Rămâneți conectați

Destinations

13 destinații „spațiale” unde poți să ajungi fără să-i dai bani lui Elon Musk

Publicat

pe

13 destinații spațiale

Dacă ești pasionat de explorarea spațiului, dar nu vrei să-i dai bani lui Elon Musk pentru o astfel de călătorie, avem 13 locuri de pe pământ care par desprinse de pe o altă planetă.

Și, ceea ce este cel mai tare, pe care poți să le vizitezi fără să ai nevoie de o navă spațială. Începem seria de destinații spațiale cu un loc în care poți să ajungi cel mai ușor.

Vulcanii Noroioși, Buzău, România

Vulcanii noroiosi - Buzau

Pentru a ajunge aici vei scoate cei mai puțin bani din buzunar. Sunt în apropiere de Buzău, la aproximativ 150 de kilometri de București. Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici se află într-o arie protejată de interes național, pe raza comunei Berca din județul Buzău. Pâclele Mici se află la o altitudine de 341 m și au o suprafață de 16,5 hectare. Și Vulcanii Noroioși de la noi pot fi oricând scena unui film SF internațional.

Parcul Național Timanfaya, Lanzarote

Parcul Național Timanfaya - Lanzarote

Este rezultatul unei activități vulcanice intense care a modelat întregul teritoriu de secole. Pământul roșu și cel negru se amestecă creând un contrast cromatic extraordinar între ocean și cer, ca și când ai fi pe o altă planetă. Sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din 1993, parcul poate fi vizitat pe jos, cu ghid, în grupuri de maximum șapte persoane.

Vulcanii noroioși, Azerbaidjan

Vulcanii noroiosi - Azerbaidjan

La câțiva kilometri de Baku, capitala Azerbaidjanului, poți găsi unul dintre cele mai surprinzătoare peisaje din Caucaz: cel al zonei vulcanilor noroioși. Aici se află peste jumătate dintre vulcanii noroioși existenți în Europa, care sunt activi de peste 25 de milioane de ani și aduc la suprafață nu numai noroi, ci și gaze care provin direct din cele mai adânci straturi de pământ. Imaginile surprinse aici parcă ar fi surprinse de telescoapele de la NASA.

Marele Canion, Statele Unite ale Americii

Marele Canion - Statele Unite ale Americii

Este un simbol al Statelor Unite și aici s-au turnat sute de filme. Săpat de râul Colorado, în Arizona, defileul atinge o adâncime maximă de aproape doi kilometri, oferind o panoramă uluitoare. Este posibilă observarea suprapunerii straturilor geologice și poți face o călătorie în timp de mii de ani cu o singură privire. Culorile din jurul tău te duc rapid cu gândul la Planeta Roșie, Marte.

Deșertul Atacama, Chile

Deșertul Atacama - Chile

Deșertul Atacama, care se întinde între Chile și Peru, are, pe o parte, Anzii, iar pe cealaltă parte este scăldat de Oceanul Pacific. Climatul și peisajele sunt unice, în cel mai arid deșert din lume. Nu doar că ai impresia că aici ești pe o altă planetă, dar de la altitudinea de peste 5.000 de metri e mult mai ușor să descoperi planetele din spațiu. Mai ales că aproape tot anul cerul este lipsit de nori.

Lacul Natron, Tanzania

Lacul Natron - Tanzania

După sezonul ploios, când apa începe să se evapore din cauza temperaturilor ridicate, lacul Natron, din Tanzania, se transformă într-o întindere care pare să provină dintr-un loc aflat la o distanță abisală de noi.

Situat în nordul Tanzaniei, aproape de granița cu Kenya, în ramura de est a Riftului African și la poalele Vulcanului Gelai, lacul Natron este singurul din lume cu o concentrație de substanțe, provenite din erupțiile vulcanice acumulate în vecinătatea sa, care ucide și transformă în „stane de piatră”, păsările ce ating suprafața apelor sale, conservându-le într-o formă aproape perfectă, asemenea unor exponate dintr-un muzeu lugubru.

Salar de Uyuni, Bolivia

Salar de Uyuni - Bolivia

O întindere albă care pare să nu aibă sfârșit. Salar de Uyuni, în Bolivia, este un deșert gigantic cu o suprafață de peste 10.000 de kilometri pătrați. Nu are nicio legătură cu deșerturile obișnuite, formate din nisip sau roci, deoarece acesta este acoperit în întregime cu sare.

Situat la 3.650 de metri deasupra nivelului mării, pe un platou din Anzi, Salar, un lac străvechi care se umple doar ocazional cu câțiva centimetri de apă, conține 10 miliarde de tone de sare care devine orbitoare atunci când reflectă razele soarelui. Mai mult, absența aproape totală a faunei și florei elimină adesea orice punct de referință posibil, transformând întinderea într-un labirint fără pereți.

Valle della Luna, Sardinia, Italia

Valle della Luna - Sardinia

Avem peisaje care par desprinse din spațiu și în Sardinia, în partea de nord a insulei, mai precis în zona Santa Teresa di Gallura. Găsești aici bolovani uriași de granit, erodați și modelați de vreme, cu trecerea secolelor. Numele vine de la modul în care lumina lunii este reflectată de aceste stânci. Și chiar ai impresia că ești pe lună. Zona nu este departe de stațiunile celebre de pe insulă, dar încă nu este invadată de turiști.

Valea Morții, California, Statele Unite ale Americii

Valea Morții - California

Orice spaghetti western care se respectă are măcar o scenă de aici. Ai nevoie de două–trei zile să vezi ce e de văzut aici, dar respectă toate indicațiile pe care ți le oferă ghizii locali. Minele vechi, orașele-fantomă, lacurile uscate, vulcanii dispăruți și imensitatea sa fac Valea Morții un loc fascinant. La fel ca orice altă planetă din sistemul nostru solar.

Peninsula Sinai, Egipt

Peninsula Sinai - Egipt

Peninsula Sinai, cu forma sa triunghiulară deosebită, este punctul în care Africa și Asia se unesc. O zonă deșertică spălată de Mediterana, în nord, și de Marea Roșie, în sud. Aici vei întâlni foarte puține orașe și foarte mult nisip și stânci, care formează împreună un peisaj lunar colorat cu ocru și roșu și care se întinde pe zeci de kilometri pătrați.

Salinele Trapani, Sicilia, Italia

Salinele Trapani - Sicilia

O întindere albă, cu mici dune de sare care apar ici și colo și o mare cristalină la câțiva metri depărtare: un peisaj splendid care poate fi admirat în provincia Trapani, în rezervația naturală din salină înființată în 1995. Dacă nu ar fi fost morile și casele care apar din loc în loc, ar părea cu adevărat un peisaj de pe Lună, mai ales în zori sau în amurg, când întreaga zonă este mai liniștită și este „colorată” în mii de nuanțe diferite date de lumina soarelui, parțial ascuns în spatele orizontului.

Tozeur, Tunisia

Tozeur - Tunisia

Dacă Luna ar fi locuită, probabil că ar arăta foarte mult ca zona din Tozeur, în Tunisia. La marginea deșertului Sahara, orașul are o istorie străveche influențată de populațiile berbere, de cartaginezi și de romani. În 1999, aici s-a filmat „Star Wars I – The Phantom Menace”, unul dintre cele mai cunoscute filme SF din ultimele decenii: zona a devenit astfel Eos Espa, orașul de pe planeta Tatooine, și găzduiește și astăzi casele construite pentru film.

Peștera de Cristal, Islanda

Peștera de Cristal - Islanda

Pentru a-ți imagina o planetă complet acoperită de gheață, nu trebuie să călătorești în spațiu. Trebuie doar să ajungi într-una dintre peșterile glaciare islandeze. Cele mai cunoscute sunt situate în partea de sud-est a insulei, în zona Vatnajökull, una dintre cele mai mari mase de gheață din Europa.

Astăzi întreaga zonă face parte dintr-un Parc Național. Peisajele te lasă fără suflare, iar unele dintre grote pot fi vizitate în compania unor speologi experți. Cel mai fascinant aspect este că, datorită mișcării continue a ghețarului, chiar și cavitățile se schimbă continuu, făcând toate acestea să pară o ființă vie gigantică și foarte rece. Peștera se poate vizita doar iarna.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Destinations

10 sate din Germania pe care trebuie să le vizitezi

Publicat

pe

10 sate din Germania pe care trebuie să le vizitezi

Germania cu satele ei este fermecătoare. Le-am căutat pe cele mai frumoase așa că pune-le pe listă, niciodată nu știi când poți trece pe lângă ele și ar fi păcat să le ratezi!

Satele nemțești sunt fermecătoare. Ai castelul din mijloc, casele cu împletituri de lemn, dealurile împădurite, lacurile de lângă și, pe ici, pe colo, câte o atracție de care habar nu aveai, dar care te lasă fără cuvinte.

Achkarren am Kaiserstuhl, Baden-Württemberg

Dacă îți place la mare, dar vrei ceva diferit, atunci Achkarren este locul ideal pentru tine. Satul se pretinde a fi cel mai călduros și plăcut din Germania, supranumindu-se Toscana Germaniei. Aflat la doar o aruncătură de băț de Pădurea Neagră, satul este înconjurat de viță de vie și plin cu atracții deosebite.

Achkarren am Kaiserstuhl - Baden-Württemberg

Irmelshausen, Bavaria

Atracția principală a acestei așezări din nordul Bavariei este Wasserschloss sau Castelul pe Apă. Această clădire istorică este așezată în mijlocul unui lac și a aparținut familiei von Bibra pentru 600 de ani fără întrerupere. Acum este proprietatea familiei Stauffenberg. Lângă sat se află și un lac în care poți face baie.

Irmelshausen Bavaria

Berchtesgaden, Bavaria

Situat în vestul Bavariei, în regiunea muntoasă, acest sat este unul care îți va oferi câteva priveliști care îți vor tăia respirația. Una dintre potecile care duc spre punctele de panoramă ale satului trece pe lângă Funten, cel mai rece loc din Germania, unde temperatura minimă înregistrată a fost de -45,9 grade Celsius. Aici obișnuia să se retragă și Adolf Hitler atunci când își lua vacanță, fostul dictator având aici o casă de vacanță.

Berchtesgaden Bavaria

Tüchersfeld, Bavaria

Cu doar 251 de oameni, acest sat din Bavaria de nord trebuie vizitat pentru arhitectura locală. Unele case tradiționale sunt construite în roca muntoasă și oferă priveliști deosebite. Dacă suferi de vertij, poate că e mai bine să nu te uiți prea mult în jos cât timp ești aici.

Tüchersfeld Bavaria

Osterheide, Saxonia de Jos

Acest oraș este situat în nord-vestul țării, departe de satele de poveste ale Bavariei. Aici au funcționat două închisori pe timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, iar mormintele din piatră sunt una dintre atracțiile zonei. Nu rata nici biserica Fachwerk, un loc numai bun de fotografiat.

Osterheide

Gimmeldingen, Renania-Palatinat

La suprafață, acest loc arată ca un oricare alt sat, cu un mini-castel, dealuri și puțină pădure pe alocuri. La o privire mai atentă, vei găsi aici un templu roman subteran extrem de bine conservat, descoperit în 1926. Pe lângă vestigiul istoric, vei găsi aici peste 2.500 de pomi de migdale, fapt ce transformă satul într-un loc superb mai ales primăvara.

Gimmeldingen

Cochem an der Mosel, Renania-Palatinat

Acest sat oferă o arhitectură demnă de invidiat. Casele sunt ticsite între râu și castelul Reichsburg, care se înalță lângă unul dintre dealurile acoperite cu copaci. Nu rata zona centrului istoric, dar nici vinurile locale delicioase.

Cochem an der Mosel

Keitum, Schleswig-Holstein

Satul cu deschidere la mare este inima verde a zonei, un loc de petrecere a timpului liber pentru cei mai înstăriți și faimoși dintre nemți. Satul este un punct de atracție pentru jucătorii de polo pe apă și are și un vibe artistic bine conturat.

Keitum

Caputh, Brandenburg

Acest sătuc de pe malul lacului a fost reședința de vară a lui Albert Einstein. Poți vizita casa în care a locuit acesta doar cu o rezervare online făcută în prealabil. Lacul în sine este una dintre atracțiile satului, dar și palatul și biserica de aici.

Caputh

Bacharach am Rhein, Renania-Palatinat

Chiar dacă, la fel ca și restul satelor de pe această listă, și acesta are vin, dealuri, păduri și castel, acesta este pur și simplu parcă mai spectaculos decât toate celelalte. Dacă vrei să faci plimbări în zona Rinului, acesta este locul ideal în care să stai.

Bacharach am Rhein

Tu ce sate din Germania crezi că ar mai trebui vizitate? Spune-ne și de ce într-un comentariu și te poți trezi cu un premiu surpriză din partea noastră!

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare

City Break

Recomandări pentru un weekend la Amsterdam

Publicat

pe

Amsterdam

Cu o serie de muzee spectaculoase, teatre, restaurante, baruri, concerte în fiecare weekend, și nu doar atât, Amsterdam este destinația ideală pentru un city break. 

Este imposibil să te plictisești într-un weekend la Amsterdam, dar dacă vrei să-ți gestionezi timpul mai eficient, am pregătit un ghid care să-ți ocupe toate cele trei zile pe care le petreci în oraș.

Cazare: Hotel Twentyseven

Având o locație ideală în centru, cu o priveliște spre piața plină de viață și în vecinătatea unor clădiri superbe ale capitalei olandeze, inclusiv Palatul Regal din secolul al 17-lea, acest hotel are un interior elegant și spectaculos. Vei găsi carpet nepalez, perdele italienești, și pereți dați cu vopsea franțuzească.

Hotel Twentyseven - Amsterdam

Vineri

Prânzul  îl iei la De Kas, un restaurant așezat într-o fostă seră. Vei găsi aici un meniu al zilei care are la bază produsele pe care proprietarii le cresc la fața locului. Accentul se pune mai ales pe delicatese mediteraneene. Prețul este unul fix de 49,5 dolari americani pentru trei feluri de mâncare, cu pește din Mediterană, bibilică și legume proaspete.

De Kas

După prânz, poți să îți consumi energia plimbându-te pentru câteva ore de-a lungul canalelor Amsterdamului, admirând arhitectura uluitoare. Construite în timpul Epocii de Aur, aceste canale formează unul dintre cele mai deosebite orașe din lume. Orașul face parte din Patrimoniul Mondial al UNESCO.

Canalele din Amsterdam

Cu atâta plimbare vine și o poftă de mâncare mare. Rezervă o masă la Hotel de Goudfazant, locul în care se spune că s-a inventat mâncarea haute cuisine. Acest restaurant franțuzesc a fost inaugurat în 2006, într-un fost garaj. Vei gusta aici delicatese splendide pe bază de pește sau carne roșie, dar și un mousse de excepție.

Hotel de Goudfazant - Amsterdam

Sâmbătă

Dimineața începi un tur pe cele nouă mici străzi din cartierul Jordaan, pline de magazine mici și cochete și localuri îmbietoare.

Mai apoi, păștești în lumea geniului Van Gogh. Explorează cea mai mare colecție de opere de artă semnate de maestrul olandez Vincent Van Gogh, la muzeul dedicat acestuia. Vei găsi aici opere de artă precum Floarea-Soarelui, Ramuri de Migdal, Mâncătorii de Cartofi și așa mai departe.

Muzeul Van Gogh

Pentru că trebuie să faci și pauze, oprește-te la distileria Wynand Fockink care funcționează din secolul al 17-lea. Încearcă aici un gin autentic olandez și lasă-te impresionat de aromele deosebite ale acestuia.

Wynand Fockink

Duminică

În ultima zi, începe turul de forță cu o vizită la restaurantul Bazar, acolo unde te așteaptă un brunch de excepție. Localul se află în interiorul unei foste biserici și servește preparate africane și din Orientul Mijlociu.

Restaurant Bazar - Amsterdam

Rezervă-ți un tur VIP la Fabrica de Diamante Gassan. Vei gusta șampanie scumpă în timp ce vei învăța cum se fac diamantele și vei admira colecția Rolex de aici.

Fabrica de diamante Gassan

Vezi orașul Amsterdam așa cum o fac localnicii, adică din barcă. Închiriază o barcă mică, cu vâsle sau fără, și plimbă-te pe ape nestingherit. Vei adora experiența fără doar și poate!

Ultima masă în Amsterdam o poți servi la De Zilveren Spiegel, Oglinda de Argint, unde vei gusta din preparatele tradiționale olandeze. Restaurantul datează de pe vremea Epocii de Aur, adică secolul al 17-lea.

De Zilveren Spiegel - Amstedam

Important este să nu uiți să îți cumperi un Amsterdam City Card de la aeroport, valid pentru 72 de ore și care îți asigură transportul în oraș și intrarea la 55 de obiective turistice din toată capitala Olandei.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare

Destinations

Destinații deosebite pentru o lună de miere de vis

Publicat

pe

Destinații deosebite pentru o lună de miere de vis

Dacă te pregătești să pleci în luna de miere cu partenerul tău de viață, iată câteva destinații pentru care merită să cheltuiești banii primiți cadou la nuntă.

Prima vacanță după nuntă este extrem de importantă. Și tocmai de aceea este foarte greu să iei o decizie în ceea ce privește destinația. Tocmai de aceea aruncă un ochi și peste propunerile noastre.

Bali

Combinația perfectă între aventură și relaxare, Bali este ca un diamant pe coroana Asiei. Ubud, capitala artei din Bali, te întâmpină cu galerii, restaurante, baruri și temple de neratat.

La Uluwatu vei găsi pacea pe care ți-o dorești de la o vacanță care are de toate. Poți sta în mijlocul câmpurilor de orez la luxosul Chedi Club Tanah Ganjah. Dacă nu, poți petrece câteva nopți la Alila Uluwatu, într-o vilă de lux cu piscină și dormitor.

Bali

Columbia

Singura țară din sudul globului care să aibă deschidere la amândouă oceanele Pacific și Atlantic, în Columbia vei găsi orașe coloniale încântătoare, Munții Anzi și plaje superbe care așteatpă să fie descoperite.

Aceste elemente fac din Columbia o țară cel puțin interesantă pentru o lună de miere ieșită din tipare. În Medelin, orașul renumit ca fiind baza celebrului Pablo Escobar, acum o metropolă modernă cu tot ce înseamnă acest lucru, poți sta la Art Hotel pentru o vacanță reușită.

Dacă ajungi în Cartagina, poți sta la Casa Loca, de unde poți vedea pe jos întreg orașul de coastă.

Columbia

Grenada

Cunoscută ca fiind Insula Condimentelor, această insulă mai puțin cunoscută din Marea Caraibelor a reușit să își păstreze acel vibe deosebit pe care arhipelagul îl oferă tuturor vizitatorilor. Vei găsi aici plaje cu nisipuri albe și negre, stânci superbe și în general priveliști pe care nu le întâlnești niciunde altundeva în lume.

Încearcă un hotel precum Sandals LaSource, unde cere un Ocean View Suite pentru o cameră cum nu ai mai întâlnit niciodată. Tot balconul tău este de fapt o piscină!

Grenada

Maroc

O lună de miere ca în povești este posibilă doar într-o destinație ca în povești. Admiră răsăritul de soare dintr-un balon cu aer cald care se leagănă deasupra deșertului. Plimbă-te prin medina orașului până ce te rătăcești pe străduțe pline cu restaurante, cafenele și magazine.

Marrakech și Essaouria sunt două orașe care te vor fermeca așa cum dresorii de șerpi hipnotizează cobrele pe străzi. Rezervă-ți din timp una dintre cele 5 camere de la Riad Nora, care a fost cândva parte a Palatului Bahia. 

Maroc

Luna de miere în tren

Trenul Belmond prin Sud-Estul Asiei

Vrei să îți despachetezi lucrurile doar o singură dată și să poți totuși să te plimbi prin orașe de primă mână cum sunt Singapore sau Kuala Lumpur. Belmond, un tren de lux care leagă Asia de sud-est, îți stă la dispoziție ție și altor 59 de persoane, locurile fiind limitate și garantând astfel intimitatea la bordul garniturii.

Vei primi tot luxul din lume timp de 6 nopți și 7 zile pe care le vei petrece în tren, în timp ce te plimbi prin această parte uluitoare a Asiei.

Belmond

Trenul Vinurilor din Napa Valley

Trenul Vinurilor este compus din vagoane vintage care au fost meticulos restaurate. Vei găsi la bord toate dotările moderne la care te-ai putea gândi, dar și un vagon pentru vederi panoramice. Cea mai bună parte a acestui tren este faptul că vinul nu se termină niciodată. 

Trenul Vinurilor - Nappa Valley

Rovos Africa

Călătorește să descoperi cascade cu unul dintre cele mai frumoase trenuri din lume. Cu Rovos Train Vei călători prin timp, istorie, cultură și vei ajunge într-un final la uluitoarea Cascadă Victoria. Vei putea face și rafting pe Râul Zambezi, acolo unde călătoria ta de neuitat se încheie. 

Rovos Trains

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare
Advertisement
Amsterdam Amsterdam
City Break26 februarie 2020

Recomandări pentru un weekend la Amsterdam

Cu o serie de muzee spectaculoase, teatre, restaurante, baruri, concerte în fiecare weekend, și nu doar atât, Amsterdam este destinația...

Foto: Primăria Municipiului Sibiu Foto: Primăria Municipiului Sibiu
City Break25 februarie 2020

Unde stai, mănânci, te relaxezi și te distrezi în… Sibiu

Orașul Sibiu este oricând o alegere bună pentru o evadare de weekend. Așa că îți dăm câteva ponturi pentru ca...

Praga Praga
City Break24 februarie 2020

Recomandări pentru o zi de vis în Praga

Chiar și toamna, capitala Cehiei este un loc numai bun pentru a fi explorat, fiind plin cu muzee, cafenele și...

Istanbul Istanbul
City Break24 februarie 2020

Istanbul în 48 de ore! Ce să nu ratezi în orașul-minune al Turciei

Să spunem că ai doar 48 de ore la dispoziție să vizitezi Istanbul, o destinație de vis pentru care în...

Norway postcards cu un BMW X3 Norway postcards cu un BMW X3
Destinations03 februarie 2020

Norway postcards cu un BMW X3

„Traveller’s tales” a explorat frumuseţea Norvegiei în cel de-al patrulea proiect de scurtmetraj în colaborare cu BMW. Şosele neîntrerupte care...

Stockholm Stockholm
City Break20 ianuarie 2020

Recomandări pentru o zi de vis în Stockholm

Stockholm, capitala Suediei, este o destinație interesantă pentru un city break. Găsești aici o arhitectură inedită, experiențe culturale și culinare....

Un road trip cu noul Opel Astra Un road trip cu noul Opel Astra
Destinations12 ianuarie 2020

Un road trip cu noul Opel Astra pe drumurile din landul german Hessa

Un city break la Frankfurt nu este niciodată o idee rea, mai ales dacă ai de gând să și ieși...

City Break18 decembrie 2019

11 târguri de Crăciun din Europa la care trebuie să ajungi iarna aceasta

Dacă îţi place atmosfera de Crăciun, cu luminiţe, colinde și goana după cadouri pentru toţi cunoscuţii, atunci cu siguranţă un...

Turul cramelor - Santorini Turul cramelor - Santorini
Food & Drinks26 august 2019

Turul cramelor și vinurile pe care nu trebuie să le ratezi în Santorini

Dacă vrei să încerci ceva special în Santorini, atunci ține cont de acest scurt ghid în care vei descoperi cele...

City Break08 iulie 2019

Alex Filip a explorat Marsilia în alergare

Alex Filip este pasionat de alergare și bicicletă și indiferent de orașul în care ajunge, sigur iese la o tură....

Advertisement

Trending