Rămâneți conectați

Food & Drinks

Degustă Italia: desertul pe care trebuie să-l încerci în funcție de regiunea în care te afli

Publicat

pe

Pentru mine o vacanță reușită este una în care se și mănâncă bine. Iar Italia este printre primele țări pe listă. Și nu doar pentru pizza și paste.

Una dintre cele mai frumoase activități pe care le poți face atunci când ești în vacanță în Italia este să descoperi bucătăria locală.

Gustând pateurile sau deserturile locale, fie că o faci cu un cappuccino sau după o masă copioasă, vei descoperi de ce este Italia o destinație atât de iubită de către toată lumea.

Valea Aosta – Tegole

Cea mai mică regiune a Italiei încă impresionează prin bucătărie, care este influențată de francezi și elvețieni. Tegole sunt biscuiți numiți după țiglele de pe casele oamenilor, fiind subțiri, rotunzi și plini cu alune. Cel mai bine este să îi servești cu o cafea locală.

Abbruzzo – Pizzelle

Aceste grofe subțiri au fost tradițional făcute cu blazonul familiei ștampilat pe ele, fiind pregătite doar la ocazii speciale. Fiecare familie are propria rețetă, crocant sau moale, gust diferit, însă ceea ce le face deosebite este faptul că sunt coapte folosindu-se doar ulei de măsline.

Pizzelle

Basilicata – Strazzate

Acești biscuiți fărâmicioși combină ciocolata și migdalele cu Strega, un lichior delicios. De neratat dacă ajungi în vârful cizmei italienești.

Strazzate

Calabria – Mostaccioli

Există și un tip de paste cu același nume, așa că ai grijă când comanzi acest desert. Odată ce vei gusta acești biscuiți, nu ai cum să nu te îndrăgostești de ei. Sunt tari și crocanți, făcuți cu miere sau vin din regiune și sunt printre cele mai frumoase dulciuri de pe listă. De obicei sunt copți în forme de animale sau pești.

Mostaccioli

Campania – Sfogliatella

Dacă ajungi la locul de naștere al margheritei, cea mai cunoscută pizza din meniu, nu uita și de un desert copios. Sfogliatella este o prăjitură cu multe straturi de aluat subțire și pufos, umplută de obicei cu ricotta cu gust de citrice. Desigur, o poți găsi și în alte variante, cum ar fi cu pastă de migdale sau ciocolată. Merge de minune cu o cafea dimineața.

Sfogliatella

Emilia Romagna – Zuppa Inglese

Traducerea directă, supă englezească, a acestui desert nu sună prea apetisant, dar nu te teme, acest desert este de-a dreptul delicios. Nu se cunosc originile sale, însă se crede că ar fi apărut în Ferrara de la Ducele de Este, care încercau să recreeze delicatesele pe care le-au gustat în Anglia. Pentru a o prepara, pișcoturile sunt înmuiate în lichior și combinate în straturi cu o spumă groasă din ouă. Deasupra se pun căpșuni, meringue și ciocolată.

Zuppa Inglese

Friuli-Venezia-Giulia – Presnitz

Acest deșert arată ca un șarpe încolăcit, fiind umplut cu tot felul de creme delicioase din alune, fructe sau biscotti sfărâmați, miere de stup, rom și condimente. De obicei se servește în perioada Crăciunului, dar o să îl găsești fără probleme tot timpul anului peste tot prin regiune.

Presnitz

Lazio – Maritozzi

Dacă îți plac deserturile cu frișcă, acește gogoși sunt perfecte pentru tine. Sunt făcute din aluat dulce, tăiate pe jumătate și umplute până la refuz cu frișcă, nuci și fructe uscate. Numele acestui desert vine de la marito, care înseamnă soț, povestea fiind că bărbații tineri ofereau aceste dulciuri fetelor, care la rândul lor le vindeau pentru a-și atrage parteneri.

Maritozzi

Liguria – Panera

Gelato este un desert clasic atunci când ajungi în Italia, însă în Liguria există o varietate delicioasă pe care trebuie să o încerci. Textura e diferită de cea a înghețatei clasice, aproape ca cea a unui semifreddo sau a unui mousse, fiind adăugată multă frișcă în rețeta de bază. La final se adaugă zahăr și cafea pentru a crea un desert delicios.

Lombardia – Panettone

Chiar dacă este asociat mai mereu cu Crăciunul, panettone miroase ca iarna. Acest aluat simplu este umplut cu fructe uscate și copt într-o formă de dom, fiind servit felii cu zahăr pudră deasupra. Vei găsi nenumărate rețete adaptate după gusturile fiecăruia, cum ar fi cele cu ciocolată sau diferite fructe.

Panettone

Marche – Calcioni

Aceste pateuri mici sunt grozave dacă nu ai o poftă puternică de ceva dulce sau vrei să faci o pauză de realimentare cu energie. Se pregătesc cu pecorino sau parmigiano, două brânzeturi specifice italienești, fiind îndulcite ușor cu zahăr și lămâie.

Molise – Cauciuni

Dacă nu ai fost niciodată în această regiune mai puțin populară a Italiei, probabil că nu ai auzit de acest desert, de obicei servit în perioada vacanțelor. Ravioli se umplu cu năut, condimente, lichior și fructe, după care sunt prăjite și servite cu miere de stup. Un preparat similar este cippillati, ravioli copt, dar umplut cu cireșe.

Puglia – Pasticciotto

Acest desert și-a luat numele de la cuvântul italian care definește o greșeală, pentru că aparent a fost realizat din greșeală la început, din resturi. Pentru aluat se folosește grăsime, însă astăzi se fac mai ales cu unt, fiind umplute cu cremă de ouă sau cu alte umpluturi cum sunt ricotta sau cremă de ciocolată. Sunt delicioase servite calde.

Pasticciotto

Piedmont – Bonèt

Această regiune este un paradis pentru iubitorii ciocolatei, așa că nu ai cum să dai greș indiferent ce ai gusta aici. Încearcă să adaugi un bonet în periplul tău culinar. Vei gusta un desert bogat, cremos și extrem de ciocolatiu făcut cu lichior și biscuiți amaretto.

Sardinia – Tilica

Acestea sunt probabil cele mai frumoase turte din listă. Sunt făcute cu pastă de migdale și miere și pot avea forme simple sau complexe. Umpluturile variază, însă de obicei se folosește sapa, un vin special de Sardinia.

Sicilia – Cannoli

Cannoli nu au nevoie de nicio prezentare și sunt fără doar și poate de neratat oriunde ați fi în Italia, mai ales în Sicilia. Vei găsi o varietate bogată de mărimi și umpluturi, însă cea mai bună rămâne cea clasică, cu ricotta.

Cannoli

Trentino – Strudel

Desertul cel mai popular al regiunii este fără doar și poate ștrudelul cu mere. Din această regiune provin majoritatea merelor Italiei, o mare parte dintre ele ajungând să fie folosite în acest desert delicios.

Toscana – Budino di riso

Acest desert este făcut de obicei doar din orez, lapte, ouă și zahăr, însă rețetele moderne se folosesc și de un aluat în care se pune amestecul. Se servesc tot timpul anului, indiferent de orele din zi, cu vin dulce sau cafea și sunt bune atât la temperatura camerei, cât și proaspăt scoase din cuptor.

Budino di riso

Umbria – Ciaramicola

Deși este un preparat care se mănâncă la Paște, vei găsi acest desert peste tot și tot timpul. Este o prăjitură de lămâie făcută cu lichior Alchermes, tapetată cu meringue. Cea mai bună o vei găsi în Perugia, acolo unde a și fost inventată.

Veneto – Frittelle alla Veneziana

Despre Tiramisu se spune că ar fi inventat în Veneto, însă din cauză că încă se discută despre originile sale, o să îl lăsăm deoparte din această listă. Dacă vrei însă un desert venețian 100% autentic, încearcă frittelle, cel mai vechi desert din Italia. Aceste gogoși umplute cu stafide, nuci sau cu un gust fad de citrice sunt delicioase calde, fiind mâncarea perfectă pentru carnavaluri sau alte manifestări publice.

Frittelle alla Veneziana

Descoperă mai multe despre bucătăria Italiană pe pizzasipaste.ro

Descoperă și: Recomandări pentru o zi de vis în Milano

Urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Food & Drinks

10 zile până la Crăciun. 10 locuri din Londra unde să te pregătești pentru asta.

Publicat

pe

10 locuri din Londra

Londonezii își petrec serile în pub-uri, iar dacă vrei să prinzi și tu ceva din spiritul Crăciunului de aici, ar trebui să faci la fel. 

Mai sunt fix 10 zile până de Crăciun, iar dacă ai ales ca destinație Londra pentru această perioadă a anului, atunci trebuie să întâmpini Crăciunul fix ca un localnic.

Seara, după orele de program, toată lumea se mai oprește pentru un pahar de bere, vin sau cidru la unul din pub-urile pe care le au în drumul spre casă. Așa că avem și noi o listă cu 10 pub-uri în care să intri de acum încolo până de Crăciun.

The Southampton Arms

Merită să te oprești aici pentru un pint de cidru sau bere. Atenție, nu se fac rezervări și nu poți plăti cu cardul. Nu au internet wireless și nici telefon de pe care să suni în caz de urgență. Perfect pentru o seară cu prietenii. Mai ales că este deschis până după miezul nopții.

Adresă: The Southampton Arms Ale and Cider House, 139 Highgate Road, London NW5 1LE

10 locuri din Londra

Vermuteria

Anthony Demetre, un Chef renumit la Londra, stă în spatele acestui concept. Răsfață-te cu un sbagliato, un cocktail cu Cinzano Rosso, Campari și Prosecco și alege câte ceva și din meniul cu mâncare. Îți recomandăm mielul cu legume de toamnă. Delicios. De luni până miercuri este deschis până la 11 jumătate seara, joi, viner și sâmbătă până la miezul nopți, iar duminică până la 22:30.

Adresă: Vermuteria, 38/39 Coal Drops Yard, London N1C 4DQ

10 locuri din Londra

The Drapers Arms

Dacă ajungi aici trebuie să bei o carafă de vin Cotes du Rhone, Rouge du Grappin, France, 2016. Costă 18,30 lire, dar seara ta va fi mult mai frumoasă. Mai ales dacă o să combini vinul și cu preparatele din carne aflate în meniu.

Adresa: The Drapers Arms, 44 Barnsbury Street, London N1 1ER

10 locuri din Londra

St. John Smithfield

Preparate din porc, bere artizanală și o serie de alte „delicatețuri” care merg perfect în această perioadă. Dacă te decizi să mergi la St. John Smithfield îți recomandăm să iei cât mai mulți prieteni cu tine. Fă o rezervare înainte și încearcă neapărat celebrele prăjiturele Eccles.

Adresă: St. John Smithfield, 26 St. John Street, London, EC1M 4AY 

10 locuri din Londra

The Earl Spencer

Vrei să savurezi un whiskey american sau irlandez. The Earl Spencer este pub-ul perfect pentru asta. Dacă nu te pasionează „tăria”, stai liniștit. Pub-ul este renumit pentru berile artizanale servite aici. Au pâine coaptă proaspăt în fiecare zi pe care poți să o asezonezi cu diverse dip-uri. Îți mai recomandăm supa cu crutoane aromate și un piept de rață învelit în prosciutto.

Adresă: The Earl Spencer, 260-262 Merton Road, Southfields, London, SW18 5JL

10 locuri din Londra

The Carpenter’s Arms

Un pub cu atmosferă din secolul 19 este perfect pentru o cană de vin fiert. Dacă sunteți patru prieteni puteți rezerva o masă gândită special pentru Crăciun în această perioadă. Meniul este unul de sezon și poți alege între supe, terine, sale și desigur carne. Iar la final poți savura și un pudding tradițional.

Adresă: The Carpenter’s Arms, 91 Black Lion Lane, London, W6 9BG

10 locuri din Londra

Dandelyan

Un local care a intrat de multe ori în top 50 baruri din întreaga lume. Savurează un cocktail Space Fix (courvoisier VSOP, piper galben, sherry, vin spumant). Desigur, ai în meniu și diverse gustări, plus o listă lungă de vinuri și alte cocktailuri care merită încercate.

Adresă: Dandelyan, 20 Upper Ground, London, SE1 9PD

10 locuri din Londra

Calcutta Canteen

Dacă vrei o seară fără prea mult alcool, atunci îți recomandăm un ceai la Calcutta Canteen. Poți să-l combini fie cu sandwich-urile din meniu, dar mai degrabă cu unul dintre deserturi. Atenție, este deschis în fiecare îi între 11:00 și 18:00. Așa că după un ceai poți continua distracția și într-unul dintre pub-urile menționate aici.

Adresă: Calcuta Cantee, 74 Broadwick Street, London, W1F 9QZ

10 locuri din Londra

Salon Brixton

Aici găsești un meniu de sezon și o listă lungă de vinuri. La parter este barul cu un meniu de aperitive, iar dacă vrei mai mult poți urca la etaj pentru un meniu de 4 sau 7 feluri, la un preț de 36 de lire de persoană. Obligatoriu trebuie să încerci un prosecco nefiltrat. Sau două.

Adresă: Salon Brixton, 18 Market Row, Coldharbour Ln, London SW9 8LD

10 locuri din Londra

Cleveland Arms

Un pub cu o tradiție din 1852 din zona Paddington. În 2014 a fost refăcut complet și îți recomandăm să vii aici într-o duminică pentru tradiționalul Sunday Roast. Se combină perfect cu un pint de bere artizanală londoneză.

Adresă: Cleveland Arms, 28 Chilworth Street, London, W2 6DT

10 locuri din Londra

Pastaio

Așa cum probabil ai dedus, Pastaio este un restaurant din Soho unde poți să mănânci paste proaspete. Localul nu acceptă rezervări, dar are un sistem interesant dacă este plin și vrei să iei masa aici. Îți lași numărul de telefon, te mai plimbi prin zonă, și când au masa aranjată pentru tine primești un sms. Paste, anti pasti, aperitive și vin. Totul garantează o seară perfectă.

Adresă: Pastaio, 19 Ganton Street, Carnaby, London, W1F 9BN

10 locuri din Londra

Citește și: De ce să vizitezi Peckham, cel mai tare cartier de nightlife din Londra

Urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare

Food & Drinks

Top 5 cele mai bune gelaterii din Roma

Publicat

pe

Top 5 cele mai bune gelaterii din Roma

Ca să faci un top al celor mai bune gelaterii din Roma, capitala Italiei, țara care a rafinat înghețata, trebuie să ai răbdare și norocul să găsești gelateria potrivită și persoana care face înghețata.

Dacă gelateria arată prea bine de afară, e mare și colorată, atunci cel mai probabil că produsul nu e cel pe care îl cauți. Dacă înghețata de banane e galbenă, galbenă și cea de fistic verde, verde, nu cumpăra.

Gelateriile adevărate își produc înghețata din ingrediente concentrate, reale și naturale. Crema din care se face înghețata conține albușuri de ou, lapte și smântână, zahăr și gustul, fie el ciocolată, alune și așa mai departe. La înghețatele de fructe, acestea conțin apă sau lapte, zahăr și fructe proaspete.

Este greu de spus care sunt cele mai bune 5 gelaterii din Roma, dar îți recomandăm să le cauți pe acestea pentru a savura „un gelato vero”!

Brivido, Via Giovanni Battista Bodoni 62 – Să mănânci o înghețată adevărată aici e mai ieftin decât o cupă de vinul casei. Chiar dacă să-ți fie decorată înghețata cu ciocolată nu e tradițional italienesc, asta nu înseamnă că rezultatul nu e unul impresionant, ba din contră. Dacă ajungi la Brivido, încearcă amarena, făcută cu cireșe proaspete, dar și arahide, înghețată cu alune.

Old Bridge, Viale dei Bastioni di Michelangelo – La Old Bridge se servesc de departe cele mai mari cupe de înghețată din Roma, însă asta nu înseamnă că vei primi făcături. Proprietarii nu se zgârcesc nici la calitate, nici la cantitate. Pentru cel mai popular sortiment al lor, fisticul, maeștrii gelatieri aduc fisticul tocmai din Sicilia, de lângă un vulcan. “Acolo am găsit cel mai bun fistic din lume”, se laudă cei de la Old Bridge.

Grezzo, Via Urbana 130 – această gelaterie și-a deschis porțile acum patru ani în Monti, cel mai hippie cartier al Romei. După ce guști înghețata de la Grezzo, întreaga idee pe care ți-ai format-o despre acest desert ți se va schimba radical. Cea mai populară înghețată este cea de ciocolată, decorată cu praline și alune. Produsele sunt raw, organice și fără gluten.

Neve di Latte, Via Luigi Poletti 6 – pitită după muzeul de artă modernă din Roma, Neve di Latte nu arată deloc ca gelateria tipic turistică din Orașul Etern. Arată mai degrabă obosită, veche și neprimitoare. Însă înghețata vândută aici, mai ales cea de fistic și variegato (ciocolată, alune, frișcă) este spectaculoasă. Laptele și frișca vin la această gelaterie tocmai din Germania, de la vaci crescute pe  munte la 1.400 de metri înălțime. Ciocolata Amadei și ouăle Parisi vin tocmai din Toscana.

Fatamorgana, Via Roma Libera 11 – Chiar dacă e parte dintr-o franciză cu zeci de locații în Roma și întreaga Italie, Fatamorgana trebuie inclusă pe listă din cauza multitudinii de feluri de înghețată pe care le oferă spre vânzare. Poți mânca aici înghețate cu gust de plăcintă cu morcov, baklava, mure, struguri, tiramisu, scorțișoară și alte zeci de feluri. Dacă ajungi la Fatamorgana, încearcă înghețata de banane, frișcă și susan sărat. E absolut delicioasă!

Citește și: 15 lucruri pe care le poți face la Roma fără să scoți bani din buzunar

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare

Food & Drinks

11 tipuri de cafea pe care le poți savura la Viena

Publicat

pe

11 tipuri de cafea pe care le poți savura la Viena

Cafeaua vieneză este preparată în diferite feluri și are o varietate deosebită de arome: Wiener Melange, Franziskaner, Einspänner, Maria Theresia sau Fiaker. Și este un motiv foarte bun pentru un city break la Viena! 😉

Cafea la Viena? Da, e un mod de viață! Cafeaua este un element esențial și special al culturii locale. La Viena, cafeaua nu se bea în pahare de hârtie reciclabilă. Și nici nu te plimbi pe stradă cu cafeaua de dimineață în mână.

Ea se servește în cafenele cu parfum de altădată, în care își savurau cafeaua, la vremea lor, Freud, Mozart, Beethoven, Schiele, Hundertwasser, Thomas Mann, Gustav Klimt, Trotsky, Lenin, Stalin și chiar Hitler. De fapt, UNESCO a adăugat aceste cafenele vieneze pe lista patrimoniului cultural intangibil.

Cafeaua a început să își câștige popularitatea în Austria, în anii 1600, fiind introdusă pe aceste meleaguri de invadatorii turci. Multe dintre cafenelele vieneze au o istorie de aproape 300 de ani, atmosfera lor rămânând însă neschimbată de-a lungul timpului. Pentru că au fost concepute ca o extensie a „sufrageriei”. Un loc în care să îți petreci timpul, să citești, să scrii sau să discuți.

Și dacă ai vreun dubiu în privința importanței cafelei pentru vienezi, acesta îți va fi spulberat de cum treci pragul unei cafenele din Viena. Chelnerii în costume imaculate (mai degraba, majordomi în case boierești) ce-ți vor aduce cafeaua, aproape fără excepție, pe o tăviță argintie, alături de un pahar cu apă, zahăr și uneori o ciocolată, îți vor dovedi încă o dată că a bea o cafea la Viena este un eveniment special.

La Viena, în faimoasele ‘cafes’, nu vei comanda însă un simplu espresso sau cappuccino. De aceea îți propun astazi un mic reportoar al celor mai populare tipuri de cafea la Viena.

Melange

Este regina cafelelor în Austria. Melange este combinația dintre un shot de espresso și un „munte” pufos de spumă de lapte, și se bea în cafenelele vieneze în orice moment al zilei. Mulți spun că este similar unui cappuccino italian.

Kleiner Brauner 

Ți-am spus, nu poți să ceri ‘un espresso’ la Viena! Kleiner Brauner este de fapt un shot de espresso însoțit de puțin lapte cald. Perfect pentru a te trezi dimineața sau după o masă copioasă.

Verlängerter

Mai dificil de pronunțat, dar util de cunoscut! Este vorba despre espresso lung. Potrivit dacă vrei să te întinzi la cafea până mai târziu, după-amiaza.

Milchkaffee

Este vorba despre binecunoscutul Caffe Latte, foarte apreciat și la Viena. Într-un pahar înalt de sticlă, vei avea parte de o cafea cu mult lapte fiebinte și spumă de lapte.

Einspänner

Este o cafea neagră, tare, servită în pahar înalt de sticlă, cu un strop de frișcă deasupra. Se pare că acest tip de cafea era preferat de vizitii (cei care conduceau trăsurile cu cai, care mai fac și acum tururi pentru turiști). Motivul? Paharul înalt îi ajuta să își încălzească mâinile iarna, iar frișca de deasupra împiedica cafeaua de dedesubt să sară din pahar atunci când se zdruncina trăsura.

Fiaker

Este o variantă de Einspänner, doar că este servit în pahar mai mic. Nu este însă singura diferență. Fiaker conține cafea, un shot de rom austriac și toping de frișcă.

Schwarzer

Acest tip de cafea se mai numește și Mokka. Este vorba despre o cafea neagră tare, care se bea cu mult zahăr, deși este servită fără zahăr. Dacă de obicei bei espresso, Schwarzer este ceea ce trebuie să ceri într-un cafe vienez.

Kurzer

Este cel mai scurt espresso – un ristretto, dacă încerci să îi găsești un echivalent în denumirile cafelelor italienești. Kurzer vine într-o ceașcă foarte mică din ceramică și cu un pahar de apă alături.

Maria Theresia

Este un tip de cafea care cu certitudine te va încălzi în zilele reci de iarnă petrecute la Viena. Este o combinație de espresso (double shot) și lichior de portocale. Cu sau fără puțină frișcă, depinde de cafenea.

Franziskaner

Este un Melange cu frișcă deasupra. Sau ceea ce ai putea numi „espresso con panna”.

Türkischer

Cafeaua turcească se bucură de o mare popularitate în Viena. Dacă vrei să încerci una, denumirea ei este Türkischer.

Café Viena la Beans&Dots

Pentru a promova Viena pe piața românească, Austrian Airlines vă oferă o experiență exclusivistă în București. Astfel, compania aeriană transformă o parte din spațiul Beans&Dots într-o cafenea tipic vieneză. În timp ce un barista austriac prepară rețete tradiționale de cafea, invitații pot încerca snacks-urile și produsele speciale de patiserie vieneză.

Pe lângă toate acestea, la Café Viena, la Beans&Dots, vizitatorii pot participa la workshop-uri susținute de barista, învățând astfel cum să prepare cocktailuri din cafea. Multe alte surprize sunt pregătite celor care ajung la Café Viena în perioada 5-11 decembrie.

Extragere exclusivă de premii

În plus, pe lângă oferta de la Café Viena, vizitatorii pot participa la o tombolă, pe microsite-ul campaniei, cafea.austrian.com și pot primi cafele gratuite la Café Viena sau pot avea șansa de a câștiga premii exclusive, cum ar fi o călătorie unică cu Austrian Airlines la Viena, bilete de avion sau un set de valize premium Austrian Airlines.

O cafea pe Austrian Airlines

Zburați cu Austrian Airlines

Austrian Airlines este compania aeriană națională a Austriei, operând zboruri în peste 130 de destinații la nivel mondial, având Vienna International Airport ca hub. În România, Austrian Airlines oferă zboruri directe București-Viena, de până la cinci ori pe zi. Compania aeriană are curse și de pe aeroporturile din Sibiu și Iași, cu legătură directă către Viena, de cinci ori pe săptămână.

Pe durata tuturor curselor de lungă distanță, pasagerii din clasa business beneficiază de serviciul special „cafenea deasupra norilor”, prin care Austrian Airlines le oferă cele mai populare și delicioase specialități de cafea vieneză.

Descoperă și: 4 workout-uri care te ajută să scapi de jet lag

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare
Advertisement
10 sate frantuzesti 10 sate frantuzesti
Destinations09 decembrie 2018

10 sate franțuzești de care probabil nu ai auzit și pe care trebuie să le vezi măcar o dată

Un road trip în Franța nu este o idee rea nicioadată. Iar dacă ți se ivește ocazia, am făcut o...

Târguri de crăciun Târguri de crăciun
City Break03 decembrie 2018

11 târguri de Crăciun din Europa pe care să le vizitezi în luna decembrie

Ne apropiem de una dintre cele mai frumoase perioade din an și târgurile de Crăciun sunt un motiv suficient de...

City Break28 noiembrie 2018

Un tur prin Stuttgart la volanul unui Porsche

Stuttgart este capitala regiunii Baden-Württemberg și “casa” constructorului de mașini Porsche. Si este o destinație ideală pentru un city break....

Sankt Petersburg Sankt Petersburg
City Break25 noiembrie 2018

Recomandări pentru un weekend la Sankt Petersburg

Dacă ai Rusia pe lista ta cu destinații de vacanță, atunci pune Sankt Petersburg primul oraș în care trebuie să...

Atena Atena
City Break05 noiembrie 2018

Recomandări pentru o zi de vis în Atena

Atena, capitala Greciei, este locul ideal pentru o noapte de distracție, o zi plină de vizite și vestigii istorice sau...

Pe malurile Dunării la Budapesta Pe malurile Dunării la Budapesta
City Break30 octombrie 2018

Pe malurile Dunării la Budapesta

Dunărea împărțea pe vremuri cele două orașe Buda și Pesta. Acum, cele două maluri sunt locul preferat pentru turiștii care...

Amsterdam Amsterdam
City Break08 octombrie 2018

Recomandări pentru un weekend la Amsterdam

Cu o serie de muzee spectaculoase, teatre, restaurante, baruri, concerte în fiecare weekend, și nu doar atât, Amsterdam este destinația...

road trip portugalia road trip portugalia
Destinations04 octombrie 2018

Un road trip cu noul BMW X3 în sudul Portugaliei

Cu ajutorul noului BMW X3, echipa „Traveller’s tales” a explorat Portugalia pentru unul din noile lor filme de călătorie.  Principalele...

5 orașe pe care să le vizitezi toamna aceasta 5 orașe pe care să le vizitezi toamna aceasta
City Break03 octombrie 2018

5 orașe pe care să le vizitezi toamna aceasta

Ai chef de un city break? Iată cinci orașe pe care poți să le pui pe listă pentru o evadare...

Malaga Malaga
City Break20 septembrie 2018

Recomandări pentru o zi de vis în Malaga

Malaga este un oraș plin de viață, cu o gastronomie excelentă și o clima perfectă. Bine ai ajuns într-unul din...

Advertisement

Trending