Where To Stay
5 hoteluri în deșert pentru o vacanță plină de aventură
Publicat
în urmă cu 3 anipe

Te-ai gândit vreodată să te aventurezi în deșert? Nu, nu să te lupți pentru supraviețuire, ci să ai parte de o vacanță de vis într-unul dintre cele mai spectaculoase hoteluri din deșert din lume.
Dacă vrei să ai parte de o aventură extremă în vacanță, dar în același timp să te bucuri de toate condițiile unui resort de lux, atunci puneți pe listă unul dintre cele 5 hoteluri de mai jos.
Partea frumoasă este că aici poți participa și la diverse acțiuni pline de aventură în deșert, dar în același timp poți să te și relaxezi fără să faci nimic și să-ți petreci ziua doar în resort. Tu alegi!
Beyond Sossusvlei Desert Lodge, Namibia
Dacă vrei frumusețe, intimitate și serenitate toate într-una, atunci acest hotel este escapada perfectă pentru tine. Situat în inima deșertului Namib din Namibia, acest lodge are câte ceva pentru fiecare tip de călător.
Poți să te distrezi la bordul unui quad, poți participa la un safari excitant, poți călători cu balonul cu aer cald și poți ieși la plimbări cu ghid prin împrejurimi.
Dacă ești în căutare de activități mai liniștite, desfață-te cu un masaj în propria ta cameră. Hotelul este unul luxurios, iar faptul că este așezat în mijlocul deșertului îl face cu atât mai special.
Alma Retreat, Ras Al-Khaimah, Emiratele Arabe Unite
Chiar dacă majoritatea resorturilor din Emirate sunt luxuriante, Alma Retreat este special gândit pentru cei care își doresc o cazare foarte bună, dar care să nu le golească tocmai complet conturile bancare.
Întreg resortul a fost gândit cu scopul de a te determina să te reconectezi cu tine însuți, fiind o colecție de cabane întinse pe nisipul deșertului.
Uită de spa-urile luxoase și de centrele de fitness. La Alma vei putea face yoga, meditație, hiking prin deșert, artă, muzică și gastronomie sănătoasă. Scopul este acela de a trimite oaspeții acasă mult mai liniștiți. Nu există internet, dacă asta era întrebarea care îți stătea pe limbă.
Longitude 131, Uluru-Kata Tjuta, Australia
Longitude 131 este așezat chiar în inima zonei Outback a Australiei, în vecinătatea Uluru-Kata Tjuta, un parc național înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
Vei găsi aici un spa cu toate serviciile de înfrumusețare la care te poți gândi, dar și restaurante cu mâncare tradițională reinventată, camere luxuriante cu design indigen și posibilitatea de a vizita atracțiile locului după programul propriu.
Red Mountain Resort, St George, Utah
Acest resort nu este pentru cei slabi de înger. Resortul este destinat celor care vor să iese des în natură, pentru cei care vor să se miște non-stop.
Așezat în peisajul stâncos de culoare roșie din sudul statului Utah din SUA, acest resort le are pe toate: hiking, ciclism, fotografierea naturii, caiac-canoe, golf, efectiv orice activitate ți-ar putea surâde.
Scarabeo Camp, Marrakech, Maroc
Acest retreat este un blend superb între corturile marocane frumos decorate și care deservesc ca și camere de cazare și împrejurimile aurii ale acestora. Stilul locației este retro-safari, cu lanterne de fier, materiale vintage și carpete decorative.
Bucătăria tradițională marocană este cea mai iubită aici, cina fiind servită seară de seară la o masă comună, la lumina stelelor.
Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook, Instagram și YouTube!
Destinations
5 resorturi pentru o vacanță perfectă la golf
Publicat
în urmă cu 7 lunipe
4 septembrie 2022
Să găsești terenul de golf ideal este un lucru delicat. Ba e prea mare și cunoscut, ba e prea mic și nu îți pune cu adevărat talentul de golfer la încercare.
Dacă vrei să stai la un hotel așa cum scrie la carte și care să aibă un teren de golf bine echipat, dar care este destul de liber încât să nu fie sufocant, iată mai jos o listă cu cele mai bune astfel de locuri pe care le-am găsit.
Casa Palermo, Pebble Beach, California
Să joci la Pebble Beach este cu siguranță un lucru de pe lista ta de chestii de făcut în această viață, dacă ești un jucător de nvivel mediu la golf. Acesta este considerat terenul de golf numărul 1 din Statele Unite deschis amatorilor. Vei găsi aici 5 terenuri distincte, fiecare cu obstacolele sale, de la dune de nisip la capcane în stil scoțian.
Anul viitori aici va avea loc competiția US Open unde golferi precum Jack Nicklaus, Arnold Palmer și Tiger Woods au ridicat trofeul deasupra capului de multe ori. Dacă vrei să te relaxezi după o zi pe teren, mergi la Casa Palermo, unul dintre resorturile de tip boutique cu 24 de camere grozave și un service ireproșabil.
Amanera, Playa Grande, Republica Dominicană
Amanera înseamnă “ape liniștite”. Când vei ajunge la acest resort, vei înțelege și de ce oamenii locului au dat acest nume zonei. Playa Grande Golf Course este așezat deasupra unor stânci abrupte, oferind priveliști de vis asupra Oceanului Atlantic.
10 dintre găurile terenului se joacă tocmai pe coasta oceanului. Toate unitățile de cazare de la Amanera vin cu priveliște asupra oceanului nemărginit, iar dacă te cazezi aici, ai acces nelimitat la terenul de golf.
Poți să faci yoga, meditație, masaje, fitness și chiar să înveți să dansezi Bachata. Nu uita de romul local, o delicatesă fără doar și poate.
Cabot Links, Inverness, Nova Scotia
Combinând obstacolele tradiționale scoțiene cu celebra potecă Cabot din Nova Scotia, cei de la acest resort și teren de golf au găsit rețeta perfectă pentru o vacanță de vis. Scoția este țara în care se spune că a și apărut acest sport, în urmă cu multe sute de ani.
Cabot Links este singurul teren de golf autentic al Canadei. Amândouă terenurile au câte 18 găuri și sunt disponibile doar pe jos, astfel că vei putea să te bucuri în voie de panoramele oferite de Oceanul Atlantic. La Cabot Links găsești 72 de camere cu geamuri din tavan și până în podea.
Onyra Palmares Beach House Hotel, Lagos, Algarve, Portugalia
Chiar dacă ai parte de o tură proastă, nu ai cum să te superi când te afli în Algarve, cu ale sale plaje interminabile, cafenele de lângă plajă și restaurante, dar și portul de senzație. Vei găsi aici trei terenuri de golf cu câte 9 găuri fiecare.
Dune de coastă, plaje, pini, văi, pe toate le vei întâlni în drumul tău spre următoarea gaură. Hotelul de 5 stele are doar 18 camere și două apartamente, așa că intimitatea este asigurată de la sine de modul de funcționare al proprietății. Bucură-te de o băutură delicioasă la piscină și admiră locul în care verdele terenului de golf se îmbină cu albastrul oceanului fără sfârșit.
Royal Golf Hotel, Dornoch, Scoția
Nu sunt multe terenuri de golf care au o istorie începând din 1616. Clubul de golf din Dornoch s-a înființat oficial în 1877, iar terenul de aici a fost cotat ca fiind al doilea din lume, conform revistei Golf Digest.
Hotelul de 4 stele, amplasat foarte aproape de prima gaură, are 22 de camere și o priveliște superbă indiferent de camera în care vei fi cazat. În afară de golf vei avea ocazia șă guști și cele mai apreviate whisky-uri scoțiene.
Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook, Instagram și YouTube!
Where To Stay
Raiul pe pământ există! Acestea sunt cele mai spectaculoase bungalow-uri din Tahiti
Publicat
în urmă cu 10 lunipe
9 iunie 2022
Tahiti, Bora Bora și de fapt toate insulele din aceste locuri oferă mici colțuri de paradis cam peste tot, de la lagune care arată ca în vise, până la țărmuri sălbatice și alte minuni ale naturii.
Insulele de aici sunt adevărate sanctuare, cu plaje negre, roz și albe, ape albastre și destul de puțini turiști comparativ cu alte destinații tropicale. Această combinație face din Tahiti o destinație ideală pentru romantism, descoperirea sinelui și relaxare pentru a-ți reîncărca bateriile.
Bungalow-urile plutitoare
Probabil că ai văzut deja bungalow-uri plutitoare pe Instagram, în reviste sau pe Pinterest. Aceste construcții care parcă plutesc deasupra apei sunt uluitoare. În afară de faptul că arată bine în poze, aceste bungalow-uri sunt și unități de cazare grozave pentru vacanță. Oferă mult mai multă intimitate decât un hotel tradițional, în timp ce drumul pe care îl faci până să ajungi la apa oceanului este practic inexistent.
St. Regis Resort Bora Bora
Acest resort se află în inima insulei Bora Bora, pe o insulă privată în sine. Locația e aproape de Lagoonarium și de Motu Taufari. Resortul îți pune la dispoziție vile plutitoare cu piscine private, dar și vile cu acces la plaje doar pentru tine. Aici vei găsi și Miri Miri Spa by Clarins, unul dintre cele mai bune spa-uri din lume.
Intercontinental Bora Bora Le Moana Resort
Resortul brandului Intercontinental se află între Plage Matira și Matira Point, în sudul insulei. Cotat la 4 stele, bungalow-urile resortului sunt înșirate într-o lagună privată care oferă priveliști neîntrerupte spre Otemanu și Pahia.
Royal Huahine
Royal Huahine se află pe faleza insulei, lângă Eden Parc pe partea de vest a insulei Huahine. Resortul pune la dispoziție 39 de bungalow-uri private, dintre care 11 sunt deasupra apei. Există și un restaurant deschis special pentru oaspeți, un lounge și un bar cu priveliști panoramice spre cele mai de neuitat apusuri de soare.
Tikehau Pearl Beach Resort
Acesta este unul dintre cele mai frumoase unități de pe insula Tikehau. Bungalow-urile plutitoare oferă priveliști maiestuoase asupra apelor și Tikehau Atol, un cerc de insulițe care adăpostesc corali. Laguna interioară e calmă, superbă și perfectă pentru Snorkeling.
Bora Bora Pearl Beach Resort & Spa
Dacă îți place mai mult răsăritul, ar trebui să te cazezi la Bora Bora Pearl Beach Resort & Spa. Resortul se află pe partea sud-estică a Motu Tevairoa din Bora Bora, vis-a-vis de laguna din Vaitape. Proximitatea îți va permite să faci ușor mici excursii pe țărm, în timp ce bungalow-urile plutitoare te vor cufunda complet în frumusețea Bora Borei.
Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook, Instagram și YouTube!
Where To Stay
Destinație pentru pasionații de design: Ritz-Carlton Al Wadi Desert
Publicat
în urmă cu 10 lunipe
23 mai 2022
Dacă îți dorești o destinație de vacanță luxoasă și ferită de ochii lumii, atunci nimic nu se compară cu un sejur la Ritz-Carlton Al Wadi Desert.
Resortul îți pune la dispoziție 101 camere sub formă de lodges cu piscine private, vile cu design inspirat din viața beduinilor și locuri de cazare inspirate de corturile yurt, toate gândite de arhitecta Kristina Zanic din Dubai.
Întreg design-ul proprietății este inspirat din drumul pe care un negustor îl face pe Drumul Mătăsii, unde gazelele și cămilele se plimbă în voie, fără ca proprietarii să neglijeze vreun moment luxul pe care un resort de 5 stele trebuie să îl înfățișeze.
Descoperă frumusețea deșertului
Până și momentul cazării este unul deosebit aici. Vii pe un drum prin deșert și vezi doar palmieri de-o parte și de cealaltă a șoselei, dar și măgăruși și cămile care se plimbă în voie pe lângă acesta. Intrarea în resort este impunătoare, însă nu fură din spectacolul peisagistic din spatele porților hotelului, învăluit de dune de nisip. Primul lucru pe care trebuie să îl faci după ce te cazezi este să iei o bicicletă și să te plimbi pe aleile din incinta proprietății.
Dacă vrei să te bucuri de intimitate deplină, o poți face într-una dintre vilele în formă de cort dotate cu piscine private. La restaurantele hotelului, nuanțele naturale de nisip, lemn închis și bronz se îmbină armonios pentru a crea o atmosferă de neuitat.
Toate materialele folosite la interioarele hotelului te duc cu gândul la Drumul Mătăsii și la toate pânzele pe care negustorii le vindeau dintr-o parte în cealaltă a lumii. Vilele sunt dotate cu băi proprii și cu dressing-uri, elegante amândouă și construite cu mult bun gust.
După un tur al hotelului, îți poți petrece prima zi de vacanță la spa. Poți de asemenea să participi la lecții de dresaj de șoimi, la cursuri de tir cu arcul sau la o plimbare în șaua unui cal în jurul resortului. La apus, mergi pe terasă și privește spre lacul din apropiere, unde antilopele se adună să bea apă.
Savurează mâncarea tradițională arabă
Restaurantul de aici este unul inspirat de fermele localnicilor, fiind decorat în stil eclectic, cu gramofoane vintage și borcane vechi. Restaurantul este unul american, ai putea spune, însă servește și mâncare locală.
Dacă vrei un restaurant a la carte, atunci mergi la Kaheela, unde mâncarea tradițională arabă. Hotelul este o oază în deșert ideală pentru cei care vor să scape de agitația orașelor din Emirate sau de oriunde din lume. Chiar dacă este departe de primul aeroport, nu te impacienta, pentru că acei kilometri în plus merită cu siguranță!
Prețul pornește de la 2.000 de dirhami pe noapte, adică ceva mai mult de 2.000 de lei.
Cum ajungi în Dubai?
Wizz Air operează zboruri către și de pe Aeroportul Internațional Dubai (DXB) din București și Cluj-Napoca. Dacă îți faci planuri de vacanță, în acest moment, ai 5 zboruri pe săptămână din București și 1 zbor pe săptămână din Cluj, dar numărul zborurilor diferă în funcție de perioada anului.
DXB (Dubai International Airport) este aeroportul principal pentru zborurile spre și din Dubai și al treilea cel mai aglomerat aeroport din lume, în ceea ce privește traficul de pasageri. Aeroportul este aplasat în districtul Al Garhoud, la aproximativ 5 kilometri est de centrul orașului Dubai.
Cel mai simplu este să intri direct pe site-ul Wizz Air și să verifici disponibilitatea în funcție de perioada în care îți dorești să călătorești în Dubai.
În afara biletelor de avion, prin intermediul Wizz Air mai poți achiziționa și alte servicii complementare, cum ar fi transfer de la aeroport la hotel, închirierea unei mașini, iar pentru rezervările de cazare prin intermediul platformei booking.com primești o reducere de 5%.
Foto: Ritz-Carlton


O zi pe malurile Dunării la Budapesta
Dunărea împărțea pe vremuri cele două orașe Buda și Pesta. Acum, cele două maluri sunt locul preferat pentru turiștii care...


[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?
Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...


5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e
Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...


La vita e bella pe vasul de croazieră Costa Toscana
O croazieră cu vasul Costa Toscana te va ajuta să descoperi că LA VITA E BELLA și că DOLCE FAR...


Recomandări pentru o zi de vis în Atena
Atena, capitala Greciei, este locul ideal pentru o noapte de distracție, o zi plină de vizite și vestigii istorice sau...


Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu
Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la...


Thassos by the sea
Thassos by the sea? Da, un tur de șapte zile la bordul unui velier, înconjurați de prieteni într-o atmosferă de...


5 orașe pe care merită să le vizitezi oricând
Ai chef de un city break? Iată cinci orașe pe care poți să le pui pe listă pentru o evadare...


Vacanță la festival? 10 sfaturi pentru ca distracția ta să fie totală
Summer Well, Saga Festival, Untold, Neversea… Vacanța la festival este un must în această vară. Iată câteva sfaturi pentru a...


Recomandări pentru un weekend la Amsterdam
Cu o serie de muzee spectaculoase, teatre, restaurante, baruri, concerte în fiecare weekend, și nu doar atât, Amsterdam este destinația...

airBaltic va opera zboruri directe din Riga către București

Ce să faci o zi în Manhattan, New York

Cartierul din Manchester unde petrecerile durează 24 de ore

Poveste de iarnă la Veneția

7 muzee neplictisitoare pentru cei care urăsc muzeele

Air New Zeeland a lansat un hit cu procedurile de siguranță prezentate înainte de decolare

LeBron James promovează gențile de voiaj Rimowa

Misiune Imposibilă: Declinul – o plimbare prin Norvegia, Noua Zeelandă, Franța, Anglia și Emiratele Arabe Unite
