Connect with us

Destinations

13 destinații „spațiale” unde poți să ajungi fără să-i dai bani lui Elon Musk

Published

on

13 destinații spațiale

Dacă ești pasionat de explorarea spațiului, dar nu vrei să-i dai bani lui Elon Musk pentru o astfel de călătorie, avem 13 locuri de pe pământ care par desprinse de pe o altă planetă.

Și, ceea ce este cel mai tare, pe care poți să le vizitezi fără să ai nevoie de o navă spațială. Începem seria de destinații spațiale cu un loc în care poți să ajungi cel mai ușor.

Vulcanii Noroioși, Buzău, România

Vulcanii noroiosi - Buzau

Pentru a ajunge aici vei scoate cei mai puțin bani din buzunar. Sunt în apropiere de Buzău, la aproximativ 150 de kilometri de București. Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici se află într-o arie protejată de interes național, pe raza comunei Berca din județul Buzău. Pâclele Mici se află la o altitudine de 341 m și au o suprafață de 16,5 hectare. Și Vulcanii Noroioși de la noi pot fi oricând scena unui film SF internațional.

Parcul Național Timanfaya, Lanzarote

Parcul Național Timanfaya - Lanzarote

Este rezultatul unei activități vulcanice intense care a modelat întregul teritoriu de secole. Pământul roșu și cel negru se amestecă creând un contrast cromatic extraordinar între ocean și cer, ca și când ai fi pe o altă planetă. Sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din 1993, parcul poate fi vizitat pe jos, cu ghid, în grupuri de maximum șapte persoane.

Vulcanii noroioși, Azerbaidjan

Vulcanii noroiosi - Azerbaidjan

La câțiva kilometri de Baku, capitala Azerbaidjanului, poți găsi unul dintre cele mai surprinzătoare peisaje din Caucaz: cel al zonei vulcanilor noroioși. Aici se află peste jumătate dintre vulcanii noroioși existenți în Europa, care sunt activi de peste 25 de milioane de ani și aduc la suprafață nu numai noroi, ci și gaze care provin direct din cele mai adânci straturi de pământ. Imaginile surprinse aici parcă ar fi surprinse de telescoapele de la NASA.

Marele Canion, Statele Unite ale Americii

Marele Canion - Statele Unite ale Americii

Este un simbol al Statelor Unite și aici s-au turnat sute de filme. Săpat de râul Colorado, în Arizona, defileul atinge o adâncime maximă de aproape doi kilometri, oferind o panoramă uluitoare. Este posibilă observarea suprapunerii straturilor geologice și poți face o călătorie în timp de mii de ani cu o singură privire. Culorile din jurul tău te duc rapid cu gândul la Planeta Roșie, Marte.

Deșertul Atacama, Chile

Deșertul Atacama - Chile

Deșertul Atacama, care se întinde între Chile și Peru, are, pe o parte, Anzii, iar pe cealaltă parte este scăldat de Oceanul Pacific. Climatul și peisajele sunt unice, în cel mai arid deșert din lume. Nu doar că ai impresia că aici ești pe o altă planetă, dar de la altitudinea de peste 5.000 de metri e mult mai ușor să descoperi planetele din spațiu. Mai ales că aproape tot anul cerul este lipsit de nori.

Lacul Natron, Tanzania

Lacul Natron - Tanzania

După sezonul ploios, când apa începe să se evapore din cauza temperaturilor ridicate, lacul Natron, din Tanzania, se transformă într-o întindere care pare să provină dintr-un loc aflat la o distanță abisală de noi.

Situat în nordul Tanzaniei, aproape de granița cu Kenya, în ramura de est a Riftului African și la poalele Vulcanului Gelai, lacul Natron este singurul din lume cu o concentrație de substanțe, provenite din erupțiile vulcanice acumulate în vecinătatea sa, care ucide și transformă în „stane de piatră”, păsările ce ating suprafața apelor sale, conservându-le într-o formă aproape perfectă, asemenea unor exponate dintr-un muzeu lugubru.

Salar de Uyuni, Bolivia

Salar de Uyuni - Bolivia

O întindere albă care pare să nu aibă sfârșit. Salar de Uyuni, în Bolivia, este un deșert gigantic cu o suprafață de peste 10.000 de kilometri pătrați. Nu are nicio legătură cu deșerturile obișnuite, formate din nisip sau roci, deoarece acesta este acoperit în întregime cu sare.

Situat la 3.650 de metri deasupra nivelului mării, pe un platou din Anzi, Salar, un lac străvechi care se umple doar ocazional cu câțiva centimetri de apă, conține 10 miliarde de tone de sare care devine orbitoare atunci când reflectă razele soarelui. Mai mult, absența aproape totală a faunei și florei elimină adesea orice punct de referință posibil, transformând întinderea într-un labirint fără pereți.

Valle della Luna, Sardinia, Italia

Valle della Luna - Sardinia

Avem peisaje care par desprinse din spațiu și în Sardinia, în partea de nord a insulei, mai precis în zona Santa Teresa di Gallura. Găsești aici bolovani uriași de granit, erodați și modelați de vreme, cu trecerea secolelor. Numele vine de la modul în care lumina lunii este reflectată de aceste stânci. Și chiar ai impresia că ești pe lună. Zona nu este departe de stațiunile celebre de pe insulă, dar încă nu este invadată de turiști.

Valea Morții, California, Statele Unite ale Americii

Valea Morții - California

Orice spaghetti western care se respectă are măcar o scenă de aici. Ai nevoie de două–trei zile să vezi ce e de văzut aici, dar respectă toate indicațiile pe care ți le oferă ghizii locali. Minele vechi, orașele-fantomă, lacurile uscate, vulcanii dispăruți și imensitatea sa fac Valea Morții un loc fascinant. La fel ca orice altă planetă din sistemul nostru solar.

Peninsula Sinai, Egipt

Peninsula Sinai - Egipt

Peninsula Sinai, cu forma sa triunghiulară deosebită, este punctul în care Africa și Asia se unesc. O zonă deșertică spălată de Mediterana, în nord, și de Marea Roșie, în sud. Aici vei întâlni foarte puține orașe și foarte mult nisip și stânci, care formează împreună un peisaj lunar colorat cu ocru și roșu și care se întinde pe zeci de kilometri pătrați.

Salinele Trapani, Sicilia, Italia

Salinele Trapani - Sicilia

O întindere albă, cu mici dune de sare care apar ici și colo și o mare cristalină la câțiva metri depărtare: un peisaj splendid care poate fi admirat în provincia Trapani, în rezervația naturală din salină înființată în 1995. Dacă nu ar fi fost morile și casele care apar din loc în loc, ar părea cu adevărat un peisaj de pe Lună, mai ales în zori sau în amurg, când întreaga zonă este mai liniștită și este „colorată” în mii de nuanțe diferite date de lumina soarelui, parțial ascuns în spatele orizontului.

Tozeur, Tunisia

Tozeur - Tunisia

Dacă Luna ar fi locuită, probabil că ar arăta foarte mult ca zona din Tozeur, în Tunisia. La marginea deșertului Sahara, orașul are o istorie străveche influențată de populațiile berbere, de cartaginezi și de romani. În 1999, aici s-a filmat „Star Wars I – The Phantom Menace”, unul dintre cele mai cunoscute filme SF din ultimele decenii: zona a devenit astfel Eos Espa, orașul de pe planeta Tatooine, și găzduiește și astăzi casele construite pentru film.

Peștera de Cristal, Islanda

Peștera de Cristal - Islanda

Pentru a-ți imagina o planetă complet acoperită de gheață, nu trebuie să călătorești în spațiu. Trebuie doar să ajungi într-una dintre peșterile glaciare islandeze. Cele mai cunoscute sunt situate în partea de sud-est a insulei, în zona Vatnajökull, una dintre cele mai mari mase de gheață din Europa.

Astăzi întreaga zonă face parte dintr-un Parc Național. Peisajele te lasă fără suflare, iar unele dintre grote pot fi vizitate în compania unor speologi experți. Cel mai fascinant aspect este că, datorită mișcării continue a ghețarului, chiar și cavitățile se schimbă continuu, făcând toate acestea să pară o ființă vie gigantică și foarte rece. Peștera se poate vizita doar iarna.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Destinations

Vrei să te simți ca James Bond pentru o zi? Vizitează Sölden, cea mai tare stațiune de schi din Alpii Austriei

Published

on

James Bond - 007 Elements Solden

Începe sezonul de schi și acum poți combina pasiunea ta pentru sporturile de iarnă cu pasiunea pentru filmele cu James Bond.

Austria este mereu o idee bună, iar dacă vrei să te simți ca într-unul din filmele cu James Bond, Muntele Gaislachkogl din Alpii Austriei este locația ideală pentru o experiență ca în peliculele cu Agentul 007.

De ce? Pentru că aici se află restaurantul Q, la 3.048 de metri înălțime, folosit ca locație de filmare pentru “Spectre”.

Complexul 007 Elements este spectaculos

Pe lângă restaurant, când vei ajunge în vârful muntelui vei găsi o adevărată fortăreață James Bond. 007 Elements este un complex de 1.300 de metri pătrați construit în stânca muntelui, având chiar și o intrare de tip tunel exact ca cea din prima scenă a filmului.

În interiorul centrului, vizitatorii sunt inițiați într-o experiență multi-senzorială, putând vizita celebrele săli M de briefing, laboratorul tehnologic Q, acolo unde se află și modelele Jaguar I-PACE din film, dar și alte vehicule și recuzita folosită pe platourile de filmare din cadrul peliculelor.

James Bond - 007 Elements
La 007 Elements poți să retrăiești, la fel ca James Bond, scene memorabile din Spectre

Jaguar și Land Rover sunt mașinile oficiale ale lui James Bond în Spectre

Cu ajutorul celor de la Jaguar și Land Rover, vizitatorii pot admira și câteva modele de mașini cum sunt Land Rover Defender sau Sport SVR, de asemenea folosite în filmul Spectre. Pe lângă mașinile în sine, turiștii pot face cunoștință cu tehnologiile Jaguar Land Rover, cu sistemele de inteligență artificială și bateriile de 90kWh folosite pe Jaguar I-PACE electric din uluitoarea scenă de urmărire prin Roma din film.

James Bond - Spectre
Jaguar și Land Rover sunt mașinile oficiale ale lui James Bond în Spectre

Mașinile celor de la Jaguar și Land Rover au apărut în nouă filme din seria James Bond, încă de la “Octopussy” din 1983. Pe atunci, Roger Moore scăpa de o moarte sigură la bordul unui Range Rover Classic condus de Bianca (Tina Hudson).

Dacă vei privi pe fereastră din interiorul centrului 007 Elements, vei putea admira autostrada și întreaga stațiune de schi Sölden. Centrul este plin de surprize care mai de care mai interesante și inedite, care cu siguranță vor fi pe placul fanilor seriei.

Centrul este opera celebrului arhitect austriac Johann Obermoser. Temperatura clădirii care adăpostește centrul de vizitare este păstrată la un grad Celsius la exterior, pentru a nu deteriora gheața permanentă de pe vârful muntelui.

Stațiunea Sölden din Austria este la 70 de minute de mers cu mașina de Innsbruck. Odată ajunși acolo, puteți lua telecabina până în vârful Muntelui Gaislachkogl, urcând în total 1.677 de metri.

007 ELEMENTS Solden Austria - James Bond
Fan James Bond? Atunci trebuie neapărat să ajungi la 007 ELements din stațiunea Solden, Austria

Urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram

Continue Reading

Destinations

6 târguri de Crăciun din Europa unde poți ajunge cu un zbor Wizz Air

Published

on

Târguri de Crăciun

Ți-ai propus să ajungi la cât mai multe târguri de Crăciun anul acesta? Atunci notează 6 destinații unde poți ajunge cu Wizz Air, iar prețul biletelor pornește de la 69 de lei.

Anul acesta, cu Wizz Air poți să te îmbarci într-o călătorie festivă de neuitat, către unele dintre cele mai încântătoare destinații din Europa, care să te aducă mai aproape de magia Crăciunului.

Iată șase târguri de Crăciun, renumite în Europa, fiecare cu farmecul și spiritul unice pe care le poți descoperi la prețuri pentru bilete începând cu 69 de lei.

Târgul de Crăciun din Basel: 23 noiembrie – 23 decembrie

Descoperă spiritul Crăciunului în Basel, în timp ce te plimbi prin piețele sale încântătoare, pline de delicii festive. Intră în atmosfera veselă a orașului, răsfață-te cu bunătăți delicioase și cumpără cadouri unice de sărbători. Asigură-ți locurile de avion pentru doar 99 RON și lasă magia Crăciunului să înceapă.

Târgul de Crăciun din Berlin: 27 noiembrie – 31 decembrie

Berlinul prinde viață în perioada sărbătorilor cu un târg de Crăciun unică. Explorează piețele festive ale orașului, gustă din bunătățile tradiționale și bucură-te de decorațiunile strălucitoare. Rezervă-ți zborul pentru doar 69 RON și bucură-te de cadoul unui Crăciun berlinez.

Târgul de Crăciun din Bruxelles: 24 noiembrie – 31 decembrie

Bruxelles-ul se transformă într-un tărâm al minunilor de iarnă în perioada sărbătorilor. Experimentează farmecul târgului său de Crăciun, cu luminile renumite, patinoarul și mâncărurile belgiene. Fă-ți sezonul mai luminos cu un zbor la 99 RON.

Târgul de Crăciun din Copenhaga: 17 noiembrie – 31 decembrie

Copenhaga este un oraș plin de veselie cu ocazia sărbătorilor, datorită târgului său de Crăciun. Plimbă-te pe străzile decorate, savurează un vin fiert și explorează meșteșugurile unice. Pentru doar 99 RON, fă din Copenhaga destinația vacanței tale de iarnă.

Târgul de Crăciun din Luxemburg: 24 noiembrie – 1 ianuarie

Târgul de Crăciun din Luxemburg este o adevărată bijuterie, cunoscută pentru atmosferă și meșteșugurile artizanale. Bucură-te de festivități și creează-ți amintiri prețioase. Rezervă un zbor pentru doar 149 RON.

Târgul de Crăciun din Londra: 17 noiembrie – 1 ianuarie

Târgul de Crăciun din Londra uimește cu luminile sale, patinoarul și spiritul festiv. Explorează piețele, savurează o cacao caldă și bucură-te de o evadare magică de iarnă. Biletul tău pentru un Crăciun fermecător la Londra te așteaptă la prețul de 99 RON.

Pentru mai mult confort, Wizz Air oferă opțiunea unui Partener de călătorie flexibil. Acest serviciu îți oferă posibilitatea de a crea o nouă rezervare, fără a fi nevoie să adaugi toate numele pasagerilor în momentul rezervării, ceea ce îți permite planificarea mai ușoară a călătoriei, printr-o experiență mai flexibilă.

Foto: envato elements

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram!

Continue Reading

Destinations

30 de locuri din filmele Disney în care trebuie să ajungi neapărat

Published

on

Disney 100

Dacă vrei să intri și tu în universul magic al filmelor Dinsey, iată lista cu 30 dintre locurile care au inspirat cele mai îndrăgite filme ale sale din ultimii 100 de ani unde trebuie să ajungi și tu neapărat.

Pentru a sărbători cea de-a 100-a aniversare, The Walt Disney Company și-a deschis arhivele pentru a dezvălui o listă de 30 de locații din Europa, Orientul Mijlociu și Africa care au inspirat filmele, parcurile și inimile fanilor săi de-a lungul ultimului secol.

De la Big Ben din Londra la provincia colorată Cinque Terre din Italia, lista de repere acoperă 13 țări și prezintă locurile care au inspirat unele dintre cele mai faimoase povești Disney.

În contextul aniversării, Disney a recreat, de asemenea, scene celebre din istoria sa de 100 de ani, cu ajutorul unor fotografii exclusive, inclusiv locații precum Great Fosters, în Anglia, unde se spune că labirintul său ornamental ar fi inspirat o scenă memorabilă din Alice în Țara Minunilor.

Rebecca Cline, director al Arhivelor Walt Disney, a declarat: “Spre sfârșitul vieții sale, Walt Disney a fost distins ca fiind ” Showmanul lumii”.  A fost o distincție foarte potrivită, deoarece era fascinat și inspirat de tot ceea ce trăia și vedea, indiferent unde se afla.  Așa cum a spus el însuși cândva: “Întotdeauna, în timp ce călătorești, asimilează sunetele și priveliștile lumii.”  Iar noi toți am beneficiat de dragostea sa pentru culturile din întreaga lume.”

30 de locuri din filmele Disney pe care trebuie să le vezi

 Iată și lista celor 30 de locații care au inspirat poveștile Disney în ultimii 100 de ani, de la deșerturile arzătoare din Africa și până a ținuturile înghețate din Islanda.

Marea Britanie și Irlanda

1. Cruella (2021) / Liberty London

2. 101 Dalmațieni (1961)/ Regent’s Park, Londra 

3. Peter Pan (1953) / Big Ben, Londra 

4. Mary Poppins (1964) / St Paul’s Cathedral, Londra

5. Star Wars: Trezirea Forței (2015) / Skellig Michael, Ireland

6. Răzbunătorii: Sfârșitul jocului (2019) / St. Abbs Village, Berwickshire, Scoția

7. Winnie de Pluș (2011) / Ashdown Forest (Hundred Acre Wood), UK 

8. Neînfricata (2012)/ Calanais Standing Stones, Stornoway, Scoția

9. Alice în Țara Minunilor (1951)/ Great Fosters, UK

Franța

10. Cocoșatul de la Notre Dame  (1996) / Notre Dame Cathedral, Franța 

11. Ratatouille (2007) / Le Train Bleu, Franța

12. O Poveste Încâlcită (2010) / Mont Saint-Michel, Franța  

13. Frumoasa și Bestia (1991) / Chateau de Chambord, Franța

14. Frumoasa din Pădurea Adormită (1959) / Château de Saumur, Franța 

Spania

15. Alba ca Zăpada și cei Șapte Pitici (1937) / Alcázar de Segovia, Spania

Croația

16. Mica Sirenă (1989) / Dubrovnik, Croația 

Africa

17. Pantera Neagră (2018) / Blyde River Canyon Nature Reserve, Africa de Sud

18. Regele Leu (1994) / Masai Mara, Kenya 

Germania

19. Alba ca Zăpada și cei Șapte Pitici (1937) / The Black Forest, Germania

20. Pinocchio (1940)/ Rothenburg ob der Tauber, Germania 

21. Castelul Frumoasei Adormite din Disneyland, California / Neuschwanstein Castle, Germania

22. Capitanul America: Război Civil (2016) / Leipzig/ Halle Airport, Germania

Ungaria

23. Văduva Neagră (2021) / Budapesta, Ungaria

Islanda

24. Rogue One: O poveste Star Wars (2016) / Reynisfjara Black Sand Beach, Islanda

Italia

25. Avengers: Age of Ultron (2015) / Forte di Bard, Italia 

26. Disney and Pixar’s Luca (2021) / Cinque Terre, Italia

27. Indiana Jones și Cadranul Destinului (2023) / Ear of Dionysius, Sicilia, Italia

Grecia

28. Hercules (1997)/ Mount Olympus, Grecia 

Norvegia

29. Regatul de Gheață (2013) / Akershus Fortress, Norvegia

Iordania

30. Aladdin (2019)/ Wadi Rum, Jordan

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram!

Continue Reading
Târguri de Crăciun Târguri de Crăciun
Destinations07 November 2023

6 târguri de Crăciun din Europa unde poți ajunge cu un zbor Wizz Air

Ți-ai propus să ajungi la cât mai multe târguri de Crăciun anul acesta? Atunci notează 6 destinații unde poți ajunge...

City break la Istanbul City break la Istanbul
City Break30 October 2023

Toamna este anotimpul perfect pentru un city break la Istanbul

Ai chef să evadezi pentru câteva zile? Atunci trebuie să știi că toamna este anotimpul perfect pentru un city break...

Pe malurile Dunării la Budapesta Pe malurile Dunării la Budapesta
City Break20 October 2023

O zi pe malurile Dunării la Budapesta

Dunărea împărțea pe vremuri cele două orașe Buda și Pesta. Acum, cele două maluri sunt locul preferat pentru turiștii care...

City Break19 October 2023

Un tur prin Stuttgart la volanul unui Porsche

Stuttgart este capitala regiunii Baden-Württemberg și “casa” constructorului de mașini Porsche. Si este o destinație ideală pentru un city break....

5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break13 October 2023

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

Evenimente15 July 2023

Descoperă frumusețile din Sibiu la volanul unei mașini clasice sau electrice

Trei zile pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Asta înseamnă Transylvania Classic, un eveniment dedicat vehiculelor istorice și...

Destinations20 July 2022

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

vas croaziera Costa Toscana vas croaziera Costa Toscana
Croaziere05 June 2022

La vita e bella pe vasul de croazieră Costa Toscana

O croazieră cu vasul Costa Toscana te va ajuta să descoperi că LA VITA E BELLA și că DOLCE FAR...

Atena Atena
City Break27 May 2022

Recomandări pentru o zi de vis în Atena

Atena, capitala Greciei, este locul ideal pentru o noapte de distracție, o zi plină de vizite și vestigii istorice sau...

Evenimente22 May 2022

Transylvania Classic 2022: un raliu ca o vacanță pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu

Vrei să descoperi cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașinii tale? Atunci trebuie neapărat să participi la...

Trending