Rămâneți conectați

On The Go

Companie aeriană Animawings va opera pe piața autohtonă

Publicat

pe

Animawings

Animawings, o nouă companie aeriană specializată în chartere, va opera zboruri pe piața românească începând din acest an.

Operatorul aerian are ca acționari compania Memento Group, din care face parte și Christian Tour, cel mai mare turoperator român, precum și operatorul aerian elen Orange2Fly.

Ideea de a crea această companie s-a născut în urmă cu mai bine de un an și a pornit de la nevoia reală de aeronave care să deservească turoperatorii ce organizează zboruri charter în România. Piața autohtonă a charterelor este în creștere, în timp ce numărul avioanelor disponibile pentru chartere în România nu reușește să acopere necesarul”, a declarat Tudor Constantinescu, director comercial Animawings.

Animawings are la dispoziție două avioane de tip Airbus A320-200, cu câte 180 de locuri. Acestea vor asigura zborurile charter operate de către o parte dintre turoperatorii din România către destinații de vacanță din Grecia, Turcia, Spania, Egipt și Tunisia.

Încă din primul moment, noua companie aeriană s-a bucurat de succes, oferta noastră fiind îmbrățișată de piață, astfel că întreaga capacitate a fost contractată de către turoperatori de prestigiu ce activează în România, printre care se numără TUI TravelCenter, Dertour, Prestige Tour, Christian Tour. Solicitări au venit și de la alți turoperatori, dar flota pe care o avem în acest moment nu ne permite să onorăm toate cererile. Sperăm ca în viitor, când vom dispune de o flotă mai mare, să deservim toți turoperatorii din piață interesaţi de organizarea de zboruri charter”, a precizat Antonio Stoian, CEO Animawings.

Cursele charter organizate de către touroperatori şi operate de Animawings vor beneficia de servicii complete pentru călători (bagaj de cală, bagaj de mână şi catering la bord).

Planurile de dezvoltare ale noului operator aerian sunt mari și nu se limitează doar la zona de chartere, aceasta fiind văzută doar ca o primă etapă. Pentru viitor, se are ȋn vedere mărirea flotei şi extinderea gamei de servicii.

Echipa Animawings este formată din specialiști din domeniul transportului aerian, având o amplă experiență în aviația română și străină.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

On The Go

Bucureștiul, de 4 ani capitală termală și destinație de wellness renumită pe plan internațional

Publicat

pe

Trei milioane de români, adică aproape 1 din 5 români care locuiesc în țară, și un milion de turiști străini au vizitat Therme în cei patru ani de la deschiderea complexului termal din nordul Bucureștiului.

Capitala este astfel, de 4 ani, pe harta europeană și mondială a turismului de wellness și relaxare. Therme, cel mai mare centru de relaxare și wellness construit greenfield din Europa dar și cea mai exotică destinație din România 365 de zile pe an, atrage turiști nu doar din București sau din alte orașe ale țării ci și multi turiști străini, peste 25 % dintre clienții centrului provenind din țări precum Italia, Bulgaria, Israel, UK, Germania sau SUA.

Bucureștiul, pe harta turismului de relaxare și wellness la nivel mondial

Odată cu deschiderea Therme, Bucureștiul a devenit una dintre cele mai importante atracții din zona turismului de relaxare și wellness, alături de prima și cea mai veche capitală termală atestată istoric, Roma.

Capitala României se află pe primul loc în topul destinațiilor turistice din Europa cu cel mai mare potențial de dezvoltare, conform Indexului Global Mastercard de Destinații Urbane 2019, cu peste 1,4 milioane de turiști care au apelat la serviciile de cazare.

Astfel, Therme se află în top pe lista locurilor de vizitat din România, atât a turiștilor cât și a publicațiilor străine precum TripAdvisor și Culture Trip care recomandă Therme atât pentru unicitatea experienței dar și pentru petrecerea sejurului în România.

Wellness-ul este un trend global în continuă creștere determinat de nevoia oamenilor de a-și recăpăta echilibrul între viața profesionala și cea personală, dedicând mai mult timp pentru relaxarea și bunăstarea individuală. Global Wellness Institute afirmă că economia globală din jurul wellness-ului crește de două ori mai rapid comparativ cu rata creșterii economice.

Românii, din ce în ce mai atrași de locuri exotice și mai pretențiosi în alegerea destinațiilor de petrecere a timpului liber

Apetitul turiștilor români pentru destinații exotice a crescut considerabil. În ultimii ani, românii și-au crescut bugetele de vacanță, călătoresc mai des iar curiozitatea de a descoperi continente și culturi noi i-a condus spre destinații exotice.

’Suntem încântați să fim aleși ca destinație de relaxare și wellness de peste patru milioane de români și străini, în doar patru ani de activitate. Ce ne bucură și mai mult este că am atras atenția turiștilor asupra Bucureștiului, plasând capitala pe harta celor mai populare destinații de wellness. Am constatat că românii au un apetit din ce în ce mai mare pentru cultura exoticului dar și a activităților sănătoase. Tocmai de aceea am dezvoltat programe de wellness și activități ce îmbină experiențele culturale inedite cu preparate și activități de care au parte în vacanțe, chiar la ei acasă”, a declarat Andrada Seitan, Director Comunicare Therme București.

Therme, un superlativ exotic al sănătății și relaxării aproape de casă

În cei patru ani de activitate, Therme a pus la dispoziția clienților opt extinderi și noi facilități: un nou corp de 4.000 mp – Galaxy Relax, cea mai mare plajă urbană din Europa – Sands of Therme, cu o suprafață de 30.000 mp, două parcuri tematice cu o suprafață de 10.000 de mp și 20.000 de plante (Feng Shui și Pangeea, unice în Europa) dar și un restaurant-concept care include 12 stații de live cooking și 5 zone de influență culinară, inspirat din viața exploratorului german Alexander von Humboldt.

Totalul investitiilor în această perioadă se ridică la peste 100 milioane de euro iar planurile de dezvoltare cu siguranță nu se vor opri aici.

Therme București este cel mai mare Therme din Europa, având o capacitate de 4.000 de persoane simultan indoor.  Cu cele peste 880.000 de plante, pe o suprafață totală înverzită de 18.000 mp, la Therme București se află cea mai mare grădină botanică de interior și exterior din România.

Vizitatorii pot admira peste 3.000 de arbuști și mii de orhidee la interior, dar și 1.500 palmieri, care la rândul lor, reprezintă un alt superlativ – cea mai mare plantație de palmieri indoor de pe continentul european.

Cele trei restaurante Therme, The Mango Tree, Humboldt și Greens au o capacitate totală de 800 locuri și oferă o incursiune în lumea experiențelor culinare exotice. Therme București pune la dispoziția clienților produse proaspete, zi de zi, de cea mai bună calitate și preparate din bucătăria asiatică, mediteraneană, americană, etc.

Sustenabilitatea este un alt principiu care demonstrează viziunea centrului. Din punct de vedere al eficienţei energetice, Therme Bucureşti funcţionează din resurse proprii în proporţie de 80%. Therme a devenit prima construcție din România distinsă cu cea mai înaltă treaptă de certificare acordată unei facilități sustenabile, certificarea LEED Platinum, pentru implementarea de strategii și soluții practice și măsurabile care vizează obținerea unor performanțe ridicate în următoarele categorii: eficiența apei, consumul de energie și atmosferă, materiale și resurse și calitatea mediului înconjurător.

Calitatea apei termale din piscinele Therme, extrasă de la peste 3000 de metri adâncime, filtrată cu cele mai moderne tehnologii și tratată prin ozonare, este certificată de către SGS Insitut Fresenius ( lider mondial în inspecția, verificarea și certificarea calității produselor dintr-o varietate largă de domenii).

Mai mult, European Spas Association a acordat Therme Bucuresti certificarea Thermal Spa of Europe pentru cele mai înalte standarde internaționale de calitate pentru spa-uri și centre medicale de wellness.

Superlativele centrului, tehnologia avansată, design-ul, ambianța exotică la prețuri accesibile, temperatura constantă de 30 de grade tot timpul anului și cele peste 40 de activități de wellness incluse în tariful de acces în fiecare zi sunt doar câteva dintre motivele pentru care Therme București a devenit repede unul dintre locurile preferate din România pentru petrecerea timpului liber.

Pentru primii 4 ani de activitate, cel mai mare complex de wellness, relaxare și distracție din Europa cu ape termale, cifrele vorbesc de la sine, cu un total de 1.460 zile de vacanță într-un paradis urban: 4 milioane vizitatori; 910.000 participanți la ritualurile Aufguss; 3 milioane de cocktail-uri exotice și peste 3,3 milioane de preparate servite; 200 petreceri în piscină; 70 petreceri pe plajă și 150 de concerte live.

Infografic Therme 4 ani

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare

On The Go

Paralela 45 la 30 ani: noi chartere spre Turcia și Grecia, peste 160 de circuite pe toate continentele și 70 de milioane de euro rulaj

Publicat

pe

Paralela 45 la 30 ani

Paralela 45, una dintre primele trei agenții de turism înființate după 1989, împlinește 30 de ani de activitate în 2020.

De la vacanțele organizate în anii ’90 pe litoral, la Istanbul, în China și Grecia, portofoliul Paralela 45 a fost extins continuu și cuprinde în acest an sute de programe de vacanță. 1,8 milioane de turiști au călătorit în 30 de ani cu Paralela 45, care a ajuns la un rulaj de 70 milioane euro la finalul anului trecut și estimează o creștere de 12-15% în acest an.

Istoria uneia dintre cele mai longevive agenții de turism începe în ianuarie 1990, când Alin Burcea și Adrian Grigorescu, colegi și ghizi la Întreprinderea de Turism, Hoteluri și Restaurante, au decis să deschidă împreună o agenție de turism. Trei luni mai târziu, Paralela 45, nume dat de un artist plastic, inaugura primul sediu în Bulevardul Regina Elisabeta, iar proprietarii erau surprinși de avalanșa de turiști.

„Noi deschideam la ora opt, iar coada era deja formată în fața agenției. Vindeam la vremea aceea vacanțe pe litoral, pe care le contractasem de la hotelierii pe care îi cunoscusem ca ghizi. Apoi am început să vindem vacanțe la munte și în zona balneo. Invitam oamenii să ia loc și era inedit pentru ei, care cumpăraseră până atunci stând în picioare, la un ghișeu”, povestește Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Trei luni mai târziu, a fost organizată și prima excursie în străinătate: Istanbul cu autocarul, iar prima destinație mai îndepărtată oferită turiștilor a fost China. Încă din primii ani, în portofoliul turoperatorului au intrat Grecia, Egipt, Antalya pentru vacanțele verii și circuitele turistice.

În anii ’90, Paralela 45 a fost prima agenție de turism care a organizat vacanțele românilor la campionatele mondiale de fotbal. Sute de persoane au participat, din doi în doi ani, la meciurile din Statele Unite, Anglia, Franța și Belgia.

„La sfârșit de iunie, cu un autocar închiriat de la BTT, am plecat la Istanbul cu primul nostru grup extern, pentru care am fost ghid. Excursia costa la vremea aceea 25 de dolari și 500 de lei. Peste șase ani am început să vindem vacanțe cu zboruri charter în Antalya. Au fost 2.000 de turiști în primul an, iar anul trecut au fost de 12 ori mai mulți. Destinația a devenit cea mai căutată pentru vacanța de vară, iar numărul orașelor de unde se zboară spre Antalya e în creștere. Din 2020 avem zboruri și din Constanța, Craiova și Satu Mare, nu numai din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Arad, Târgu Mureș, Baia Mare, Oradea, Iași, Bacău, Suceava, Târgu Mureș”, declară Alin Burcea.

Alte zboruri noi în acest an sunt din Cluj-Napoca spre Bodrum, din Târgu Mureș și Oradea spre Creta – Heraklion și de la București spre Mykonos.

Cu zboruri charter ori curse regulate, Paralela 45 are în ofertă în 2020 vacanțe în Turcia (Antalya și Bodrum), Grecia (Chania, Heraklion, Corfu, Rodos, Mykonos), Spania (Costa Blanca, Costa Brava, Costa del Sol, Palma de Mallorca, Tenerife), Italia (Coasta Amalfitană, Ischia, Sardinia, Sicilia, Toscana), Egipt (Sharm el Sheikh și Hurghada), Cipru de Nord și de Sud, Portugalia (Cascais și Estoril), Tunisia, Mauritius, Maldive, Seychelles, Indonezia, Emiratele Arabe Unite.

Un loc important în oferta Paralela 45 este ocupat de circuite. Turiștii pot alege din peste 160 de excursii pe toate continentele: de la America de Nord la Australia, de la Africa până la Islanda. Circuitele cu avionul sunt organizate cu zboruri din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu și Budapesta. Acestora li se adaugă cele cu autocarul care preiau turiști din mai multe orașe ale țării. Ca noutăți, în 2020, în portofoliul de circuite au fost incluse croaziere în insulele grecești și Turcia, Veneția, China (Tibet și Yangtze), Japonia și Coreea de Sud, Namibia, Senegal, SUA (Miami), Alaska și Yukon, Noua Zeelandă etc.

„Am început să punem accentul pe circuite de când am devenit agenție acreditată IATA, la patru ani de la înființare. Primele au fost în Grecia și erau organizate cu autocarul, dar alte destinații, mai îndepărtate, au devenit accesibile pe măsură ce ne-am extins parteneriatele cu companiile aeriene. Am fost ani de zile `Paralela celor 100 de circuite’, iar acum avem peste 160 de astfel de programe, pe toate continentele”, declară CEO Paralela 45.

Activitatea turoperatorului se desfășoară acum prin rețeaua de 50 de agenții proprii și francize, care se extinde constant din 2003. Primele două agenții Paralela 45 deschise au fost în București și Timișoara.

“Am urmărit o creștere sănătoasă și turiști mulțumiți cărora să le oferim permanent vacanțe în destinații noi. Investim în dezvoltarea programelor turistice, în tehnologie și în oameni. Am plecat la drum doi, eram opt la finalul anului 1990, iar acum suntem o echipă de peste 280”, precizează CEO Paralela 45.

Aproape jumătate dintre angajați au o vechime între 5 și 20 de ani. Anual, fiecare angajat care împlinește cinci sau încă cinci ani în companie este recompensat în cadrul unui program intern de fidelizare (Fidelity Star).

30 de ani de activitate i-au adus turoperatorului Paralela 45 nenumărate premii, atât pentru activitatea echipei, cât și pentru produsele turistice și investițiile realizate. Cele mai importante dintre acestea sunt: „The Most Trusted Brand”, timp de șașe ani consecutivi, trofeul „Superbrands” la categoria agenții de turism, doi ani la rând, „Cel mai bun Turoperator Outgoing” în cadrul Galei TopHotel Awards, în ultimii trei ani, trofeul GPeC pentru „Cel mai bun magazin online de travel” în 2018 și 2019.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare

On The Go

TRAVEL TALKS: Otniela Sandu

Publicat

pe

Otniela Sandu

Otniela Sandu a început cursurile de actorie, este pasionată de sport și călătorii. Îi place să viziteze locuri noi și ar alege oricând o vacanță cu 100% aventură, chiar dacă asta ar însemna un confort minim.

A participat la emisiunile „Supraviețuitorul” și „Ferma – un nou început”, difuzate de Pro TV, unde a ajuns până în fazele finale ale celor două producții TV. Este pasionată de călătorii așa că am povestit cu ea despre asta.

În ce colț de lume te-ai simțit cea mai fericită?

Pentru mine, fericitea ține foarte mult de libertate și iubire. Libera mă simt atunci când călătoresc, dar combinația ideală este să pleci în călătorie în lumea asta cu oamenii pe care îi iubești. Simt că nu un anumit colț al lumii te face fericită, ci cu cine împarți experiența.

Am călătorit destul de mult și chiar dacă au fost destinații mai puțin interesante, situația s-a schimbat radical datorită companiei. Mi-e imposibil să spun un loc unde mi-a plăcut cel mai mult. Portugalia este un loc care mi-a rămas în inimă, peisaje sălbatice, culoare, adrenalină. Filipine, nu mai zic. Iubesc țara asta și tot ce am trăit acolo. Italia, Turcia, hmm… și Grecia are niște zone absolut superbe.

Care este locul în care mergi atunci când vrei să evadezi din cotidian?

Atunci când vreau să ies din cotidian îmi place să plec în lume fără nimic planificat. Pun mâna pe telefon și sun un om drag și îi spun: „Ești liber? Hai să plecăm!”. Și așa ajung te miri pe unde și mă întorc acasă cu niște amintiri și intru în niște situații care nici dacă le planificam nu ieșeau așa.

Otniela Sandu

Care este hotelul preferat și de ce?

M-aș muta într-un hotel, acolo mi-ar plăcea să fie casa mea. Îmi place atmosfera, mă simt în siguranță în camera de hotel. E o fantezie, dar îmi place să am spațiul meu privat în timp ce sunt înconjurată de mulți oameni. Nu pot să îți dau un nume, pot să îți spun că am observat că sunt cucerită de hotelurile spațioase, cu camerele în nuanțe deschise, geamuri mari, terasă, un pat imens, multe perne și un peisaj frumos. Dacă mai găsesc și flori în cameră, m-am topit.

Road trip sau all inclusive?

Road trip clar! All inclusive nu este pentru mine. Am fost pentru prima dată în urmă cu trei ani și am simțit că sunt prizonieră într-un castel de cleștar. Trasee bine stabilite, totul la botul calului, cum s-ar zice. Or, genul acesta de distracție pe mine mă plictisește. Să nu mai zic de munții de mâncare pe care, și dacă vrei să-i ocolești, nu poți, pentru că la fiecare pas te îmbie cineva cu delicatese.

Confort sau aventură?

Eu zic că 100% aventură cu minim de confort. Să pot face un duș, să mă pot spăla pe dinți, să îmi pot lua o cafea și să fie o mâncare proaspătă și ținută în condiții curate. Dacă am aceste lucruri, celelalte vin pe drum, le improvizez, găsesc soluții. Bine, au fost momente când și pentru celelalte lucruri despre care ți-am vorbit deja am fost nevoită să improvizez. Am reușit, dar recunosc că mă și enervez.

Agenție sau faci planurile singură?

În general, fac planurile singură, îmi place să știu că nu știu ce urmează să se întâmple. Îmi place adrenalina. Să stau să caut să fac legături, să mă încurc, să găsesc soluții de moment. Or, apelând la o agenție de turism, evident că nu ai parte de așa ceva. Sunt și momente, mai rare, când simt nevoia să nu mă ocup de nimic și să fie totul perfect. Atunci sun la o agenție.

Provocare: ai plecat vreodată cu ceva din camera de hotel?

Intenționat, nu, niciodată! Cum ar spune un prieten: furtul, tot furt este! Am plecat cu un prosop, abia acasă mi-am dat seama că nu îmi aparține. Am plecat odată și cu un cuțit de la restaurant. Cum?! Nu pot să îmi explic. Era în geanta mea, probabil când am plătit, nu pot să spun cum a fost posibil. Mă întreb și acum ce a gândit ospătarul, oare. Bine că era în Portugalia și nu aici :-). Cuțitul l-am găsit în geantă fix în aeroport. Sper că vă imaginați ce aventură a fost!

Otniela Sandu

Ce nu-ți lipsește niciodată din bagajul de vacanță?

Mereu îmi lipsește ceva. Niciodată nu am tot! Cred că zâmbetul pe buze și atitudinea pozitivă. Astea nu lipsesc aproape niciodată și mă ajută să ies din încurcături.

Cât timp îți ia să-ți faci bagajul?

În general, foarte puțin, pentru că îl fac cu puțin timp înainte să plec. Funcționez mai bine așa față de varianta clasică, cum mă punea mama să fac când eram mică. Să fac bagajul cu câteva zile înainte. Nu-i pentru mine varianta asta! Mereu aud întrebarea: păi, și dacă uiți ceva? Așa, și?! Am stat eu în junglă două luni doar cu hainele de pe mine și am supraviețuit.

Care este lucrul esențial care-ți face vacanța mai confortabilă?

Poate suna ciudat, dar răspunsul este pielea hidratată. Dacă nu am cremă de soare, de hidratare sau un strugurel, nu mă simt bine, am o stare de disconfort.

Care este plăcerea ta vinovată atunci când călătorești?

Plăcerea mea este una foarte vinovată! Pofta! Sunt, în general, o persoană pofticioasă, dar atunci când călătoresc nu mă pot abține de la nimic. Zic că trebuie să încerc tot, pentru că nu mai ajung prin locul respectiv. Așa că iau la rând toate prăjiturelele, bombonelele, înghețata, mâncarea. Dar privesc partea bună, așa ajung să nimeresc și combinații ciudate, interesante. Așa am mâncat ciuline pane în Sicilia, crezând că este dovlecel. Sau în Filipine niște organe pe un băț. Părea frigăruie de pui :).

Care este țara în care ai fost cel mai des și de ce?

Grecia este țara în care am fost cel mai des. Îmi plac foarte mult plajele de acolo. Nu este nici foarte greu de ajuns, este și accesibil, și frumos. Am fost de câteva ori în Lefkada, îmi place mult acolo. În Zakinthos, în Creta, Chania… sunt doar o parte din zonele care mi-au placut. Și încă nu am ajuns în Santorini, unde îmi doresc să merg. Poate că încă nu este momentul potrivit. Când eram mică, îmi imaginam că acesta este locul tuturor îndrăgostiților.

Otniela Sandu

Cu cine îți place cel mai mult să călătorești?

Cred că în vacanțe poți să îți faci prietenii foarte faine. Acolo, oamenii sunt relaxați, bucuroși, au timp să stea la povești și să se deschidă. Nu aș putea să îți dau un nume pentru că la cât de vorbăreață sunt, am multe persoane pe care le-am cunoscut așa. Cu unii a rămas chiar o prietenie apropiată.

Cine este cea mai interesantă persoană pe care ai cunoscut-o în vacanță?

Nu aş putea să numesc o singură persoană. În general, în excursii, cunosc oameni interesanţi, obiceiuri, gusturi; îmi place să experimentez şi să am parte cât mai mult de aroma autentică a locului pe care-l vizitez. Îmi amintesc cu drag de un bătrânel care mi-a spus nişte poveşti frumoase despre Italia. Despre copilăria lui, despre viaţă, în general. L-am cunoscut în timp ce îmi cumpăram îngheţată cu cocos. Mi-a dat şi reţeta, încă nu am apucat să o prepar.

Dacai ai putea să mai faci o singură călătorie, unde ai merge?

Foarte greu să aleg. Simt că aș trăda celelalte locuri și nu aș fi dreaptă față de cele pe care nu le-am văzut încă. Acum aș lupta între Portugalia, plajele alea sălbatice cu munte în spate, și sălbăticia pură din jungla din Filipine. Dar pentru că în Filipine am trăit atât de mult timp, efectiv în natură, pe o plajă uitată de lume, probabil asta ar fi alegerea în acest moment. Prima dragoste se pare că în cazul acesta nu moare. Așa că, hai, plecăm spre Filipine!

Care ar fi vacanța ta ideală?

Vacanța ideală: adrenalină, aventură, nou, natură, iubire, mâncare (dulciuri, în special). Ordinea nu este în funcție de importanță :-).

Care este cea mai tare amintire dintr-o vacanță?

Sunt atât de multe! În Sintra, aproape am ratat ultimul tren de întoarcere la hotelul din Lisabona. Tocmai vizitasem Azenhas Do Mar și la întoarcere am văzut într-o vitrină ceva interesant de mâncat. M-am oprit și restul a fost o aventură. În Portugalia, Uberul nu e legal, așa că nu am găsit cu ce să ne întoarcem. Am așteptat până spre dimineață, când oamenii mergeau la muncă. Ce emoții am avut! Eram pregătită cu spray-ul paralizant în mână.

Care a fost experiența extremă pe care ai avut-o în vacanță?

La mine toate vacanţele sunt extreme, pentru că eu sunt omul care încearcă, experimentează, caută senzaţii tari. Ba, mai mult, dacă nu caut, parcă vin aceste situaţii în calea mea. Sunt multe situaţii extreme, îmi vine în memorie acum momentul în care am urcat pe munte şi, pentru că nu am putut să fac doar creasta nordică din Piatra Craiului, am insistat să mergem şi pe cea sudică în aceeaşi zi.

Evident că ne-a prins noaptea, ploaia și nu aveam frontale. Drumul este foarte stâncos şi sunt multe porţiuni de căţărat… ştiu că am mers până dimineaţa la 3, plecaţi tot dimineaţa, dar la 7. Aş putea să povestesc multe nebunii, dar zic să mă opresc aici. Cei care călătoresc cu mine au parte de aventura vieţii. Sunt unii care nu mai merg niciodată şi alţii care abia aşteaptă. Cale de mijloc nu există :-), important este că toţi cei care călătoresc cu mine ajung teferi acasă.

Otniela Sandu

Ai pierdut vreodată avionul? Ai rămas fără bagaje? Cum te-ai descurcat?

Uite că fără bagaj nu am rămas nicidată! În Sicilia, era să pierd avionul pentru că m-am oprit să mănânc cartofi prăjiți în aeroport. Și aud în timp ce mâncam „pasagerul Otniela Sandu…”. Am fugit spre poartă. Noroc cu lucrătorul de la aeroport care m-a condus la avion printre alte avioane care se pregăteau să decoleze. Am și pe vlog puțin din experiența asta.

Ce experiență de călătorie te-a schimbat cel mai mult?

Clar, Filipine. Am înțeles atunci că poți să fii liber și fericit cu foarte puțin. Am înțeles cât de important este să spui celor de lângă tine că-i iubești și că îți e dor de ei. Am înțeles cum este să îți fie cu adevărat foame și să te bucuri de orice fără pretenții. Am văzut natura ca niciodată până atunci. Am simțit și trăit niște momente unice. Să dormi cu capul pe nisip direct, să ai oceanul la picioare și stelele deasupra ta… este o experiență unică! Să locuiești cu oameni total diferiți de tine și pe care nu-i cunoști este din nou ceva unic și frumos, dar și foarte greu. În călătoria asta, am înțeles multe despre ce e cu adevărat important și ce nu!

Care este orașul/locul de care te-ai îndrăgostit la prima vedere?

Poate că sună a clișeu răspunsul, dar a fost Veneția. Eram în generală, eram și cu iubitul, era și primul loc vizitat în afara țării. A fost magic. Însă de atunci nu am mai ajuns în Veneția!

Ce locuri noi ți-ai dori să vezi?

Mi-aș dori foarte tare să văd India, China, Australia, Africa. Ceva insule, Bora-Bora, Maldive… mi-aș dori să văd toată lumea.

Unde nu ai avea curajul să mergi vreodată?

Nu există locul acela. Fiecare zonă are ceva de oferit, de văzut. Nu există un loc în care aș spune că nu vreau să merg. Eu îmi doresc mult să ajung în viața asta pe Everest. Dar am momente în care îmi zic că este greu, riscant, dacă pățesc ceva. Dar tot aș spune: „Hai!”.

Care sunt planurile tale de vacanță pentru iarna aceasta?

Știu că vreau să schiez. Și știu că vreau să fiu cu prietenii, cu oamenii pe care îi iubesc.

În ce loc le-ai recomanda cititorilor noștri să ajungă neapărat și de ce?

Praia Da Ursa, Sintra, Portugalia, și pentru experiența hard-core, Filipine.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare
Advertisement
Stockholm Stockholm
City Break20 ianuarie 2020

Recomandări pentru o zi de vis în Stockholm

Stockholm, capitala Suediei, este o destinație interesantă pentru un city break. Găsești aici o arhitectură inedită, experiențe culturale și culinare....

Un road trip cu noul Opel Astra Un road trip cu noul Opel Astra
Destinations12 ianuarie 2020

Un road trip cu noul Opel Astra pe drumurile din landul german Hessa

Un city break la Frankfurt nu este niciodată o idee rea, mai ales dacă ai de gând să și ieși...

City Break18 decembrie 2019

11 târguri de Crăciun din Europa la care trebuie să ajungi iarna aceasta

Dacă îţi place atmosfera de Crăciun, cu luminiţe, colinde și goana după cadouri pentru toţi cunoscuţii, atunci cu siguranţă un...

Turul cramelor - Santorini Turul cramelor - Santorini
Food & Drinks26 august 2019

Turul cramelor și vinurile pe care nu trebuie să le ratezi în Santorini

Dacă vrei să încerci ceva special în Santorini, atunci ține cont de acest scurt ghid în care vei descoperi cele...

City Break08 iulie 2019

Alex Filip a explorat Marsilia în alergare

Alex Filip este pasionat de alergare și bicicletă și indiferent de orașul în care ajunge, sigur iese la o tură....

On The Go01 iulie 2019

Sfaturi pentru un road trip fără griji în vacanța de vară

Temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate și singurul lucru la care te mai gândești este vacanța de vară....

Bari - Italia Bari - Italia
City Break03 iunie 2019

Recomandări pentru o zi de vis în Bari

La doar două ore de zbor cu avionul de București și extrem de accesibil ca preț, Bari, un oraș de...

Running Break Running Break
City Break02 iunie 2019

RUNNING BREAK: Locuri cool de alergare în Lisabona, Paris și Viena

Dacă ești pasionat de alergare, cel mai probabil fiecare city break se transformă într-un „running break”. Așa că avem câteva...

Marsilia Marsilia
City Break11 mai 2019

Recomandări pentru o zi de vis în Marsilia

Marsilia, cel mai vechi oraș din Franța, are un trecut bogat, însă și un prezent frumos, cu peste 300 de...

Malaga Malaga
City Break25 aprilie 2019

Recomandări pentru o zi de vis în Malaga

Malaga este un oraș plin de viață, cu o gastronomie excelentă și o clima perfectă. Bine ai ajuns într-unul din...

Advertisement

Trending