Rămâneți conectați

On The Go

Mituri din Dubai

Publicat

pe

Mituri din Dubai

În Dubai întâlnești peste 200 de naționalități și aici ajung milioane de turiști în fiecare an. Poate tocmai de aceea  există multe mituri care circulă despre această destinație.

Încercăm să facem puțină lumină și să vedem ce este adevărat și ce nu. Asta ca să știi la ce să te aștepți, dacă vrei să călătorești în Dubai.

Da, îți permiți să mergi în Dubai

Dubai are o reputație de oraș scump, însă asta nu înseamnă că trebuie să îți amanetezi casa pentru a te bucura de atracțiile sale. Există un număr tot mai mare de hoteluri medii ca preț, de trei sau patru stele, care oferă servicii la un nivel mai mult decât ridicat.

Banii sunt pe primul loc când vine vorba de Festivalul Cumpărăturilor din Dubai, care are loc în fiecare an în ianuarie. Prețurile scad în toate domeniile în această lună, având loc tot felul de concursuri care mai de care mai interesante.

Același lucru se înâmplă și la Dubai Summer Sales Festival, atunci când în mall-urile din oraș au loc concerte și reduceri importante la toate magazinele. Tot vara vei găsi oferte de nerefuzat la hoteluri, spa-uri și atracții turisitce, așa că dacă vrei să vezi Dubai-ul mai ieftin, vara este anotimpul ideal pentru a face asta.

Chiar și așa, Dubai rămâne un oraș deschis tuturor pe toată perioada anului, oferind experiențe care mai de care mai interesante, multe dintre ele gratuite sau la prețuri foarte mici.

Iată câteva dintre acestea:

-Intrare la Creek Park – 5 dirhami;
-Un fel principal la Restaurant Ravi – 8 dirhami;
-O cursă cu taxiul – 12 dirhami;
-Bilet de metrou – 3 dirhami;
-Spectacolul fântânilor – gratuit;
-Acces la plajă – gratuit;
-Turul moscheii Jumeirah – 20 dirhami;
-Tur privat de Al Fahidi – 80 dirhami;
-Curse cu cămile – gratuit;
-Intrare la Muzeul Dubaiului – 5 dirhami;
-Bilet la Cursa celor mai scumpi cai din lume – 25 dirhami.

Da, poți să consumi alcool

Nu o să găsești băuturi alcoolice la fiecare magazin din Dubai, dar sunt unele zone în care poți să consumi alcool. Cel mai important lucru pe care trebuie să ți-l amintești este că un comportament neadecvat care i-ar putea deranja pe alții este inacceptabil, iar toleranța față de acesta este zero din partea autorităților.

Nu ai voie însă să introduci alcool în țară și poți cumpăra băuturi doar din locurile speciale. 

Da, Dubai este o destinație sigură

Fiind unul dintre cele mai multiculturale și cosmopolite orașe din lume, Dubai este un loc pașnic și stabil. Securitatea și siguranța vizitatorilor și localnicilor este cea mai importantă pentru guvernele Dubaiului și țării în sine. Dubai este unul dintre cele mai sigure orașe din lume, având o rată a criminalității scăzută, o guvernare stabilă și un departament al poliției municipale dedicat în exclusivitate turiștilor.

Potrivit unui raport al World Economic Forum, Travel&Tourism, Emiratele Arabe Unite sunt a treia cea mai sigură țară din lume pentru turiști. Departamentul Global Agenda Council al WEF a plasat Emiratele pe locul 1 în ceea ce privește lipsa de crime violente și de omucideri dintre toate cele 132 de națiuni ale topului.

Da, femeile sunt respectate aici și pot conduce

Dubai este foarte mândru ca oraș de modul în care își tratează populația de sex feminin. Forurile internaționale au recunoscut succesul pe care Emiratele și Dubaiul în sine l-au obținut în promovarea egalității de sexe, încă de la fondarea țării.

Această politică de egalitate între sexe a intrat în atenția tuturor locuitorilor țării mai ales în 2015, atunci când a fost organizat Consiliul de Balanță între Genuri. În aprilie 2014, Emiratele Arabe au fost declarate numărul 1 între 132 de țări în ceea ce privește tratarea cu respect a femeilor, în urma unui raport întocmit de WEF și Facultatea de Business de la Harvard.

42 la sută dintre vizitatorii Dubaiului au fost femei în 2014, dintre care 86% s-au declarat extrem de mulțumite de modul în care au fost tratate cât timp au stat în oraș. În unele cazuri femeile vor sta separate de bărbați, de exemplu la cozile din clădirile guvernamentale, ceea ce de multe ori se dovedește a fi un beneficiu pentru acestea. De asemenea, să conduci o mașină în Dubai ca femeie este un lucru banal.

Da, poți să te ții de mână cu partenera ta

Dubai este o comunitate deschisă și tolerantă, fapt dovedit și de cele peste 200 de naționalități din toată lumea care trăiesc în armonie aici, dar și de milioanele de vizitatori pe care orașul îi primește anual. Poți să te ții de mână cu partenerul tău. Nu trebuie să îi faci pe cei din jurul tău să se simtă inconfortabil, însă atât timp cât faci totul cu deplină decență, nu vei avea nicio problemă.

Da, Dubai are o cultură bogată

O plimbare prin souks, piețele care funcționează în Dubai de sute de ani, te vor convinge de bogăția culturală a Dubaiului. Plimbă-te pe apele din Dubai Creek într-un dhow tradițional, fă un tur al moscheii Jumeirah, explorează linille din Al Fahidi și admiră turnurile vânturilor sau fă o vizită beduinilor în desert.

Da, adu-ți costumul de baie

Având parte de soare tot timpul anului, Dubaiul este un loc ideal pentru a te scălda în ocean sau în piscinele hotelurilor. Adu-ți costumul de baie și pregătește-te să te bucuri de ape superbe, atât cea din mare, cât și cele din spa-uri sau piscine uriașe.

Nu este nicio problemă dacă te plimbi în costum de baie pe plajă sau în zona piscinelor de la hoteluri. Femeile nu trebuie să poarte baticuri dacă nu vizitează un lăcaș de cult. E bine totuși ca femeie să ai o învelitoare de umeri la îndemână. Nu doar că o poți folosi atunci când se impune asta, dar te va ajuta să te răcorești.

Nu, nu trebuie să înveți araba

Engleza și multe alte limbi se vorbesc frecvent în Dubai, deci sigur te descurci fără probleme acolo.

Descoperă și: Dubai Creek: destinație obligatorie dacă ești în vacanță în Dubai

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

On The Go

ROMEXPO deschide sezonul expozițional 2019 cu Târgul de Turism al României și ROMHOTEL

Publicat

pe

Targul de turism Romexpo

Ajuns la cea de-a 41-a ediţie, Târgul de Turism al României I (TTR) se desfășoară în perioada 21 – 24 februarie, concomitent cu ROMHOTELExpoziția internațională de echipamente, mobilier și dotări pentru hoteluri și restaurante – în Pavilioanele B1 și B2 din Centrul Expozițional ROMEXPO.

Târgul de Turism al României I reunește 330 de mari companii și expune cele mai avantajoase oferte pentru pasionații de turism cultural, turism de tratament, rural sau de business, dar și pentru cei care îndrăgesc croazierele, destinațiile exotice și turismul de aventură.

Gradul de internaţionalizare a celei de-a 41-a ediții a Târgului de Turism al României I este de 22%, 15 ţări își prezintă zonele şi obiectivele turistice: Bulgaria, Chile, Congo, Croația, Grecia, Ungaria, Israel, Macedonia, Moldova, Palestina, Portugalia, România, Rusia, Spania și Turcia.

Menționăm că anul acesta și-au anunțat participarea oficială următoarele țări: Bulgaria, Grecia, Israel, Macedonia, Moldova, Palestina, Africa de Sud.

Ca în fiecare an, promovarea turismului românesc este o componentă esențială a TTR I. Astfel, ROMEXPO și-a îndreptat din nou atenția spre iubitorii de vacanțe autohtone, în cadrul târgului fiind prezente oficii şi administraţii locale şi regionale care prezintă obiectivele turistice din zonele de care aparțin.

Ediția de primăvară 2019 a TTR I vine în întâmpinarea vizitatorilor cu pachete turistice pentru litoralul românesc, grecesc sau bulgăresc, oferte pentru petrecerea Sărbătorilor Pascale sau a concediului de 1 Mai, dar şi reduceri pentru destinaţii exotice din ce în ce mai vizitate de români.

Astfel, vizitatorii vor găsi la Târgul de Turism al României I:

  • pachete turistice avantajoase, potrivite oricărui buget sau tip de călătorie (recreațională, de afaceri, individuală, de grup, excursie sau sejur);
  • pachete cu reduceri considerabile la călătoriile către destinații exotice, fie cele frecventate des de români, fie unele mai puțin promovate și cunoscute de către public;
  • gadget-uri și accesorii utile, unice, moderne și adaptabile în funcție de tipul și scopul călătoriilor;
  • oferte și evenimente de promovare a diferitelor destinații românești, montane sau de pe litoralul Mării Negre, precum și a agroturismului românesc;
  • pachete de asigurări de călătorie și alte servicii complementare.

În perioada 21 – 24 februarie, pe parcursul celui mai important eveniment de turism al primăverii, au loc o serie de activități conexe de impact pentru industria turistică. Dintre ele amintim:

  • Conferinţa „Forța de MUNCĂ în turismul românesc. Cauze și Soluții”. Aceasta se desfășoară în cea de-a treia zi de manifestare, având ca subiect de dezbatere lipsa forței de muncă și ca scop depistarea cauzelor acestei probleme existente în turism;
  • Ziua internațională a ghidului de turism, organizată de Federația Națională a ghizilor de turism din România;
  • Cariere în Business și Turism, organizată de ASE București;
  • Seminarul „Parteneriat public-privat pentru dezvoltarea turismului balnear românesc”, organizat de Organizația Patronală a Turismului Balnear din România

Programul integral al manifestărilor conexe poate fi consultat aici.

TÂRGUL DE TURISM AL ROMÂNIEI este organizat de ROMEXPO, bianual, primăvara şi toamna, împreună cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, în parteneriat strategic cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT ) şi în parteneriat cu: Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Asociaţia Naţionalî de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).

Descoperă și: Porto: 8 lucruri pe care îți recomandăm să le faci într-un city break

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare

Destinations

Informații utile când aterizezi pentru prima oară la Dubai

Publicat

pe

Informații utile când aterizezi pentru prima oară la Dubai

Dubai este un oraș al superlativelor și vei descoperi asta încă de la aterizare. Burj Khalifa, cu prezența sa impunătoare, supercar-uri peste tot, mall-uri la fiecare intersecție, hoteluri de lux și atracții turistice la fiecare pas.

Dubai este clar o experiență, iar pentru ca lucrurile să decurgă mult mai rapid o dată ce ai aterizat, am pregătit câteva informații utile când aterizezi pentru prima oară la Dubai.

Istorie

Să facem puțină istorie. În 1833, tribul nomad Bani Yas, condus de familia Maktoum, a migrat din interiorul țării, care era pur și simplu un deșert, spre zona de coastă unde s-a format o mică așezare preocupată de pescuit și de comerț.

Timp de aproape 100 de ani nu s-a schimbat mai nimic până când Sheikh Rashid bin Saeed Al Maktoum a ajuns la conducere și a ordonat ca Dubai Creek să fie dragat pentru a permite și vaselor de comerț mai mari să intre în zonă.

Și de aici a început transformarea într-un mega oraș. Desigur, faptul că 1966 s-a descoperit și petrol aici a jucat un rol foarte important. Aurul negru a fost catalizatorul ce a dus la formarea Emiratelor Arabe Unite. Astfel, în premieră, triburile Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain și Fujairah s-au unit pe 2 decembrie 1971, urmat de tribul Ras Al Khaimah un an mai târziu, și au format Emiratele Arabe Unite.

Sub conducerea primului președinte al Emiratelor Arabe, Sheikh Zayed (conducătorul din Abu Dhabi) și cu susținerea lui Sheikh Rashid, dar și ai conducătorilor celorlalte 5 emirate, s-a ajuns în stadiul de azi.

Dubai este un oraș absolut fabulos care găzduiește peste 200 de naționalități și pe care ca să-l descoperi în totalitate ai nevoie cu siguranță mai mult de o vacanță de două săptămâni.

Informații utile

Temperaturile ating un maximum de 26 – 27 de grade Celsius. Este plăcut, chiar dacă vei vedea că unii localnici, mai ales seara, mai ies cu hainele groase pe ei. 😉

Moneda locală este dirhamul (UAE Dirham) și este destul de ușor să faci calculele, cursul fiind de 1 dirham = 1,1 lei. Vei găsi bancnote de 1.000, 400, 200, 100, 50, 20, 10 și 5 dirhami. Este recomandat să ai întotdeauna bani scoși în moneda locală.

Weekend-ul în Emiratele Arabe Unite înseamnă vineri și sâmbătă. Vineri este zi de sărbătoare așa că unele dintre atracții ar putea fi închise sau se deschid doar spre seară.

Transfer de la aeroport spre locul de cazare

Dacă vrei să te simți ca un “șeic” atunci poți apela la serviciile companiei Marhaba care te va prelua încă de la aterizare. Vei trece rapid de controlul de pașapoarte, după care vei fi transferat la hotel cu o mașină de lux. Desigur, vei avea parte de același tratament și la plecare.

În zona aeroportului sunt însă disponibile și taxiurile publice, dar sunt șanse destul de mari să aștepți la coadă. Femeile pot trece în față și pot alege taxiurile cu acoperiș roz, rezervate special pentru femei sau familii cu copii, la volan fiind femei. În prețul cursei va fi inclusă și o taxă de aeroport de 25 de dirhami.

Din Dubai International Airport, la terminalele 1 și 3, ai acces la Dubai Metro, trenurile venind la fiecare 10 minute de la 5 dimineața (10:00 am vineri) și până la miezul nopții. Dacă ai bagaje voluminoase îți recomandăm să iei totuși un taxi pentru în tren nu ai voie decât cu o geantă de umăr și o valiză.

O altă variantă este să închiriezi o mașină, toate companiile importante din lume, dar și câteva companii locale, având birouri în zona de sosiri pe aeroport. Șoferul trebuie să aibă cel puțin 21 de ani și permis de conducere valabil în țara de origine.

Rămâi conectat

Tarifele de roaming pentru această zonă sunt mari, așa că îți recomandă să utilizei un Tourist SIM pe care poți să-l cumperi din magazinele Du, aflate la sosiri în terminalele 1 și 3 la Dubai International Airport. Taxa de activare este de 65 de dirhami și ai un tarif special pentru turiști, mai ieftin decât tarifele de roaming. Poți să alimentezi oricând cu carduri prepaid pe care le găsești cam la toate magazinele din oraș.

Cum ajungi în Dubai?

Wizz Air - Dubai

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low cost din Europa Centrală și de Est, operează zboruri către și de pe Aeroportul Internațional Dubai Al Maktoum. Aeroportul se află într-o poziție ideală în inima noului Dubai. Acest aeroport oferă o alternativă atractivă pentru companiile și turiștii care se îndreaptă către noul Dubai, aproape de Jebel Ali Village, de Internet City și Media City, de Palm și de Marina, printre altele, și este conectat prin mijloace de transport în comun dedicate.

Poți zbura spre Dubai în fiecare săptămână de la București sau Cluj.

Citește  și: Mituri din Dubai

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare

On The Go

Terapie cu căței pe aeroporturile din Italia

Publicat

pe

Terapie cu căței pe aeroporturile din Italia

Îți este teamă să zbori cu avionul? Pe aeroporturile Malpensa și Linate din Milano poți scăpa de stres cu ajutorul cățeilor antrenați special pentru asta.

Aeroporturile Malpensa și Linate din Milano au inițiat un proiect prin care vor ca să devină un spațiu mult mai prietenos pentru călători. Stresul înaintea unui zbor este foarte mare pentru unii dintre pasageri și pot apărea apoi momente tensionate la bordul aeronavelor.

În cadrul acestui proiect, împreună cu asociația Pet Therapy, au fost aduși căței antrenați pentru a ajuta călătorii să depășească momente tensionate. Câinii utilitari au avut acces în toate zonele de pe cele două aeroporturi, în special în zonele de așteptarea înaintea unui zbor, iar terapia cu căței s-a bucurat de un mare succes.

Tocmai de aceea, vor fi în total 30 de zile în 2019 în care te poți întâlni cu simpaticii căței pe cele două aeroporturi. Așa că dacă îți plac cățeii și ți-ai propus să zbori în Italia, notează următoarele date:

Linate

• joi, 14 februarie
• vineri, 8 martie
• vineri, 19 aprilie
• miercuri, 29 mai
• joi, 13 iunie

Malpensa Terminal 1

• miercuri, 13 februarie
• joi, 7 martie
• joi, 18 aprilie
• joi, 22 mai
• miercuri, 12 iunie

Malpensa Terminal 2

• miercuri, 30 ianuarie
• luni, 1 aprilie
• miercuri, 15 mai
• vineri, 21 iunie

Descoperă și: Recomandări pentru o zi de vis în Milano

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare
Advertisement
O zi in Faro O zi in Faro
City Break21 februarie 2019

Recomandări pentru o zi de vis în Faro

Ținând cont de cât de populară este regiunea Algarve din Portugalia, Faro a rămas un oraș liniștit plin de locuri...

Cele mai spectaculoase locuri din lume pentru sărituri în apă Cele mai spectaculoase locuri din lume pentru sărituri în apă
Evenimente20 februarie 2019

Cele mai spectaculoase locuri din lume pentru sărituri în apă

El Nido în Filipine, Dublin în Irlanda, Beiru  în Liban, Polignano a Mare în Italia, Insulele Azore în Portugalia, Mostar...

Evenimente20 februarie 2019

Descoperă frumusețile Sibiului la volanul unei mașini clasice

Trei zile pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Asta înseamnă Sibiu Rally Romania, eveniment dedicat vehiculelor istorice, electrice...

City Break15 februarie 2019

Recomandări pentru o zi de vis la Roma

Ai o singură zi pe care o poți petrece la Roma și nu știi încotro să o apuci? Iată câteva...

Milano Milano
City Break12 februarie 2019

Recomandări pentru o zi de vis în Milano

Milano este una dintre cele mai cool destinații pentru un weekend. Indiferent dacă ai mai fost sau acum ești pentru...

Road trip - Cele mai frumoase drumuri din Europa iarna Road trip - Cele mai frumoase drumuri din Europa iarna
Destinations07 februarie 2019

Road trip în căutarea celor mai frumoase drumuri din Europa pe timp de iarnă

Din când în când, chiar și în sezonul rece, merită să iei o pauză și să încerci să descoperi sau...

City Break06 februarie 2019

Recomandări pentru o zi de vis în Berlin

E greu să faci recomandări pentru o singură zi în Berlin când sunt atât de multe lucruri de văzut. Și...

Madrid într-o zi Madrid într-o zi
City Break05 februarie 2019

Recomandări pentru o zi de vis la Madrid

Ai o singură zi pe care o poți petrece la Madrid și nu știi încotro să o apuci? Iată câteva...

Red Bull Air Race Red Bull Air Race
Evenimente31 ianuarie 2019

Turism de evenimente: Red Bull Air Race

Concerte, meciuri de fotbal, curse de Formula 1. Dacă vrei să vezi un eveniment special, atunci trebuie să treci pe...

city-break-uri spectaculoase cu Wizz Air city-break-uri spectaculoase cu Wizz Air
City Break30 decembrie 2018

14 zile libere de la stat în 2019! Avem câteva sugestii pentru evadări în city-break-uri spectaculoase

Ai început să planifici mini-vacanțele pentru 2019? Vom avea 14 zile libere de la stat, dintre care doar 5 zile...

Advertisement

Trending