Connect with us

Food & Drinks

Ghidul tău pentru Dubai Food Festival 2019

Published

on

Dubai Food Festival 2019

Dacă ajungi în Dubai până pe 9 martie nu rata activările din cadrul Dubai Food Festival 2019. Și dacă nu, programează-ți următoarea vacanță aici tot la început de martie, anul viitor, pentru a te bucura de un adevărat festin culinar.

Recunosc, pentru mine o vacanță reușită se leagă întotdeauna și de mâncare. Îmi place să gust lucruri, să încerc experiențe noi, să mă bucur de savorile locale. Iar la Dubai Food Festival ai parte de toate aceste lucruri.

La ce să te aștepți la DFF? Restaurante pop-up, chefi celebri, oferte speciale și mâncare, multă mâncare. Așa că renunță la dietă în vacanța această și bucură-te de preparate delicioase din toate bucătăriile lumii.

Anul acesta, pasionații de mâncare au la dispoziție două săptămâni și jumătate în care pot descoperi mâncăruri diverse de la street food și până la fine dining, în restaurante de top din Dubai. În 2019, Dubai Food Festival se desfășoară în perioada 21 februarie – 9 martie, și dacă nu ajungi anul acesta notează-ți datele dacă vrei să-ți programezi cumva vacanța de anul viitor cam în această perioadă.

Punctul de unde începe totul în cadrul ediției a șasea a Dubai Food Festival (DFF) este Beach Canteen. Este amplasat pe Sunset Beach, în spatele Sunset Mall, și practic aici poți savura o experiență “street food” veritabilă. Am mâncat o supă ramen delicioasă, niște creveți cu cărbuni de bambus fabuloși, sushi, mâncare tradițională de la Seven Sands și o grămadă de alte chestii delicioase. Prețurile pentru un fel de mâncare sunt între 10 și 65 de dirhami, iar cu un buget de aproximativ 150 de dirhami te saturi fără probleme pentru o zi întreagă. (un dirham este egal cu un leu).

Beach Canteen - Dubai Food Festival 2019

Intrarea este liberă și poți petrece o parte din timp și pe plaja din apropiere, dacă-ți place să stai la soare și să faci o baie ca parte a programului tău de vacanță.

Dacă ești în vacanță cu cei mici, sigur au ce să facă la Beach Canteen pentru că sunt o serie de zone special amenajate pentru ei unde se pot juca toată ziua.

To în cadrul Dubai Food Festival ai și Dubai Restaurant Week, 21 de restaurante de top, adică crème-de-la-crème în ceea ce înseamnă fine dining în Dubai, participă la eveniment și ai ocazia să savurezi un meniu cu trei feluri la doar 199 de dirhami.

Pentru asta îți recomandăm însă să-ți faci rezervare online pe site-ul oficial sau în aplicația de mobil.

Printre restaurantele înscrise în proiect se numără Bleu Blanc Dubai, Hotel Cartagena, Morimoto Zheng He’s, GIA, Scape Restaurant & Lounge, Prime68, The Observatory, Pai Thai, Mina Brasserie, Sea Fu, Gaucho Dubai, BHAR, Beefbar, BASTA! by David Myers, Andes, Seven Sands — The Beach, La Parrilla, Hillhouse Brasserie, Carnival By Tresind, Al Nafoorah sau Jumeirah Emirates Towers Dubai.

Să luăm câteva pe rând.

Carnival By Tresind

Să iei cina la Carnival By Tresind nu este doar o fiesta gastronomică ci este o experiență culinară de care îți vei aduce aminte. Aici, Chef Vinu Raveendran a reinterpretat bucătăria indiană adăugând elemente moderne bucătăriei tradiționale din această țară.

Așteaptă cu nerăbdare desertul pentru că va fi preparat pe masă chiar în fața ta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carnival by Trèsind (@carnivalbytresind) on

Hotel Cartagena

Se află în cel de-al doilea hotel de 5 stele ca mărime din lume. Acest hotel din lanțul Marriott a fost la un moment dat cel mai înalt, dar tot aici în Dubai a apărut între timp alt cel mai înalt hotel de 5 stele din lume. 😉

Priveliștea de sus este absolut fabuloasă și vei avea ocazia să savurezi meniul de inspirație sud americană în luminițele fascinante ale orașului.

Ca starter poți alege între nachos cu sos guacamole și un sos de porum dulce, genial trebuie să-ți spun de pe acum, o salată de rață confiată sau un ton cu avocado.

Ca fel principal poți alege între un steak Wagyu Picanha, un pui în stil jamaican sau dovleac în stil columbian cu quinoa și legume.

Iar la desert ai de ales între un trabuc de vanilie, adică ciocolată cu un sos de vanilie delicios rulate sub forma unui trabuc, churros și fructul pasiunii cu înghețată și sos dulce di leche. Am ales guacamole, puiul și fructul pasiunii, dar am gustat și din toate celelalte. Și a fost o seară fabuloasă.

Hotel Cartagena - Dubai Food Festival

Totul pentru doar 199 de dirhami și într-o atmosferă superbă, cam ca la carnavalul din Columbia.

Hotel Cartagena

Scape

Este probabil cea mai ieftină cină pe care o poți lua vreodată în restaurantul din Burj Al Arab. Se servește un meniu inspirat din bucătăria californiană.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Scape Restaurant & Lounge (@scapedubai) on

Sea Fu

O cină la Four Seasons în care vei descoperi un meniu, de inspirație asiatică, cu fructe de mare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sea Fu (@seafudubai) on

Beefbar

Aici poți mânca un steak fabulos și să ai parte de un spectacol live de excepție.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beefbar | Dubai (@beefbar_dubai) on

Morimoto

Nu știu ce-mi place mai mult la Morimoto: interiorul senzațional, priveliștea spre Burj Khalifa de pe terasă sau bucătăria japoneză de top.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Morimoto Dubai (@morimotodubai) on

Bleu Blanc

Mâncare franțuzească, dar așa cum se găsește ea la țară la ei. Că au și ei satele lor, normal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bleu Blanc by David Myers (@bleublanc_dubai) on

Un element nou introdus anul acesta la Dubai Festival of Food sunt așa numitele “Foodie Experiences”. Aici nu mai este vorba de mâncat efectiv ci de implicare directă în prepararea anumitor mâncăruri. Astfel, vei avea ocazia să participi la cursuri de gătit alături de Chefi renumiți la prețuri speciale. Desigur, rezervările se fac tot online pe site-ul festivalului.

Pentru cei pasionați de cafea, în cadrul festivalului vor fi comercializate la cafenelele partenere ediții speciale, cafele cu arome deosebite și mixuri interesante care îți vor încânta simțurile.

Dar asta nu este tot. Practic tot orașul a intrat în febra Dubai Food Festival. Sunt puține restaurante, chiar dacă nu sunt în programul oficial, care nu au oferte speciale în această perioadă.

Am fost în zona Al Seef, pe care îți recomand să nu o ocolești dacă ajungi în Dubai. Și pe promenada de aici ai parte de experiențe culinare deosebite. Aproape fiecare restaurant are, începând cu ora 16:00, un “food station” amplasat în fața intrării unde poți degusta câteva din felurile lor de mâncare mai speciale.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Al Seef Dubai (@alseefdubai) on

Mai există 40 de restaurante partenere în programul de anul acesta al festivalului care oferă un fel de mâncare la prețul special de 35 de dirhami. Acestea sunt incluse în categoria “hidden gems” și sunt restaurante mai puțin cunoscute, dar care în care poți găsi un meniu excelent. Poți descoperi bucătăriile thailandeză, mediteraneană, chineză, pakistaneză, indiană, mexicană, americană, grecească, iraniană, libaneză sau cea locală într-unul din cele 40 de restaurante participante la Dubai Food Festival.

Deci, pe scurt, Dubai Food Festival este o experiență de neuitat nu doar pentru cei pasionați de mâncare.

Sfat: caută în tot orașul cele mai bune gusturi pentru o experiență desăvârșită.

Cum ajungi în Dubai

Wizz Air - Dubai

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low cost din Europa Centrală și de Est, operează zboruri către și de pe Aeroportul Internațional Dubai Al Maktoum. Aeroportul se află într-o poziție ideală în inima noului Dubai. Acest aeroport oferă o alternativă atractivă pentru companiile și turiștii care se îndreaptă către noul Dubai, aproape de Jebel Ali Village, de Internet City și Media City, de Palm și de Marina, printre altele, și este conectat prin mijloace de transport în comun dedicate.

Poți zbura spre Dubai în fiecare săptămână de la București sau Cluj.

Descoperă și: Dubai Creek: destinație obligatorie dacă ești în vacanță în Dubai

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Food & Drinks

Baklavaua: o tradiție turcească respectată de secole

Published

on

Baklavaua turcească

O adevărată sărbătoare a aromei, baklavaua este, de asemenea, un simbol semnificativ al bogatei moșteniri culturale a Turciei.

Această pastă turcească delicioasă, cu straturi subțiri de hârtie de aluat, unt și un sirop dulce și ușor parfumat, este aproape sigur primul desert de pe itinerariul gastronomic al fiecărui turist care vizitează Turcia.

Tradiția veche de secole a patiseriei, măiestria și istoria bogată au dus la stabilirea zilei sale speciale. Să descoperim povestea din spatele baklavei tradiție marcată în fiecare an pe data de 17 noiembrie considerată totodoată și Ziua Mondială a Baklavalei.

Baklavaua este un desert pentru ocazii speciale

Sursele indică faptul că baklavaua provine din cultura turcă yufka, prezentă în bucătăriile palatului otoman. Menționată pentru prima dată în documentele palatului în 1473, baklavaua a fost servită pentru în timpul zilelor de sărbătoare și în zile importante care au marcat istoria Turciei.

Într-adevăr, baklavaua a obținut o asemenea importanță în palat, încât, până în secolul al XVIII-lea, numai maeștri bucătari pregătiți special în prepararea baklavei au făcut acest desert.

Acești meșteri pricepuți puteau rula aluatul în foi subțiri ca petalele de trandafir – creând baklavaua cu aproape 100 de straturi. În ocazii importante, baklavaua era servită soldaților.

Această ceremonie a fost cunoscută ca Procesiunea Baklavalei (Baklava Alayı), iar publicul a urmărit cu entuziasm cum militarii au primit baklavaua cu aromă de șerbet.

Simbol al patrimoniului cultural

Baklavaua este unul dintre deserturile naționale din Turcia și ilustrează în mod viu bogata moștenire culturală a țării. În timp ce călătoriți în Turcia, puteți gusta diverse soiuri regionale de baklava.

Baklavaua din regiunea Mării Negre prezintă alune de pădure, în timp ce nucile sunt umplutura preferată de baklava prezentă în Anatolia Centrală. Migdalele sunt folosite în regiunea de coastă a Mării Egee, iar semințele de susan în Edirne și Tracia. În sud-estul Anatoliei, baklavaua se prepară cu fistic mărunțit fin.

În sud-estul Anatoliei, orașul Gaziantep este renumit pentru tradițiile sale culinare și se află în Rețeaua de orașe creative UNESCO. În special, pentru baklavaua remarcabilă din Gaziantep, apreciată în întreaga lume.

De fapt, „Antep Baklava/Gaziantep Baklava” a primit statutul de Indicație Geografică Protejată de către UE. Venerabila tradiție baklavaua a fost transmisă din generație în generație, ucenicii învățând de la maeștri.

Baklavaua de la Gaziantep, care se deosebește de alte versiuni ale desertului prin calitatea ingredientelor și a pregătirii sale, este făcută cu 40-45 de straturi de aluat subțire și îmbrăcată cu faimosul fistic din regiune. In plus, preparatul se coace in cuptoare de piatra arsă cu lemne de stejar.

Maeștrii de baklava din Gaziantep cred că desertul ar trebui să atragă cele cinci simțuri în aspectul și aroma sa. În timp ce ingredientele din baklava sunt relativ simple, producerea desertului necesită abilități imense și atenție la detalii.

Potrivit maeștrilor, o baklava bună trebuie mai întâi să fie gătită corespunzător și să crească bine. Ar trebui să fie plăcut ochiului, având o culoare galben-aurie. Ar trebui să fie ușor când îl ridici la buze, să nu fie greu de prea mult sirop și să aibă o aromă de fistic proaspăt și unt limpezit.

Când mușcați o bucată de baklava, ar trebui să auziți foșnetul aluatului rulat subțire și, desigur, ar trebui să aibă un gust delicios. În Gaziantep, baklavaua este o parte integrantă a culturii, cu numeroase magazine și brutării. Desigur, în oraș există și un muzeu de baklava.

O adevărată sărbătoare a aromelor

Deși acest amestec de zahăr, nuci și alte ingrediente delicioase ne duce cu gândul la baklava, desertul capătă denumiri diferite în funcție de metodele de producție.

Această gamă include havuç dilimi baklava (baklava în felii de morcov) și midye baklava (baklava în formă de midie), obținute prin micșorarea foii de aluat.

Există bülbül yuvası (cuib de privighetoare), în care aluatul micșorat este modelat într-un inel, și are în compoziție un ingredient denumit sütlü (laptos) nuriye, făcut cu lapte în loc de sirop.

Baklava Kuru (uscata) folosește mai puțin sirop pentru a obține un produs de patiserie mai crocant, în timp ce fıstık sarma (înveliș cu fistic) și ceviz sarma (înveliș cu nucă) prezintă o abundență de fistic și nuci zdrobite.

Foto: envato elements

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram!

Continue Reading

Destinations

15 taverne unde mănânci bine în insula Thassos

Published

on

15 taverne unde mananci bine in Thassos

Insula Thassos este o destinație foarte populară în sezonul estival, din mai și până la sfâșrșit de septembrie terasele și tavernele locale fiind înțesate de turiștii din toate colțurile lumii.

Grecia este una din destinațiile de vară preferate, iar o vacanță în insule este întotdeauna o idee bună. Ne-am gândit că un mic ghid al locurilor unde am mâncat bine ți-ar putea fi de folos indiferent dacă te afli în insula Thassos pentru prima oară sau ești deja un obișnuit al locului.

Iată deci 15 taverne unde mănânci bine pe insula Thassos:

Taverna Agorastos din Kinira (la jumătate drumului dintre Limenas și Alyki) este una tradițională. Situată la înălțime, deasupra drumului principal, oferă o panoramă superbă asupra mării. Aici mi-a plăcut foarte mult salata de vinete, ardeii copți umpluți cu brânză și dovleceii prăjiți cu tzatiki.

Taverna Agorastos din Kinira, Thassos

Taverna Kostis din Limenaria, aflată chiar în port, mi-a atras privirile prin aspectul său autentic. Și nu m-am înșelat. La masă te servește chiar Kostis, secondat de fiul său. Feta la cuptor a fost divină, musacaua la fel, pufoasă și aromată, caracatița la grătar proaspătă și delicioasă, dovleceii parcă mai gustoși tăiați felii subțiri.

Taverna Kostis din Limenaria, Thassos

Taverna Skidia, pe plaja Kekes, in Alykes, în care am nimerit absolut întâmplător pentru că este așezată ferit de drum și de privirile curioșilor, cu o priveliște ce îți taie respirația, mai ales la apus cum am ajuns noi. Totul a fost bun, de fapt foarte bun, de la nelipsitul tzatiki la midiile proaspete cu sos aromat, salata de brânză picantă (Tirokafteri), feta la cuptor, salata greceasca cu roșii zemoase ce parcă cresc doar în Grecia, iar musacaua coaptă într-un cuptor tradițional din cărămidă este cea mai bună pe care am mâncat-o vreodată.

Taverna Skidia, pe plaja Kekes, in Alykes, Thassos

Taverna Tarsanas din complexul cu același nume aflat chiar la ieșirea din Limenas spre Skala Rachoni a fost o surpriză plăcuta, în ciuda aglomerației de pe plaja din imediata vecinătate care inițial m-a cam speriat. Aici am găsit Kefalotiri saganaki (o brânză specifică pane, foooarte buna), brânză Haloumi prăjită, garlic bread, care are o aromă specială în Grecia, și tot aici am mâncat cel mai bun tzatiki din sejurul meu în Thassos (și vă reamintesc că toate cele gustate mi-au plăcut maxim).

Taverna Tarsanas, Thassos

Taverna Gorgona este situată chiar pe plaja din Skala Rachoni, având câteva mese chiar pe nisip. Atmosfera se animă la prânz și spre seară, terasa se umple de lume și de zumzete, de muzică grecească live. Ce-am mâncat deosebit aici au fost niște ardei iuți pe grătar, foarte buni, un amestec de brânzeturi la cuptor și niște chifteluțe picante, nu foarte însă, de asemenea delicioase.

Taverna Alexandra’s se afla în portul vechi din Limenas, cu o atmosferă tipic grecească, cu muzică live și dansuri, mai ales pentru că în majoritate clientela este formată din localnici. Iarăși am mâncat foarte bine, de data aceasta, fiind ultima seară petrecută pe insulă, am ales exact preparatele favorite din bucătăria grecească.

Taverna Zorbas din centrul orașului Limenas, chiar pe pe o străduță adiacentă pietonalei cu bazar (unde am bifat cele mai delicioase și crocante cheese pies, și am descoperit tradiționalul Stamnato – bucățele de carne de porc cu morcovi, cartofi, ciuperci și sos de muștar cu rozmarin, servite într-o oala de lut).

Taverna Zorbas, Limenas, Thassos

Taverna pescărească Andreas Klisma din satul pescăresc Aktiklisma (situat la 500 de metri de Skala Kallirachi) – unde evident am mâncat cel mai bun pește din Thassos (proaspăt pescuit, recomandat de patronul tavernei) și cea mai gustoasă caracatiță la grătar, alături de un vin alb răcoros – a fost un dejun mai scump (52 de euro față de cei 30-35 de euro cât au fost celelalte mese, dar pentru 4 feluri de mâncare și o sticlă de vin, eu zic că este mai mult decât rezonabil, gustul fiind impecabil). În plus, terasa cu vedere spre mare (există chiar și posibilitatea de a mânca la una dintre mesele plasate pe plajă) făcea deja toți banii.

Taverna Sirens, din cadrul Makryammos Bungalows  (un complex de lux, cu ieșire la mare) este o opțiune excelentă pentru prânz sau cină, fiind situată chiar pe plajă. Nu este un restaurant ieftin (dată fiind și localizarea sa), dar mâncarea este foarte bună, peștele și fructele de mare proaspete, iar serviciul ireproșabil. Și, în plus, beneficiezi de o priveliște excepțională.

Taverna Sirens, Makryammos Bungalows, Thassos

Taverna Simi se află chiar în portul Thassos, în partea veche și este cea mai aglomerată și populară tavernă din Limenas (nu am prins-o liberă în niciun moment al anului, din iunie și până în septembrie). Este și unul dintre locurile în care am mâncat cel mai bine în Thassos, fiind și unul dintre cele mai vechi restaurante de pe insulă, fondat în 1952. Specializat pe pește și fructe de mare, Simi oferă o varietate de preparate tradiționale grecești delicioase. Noi vă recomandă brânza Talagani pe grătar cu gem de roșii (un gust absolut divin), calamarul și sardinele la grătar.

Taverna Simi, Limenas, Thassos

Taverna Platanakia este situată chiar lângă Simi, în Limenas, în portul vechi. Am ajuns aici printr-o eroare, nu am realizat că este o altă tavernă, credeam că ne-am așezat la Simi, dar a fost o supriză foarte plăcută, tot ce am mâncat fiind foarte gustos. Meniul este foarte variat și cuprinzător, preparatele fiind cele tradiționale. Îți recomandăm să încerci aici creveții cu feta și ardeii copți.

Taverna Platanakia, Limenas, Thassos

Taverna Thassian Doukas este unul dintre restaurantele din centrul portului Limenas (chiar pe aleea paralelă cu linia portului unde ancorează feribotul) descoperit recent. Propune un meniu foarte consistent, pentru toate gusturile, și, ceea ce am apreciat în mod deosebit, tot personalul, fără excepție, poate formula fraze scurte pentru a-ți răspunde și lua comanda în limba română (de altfel, și nota de plată vine tot în limba română, pentru transparență și facilitate). Mâncarea ne-a plăcut în mod deosebit aici, revenind de două ori la Thassian Doukas pe parcursul unui singur sejur. Vă recomandăm brânza Talagani cu gem de smochine, feta în crustă cu susan și miere, calamarul umplut cu feta, ardeii copți cu feta…

Taverna Thassian Doukas, Limenas, Thassos

Taverna Leonidas este una dintre recomandările primite de la patronul grec al hotelului în care ne-am cazat în Thassos, situată chiar pe plaja Alyki (într-una dintre extremitățile plajei). Are o terasa frumoasă, deasupra mării, oferind o priveliște încântătoare, pe măsura mâncării. Cum ne și așteptam, ținând cont de recomandare, mâncarea a fost delicioasă, autentică – tzatziki foarte bun și aromat, fructele de mare proaspete și bine făcute, serviciul prompt.

Taverna Leonidas, Aliki, Thassos

Taverna Panorama aflată în Panagia, oferă, așa cum ne așteptăm din denumire, o panoramă superbă, fiind situată la ieșirea din Panagia spre Alyki, pe stânci, deasupra mării. Seara, în tavernă răsună acordurile muzicii grecești live. Noi vă recomandăm în special fructele de mare pregătite la grătar cu cărbuni – au un gust excepțional.

Taverna Panorama, Panagia, Thassos

Taverna Archodissa sau ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ este o tavernă descoperită într-o seară, făcând turul insulei. Aflată în Alyki, la înălțime, cu vedere la mare, oferă priveliștea unor apusuri senzaționale deasupra Mării Egee. Preparatele tradiționale grecești au un gust și savoare aparte, fiind pregătite în cuptorul cu lemne. 

Urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram

Continue Reading

Food & Drinks

11 tipuri de cafea pe care le poți savura la Viena

Published

on

11 tipuri de cafea pe care le poți savura la Viena

Cafeaua vieneză este preparată în diferite feluri și are o varietate deosebită de arome: Wiener Melange, Franziskaner, Einspänner, Maria Theresia sau Fiaker. Și este un motiv foarte bun pentru un city break la Viena! 😉

Cafea la Viena? Da, e un mod de viață! Cafeaua este un element esențial și special al culturii locale. La Viena, cafeaua nu se bea în pahare de hârtie reciclabilă. Și nici nu te plimbi pe stradă cu cafeaua de dimineață în mână.

Ea se servește în cafenele cu parfum de altădată, în care își savurau cafeaua, la vremea lor, Freud, Mozart, Beethoven, Schiele, Hundertwasser, Thomas Mann, Gustav Klimt, Trotsky, Lenin, Stalin și chiar Hitler. De fapt, UNESCO a adăugat aceste cafenele vieneze pe lista patrimoniului cultural intangibil.

Cafeaua a început să își câștige popularitatea în Austria, în anii 1600, fiind introdusă pe aceste meleaguri de invadatorii turci. Multe dintre cafenelele vieneze au o istorie de aproape 300 de ani, atmosfera lor rămânând însă neschimbată de-a lungul timpului. Pentru că au fost concepute ca o extensie a „sufrageriei”. Un loc în care să îți petreci timpul, să citești, să scrii sau să discuți.

Și dacă ai vreun dubiu în privința importanței cafelei pentru vienezi, acesta îți va fi spulberat de cum treci pragul unei cafenele din Viena. Chelnerii în costume imaculate (mai degraba, majordomi în case boierești) ce-ți vor aduce cafeaua, aproape fără excepție, pe o tăviță argintie, alături de un pahar cu apă, zahăr și uneori o ciocolată, îți vor dovedi încă o dată că a bea o cafea la Viena este un eveniment special.

La Viena, în faimoasele ‘cafes’, nu vei comanda însă un simplu espresso sau cappuccino. De aceea îți propun astazi un mic reportoar al celor mai populare tipuri de cafea la Viena.

Melange

Este regina cafelelor în Austria. Melange este combinația dintre un shot de espresso și un „munte” pufos de spumă de lapte, și se bea în cafenelele vieneze în orice moment al zilei. Mulți spun că este similar unui cappuccino italian.

Kleiner Brauner 

Ți-am spus, nu poți să ceri ‘un espresso’ la Viena! Kleiner Brauner este de fapt un shot de espresso însoțit de puțin lapte cald. Perfect pentru a te trezi dimineața sau după o masă copioasă.

Verlängerter

Mai dificil de pronunțat, dar util de cunoscut! Este vorba despre espresso lung. Potrivit dacă vrei să te întinzi la cafea până mai târziu, după-amiaza.

Milchkaffee

Este vorba despre binecunoscutul Caffe Latte, foarte apreciat și la Viena. Într-un pahar înalt de sticlă, vei avea parte de o cafea cu mult lapte fiebinte și spumă de lapte.

Einspänner

Este o cafea neagră, tare, servită în pahar înalt de sticlă, cu un strop de frișcă deasupra. Se pare că acest tip de cafea era preferat de vizitii (cei care conduceau trăsurile cu cai, care mai fac și acum tururi pentru turiști). Motivul? Paharul înalt îi ajuta să își încălzească mâinile iarna, iar frișca de deasupra împiedica cafeaua de dedesubt să sară din pahar atunci când se zdruncina trăsura.

Fiaker

Este o variantă de Einspänner, doar că este servit în pahar mai mic. Nu este însă singura diferență. Fiaker conține cafea, un shot de rom austriac și toping de frișcă.

Schwarzer

Acest tip de cafea se mai numește și Mokka. Este vorba despre o cafea neagră tare, care se bea cu mult zahăr, deși este servită fără zahăr. Dacă de obicei bei espresso, Schwarzer este ceea ce trebuie să ceri într-un cafe vienez.

Kurzer

Este cel mai scurt espresso – un ristretto, dacă încerci să îi găsești un echivalent în denumirile cafelelor italienești. Kurzer vine într-o ceașcă foarte mică din ceramică și cu un pahar de apă alături.

Maria Theresia

Este un tip de cafea care cu certitudine te va încălzi în zilele reci de iarnă petrecute la Viena. Este o combinație de espresso (double shot) și lichior de portocale. Cu sau fără puțină frișcă, depinde de cafenea.

Franziskaner

Este un Melange cu frișcă deasupra. Sau ceea ce ai putea numi „espresso con panna”.

Türkischer

Cafeaua turcească se bucură de o mare popularitate în Viena. Dacă vrei să încerci una, denumirea ei este Türkischer.

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Continue Reading
Târguri de Crăciun Târguri de Crăciun
Destinations07 November 2023

6 târguri de Crăciun din Europa unde poți ajunge cu un zbor Wizz Air

Ți-ai propus să ajungi la cât mai multe târguri de Crăciun anul acesta? Atunci notează 6 destinații unde poți ajunge...

City break la Istanbul City break la Istanbul
City Break30 October 2023

Toamna este anotimpul perfect pentru un city break la Istanbul

Ai chef să evadezi pentru câteva zile? Atunci trebuie să știi că toamna este anotimpul perfect pentru un city break...

Pe malurile Dunării la Budapesta Pe malurile Dunării la Budapesta
City Break20 October 2023

O zi pe malurile Dunării la Budapesta

Dunărea împărțea pe vremuri cele două orașe Buda și Pesta. Acum, cele două maluri sunt locul preferat pentru turiștii care...

City Break19 October 2023

Un tur prin Stuttgart la volanul unui Porsche

Stuttgart este capitala regiunii Baden-Württemberg și “casa” constructorului de mașini Porsche. Si este o destinație ideală pentru un city break....

5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break13 October 2023

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

Evenimente15 July 2023

Descoperă frumusețile din Sibiu la volanul unei mașini clasice sau electrice

Trei zile pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Asta înseamnă Transylvania Classic, un eveniment dedicat vehiculelor istorice și...

Destinations20 July 2022

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

vas croaziera Costa Toscana vas croaziera Costa Toscana
Croaziere05 June 2022

La vita e bella pe vasul de croazieră Costa Toscana

O croazieră cu vasul Costa Toscana te va ajuta să descoperi că LA VITA E BELLA și că DOLCE FAR...

Atena Atena
City Break27 May 2022

Recomandări pentru o zi de vis în Atena

Atena, capitala Greciei, este locul ideal pentru o noapte de distracție, o zi plină de vizite și vestigii istorice sau...

Evenimente22 May 2022

Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu

Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la...

Trending