Connect with us

On The Go

Antalya, destinația vedetă și în această vară, are cele mai multe chartere în sezonul 2019  

Published

on

Antalya - Turcia - Paralela 45

Peste 25.000 de români merg anul acesta în vacanță în Turcia, cu zboruri charter sau cu transport individual, numărul curselor charter săptămânale din oferta turoperatorului Paralela 45 crescând la 19 de la 12, anul trecut.

Charterele spre Antalya, principala destinație de vacanță, sunt operate anul acesta din 10 orașe, un număr dublu față de vara trecută, noutățile fiind Oradea, Arad, Suceava, Bacău și Baia Mare, alături de București, Cluj-Napoca, Timisoara, Iași, Târgu Mureș.

“Aproape că nu mai este oraș mare din România cu aeroport de unde să nu plece un charter spre Antalya, care va fi și anul acesta destinația verii. Produsul turistic oferit de turci este ce iși doresc românii pentru vacanța lor. E lux de masă cu servicii ireproșabile la hotel, relaxare, mâncare și băuturi pentru toate gusturile, divertisment pentru copii și adulți“, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Pe lângă cursele spre Antalya, pentru al doilea an consecutiv, turiștii care aleg Alanya sau Side ca destinație de vacanță pot ajunge în Alanya cu o cursă charter Paralela 45 de la București.

Din calculele turoperatorului, peste 18.000 de turiști aleg pachetele de vacanță cu avionul, all inclusive sau ultra all inclusive la hoteluri de patru și cinci stele, la un buget de cel putin 1.161 de euro/familie de doi adulți și doi copii. Cele mai căutate sunt hotelurile cu locuri de joacă, piscine, tobogane, discotecă, ateliere creative pentru copii și meniuri speciale. Adulții le aleg pentru centrele spa, unde folosesc sauna, baia turcească, tratamente corporale ori faciale, și magazinele din lobby-urile hotelurilor.

Vara acesta copiii au gratuitate la zborurile spre Antalya, indiferent de vârstă, dar și la cazare, în funcție de hotel, cei cu vârsta cuprinsă între doi și 6.99 ani ori doi-14.99 ani.

Pentru perioada următoare, o serie de oferte de vacanță în Turcia au reducere de până la 35%. Astfel, un pachet pentru doi adulți și doi copii poate costa de la 1.346 de euro/hotel de cinci stele în Alanya sau 1.444 de euro/hotel de cinci stele în Antalya, cu plecare din Bucuresti, de la 1.442 de euro/familie cu plecare din Cluj-Napoca, 1.390 de euro/familie cu plecare din Oradea sau 1.161 de euro/familie, cu plecare din Arad.

Alți 7.000 de turiști preferă transportul individual pentru vacanțe atât în Antalya, cât și în zona Bodrum (Didim, Kusadasi, Marmaris), unde cazarea costă de la 21 de euro/camera/noapte.

Dintre excursiile opționale, cel mai des sunt preferate raftingul pe râul Kaprucay, care costă 45 de euro/adult și 20 de euro/copil, buggy safari (54 de euro/adult și 31 de euro/copil). Pasionații de cultură și peisaje aleg, de regulă, excursia Side-Aspendos-Manavgat (55 de euro/adult și 30 de euro/copil), terasele calcaroase din Pamukkale (70 de euro/adult și 35 de euro/copil), orașele antice Myra și Demre (60 de euro/adult, 30 de euro/copil).

Agenţia de turism Paralela 45 a fost înființată în aprilie 1990, fiind una dintre primele trei agenții private din România. Turoperator consacrat în vacanţe cu zboruri charter în Grecia, Turcia, Tunisia, Egipt, Spania, circuite culturale şi istorice în diverse destinaţii, programe pentru seniori, croaziere, vacanţe tailor made, incoming, precum şi turism de business, Paralela 45 combină experiența acumulată în 29 de ani cu capacitatea de a ţine mereu pasul cu noile tendințe din turism.

Din acest an, nivelul noii polițe a Paralela 45 este de trei milioane de euro, unul dintre cele mai mari din piață, și va crește an de an, odată cu dezvoltarea companiei.

Descoperă și: De ce să vizitezi Peckham, cel mai tare cartier de nightlife din Londra

Urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

On The Go

Wizz Air lansează ruta București – Salonic

Published

on

Wizz Air ruta București - Salonic

Wizz Air a anunțat ruta București – Salonic care va fi operată începând cu data de 30 octombrie. Biletele sunt disponibile la prețuri începând cu 99 de lei.

Începând cu data de 30 octombrie 2023, Wizz Air va opera ruta București – Salonic. Cu o istorie care datează din cele mai vechi timpuri și un rol important în Imperiul Bizantin, orașul Salonic oferă tuturor vizitatorilor amestecul perfect de istorie, natură și cultură, pe tot parcursul anului.

Aici poți explora principalele teatre ale orașului, cum ar fi Teatrul Societății de Studii Macedonene, care găzduiește Teatrul Național, Teatrul Regal, Teatrele Pământului și Pădurii – ambele amfiteatre în aer liber ce oferă o priveliște minunată asupra orașului – și muzee captivante, precum Muzeul Arheologic din Salonic și Muzeul Culturii Bizantine. Iar dacă ești pasionat de natură vei găsi situri arheologice și grădini impresionante în Salonic.

Salonic nu este bogat doar în istorie și cultură, ci se mândrește și cu plaje minunate de-a lungul coastei sale, făcându-l destinația perfectă pentru o vacanță completă. Plajele orașului oferă ape cristaline și țărmuri nisipoase, oferind o evadare din viața urbană. Indiferent dacă preferi să faci plajă, să înoți sau să te bucuri de sporturi nautice, plajele din Salonic au câte ceva pentru toată lumea.

Orașul este, de asemenea, renumit pentru principalele sale străzi comerciale, pline de viață. Strada Tsimiski, Mitropoleos și bulevardul Proxenou Koromila sunt cele mai faimoase străzi comerciale ale orașului.

Acesta este cunoscut de mult timp în Grecia pentru cultura sa vibrantă, având cele mai multe cafenele și baruri pe cap de locuitor din orice oraș european sau una dintre cele mai bune vieți de noapte și cel mai bun divertisment din țară.

Salonic oferă amestecul ideal de activități care permit vizitatorilor să-i descopere cultura și să se relaxeze pe plajă, pentru o vacanță de neuitat. Biletele pot fi cumpărate acum online și prin intermediul aplicației pentru mobil, începând cu 99 de lei.

RUTĂZILEÎNCEPÂND CUDE LA
București – SalonicSezonul de iarnă 2023: luni, vineri   Sezonul de vară 2024: marți, joi, sâmbătă30 octombrie 2023RON 99 / EUR 19.99

Continue Reading

On The Go

Wizz Air adaugă peste 100 de zboruri suplimentare din București în octombrie

Published

on

Wizz Air a anunțat adăugarea a peste 100 de zboruri suplimentare din București în octombrie 2023 spre Larnaca, Lisabona, Malaga, Barcelona, Napoli, Basel, Tenerife, Abu Dhabi și Milano Bergamo, oferind mai multe oportunități de călătorie pentru clienții români.

Anunțul este sărbătorit și printr-o promoție specială. Pentru călătoriile din luna octombrie spre aceste 9 destinații, clienții se pot bucura de 20% reducere la rezervările efectuate până la sfârșitul zilei de miercuri, 20 septembrie.

Noile frecvențe se adaugă la zborurile low-cost Wizz Air existente spre Europa și Orientul Mijlociu operate din București, crescând numărul total de zboruri din București la peste 2.500 în octombrie.

RutăFrecvențe crescute / săptămânăTotal noi zboruri adăugate în octombrie
București – Larnacade la 4 la 53 zboruri dus-întors
București – Lisabonade la 3 la 43 zboruri dus-întors
București – Malagade la 3 la 43 zboruri dus-întors
București – Barcelonade la 11 la 1410 zboruri dus-întors
București – Napolide la 5 la 77 zboruri dus-întors
București – Basel-Mulhouse-Freiburgde la 5 la 77 zboruri dus-întors
București – Tenerifede la 3 la 43 zboruri dus-întors
București – Abu Dhabide la 2 la 510 zboruri dus-întors
București – Milano Bergamode la 12 la 147 zboruri dus-întors

Continue Reading

On The Go

Apartenența la Geoparcul Ținutul Buzăului a adus beneficii semnificative localităților din regiune

Published

on

Comunitățile din Ținutul Buzăului cunosc o dezvoltare impresionantă, după ce organizația a obținut statutul de Geoparc Internațional UNESCO pentru zonă.

În martie 2022, după eforturi susținute, Asociația și Consiliul Județean Buzău reușeau să includă Ținutul Buzăului în clubul select al Geoparcurilor UNESCO. Aici se află atracții turistice renumite, precum Vulcanii noroioși, domurile de sare, focurile vii, trovanții de la Ulmet, așezările rupestre și chihlimbarul roșu de la Colți.

În cele 18 luni de la obținerea statutului UNESCO, Geoparcul a demarat numeroase proiecte de dezvoltare durabilă, implicare civică, educație, economie și protecția mediului, de care beneficiază atât populația locală, cât și antreprenorii mici, turiștii și administrațiile locale.

Apartenența la rețeaua Geoparcurilor a adus cu sine un potențial uriaș de promovare, inclusiv la nivel internațional, și oportunități noi de atragere de fonduri. Primăriile pot obține acum statutul de comună de interes turistic și beneficiază de punctaje mai mari pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locală. Cu sprijinul Asociației, Primăria Scorțoasa și Primăria Bozioru au obținut deja statutul de comune cu potențial turistic.

Tot în colaborare cu cele două primării, Geoparcul a amenajat două ”Mori de Plastic– puncte locale de reciclare care deservesc câte 4-5 comune și ajută comunitățile să-și proceseze local deșeurile și să le transforme în materie primă. Moara din Scorțoasa va deveni inclusiv centru educațional și de practică pentru reciclare.

Educație altfel, cu fonduri private sau din proiecte internaționale

Pe lângă sprijinul financiar oferit de Consiliul Județean Buzău, Asociația a atras la rândul ei fonduri de peste 150.000 euro, prin implicarea în proiecte internaționale și prin sponsorizări ale companiilor mari din România. Cel mai recent proiect câștigat, în valoare de 40.000 de euro, îi va ajuta pe profesori să desfășoare ore în aer liber în zone precum Vulcanii Noroioși, având la bază o colaborare cu geoparcuri din Norvegia, Irlanda și Italia.

Din astfel de sponsorizări și proiecte s-au ”născut” deja 8 laboratoare de știință– FutureLabs – în care copiii studiază rocile cu fosile și cristalele din zonă folosind microscoape digitale și alte echipamente moderne, regăsind astfel plăcerea învățării. Alte inițiative includ ateliere de supraviețuire în natură cu copii, vizite ale grupurilor de elevi din străinătate, ateliere de dezvoltare a competențelor personale necesare pe piața muncii și dezvoltarea unui laborator științific mobil – Laboratorul Umblător  – pentru activități educaționale în licee, școli și în aer liber.

„Laborator natural” de cercetare pentru oamenii de știință

În parteneriat cu Institutul Național pentru Fizica Pământului, Geoparcul a demarat anul acesta un proiect de cercetare în adâncime a Vulcanilor Noroioși și a altor obiective geologice din zonă, cu scopul de a înțelege structurile subterane și a stabili de ce acestea formează vulcani cu forme și comportament diferit la suprafață. Înțelegerea a ceea ce este în interiorul pământului va fi de mare interes pentru turiști și va avea o mare valoare educațională pe viitor.

În prezent, se depun eforturi pentru înființarea unui centru de vizitare modern, în comuna Colți, care va combina tehnici moderne (holograme și video mapping) cu o colecție de fosile, chihlimbar și roci. Punctul de vizitare “25 MILLION” va spune povestea formării chihlimbarului și a modului în care mediul din zonă arăta în urmă cu 25 de milioane de ani.

În paralel, Geoparcul caută soluții pentru conservarea trovanților de la Ulmet și analizează structura geologică de sub Mănăstirea Rătești, avariată în urma unui cutremur. Aceasta a fost scanată cu drone, care au coborât prin tavanul prăbușit al mănăstirii, pentru a prezerva digital interiorul, inclusiv picturile și sculpturile.

Promovarea traseelor turistice și a tradițiilor locale

În colaborare cu comunitatea Slow Food Buzău Land, Asociația s-a implicat în organizarea Pieței Artizanilor – susținând producătorii locali și proprietarii de pensiuni care promovează hrană sănătoasă și sustenabilă. Mulți vizitatori au avut astfel ocazia să descopere și să achiziționeze produse locale de calitate, de la cârnați de Pleșcoi și berea locală, Colți Amber Ale, la vinuri de Dealu Mare și multe alte preparate tradiționale. Următoarea ediție are loc pe 23-24 septembrie, la Berca.

Turiștii au descoperit noi trasee marcate, alături de panouri atractive, care explică într-un limbaj ușor de înțeles evoluția geologică a anumitor zone de-a lungul milioanelor de ani. Prin înființarea de noi puncte de vizitare și dotarea celor deja existente, Geoparcul creează pentru turiști o experiență completă, care cuprinde atât istoria geologică a acestei regiuni interesante, cât și poveștile din jurul exploatării chihlimbarului și a tradițiilor de sute de ani ale oamenilor locului.

Rezultatele nu se lasă deloc așteptate, atractivitatea zonei crescând exponențial. Dacă în anul 2021 și 2022 județul Buzău a atras circa 67.000 și 87.000 de vizitatori, conform INSSE, rezultatele preliminare arată că în anul 2023, în zonă au ajuns peste 69.000 de vizitatori doar în primele 6 luni ale anului, și asta în afara sezonului turistic. Se preconizează un total peste 150.000 de vizitatori până la finalul anului, dublu față de anii trecuți.

Continue Reading
5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break24 September 2023

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

Evenimente15 July 2023

Descoperă frumusețile din Sibiu la volanul unei mașini clasice sau electrice

Trei zile pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Asta înseamnă Transylvania Classic, un eveniment dedicat vehiculelor istorice și...

City Break14 July 2023

Un tur prin Stuttgart la volanul unui Porsche

Stuttgart este capitala regiunii Baden-Württemberg și “casa” constructorului de mașini Porsche. Si este o destinație ideală pentru un city break....

Pe malurile Dunării la Budapesta Pe malurile Dunării la Budapesta
City Break21 April 2023

O zi pe malurile Dunării la Budapesta

Dunărea împărțea pe vremuri cele două orașe Buda și Pesta. Acum, cele două maluri sunt locul preferat pentru turiștii care...

10 sate frantuzesti 10 sate frantuzesti
Destinations20 April 2023

10 sate franțuzești de care probabil nu ai auzit și pe care trebuie să le vezi măcar o dată

Un road trip în Franța nu este o idee rea nicioadată. Iar dacă ți se ivește ocazia, am făcut o...

Destinations20 July 2022

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

vas croaziera Costa Toscana vas croaziera Costa Toscana
Croaziere05 June 2022

La vita e bella pe vasul de croazieră Costa Toscana

O croazieră cu vasul Costa Toscana te va ajuta să descoperi că LA VITA E BELLA și că DOLCE FAR...

Atena Atena
City Break27 May 2022

Recomandări pentru o zi de vis în Atena

Atena, capitala Greciei, este locul ideal pentru o noapte de distracție, o zi plină de vizite și vestigii istorice sau...

Evenimente22 May 2022

Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu

Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la...

Thasos_Alyki_beach Thasos_Alyki_beach
Croaziere15 May 2022

Thassos by the sea

Thassos by the sea? Da, un tur de șapte zile la bordul unui velier, înconjurați de prieteni într-o atmosferă de...

Trending