Rămâneți conectați

Food & Drinks

Degustă Italia: desertul pe care trebuie să-l încerci în funcție de regiunea în care te afli

Publicat

pe

Pentru mine o vacanță reușită este una în care se și mănâncă bine. Iar Italia este printre primele țări pe listă. Și nu doar pentru pizza și paste.

Una dintre cele mai frumoase activități pe care le poți face atunci când ești în vacanță în Italia este să descoperi bucătăria locală.

Gustând pateurile sau deserturile locale, fie că o faci cu un cappuccino sau după o masă copioasă, vei descoperi de ce este Italia o destinație atât de iubită de către toată lumea.

Valea Aosta – Tegole

Cea mai mică regiune a Italiei încă impresionează prin bucătărie, care este influențată de francezi și elvețieni. Tegole sunt biscuiți numiți după țiglele de pe casele oamenilor, fiind subțiri, rotunzi și plini cu alune. Cel mai bine este să îi servești cu o cafea locală.

Abbruzzo – Pizzelle

Aceste grofe subțiri au fost tradițional făcute cu blazonul familiei ștampilat pe ele, fiind pregătite doar la ocazii speciale. Fiecare familie are propria rețetă, crocant sau moale, gust diferit, însă ceea ce le face deosebite este faptul că sunt coapte folosindu-se doar ulei de măsline.

Pizzelle

Basilicata – Strazzate

Acești biscuiți fărâmicioși combină ciocolata și migdalele cu Strega, un lichior delicios. De neratat dacă ajungi în vârful cizmei italienești.

Strazzate

Calabria – Mostaccioli

Există și un tip de paste cu același nume, așa că ai grijă când comanzi acest desert. Odată ce vei gusta acești biscuiți, nu ai cum să nu te îndrăgostești de ei. Sunt tari și crocanți, făcuți cu miere sau vin din regiune și sunt printre cele mai frumoase dulciuri de pe listă. De obicei sunt copți în forme de animale sau pești.

Mostaccioli

Campania – Sfogliatella

Dacă ajungi la locul de naștere al margheritei, cea mai cunoscută pizza din meniu, nu uita și de un desert copios. Sfogliatella este o prăjitură cu multe straturi de aluat subțire și pufos, umplută de obicei cu ricotta cu gust de citrice. Desigur, o poți găsi și în alte variante, cum ar fi cu pastă de migdale sau ciocolată. Merge de minune cu o cafea dimineața.

Sfogliatella

Emilia Romagna – Zuppa Inglese

Traducerea directă, supă englezească, a acestui desert nu sună prea apetisant, dar nu te teme, acest desert este de-a dreptul delicios. Nu se cunosc originile sale, însă se crede că ar fi apărut în Ferrara de la Ducele de Este, care încercau să recreeze delicatesele pe care le-au gustat în Anglia. Pentru a o prepara, pișcoturile sunt înmuiate în lichior și combinate în straturi cu o spumă groasă din ouă. Deasupra se pun căpșuni, meringue și ciocolată.

Zuppa Inglese

Friuli-Venezia-Giulia – Presnitz

Acest deșert arată ca un șarpe încolăcit, fiind umplut cu tot felul de creme delicioase din alune, fructe sau biscotti sfărâmați, miere de stup, rom și condimente. De obicei se servește în perioada Crăciunului, dar o să îl găsești fără probleme tot timpul anului peste tot prin regiune.

Presnitz

Lazio – Maritozzi

Dacă îți plac deserturile cu frișcă, acește gogoși sunt perfecte pentru tine. Sunt făcute din aluat dulce, tăiate pe jumătate și umplute până la refuz cu frișcă, nuci și fructe uscate. Numele acestui desert vine de la marito, care înseamnă soț, povestea fiind că bărbații tineri ofereau aceste dulciuri fetelor, care la rândul lor le vindeau pentru a-și atrage parteneri.

Maritozzi

Liguria – Panera

Gelato este un desert clasic atunci când ajungi în Italia, însă în Liguria există o varietate delicioasă pe care trebuie să o încerci. Textura e diferită de cea a înghețatei clasice, aproape ca cea a unui semifreddo sau a unui mousse, fiind adăugată multă frișcă în rețeta de bază. La final se adaugă zahăr și cafea pentru a crea un desert delicios.

Lombardia – Panettone

Chiar dacă este asociat mai mereu cu Crăciunul, panettone miroase ca iarna. Acest aluat simplu este umplut cu fructe uscate și copt într-o formă de dom, fiind servit felii cu zahăr pudră deasupra. Vei găsi nenumărate rețete adaptate după gusturile fiecăruia, cum ar fi cele cu ciocolată sau diferite fructe.

Panettone

Marche – Calcioni

Aceste pateuri mici sunt grozave dacă nu ai o poftă puternică de ceva dulce sau vrei să faci o pauză de realimentare cu energie. Se pregătesc cu pecorino sau parmigiano, două brânzeturi specifice italienești, fiind îndulcite ușor cu zahăr și lămâie.

Molise – Cauciuni

Dacă nu ai fost niciodată în această regiune mai puțin populară a Italiei, probabil că nu ai auzit de acest desert, de obicei servit în perioada vacanțelor. Ravioli se umplu cu năut, condimente, lichior și fructe, după care sunt prăjite și servite cu miere de stup. Un preparat similar este cippillati, ravioli copt, dar umplut cu cireșe.

Puglia – Pasticciotto

Acest desert și-a luat numele de la cuvântul italian care definește o greșeală, pentru că aparent a fost realizat din greșeală la început, din resturi. Pentru aluat se folosește grăsime, însă astăzi se fac mai ales cu unt, fiind umplute cu cremă de ouă sau cu alte umpluturi cum sunt ricotta sau cremă de ciocolată. Sunt delicioase servite calde.

Pasticciotto

Piedmont – Bonèt

Această regiune este un paradis pentru iubitorii ciocolatei, așa că nu ai cum să dai greș indiferent ce ai gusta aici. Încearcă să adaugi un bonet în periplul tău culinar. Vei gusta un desert bogat, cremos și extrem de ciocolatiu făcut cu lichior și biscuiți amaretto.

Sardinia – Tilica

Acestea sunt probabil cele mai frumoase turte din listă. Sunt făcute cu pastă de migdale și miere și pot avea forme simple sau complexe. Umpluturile variază, însă de obicei se folosește sapa, un vin special de Sardinia.

Sicilia – Cannoli

Cannoli nu au nevoie de nicio prezentare și sunt fără doar și poate de neratat oriunde ați fi în Italia, mai ales în Sicilia. Vei găsi o varietate bogată de mărimi și umpluturi, însă cea mai bună rămâne cea clasică, cu ricotta.

Cannoli

Trentino – Strudel

Desertul cel mai popular al regiunii este fără doar și poate ștrudelul cu mere. Din această regiune provin majoritatea merelor Italiei, o mare parte dintre ele ajungând să fie folosite în acest desert delicios.

Toscana – Budino di riso

Acest desert este făcut de obicei doar din orez, lapte, ouă și zahăr, însă rețetele moderne se folosesc și de un aluat în care se pune amestecul. Se servesc tot timpul anului, indiferent de orele din zi, cu vin dulce sau cafea și sunt bune atât la temperatura camerei, cât și proaspăt scoase din cuptor.

Budino di riso

Umbria – Ciaramicola

Deși este un preparat care se mănâncă la Paște, vei găsi acest desert peste tot și tot timpul. Este o prăjitură de lămâie făcută cu lichior Alchermes, tapetată cu meringue. Cea mai bună o vei găsi în Perugia, acolo unde a și fost inventată.

Veneto – Frittelle alla Veneziana

Despre Tiramisu se spune că ar fi inventat în Veneto, însă din cauză că încă se discută despre originile sale, o să îl lăsăm deoparte din această listă. Dacă vrei însă un desert venețian 100% autentic, încearcă frittelle, cel mai vechi desert din Italia. Aceste gogoși umplute cu stafide, nuci sau cu un gust fad de citrice sunt delicioase calde, fiind mâncarea perfectă pentru carnavaluri sau alte manifestări publice.

Frittelle alla Veneziana

Descoperă mai multe despre bucătăria Italiană pe pizzasipaste.ro

Descoperă și: Recomandări pentru o zi de vis în Milano

Urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Food & Drinks

Manechine stilate pe post de „clienți falși” care ajută la păstrarea distanțării sociale într-un bar din Viena

Publicat

pe

bar din Viena - Kleinod Prunkstück

Din acest weekend o mare parte din barurile din Viena s-au deschis și își așteaptă clienții. Desigur, păstrând regulile de distanțare socială și igineă impuse 😉

Austria a decis să relaxeze gradual măsurile stricte impuse din cauza pandemiei de COVID-19, iar din acest weekend se pot redeschide și barurile. În Viena, proprietarii rețelei de localuri Kleinod au găsit o idee interesantă pentru ca cei care vin în bar să respecte regulile de distnațare socială impuse.

Astfel, în barul Kleinod Prunkstück, deschis în Viena la începutul acestui an, au fost plasate între mase și pe anumite locuri o serie de manechine, îmbrăcate cu stil de Philipp Maly, o rețea de magazine de designer din Austria. Și nu, nu joacă rolul unor „clienți falși”, ci mai degrabă ajută la respectarea regulilor de distanțare socială 😉

Barul și-a păstrat în acest fel designul inițial, nu a fost nevoie să fie scoase mese pentru a se respecta distanța dintre oaspeți și, cel mai important, oaspeții nu sunt agasați permanent cu indicații referitoare la păstrarea distanței sociale între ei.

În total sunt 30 de manechine care așteaptă oaspeții la un cocktail creat exclusiv pentru acest bar, precum „Fizzy Bubbele“, „Leider Geil“, „Salty Boulevard“ sau „Tom Kellog“.

Așadar, trece-ți pe listă și acest bar pentru momentele pe care le vei petrece în viitor la Viena 😉

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Austrias Top Listen (@aufderalist) on

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare

Food & Drinks

Merită să ajungi la… Sölden… pentru o masă la restaurantul ice Q

Publicat

pe

restaurantul ice Q

SPECTRE-CULAR: Dacă vrei să te simți ca într-unul din filmele cu James Bond, Muntele Gaislachkogl din Alpii Austriei este locația ideală pentru o experiență ca în peliculele cu Agentul 007.

La 3.048 de metri deasupra nivelului mării, înconjurat de alte vârfuri spectaculoase din Alpii austrieci, este ice Q, un restaurant în care preparatele gourmet vin însoțite de vinuri premiate și o panoramă absolut fabuloasă, adică fine dining a la James Bond.

Pe lângă restaurantul ice Q, când vei ajunge în vârful muntelui vei găsi o adevărată fortăreață James Bond.

007 Elements este un complex de 1.300 de metri pătrați construit în stânca muntelui, având chiar și o intrare de tip tunel exact ca aceea din film. Centrul tematic 007 Elements este plin de surprize care mai de care mai interesante și inedite și chiar sunt șanse să te întâlnești cu James Bond personal.

Întregul complex este opera celebrului arhitect austriac Johann Obermoser, iar temperatura clădirii care adăpostește centrul de vizitare este păstrată la un grad Celsius la exterior, pentru a nu deteriora gheața permanentă de pe vârful muntelui.

În perioada de iarnă, până pe 16 aprilie 2020, programul este în intervalul orar 09:00 – 16:00, iar o masă caldă se poate comanda între 11:30 și 15:00. Este recomandat să-ți faci rezervare din timp (telefon: 0043 664 96 09 368), mai ales dacă vrei să prinzi o masă la geam.

Ai, garantat, o masă la geam dacă rezervi pachetul Chef’s Table, care costă 136 de euro de persoană și include un pahar de șampanie, băuturi nealcoolice și un meniu cu patru feluri de mâncare.

Stațiunea Sölden din Austria este la 70 de minute de mers cu mașina de Innsbruck. Odată ajunși acolo, puteți lua telecabina până în vârful Muntelui Gaislachkogl, urcând în total 1.677 de metri. Dacă ai un pas de schi valabil, urcarea cu telecabina până la ice Q este gratuită.

Astfel, la 3.048 de metri, ai un hotel de 5 stele, un restaurant de top și o incursiune în lumea agentului 007.

Foto: Rudi Wyhlidal / ice Q

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare

Food & Drinks

O experiență culinară cu accente din noua bucătărie nordică la Solt Dining

Publicat

pe

Solt Dining

Aflat la parterul Hotelului Courtyard Bucharest Floreasca, restaurantul Solt Dining oferă o experiență premium casual într-un spațiu hygge, de inspirație nordică, în noul centru financiar al Capitalei.

Într-o ambianță minimalistă, dar în același timp sofisticată, simplă și confortabilă, care respectă principiile filozofiei daneze hygge, Solt Dining este un restaurant care îmbină stilul new nordic cu bucătăria tradițională într-o manieră sofisticată.

Cele 18 preparate din meniu se bazează pe ingrediente locale, cu o calitate premium, și readuc în prim plan bucătăria românească, reinterpretată în stil propriu de Chef Alin Berba. Printre ingredientele locale ce se regăsesc în meniu se numără porcul de Mangalița, bibilica sau cocoșelul de pădure, dar și produse cu indicație geografică protejată, cum ar fi păstrăvul afumat de Valeputna, telemeaua de Ibănești și cârnații de Pleșcoi.

„Bucătăria contemporană reprezintă o provocare pentru orice chef, în contextul accesului aproape neîngrădit la ingrediente și preparate din orice colț al lumii. Tocmai de aceea văd în meniul Solt Dining provocarea unei abordări diferite a unor preparate cunoscute, de la Mangalița cu crumble de cârnați de Pleșcoi și esență de ardei gras, până la un desert al copilăriei, reinterpretat, cum este orezul cu lapte și mămăligă la grătar. Consider că ne putem promova țara prin ingrediente locale și cred cu tărie în sloganul Solt Dining – povești cu mâncare locală”, a precizat Chef Alin Berba.

Printre preparatele deja vedetă ale meniului Solt Dining se numără musacaua de vită, cu țelină și sos de măcriș, supa de dovleac cu chipsuri de brânză de Horezu, rulada de bibilica umplută cu varză roșie, praz și țelină, în crustă de sare și cu sos de cimbru, iar desertul preferat este cheesecake-ul cu urdă, dovleac și sirop de cătină.

Meniu Solt Dining

„Restaurantul nostru se adresează segmentului de business, antreprenorilor și celor care locuiesc în zona de nord a Capitalei, dar nu numai. Solt Dining se străduiește să răspundă atât așteptărilor segmentului de business, cât și călătorului modern de astăzi, cosmopolit și cu un gust educat”, a precizat Adrian Adam, General Manager Courtyard Bucharest Floreasca.

Cu o capacitate de 84 de persoane, restaurantul oferă servicii complete – mic dejun, prânz și cină – într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor clientului modern, care călătorește mult, atât în interes de afaceri, cât și personal. Oferta restaurantului va conține și un business lunch, iar preparatele se vor schimba odată cu fiecare sezon, astfel încât ingredientele să fie mereu proaspete, respectând filozofia Solt Dining.

Restaurantul Solt Dining se află pe Bdul Dimitrie Pompeiu 2A, la parterul Courtyard Bucharest Floreasca. Hotelul, cu o capacitate de 259 de camere, mai pune la dispoziția clienților un centru de conferințe, o sală de fitness, un magazin deschis 24/7 – The Market -, precum și parcare subterană.

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare
Advertisement
5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break09 mai 2020

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

Destinations04 mai 2020

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

Amsterdam Amsterdam
City Break26 februarie 2020

Recomandări pentru un weekend la Amsterdam

Cu o serie de muzee spectaculoase, teatre, restaurante, baruri, concerte în fiecare weekend, și nu doar atât, Amsterdam este destinația...

Foto: Primăria Municipiului Sibiu Foto: Primăria Municipiului Sibiu
City Break25 februarie 2020

Unde stai, mănânci, te relaxezi și te distrezi în… Sibiu

Orașul Sibiu este oricând o alegere bună pentru o evadare de weekend. Așa că îți dăm câteva ponturi pentru ca...

Praga Praga
City Break24 februarie 2020

Recomandări pentru o zi de vis în Praga

Chiar și toamna, capitala Cehiei este un loc numai bun pentru a fi explorat, fiind plin cu muzee, cafenele și...

Istanbul Istanbul
City Break24 februarie 2020

Istanbul în 48 de ore! Ce să nu ratezi în orașul-minune al Turciei

Să spunem că ai doar 48 de ore la dispoziție să vizitezi Istanbul, o destinație de vis pentru care în...

Norway postcards cu un BMW X3 Norway postcards cu un BMW X3
Destinations03 februarie 2020

Norway postcards cu un BMW X3

„Traveller’s tales” a explorat frumuseţea Norvegiei în cel de-al patrulea proiect de scurtmetraj în colaborare cu BMW. Şosele neîntrerupte care...

Stockholm Stockholm
City Break20 ianuarie 2020

Recomandări pentru o zi de vis în Stockholm

Stockholm, capitala Suediei, este o destinație interesantă pentru un city break. Găsești aici o arhitectură inedită, experiențe culturale și culinare....

Un road trip cu noul Opel Astra Un road trip cu noul Opel Astra
Destinations12 ianuarie 2020

Un road trip cu noul Opel Astra pe drumurile din landul german Hessa

Un city break la Frankfurt nu este niciodată o idee rea, mai ales dacă ai de gând să și ieși...

City Break18 decembrie 2019

11 târguri de Crăciun din Europa la care trebuie să ajungi iarna aceasta

Dacă îţi place atmosfera de Crăciun, cu luminiţe, colinde și goana după cadouri pentru toţi cunoscuţii, atunci cu siguranţă un...

Advertisement

Trending