Rămâneți conectați

Destinations

#MyJapaneseJourney sau ce cred că trebuie să știi despre Japonia dacă mergi pentru prima dată

Andreea Irimia

Publicat

pe

#MyJapaneseJourney

Andreea Irimia și-a dorit mult să ajungă în Japonia și acum, după ce s-a întors de acolo, ne povestește câteva lucruri pe care trebuie să le știi când ajungi și tu pentri prima oară acolo. 

Nici nu știu cum să apuc exact această descriere a primului contact cu Japonia. O să încep prin a spune că mi-am dorit foarte mult să ajung acolo și, deși cu așteptările foarte sus, această țară m-a dat peste cap cu totul, în cel mai plăcut mod posibil.

Tokyo, Osaka, Kyoto, Nara și înapoi în Tokyo: oriunde am ajuns, Japonia m-a surprins prin curățenie, naturalețea oamenilor și deschiderea de a ajuta în ciuda faptului că nu prea vorbeau engleza, și un ritm foarte alert de mișcare, dar extrem de calculat și disciplinat, lucru care mi-a gâdilat spiritul productiv și m-a făcut să îmi placă și mai tare.

În Tokyo am vizitat marile puncte importante și m-am plimbat prin minunățiile de cartiere. În Osaka m-am dat într-o roată imensă cu panoramă asupra orașului, am vizitat acvariul imens și castelul, unde am prins un apus superb.

În Kyoto am descoperit Japonia culturală pe care mi-am dorit mereu să o văd: temple, castele, pădurea de bambus și urcat pe muntele Inari.

În Nara am vizitat templul și m-am jucat cu cele mai educate căprioare pe care le-am văzut vreodată. N-o să trec prin tot traseul pentru că nu cred că e de ajutor, mai ales că e posibil să fi văzut doar 10% din ceea ce era de văzut.

O să punctez totuși cele mai importante lucruri pe care le-am aflat din experiență și pe care cred că ar fi bine să le iei în considerare atunci când călătorești acolo pentru prima dată.

Mâncarea

Încep cu asta pentru că, pentru mine, a fost un element cu grad de șoc destul de mare. Poate că e spiritul Mediterranean care și-a dat cu părerea, însă mie mi s-a părut foarte dificil în a mânca așa cum suntem noi obișnuiți. Desigur că am și vrut să încerc toate nebuniile pe care le oferă bucătăria japoneză, însă nu mă așteptam ca totul să fie măsurat în cât mai mulți carbohidrați, referindu-mă aici la noodles, dumplings, orez, orez în sushi și dulciuri cât cuprinde.

Apropo de dulciuri, am crezut că americanii sunt inventivi în privința lor, însă ceea ce am văzut la japonezi, în toate formele culorile și cât mai dulce, a bătut tot ce văzusem până acum. Și în cazul în care speri să mănânci ceva fresh în Japonia, o legumă sau un fruct de la vreun aprozar, ei bine, mai gândește-te o dată.

Totul este conservat, la caserola sau cel mult “to go” și, de cele mai multe ori, conține zahăr (un exemplu aici ar fi iaurtul care e dulce, sau mâncărurile cu ou, dulci și ele). Sigur, dacă e timp și spațiu, poți găti la cazare. În același timp, cumva poate să compenseze, vei vedea peste tot alimente cu ingredientul minune matcha – pudră de ceai verde – care se zice că ar fi secretul longevității și al sănătății lor: înghețată, pâine, prăjituri, croissante, ciocolată, latte…orice cu matcha.

Transportul și descurcatul prin orașe

Se zice că dacă te descurci cu metrourile și trenurile din orașele mari, “you can do anything”. Așa că, dat fiind că metroul din Tokyo mi s-a părut destul de ușor de înțeles (în ciuda unei lipse de limbă engleză în unele locuri), transportul prin Japonia este destul de facil. Chiar și între orase.

Au trenuri care circulă atât între orașe, cât și în interiorul lor (deși ar fi mai bine să folosești metroul sau autobuzele În interiorul orașelor) și au și trenul lor de mare viteză – shinkansenul, care trebuie neaparat încercat pentru o experiență autentică. Circula cam toate până la ora 00 și, spre deosebire de transportul în România, dar asemănător cu multe țări europene, punctualitatea este literă de lege, așa că te poți baza pe programul trecut pe hârtie.

Sfatul aici este, pe cât posibil, să îți cumperi abonamente de 1 zi pe diferite mijloace de transport – în Tokyo sau Osaka pentru metrou, în Kyoto pentru autobuz. Ieși mult mai bine la bani și e mult mai eficient la deplasare.

Dacă alegi totuși să-ți cumperi bilete pentru o singură călătorie, cu orice ai călători, NU PIERDE SAU ARUNCA BILETUL! Ai nevoie de el ca să cobori/ieși din incintă. Au ieșit niște povești amuzante doar din faza asta, dar e bine de știut.

Manierele

În ciuda faptului că citești înainte și crezi că ești pregătit pentru cultura japoneză, este atât de pregnanată amprenta veche a japonezilor adusă în contemporan, încât nu are cum să nu te șocheze sau cel puțin să te intrige într-un mod plăcut. De la lipsa coșurilor de gunoi pe stradă, lucru care te obligă să strângi gunoiul într-o punguță și să-l cari după tine peste tot, până la semnele din metrou în care ești atenționat să-ți dai telefonul pe silențios sau să-l închizi, e clar că lucrurile stau diferit față de orice altă țară europeană (pe care am vizitat-o eu cel puțin).

Pentru japonezi, mâncatul sau băutul în public reprezintă o lipsă de respect și vei primi priviri înțepătoare dacă o faci. Căci am făcut-o. De altfel, mi-a plăcut mult corectitudinea cu care tratează japonezii fiecare lucru, de la ieșirea din metrou, până la restul dat la casă, unde nu există să lași nici măcar 1 yen în plus și să zici “păstrează restul”.

E bine totuși că de regulile astea te prinzi foarte repede și, pentru că sunt atât de pregnante, te simți obligat să le respecți.

Banii

Mie Japonia nu mi s-a părut o țară scumpă, dar e drept că nu mi-am petrecut mesele la restaurante fancy și nici nu am mâncat în oraș toate cele trei mese ale zilei. Pe modul călătorului dornic să vadă, mai mult decât să staționeze, micul dejun și cina au fost mai mult “on the go”, la fel și cafelele, ceaiurile verzi și gustările, rămânând doar prânzul pe care l-am experimentat mai mult pe străduțe, să iau pulsul.

Am mâncat, astfel, niște minunății de ramen la 500 yeni (echivalentul a 5 dolari americani) dar și la 900 yeni, sushi la 125 yeni 2 bucăți, dar și la 600 yeni trei bucăți. În Japonia nu ai totuși cum să nu cheltui bani pe prostioare, fie că vorbim aici de “chestiile” cu matcha de care pomeneam mai sus, dulciuri nebune pe care vrei să le încerci, breloace, amintiri, vederi, kimonouri, tablouri și câte și mai câte din tradiționala lor cultură, care îți fură privirea și inima.

Prețurile la cazări sunt destul de ieftine, dacă alegi să stai mai în periferiile orașelor (dar aproape de metrouri sau trenuri, ceea ce face accesibilă orice destinație din oraș), iar un abonament la metrou/autobuz/tren e între 600 yeni (6 dolari) și 800 yeni (8 dolari) pe zi.

IMPORTANT!

Cred că este foarte important să ai acces la internet, iar telefonia mobilă din țară nu prea facilitează acest aspect într-un mod prietenos (este extrem de scump și nici nu are rost). Eu nu m-am conectat decât la rețele wireless acolo unde existau, însă am avut norocul să fiu cu cineva care avea acces constant la un Google maps.

Variantele sunt:

Pocket wi-fi, pe care ți-l poți închiria pe zi cu aproximativ 12 dolari și la care poți conecta până la 4 device-uri;

Cartela de Japonia – dar n-aș putea să vă spun care e viteza la internet (mai ales că nu era bună viteza în general)

Conectarea la wireless-uri – și cam toate locațiile au wireless-uri, de la metrou până la cele mai mici magazine, însă de fiecare dată când vrei să te conectezi la ele, trebuie să treci printr-un proces prin care îți bagi adresa de mail, primești un link, dai click și așa mai departe (ceea ce poate deveni obositor după o vreme).

Cred că Japonia este o experiență personală pentru fiecare dintre cei care ajung acolo. Și cred că poate fi și negativă, dacă alegi să privești acele lucruri care sunt diferite de cultura noastră (și ele sunt foarte multe). Dar mie mi-a schimbat lumea, mi-a oferit cel puțin trei momente în care mi-a venit să plâng de fericire că sunt acolo și, deși credeam asta deja, m-a ajutat să mă conving că totul e posibil și, mai ales, că avem o lume atât de mare de văzut, care abia așteaptă să fie descoperită.

Îndrăzniți să visați, îndrăzniți să faceți planuri și Îndreptați-vă banii spre aceste experiențe!

  • #MyJapaneseJourney

  • #MyJapaneseJourney

Blogger cu idei de trăit sănătos & om de comunicare cu acte în regulă, mă relaxez luând la pas locuri noi și descoperind oamenii care fac locul. Călătoresc pentru că îmi aduce fericire.

Citește în continuare
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Destinations

La pas prin New York așa cum îl poți vedea în filmul Ocean’s 8

Publicat

pe

Oceans8 - New York

Filmele pot fi o sursă excelentă de inspirație pentru viitoarea ta vacanță, iar Ocean’s 8, pe care poți să-l vezi acum pe Netflix, ne-a făcut să visăm din nou la o plimbare prin New York.

Orașul New York este unul dintre cele mai afectate de epidemia de Coronavirus, dar noi suntem optimiști și credem că această situația va trece și că vom putea călători din nou. Așa că orice lucru poate deveni o sursă de inspirație pentru o viitoare vacanță. Iar filmul Ocean’s 8, pe care poți să-l vezi acum pe Netflix, ne-a făcut să ne fie dor de New York. Ba chiar am descoperit unele locuri pe care poate nu le-am fi inclus pe lista celor obligatorii de vizitat.

“Dacă faci un film a cărui acțiune se petrece în exclusivitate la New York, atunci trebuie să mergi la New York”, spune Sandra Bullock, interpreta personajului central al peliculei Ocean’s 8. “New York are propria sa energie, trezește ceva în tine care te atrage în permanență. Toate (se referă aici și la colegele sale) suntem familiare cu acest oraș, eu am locuit aici o perioadă destul de îndelungată, așa că este ca un vechi prieten, și totuși nou și neașteptat. Iar acest oraș nu se oprește atunci când filmezi aici. Trebuie să filmezi în jurul vieții sale tumultoase.”, continuă Bullock.

Dacă ar fi să încercăm să trasăm un itinerariu new yorkez inspirat de acțiunea peliculei Ocean’s 8, am porni, fără îndoială, de la Cartier Mansion. Celebra casă de bijuterii de lux este autoarea obiectului jafului fără precedent pus la cale de Debbie Ocean (nimeni alta decât sora celebrului Danny Ocean, interpretat de George Clooney în numeroasele filme ale francizei) – colierul Toussaint.

Revenind însă la Cartier Mansion, celebrul magazin emblematic al brandului de bijuterii, situat pe strada 52, a fost închis publicului pentru cele două zile de filmări. Și mai special a fost însă momentul ales, și anume în luna decembrie, în perioada de vârf a vânzărilor. Un alt detaliu uluitor: absolut toate bijuteriile din film, prezentate în showroom-ul Cartier, sunt reale, nu este nimic de recuzită.

O mare parte din acțiunea filmului, mai exact pregătirea marii lovituri, are loc în loft-ul ce îi aparține lui Lou (Cate Blanchet), transformat în cartier general al bandei de hoațe. Acesta a fost amenajat în anexa Bisericii Metodiste Unite Bushwick din Brooklyn, o clădire ce datează de la 1900. Interiorul a fost amenajat în concordanță cu personalitatea lui Lou, cu diferite obiecte colecționate în călătoriile sale din tinerețe.

Cartierul general al bandei de hoațe a fost amenajat în anexa Bisericii Metodiste Unite Bushwick din Brooklyn

Cadrele cu exteriorul loftului și interiorul clubului lui Lou au fost filmate în jurul unor depozite de pe malul apei, în cartierul Red Hook din Brooklyn. În același cartier, s-a filmat și scena din Junior’s Deli, faimos în toată lumea pentru cheesecake-ul excepțional.

În Manhattan, s-a filmat o zi chiar în birourile revistei Vogue din World Trade Center, Tammy (Sarah Paulson) obținând un job temporar în echipa de organizare a Met Gala, în cadrul căruia banda plănuiește să dea marea lovitură.

Tot în Manhattan, s-au filmat scene la Hotelul Plaza, în sediul Cristie’s din Rockefeller Plaza, în The Pierre Hotel, Casa Lever (un restaurant din Lever House de pe Park Avenue), în magazinul Bergdorf Goodman, în restaurantul cu specific ucrainian Veselka pe pe 2nd Avenue, în turnul cu 52 de etaje aparținând The New York Times și, binențeles, la The Met (The Metropolitan Museum of Art).

O altă locație din film ușor de recunoscut este clădirea Eero Saarinen din cadrul aeroportului JFK, care a fost TWA Flight Center, dar în prezent nu este ocupată. Aceasta este transformată în locația în care designerul Rose Weil (interpretată de Helena Bonham – Carter) speră să revină în primul rând al modei new yorkeze, fiind și locul în care este recrutată în echipa Ocean’s 8 de Debbie și Lou.

Revenind la The Met, datorită constrângerilor legate de timp și spațiu, celebra expoziție de costume inaugurată anual în cadrul strălucitoarei Met Gala a fost amplasată în Long Island, fiind amenajată în cadrul Gold Coast Studios. Intitulată “The Scepter and the Orb: Five Centuries of Royal Dress”, această expoziție a întrunit toate atributele unei expoziții reale din cadrul The Met Institute of Costumes, Vogue, partener al peliculei, reușind să îi coopteze și să îi convingă să își deschidă arhivele pentru această expoziție pe designeri și case celebre precum: Sarah Burton pentru Alexander McQueen, Maria Grazia Chiuri și Pierpaolo Piccioli pentru Valentino, Dolce & Gabbana, Zac Posen, Jean Paul Gaultier, John Galliano pentru Christian Dior, Vivienne Westwood.

Pentru scenele galei efective, echipa Ocean’s 8 a avut privilegiul de a filma chiar în înteriorul The Metropolitan Museum of Art, timp de două săptămâni (cea mai lungă perioadă pentru care The Met și-a deschis porțile unei pelicule până acum).

The Met este situat pe celebra Fifth Avenue, la un capăt al și mai celebrului Central Park, fiind cel mai mare muzeu din Statele Unite. Fiind și unul dintre cele mai aglomerate și vizitate muzee din SUA, echipa a fost nevoită să filmeze pe timpul nopții, începând cu ora 17:30, de la închidere, și până dimineață, cu câteva ore înainte de deschidere, pentru a nu afecta activitatea muzeului.

Ocean’s 8 rulează în această perioadă la cinematografele din toată țara, fiind distribuit în România de Vertical Entertainment. Dacă sunteți curioși să descoperiți un “jaf cu stil” în cadrul The Met Gala, dar și New York-ul prin locațiile sale iconice, vă recomandăm cu căldură această peliculă ce le are în distribuție pe Sandra Bullock, Cate Blanchet, Rihanna, Helena Bonham-Carter, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Awkwafina și Mindi Kaling.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare

Destinations

15 taverne unde mănânci bine în insula Thassos

Publicat

pe

15 taverne unde mananci bine in Thassos

Insula Thassos este o destinație foarte populară în sezonul estival, din mai și până la sfâșrșit de septembrie terasele și tavernele locale fiind înțesate de turiștii din toate colțurile lumii.

Grecia este una din destinațiile de vară preferate, iar o vacanță în insule este întotdeauna o idee bună. Ne-am gândit că un mic ghid al locurilor unde am mâncat bine ți-ar putea fi de folos indiferent dacă te afli în insula Thassos pentru prima oară sau ești deja un obișnuit al locului.

Iată deci 15 taverne unde mănânci bine pe insula Thassos:

Taverna Agorastos din Kinira (la jumătate drumului dintre Limenas și Alyki) este una tradițională. Situată la înălțime, deasupra drumului principal, oferă o panoramă superbă asupra mării. Aici mi-a plăcut foarte mult salata de vinete, ardeii copți umpluți cu brânză și dovleceii prăjiți cu tzatiki.

Taverna Agorastos din Kinira, Thassos

Taverna Kostis din Limenaria, aflată chiar în port, mi-a atras privirile prin aspectul său autentic. Și nu m-am înșelat. La masă te servește chiar Kostis, secondat de fiul său. Feta la cuptor a fost divină, musacaua la fel, pufoasă și aromată, caracatița la grătar proaspătă și delicioasă, dovleceii parcă mai gustoși tăiați felii subțiri.

Taverna Kostis din Limenaria, Thassos

Taverna Skidia, pe plaja Kekes, in Alykes, în care am nimerit absolut întâmplător pentru că este așezată ferit de drum și de privirile curioșilor, cu o priveliște ce îți taie respirația, mai ales la apus cum am ajuns noi. Totul a fost bun, de fapt foarte bun, de la nelipsitul tzatiki la midiile proaspete cu sos aromat, salata de brânză picantă (Tirokafteri), feta la cuptor, salata greceasca cu roșii zemoase ce parcă cresc doar în Grecia, iar musacaua coaptă într-un cuptor tradițional din cărămidă este cea mai bună pe care am mâncat-o vreodată.

Taverna Skidia, pe plaja Kekes, in Alykes, Thassos

Taverna Tarsanas din complexul cu același nume aflat chiar la ieșirea din Limenas spre Skala Rachoni a fost o surpriză plăcuta, în ciuda aglomerației de pe plaja din imediata vecinătate care inițial m-a cam speriat. Aici am găsit Kefalotiri saganaki (o brânză specifică pane, foooarte buna), brânză Haloumi prăjită, garlic bread, care are o aromă specială în Grecia, și tot aici am mâncat cel mai bun tzatiki din sejurul meu în Thassos (și vă reamintesc că toate cele gustate mi-au plăcut maxim).

Taverna Tarsanas, Thassos

Taverna Gorgona este situată chiar pe plaja din Skala Rachoni, având câteva mese chiar pe nisip. Atmosfera se animă la prânz și spre seară, terasa se umple de lume și de zumzete, de muzică grecească live. Ce-am mâncat deosebit aici au fost niște ardei iuți pe grătar, foarte buni, un amestec de brânzeturi la cuptor și niște chifteluțe picante, nu foarte însă, de asemenea delicioase.

Taverna Gorgona, Skala Rachoni, Thassos

Taverna Alexandra’s se afla în portul vechi din Limenas, cu o atmosferă tipic grecească, cu muzică live și dansuri, mai ales pentru că în majoritate clientela este formată din localnici. Iarăși am mâncat foarte bine, de data aceasta, fiind ultima seară petrecută pe insulă, am ales exact preparatele favorite din bucătăria grecească.

Taverna Alexandra’s, Limenas, Thassos

Taverna Zorbas din centrul orașului Limenas, chiar pe pe o străduță adiacentă pietonalei cu bazar (unde am bifat cele mai delicioase și crocante cheese pies, și am descoperit tradiționalul Stamnato – bucățele de carne de porc cu morcovi, cartofi, ciuperci și sos de muștar cu rozmarin, servite într-o oala de lut).

Taverna Zorbas, Limenas, Thassos

Taverna pescărească Andreas Klisma din satul pescăresc Aktiklisma (situat la 500 de metri de Skala Kallirachi) – unde evident am mâncat cel mai bun pește din Thassos (proaspăt pescuit, recomandat de patronul tavernei) și cea mai gustoasă caracatiță la grătar, alături de un vin alb răcoros – a fost un dejun mai scump (52 de euro față de cei 30-35 de euro cât au fost celelalte mese, dar pentru 4 feluri de mâncare și o sticlă de vin, eu zic că este mai mult decât rezonabil, gustul fiind impecabil). În plus, terasa cu vedere spre mare (există chiar și posibilitatea de a mânca la una dintre mesele plasate pe plajă) făcea deja toți banii.

Taverna pescărească Andreas Klisma, Aktiklisma, Thassos

Taverna Sirens, din cadrul Makryammos Bungalows  (un complex de lux, cu ieșire la mare) este o opțiune excelentă pentru prânz sau cină, fiind situată chiar pe plajă. Nu este un restaurant ieftin (dată fiind și localizarea sa), dar mâncarea este foarte bună, peștele și fructele de mare proaspete, iar serviciul ireproșabil. Și, în plus, beneficiezi de o priveliște excepțională.

Taverna Sirens, Makryammos Bungalows, Thassos

Taverna Simi se află chiar în portul Thassos, în partea veche și este cea mai aglomerată și populară tavernă din Limenas (nu am prins-o liberă în niciun moment al anului, din iunie și până în septembrie). Este și unul dintre locurile în care am mâncat cel mai bine în Thassos, fiind și unul dintre cele mai vechi restaurante de pe insulă, fondat în 1952. Specializat pe pește și fructe de mare, Simi oferă o varietate de preparate tradiționale grecești delicioase. Noi vă recomandă brânza Talagani pe grătar cu gem de roșii (un gust absolut divin), calamarul și sardinele la grătar.

Taverna Simi, Limenas, Thassos

Taverna Platanakia este situată chiar lângă Simi, în Limenas, în portul vechi. Am ajuns aici printr-o eroare, nu am realizat că este o altă tavernă, credeam că ne-am așezat la Simi, dar a fost o supriză foarte plăcută, tot ce am mâncat fiind foarte gustos. Meniul este foarte variat și cuprinzător, preparatele fiind cele tradiționale. Îți recomandăm să încerci aici creveții cu feta și ardeii copți.

Taverna Platanakia, Limenas, Thassos

Taverna Thassian Doukas este unul dintre restaurantele din centrul portului Limenas (chiar pe aleea paralelă cu linia portului unde ancorează feribotul) descoperit recent. Propune un meniu foarte consistent, pentru toate gusturile, și, ceea ce am apreciat în mod deosebit, tot personalul, fără excepție, poate formula fraze scurte pentru a-ți răspunde și lua comanda în limba română (de altfel, și nota de plată vine tot în limba română, pentru transparență și facilitate). Mâncarea ne-a plăcut în mod deosebit aici, revenind de două ori la Thassian Doukas pe parcursul unui singur sejur. Vă recomandăm brânza Talagani cu gem de smochine, feta în crustă cu susan și miere, calamarul umplut cu feta, ardeii copți cu feta…

Taverna Thassian Doukas, Limenas, Thassos

Taverna Leonidas este una dintre recomandările primite de la patronul grec al hotelului în care ne-am cazat în Thassos, situată chiar pe plaja Alyki (într-una dintre extremitățile plajei). Are o terasa frumoasă, deasupra mării, oferind o priveliște încântătoare, pe măsura mâncării. Cum ne și așteptam, ținând cont de recomandare, mâncarea a fost delicioasă, autentică – tzatziki foarte bun și aromat, fructele de mare proaspete și bine făcute, serviciul prompt.

Taverna Leonidas, Aliki, Thassos

Taverna Panorama aflată în Panagia, oferă, așa cum ne așteptăm din denumire, o panoramă superbă, fiind situată la ieșirea din Panagia spre Alyki, pe stânci, deasupra mării. Seara, în tavernă răsună acordurile muzicii grecești live. Noi vă recomandăm în special fructele de mare pregătite la grătar cu cărbuni – au un gust excepțional.

Taverna Panorama, Panagia, Thassos

Taverna Archodissa sau ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ este o tavernă descoperită într-o seară, făcând turul insulei. Aflată în Alyki, la înălțime, cu vedere la mare, oferă priveliștea unor apusuri senzaționale deasupra Mării Egee. Preparatele tradiționale grecești au un gust și savoare aparte, fiind pregătite în cuptorul cu lemne. 

Archodissa sau ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ, Aliki, Thassos

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare

Destinations

Recomandări pentru o zi de vis pe insula Brač

Publicat

pe

Insula Brac

Insula Brač este cea mai mare de pe Coasta Dalmată. Vestigii istorice, cafenele și restaurante, plus multe activități outdoor îți umplu repede ziua.

Croația este întotdeauna o idee bună, mai ales când vine vorba de vacanța de vară. Iar dacă nu vrei să rămâi pe continent, atunci insula Brač ar trebui să fie prima ta opțiune. Este una dintre cele mai mari insule din Croația și una dintre cele mai atrăgătoare destinații de la Marea Adriatică.

Dacă ești fan Game of Thrones atunci trebuie să știi că blocurile de marmură de pe insulă au fost folosite pentru crearea unor scene din serial. Dacă nu te pasionează serialul, care a fost difuzat în România de HBO, tot ai multe lucruri de văzut, așa că iată recomandările noastre pentru o zi de vis pe insula Brač.

Plaja Zlatni Rat

Prezentată ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din Europa și având porecla “Golden Horn” sau Hornul de Aur, această plajă se întinde efectiv în largul Adriaticii, fiind presărată la margini cu mici pietricele albe strălucitoare. Poți să te cazezi la Zlatni Rat Beach Hotel, să te relaxezi în balconul tău privat și să îți dorești să nu mai pleci niciodată.

Zlatni Rat Beach

Casă în casă

Trei frați au încercat să își ridice o casă. Când au eșuată, au abandonat proiectul, iar mai apoi s-au întors și au vrut să își construiască noua casă în jurul celei vechi. Când au abandonat de tot proiectul, s-a născut o atracție turistică. Uită-te după cele patru ziduri deschise.

Casa din casa - insula Brac

Waterman Svpetrvs Resort

Acest resort liniștit e așezat tocmai pe plajă și e înconjurat de vegetație. Mixul de eleganță și confort e ideal pentru cuplurile care își doresc o vacanță cu adevărat relaxată.

Waterman Svpetrvs Resort

Muzeul Uleiului de Măsline

Țările de la Mediterană au o istorie bogată în producția de ulei de măsline. La acest mini muzeu vei putea vedea prese de ulei vechi de sute de ani, dar vei avea și ocazia de a degusta acest aur lichid. Poți desigur să îți și cumperi câteva sticle de ulei, de la sursă, pe care să le duci acasă.

Muzeul uleiului de masline

Taverna Riva

Homarul este o specialitate în Brac. Unul dintre cele mai bune restaurante din zonă este Riva, cu o pizzerie și un bar la subsol și o terasă care dă spre mare. Comandă homarul la grătar sau în sos roșu, e alegerea ta. Oricum, nu vei fi dezamăgit. Vinurile croate domină meniul de băuturi al tavernei.

Taverna Riva - insula Brac

Alte sfaturi

Vara insula este plină de turiști, așa că îți recomandăm să ajungi aici primăvara. Mai ales că în perioada aprilie – mai aici crește sparanghelul sălbatic pe care-l găsești în meniul tuturor restaurantelor. Un deliciu.

Tu ce locuri de pe insula Brač crezi că ar mai trebui vizitate? 

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare
Advertisement
Destinations20 iulie 2022

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break19 iulie 2022

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

vas croaziera Costa Toscana vas croaziera Costa Toscana
Croaziere05 iunie 2022

La vita e bella pe vasul de croazieră Costa Toscana

O croazieră cu vasul Costa Toscana te va ajuta să descoperi că LA VITA E BELLA și că DOLCE FAR...

Atena Atena
City Break27 mai 2022

Recomandări pentru o zi de vis în Atena

Atena, capitala Greciei, este locul ideal pentru o noapte de distracție, o zi plină de vizite și vestigii istorice sau...

Evenimente22 mai 2022

Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu

Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la...

Thasos_Alyki_beach Thasos_Alyki_beach
Croaziere15 mai 2022

Thassos by the sea

Thassos by the sea? Da, un tur de șapte zile la bordul unui velier, înconjurați de prieteni într-o atmosferă de...

5 orașe pe care să le vizitezi când se ridică restricțiile 5 orașe pe care să le vizitezi când se ridică restricțiile
City Break03 mai 2022

5 orașe pe care merită să le vizitezi oricând

Ai chef de un city break? Iată cinci orașe pe care poți să le pui pe listă pentru o evadare...

Vacanța la festival Vacanța la festival
Evenimente26 aprilie 2022

Vacanță la festival? 10 sfaturi pentru ca distracția ta să fie totală

Summer Well, Saga Festival, Untold, Neversea… Vacanța la festival este un must în această vară. Iată câteva sfaturi pentru a...

Amsterdam Amsterdam
City Break26 februarie 2020

Recomandări pentru un weekend la Amsterdam

Cu o serie de muzee spectaculoase, teatre, restaurante, baruri, concerte în fiecare weekend, și nu doar atât, Amsterdam este destinația...

Foto: Primăria Municipiului Sibiu Foto: Primăria Municipiului Sibiu
City Break25 februarie 2020

Unde stai, mănânci, te relaxezi și te distrezi în… Sibiu

Orașul Sibiu este oricând o alegere bună pentru o evadare de weekend. Așa că îți dăm câteva ponturi pentru ca...

Advertisement

Trending