al patrulea proiect de scurtmetraj în colaborare cu BMW. Şosele neîntrerupte care...

Cele mai periculoase peșteri din lume și un ghid cum să supraviețuiești în ele

Descoperă unul dintre cele mai izolate locuri din lume prin ochii alpinistului Kilian Fischhuber

Procesul automat al Wizz Air permite rambursările către pasageri în doar o săptămână

Wizz Air a lansat funcția de alerte de preț în aplicația pentru mobil

O chestiune de gust: muzeul mâncărurilor dezgustătoare de la Malmö

Cele mai periculoase peșteri din lume și un ghid cum să supraviețuiești în ele

5 orașe pe care să le vizitezi când se ridică restricțiile

Descoperă unul dintre cele mai izolate locuri din lume prin ochii alpinistului Kilian Fischhuber

O chestiune de gust: muzeul mâncărurilor dezgustătoare de la Malmö

Wizz Air a lansat funcția de alerte de preț în aplicația pentru mobil

Wizz Air introduce măsuri adiționale de igienă pentru a asigura sănătatea și binele clienților și echipajelor

LeBron James promovează gențile de voiaj Rimowa

[VIDEO] 4 workout-uri care te ajută să scapi de jet lag

Air New Zeeland lansează un hit cu procedurile de siguranță prezentate înainte de decolare
