Food & Drinks
5 taverne din Santorini frecventate de localnici
Publicat
în urmă cu 7 lunipe

Taverne cu mâncare autentică și ieftină nu sunt ușor de găsit pe insulă. Există însă câteva taverne din Satorini frecventate de localnici, niciuna cu priveliști de carte poștală, dar pe care ți le recomandăm din toată inima pentru o experiență culinară specială.
Santorini este o insulă din Marea Egee, în arhipeleagul Ciclade, și este una din cele mai populare destinații la nivel mondial și, desigur, una dintre cele mai vizitate insule din Grecia.
Insula Santorini a fost creată după erupția unui vulcan, în secolul 17, iar locul este unul magic. Dar nu vom vorbi aici despre ceea ce poți să vezi pe insulă, ci îți vom recomanda 5 taverne din Satorini, frecventate de localnici, la care trebuie să ajungi dacă ești în vacanță pe insulă.
Taverna Ta Postalia tou Aigaiou
Căpitanul Michalis Damigos a deschis un ouzeri tradițional lângă terenul de sport Messaria pentru vecinii lui și alți localnici. Decorul este unul predominant maritim, cu scaune de lemn și frânghii groase și solide. Michalis și soția lui pregătesc toată mâncarea servită aici, cu specialitățile casei fiind piureul de vinete, un sos de brânză iute local, fileu de pește proaspăt și plăcinte cu brânză.
Toate preparatele sunt servite cu o carafă de ouzo sau tsipouro. Alte două specialități de care patronii sunt mândrii că le servesc la restaurantul lor sunt ficatul copt și macroul afumat cu unt. Localnicii vin des aici în grupuri mari, mai ales sâmbăta, atunci când au loc și dansuri populare în timpul mesei de cină.
Pentru rezervări: Ta Postalia tou Aigaiou (Tel. (+30) 22860.342.34)
Taverna Krinaki
În superbul sătuc Finikia, taverna Krinaki are doar câteva mese așezate pe acoperișul unei case vechi cu vedere spre Plaja Baxedes și vița de vie. Vei găsi aici o selecție de aperitive făcute cu legume produse local, dar și feluri principale cu carne din zona Cicladică. Dacă găsești pește plaki, făcut cu sos de roșii, în meniul zilei, trebuie neapărat să îl comanzi. În meniu mai găsești și roșii umplute, moussaka și miel la cuptor, toate preparate ca pentru o familie. Vinul e local și are prețuri foarte bune.
Pentru rezervări: Krinaki (Tel. (+30) 22860.719.93)
Taverna Metaxi Mas
Metaxi Mas e un local ascuns după o bisericuță pe strada Exo Gonia, oferind o priveliște frumoasă deasupra insulei. Atât localnicii, cât și turiștii vin să mănânce aici, bucurându-se din preparatele cretane sau mediteraneene. Vei putea încerca mazărea grecească, pituțe din secară cu salată de roșii, dar și risotto și preparate din carne. Trebuie neapărat să îți faci rezervare dacă vrei să mănânci aici.
Pentru rezervări: Metaxi Mas (Tel. (+30) 22860.313.23)
Taverna Roka
Localul Roka din Oia oferă o ambianță frumoasă. Mâncarea e simplă și bună, fiind servită într-o curte cu decorațiuni încântătoare. Încearcă fava, păstrăvul afumat cu salată de cartofi sau skioufichta, pastele rustice cu brânză xinomyzithra rasă deasupra. Desertul e și el bun, constând în iaurt dulce cu gem de fructe.
Pentru rezervări: Roka (Tel. (+30) 22860.718.96)
Taverna Roza
Ultimul, dar nu cel din urmă local de pe lista noastră este Roza, un local aflat pe o stradă pietruită numită Vourvoulos. Aici găsești brânzeturi proaspete, o mâncare de iepure și roșii, dar și paste cu mult usturoi sau preparate vegetariene. Mâncarea e pentru toate buzunarele, așa că taverna se aglomerează destul de mult la orele prânzului și cinei.
Pentru rezervări: Roza (Tel. (+30) 22860.243.78)
Tu la ce taverne din Santorini ai mâncat bine?
Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook, Instagram și YouTube!
Destinations
15 taverne unde mănânci bine în insula Thassos
Publicat
în urmă cu 7 lunipe
5 septembrie 2022
Insula Thassos este o destinație foarte populară în sezonul estival, din mai și până la sfâșrșit de septembrie terasele și tavernele locale fiind înțesate de turiștii din toate colțurile lumii.
Grecia este una din destinațiile de vară preferate, iar o vacanță în insule este întotdeauna o idee bună. Ne-am gândit că un mic ghid al locurilor unde am mâncat bine ți-ar putea fi de folos indiferent dacă te afli în insula Thassos pentru prima oară sau ești deja un obișnuit al locului.
Iată deci 15 taverne unde mănânci bine pe insula Thassos:
Taverna Agorastos din Kinira (la jumătate drumului dintre Limenas și Alyki) este una tradițională. Situată la înălțime, deasupra drumului principal, oferă o panoramă superbă asupra mării. Aici mi-a plăcut foarte mult salata de vinete, ardeii copți umpluți cu brânză și dovleceii prăjiți cu tzatiki.

Taverna Agorastos din Kinira, Thassos
Taverna Kostis din Limenaria, aflată chiar în port, mi-a atras privirile prin aspectul său autentic. Și nu m-am înșelat. La masă te servește chiar Kostis, secondat de fiul său. Feta la cuptor a fost divină, musacaua la fel, pufoasă și aromată, caracatița la grătar proaspătă și delicioasă, dovleceii parcă mai gustoși tăiați felii subțiri.

Taverna Kostis din Limenaria, Thassos
Taverna Skidia, pe plaja Kekes, in Alykes, în care am nimerit absolut întâmplător pentru că este așezată ferit de drum și de privirile curioșilor, cu o priveliște ce îți taie respirația, mai ales la apus cum am ajuns noi. Totul a fost bun, de fapt foarte bun, de la nelipsitul tzatiki la midiile proaspete cu sos aromat, salata de brânză picantă (Tirokafteri), feta la cuptor, salata greceasca cu roșii zemoase ce parcă cresc doar în Grecia, iar musacaua coaptă într-un cuptor tradițional din cărămidă este cea mai bună pe care am mâncat-o vreodată.

Taverna Skidia, pe plaja Kekes, in Alykes, Thassos
Taverna Tarsanas din complexul cu același nume aflat chiar la ieșirea din Limenas spre Skala Rachoni a fost o surpriză plăcuta, în ciuda aglomerației de pe plaja din imediata vecinătate care inițial m-a cam speriat. Aici am găsit Kefalotiri saganaki (o brânză specifică pane, foooarte buna), brânză Haloumi prăjită, garlic bread, care are o aromă specială în Grecia, și tot aici am mâncat cel mai bun tzatiki din sejurul meu în Thassos (și vă reamintesc că toate cele gustate mi-au plăcut maxim).

Taverna Tarsanas, Thassos
Taverna Gorgona este situată chiar pe plaja din Skala Rachoni, având câteva mese chiar pe nisip. Atmosfera se animă la prânz și spre seară, terasa se umple de lume și de zumzete, de muzică grecească live. Ce-am mâncat deosebit aici au fost niște ardei iuți pe grătar, foarte buni, un amestec de brânzeturi la cuptor și niște chifteluțe picante, nu foarte însă, de asemenea delicioase.

Taverna Gorgona, Skala Rachoni, Thassos
Taverna Alexandra’s se afla în portul vechi din Limenas, cu o atmosferă tipic grecească, cu muzică live și dansuri, mai ales pentru că în majoritate clientela este formată din localnici. Iarăși am mâncat foarte bine, de data aceasta, fiind ultima seară petrecută pe insulă, am ales exact preparatele favorite din bucătăria grecească.

Taverna Alexandra’s, Limenas, Thassos
Taverna Zorbas din centrul orașului Limenas, chiar pe pe o străduță adiacentă pietonalei cu bazar (unde am bifat cele mai delicioase și crocante cheese pies, și am descoperit tradiționalul Stamnato – bucățele de carne de porc cu morcovi, cartofi, ciuperci și sos de muștar cu rozmarin, servite într-o oala de lut).

Taverna Zorbas, Limenas, Thassos
Taverna pescărească Andreas Klisma din satul pescăresc Aktiklisma (situat la 500 de metri de Skala Kallirachi) – unde evident am mâncat cel mai bun pește din Thassos (proaspăt pescuit, recomandat de patronul tavernei) și cea mai gustoasă caracatiță la grătar, alături de un vin alb răcoros – a fost un dejun mai scump (52 de euro față de cei 30-35 de euro cât au fost celelalte mese, dar pentru 4 feluri de mâncare și o sticlă de vin, eu zic că este mai mult decât rezonabil, gustul fiind impecabil). În plus, terasa cu vedere spre mare (există chiar și posibilitatea de a mânca la una dintre mesele plasate pe plajă) făcea deja toți banii.

Taverna pescărească Andreas Klisma, Aktiklisma, Thassos
Taverna Sirens, din cadrul Makryammos Bungalows (un complex de lux, cu ieșire la mare) este o opțiune excelentă pentru prânz sau cină, fiind situată chiar pe plajă. Nu este un restaurant ieftin (dată fiind și localizarea sa), dar mâncarea este foarte bună, peștele și fructele de mare proaspete, iar serviciul ireproșabil. Și, în plus, beneficiezi de o priveliște excepțională.

Taverna Sirens, Makryammos Bungalows, Thassos
Taverna Simi se află chiar în portul Thassos, în partea veche și este cea mai aglomerată și populară tavernă din Limenas (nu am prins-o liberă în niciun moment al anului, din iunie și până în septembrie). Este și unul dintre locurile în care am mâncat cel mai bine în Thassos, fiind și unul dintre cele mai vechi restaurante de pe insulă, fondat în 1952. Specializat pe pește și fructe de mare, Simi oferă o varietate de preparate tradiționale grecești delicioase. Noi vă recomandă brânza Talagani pe grătar cu gem de roșii (un gust absolut divin), calamarul și sardinele la grătar.

Taverna Simi, Limenas, Thassos
Taverna Platanakia este situată chiar lângă Simi, în Limenas, în portul vechi. Am ajuns aici printr-o eroare, nu am realizat că este o altă tavernă, credeam că ne-am așezat la Simi, dar a fost o supriză foarte plăcută, tot ce am mâncat fiind foarte gustos. Meniul este foarte variat și cuprinzător, preparatele fiind cele tradiționale. Îți recomandăm să încerci aici creveții cu feta și ardeii copți.

Taverna Platanakia, Limenas, Thassos
Taverna Thassian Doukas este unul dintre restaurantele din centrul portului Limenas (chiar pe aleea paralelă cu linia portului unde ancorează feribotul) descoperit recent. Propune un meniu foarte consistent, pentru toate gusturile, și, ceea ce am apreciat în mod deosebit, tot personalul, fără excepție, poate formula fraze scurte pentru a-ți răspunde și lua comanda în limba română (de altfel, și nota de plată vine tot în limba română, pentru transparență și facilitate). Mâncarea ne-a plăcut în mod deosebit aici, revenind de două ori la Thassian Doukas pe parcursul unui singur sejur. Vă recomandăm brânza Talagani cu gem de smochine, feta în crustă cu susan și miere, calamarul umplut cu feta, ardeii copți cu feta…

Taverna Thassian Doukas, Limenas, Thassos
Taverna Leonidas este una dintre recomandările primite de la patronul grec al hotelului în care ne-am cazat în Thassos, situată chiar pe plaja Alyki (într-una dintre extremitățile plajei). Are o terasa frumoasă, deasupra mării, oferind o priveliște încântătoare, pe măsura mâncării. Cum ne și așteptam, ținând cont de recomandare, mâncarea a fost delicioasă, autentică – tzatziki foarte bun și aromat, fructele de mare proaspete și bine făcute, serviciul prompt.

Taverna Leonidas, Aliki, Thassos
Taverna Panorama aflată în Panagia, oferă, așa cum ne așteptăm din denumire, o panoramă superbă, fiind situată la ieșirea din Panagia spre Alyki, pe stânci, deasupra mării. Seara, în tavernă răsună acordurile muzicii grecești live. Noi vă recomandăm în special fructele de mare pregătite la grătar cu cărbuni – au un gust excepțional.

Taverna Panorama, Panagia, Thassos
Taverna Archodissa sau ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ este o tavernă descoperită într-o seară, făcând turul insulei. Aflată în Alyki, la înălțime, cu vedere la mare, oferă priveliștea unor apusuri senzaționale deasupra Mării Egee. Preparatele tradiționale grecești au un gust și savoare aparte, fiind pregătite în cuptorul cu lemne.

Archodissa sau ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ, Aliki, Thassos
Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook, Instagram și YouTube!
Food & Drinks
Arome din Lesbos – Brânzeturi, ulei de măsline, ouzo, vin, sardine și miere
Publicat
în urmă cu 8 lunipe
30 iulie 2022
Insulele din nordul Mării Egee sunt mici paradisuri pentru itinerarii gastronomice de neuitat. Fiecare are propriul stil gastronomic, iar Lesbos nu face excepție.
Vinul, ouzo, uleiurile, mierea de stup, produsele din lapte și brânzeturile, fructele de mare, aperitivele, dar și dulciurile, toate fac parte dintr-o vacanță în Grecia. Pregătește-te de un tur gastronomic de senzație și de asemenea nu uita să îți pui un geamantan doar pentru produsele locale pe care vei dori să le aduci acasă.
Gusturi și mirosuri
Lesbos este un loc binecuvântat, plin cu gusturi, mirosuri și culori. Cu rețete simple și complexe, dar pentru care se folosesc mereu ingrediente locale și proaspete, vei puteam mânca aici plăcinte cu brânză și mentă, flori umplute cu brânză sau orez, mâncare de ceapă, creveți saganaki, calamar umplut și așa mai departe. Încearcă neapărat kiskeki, un preparat cu carne de vită locală și grâu fierte laolaltă pentru ore în șir în vase mari, care la final se topește în gură.
Nu uita să guști din fructele de mare și preparatele cu acestea, cum sunt koutavaki, rechini mici comestibili, trigona, un fel de pește-chitară, ton și multe alte viețuitoare marine. Fanii ciupercilor vor putea gusta aici diferite varietăți, care mai de care mai delicioase, cum sunt ciupercile sălbatice, ciupercile stridie, dar și Lactarius Sanguifluus, care merg foarte bine cu ouzo.
Ouzo
Printe cele mai cunoscute mirosuri ale insulei este cel de ouzo. Era normal ca pe Lesbos, care se bucură de ore multe de soare și anasonul care crește în belșug aici, să fie practic inventată producția de ouzo în masă. Pe insulă funcționează multe distilerii, atât locale, cât și internaționale.
Vin
În antichitate, vinul din Lesbos era foarte căutat. Methymna, în special, era atât de cunoscut încât era supranumit nectarul zeilor Olimpului. Astăzi, privații sunt cei care produc cel mai bun vin, mai ales vinul oganic.
Ulei de măsline
E greu să te gândești la Lesbos fără să te ducă mintea la măslinii de pe insulă. Măslinul este simbolul insulei, iar uleiul pe care aceștia îl dau este de o calitate excelentă, câștigând numeroase premii de excelență naționale și internaționale. Uleiul are o textură fină, o culoare aurie spre galbenă, o aromă grozavă și un gust rafinat, discret. Pe insulă există în jur de 11 milioane de măslini.
Sardinele Kalloni
Dacă vrei să guști o mâncare cu adevărat locală, în meniul tău trebuie să adaugi sardinele Kalloni. Indiferent că sunt proaspete sau marinate în sare, aceste sardine te vor da pe spate grație gustului unic.
Brânzeturi
Caprele și oile care cresc în armonie cu natura pe Lesbos produc cel mai bun lapte posibil. Astfel, produsele din lapte sunt la mare căutare aici, modul de făurire al acestora fiind păstrat cu sfințenie și transmis din generație în generație. Gustă din brânzeturile feta, kasseri și graviera, dar și din brânza uleioasă ladotyri, o brânză tare cu gust puternic și aromă plăcută.
Mierea de stup
Mierea de pin sau de floare, dar și varietățile mai rare, cum sunt cele de castan sau Erica, cu aromele caracteristice, merg de minune cu pâinea proaspătă la micul dejun. Alături poți pune pe masă iaurt proaspăt din lapte de oaie sau o salată de fructe delicioasă.
Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook, Instagram și YouTube!
Food & Drinks
Degustă Italia: desertul pe care trebuie să-l încerci în funcție de regiunea în care te afli
Publicat
în urmă cu 8 lunipe
20 iulie 2022
Pentru mine o vacanță reușită este una în care se și mănâncă bine. Iar Italia este printre primele țări pe listă. Și nu doar pentru pizza și paste.
Una dintre cele mai frumoase activități pe care le poți face atunci când ești în vacanță în Italia este să descoperi bucătăria locală.
Gustând pateurile sau deserturile locale, fie că o faci cu un cappuccino sau după o masă copioasă, vei descoperi de ce este Italia o destinație atât de iubită de către toată lumea.
Valea Aosta – Tegole
Cea mai mică regiune a Italiei încă impresionează prin bucătărie, care este influențată de francezi și elvețieni. Tegole sunt biscuiți numiți după țiglele de pe casele oamenilor, fiind subțiri, rotunzi și plini cu alune. Cel mai bine este să îi servești cu o cafea locală.
Abbruzzo – Pizzelle
Aceste grofe subțiri au fost tradițional făcute cu blazonul familiei ștampilat pe ele, fiind pregătite doar la ocazii speciale. Fiecare familie are propria rețetă, crocant sau moale, gust diferit, însă ceea ce le face deosebite este faptul că sunt coapte folosindu-se doar ulei de măsline.
Basilicata – Strazzate
Acești biscuiți fărâmicioși combină ciocolata și migdalele cu Strega, un lichior delicios. De neratat dacă ajungi în vârful cizmei italienești.
Calabria – Mostaccioli
Există și un tip de paste cu același nume, așa că ai grijă când comanzi acest desert. Odată ce vei gusta acești biscuiți, nu ai cum să nu te îndrăgostești de ei. Sunt tari și crocanți, făcuți cu miere sau vin din regiune și sunt printre cele mai frumoase dulciuri de pe listă. De obicei sunt copți în forme de animale sau pești.
Campania – Sfogliatella
Dacă ajungi la locul de naștere al margheritei, cea mai cunoscută pizza din meniu, nu uita și de un desert copios. Sfogliatella este o prăjitură cu multe straturi de aluat subțire și pufos, umplută de obicei cu ricotta cu gust de citrice. Desigur, o poți găsi și în alte variante, cum ar fi cu pastă de migdale sau ciocolată. Merge de minune cu o cafea dimineața.
Emilia Romagna – Zuppa Inglese
Traducerea directă, supă englezească, a acestui desert nu sună prea apetisant, dar nu te teme, acest desert este de-a dreptul delicios. Nu se cunosc originile sale, însă se crede că ar fi apărut în Ferrara de la Ducele de Este, care încercau să recreeze delicatesele pe care le-au gustat în Anglia. Pentru a o prepara, pișcoturile sunt înmuiate în lichior și combinate în straturi cu o spumă groasă din ouă. Deasupra se pun căpșuni, meringue și ciocolată.
Friuli-Venezia-Giulia – Presnitz
Acest deșert arată ca un șarpe încolăcit, fiind umplut cu tot felul de creme delicioase din alune, fructe sau biscotti sfărâmați, miere de stup, rom și condimente. De obicei se servește în perioada Crăciunului, dar o să îl găsești fără probleme tot timpul anului peste tot prin regiune.
Lazio – Maritozzi
Dacă îți plac deserturile cu frișcă, acește gogoși sunt perfecte pentru tine. Sunt făcute din aluat dulce, tăiate pe jumătate și umplute până la refuz cu frișcă, nuci și fructe uscate. Numele acestui desert vine de la marito, care înseamnă soț, povestea fiind că bărbații tineri ofereau aceste dulciuri fetelor, care la rândul lor le vindeau pentru a-și atrage parteneri.
Liguria – Panera
Gelato este un desert clasic atunci când ajungi în Italia, însă în Liguria există o varietate delicioasă pe care trebuie să o încerci. Textura e diferită de cea a înghețatei clasice, aproape ca cea a unui semifreddo sau a unui mousse, fiind adăugată multă frișcă în rețeta de bază. La final se adaugă zahăr și cafea pentru a crea un desert delicios.
Lombardia – Panettone
Chiar dacă este asociat mai mereu cu Crăciunul, panettone miroase ca iarna. Acest aluat simplu este umplut cu fructe uscate și copt într-o formă de dom, fiind servit felii cu zahăr pudră deasupra. Vei găsi nenumărate rețete adaptate după gusturile fiecăruia, cum ar fi cele cu ciocolată sau diferite fructe.
Marche – Calcioni
Aceste pateuri mici sunt grozave dacă nu ai o poftă puternică de ceva dulce sau vrei să faci o pauză de realimentare cu energie. Se pregătesc cu pecorino sau parmigiano, două brânzeturi specifice italienești, fiind îndulcite ușor cu zahăr și lămâie.
Molise – Cauciuni
Dacă nu ai fost niciodată în această regiune mai puțin populară a Italiei, probabil că nu ai auzit de acest desert, de obicei servit în perioada vacanțelor. Ravioli se umplu cu năut, condimente, lichior și fructe, după care sunt prăjite și servite cu miere de stup. Un preparat similar este cippillati, ravioli copt, dar umplut cu cireșe.
Puglia – Pasticciotto
Acest desert și-a luat numele de la cuvântul italian care definește o greșeală, pentru că aparent a fost realizat din greșeală la început, din resturi. Pentru aluat se folosește grăsime, însă astăzi se fac mai ales cu unt, fiind umplute cu cremă de ouă sau cu alte umpluturi cum sunt ricotta sau cremă de ciocolată. Sunt delicioase servite calde.
Piemont – Bonèt
Această regiune este un paradis pentru iubitorii ciocolatei, așa că nu ai cum să dai greș indiferent ce ai gusta aici. Încearcă să adaugi un bonet în periplul tău culinar. Vei gusta un desert bogat, cremos și extrem de ciocolatiu făcut cu lichior și biscuiți amaretto.
Sardinia – Tilica
Acestea sunt probabil cele mai frumoase turte din listă. Sunt făcute cu pastă de migdale și miere și pot avea forme simple sau complexe. Umpluturile variază, însă de obicei se folosește sapa, un vin special de Sardinia.
Descoperă mai multe despre bucătăria Italiană și pe pizzasipaste.ro
Sicilia – Cannoli
Cannoli nu au nevoie de nicio prezentare și sunt fără doar și poate de neratat oriunde ați fi în Italia, mai ales în Sicilia. Vei găsi o varietate bogată de mărimi și umpluturi, însă cea mai bună rămâne cea clasică, cu ricotta.
Trentino – Strudel
Desertul cel mai popular al regiunii este fără doar și poate ștrudelul cu mere. Din această regiune provin majoritatea merelor Italiei, o mare parte dintre ele ajungând să fie folosite în acest desert delicios.
Toscana – Budino di riso
Acest desert este făcut de obicei doar din orez, lapte, ouă și zahăr, însă rețetele moderne se folosesc și de un aluat în care se pune amestecul. Se servesc tot timpul anului, indiferent de orele din zi, cu vin dulce sau cafea și sunt bune atât la temperatura camerei, cât și proaspăt scoase din cuptor.
Umbria – Ciaramicola
Deși este un preparat care se mănâncă la Paște, vei găsi acest desert peste tot și tot timpul. Este o prăjitură de lămâie făcută cu lichior Alchermes, tapetată cu meringue. Cea mai bună o vei găsi în Perugia, acolo unde a și fost inventată.
Veneto – Frittelle alla Veneziana
Despre Tiramisu se spune că ar fi inventat în Veneto, însă din cauză că încă se discută despre originile sale, o să îl lăsăm deoparte din această listă. Dacă vrei însă un desert venețian 100% autentic, încearcă frittelle, cel mai vechi desert din Italia. Aceste gogoși umplute cu stafide, nuci sau cu un gust fad de citrice sunt delicioase calde, fiind mâncarea perfectă pentru carnavaluri sau alte manifestări publice.
Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook, Instagram și YouTube!


O zi pe malurile Dunării la Budapesta
Dunărea împărțea pe vremuri cele două orașe Buda și Pesta. Acum, cele două maluri sunt locul preferat pentru turiștii care...


[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?
Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...


5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e
Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...


La vita e bella pe vasul de croazieră Costa Toscana
O croazieră cu vasul Costa Toscana te va ajuta să descoperi că LA VITA E BELLA și că DOLCE FAR...


Recomandări pentru o zi de vis în Atena
Atena, capitala Greciei, este locul ideal pentru o noapte de distracție, o zi plină de vizite și vestigii istorice sau...


Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu
Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la...


Thassos by the sea
Thassos by the sea? Da, un tur de șapte zile la bordul unui velier, înconjurați de prieteni într-o atmosferă de...


5 orașe pe care merită să le vizitezi oricând
Ai chef de un city break? Iată cinci orașe pe care poți să le pui pe listă pentru o evadare...


Vacanță la festival? 10 sfaturi pentru ca distracția ta să fie totală
Summer Well, Saga Festival, Untold, Neversea… Vacanța la festival este un must în această vară. Iată câteva sfaturi pentru a...


Recomandări pentru un weekend la Amsterdam
Cu o serie de muzee spectaculoase, teatre, restaurante, baruri, concerte în fiecare weekend, și nu doar atât, Amsterdam este destinația...

airBaltic va opera zboruri directe din Riga către București

Ce să faci o zi în Manhattan, New York

Cartierul din Manchester unde petrecerile durează 24 de ore

Poveste de iarnă la Veneția

7 muzee neplictisitoare pentru cei care urăsc muzeele

Air New Zeeland a lansat un hit cu procedurile de siguranță prezentate înainte de decolare

LeBron James promovează gențile de voiaj Rimowa

Misiune Imposibilă: Declinul – o plimbare prin Norvegia, Noua Zeelandă, Franța, Anglia și Emiratele Arabe Unite
