Evenimente
Descoperă frumusețile Sibiului la volanul unei mașini clasice
Publicat
în urmă cu 4 anipe

Trei zile pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Asta înseamnă Sibiu Rally Romania, eveniment dedicat vehiculelor istorice, electrice și mașinilor de curse, programat în perioada 15 – 17 august 2019.
Etapă în calendarul internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA) şi etapă în Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice organizat de Retromobil Club România (RCR), Sibiu Rally Romania este ocazia perfectă de a descoperi cele mai spectaculoase locații din județul Sibiu la volanul unei mașini istorice sau electrice.
Sibiu Rally Romania este, pentru cel de-al patrulea an consecutiv, etapă în calendarul internațional FIVA cu coeficient A, cel mai important în această categorie.
Astfel, etapa de la Sibiu face parte din prestigiosul calendar dedicat vehiculelor istorice alături de evenimente legendare precum Concursul de Eleganță de la Villa D’este și alte competiții spectaculoase din toate colțurile lumii.

Concurenții vor ajunge pe Transfăgărășan, cel mai spectaculos drum din România
Traseul a fost gândit în așa fel încât să ofere participanților trei zile de poveste pe drumurile din județul Sibiu. Punctul principal al evenimentului va fi Piața Mare din Sibiu, aici având loc parada mașinilor, startul festiv, sosirea după fiecare zi de concurs și, desigur, festivitatea de premiere.
“Sunt încântat că am reușit să punem din nou, cu ajutorul Retromobil Club România, Sibiul pe harta celor mai prestigioase evenimente dedicate vehiculelor istorice. Vom profita și noi de faptul că Sibiul este Regiune Gastronomică Europeană și vom organiza traseul și în funcție de asta pentru ca toți participanții să descopere și această latură a județului nostru”, a spus Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Romania.

În Piața Mare din Sibiu au loc momentele principale ale evenimentului
Joi, 15 august, de la ora 19:00, va avea loc startul festiv, vineri, 16 august, startul se va da la ora 12:00, iar sâmbătă, 17 august, de la ora 08:30. Sosirea în prima zi este programată la ora 19:30, iar sâmbătă sosirea va fi la ora 18:00, urmată la ora 20:30 de festivitatea de premiere.
Vineri, în prima zi de competiție, traseul include o trecere prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari și Piața Mare din Sibiu.
“În prima zi participanții vor avea ocazia să descopere Mărginimea Sibiului, o zonă care include 18 localități aflate în partea de sud-vest a județului Sibiu, toate având o moștenire etnologică, culturală, arhitecturală și istorică unică”, a spus Sorin Itu, despre traseul ediției din acest an.
Sâmbătă, participanții vor descoperi cealaltă jumătate a județului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărășan, până la Bălea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. De aici se va pleca spre Biertan, pe traseul Săsăuș – Chirpăr – Nocrich – Alțâna – Bârghiș – Pelișor – Richiș. După Biertan, concurenții vor pleca spre Mediaș și apoi vor reveni la Sibiu, în Piața Mare, pe traseul Șeica Mare – Slimnic – Șura Mare.
Astfel, între 15 și 17 august, Sibiul va fi din nou punctul de întâlnire al mașinilor clasice și a celor de competiție într-un spectacol dedicat tuturor pasionaților de sporturi cu motor. După ce în 2018 la Sibiu Rally Romania s-a organizat pentru prima oară în România și o competiție dedicată mașinilor electrice, anul acesta va fi păstrată această clasă, participarea fiind deja mult mai numeroasă.
“A fost o îmbinare fericită a mașinilor legendare cu tehnologiile de ultimă oră care vor marca viitorul mobilității noastre. Am fost primul eveniment din România care a organizat o cursă și pentru mașini electrice și vom continua pe drumul pe care am pornit”, a mai adăugat Sorin Itu.
Așa că dacă ai în garaj o mașină simpatică sau una electrică trebuie să participi la Sibiu Rally Romania. Iar dacă nu poți să vii la Sibiu și ca simplu spectator. Chiar merită! Toate detaliile referitoare la înscriere sunt disponibile pe site-ul oficial.
Descoperă și: Zakynthos: 9 plaje pe care să stai toată ziua la soare
Evenimente
Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu
Publicat
în urmă cu 10 lunipe
22 mai 2022
Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la Transylvania Classic.
Articolele de pe TRAVELINGmag se citesc cel mai bine la cafea. Descoperă pe COFFEElicious.ro peste 100 de sortimente de capsule cu cafea, compatibile cu sistemele Nespresso, Dolce Gusto și Caffissimo, dar și cafea de specialitate de la 9 prăjitorii din România.
Ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, dedicat mașinilor clasice, celor din categoria youngtimer și, desigur, mașinilor electricte, se va desfășura între 11 și 13 august pe cele mai frumoase drumuri din Sibiu.
Iar dacă ești pasionat de astfel de aventuri te poți înscrie și tu cu mașina la acest eveniment.
Un raliu ca o vacanță
Pentru a te înscrie la evenimentul care se va desfășura între 11 și 13 august la Sibiu nu ai nevoie de licență de pilot sau alte certificări.
Pur și simplu este un eveniment deschis pentru oricine deține o mașină și vrea să descopere cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu într-un raliu de regularitate alături de posesori de mașini clasice, youngtimer sau electrice.
Înscrierile sunt încă deschise până în săptămâna evenimentului și se pot face pe site-ul oficial transylvaniaclassic.com.
Traseul competiției dedicate vehiculelor istorice și electrice are peste 400 kilometri și te va purta prin cele mai frumoase locuri din județul Sibiu, punctele de atracție principale fiind Biertan, Păltiniș, Poiana Sibiului și, desigur, celebrul Transfăgărășan.
Transylvania Classic se desfășoară pe cele mai frumoase drumuri din Sibiu
Pentru tine va fi un alt fel de city break în care vei descoperi un traseu spectaculos și plin de provocări în competiția care pune orașul Sibiu și pe harta celor mai importante raliuri de regularitate din Europa.
Atenție, raliu de regularitate nu înseamnă viteză. Competiția se desfășoară pe drumuri publice unde va trebui să respecți toate regulile de circulație.
Programul evenimentului
Startul festiv al competiției este programt joi, 11 august, de la ora 19:00, în Piața Mică din Sibiu, echipajele urmând să facă un tur demonstrativ pe străzile din centrul orașului.
Vineri, 12 august, startul se va da la ora 12:00, iar traseul te va purta prin Mărginimea Sibiului și se va trece prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari pentru a ajunge apoi din nou în Piața Mică din Sibiu.
Sâmbătă, 13 august, vei putea descoperi cealaltă jumătate a județului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărășan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. Startul din Sibiu este programat la ora 07:00, trecerea pe Transfăgărășan fiind în jurul orei 08:00.
După coborârea Transfăgărășanului se va pleca spre Biertan, pe traseul Săsăuș – Chirpăr – Nocrich – Alțâna – Bârghiș – Pelișor – Richiș. După Biertan, concurenții vor pleca spre Mediaș și apoi vor reveni la Sibiu, în Piața Mică, pe traseul Șeica Mare – Slimnic – Șura Mare.
Totul se va termina sâmbătă seara, în jurul orei 20:30, cu festivitatea de premiere în Piața Mică din Sibiu.
Așadar, dacă-ți dorești o altfel de vacanță fă-ți echipaj și înscrie-te și tu la Transylvania Classic. Ediția din 2022 va fi cu siguranță un raliu ca o vacanță.
Foto: @Marooni
Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TRAVELINGmag pe Facebook, Instagram și YouTube!
Evenimente
Vacanță la festival? 10 sfaturi pentru ca distracția ta să fie totală
Publicat
în urmă cu 11 lunipe
26 aprilie 2022
Summer Well, Saga Festival, Untold, Neversea… Vacanța la festival este un must în această vară. Iată câteva sfaturi pentru a fi pregătit pentru tot ceea ce te așteaptă în aceste zile de distracție.
Articolele de pe TRAVELINGmag se citesc cel mai bine la cafea. Dacă ești pasionat de cafeaua de specialitate, găsești pe COFFEElicious.ro cafea de specialitate de la 9 prăjitorii din România. Ajunge proaspăt prăjita la tine acasă și poți savura arome din peste 20 de țări. Pentru o cafea ca o vacanță.
După o perioadă cu numeroase restricții, sincer, abia aștept să ajung din nou la festivalurile din această vară. Dacă și tu abia aștepți să te distrezi la Summer Well, Saga Festival sau Untold , atunci am făcut o listă cu câteva sfaturi de care să ți cont atunci când îți faci bagajele ca să pregătești cum se cuvine această scurtă (sau mai lungă) escapadă.
Nu uita câteva accesorii esențiale pentru festival, indiferent de outfit-urile pe care ți le-ai programat: pelerina de ploaie, ochelarii de soare, o pălărie (sau mai multe), flip flops și cizmele de cauciuc.
În trusa de cosmetice, adaugă obligatoriu un gel de spălare uscată, servețele umede anti-bacteriene, un șampon uscat, pentru că nu știi cât timp vei avea pentru dușuri (sau acces la apa caldă), deodorant eficient și binențeles, protecție solară (SPF30 sau chiar 50). Și încă un detaliu: nu uita un produs împotriva insectelor (țânțari, căpușe). Poți alege fie un spray clasic, dar există și niște brățări speciale care țin insectele la distanță și arată și foarte bine.
Și dacă tot suntem la capitolul igienă, ar fi bine să vă dotați cu articole pentru toaletă, pe care să le păstrați într-o pungă de plastic închisă cu fermoar pentru a nu pătrunde apa în interior.
Dacă mergeți cu cortul, pentru o experiență completă de festival, verificați că acesta este ceea ce aveți nevoie – cortul trebuie să fie suficient de încăpător, rezistent la umezeală, simplu de montat și ancorat.
Ia suficienți bani cash la tine și nu îi ține într-un singur loc. Orice se poate întâmpla și ar fi bine să ai un „fond de rezervă”.
Nu uita bateria / bateriile portabile și încărcătoare pentru toate device-urile care fac poze. Cu certitudine galeria de la festival va include sute de imagini superbe, surprinse în fiecare moment al zilei, in fiecare colț al evenimentului, lângă fiecare activare.
Studiază dinainte harta și programul festivalului și pune-te la curent cu toate detaliile utile. Ar fi ideal să îți faci un plan al concertelor și punctelor în care îți dorești cu certitudine să ajungi, chiar dacă vei face și un tur complet al festivalului.
Fixează-ți dinainte puncte de întâlnire cu prietenii, dacă plănuiești să vă distrați împreună la festival.
Cel mai important detaliu – biletul ! Ai grijă unde îl pui și asigură-te că ai citit toate detaliile legate de accesul la festival.
Notează-ți contul și hashtag-urile oficiale ale festivalului, cu certitudine îți vor fi utile atunci când vei posta în social media și, poate, vei avea șansa de a fi preluat și distribuit pe canalele oficiale ale evenimentului.
Foto: Summer Well Festival
Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește travelingMAG pe Facebook, Instagram și YouTube!
Evenimente
Cele mai spectaculoase locuri din lume pentru sărituri în apă
Publicat
în urmă cu 4 anipe
20 februarie 2019
El Nido în Filipine, Dublin în Irlanda, Beiru în Liban, Polignano a Mare în Italia, Insulele Azore în Portugalia, Mostar în Bosnia și Herțegovina și Bilbao în Spania. Acestea sunt locurile unde trebuie să ajungi dacă ești pasionat de sărituri în apă.
Seria Mondială Red Bull Cliff Diving este cu siguranță cea mai spectaculoasă competiție de high diving din lume și merită să ajungi măcar o dată la un astfel de eveniment. Locurile din calendarul competițional sunt interesante și pentru un city break prelungit, s-au chiar o vacanță în toată regula, dacă ne gândim la Filipine sau Insulele Azore.
Lupta pentru trofeul King Kahekili în cea mai spectaculoasă competiție de high diving din lume va începe pe 13 aprilie în Filipine și se va termina pe 14 septembrie, în Spania, la Bilbao, luna iunie fiind singura cu două etape programate.
La startul ediției din acest an vor fi sportivi din 18 țări, la masculin și feminin, care vor concura la toate cele 7 etape. În competiție, săriturile în apă sunt programate de la o înălțime de 27 de metri, de aproape trei ori mai mult decât în competiția olimpică, iar înainte de intrarea în apă sportivii ating o viteză de peste 85 km/h.
Partea și mai cool este că dacă ajungi la una dintre etape poți susține și un sportiv român. Cu trei evoluții foarte bune la etapele din 2018 și un rezultat excelent la Cupa Mondială din Abu Dhabi, Constantin Popovici s-a calificat printre cei mai buni 10 săritori de high diving din lume și va participa anul acesta la toate cele 7 etape din calendarul oficial.
La fel ca anul trecut, pe lista săritorilor cu wild card se mai află și Cătălin Preda. Sportivul român a avut un debut fantastic în cea mai spectaculoasă competiție de high diving din lume, reușind să termine pe podium la debutul în Seria Mondială. Cătălin Preda va concura la etapele din Italia și Portugalia, programate în luna iunie.
Dacă te-am convis, iată cum arată calendarul din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving.
13 aprilie – El Nido, Palawan, Filipine
12 mai – Dublin, Irlanda
2 iunie – Polignano a Mare, Italia
22 iunie – São Miguel, Insulele Azore, Portugalia
14 iulie – Beirut, Liban
24 august – Mostar, Bosnia și Herțegovina
14 septembrie – Bilbao, Spania
Turism de evenimente: Red Bull Air Race


O zi pe malurile Dunării la Budapesta
Dunărea împărțea pe vremuri cele două orașe Buda și Pesta. Acum, cele două maluri sunt locul preferat pentru turiștii care...


[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?
Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...


5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e
Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...


La vita e bella pe vasul de croazieră Costa Toscana
O croazieră cu vasul Costa Toscana te va ajuta să descoperi că LA VITA E BELLA și că DOLCE FAR...


Recomandări pentru o zi de vis în Atena
Atena, capitala Greciei, este locul ideal pentru o noapte de distracție, o zi plină de vizite și vestigii istorice sau...


Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu
Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la...


Thassos by the sea
Thassos by the sea? Da, un tur de șapte zile la bordul unui velier, înconjurați de prieteni într-o atmosferă de...


5 orașe pe care merită să le vizitezi oricând
Ai chef de un city break? Iată cinci orașe pe care poți să le pui pe listă pentru o evadare...


Vacanță la festival? 10 sfaturi pentru ca distracția ta să fie totală
Summer Well, Saga Festival, Untold, Neversea… Vacanța la festival este un must în această vară. Iată câteva sfaturi pentru a...


Recomandări pentru un weekend la Amsterdam
Cu o serie de muzee spectaculoase, teatre, restaurante, baruri, concerte în fiecare weekend, și nu doar atât, Amsterdam este destinația...

airBaltic va opera zboruri directe din Riga către București

Ce să faci o zi în Manhattan, New York

Cartierul din Manchester unde petrecerile durează 24 de ore

Poveste de iarnă la Veneția

7 muzee neplictisitoare pentru cei care urăsc muzeele

Air New Zeeland a lansat un hit cu procedurile de siguranță prezentate înainte de decolare

LeBron James promovează gențile de voiaj Rimowa

Misiune Imposibilă: Declinul – o plimbare prin Norvegia, Noua Zeelandă, Franța, Anglia și Emiratele Arabe Unite
