Rămâneți conectați

Food & Drinks

8 restaurante în Veneția în care poți descoperi adevărata savoare locală

Publicat

pe

Restaurante în Veneția

Veneția e de departe cel mai mare magnet pentru turiști din Italia, motiv pentru care o masă aici poate fi destul de scumpă dacă nu îți faci temele cum se cuvine.

Dacă vei să mănânci în locuri precum Piazza San Marco, atracția principală a orașului, atunci sigur vei scoate ceva mai mulți bani din buzunar. Din fericire, sunt destule locații mai retrase și cu mâncare chiar mai bună decât cele din zona turistică, unde nu vei cheltui o căruță de bani pe un prânz sau o cină.

Ca un sfat prietenesc, dacă vezi că în fața restaurantului se află un afiș cu poze și meniuri traduse în trei limbi, atunci e clar că te afli în fața unui restaurant dedicat mai degrabă turiștilor decât oamenilor locului.

Într-un local italienesc, meniurile sunt în italiană, așa că tot ce ai de făcut este să îl rogi pe ospătar să te ajute cu traducerea sau, și mai bine, să îți recomande el ce ar fi cel mai bine să mănânci în funcție de preparatele zilei.

Iată câteva dintre restaurantele venețiene pe care trebuie neapărat să le încerci la următoarea ta vizită:

Enoteca al Volto, Calle Cavalli

Cel mai vechi bar din Veneția este un loc mic și primitor, aproape de Podul Rialto, oferind preparate din fructe de mare și cicchetti, celebrele aperitive italienești. În timp ce te înfrupți din preparatele locale, uită-te pe tavan, frumos decorat cu sute de cartonașe pentru bere.

La Perla ai Bisatei, Campo S. Bernardo, 6

Dacă ajungi cumva la Murano, o superbă insulă a Veneției, adaugă această osterie pe lista locurilor de vizitat pentru prânz sau cină. Locația e de obicei plină până la refuz, însă patronii sunt prietenoși și eficienți, așa că vor face tot ce le va sta în putință să îți găsească un loc cât mai rapid.

Osteria Al Squero, Dorsoduro

Deschis toată ziua, acest restaurant oferă cafea și produse de patiserie dimineața, precum și cicchetti și vin la prânz și seara. Lângă osterie se alfă un debarcader de gondole, așa că vei putea admira priveliștea în timp ce îți servești masa.

Bacarando in Corte dell’Orso, S. Marco

Aflată la o aruncătură de băț de Podul Rialto, această locație oferă mâncăruri și vinuri delicioase la prețuri accesibile. Restaurantul are și terasă pe timpul verii, personalul fiind extrem de politicos și primitor. Seara, îți poți servi cina în compania muzicii live.

Trattoria dalla Marisa, Cannaregio

Localul de față e micuț și intim, având un vibe local aparte. De obicei, oferta este una limitată și ține de preparatele pe care bucătarii le gătesc pentru acea zi, meniul fiind într-o continuă schimbare. Totuși, dacă vrei o experiență autentică italienească, această tratorie este fără doar și poate locul ideal.

Il Paradiso Perduto, Fondamenta Misericordia

Prosecco la 1,5 euro paharul în Veneția? Da, poți să îl servești aici, în timp ce te joci cu cele două pisici ale proprietarilor. Mâncarea delicioasă și atmosfera vie fac din acest restaurant ascuns pe o stradă lăturalnică unul dintre cele mai bine ascunse secrete ale scenei culinare venețiene.

Osteria Ruga di Jaffa

Deschisă în 2015, această locație este printre preferatele localnicilor, oferind cicchetti, pește proaspăt și pâine făcută în casă, alături de alte bunătățuri.

Trattoria al Ponte del Megio

Această tratorie este 100% afacerea unei familii de venețieni. Situată de-a lungul unui canal mic și intim, restaurantul este ideal pentru o experiență culinară autentic venețiană.

Antico Forno

Pentru un prânz rapid, ieftin și îndestulător, e greu să găsești ceva mai bun decât o bucată de pizza proaspăt scoasă din cuptor. Antico Forno este printre cele mai cunoscute pizzerii din Veneția. Dacă nu vrei pizza, poți alege să servești un panini sau să bei o bere sau vin, așa cum mulți italieni o fac atunci când au câteva minute libere.

Citește și: Cele mai frumos iluminate restaurante din lume

Urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Food & Drinks

6 lucruri de care să ții cont pentru a fi sigur că mănânci „gelato vero” în Italia

Publicat

pe

gelato vero în Italia

O vacanță de vară în Italia înseamnă, cu siguranță, și cantități impresionante de înghețată. Pardon, gelato, pentru că asta înseamnă cu totul altceva decât clasica înghețată.

Și pentru că știm că și “gelato” este unul dintre motivele pentru care ai ales să mergi în vacanță în Italia, iată câteva lucruri pe care este bine să le știi pentru a putea savura cu adevărat un gelato vero în vacanță.

Pentru început să lămurim puțin treaba. Gelato se traduce, în orice dicționar, cu înghețată, dar italienii îți vor spune că gelato nu e chiar înghețată. Pentru un gelato autentic italian, artizanii din Italia folosesc mai puțină grăsime decât într-o înghețată normală, iar mixul ingredientelor se face la o viteză mult mai mică pentru a evita ca aceasta să „prindă” aer.

Asta ajută pentru o textură mai densă și o aromă mai intensă. În plus, gelato se servește la o temperatură mai mare, ceea ce face ca aromele să fie și mai intense. Iar pentru o experiență maximă alege întotdeauna “gelato artigianale”.

Iată și 6 lucruri de care să ții cont pentru a fi sigur că ai mâncat un gelato vero în Italia și nu doar o altă înghețată cu ambiții de gelato.

Recipiente

Se spune că nu trebuie să judeci o carte după coperți, dar în acest caz poți să vezi diferențele. Caută locuri unde înghețata este ținută în recipiente din metal, iar dacă sunt și acoperite înseamnă că vânzătorul vrea să se asigure că îți oferă un gelato la temperatura potrivită.

Dacă înghețata este ținută în recipiente de plastic, atunci e doar o înghețată și nu poate să aibă pretenții de gelato.

De asemenea, ținând cont că textura este mai densă, o paletă plată de metal este mai eficientă decât cupa tradițională cu care se pune înghețata la noi. Și acesta este un semn că te afli în locul care trebuie.

Culori

Un gelato de calitate înseamnă ingrediente naturale și fără coloranți. Iar asta se traduce prin faptul că nu vei găsi gelato în culori “neon”. Astfel, dacă înghețata de fistic are culoarea verde pe care o vezi pe ambalajele din supermarket, atunci să știi că e foarte puțin fistic în acea înghețată.

Dacă vrei fructe de pădure, culoarea trebuie să fie mai închisă, iar în cazul aromei de lămâie, sigur gelato este de culoare albă și nu galbenă.

De asemenea, gelato nu strălucește niciodată. Dacă ți se pare că e așa înseamnă că e mult prea mult zahăr în compoziție sau că s-a oxidat.

Textură

O diferență principală între gelato și înghețată este că versiunea italiană are mai puțin aer în componență și o textură mai densă. Iar asta te ajută să-ți dai seama rapid ce ai cumpărat.

Ține cont și de cât de mult este umplut recipientul în care se află înghețata. Niciodată nu vei găsi gelato într-un recipient umplut până la vârf.

Arome

Sigur arome precum “cookies” sau “bubblegum” nu au cum să fie produse artizanal. Cu toate că uneori le găsești și în gelaterii bune pentru că asta cer turiștii.

Dar nu uita că într-o gelaterie artizanală nu vei găsi niciodată arome din fructe care nu sunt de sezon și care nu se găsesc la piață în perioada în care ești tu în Italia. Dacă vezi asta înseamnă că este înghețată produsă în masă și nu este atât de bună ca un gelato artigianale.

În fiecare gelaterie care se respectă vei găsi și fior di panna/latte pe care merită să o încerci în combinație cu orice altceva.

Ingrediente

E greu să crezi că miile de gelaterii din orașul în care te afli folosesc toate ingrediente naturale. Un lucru bun este însă că acestea sunt obligate să afișeze ingredientele folosite, iar dacă vezi acolo ulei vegetal sau culori și arome artificiale e clar, nu?

Gelateriile care se respectă vor afișa cu mândrie și lista de ingrediente și lista cu fructele folosite pentru a crea un gelato vero.

Loc

Asta nu ține de modul în care se prepară gelato ci mai degrabă de locul de unde cumperi. Evită gelateriile din zonele turistice care au în ofertă o grămadă de arome. Caută gelateriile ascunse pe străduțele pline de șarm din orașele italiene și, cu siguranță, aromele te vor face să te îndrăgostești și mai tare de Italia.

Tu ce locuri din Italia ne recomanzi unde ai mâncat gelato de să-ți lingi degetele? Sau în București? Sau în orașul din care ne citești?

Citește și: Top 5 cele mai bune gelaterii din Roma

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare

Food & Drinks

Top 5 cele mai bune gelaterii din Roma

Publicat

pe

Top 5 cele mai bune gelaterii din Roma

Ca să faci un top al celor mai bune gelaterii din Roma, capitala Italiei, țara care a rafinat înghețata, trebuie să ai răbdare și norocul să găsești gelateria potrivită și persoana care face înghețata.

Dacă gelateria arată prea bine de afară, e mare și colorată, atunci cel mai probabil că produsul nu e cel pe care îl cauți. Dacă înghețata de banane e galbenă, galbenă și cea de fistic verde, verde, nu cumpăra.

Gelateriile adevărate își produc înghețata din ingrediente concentrate, reale și naturale. Crema din care se face înghețata conține albușuri de ou, lapte și smântână, zahăr și gustul, fie el ciocolată, alune și așa mai departe. La înghețatele de fructe, acestea conțin apă sau lapte, zahăr și fructe proaspete.

Este greu de spus care sunt cele mai bune 5 gelaterii din Roma, dar îți recomandăm să le cauți pe acestea pentru a savura „un gelato vero”!

Brivido, Via Giovanni Battista Bodoni 62 – Să mănânci o înghețată adevărată aici e mai ieftin decât o cupă de vinul casei. Chiar dacă să-ți fie decorată înghețata cu ciocolată nu e tradițional italienesc, asta nu înseamnă că rezultatul nu e unul impresionant, ba din contră. Dacă ajungi la Brivido, încearcă amarena, făcută cu cireșe proaspete, dar și arahide, înghețată cu alune.

Old Bridge, Viale dei Bastioni di Michelangelo – La Old Bridge se servesc de departe cele mai mari cupe de înghețată din Roma, însă asta nu înseamnă că vei primi făcături. Proprietarii nu se zgârcesc nici la calitate, nici la cantitate. Pentru cel mai popular sortiment al lor, fisticul, maeștrii gelatieri aduc fisticul tocmai din Sicilia, de lângă un vulcan. “Acolo am găsit cel mai bun fistic din lume”, se laudă cei de la Old Bridge.

Grezzo, Via Urbana 130 – această gelaterie și-a deschis porțile acum patru ani în Monti, cel mai hippie cartier al Romei. După ce guști înghețata de la Grezzo, întreaga idee pe care ți-ai format-o despre acest desert ți se va schimba radical. Cea mai populară înghețată este cea de ciocolată, decorată cu praline și alune. Produsele sunt raw, organice și fără gluten.

Neve di Latte, Via Luigi Poletti 6 – pitită după muzeul de artă modernă din Roma, Neve di Latte nu arată deloc ca gelateria tipic turistică din Orașul Etern. Arată mai degrabă obosită, veche și neprimitoare. Însă înghețata vândută aici, mai ales cea de fistic și variegato (ciocolată, alune, frișcă) este spectaculoasă. Laptele și frișca vin la această gelaterie tocmai din Germania, de la vaci crescute pe  munte la 1.400 de metri înălțime. Ciocolata Amadei și ouăle Parisi vin tocmai din Toscana.

Fatamorgana, Via Roma Libera 11 – Chiar dacă e parte dintr-o franciză cu zeci de locații în Roma și întreaga Italie, Fatamorgana trebuie inclusă pe listă din cauza multitudinii de feluri de înghețată pe care le oferă spre vânzare. Poți mânca aici înghețate cu gust de plăcintă cu morcov, baklava, mure, struguri, tiramisu, scorțișoară și alte zeci de feluri. Dacă ajungi la Fatamorgana, încearcă înghețata de banane, frișcă și susan sărat. E absolut delicioasă!

Citește și: 15 lucruri pe care le poți face la Roma fără să scoți bani din buzunar

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare

Food & Drinks

3 rețete cu ulei de măsline grecesc

Publicat

pe

3 rețete cu ulei de măsline grecesc

Recunoaște, unul dintre motivele pentru care alegi Grecia ca destinație de vacanță este și mâncarea. Avem trei preparate pe care îți recomandăm să le guști acolo sau pe care poți să le faci acasă când îți e dor de Grecia. 

Un prieten grec îmi povestea amuzat zilele trecute, privindu-și prietenul, tot grec, asezonându-și peștele, că «grecii pun ulei de măsline și lămâie în orice»… de la salată la brânză, pește, friptură, chiar și pe pâine.

Oarecum de înțeles dacă ne gândim că istoria lor de producători de ulei de măsline își are originea undeva în Neolitic, în Creta.

Cel mai bun și sănătos ulei de măsline este uleiul de măsline extravirgin. Acesta provine din prima presare a măslinelor, nefiind adăugate în acest proces niciun chimical sau apă caldă. Și uleiul de măsline virgin provide din prima presă, dar nu este de aceeași calitate cu cel extra virgin, având și o aciditate puțin mai mare.

Uleiul de măsline extra virgin are un gust distinct și e foarte bogat în antioxidanti. Acesta este și motivul pentru care uleiul de măsline este atât de benefic și recomandat.

Cămara Grecească și-a propus în 2019 să arate că un ulei de măsline senzațional este atât de versatil încât se poate folosi în orice tip de preparat.

rețete cu ulei de măsline grecesc

Și ce crezi? Ne-a și demonstrat asta în cadrul unui atelier de gătit mediteranean, a cărui vedetă a fost uleiul de măsline, organizat alături de Alina de la Delicii.com.

Așadar, un meniu complet – aperitiv, fel principal, desert – ce include sau, mai bine spus, e construit în jurul uleiului de măsline.

DIP cu ulei de măsline și capere 

Ingrediente: 2 căței de usturoi, 2 linguri de capere, 1/2 linguriță de oregano uscat, 2 lingurițe de rozmarin proaspăt, 2 lingurițe de cimbru proaspăt, 3 linguri parmezan ras, sare, piper, ulei de măsline.

Mod de preparare: Pune toate ingredientele, mai puțin uleiul de măsline, într-un robot de bucătărie. Se procesează până la omogenizare. Din compoziția obținută, formează niște bile. Așează-le pe o farfurie și înainte de a le servi toarnă deasupra ulei de măsline.

rețete cu ulei de măsline grecesc

Feta coaptă cu măsline

 Ingrediente: 1 bucată Feta, 1/2 cană de ulei de măsline, 2 căni de măsline, sucul de la 1/2 lămâie, rozmarin proaspăt, piper roșu boabe.

Mod de preparare: Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Pune bucata de Feta într-un vas ceramic sau de sticlă. Aranjează măslinele în jurul brânzei, iar apoi toarnă ulei de măsline cu generozitate. Se adaugă și sucul de lămâie (se știe, grecii pun în orice ulei de măsline și lămâie). Opțional, poți lăsa lămâia alături de măsline la cuptor. Se adaugă rozmarinul și boabele de piper zdrobit, apoi se lasă la cuptor pentru 20 de minute. Se servește caldă, cu pâine prăjită.

rețete cu ulei de măsline grecesc

Prăjitură cu ulei de măsline și portocale

Ingrediente: 2 căni de făină, 3/4 linguriță praf de copt, 1/4 linguriță de bicarbonat, 1/2 linguriță de sare, 4 ouă, 1 1/2 cană de zahăr, 1/2 cană de ulei de măsline, 1/4 cană de suc de portocale proaspăt stors, 2 linguri coajă de portocală rasă, 1 linguriță esență de vanilie, 1/2 cană de lapte, 100 g ciocolată albă.

Mod de preparare: Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Unge forma de bundt cake cu ulei (în cazul în care aceasta nu este din silicon). Într-un bol, amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul și sarea. Bate ouăle și zahărul cu un tel timp de 3 minute, într-un alt bol. Adaugă uleiul de măsline, coaja și sucul de portocală, esența de vanilie. Treptat, incorporează făina, alternând cu laptele. Compoziția se toarnă în formă și se bagă la cuptor pentru 35 de minute (trebuie să treacă proba scobitorii).

Când s-a răcit complet, se ornează cu ciocolata albă topită la bain Marie și cu fructe proaspete.

rețete cu ulei de măsline grecesc

Citește și: Turul cramelor și vinurile pe care nu trebuie să le ratezi în Santorini

Urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare
Advertisement
City Break08 iulie 2019

Alex Filip a explorat Marsilia în alergare

Alex Filip este pasionat de alergare și bicicletă și indiferent de orașul în care ajunge, sigur iese la o tură....

On The Go01 iulie 2019

Sfaturi pentru un road trip fără griji în vacanța de vară

Temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate și singurul lucru la care te mai gândești este vacanța de vară....

Bari - Italia Bari - Italia
City Break03 iunie 2019

Recomandări pentru o zi de vis în Bari

La doar două ore de zbor cu avionul de București și extrem de accesibil ca preț, Bari, un oraș de...

Running Break Running Break
City Break02 iunie 2019

RUNNING BREAK: Locuri cool de alergare în Lisabona, Paris și Viena

Dacă ești pasionat de alergare, cel mai probabil fiecare city break se transformă într-un „running break”. Așa că avem câteva...

Marsilia Marsilia
City Break11 mai 2019

Recomandări pentru o zi de vis în Marsilia

Marsilia, cel mai vechi oraș din Franța, are un trecut bogat, însă și un prezent frumos, cu peste 300 de...

Malaga Malaga
City Break25 aprilie 2019

Recomandări pentru o zi de vis în Malaga

Malaga este un oraș plin de viață, cu o gastronomie excelentă și o clima perfectă. Bine ai ajuns într-unul din...

Palma de Mallorca Palma de Mallorca
City Break05 martie 2019

Recomandări pentru o zi de vis în Palma de Mallorca

Palma de Mallorca este una dintre cele mai căutate destinații de vacanță din Spania. Avem și noi câteva recomandări ca...

Viena Viena
City Break05 martie 2019

Recomandări pentru o zi de vis în Viena

Viena este o combinație genială între grandoarea istorică și frenezia unei capitale moderne. Și avem câteva ponturi ca tu să...

Munchen - Germania Munchen - Germania
City Break04 martie 2019

Recomandări pentru o zi de vis în München

München, capitala landului Bavaria din Germania, este un loc uluitor din toate punctele de vedere. Și avem câteva recomandări pentru...

Funchal Funchal
City Break26 februarie 2019

Recomandări pentru o zi de vis în Funchal

Cu o marina complet refăcută, cafenele cosmopolite și  restaurante gourmet, Funchal este un oraș modern perfect pentru un city break...

Advertisement

Trending