Connect with us

On The Go

DUSÎNTORS, o carte esenţială despre călătoriile pe motocicletă, poate fi comandată acum în România

Published

on

DUSÎNTORS

DUSÎNTORS, o carte eveniment, un obiect de colecţie, o poveste şi un proiect de familie, o perspectivă unică asupra călătoriilor pe motocicletă de la un personaj legendar pentru adventure riding în România este disponibilă pentru comenzi exclusiv pe site-ul www.dusintors.com.

Motocicleta, cu capacitatea unică de a parcurge mai uşor orice tipuri de drum, de la asfalt la trasee accidentate, a creat un nou mod de abordare a călătoriilor – adventure riding. Fenomenul a deschis globul aventurilor de mii de kilometri. Unul dintre pionierii care a pus în valoare acest caracter dual şosea/off-road a fost BMW, care a lansat gama GS (“Gelände/Straße”) cu mai bine de 40 de ani în urmă.

Mulţumită victoriilor din Raliul Dakar cu Hubert Auriol şi Gaston Rahier şi unor proiecte legendare precum cele realizate de Ewan McGregor şi Charley Boorman, BMW Motorrad GS a devenit sinonim cu adventure riding. Acum, continentele sunt pline de călători care străbat zeci de mii de kilometri pe două roţi, inspiraţi de pionierii acestui fenomen.

Proiectul DUSÎNTORS readuce “Vând Kilometri” în prim-plan

Mihai Barbu este primul român care a promovat cu succes o astfel de aventură şi probabil că al doilea care a încercat. În 2009 a plecat într-o călătorie solitară pe motocicleta lui numită Doyle, un BMW F650 GS, până în Mongolia. Fotograf de presă, Mihai a fost perfect pregătit să documenteze călătoria. A fost un traseu întortocheat, care a inclus Rusia, Asia Centrală și Caucaz.

Un alt element inedit – călătoria era finanţată în parte “vânzând kilometri”, o idee a fratelui său, un concept curajos de crowdfunding cu mult înainte ca platformele de gen să devină cunoscute. După aproximativ patru luni și 26.000 de kilometri, revenit acasă, Mihai avea să publice volumul “Vând Kilometri“. Acesta a fost tipărit până acum în cinci ediții și s-a vândut în peste 10.000 de exemplare.

Proiectul DUSÎNTORS readuce “Vând Kilometri” în prim-plan şi îl pune în oglindă, la propriu şi la figurat, cu o nouă perspectivă a călătoriei până în Mongolia, cea a lui Vladimir, fiul lui Mihai, pe vremea când avea şase ani. DUS este povestea lui Mihai, ÎNTORS este aventura lui Vladimir.

Proiectul DUSÎNTORS este un jurnal de călătorie

Jurnalul DUS este o reeditare a cărții originale “Vând Kilometri”. Mihai descrie amănunțit fiecare etapă a călătoriei sale, sub forma unor scrisori adresate într-un stil personal oamenilor care, înainte de plecare, au cumpărat kilometrii călătoriei lui, în urma proiectului său de crowdfounding. DUS este astfel o republicare a volumului de succes, într-o formă nouă, mai aproape de sufletul autorului. Noul format duce mai departe ideea iniţială a proiectului de comunitate şi “DUS” publică acum pentru prima oară şi comentariile pe care Mihai le primea pe blog în timpul călătoriei.

Al doilea jurnal este scris de Vladimir, fiul lui Mihai și al Oanei, care pornește împreună cu părinții săi într-o altă călătorie spre Mongolia, opt ani mai târziu şi descrie aproape același traseu făcut cu timp în urmă de tatăl său. Vladimir călătorește de la vârsta de patru ani. Până să înceapă școala, el străbătuse alături de părinții lui 80.000 de kilometri, trecând prin 53 de țări.

Familia a fost purtată de o motocicleta cu ataș Ural Ranger, numită Zair. După o primăvară petrecută prin Europa, în care au parcurs împreună 28.000 de kilometri, și o a doua vară pe drumurile din Caucaz, pleacă în 2017, când avea şase ani, spre Mongolia, pe urmele călătoriei făcută de tatăl său cu opt ani înainte, dar urmează traseul în sens invers.

În timpul călătoriei spre Mongolia, Vladimir îi povestește Oanei, în fiecare zi, despre lucrurile pe care le vede și stările prin care trece. Oana notează totul într-un carnețel. De această dată este perspectiva inocentă a unui copil de şase ani, într-un jurnal însoțit de multe ilustrații color. ÎNTORS devine și o explorare a legăturii speciale dintre tată și fiu, legată de aceeași pasiune pentru aventură și libertate.

DUSÎNTORS, o carte esenţială despre călătoriile pe motocicletă, poate fi comandată acum în România

Cele două jurnale se îmbină astfel într-un mod unic, oferind două perspective diferite asupra aceleiași călătorii. Tatăl descrie călătoria lui în detaliu, în timp ce fiul oferă o perspectiva mai ludică și intimă asupra experienței lor comune. Cartea este astfel o lectură captivantă și emoționantă, două povești puternice despre singurătate şi familie, care îmbină aventura cu introspecția, fiind cu siguranța o sursă de inspirație pentru oricine dorește să exploreze lumea, în orice fel.

DUSÎNTORS este mai mult decât o colecţie de jurnale de călătorie în oglindă. Prin grija pentru detalii şi conținutul grafic deosebit, devine un adevărat obiect de colecţie plin de detalii construite cu pasiune. Conceptul şi designul cărţii au fost elaborate de fratele lui Mihai, designerul Ion Barbu. Cele două perspective diferite ale călătoriei sunt puse în evidentă şi printr-un efort de design foarte elaborat.

DUS este completat de fotografiile spectaculoase ale lui Mihai în format alb-negru, în timp ce ÎNTORS este îmbogăţit, prin constrast, de ilustrațiile ludice şi pline de culoare ale lui Marian Bălan. Tot Marian a elaborat o serie de elemente grafice specifice pentru ilustrarea de deschidere a fiecărui capitol al lui Mihai, în timp ce pentru jurnalul lui Vladimir a fost creat un font care împrumută din scrisul de mână al lui Mihai Barbu.

Pictorul Pompiliu Buleu a fost cel care a construit coperta cărţii – un tablou realizat în stilul caracteristic, încărcat de detalii inspirate din cele două călătorii. Imaginea tabloului dă viaţă celor două coperţi şi ajută cititorul să se orienteze în descoperirea celor două jurnale, DUS şi ÎNTORS.

DUSÎNTORS este un proiect editorial independent. Aceasta i-a oferit posibilitatea lui Mihai să construiască şi să controleze toate detaliile proiectului, de la concept, la producţie grafică şi tipar.

Proiectul este susţinut de BMW Motorrad România şi Motul România şi poate fi comandat exclusiv pe site-ul www.dusintors.com.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

On The Go

Peste un milion de paturi din hotelurile din Turcia au fost verificate și au primit un certificat pentru sustenabilitate

Published

on

Turcia

Peste 7.500 de hoteluri care cumulat au 1.044.189 de paturi, au primit verificări și au fost certificate în cadrul Programului Național de Turism Durabil al Turciei.

Peste un million de paturi de hotel din Turcia au fost verificate și au primit un certificat de sustenabilitate, potrivit cifrelor publicate de Ministerul Culturii și Turismului din Turcia și prezentate în cadrul evenimentului ”World Travel Markets”.

Procesul de certificare este o parte integrantă a programului Turcia care a fost dezvoltat în parteneriat cu Consiliul Global pentru Turism Durabil. Turcia a fost totodată prima țară din lume care a semnat un acord la nivel guvernamental.

În prima zi a evenimentului WTM care s-a ținut la Londra, Mehmet Nuri Ersoy, ministrul culturii și turismului din Turcia, a declarant: „Sosirile totale de vizitatori în Turcia din ianuarie până în septembrie 2023 au totalizat 45.230.069 – o creștere de 12,4% față de aceeași perioadă din 2022. Regatul Unit este una dintre piețele noastre țintă cheie. Au fost raportați 3.157.421 de vizitatori din Regatul Unit în Turcia din ianuarie până în septembrie 2023, o creștere de 12,1% față de aceeași perioadă din 2022. Deși noi ne concentrăm foarte mult pe creșterea industriei noastre turistice, suntem la fel de hotărâți să păstrăm resursele țării noastre pentru generațiile viitoare. Aici, la WTM, împreună cu părțile interesate din industriile locale, vă prezentăm destinațiile și produsele noastre turistice unice. Dar, în același timp, suntem bucuroși să anunțăm că Programul nostrum Național de Turism Durabil este pe cale să facă progrese rapide și eficiente către obiectivele sale. Peste 45 de milioane de personae au vizitat Turcia în primele nouă luni ale anului 2023. Cu peste un million de paturi de hotel în cele mai mari regiuni turistice ale noastre, verificate și certificate în mod durabil. Noi suntem bucureși să vedem că un număr substantial de vizitatori internaționali au ales să se cazeze în facilitățile sau unitățile din Turcia.”

La standul Turciei din cadrul evenimentului WTM au fost 61 de participanți ai industriei turcești, unde sunt prezentate principalele destinații, produse și sub-branduri precum „Riviera turcească”, „Turkaegean – sau Coasta Fericirii”, „Istanbul is the New Cool”, „Cappadocia – sau Țara Zânelor”, „Turkish Black Sea” și „Naturally Turkiye”. Standul a avut 808 metri pătrați.

Standul pune accent pe traseele de ciclism ale țării, Programul Național de Turism Durabil și 50 de experiențe de turism durabil în toată țara. Standul va evidenția de asemenea istoria bogată și moștenirea culturală a Turciei și ofertele sale de turism culinar durabil.

Turcia este una dintre puținele țări din lume cu o abordare „must have” a turismului durabil, cu certificarea facilităților de cazare impuse de lege.

Totodată, are în vedere progresul Programului Național de Turism Durabil în cele mai mari patru regiuni turistice din Turcia. Până acum au fost verificate 1.144 de unități de cazare și au fost certificate în Antalya la Istanbul (966) la Mugla (639) iar la Izmir (488). 

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram!

Continue Reading

On The Go

Wizz Air a inaugurat trei rute din România

Published

on

Inaugurarea zborului Wizz Air București-Salonic - 30 octombrie 2023

Wizz Air a inaugurat zborul de la București către Salonic, și a reluat operațiunile de la Craiova către Dortmund. În plus, Wizz Air a lansat și o rută nouă de la București către Tirana.

Începând cu 29 octombrie, se poate zbura direct de la București către Tirana în zilele de miercuri, joi, sâmbătă și duminică, la bordul aeronavelor moderne și sustenabile ale companiei aeriene.

Fie că este vorba despre un city break rapid sau de o escapadă mai lungă, Tirana are de toate. Cu localnici primitori, o viață de noapte vibrantă și o mulțime de atracții, orașul te întâmpină cu brațele deschise.

În plus, începând cu data de 30 octombrie, și zborurile spre Salonic vor fi disponibile în fiecare luni și vineri. Salonic este un oraș încărcat de istorie antică și cu un rol esențial în Imperiul Bizantin. Vei găsi aici o îmbinare perfectă de istorie, natură și cultură, care invită la explorare pe tot parcursul anului.

Tot în data de 30 octombrie, s-a redeschis și ruta care leagă Craiova de Dortmund, cu zboruri programate în zilele de luni și vineri.

Dortmund, un oraș cunoscut pentru patrimoniul său cultural bogat și peisajele captivante, îi invită pe călători să-i descopere farmecul unic. De la peisaje pitorești, la un stil de viață urban dinamic, Dortmund oferă momente minunate care așteaptă să fie descoperite.

Biletele pentru aceste zboruri sunt disponibile pe wizzair.com și prin intermediul aplicației WIZZ pentru mobil.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram!

Continue Reading

On The Go

Turcia are peste 6.000 de unități de cazare verificate și certificate drept locații sustenabile

Published

on

Turcia

Dispunând de bogății ecologice și culturale, Turcia se caracterizează prin faptul că oferă opțiuni de cazare care respectă cu strictețe principiile durabilității și numeroase principii aplicabile eco-turismului.

Turcia avea deja păduri luxuriante de pini, plaje cu nisip fin, mări limpezi și de culoarea turcoaz și o moștenire culturală și istorică impresionantă. Cu toate acestea, odată cu adăugarea Programului său național de turism durabil, a devenit una dintre cele mai esențiale destinații din lume pentru o vacanță durabilă.

Începând cu data de 30 septembrie, Turcia găzduiește 6.156 de unități verificate și certificate în domeniul sustenabilității. Acestea se regăsesc în principal în provinciile Antalya, İstanbul și Muğla.

Pe măsură ce numărul de facilități certificate pentru durabilitate crește rapid, efortul general din turismul turc de a reduce amprenta de carbon prin utilizarea structurilor proiectate ecologic și a practicilor durabile este, de asemenea, în creștere. Această inițiativă la nivel național sprijină culturile și economiile locale iar oaspeții se pot bucura de un sejur cât mai plăcut.

Turcia a fost „prima țară din lume care a semnat un protocol cu GSTC”

Pentru a realiza o transformare durabilă în sectorul turistic, Turcia a semnat anul trecut un acord de cooperare pentru dezvoltarea unui program național cu Consiliul Global pentru Turism Durabil (GSTC).

Acesta din urmă este cel care stabilește și gestionează standarde globale pentru călătorii și turism. În plus, Turcia este „prima țară din lume” care a semnat acest acord la nivel guvernamental.

În conformitate cu planul său de trei ani de restructurare a industriei turistice, Turcia a dezvoltat, de asemenea, un Program Național de Turism Durabil. Prin intermediul programului, Turcia va încorpora principiile durabilității în toate politicile turistice, cuprinzând destinații, operatori de turism și facilități de cazare.

Scopul principal al Programului de Turism Durabil este de a se asigura că unitățile de cazare obțin Certificatul de Turism Durabil, format din 42 de criterii acceptate la nivel global. În timpul acestui proces, unitățile de cazare sunt supuse unei evaluări independente pentru certificare, care se repetă anual. Prin planificarea eficientă a durabilității, verificarea și certificarea permite, de asemenea, facilităților să își îmbunătățească eforturile de sustenabilitate în mod continu.

Odată cu această conștientizare sporită, numărul de facilități verificate și certificate pentru durabilitate din Turcia proliferează. Potrivit Programului Național de Turism Durabil al Turciei, toate facilitățile trebuie să aibă un „Certificat de Turism Durabil” până în 2030.

Servicii ospitaliere făcute cu responsabilitate

Programul Național de Turism Durabil al Turciei își propune să maximizeze beneficiile sociale și economice pentru populația locală, protejând în același timp moștenirile culturale și conservând biodiversitatea, ecosistemele și frumusețile naturale.

În plus, programul își propune să reducă poluarea și să economisească resurse, asigurându-se că turismul este prietenos cu mediul în toate aspectele.

Unitățile de cazare care obțin un certificat de durabilitate prin program oferă oaspeților o experiență de cazare la un standard foarte bun, ajutând în același timp la protejarea mediului. Aceste facilități îmbunătățesc experiența vizitatorilor prin practici ecologice și contribuie la păstrarea valorilor și culturii unice a populațiilor și comunităților locale.

În Turcia, evaluarea unităților de cazare se desfășoară în patru categorii principale:

Management durabil
Impacturi culturale
Impacturi socio-economice
Impacturi asupra mediului

Primul pas al unității către obținerea unui certificat de durabilitate este demonstrarea unui management durabil efficient.

Un număr mare de pași strategici sunt necesari pentru verificare și certificare, inclusiv dezvoltarea politicilor de durabilitate și a planurilor de acțiune, crearea de promovări precise și comunicarea performanței părților interesate prin raportare regulată. În plus, sunt necesare facilități pentru a organiza cursuri legate de sustenabilitate.

În același timp, facilitățile de cazare sunt evaluate în funcție de impactul lor cultural și socioeconomic. Se așteaptă ca facilitățile de cazare să protejeze moștenirile culturale, să permită oaspeților să interacționeze cu cultura locală, să susțină economia regională și să contribuie la prosperitate prin practici precum încurajarea angajării, promovarea achizițiilor locale și sprijinirea antreprenorilor locali.

Aceste măsuri sunt menite să maximizeze beneficiile de mediu ale instalațiilor și să reducă în același timp efectele adverse. Se așteaptă ca fiecare instalație să îndeplinească mai multe cerințe, cum ar fi prioritizarea furnizorilor locali și de comerț echitabil, reducerea la minimum a consumului de apă și energie, gestionarea deșeurilor solide, implementarea practicilor de reciclare și implementarea măsurilor de protecție a biodiversității și a peisajului.

Foto: TGA

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram!

Continue Reading
Târguri de Crăciun Târguri de Crăciun
Destinations07 November 2023

6 târguri de Crăciun din Europa unde poți ajunge cu un zbor Wizz Air

Ți-ai propus să ajungi la cât mai multe târguri de Crăciun anul acesta? Atunci notează 6 destinații unde poți ajunge...

City break la Istanbul City break la Istanbul
City Break30 October 2023

Toamna este anotimpul perfect pentru un city break la Istanbul

Ai chef să evadezi pentru câteva zile? Atunci trebuie să știi că toamna este anotimpul perfect pentru un city break...

Pe malurile Dunării la Budapesta Pe malurile Dunării la Budapesta
City Break20 October 2023

O zi pe malurile Dunării la Budapesta

Dunărea împărțea pe vremuri cele două orașe Buda și Pesta. Acum, cele două maluri sunt locul preferat pentru turiștii care...

City Break19 October 2023

Un tur prin Stuttgart la volanul unui Porsche

Stuttgart este capitala regiunii Baden-Württemberg și “casa” constructorului de mașini Porsche. Si este o destinație ideală pentru un city break....

5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break13 October 2023

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

Evenimente15 July 2023

Descoperă frumusețile din Sibiu la volanul unei mașini clasice sau electrice

Trei zile pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Asta înseamnă Transylvania Classic, un eveniment dedicat vehiculelor istorice și...

Destinations20 July 2022

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

vas croaziera Costa Toscana vas croaziera Costa Toscana
Croaziere05 June 2022

La vita e bella pe vasul de croazieră Costa Toscana

O croazieră cu vasul Costa Toscana te va ajuta să descoperi că LA VITA E BELLA și că DOLCE FAR...

Atena Atena
City Break27 May 2022

Recomandări pentru o zi de vis în Atena

Atena, capitala Greciei, este locul ideal pentru o noapte de distracție, o zi plină de vizite și vestigii istorice sau...

Evenimente22 May 2022

Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu

Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la...

Trending