Rămâneți conectați

Croaziere

La vita e bella pe vasul de croazieră Costa Toscana

Publicat

pe

vas croaziera Costa Toscana

O croazieră cu vasul Costa Toscana te va ajuta să descoperi că LA VITA E BELLA și că DOLCE FAR NIENTE este starea perfectă pentru o vacanță de vis. 

Cum ar fi să te pui la somn în Italia și să te trezești în Franța, iar apoi după încă o noapte de somn să te trezești în Spania? Și asta fără să fii nevoit să-ți despachetezi și împachetezi bagajul în fiecare zi.

Dacă ți se întâmplă asta, atunci sigur ești într-o croazieră pe Marea Mediterană. Iar dacă te decizi să faci asta, atunci îți recomand să alegi unul din vasele companiei italiene Costa.

Sincer, o vacanță pe un vas de croazieră era pe lista lucrurilor pe care îmi doream să le fac măcar o dată, dar mă vedeam făcând asta undeva după vârsta de 55 de ani. Așa că am acceptat invitația venită din partea companiei Costa și mi-am dat seama că dacă făceam asta abia peste vreo 10 – 15 ani, cum îmi propusesem inițial, mi-ar fi părut extrem de rău.

Dar să îți povestesc pas cu pas cum a fost….

Vaporul

Costa Toscana

Am plecat în croazieră, de la Roma la Barcelona, cu vasul Costa Toscana, noua navă amiral a companiei italiene specializată în astfel de vacanțe. O dată urcat la bord am înțeles că sunt de fapt la bordul unui „smart city”, vasul Costa Toscana fiind conceput să-ți ofere un mix între tehnologie și confort, cu un accent major pe protecția mediului înconjurător.

Costa Toscana_smart city

Costa Toscana este cel mai nou și mai mare vapor din flota companiei italiene și al cincilea vas de croazieră din lume, ca mărime. După Costa Smeralda, Costa Toscana este al doilea vas care merge cu gaz natural lichefiat (GNL), asta dacă aveai unele mustrări de conștiință legate de poluarea maritimă. În plus, pentru că am ajuns la acest subiect, o parte din veniturile companiei sunt direcționate spre Fundația Costa care se ocupă de curățarea plajelor și a zonelor marine, dar și de protecția animalelor în zonele unde organizează croaziere.

Din cele 2.600 de cabine, 1.550 sunt cu balcon, iar la bord mai ai 13 piscine, un SPA senzațional, sală de fitness, locuri de joacă pentru copii, 11 restaurante și 19 baruri și lounge-uri unde să-ți petreci timpul.

Toscana este regiunea mea preferată din Italia, iar Costa Toscana este tocmai un tribut adus acestei regiuni. Totul de pe vapor are o legătură cu această zonă, de la cabine la numele punților și de la zonele pentru oaspeți și până la elementele de design pe care le vei descoperi peste tot.

Costa Toscana_punte

Mobila, corpurile de iluminat și toate celelalte accesorii sunt „Made in Italy”, fiind concepute special pentru vasul Costa Toscana de 15 companii partenere, evident tot italiene.

Vei regăsi culorile și atmosfera din Toscana peste tot și cel mai probabil vei exclama „Mamma mia” și „Che bello” la fiecare pas.

Traseul croazierei

În această perioadă, Costa Toscana se plimbă pe Marea Mediterană și acostează în 6 porturi diferite: Roma – Civitavecchia, Savona, Marsilia, Barcelona, Valencia, Palermo și din nou Roma – Civitavecchia.

Tu poți urca la bordul navei din oricare port, iar pentru mine cea mai bună opțiune a fost Roma, cu îmbarcare din portul Civitavecchia, aflat la aproximativ 100 de kilometri de capitala Italiei. Desigur, în prețul croazierei este inclus și transferul de la aeroport spre port.

După o oprire în Savona și una în Marsilia, am coborât de pe vas în Barcelona. Vaporul se deplasează de seara până dimineața, așa că în fiecare zi m-am trezit în alt port.

În funcție de sezon, Costa Toscana mai face croaziere și în America de Nord, America de Sud sau în zona Oceanului Indian.

Îmbarcarea

Terminalul de îmbarcare din Civitavecchia este uriaș, dar lucrurile se desfășoară rapid. În plus, față de procedura normală de îmbarcare, am făcut și un test rapid, gratuit, pentru COVID-19. Bagajele sunt preluate din terminal și le vei găsi la tine în cameră după ce treci prin toate procedurile.

În acest punct îți recomand să-ți descarci aplicația Costa, disponibilă atât în App Store cât și în Google Play pentru că îți va face viața și mai ușoară la bordul navei. Vei primi și un card care nu doar că îți va deschide ușa de la cameră, ci conține toate informațiile legate de tipul de servicii pe care le-ai achiziționat. Acesta trebuie adăugat în aplicația Costa și vei avea astfel în permanență o evidență a cheltuielilor tale și vei putea să te bucuri mai ușor de toate facilitățile navei.

Îmbarcarea este similară cu check-in-ul făcut în aeroport așa că nu trebuie să-ți bați prea mult capul cu asta.

Primele ore la bord

După procedurile de îmbarcare vei ajunge în cameră, iar primul lucru pe care îl vei face este să participi la o scurtă întrunire în care vei afla toate informațiile de care ai nevoie la bord. Ți se prezintă și toate procedurile pe care trebuie să le urmezi în cazul unui incident, cum să folosești vesta de salvare și locul în care trebuie să ajungi în cazul unei evacuări cu barca de salvare.

Telefonie și date mobile

Sincer eu nu mi-am bătut prea mult capul cu asta la început pentru că abonamentul meu Orange acoperă toate nevoile mele, inclusiv în roaming. Ce nu am luat însă în calcul, pentru că nu știam asta până când nu am urcat pe vas, că roaming-ul maritim nu este același cu roaming-ul clasic, chiar dacă în principiu te afli tot pe teritoriul Uniunii Europene.

Așa că atenție mare și dezactivează-ți datele în momentul în care ieși din fiecare port și nu suna pe nimeni. Dacă faci asta sigur te vei bucura de croazieră și după ce te întorci acasă.

Pe vas poți să cumperi pachete de internet care să te ajute să comunici cu prietenii de acasă, indiferent dacă ești într-un port sau în largul mării.

Cardul și aplicația Costa

Cele două funcționează perfect împreună și îți va fi mult mai ușor să descoperi lucrurile cool de pe navă dacă le folosești. Așa cum ai citit și mai sus, cardul de acces în cameră este util pentru multe alte lucruri. Cu el poți să cumperi orice de pe vas, iar la finalul fiecărei zile suma cheltuită este trasă automat de pe cardul tău. În cazul în care nu vrei să legi un card bancar de acesta, sunt locuri special amenajate unde poți să plătești tot ceea ce consumi.

Cazare

Pe Costa Toscana sunt disponibile 5 tipuri de cabine din care poți alege în momentul în care-ți cumperi o croazieră: cabină apartament, cabină cu terasă, cabină cu balcon, cabină cu geam spre exterior și cabină simplă. Cabinele sunt amenajate cu gust, că doar sunt făcute de italieni, și ai suficient spațiu chiar dacă nu ai rezervat un apartament.

cabina Costa Toscana

Restaurante și baruri

La bord sunt 11 restaurante și 19 baruri și lounge-uri unde să-ți petreci timpul și să te bucuri de preparate senzaționale pe toată durata călătoriei tale. Meniul inclus în prețul croazierei este unul extrem de variat și poți alege să mănânci în fiecare zi în alt restaurant. Sunt 6 restaurante unde poți să mânânci fără să plătești nimic în plus și mai sunt încă 5 în care trebuie să scoți bani din buzunar.

Evident, meniurile restaurantelor incluse în prețul croazierei sunt suficient de variate și poți mânca în fiecare zi cu totul altceva. În plus, în fiecare dintre acestea vei descoperi în fiecare seară un preparat special, tipic zonei în care te afli în acel moment. Aceste preparate au fost concepute de celebri Chefi Bruno Barbieri (Italia), Hélène Darroze (Franța) și Ángel León (Spania).

Archipelago_Costa Toscana

 Îți recomand însă să îți rezervi o seară pentru o cină la restaurantul Archipelago. Chefii au pregătit pentru tine 3 meniuri diferite, de inspirație italiană, franceză și spaniolă, care te vor duce într-o lume fabuloasă a gusturilor specifice fiecărei țări în care acostează vaporul. Prețul unui meniu este de 49 de euro, iar dacă vrei să adaugi și un vin care se potrivește fiecărui produs costul mesei va fi de 69 de euro. Mult sub prețul pe care l-ai plăti dacă ai mânca același lucru într-un restaurant de pe continent.

În plus, 5 euro din această sumă ajunge direct în conturile asociației Costa care se ocupă de curățarea plajelor și salvarea speciilor de animale maritime aflate pe cale de dispariției.

Mi-a plăcut atât de mult aici încât vei citi, în curând un articol dedicat doar acestui restaurant.

Pentru o experiență specială trebuie să petreci o seară și în bistro-ul Spazio Bollicine unde felurile sofisticate de mâncare sunt împerecheate cu spumantele din gama Ferrari. Ai un meniu de degustare și 5 pahare de spumant Ferrari la doar 40 de euro.

Pentru un burger fabulos și o bere Heineken rece trebuie să mergi neapărat la Heineken Star Club & Bistro, iar pentru o incursiune în senzaționala bucătăriei japoneză și asiatică ia masa la Teppanyaki Restaurant.

În premieră pe un vas al companiei, la Sushino at Costa, poți să mânânci nigiri, maki, sashimi sau mochi, iar dacă vrei să mănânci o pizza, ca în Italia desigur, că doar ești pe un vas italian, oprește-te la Pizzeria Pummid’Oro.

Lasă loc și pentru desert pentru că la bord vei descoperi o zonă în care poți să mănânci cele mai tari preparate cu Nutella. Pentru că, dacă nu știai, Nutella vine din Italia.

Ziua începe desigur cu un espresso de la cafeneaua Caffe Vergnano 1882 și continuă cu o înghețată la Amarillo. Aici îți recomand să încerci neapărat o „cafe gourmet”!

Pentru cocktailuri și aperitive ai mai multe baruri și lounge-uri la dispoziție, dar dacă vrei să-ți petreci seara ca un „italiano vero” te oprești la Campari Bar sau Aperol Spritz Bar. Barul Campari este elegant, într-o zonă în care poți să stai la povești cu prietenii, și te vei simți ca în cele mai cool restaurante din Milano, în timp ce barul Aperol Spritz este amplasat sus pe punte, în zona de unde ai acces la piscine și la zonele de relaxare.

Îți recomand ca atunci când îți rezervi croaziera să alegi un pachet de băuturi incluse. Oricum, prețurile în restaurantele și barurile în care trebuie să plătești în plus sunt mult mai mici decât în locații similare de pe continent.

Destinațiile din această croazieră

Dacă faci croaziera completă vei ajunge în Roma – Civitavecchia, Savona, Marsilia, Barcelona, Valencia, Palermo și din nou la Roma – Civitavecchia. Eu am plecat din Roma – Civitavecchia și am făcut opriri la Savona, Marsilia și Barcelona.

Vasul ajunge dimineața în fiecare port și aici ai la dispoziție aproape o zi pentru a ieși să explorezi fiecare oraș. Poți alege una dintre excursiile organizate de Costa, contra cost, sau poți alege să ieși și să iei orașul la pas.

Partea cea mai cool este că poți să alegi o serie de tururi ghidate organizate sub patronajul celebrei reviste National Geographic și vei avea o serie de experiențe unice la care în mod normal nu ai avea acces.

Ce alte lucruri mai poți face pe vas

Chiar dacă nu ai chef să ieși în fiecare oraș unde oprește vasul, sigur nu te plictisești la bord. Dacă vrei să faci sport, ai la dispoziție o sală de fitness echipată cu cele mai noi aparate de la Technogym și poți să ieși la alergare pe puntea superioară a vasului pe un traseu aflat la o înălțime de 65 de metri.

Poți să te bucuri de orice tratament comsetic îți dorești sau poți să mergi la SPA-ul Solemio unde ai acces la saună, masaj sau poți să petreci câteva minute într-o cameră plină cu zăpadă și gheață.

În timpul zilei poți să faci baie sau să stai la plajă pe puntea superioară, iar seara ai parte de cele mai tari distracții. Concerte, show-uri karaoke, spectacole de circ și acrobații, discotecă  sau piese de teatru. În fiecare seară ai un alt program, iar dacă nu ai chef să ieși din cameră poți urmări toate acestea pe televizorul din cameră pentru că totul este transmis în direct.

La bordul vasului poți să te simți ca în cazinourile din Las Vegas pentru că, da, există și o sală unde poți să joci la aparate, să îți încerci norocul la ruletă sau la jocurile de cărți.

Crede-mă, sunt atât de multe lucruri de făcut încât nu ai timp să le încerci pe toate într-o croazieră de 7 zile.

Distracții pentru copii  

Ideea de a pleca într-o croazieră cu cei mici nu e una rea deloc. Sunt numeroase locuri de joacă unde își pot petrece timpul singuri sau însoțiți de tine. Copii până la 3 ani pot fi lăsați în grija unei bone pentru suma de 10 euro pe oră, iar tu poți să te bucuri astfel de câteva momente de relaxare.

În timpul zilei sunt numeroase spectacole pentru cei mici și cu siguranță se vor distra la maximum și pe toboganele din aqua park. Pentru că, da, există și un aqua park pe vas.

Cum se poate rezerva o croazieră cu Costa

Nimic mai simplu. Poți face asta direct pe site-ul Costa Cruises. Aici poți să-ți alegi vasul, ruta și desigur toate facilitățile pe care le dorești pe vas. Totul foarte ușor și rapid. În costul croazierei nu este inclus biletul de avion până în orașul port din care dorești să te îmbarci. Prețul unei croaziere pe Marea Mediterană începe de la 649 de Euro.

Concluzie

Sincer, așa cum îți spuneam, nu credeam că voi fi atât de entuziasmat după o croazieră în  care mă vedeam abia peste vreo 10 ani de acum încolo. Faptul că am avut ocazia să mă trezesc în fiecare dimineață să descopăr un oraș dintr-o altă țară, că am trăit experiențe unice la bordul vasului și că nu m-am plictisit deloc în toată această perioadă mă face să mă gândesc deja la următoarea evadare la bordul unui vas de croazieră.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TRAVELINGmag pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Croaziere

Thassos by the sea

Adrian Drăgan

Publicat

pe

Thasos_Alyki_beach
Foto: Costas Spathis / Discover Greece

Thassos by the sea? Da, un tur de șapte zile la bordul unui velier, înconjurați de prieteni într-o atmosferă de relaxare și aventură fără precedent.

Articolele de pe TRAVELINGmag  se citesc cel mai bine la cafea. Descoperă pe COFFEElicious.ro peste 100 de sortimente de capsule cu cafea, compatibile cu sistemele Nespresso, Dolce Gusto și Caffissimo, dar și cafea de specialitate de la 9 prăjitorii din România.

Foarte mulți românii au ajuns cel puțin odată în Thassos. Majoritatea dintre cei care au vizitat insula grecească venind aici chiar de mai multe ori. Am fost în aceeași situație, când ani la rând mi-am petreceut cu familia și prietenii nenumărate vacanțe în Thassos, stațiunea preferată fiind Skala Potamia.

Vă invit să descoperiți frumoasa insulă Thassos din Grecia dintr-o altă perspectivă. Un tur de șapte zile la bordul unui velier, înconjurați de prieteni într-o atmosferă de relaxare și aventură fără precedent. O prezentare a unei experiențe personale pe care abia aștept să o repet.

Thassos by the Sea

Ce o face să fie atât de specială și îndrăgită de către români?

În opinia mea, simplu fapt că este o insulă îi conferă un farmec aparte. Noi neavând turism insular, Thassos ca de altfel orice altă insulă, fie că vorbim de Grecia, Turcia, Croația, Italia, Spania sau Franța ne oferă o perspectivă diferită asupra vieții, obiceiurilor a modului cum trece și percepem tmpul.

În plus Thassos este aproape de România, drumul fiind parcurs de obicei cu propriul autoturism durează cam o zi, în funcție de locul de plecare.

Dar nu doar faptul că este o insulă aproape de România este suficient. Mult mai importantă este poate clima mediteraneană, dar ceva mai puțin toridă, față de insulele din sudul Greciei, mai plăcută pentru noi, și în final faptul că insula care are o circumferință de aproximativ 100 de kilometri.

Astfel este extrem de ofertantă din perspectiva locurilor de recreere, a plajelor, a golfurilor, a istoriei sale asupra căreia stau mărturie nenumărate monumente din antichitate, localități medievale și multe alte obiective. Farmecul insulei fiind completat de atracțiile moderne și o variată bucătărie grecească cu ușoare influențe turcești.

Un altfel de paradis

Pentru mulți dintre noi, inlcusiv pentru mine, Thassos reprezintă un „paradis”, un loc care mă relaxează și unde mă simt de fiecare dată ca acasă.

Dar dacă credeți că le-ați văzut pe toate, așa cum am crezut și eu, ei bine vă propun un concediu pe velier ca o plimbare de o săptămână în jurul acestei minunate insule. Eu am făcut-o anul trecut cu o gașcă de prieteni și abia aștept să repet experiența.

Thassos by the Sea

7 zile cu velierul în jurul insulei Thassos

Thassos, poate și cu sprijinul turiștilor români continuă să se dezvolte frumos. Dar pentru cei pasionați de concediile pe apă nu reprezintă încă o destinație importantă. Deocamdată!

Are mai multe marine, dar majoritatea sunt pentru bărcile de pescari localnici, doar două fiind marinele care pot primi veliere: Port of Thassos și Limenaria. Ambele marine fiind acum și într-un proces de reamenajare, ceea ce mă face să cred că în viitorul apropiat turismul nautic se va dezvolta și aici.

Thassos by the Sea

Decamdată, cel puțin așa am procedat eu, Kavala rămâne marina de plecare. Situată pe continent, Kavala are a o istorie și o arhictetură incredibilă, orașul fiind construit practic în jurul fostei cetăți ale cărei ziduri se mai observă și azi. Vă recomand chiar o zi în plus, înainte sau la finalul croazierei pentru a vizita seara acest frumos oraș.

Așadar, după un drum de aproximativ 8 ore ajungi în Kavala. Marina nu este mare, dar este modernă și primitoare. Oferă chiar posibilitatea de a parca mașina destul de aproape de ambarcațiuni astfel încât să se poată transfera ușor oameni și bagaje.

De asemenea, Kavala este și foarte portivit pentru achiziționarea proviziilor necesare pentru șapte zile, majoritatea fiind mai ieftine decât în insulă și aici fiind și o gamă mai variată.

Din Kavala în Thassos

Am preferat să închiriem velierul, în sistem charter (o săptămână) din Kavala scutind astfel practic și taxele de feribot pentru oameni și mașini, fără a mai pune la socoteală că drumul dintre Kavala și Thassos și retur. Călătoria la vele este extrem de plăcută pe înserat și durează în jur de 4 ore.

Unul dintre aspectele cele mai importante și pe care eu în calitate de skipper l-am prezentat echipajului este că având doar două marine funcționale, Thassos trebuie abordat conform unui plan bine pus la punct atunci când se optează pentru o vacanță pe un velier.

Nu este complicat, doar că fiind totuși o vacanță și având la bord atât oameni obișnuiți cu barca, dar și persoane aflate la prima experiență de acest fel a trebuit să găsim un compromis care să îmbine timpul de navigație cu momentele de relaxare, baie, plajă și bineînțeles party.

Navigând spre est

Am gândit traseul pornind din Thassos Town Limenas (Port of Thassos) în sensul acelor de ceasornic.

Am pornit așadar, în dimineața celei de-a doua zi, în aventura noastră în jurul insulei, prima escală fiind un golf cochet care adăpostește plaja Porto Vathi. Dar nu înainte de a face o escală la ancoră pentru câteva ore travers de Marble Beach o plajă artificială din pietre marmură –  rămase de la prelucrarea blocurilor de marmură din cariera –  și care în contact cu apa albastră formează un peisaj de vis.

Spre seară ancoram în golflul Vathi, unde am și rămas peste noapte. După baia de rigoare a urmat o petrecere la bord care a ținut până aproape dimineață. Golful ne-a oferit condiții ideale, fiind ferit de vânt și de val și având posibilitatea de a ne lega velierul și de mal pentru mai multă siguranță.

Navigație și scuba diving

În dimineața zilei următoare am scos velele, pentru că vântul era ceva mai tare și am continuat să navigăm spre est, destinația fiind Golful Aliki, unde se află și prima dar și una dintre cele mai vechi cariere de marmură din antichitate.

Un loc absolut superb pe care este imposibil să-l evitați dacă vizitați insula Thassos. Până acolo însă am mai făcut o escală la ancoră în Golden Beach – Skala Potamia, pentru o „realimentare” cu Gyros. În jurul prânzului am mai făcut încă una lângă insula sălbatică Nisida Konirya pentru baie, scufundări și masă.

Spre seară ancoram în Aliki unde se servește o caracatiță senzațională la tavernele de pe plajă – spre care bărbații au mers înot, iar doamnele cu dinghy (barca gonflabilă cu motor).

Thassos by the Sea

Aliki și cariera de marmură din antichitate

Am rămas aici și a doua zi dimineață pentru plajă și vizita fostei cariere de marmură, iar după masa celei de-a patra zile am pornit spre Limenaria, unde am acostat spre seară.

Marina aflată în sudul insulei este încăpătoare și în curs de modernizare, iar în plus micul oraș este frumos și pitoresc fiind străjuit de un palat cu o poveste interesantă.

Au fost însă puțini turiști fiind și perioadă de pandemie, iar localurile se închideau relativ devreme, însă atunci când vrei să te simți cu adevărat bine vezi doar partea plină a paharului.

Acum, acest tip de turism nautic are și avantajul că dacă nu vrei nu vei interacționa cu alți oameni sau nu ești condiționat să o faci. Practic velierul oferă tot confortul necesar, inclusiv bucătărie proprie pentru cei pasionați de gătit, astfel că doar scurte drumuri pentru aprovizionare sunt uneori necesare. Dar și cantitatea de provizii poate fi anticipată dacă se dorește evitarea oricărei interacțiuni cu localnicii.

Sper însă să nu mai trecem prin această situație și să ne putem bucura din plin de posibilitatea de a socializa și de a dispune după bunul plac de timpul pe care îl avem la dispoziție.

Thassos by the Sea

Oprire de două zile în Limenaria

În Limenaria am stat două zile, practic două nopți, ziua ieșind cu velierul în golfurile din apropiere pentru plajă și baie.

Este important pentru confortul fizic și psihic al oamenilor să se combine într-un charter perioadele de stat la ancoră – chiar și peste noapte – cu cele petrecute în marine. De aceea am preferat să rămânem aici două nopți, urmând ca joi să ne îndreptăm spre Thassos pentru ultima noapte pe insulă.

Croaziera în jurul insulei Thassos s-a încheiat unde altundeva decât la Karnagio Beach – un loc aboslut superb, unde ne-am relaxat până spre după amiază când am ridicat ancora pentru Kavala.

Vineri seara, conform uzanțelor ancoram din nou în Kavala, drumul dintre Thassos și Kavala fiind petrecut la vele, fiecare membru al echipajului ocupând pe rând mai multe posturi pe barcă fie la timonă, la reglajul velelor sau echilibrare.

Sejurul s-a încheiat cu vizita cetății Kavala pe înserat și cu o masă copioasă la una dintre tavernele care străjuiesc marina.

A fost Thassos, dar a fost altfel. Am văzut locuri noi, inaccesibile de pe uscat. Am fost doar noi de cele mai multe ori. S-a cântat și s-a dansat fără grija de a-i deranja pe alții.

Am redescoperit Thassos dintr-o perspectivă diferită. Am făcut sailing dar ne-am și relaxat. Am reușit un mix bun între petrecerea timpului pe mare, la vele sau la motor și cel la ancoră sau acostați în marine.

O experiență pe care abia aștept să o reiau din 2022, poate cu explorarea unor noi locuri sau cu un nou program și poate cu o tematică diferită.

Thassos by the Sea

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește travelingMAG pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare
Advertisement
Pe malurile Dunării la Budapesta Pe malurile Dunării la Budapesta
City Break01 noiembrie 2022

O zi pe malurile Dunării la Budapesta

Dunărea împărțea pe vremuri cele două orașe Buda și Pesta. Acum, cele două maluri sunt locul preferat pentru turiștii care...

Destinations20 iulie 2022

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break19 iulie 2022

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

vas croaziera Costa Toscana vas croaziera Costa Toscana
Croaziere05 iunie 2022

La vita e bella pe vasul de croazieră Costa Toscana

O croazieră cu vasul Costa Toscana te va ajuta să descoperi că LA VITA E BELLA și că DOLCE FAR...

Atena Atena
City Break27 mai 2022

Recomandări pentru o zi de vis în Atena

Atena, capitala Greciei, este locul ideal pentru o noapte de distracție, o zi plină de vizite și vestigii istorice sau...

Evenimente22 mai 2022

Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu

Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la...

Thasos_Alyki_beach Thasos_Alyki_beach
Croaziere15 mai 2022

Thassos by the sea

Thassos by the sea? Da, un tur de șapte zile la bordul unui velier, înconjurați de prieteni într-o atmosferă de...

5 orașe pe care să le vizitezi când se ridică restricțiile 5 orașe pe care să le vizitezi când se ridică restricțiile
City Break03 mai 2022

5 orașe pe care merită să le vizitezi oricând

Ai chef de un city break? Iată cinci orașe pe care poți să le pui pe listă pentru o evadare...

Vacanța la festival Vacanța la festival
Evenimente26 aprilie 2022

Vacanță la festival? 10 sfaturi pentru ca distracția ta să fie totală

Summer Well, Saga Festival, Untold, Neversea… Vacanța la festival este un must în această vară. Iată câteva sfaturi pentru a...

Amsterdam Amsterdam
City Break26 februarie 2020

Recomandări pentru un weekend la Amsterdam

Cu o serie de muzee spectaculoase, teatre, restaurante, baruri, concerte în fiecare weekend, și nu doar atât, Amsterdam este destinația...

Advertisement

Trending