Rămâneți conectați

Destinations

13 destinații „spațiale” unde poți să ajungi fără să-i dai bani lui Elon Musk

Publicat

pe

13 destinații spațiale

Dacă ești pasionat de explorarea spațiului, dar nu vrei să-i dai bani lui Elon Musk pentru o astfel de călătorie, avem 13 locuri de pe pământ care par desprinse de pe o altă planetă.

Și, ceea ce este cel mai tare, pe care poți să le vizitezi fără să ai nevoie de o navă spațială. Începem seria de destinații spațiale cu un loc în care poți să ajungi cel mai ușor.

Vulcanii Noroioși, Buzău, România

Vulcanii noroiosi - Buzau

Pentru a ajunge aici vei scoate cei mai puțin bani din buzunar. Sunt în apropiere de Buzău, la aproximativ 150 de kilometri de București. Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici se află într-o arie protejată de interes național, pe raza comunei Berca din județul Buzău. Pâclele Mici se află la o altitudine de 341 m și au o suprafață de 16,5 hectare. Și Vulcanii Noroioși de la noi pot fi oricând scena unui film SF internațional.

Parcul Național Timanfaya, Lanzarote

Parcul Național Timanfaya - Lanzarote

Este rezultatul unei activități vulcanice intense care a modelat întregul teritoriu de secole. Pământul roșu și cel negru se amestecă creând un contrast cromatic extraordinar între ocean și cer, ca și când ai fi pe o altă planetă. Sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din 1993, parcul poate fi vizitat pe jos, cu ghid, în grupuri de maximum șapte persoane.

Vulcanii noroioși, Azerbaidjan

Vulcanii noroiosi - Azerbaidjan

La câțiva kilometri de Baku, capitala Azerbaidjanului, poți găsi unul dintre cele mai surprinzătoare peisaje din Caucaz: cel al zonei vulcanilor noroioși. Aici se află peste jumătate dintre vulcanii noroioși existenți în Europa, care sunt activi de peste 25 de milioane de ani și aduc la suprafață nu numai noroi, ci și gaze care provin direct din cele mai adânci straturi de pământ. Imaginile surprinse aici parcă ar fi surprinse de telescoapele de la NASA.

Marele Canion, Statele Unite ale Americii

Marele Canion - Statele Unite ale Americii

Este un simbol al Statelor Unite și aici s-au turnat sute de filme. Săpat de râul Colorado, în Arizona, defileul atinge o adâncime maximă de aproape doi kilometri, oferind o panoramă uluitoare. Este posibilă observarea suprapunerii straturilor geologice și poți face o călătorie în timp de mii de ani cu o singură privire. Culorile din jurul tău te duc rapid cu gândul la Planeta Roșie, Marte.

Deșertul Atacama, Chile

Deșertul Atacama - Chile

Deșertul Atacama, care se întinde între Chile și Peru, are, pe o parte, Anzii, iar pe cealaltă parte este scăldat de Oceanul Pacific. Climatul și peisajele sunt unice, în cel mai arid deșert din lume. Nu doar că ai impresia că aici ești pe o altă planetă, dar de la altitudinea de peste 5.000 de metri e mult mai ușor să descoperi planetele din spațiu. Mai ales că aproape tot anul cerul este lipsit de nori.

Lacul Natron, Tanzania

Lacul Natron - Tanzania

După sezonul ploios, când apa începe să se evapore din cauza temperaturilor ridicate, lacul Natron, din Tanzania, se transformă într-o întindere care pare să provină dintr-un loc aflat la o distanță abisală de noi.

Situat în nordul Tanzaniei, aproape de granița cu Kenya, în ramura de est a Riftului African și la poalele Vulcanului Gelai, lacul Natron este singurul din lume cu o concentrație de substanțe, provenite din erupțiile vulcanice acumulate în vecinătatea sa, care ucide și transformă în „stane de piatră”, păsările ce ating suprafața apelor sale, conservându-le într-o formă aproape perfectă, asemenea unor exponate dintr-un muzeu lugubru.

Salar de Uyuni, Bolivia

Salar de Uyuni - Bolivia

O întindere albă care pare să nu aibă sfârșit. Salar de Uyuni, în Bolivia, este un deșert gigantic cu o suprafață de peste 10.000 de kilometri pătrați. Nu are nicio legătură cu deșerturile obișnuite, formate din nisip sau roci, deoarece acesta este acoperit în întregime cu sare.

Situat la 3.650 de metri deasupra nivelului mării, pe un platou din Anzi, Salar, un lac străvechi care se umple doar ocazional cu câțiva centimetri de apă, conține 10 miliarde de tone de sare care devine orbitoare atunci când reflectă razele soarelui. Mai mult, absența aproape totală a faunei și florei elimină adesea orice punct de referință posibil, transformând întinderea într-un labirint fără pereți.

Valle della Luna, Sardinia, Italia

Valle della Luna - Sardinia

Avem peisaje care par desprinse din spațiu și în Sardinia, în partea de nord a insulei, mai precis în zona Santa Teresa di Gallura. Găsești aici bolovani uriași de granit, erodați și modelați de vreme, cu trecerea secolelor. Numele vine de la modul în care lumina lunii este reflectată de aceste stânci. Și chiar ai impresia că ești pe lună. Zona nu este departe de stațiunile celebre de pe insulă, dar încă nu este invadată de turiști.

Valea Morții, California, Statele Unite ale Americii

Valea Morții - California

Orice spaghetti western care se respectă are măcar o scenă de aici. Ai nevoie de două–trei zile să vezi ce e de văzut aici, dar respectă toate indicațiile pe care ți le oferă ghizii locali. Minele vechi, orașele-fantomă, lacurile uscate, vulcanii dispăruți și imensitatea sa fac Valea Morții un loc fascinant. La fel ca orice altă planetă din sistemul nostru solar.

Peninsula Sinai, Egipt

Peninsula Sinai - Egipt

Peninsula Sinai, cu forma sa triunghiulară deosebită, este punctul în care Africa și Asia se unesc. O zonă deșertică spălată de Mediterana, în nord, și de Marea Roșie, în sud. Aici vei întâlni foarte puține orașe și foarte mult nisip și stânci, care formează împreună un peisaj lunar colorat cu ocru și roșu și care se întinde pe zeci de kilometri pătrați.

Salinele Trapani, Sicilia, Italia

Salinele Trapani - Sicilia

O întindere albă, cu mici dune de sare care apar ici și colo și o mare cristalină la câțiva metri depărtare: un peisaj splendid care poate fi admirat în provincia Trapani, în rezervația naturală din salină înființată în 1995. Dacă nu ar fi fost morile și casele care apar din loc în loc, ar părea cu adevărat un peisaj de pe Lună, mai ales în zori sau în amurg, când întreaga zonă este mai liniștită și este „colorată” în mii de nuanțe diferite date de lumina soarelui, parțial ascuns în spatele orizontului.

Tozeur, Tunisia

Tozeur - Tunisia

Dacă Luna ar fi locuită, probabil că ar arăta foarte mult ca zona din Tozeur, în Tunisia. La marginea deșertului Sahara, orașul are o istorie străveche influențată de populațiile berbere, de cartaginezi și de romani. În 1999, aici s-a filmat „Star Wars I – The Phantom Menace”, unul dintre cele mai cunoscute filme SF din ultimele decenii: zona a devenit astfel Eos Espa, orașul de pe planeta Tatooine, și găzduiește și astăzi casele construite pentru film.

Peștera de Cristal, Islanda

Peștera de Cristal - Islanda

Pentru a-ți imagina o planetă complet acoperită de gheață, nu trebuie să călătorești în spațiu. Trebuie doar să ajungi într-una dintre peșterile glaciare islandeze. Cele mai cunoscute sunt situate în partea de sud-est a insulei, în zona Vatnajökull, una dintre cele mai mari mase de gheață din Europa.

Astăzi întreaga zonă face parte dintr-un Parc Național. Peisajele te lasă fără suflare, iar unele dintre grote pot fi vizitate în compania unor speologi experți. Cel mai fascinant aspect este că, datorită mișcării continue a ghețarului, chiar și cavitățile se schimbă continuu, făcând toate acestea să pară o ființă vie gigantică și foarte rece. Peștera se poate vizita doar iarna.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Destinations

5 lucruri pe care trebuie să le faci neapărat pe insula Skopelos din Grecia

Publicat

pe

Insula Skopelos

Insula Skopelos este considerată a fi cea mai “verde” dintre insulele grecești, fiind acoperită în totalitate de păduri de pini și de livezi de măslini.

La faima insulei grecești a contribuit și faptul că multe scene ale primului film Mamma Mia au fost turnate în Skopelos, acest lucru mărind substanțial numărul turiștilor în perioada imediat următoare lansării acestuia.

Însă după acest val de invadatori, lucrurile s-au liniștit și astăzi insula este o destinație definită prin relaxare și vacanțe calme.

Multe sunt atracțiile acestui loc desprins parcă din Paradis, însă noi am alcătuit o listă cu 5 obiective prioritare, care nu trebuie ratate indiferent de durata vacanței petrecute pe Skopelos.

Kayaking

Pe Skopelos există o singură companie care oferă acest tip de divertisment, însă din fericire este una dintre cele mai bune (5 stele pe TripAdvisor nu fac decât să confirme ce am simțit și noi pe propria piele).

Cu un management 50% românesc, Kayaking Skopelos își întâmpină oaspeții cu amabilitate și căldură, oferind servicii impecabile și un sentiment de siguranță deplină.

Cele două programe disponibile (o tură de zi și una de seară) cuprind expediții în canioane și peșteri, pe plaje pustii, snorkeling, gustări și un fabulos album foto realizat pe parcursul întregii zile. În funcție de ruta aleasă, costul variază între 35 și 65 euro/persoană.

Dacă ai de ales un singur lucru pe care să îl faci pe insulă, kayakul este, cu siguranță, prioritatea numărul 1.

Plaja Kastani

Nu este o întâmplare că această plajă a fost aleasă de producătorii Mamma Mia pentru filmarea cadrelor romantice dintre protagoniști.

Apa este mai curată decât cea de la robinet, organizarea cu umbrele și șezlonguri este impecabilă (7 euro/zi un set de o umbrelă și două șezlonguri), parcarea este la umbră, într-o pădure de pini, iar DJ-ul rezident pune cea mai potrivită muzică pentru fiecare moment al zilei.

Din păcate, nu beneficiază și de o tavernă autentică (doar un bar unde se pot găsi și sandvișuri sau omlete rapide), însă totul se compensează cu transparența apei – perfectă pentru o ședința de snorkeling sau lenevitul pe saltea în ritmul valurilor.

Plaja Kastani - Skopelos

Plaja Kastani – Skopelos

Fabrica de ulei de măsline Antoniou

Nu se poate să treci prin Grecia și să nu te lovești de măsline sau de uleiul lor, și din fericire pe Skopelos (lângă localitatea Glossa) există o fabrică de ulei ce aparține de trei generații familiei Antoniou.

Acolo există și un mic muzeu dedicat istoriei extracției uleiului de măsline, precum și un magazin pentru achiziții directe (de exemplu, 1 litru de ulei de măsline costă 6,50 euro).

Preferabil, se merge în vizită toamna târziu, în perioada recoltei. Bine de știut: uleiul Antoniou este presat la rece (maxim 27 de grade) în cel mult 24 de ore de la recoltarea măslinelor, pentru păstrarea tuturor proprietăților.

Fabrica de ulei de măsline Antoniou - Skopelos

Fabrica de ulei de măsline Antoniou – Skopelos

Taverna Flisvos

Amplasată ideal la câțiva metri de portul Glossa, această tavernă oferă, după spusele multora, cele mai bune meniuri din întreaga Grecie. Notele mari obținute pe TripAdvisor și Facebook (4.5 și 4.8 stele din 5) sunt dovada că la Flisvos primești, înainte de toate, calitate.

Terasa pe malul mării livrează atât o priveliște fabuloasă cât și o briza răcoritoare împreună cu câțiva pescăruși oportuniști. În plus, decorul tavernei te introduce imediat în atmosfera pescărească a zonei, prin caracatițele atârnate și lăsate la fezandat pentru mesele viitoare. În ciuda faimei, prețurile sunt pământene: 40-50 euro pentru două persoane, totul inclus.

Taverna Flisvos - Skopelos

Taverna Flisvos – Skopelos

Patiseria Ambrosia

Chiar în portul Skopelos, relativ ascunsă printre numeroasele restaurante, se află patiseria Ambrosia. Aici gurmazii pot aprofunda cultura grecească a patiseriei, fie ea dulce sau sărată, toate produsele fiind făcute în laboratorul propriu, cu ingrediente 100% naturale.

Celebra plăcintă grecească cu brânză sărată este la loc de cinste, așa că sfatul este să treceți pe la Ambrosia cu burta goală, pentru o… înțelegere mai bună a fenomenului.

Desigur, insula deține și alte secrete care pot face vacanța unică, însă acestea 5 sunt de neratat indiferent de lungimea sejurului. Relaxare plăcută!

Patiseria Ambrosia - Skopelos

Patiseria Ambrosia – Skopelos

Tu ce locuri din Skopelos crezi că ar trebui vizitate? 

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare

Destinations

Descoperă vara aceasta Vis, superba insulă din Croația unde s-a filmat Mamma Mia 2

Publicat

pe

Insula Vis - Croatia

Așa cum scenele din filmul Mamma Mia m-au convins că trebuie neapărat să ajung pe insulele grecești Skiathos și Skopelos, Mamma Mia 2 m-a convins că trebuie să vizitez Vis, insula din Croația unde s-a filmat partea a doua a acestui musical.

Pelicula este continuarea poveștii din Mamma Mia, Sophie fiind acum însărcinată, dar în același timp este și o întoarcere în timp în perioada când Donna a trăit cele trei aventuri cu Bill, Sam și Harry.  Amanda Seyfried, Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth și Stellan Skarsgård apar și în Mamma Mia 2, la care se adaugă, printre alții, Lily James, Andy Garcia și fabuloasa Cher. Totul pe muzica celor de la ABBA.

Dar pentru că travelingmag.ro este un site de călătorii, vorbim mai mult de locația unde s-a filmat Mamma Mia! Here we go again.

Chiar dacă povestea principală se petrece pe Kalokairi, o insulă grecească, producătorii au mutat întreaga producție pe insula Vis din Croația, pe coasta Dalmației din Marea Adriatică. Asta după ce filmul din 2008 s-a filmat pe insulele Skopelos și Skiathos din Grecia.

Filmul include imagini de pe aproape toată insula, dar cartierul general este în localitatea Komiza, din vestul insulei, în special golful Barjoska. O locație de care te vei îndrgăgosti pe loc este și plaja Stiniva, de pe coasta de sud, la care se ajunge cel mai ușor cu barca.

Portul din Komiza este scena unor momente spectaculoase

Și în trailer sunt câteva imagini cu peisajele superbe de pe insula Vis.

Insula este una de vis, asa cum îi spune și numele. Populația locului este de doar 3.600 de locuitori, fiind la două ore și jumătate de mers cu feribotul de Split.

Dintre toate insulele croate, Vis este poate cea mai misterioasă, chiar și pentru localnici, dacă ar fi să te iei după Lonely Planet. Insula a fost închisă pentru populație și turiști între 1950 și 1989, fiind folosită ca bază militară.

Acesta este și unul dintre motivele pentru care insula este atât de populară astăzi. Fiind nepopulată pentru atât amar de vreme, izolarea a permis insulei să se mențină la stadiul inițial de la sine, oferind astăzi peisaje de vis. Acum, turiștii merg cu miile pe insula Vis, acolo unde se bucură de mâncarea locală, de coasta superbă și de nenumăratele plaje și peșteri.

Dacă vrei să vizitezi insula Vis, cea mai bună perioadă pentru vacanțe este între august și septembrie. Insula este una destul de accesibilă din punct de vedere financiar, iar din București și până la Split faci în jur de 10 ore cu mașina, la care mai adaugi două ore și jumătate cât durează călătoria cu feribotul.

Dacă ești fanul vinurilor, află că pe Vis se produc cele mai populare soiuri din Croația. Vița de vie se întinde pe zeci și zeci de kilometri fără oprire, de-a lungul și de-a latul insulei.

Nici pofticios dacă ești nu vei duce lipsă de opțiuni pe Vis. Restaurantul Pojoda, de exemplu, este cunoscut ca fiind cel mai bun de pe insulă. Fructele de mare sunt cele mai căutate aici, puse pe grătarul încins și asezonate cu legume proaspete mediteraneene.

După ce te înfrupți din bucatele locului și le stingi cu vinurile locale, poți alege să faci un tur al fostelor buncăre militare de pe insulă, tur ce va culmina cu vizita unui fost tunel pentru submarine.

Dacă trailerul nu te-a convins încă să adaugi insula Vis pe lista următoarelor destinații, atunci trebuie să vezi neapărat filmul. Combinația dintre muzica celor de la ABBA, actorii din film și locațiile unde are loc acțiunea, sigur vor transformă cele aproape două ore într-o vacanță minunată.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare

Destinations

Norvegia își va redeschide granițele din 15 iulie

Publicat

pe

Norvegia își va redeschide granițele din 15 iulie

Autoritățile din Norvegia au anunțat că vor relaxa interdicțiile de călătorie din și spre țările din Uniunea Europeană începând din 15 iulie. Cu unele condiții totuși.

Din 15 iulie călătorii din țările membre în Uniunea Europeană nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină dacă vor să călătorească în Norvegia.

Erna Solberg, premierul Norvegiei, a declarat însă că vor fi totuși unele condiții pe care țările din UE trebuie să le respecte. Pentru a stabili dacă este necesară carantina sau nu, criteriile sunt foarte stricte.

Astfel, nu vor intra în carantină turiști din țările care au mai puțin de 20 de noi cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori în precedentele două săptămâni, mai puțin de 0,5 persoane la 100.000 de locuitori au fost internate în spital cu COVID-19 și mai puțin de 5% este numărul de teste pozitive din totalul celor efectuate.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare
Advertisement
5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break09 mai 2020

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

Destinations04 mai 2020

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

Amsterdam Amsterdam
City Break26 februarie 2020

Recomandări pentru un weekend la Amsterdam

Cu o serie de muzee spectaculoase, teatre, restaurante, baruri, concerte în fiecare weekend, și nu doar atât, Amsterdam este destinația...

Foto: Primăria Municipiului Sibiu Foto: Primăria Municipiului Sibiu
City Break25 februarie 2020

Unde stai, mănânci, te relaxezi și te distrezi în… Sibiu

Orașul Sibiu este oricând o alegere bună pentru o evadare de weekend. Așa că îți dăm câteva ponturi pentru ca...

Praga Praga
City Break24 februarie 2020

Recomandări pentru o zi de vis în Praga

Chiar și toamna, capitala Cehiei este un loc numai bun pentru a fi explorat, fiind plin cu muzee, cafenele și...

Istanbul Istanbul
City Break24 februarie 2020

Istanbul în 48 de ore! Ce să nu ratezi în orașul-minune al Turciei

Să spunem că ai doar 48 de ore la dispoziție să vizitezi Istanbul, o destinație de vis pentru care în...

Norway postcards cu un BMW X3 Norway postcards cu un BMW X3
Destinations03 februarie 2020

Norway postcards cu un BMW X3

„Traveller’s tales” a explorat frumuseţea Norvegiei în cel de-al patrulea proiect de scurtmetraj în colaborare cu BMW. Şosele neîntrerupte care...

Stockholm Stockholm
City Break20 ianuarie 2020

Recomandări pentru o zi de vis în Stockholm

Stockholm, capitala Suediei, este o destinație interesantă pentru un city break. Găsești aici o arhitectură inedită, experiențe culturale și culinare....

Un road trip cu noul Opel Astra Un road trip cu noul Opel Astra
Destinations12 ianuarie 2020

Un road trip cu noul Opel Astra pe drumurile din landul german Hessa

Un city break la Frankfurt nu este niciodată o idee rea, mai ales dacă ai de gând să și ieși...

City Break18 decembrie 2019

11 târguri de Crăciun din Europa la care trebuie să ajungi iarna aceasta

Dacă îţi place atmosfera de Crăciun, cu luminiţe, colinde și goana după cadouri pentru toţi cunoscuţii, atunci cu siguranţă un...

Advertisement

Trending