Connect with us

What To Do

Ghidul tău pentru o zi perfectă la Expo 2020 Dubai

Published

on

Expo 2020 Dubai

Vrei să vizitezi 192 de țări într-o zi? Atunci trebuie neapărat să ajungi la Expo 2020 Dubai până pe 31 martie.

Cel mai mult, în această perioadă marcată de pandemie și restricții, mi-a lipsit faptul că nu am putut să călătoresc. Iar cu o simplă vizită la Expo 2020 Dubai am reușit să descopăr toate țările în care mi-am dorit să ajung vreodată.

Cu siguranță vei avea nevoie de mai mult de o zi pentru a explora Expo 2020 Dubai, dar iată un ghid care te va ajuta să ai o zi perfectă la această expoziție mondială.

Articolele de pe TRAVELINGmag  se citesc cel mai bine la cafea. Descoperă pe COFFEElicious.ro peste 100 de sortimente de capsule cu cafea, compatibile cu sistemele Nespresso, Dolce Gusto și Caffissimo, dar și cafea de specialitate de la 9 prăjitorii din România.

Ce este Expo 2020 Dubai 

Expo 2020 Dubai este prima expoziție mondială organizată în regiunile Orientul Mijlociu, Africa și sudul Asiei. Expoziția se întinde pe o suprafață de aproximativ 4,38 kilometri pătrați, adică e cam de două ori mai mare decât principatul Monaco și de vreo patru ori mai mare decât Dubai Mall, cel mai mare mall din lume.

Tema ediției din 2020 este “Connecting Minds, Creating the Future”, iar pavilioanele țărilor au fost împărțite în trei zone: oportunitate, mobilitate și sustenabilitate. Toate aceste zone sunt conectate cu zona centrală Al Wasl Plaza.

Al Wasl Plaza este inima Expo 2020 Dubai și aici vei găsi cel mai mare dom din lume care permite proiectii la 360 de grade.

Expo 2020 Dubai se desfășoară în perioda 1 octombrie, 2021 – 31 martie, 2022.

Ce se întâmplă la Expo 2020 Dubai?

Mai bine spus, ce nu se întâmplă la Expo 2020 Dubai. În afara pavilioanelor celor 192 de țări, vei mai găsi și câte un pavilion care reflectă tema celor trei zone speciale: oportunitate, mobilitate și sustenabilitate

În pavilionul Terra poți să descoperi cum și ce poți să faci pentru un stil de viață mai sustenabil, în pavilionul Mobility ești încurajat să explorezi noi orizonturi ale progresului făcut de omenire, iar în pavilionul Opportunity vei avea ocazia să trăiești experiențe care te vor convinge că și acțiunile unei singure persoane pot duce la schimbarea în bine a acestei lumi.

Adaugă la asta numeroase instalații de artă, zone de joacă pentru copii, terenuri de sport, 5 scene pentru concerte și peste 200 de restaurante unde poți să descoperi delicii culinare din întreaga lume.

În plus, în fiecare zi aici au loc diferite evenimente, de la concerte și până la seminarii și simpozioane pe diverse teme sau acțiuni speciale derulate de fiecare țară expozantă. Ca idee, inclusiv cei de la Coldplay au susținut un concert pentru vizitatorii de aici.

Cât costă intrarea la Expo 2020 Dubai

În acest moment, cea mai bună opțiune pentru tine este Season Pass Finale. Costă 50 de dirhami, adică 60 de lei, și ai acces nelimitat până pe data de 31 martie, 2022.  Începând cu data de 10 februarie acesta este singurul tip de bilet disponibil pentru vizitatori până la finalul Expo 2020 Dubai.

Și, crede-mă, este cea mai bună ofertă de până acum. Și cu siguranță vei avea nevoie de mai mult de o zi pentru a descoperi tot ce este de văzut aici.

Accesul pentru copii și tineri până la vârsta de 16 ani, pentru persoane cu dizabilități și seniori (peste 60 de ani) este gratuit.

Biletele se pot cumpăra online de pe site-ul oficial (recomand această variantă), din benzinării și din punctele special amenajate în mall-urile din Dubai.

Dacă zbori la Dubai cu flydubai atunci în prețul biletului de avion ai și un bilet pentru Expo 2020 Dubai.

Care este programul la Expo 2020 Dubai 

Expoziția mondială este deschisă 7 zile din 7. De duminică până joi programul este între orele 09:00 – 00:00, iar vineri și sâmbătă expoziția este deschisă între orele 09:00-02:00. Pavilioanele țărilor sunt deschise între 10:00-22:00, dar recomandarea mea este să stai cel puțin într-o zi până la finalul programului pentru că experiența va fi una memorabilă.

Aplicația Expo 2020 Dubai

După ce ți-ai cumpărat biletul trebuie să-ți instalezi neapărat și aplicația. Poți să-ți legi contul din aplicație direct de biletul cumpărat și vei avea acces la Expo prezentând QR-codul din aplicație.

În plus, aici vei găsi programul fiecărei zile și vei primi notificări cu evenimentele la care te-ai înscris.

Dar, cel mai bun lucru pe care poți să-l faci în aplicație este să-ți faci programări la pavilioanele pe care vrei să le vezi. Cu Season Pass Finale poți să-ți faci 10 programări pe zi și să scapi astfel de statul la coadă.

Atenție însă că nu toate pavilioanele sunt active permanent în aplicație. Japonia de exemplu, deschide înscrierile în fiecare dimineață la ora 09:00 și le închide automat în momentul în care se ocupă toate locurile. Dacă știi exact când ajungi în Dubai pentru Expo 2020 poți să-ți cumperi deja biletul și să-ți instalezi aplicația și să începi cu programările.

Restricții COVID-19

Pentru accesul la Expo 2020 Dubai ai nevoie de certificatul verde, de care ai nevoie oricum pentru a intra în Emiratele Arabe Unite. Începând cu data de 1 martie au fost ridicate și restricțiile în ceea ce privește purtarea măștii în aer liber. Pentru ultimele modificări în ceea ce privește măsurile de siguranță implementate verifică site-ul oficial al expoziției.

Cum ajung la Expo 2020 Dubai

Expoziția mondială se întinde pe o suprafață de 4,38 kilometri pătrați și totul a fost construit de la zero în Dubai South district. Este aproape de Aeroportul Internațional Al Maktoum  și se ajunge ușor din oricare alt punct al orașului.

Cel mai rapid și direct mod de a ajunge aici este cu metroul. Trebuie doar să ajungi pe ruta Red Line și punctul final al traseului este chiar la intrarea DEC (recomand această intrare și dacă vii cu mașina).

De asemenea, există autobuze din cele mai importante puncte ale orașului (Aeroportul Internațional Dubai, Dubai Mall, Palm Jumeirah) care asigură transportul vizitatorilor la intervale de 20 de minute.

Cu mașina, din centrul orașului, faci cam 40 de minute. Există parcări special amenajate pentru fiecare zonă a expoziției, dar îți recomand să alegi intrarea DEC (este semnalizată și pe autostradă).

Ce trebuie să faci obligatoriu

Prima oprire, după ce ai intrat la Expo 2020 Dubai, trebuie să fie la unul dintre magazinele oficiale. Aici găsești un pașaport, costă 20 de dirhami (adică  25 de lei), pe care poți să începi să aduni ștampile din fiecare țară (pavilion) pe care l-ai vizitat. O să te prindă, o sa vezi. 😉

Cum ajungi în Dubai?

Wizz Air Airbus A320 neo

Wizz Air operează zboruri către și de pe Aeroportul Internațional Dubai (DXB) din București și Cluj-Napoca. Dacă îți faci planuri de vacanță, în acest moment, ai 5 zboruri pe săptămână din București și 1 zbor pe săptămână din Cluj, dar numărul zborurilor diferă în funcție de perioada anului.

DXB (Dubai International Airport) este aeroportul principal pentru zborurile spre și din Dubai și al treilea cel mai aglomerat aeroport din lume, în ceea ce privește traficul de pasageri. Aeroportul este aplasat în districtul Al Garhoud, la aproximativ 5 kilometri est de centrul orașului Dubai.

Cel mai simplu este să intri direct pe site-ul Wizz Air și să verifici disponibilitatea în funcție de perioada în care îți dorești să călătorești în Dubai.

În afara biletelor de avion, prin intermediul Wizz Air mai poți achiziționa și alte servicii complementare, cum ar fi transfer de la aeroport la hotel, închirierea unei mașini, iar pentru rezervările de cazare prin intermediul platformei booking.com primești o reducere de 5%.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește travelingMAG pe FacebookInstagram și YouTube!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

On The Go

Sfaturi esențiale pentru o experiență cât mai plăcută în Turcia

Published

on

Turcia oferă o experiență de călătorie perfectă pentru cei care doresc să o viziteze. Facilitățile sale sporesc farmecul atracțiilor turistice, însă există câteva „sfaturi de călătorie” care pot transforma această călătorie într-una mult mai bună și pe care ar trebui să le cunoști înainte de a vizita această țară.

Abonamentele la muzeu

Cea mai bună modalitate de a explora bogăția istorică și culturală a Turciei este să vizitezi muzeele sale excelente. Cu Museum Pass, un card care oferă acces la peste 350 de muzee și situri arheologice din întreaga țară, este mult mai ușor să ajungi la muzeu și să afli cât mai multe despre trecutul națiunii, fără a mai fi necesar să cumperi bilete individuale la fiecare locație și fără să mai aștepți la cozi. Aceste abonamente sunt disponibile în diverse variante, în funcție de zonă și de perioada de valabilitate. Museum Pass Card este activat odată cu prima intrare într-un muzeu sau sit istoric. Abonamentele pot fi achiziționate online sau de la ghișeele de bilete din incinta muzeelor și pot fi folosite o singură dată la fiecare muzeu.

Călătorește cu trenul

Multe servicii globale și locale de închiriere de mașini sunt disponibile în Turcia și oferă flexibilitate celor care doresc să exploreze acest loc în propriul ritm. Cu toate acestea, explorarea țării cu trenul este o experiență unică și foarte plăcută. Rețeaua feroviară a Turciei, care acoperă toate regiunile cu trenuri de mare viteză promite călătorii animate de multe peisaje naturale, bogate în istorie și cultură. Rute parcurse de celebrul Eastern Express, noul Mesopotamian Express și pitorescul Diyarbakır Express, pot fi captivante și pline de oportunități de explorare. Totodată, aceste rute au fost recunoscute de celebra revistă TIME și incluse în topul celor mai interesante locuri din 2024.

Cumpărături inteligente

Poți merge la cumpărături prin bazaruri istorice, precum Marele Bazar și Bazarul de Mirodenii de la Istanbul, sau poți explora diferite mall-uri din întreaga țară. Mai mult, achizițiile tale pot fi scutite de taxe în Turcia. Poți obține rambursări de taxe pentru achiziții de peste 108 Lire turcești pentru produse care au o cotă de TVA de 8% și pentru achiziții de peste 118 Lire turcești pentru produse care au o cotă de TVA de 18%. Pentru mai multe informații despre rambursările de taxe, vizitează site-ul GoTürkiye.

Folosește transportul public

Serviciile moderne de transport sunt printre primele facilități pe care le oferă Turcia. Este ușor să ajungi la aeroporturile țării prin zboruri directe din întreaga lume. După sosirea ta, taxiurile sau serviciile de autobuz shuttle, disponibile la toate aeroporturile din țară, îți permit accesul ușor spre zona metropolitană. Transportul public este un alt punct de atracție în Turcia, oferind diverse opțiuni pentru a satisface nevoile oricărui călător. Sistemele extinse de metrou din metropole, alături de rețelele de autobuze, tramvaie, feriboturi și trenuri, fac ca navigarea în zonele urbane să fie simplă. Trebuie doar să achiziționezi un abonament de călătorie valabil pentru aproape toate mijloacele de transport. Apoi, cu ajutorul aplicațiilor de pe telefonul personal, poți afla la ce stații trebuie să cobori din autobuz, tramvai sau metrou, în funcție de destinația ta.

Gastronomia turcească

Oriunde te-ai afla în Turcia, bucătăria de aici are multe de oferit indiferent de regiunea în care te afli. De la preparate locale la mâncăruri de stradă. Pe lângă preparatele clasice, precum faimosul kebab și döner, ar trebui să explorezi bucătăriile regionale. Faptul că vei gusta preparate unice din fiecare regiune, îți va permite să experimentezi numeroase tradiții culinare turcești.

În primul rând, ar trebui să încerci un mic dejun turcesc tipic, care este diferit de orice altceva. Micul dejun turcesc este o desfătare culinară care include adesea pâine proaspătă, brânzeturi, măsline, roșii, castraveți, ouă, miere și gem, însoțite de ceaiul turcesc esențial. Apoi, poți încerca cea mai bună mâncare locală la un „esnaf lokantası” (restaurant local), unde poți alege dintr-un meniu de tip bufet și poți plăti un preț fix pe farfurie. În general restaurantele din Turcia rămân deschise până la ore târzii.

Ospitalitatea turcească

Turcii au un mod unic și prietenos prin care își întâmpină fiecare oaspete. Dacă ai nevoie de ajutor, nu ezita să le ceri. Nu este neobișnuit ca localnicii să facă tot posibilul pentru a ajuta turiștii, fie că este vorba de a oferi indicații sau ajutor în alegerea unei opțiuni de transport. În timp ce vei avea o conversație sinceră cu ei, îți vor oferi chiar și o ceașcă de ceai. Vei găsi mulți oameni care vorbesc engleză, mai ales în locurile turistice, deoarece aceasta este cea mai vorbită limbă străină din țară.

Continue Reading

Destinations

Assos: Bijuteria din Nordul Egeei din Turcia

Published

on

Assos, este situată în districtul modern Ayvacık din Çanakkale la poalele muntelui Ida și este considerată drept una dintre cele mai frumoase destinații de lângă Marea Egee

Assos oferă numeroase golfuri și plaje unde poți practica diferite sporturi acvatice. Golfuri frumoase, precum Kadırga și Sivrice, plaje impecabile precum Sokakağzı și multe alte locuri încântătoare precum Portul Antic.

Golful Kadırga, pe de altă parte, se remarcă prin țărmul său lung și larg și statutul de Plajă cu Steag Albastru. Deși țărmurile sunt în mare parte alcătuite din pietre mari, oamenii obișnuiesc să sară în mare de pe pontoanele din lemn.

Este important de menționat că marea de aici se încălzește puțin mai târziu din cauza locației sale geografice, iar apele sale sunt mai reci în comparație cu Marea Mediterană. O altă caracteristică a Assos-ului este dată de diversitatea opțiunilor de cazare. Poți alege între locuri de camping pentru excursii de o zi, pensiuni mici, hoteluri luxoase și hoteluri de tip boutique.

Orașul Antic din Assos

Ceea ce face coasta frumoasă a Assos-ului atât de captivantă este Orașul Antic, așezat pe un vulcan inactiv, devenit deal și care oferă priveliști impresionante ale Egeei. Istoria orașului datează din secolul al VI-lea î.Hr. Orașul antic, care atrage atenția astăzi cu zidurile sale înalte care s-au conservat bine până în zilele noastre precum și prin alte structuri la fel de remarcabile care au fost descoperite în timpul săpăturilor arheologice și ulterior incluse pe lista tentativă a Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO în mai 2017.

Printre locuitorii săi faimoși se numără filozoful Aristotel, care a fondat aici o școală de filozofie. Templul Athenei este un obiectiv turistic de neratat ale orașului antic. Situat în Acropolele Assos, Templul Athenei este dedicat Zeiței Atena, cunoscută ca protectoarea orașului.

Strălucitor cu coloanele sale și priveliștea uimitoare a mării, structura este, de asemenea, semnificativă din punct de vedere arhitectural. Vizitarea acestui templu la cel mai înalt punct al orașului, în special la apus, este o experiență cu adevărat de neuitat. După ce admiri apusul, poți explora alte părți ale orașului, cum ar fi Agora, Gimnaziul și teatrul în aer liber.

Behramkale și Împrejurimile

Satul Behramkale este o mică așezare în interiorul zidurilor orașului antic. Mergând pe străzile înguste ale satului, dai peste case istorice care sunt exemple excelente de măiestrie arhitecturală din piatră. În plus, femeile din sat vând suveniruri și produse alimentare de casă la standuri amplasate pe străzi sau în magazine. Este posibil să găsești aici multe produse locale și naturale, de la diverse ierburi și ulei de măsline până la „tarhana” de casă, o supă delicioasă cu legume, iaurt acru, ierburi, condimente aromate.

Satul are, de asemenea, o moschee și un pod care datează încă din perioada otomană. Moscheea Hüdavendigar, construită în secolul al XIV-lea cu un plan pătrat și o singură cupolă, este notabilă pentru motivele geometrice complicate de pe mihrab-ul său. Podul Hüdavendigar, peste pârâul Tuzla, aproape de Behramkale, este impresionant din punct de vedere arhitectural, cu arcadele sale meticulos lucrate.

Poți traversa acest pod elegant de 600 de ani, care este închis traficului auto. Assos este, de asemenea, o destinație care merită explorată datorită satelor frumoase din împrejurimi. Satele istorice precum Yeşilyurt și Adatepe, aflate la doar o jumătate de oră de Assos, ar trebui să fie pe lista ta de must-see pentru regiune. Când vizitezi satul Adatepe, poți explora Muzeul Uleiului de Măsline.

Fiind primul muzeu de ulei de măsline din Turcia, acest complex îți permite să observi toate etapele producției de ulei de măsline.

Aromele și ingredientele din regiune

Assos, renumit pentru frumusețea sa istorică și naturală, este, de asemenea, o destinație gastronomică uimitoare, oferind o gamă impresionantă de arome regionale. Aici poți găsi toate gusturile unice ale bucătăriei egeene, rețete de dovlecei umpluți sau diverese preparate culinare pe bază de fasole.

În restaurantele și tavernele de lângă port, poți savura preparatele specifice Assos-ului, cum ar fi salata de caracatiță la grătar, pește spadă la grătar, pește de stâncă la grătar, supă de scorpion, calamari la grătar și calamari umpluți.

Cu dealurile sale acoperite de măslini, Assos este, de asemenea, unul dintre locurile populare ale Turciei, în special pentru uleiul de măsline. Poți savura meze-uri făcute din legume, ierburi și ulei de măsline și poți cumpăra uleiuri de măsline excelente. Nu uita să te răcorești cu faimosul sirop de mure din regiune în timpul zilei în Assos.

Continue Reading

Destinations

Destinații turcești ideale pentru nomazii digitali pasionați de gastronomia stradală

Published

on

Aflată la intersecția dintre Europa și Asia, Turcia oferă numeroase avantaje pentru nomazi: climatul, cultura, istoria, orașele vibrante și locația ușor accesibilă. Din aceste considerente, țara s-a transformat într-o destinație ideală pentru a trăi și lucra. În timp ce infrastructura de internet sau sistemele avansate de banking și plăți digitale îi cresc atractivitatea, noua viză pentru nomazi digitali le permite și lucrătorilor de la distanță din diverse țări să trăiască pentru o perioadă extinsă în Turcia.

Istanbul, Izmir, Antalya și Muğla sunt printre cele mai bune destinații pentru nomazii digitali din țară datorită siturilor istorice, deschiderii la mare, dar și a stilului de viață dinamic oferit de acestea. Orașele turcești enumerate mai devreme atrag deja o comunitate diversă de lucrători de la distanță și care, totodată, sunt dornici să experimenteze noi rețete culinare.

Gastronomie stradală irezistibilă la Istanbul

İstanbul, metropola Turciei, acolo unde converg diferite culturi, îi atrage pe nomazii digitali cu internetul rapid, opțiunile de cazare, o comunitate largă de expatriați și prin spațiile moderne de lucru. Dincolo de muncă, orașul se mândrește cu o paletă culinară excepțională, de la restaurante cu stele Michelin la delicii locale comercializate pe arterele pietonale ale orașului. Prima mâncare stradală care ne vine în minte este „simit-ul” crocant, mai exact o pâine în formă de inel acoperită cu semințe de susan.

Un alt deliciu stradal este sandvișul cu pește, cel mai bine savurat în cartierele Karaköy și Eminönü alături de un pahar de suc de murături.

Totuși nu trebuie să sari peste „kumpir”, un cartof copt umplut cu brânză cheddar, sare, unt și diverse garnituri la alegere. Adresa unde poți gusta această mâncare este Ortaköy.

„Kokoreç” este un alt deliciu culinar și unul dintre cele mai cunoscute preparate turcești. Gustarea este de regulă consumată seara și reprezintă un sandviș cu intestine de oaie bine curățate făcute la grătar și amestecate cu condimente.

Izmir: Paradisul gastronomic al Mării Egee

Izmir combină viața vibrantă a orașului cu farmecul unei stațiuni, transformându-se într-un loc confortabil cu infrastructură modernă. Pe de altă parte, cel mai nou loc din Ghidul Michelin, apreciat pentru bucătăria egeeană este districtul Urla care se mândrește cu o scenă vibrantă de mâncare stradală.

„Boyoz”, un produs local de patiserie crocantă, poate fi cel mai bun mod de a începe ziua.

Poți încerca „kumru”, un sandviș local care este de regulă preparat pe o chiflă cu susan, alături de roșii, ardei și brânză tulum din İzmir. Versiunile fierbinți au în compoziție și cârnați la grătar, salam, roșii, ketchup și maioneză.

În tot İzmir-ul poți profita de o tavă de midii umplute cu pilaf aromat, asezonate cu suc de lămâie.
Mai puteți încerca „söğüş” – o lipie umplută cu organe tocate fin, ardei iute, pătrunjel, roșii și ceapă – sau „kokoreç” în stil İzmir, cu bucăți mai mari de intestine fără roșii sau condimente.

Călătorii culinare în Muğla

Îndreptându-ne spre sud, provincia Muğla este fără îndoială apreciată de turiștii străini datorită orașelor sale: Dalaman, Bodrum și Marmaris. Ca reprezentant suprem al bucătăriei egeene, Muğla este o destinație ideală pentru cei pasionați de gastronomie. Fructele de mare proaspete sunt însoțite de vinuri albe obținute din struguri locali, iar preparatele culinare (florile de dovlecel umplute; „samphire”) au în compoziție uleiul de măsline.

Aceste preparate contribuie la o bogată moștenire culinară dobândită în timp. La Bodrum, poți vizita și piețele locale, unde sunt comercializate diverse lucruri, de la haine la delicatese regionale făcute manual, pe tarabe. Merită încercat „otlu börek” în astfel de piețe. Cafenelele și restaurantele de la Bodrum includ și o mare varietate de prepararate din bucătăria internațională cosmopolită, inclusiv specialități asiatice, italienești, chinezești, mexicane, indiene și thailandeze.

Inima culinară a Rivierei Turcești: Antalya

Antalya, inima Rivierei Turcești, este de asemenea aglomerată de străini din întreaga lume, cu soarele său, plajele lungi, orașele antice și opțiunile de cazare. Orașul este un important pol al delicateselor mediteraneene turcești. „Gözleme”, o lipie umplută cu brânză sau cu cartofi, este primul preparat culinar pe care trebuie să-l guști. Un pahar de suc rece de portocale Finike va însoți gözleme-ul și te va răcori în zilele fierbinți de vară. Înghețata turcească este o altă opțiune pentru a te răcori și a-ți satisface pofta de dulce. Ar trebui să încerci și versiunea din Antalya: înghețată arsă. Acest gust original este obținut din lapte de capră și oferă o experiență gastronomică diferită.

Naționalitățile eligibile pentru viza digitală pentru nomazi în Turcia

Pentru a obține o viză pentru Turcia, nomazii digitali pot iniția procesul de aplicare de pe platforma Digital Nomad GoTürkiye. Cu această aplicație, vor obține un document de identificare a nomadului digital care poate fi prezentat la orice consulat turcesc sau centru de vize pentru stagiul final de obținere a vizei.
Cetățenii din Franța, Germania, Italia, Belgia, Olanda, Luxemburg, Irlanda, Danemarca, Grecia, Croația, Spania, Portugalia, Austria, Finlanda, Suedia, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, Slovenia, Slovacia, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Bulgaria, România, Norvegia, Islanda, Liechtenstein, Regatul Unit, Elveția, SUA, Canada, Federația Rusă, Ucraina și Belarus, cu vârste cuprinse între 21 și 55 de ani, sunt eligibili să aplice. În plus față de cerințele obișnuite de a avea un pașaport valabil, cei eligibili trebuie să fie absolvenți de universitate și trebuie să poată demonstra că au un venit lunar de 3.000 USD sau un venit anual de 36.000 USD. Fie că sunt angajați sau nu, trebuie să prezinte și un document care să arate că aplicantul lucrează ca nomad digital la care se adaugă și o fotografie biometrică.

Continue Reading
Evenimente26 June 2024

Descoperă frumusețile din Sibiu la volanul unei mașini clasice sau electrice

Trei zile pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Asta înseamnă Transylvania Classic, un eveniment dedicat vehiculelor istorice și...

City Break18 June 2024

Un tur prin Stuttgart la volanul unui Porsche

Stuttgart este capitala regiunii Baden-Württemberg și “casa” constructorului de mașini Porsche. Si este o destinație ideală pentru un city break....

Foto: Primăria Municipiului Sibiu Foto: Primăria Municipiului Sibiu
City Break18 June 2024

Unde stai, mănânci, te relaxezi și te distrezi în… Sibiu

Orașul Sibiu este oricând o alegere bună pentru o evadare de weekend. Așa că îți dăm câteva ponturi pentru ca...

Târguri de Crăciun Târguri de Crăciun
Destinations12 December 2023

6 târguri de Crăciun din Europa unde poți ajunge cu un zbor Wizz Air

Ți-ai propus să ajungi la cât mai multe târguri de Crăciun anul acesta? Atunci notează 6 destinații unde poți ajunge...

City break la Istanbul City break la Istanbul
City Break30 October 2023

Toamna este anotimpul perfect pentru un city break la Istanbul

Ai chef să evadezi pentru câteva zile? Atunci trebuie să știi că toamna este anotimpul perfect pentru un city break...

Pe malurile Dunării la Budapesta Pe malurile Dunării la Budapesta
City Break20 October 2023

O zi pe malurile Dunării la Budapesta

Dunărea împărțea pe vremuri cele două orașe Buda și Pesta. Acum, cele două maluri sunt locul preferat pentru turiștii care...

5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break13 October 2023

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

Destinations20 July 2022

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

Evenimente22 May 2022

Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu

Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la...

Norway postcards cu un BMW X3 Norway postcards cu un BMW X3
Destinations03 February 2020

Norway postcards cu un BMW X3

“Traveller’s tales” a explorat frumuseţea Norvegiei în cel de-al patrulea proiect de scurtmetraj în colaborare cu BMW. Şosele neîntrerupte care...

Trending