Rămâneți conectați

What To Do

10 locuri pe care trebuie să le descoperi în nordul Londrei

Publicat

pe

Nordul Londrei

Profitând de spațiile industriale abandonate și renovându-le, Londra a adus în atenția călătorilor din toată lumea o zonă a orașului de mult uitată, pe care a transformat-o într-un hub al distracției și relaxării.

Iată 10 locuri pe care să nu le ratezi în Londra de nord.

Craving Coffee 

După ce au ocupat un fost dock de îmbarcare în 2014, cei de la Craving Coffee au devenit cea mai tare cafenea din Tottenham. Seara, cafeneaua se transformă în bar, iar cei care vând mâncare de stradă cuceresc bucătăria.

Unit 3, Gaunson House, Markfield Rd, N154QQ; 

Craving Coffee - Nordul Londrei

Blighty India Cafe

Această cafenea cu tematică indiană oferă locuri de coworking pentru antreprenori, dar și clase de yoga, de desen și de mindfulness. Meniul este inspirat din rețetele din Commonwealth, cum este Bengali Breakfast Bombay Hash sau The Full Aussie.

266 High Road, N154AJ; 

Craving Coffee - Nordul Londrei

The Bluecoats

Acest local este găzduit într-o clădire din secolul al 18-lea și a fost renovat de aceiași echipă care a lucrat la Ruby’s din Dalston. Cu mai bine de 20 de sortimente de bere și cidru, dintre care majoritatea făurite local, dar și cu burgeri de la Lucky Chip, acest loc este ideal pentru startul serii.

614 High Road, N179TB; 

STYX

Localul, care își ia numele de la râul dintre Pământ și Lumea de dincolo în mitologia greacă, este renumit pentru concertele live și piesele de teatru ce au loc în incinta sa. Locația dispune și de un cuptor pentru pizza, dar și de o terasă mare cu un râu în miniatură.

5 Ashley Rd, N179LJ; 

STYX - Nordul Londrei

The Cause

Situată într-un fost garaj, acest club cu o capacitate de 400 de persoane promovează grija pentru cei cu probleme mentale, o parte din banii pe care clienții îi dau pe abonamentul lunar de membru mergând către ajutorarea persoanelor cu dificultăți. În mijlocul clubului se află platanele DJ-ului, închise într-o cușcă în jurul căreia dansează petrecăreții.

Ashley House Depot, Ashley Rd, N179LZ; 

Stronghold

Cea mai mare bază interioară de cățărare din Londra, cu pereți care ating înălțimea de 9 metri, o găsești aici. Stronghold nu este doar pentru cățărări, aici funcționând și o sală de forță, dar și un studio de yoga.

18 Ashley Rd, N179LJ; 

Stronghold - Nordul Londrei

Five Miles

Această fostă fabrică de textile a fost transformată într-un club de noapte, fiind locația în care au avut loc cele mai tari petreceri underground de când s-a deschis anul trecut. Echipat cu un sistem de sunet de 50.000 de lire, Five Miles adăpostește și un restaurant, Torshi, care servește mâncare orientală. Aici găsești berea Hale Brewing, făcută într-un container de marfă la câțiva pași în afara localului.

39b Markfield Rd, N154QA; 

Grow

Folosindu-se de veniturile pe care clubul lor le face în weekend-uri, atunci când poate funcționa până la 5 dimineața, cei de la Grow au reușit să creeze o grădină comunitară de excepție. Voluntarii lucrează săptămână de săptămână aici, pentru menținerea spațiului verde.

Ashley House, Ashley Rd, N179LZ; 

The Cove

Acest studio foto este locul în care vei găsi cel mai mare background alb din Londra. Locația este gazda unor expoziții de excepție, fiind și locul în care AJ Tracey și-a filmat ultimul videoclip, False 9.

50-58 Markfield Rd, N154QF; 

Ten87

Studioul de înregistrări oferă tinerilor talentați posibilitatea de a-și înregistra piesele într-un loc modern și cu toate dotările. Pe lângă cele 42 de studiouri disponibile pentru închiriere, Ten87 este și un hub pentru artiști, care încurajează la colaborare și discuții.

39a, Markfield Rd, N154QA; 

Ten87

Cum ajungi la Londra?

Wizz Air - Londra

Wizz Air are 81 de zboruri săptămânale din România spre Londra: pe aeroportul Luton din București, Craiova, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Suceava, Satu Mare, Tîrgu Mureș, Sibiu și Timișoara, dar și pe aeroportul Gatwick din București și Cluj-Napoca. Practic cam din toate orașele mari din țara noastră! Prețurile încep de la 24,99 euro / segment (Cluj-Napoca – Londra Luton sau Constanța – Londra Luton). Dacă vă tentează o scurtă vacanță, vă puteți configura rapid zborurile online pe site-ul WizzAir.

Descoperă și: De ce să vizitezi Peckham, cel mai tare cartier de nightlife din Londra

Urmărește TravelingMag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Destinations

Ecoturism în Dubai

Publicat

pe

Ecoturism în Dubai

Ecoturism în Dubai? Chiar dacă titlul ți se poate părea ciudat, Dubai găzduiește un mediu natural bogat și divers, oferind un amestec deosebit de topografie pentru diferite ecosisteme și o faună sălbatică unică – atât în munți, cât și în mangrove, în deșert sau pe litoral.

Grație practicilor turistice responsabile din Dubai, ai o oportunitate unică de a te apropia de fauna și flora locală fără a afecta mediul. Așa că dacă încă nu ai suficiente motive să-ți faci vacanța în Dubai, pune și ecoturismul pe listă. Și iată ce nu trebuie să ratezi.

HATTA

Una dintre cele mai uimitoare atracții naturale ale Dubaiului, Hatta are în fundal peisajul incredibil al Munților Hajar. Climatul mai răcoros al orașului și peisajele sale spectaculoase asigură o evadare memorabilă din agitația Dubaiului, oferindu-le vizitatorilor ocazia de a explora munți, wadi-uri, ferme și clădiri istorice prin intermediul unor experiențe de recreere variate.

Hatta

Activități disponibile:

Înconjurat de munți și plin cu apă de un turcoaz uluitor, barajul Hatta este o spectaculoasă oază de relaxare situată între vârfurile stâncoase ale Munților Hajar. Vizitatorii se pot plimba cu caiacul pe apele sale turcoaz sau pot face drumeții prin munți, profitând de ocazie pentru a admira frumusețea naturală a zonei.

O atracție specială pentru aventurieri și iubitori de natură, Hub-ul Hatta Wadi ajută vizitatorii să se bucure de activități pline de energie, cum ar fi ciclism montan, karting, tir cu arcul, escaladă, drumeții, plimbări cu caiacul, precum și praștie umană și tiroliană. Centrul de aventură găzduiește și Hatta Drop-in, primul parc acvatic cu sărituri din Asia. În plus, proiectul include și Hatta Zorbing, un centru specializat în zorbing pentru adulți și copii unde vizitatorii au ocazia unică de a se lansa pe pante în interiorul unor bile gonflabile uriașe.

Iar bicicliștii pot profita de traseele organizate de Centrul de trasee pentru biciclete din Munții Hatta pentru a explora regiunea montană. Traseele sunt deschise 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an, și pot fi utilizate gratuit.

Cei care doresc să exploreze viața tradițională a locuitorilor din zonele rurale ale emiratului trebuie neapărat să planifice o excursie la Hatta Heritage Village. Restaurat în 2001, satul este unul dintre cele mai vechi din emirat. Un al sit istoric apreciat de vizitatori este „Bait Al Wali”, una dintre cele mai mari case în care obișnuiau să locuiască liderii din acele vremuri. Vizitatorii pot admira numeroase alte artefacte restaurate, inclusiv bijuterii, arme, ceramică și mobilier tradițional, realizate de săteni folosind argilă, piele și cupru.

Hatta Heritage Village

Pentru oaspeții care sunt în căutarea unei șederi liniștite în munți, Hotelul Hatta Fort, Cabanele Hatta Damani și Rulotele Hatta Sedr oferă experiențe ecoturistice ideale pentru iubitorii de natură.

Hotelul Hatta Fort pune la dispoziția oaspeților 52 de camere unice decorate în stil chalet, amplasate printre grădini pitorești și cărări spectaculoase.

Cele trei tipuri diferite de cabane din incinta complexului Hatta Damani oferă o experiență montană idilică și exclusivistă, intensificată de ecosistemul divers și bogat din zonă, care se întinde de-a lungul a numeroase trasee montane și de ciclism.

Pe de altă parte, Rulotele Hatta Sedr aduc în regiune primul concept de rulotă-hotel, găzduind rulote transformate în unități ospitaliere dotate cu terase proprii. Oaspeții au acces la o zonă comună echipată cu facilități pentru grătare și se pot bucura de o priveliște spectaculoasă asupra malurilor barajului Hatta.

Cei care vor să aibă parte de o experiență unică își pot petrece noaptea și în campingul Hatta, unde pot instala corturi pentru a avea parte de o experiență care combină interiorul cu exteriorul. În mod alternativ, vizitatorii se pot caza în Parcul de rulote Hatta pentru a putea experimenta cu adevărat tot ce are de oferit Hatta.

 LACURILE AL QUDRA

Lacurile Al Qudra le oferă vizitatorilor ocazia de a descoperi o oază deșertică ascunsă, formată dintr-o serie de lacuri artificiale împrăștiate pe 10 hectare în deșertul Saih Al Salam din Dubai.

Lacurile AL QUDRA - Ecoturism în Dubai

Activități disponibile:

Vizitatorii pot admira fauna sălbatică în habitatul natural, de la vulpi de deșert până la antilope oryx, precum și cele 170 de specii de păsări care trăiesc în zona lacurilor, inclusiv flamingo, lebede și mai multe tipuri de păsări migratoare.

Pentru cei care vor să admire frumusețea naturii, lacurile sunt ideale pentru un picnic intim, departe de oraș, și pentru a privi superbul apus din deșert cu vedere la apă.

Cel mai nou membru al grupului de lagune artificiale este Lacul iubirii, modelat sub forma a două inimi împreunate. Este suficient de mare încât poate fi văzut chiar și pe imaginile din satelit de pe Google Maps sau pe Google Earth.

O plimbare pe pista de biciclete Al Qudra le oferă atât bicicliștilor pasionați, cât și celor de ocazie oportunitatea de a se relaxa printre dunele de nisip și de a respira aer curat. Pista cu o lungime de 86 km traversează terenul nisipos și se mândrește cu priveliști spectaculoase asupra deșertului, bicicliștii având ocazia să admire fauna sălbatică din zonă.

De asemenea, Lacurile găzduiesc și Last Exit, Al Qudra, o zonă dedicată drive-through-urilor și food truck-urilor care găzduiește șase localuri diferite – deschise 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână. Food truck-urile seamănă cu niște rulote dedicate transportului de cai, iar tema ecvestră se reflectă în modul în care zona este decorată, cu potcoave, echipamente pentru călărie și baloturi de fân folosite ca mobilier.

Last Exit - Al Qudra - Ecoturism în Dubai

ZONA DE CONSERVARE A DEȘERTULUI AL MARMOON

Locul ideal pentru a porni într-o aventură unică de explorare a Deșertului Al Marmoom, rezervația naturală Deșertul Al Marmoom este cel mai mare proiect turistic din regiune care se concentrează pe mediul deșertic. De asemenea, este prima rezervație neîngrădită de conservare a unui deșert din EAU, gazdă a sute de specii de animale sălbatice – de la antilope oryx și gazele arabe până la vulpi și pisici sălbatice. Rezervația va include zece platforme de observare a animalelor și păsărilor, punți de observație pentru a privi stelele și apusul și chiar și un teatru în aer liber.

Al Marmoom - Ecoturism în Dubai

Activități disponibile:

Al Marmoom oferă vizitatorilor șansa extraordinară de a-și petrece noaptea sub miliardele de stele care luminează cerul emiratului. Turul Grupului astronomic din Dubai pune la dispoziția turiștilor mai multe pachete diferite care se concentrează pe anumite aspecte ale educației astronomice. În fiecare sesiune, oaspeții sunt învățați să afle ora, luna și anul în funcție de stelele prezente pe cer, precum și tehnici de navigație care îi ajută să afle unde sunt și încotro să o ia prin deșert.

Pentru o a vedea cu ochii lor o abordare modernă a curselor de cămile, un sport tradițional în emirate, vizitatorii pot merge la Dubai Camel Racing Club din cadrul Hipodromului pentru cămile Al Marmoom. Situat la o jumătate de oră de mers cu mașina de oraș, acesta atrage proprietari de cămile din toate emiratele, unii venind chiar și din țările învecinate, și oferă premii în valoare de zeci de mii de dirhami.

 Cea mai nouă Experiență Marmoom Bedouin, gestionată de Platinum Heritage cu sprijinul Dubai Tourism și al Centrului Cultural Hamdan Bin Mohammed, oferă o experiență culturală unică pentru întreaga familie. Noua tabără de beduini prezintă adevărata esență a vieții în deșert, oferind o introducere distractivă, educativă și captivantă în modul de viață al beduinilor.

Oferind numeroase opțiuni de vizite – dimineața pentru a vedea răsăritul sau după-amiaza pentru a admira apusul în deșert – experiența explorează viața beduinilor de-a lungul zilelor și anotimpurilor. Vizitatorii vor învăța să înșeueze, să călărească și să îngrijească propriile cămile și vor avea ocazia să se alăture unei caravane de beduini, călătorind prin deșert înainte de a sosi în tabără. Printre cele mai populare atracții se numără demonstrațiile cu șoimi, micul dejun sau cina tradițională în satul beduin, dar și admirarea stelelor.

 REZERVAȚIA NATURALĂ RAS AL KHOR

RAS AL KHOR - Ecoturism în Dubai

Situată la doar câțiva metri de agitata metropolă Dubai, Rezervația naturală Ras Al Khor oferă vizitatorilor ocazia unică de a explora natura și fauna sălbatică într-un loc atât de aproape de oraș. Cu o denumire care înseamnă „Capul râului”, sanctuarul este monitorizat îndeaproape și protejat de Municipalitatea Dubai și este îngrădit pentru a proteja zona. Este una dintre puținele zone urbane protejate din lume, considerată a fi o Arie de Importanță Avifaunistică (AIA) de către Birdlife International și desemnată Sit Ramsar ca urmare a faptului că este o zonă umedă unică în EAU.

Zonele umede servesc ca zone de reproducere pentru numeroase mamifere, crustacee și pești, cu peste 20.000 de păsări de apă din 67 de specii – dar păsările flamingo sunt cele care atrag atenția tuturor în fiecare iarnă. Sanctuarul este format dintr-o combinație de câmpii de sare, mangrove și lagune și găzduiește 450 de specii de floră și faună.

Activități disponibile:

Există trei rezervații avifaunistice situate în perimetrul sanctuarului, care pot fi vizitate gratuit între anumite ore pe timpul zilei. Aceste rezervații oferă vizitatorilor șansa de a admira spectaculoasele păsări flamingo, precum și numeroase alte păsări unice în habitatul lor natural. Printre locuitorii înaripați ai sanctuarului se numără și stârci cenușii, egrete mari, cormorani, piciorongi, fluierari, uligani și multe altele.

 PROIECTUL DE REABILITARE A ȚESTOASELOR

Cu sediul la Jumeirah Al Naseem și Burj Al Arab, Proiectul de reabilitare a țestoaselor din Dubai este singurul proiect de acest fel din întreaga regiune care vizează îngrijirea, protejarea și reabilitatea țestoaselor bolnave sau rănite. Proiectul este dezvoltat în colaborare cu Biroul de protejare a vieții sălbatice și a salvat și eliberat peste 1.000 de țestoase de la de la demararea sa, în 2004. O parte din animale au fost echipate cu dispozitive de urmărire prin satelit, echipa putând astfel să-și urmărească foștii pacienți și să afle mai multe despre aceste creaturi pe care de dispariție.

Activități disponibile:

Sanctuarul este situat în cadrul Lagunei Țestoaselor, fiind accesibil prin Jumeirah Al Naseem și deschis publicului în fiecare zi, fără a fi necesară plata unei taxe de intrare sau efectuarea unei rezervări.

 De asemenea, vizitatorii pot vedea cum sunt hrănite țestoasele și pot participa la sesiuni educaționale pentru întreaga familie în fiecare miercuri, începând cu ora 11:00, pe Insula Țestoaselor.

Descoperă și: Dubai Miracle Garden: cel mai instagramabil loc din Dubai

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare

Destinations

10 motive și câteva atracții pentru care merită să vizitezi Insulele Azore

Publicat

pe

Insulele Azore

Cauți o destinație exotică, dar care să nu fie la celălalt capăt al lumii? Atunci ia în calcul Insulele Azore, cu siguranță unele dintre cele mai exotice din Europa.

Nu este o destinație pentru cei care adoră petrecerile, iar vremea este imprevizibilă (adică poate să plouă oricând). Dar o baie în izvoarele termale din pădure îți va reda buna dispoziție imediat.

Iată care sunt motivele pentru care trebuie să ajungi în Insulele Azore:

Natură/Peisaje – Puține destinații sunt atât de exotice în Europa ca cele din Azore. Munții care se înalță până la nori, lacuri adânci din craterele vulcanilor stinși, dealuri line care dau în ocean. Azore oferă peisaje pe care trebuie să le vezi ca să le crezi!

Flora și fauna – Cele două elemente ale naturii, flora și fauna sunt parcă neatinse în Azore. Orice excursie aici nu trebuie să se încheie fără să admiri balenele sau delfinii. Trebuie să-ți spunem că ecosistemul insulei este destul de fragil, iar numărul din ce în ce mai mare de turiști are un impact asupra insulei. Dacă vei ajunge acolo, rugămintea noastră este să ții cont de toate indicațiile pe care ți le dau localnicii pentru a proteja flora și fauna de pe insulă.

Sport – Poți să faci plimbări de toate felurile și categoriile, cu sau fără ghid, dar și să pedalezi pe trail-urile de mountain-biking. Desigur, poți face orice sport nautic îți trece prin cap.

Cultură – Cultura azoreană este practic nediluată de la începuturile acestei nații de oameni.

Patrimoniu – Insulele de aici au fost descoperite de portughezi în secolul al 15-lea, iar influențele acestui popor se văd peste tot pe insule.

Liniște și pace – Întregul arhipelag are doar 246 de mii de locuitori, dintre care jumătate trăiesc în Sao Miguel, fapt ce face din Azore destinația ideală pentru cei care vor să scape de stresul și greutățile vieții de zi cu zi din orașele lumii.

Ceva nou – Aici vei putea descoperi cele mai bine păstrate secrete ale Atlanticului, destinația fiind una aproape neatinsă de industrializare și deci unică.

Island Hopping – Având posibilitatea să zbori între insulele arhipelagului, dar și să le vizitezi cu bacul, e ușor să vezi toate insulele dacă stai în Azore cel puțin o săptămână.

Mâncarea și vinul – Bucurându-se de solul bogat și de marea de lângă el, peștele proaspăt este printre mâncărurile favorite ale locului. Nu rata nici brânzeturile, ananasul dulce și vinurile locale delicioase.

Oamenii – Comunitățile din Azore sunt apropiate și primitoare, trăind după tradițiile catolicismului. Oamenii sunt extrem de prietenoși și gata să îți facă pe plac.

Iar dacă motivele de mai sus  te-au convins săți petreci o vacanță în Insulele Azore, iată și câteva atracții de neratat:

Sete Cidades – În partea de vest a Sao Miguel se află un crater uriaș cu două lacuri, unul verde și altul albastru, înconjurate de vegetație sălbatică.

Sete Cidades - Insulele Azore

Bubbling Mud (Vulcanii Noroioși) – Aceștia se găsesc în Valea Furnas, la este de Sao Miguel. Tot aici se află și o zonă naturală cu apă termală, ideală pentru o baie în natură.

Angra Do Heroismo – Terceira, protejat de UNESCO, e un loc fascinant plin de clădiri istorice vechi din secolul al 15-lea.

Admiră balenele și delfinii – Din Sao Miguel, sau de pe insulele Faial sau Pico, aproape  sigur vei vedea balenele și delfinii îndeaproape. Admiră cât de mult poți aceste creaturi magnifice.

Petreceri – La Festivalul Sanjoaninas din Terceira, unul dintre cele mai mari din Azore, vei găsi muzică, lupte cu tauri și artificii. Petrecerea are loc în fiecare iunie.

Plimbă-te pe dealuri – În Azore găsești cea mai vestică porțiune de coastă pe insula Flores, pe care o poți lua la pas și admira cascade și sate pitorești.

Flores - Insulele Azore

Peșterile Algar Do Carvao – Pe Terceira, o rețea de grote care au pân la 100 de metri adâncime te întâmpină cu lacuri subterane, stalagmite și stalactite.

Algar do Carvao - Insulele Azore

Cu barca din Faial – Treci canalul din Faial în Pico, acolo unde priveliștea spre cel mai înalt munte al Portugaliei ridicându-se din apele mări este de neuitat.

Pico - Faial - Insulele Azore

Foto: Turismo Açores

Citește și: Porto: 8 lucruri pe care îți recomandăm să le faci într-un city break

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare

Destinations

9 aventuri de neuitat pe care le poți trăi în Turcia fără să mergi la „all inclusive”

Publicat

pe

Turcia

Turcia nu înseamnă doar Istanbul și Antalya. Dacă vrei să ai parte de niște aventuri pe cinste, iată 9 activități prin care poți descoperi și altceva, nu doar țara “all-inclusive”.

Diving până la un avion Dakota DC-3 de pe fundul mării

De la Kas și până la locul de scufundare, faci doar 10 minute cu barca. Avionul este aproape intact, fiind considerat una dintre cele mai importante destinații pentru diving din Turcia. Are cele două motoare, elicile, trena de aterizare și alte elemente.

Construită în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și scufundată aici în 2009, aeronava a fost utilizată de forțele aeriene turce pentru transportul de soldați. Aeronava este acum casa mai multor feluri de viață marină, fiind locul ideal pentru o aventură sub apă.

Sporturi acvatice în Peninsula Çeşme

La o oră de mers cu mașina de Izmir vei găsi cea mai renumită destinație pentru kite și windsurfing din Marea Egee. Vânturile de aici sunt ideale pentru aceste sporturi acvatice, atrăgând anual mii de împătimiți.

Există ape atât pentru cei aflați la început de drum în aceste sporturi, cât și pentru cei mai avansați și care caută adrenalină pură. La final de zi petrecută pe mare, poți să te plimbi pe străduțele pline cu buticuri din Alacati, un orășel ca din povești cu buticuri și restaurante pe toate gusturile.

Îngeri yakamoz pe un vas de croazieră

Cuvântul yakamoz a fost votat cel mai frumos din lume în 2007, însemnând fosforescență în turcă. În traducere liberă, înseamnă “lumina lunii pe apă”, dar se poate referi și la o altă experiență marină când lumina lunii lasă o coadă de steluțe argintii pe suprafața apei.

Cel mai bine poți experimenta acest fenomen cu ajutorul unui vas de croazieră, mai ales când e lună plină. Pasagerii pot intra în apă pentru a face câțiva „îngeri yakamoz” pe suprafața acesteia.

Admiră Efesul în toată splendoarea locului

Cel mai bun mod în care poți admira în totalitate acest loc încărcat de istorie este de la bordul unui avion de mici dimensiuni. Din Selcuk pleacă regulat avioane particulare care zboară deasupra orașului antic, din care vei putea admira ceea ce a mai rămas din Templul lui Artemis, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice.

Cu caiacul deasupra unui oraș scufundat

În vecinătatea insulelor Kekova și Kalekoy, scufundat în Mediterană, se află rămășițele unui centru urban lician. În secolul al doilea, un cutremur a devastat așezarea, motiv pentru care clădirile acesteia au ajuns sub ape.

Astăzi, ce a mai rămas din orășel pot fi zărite deasupra sau dedesubtul apelor de către turiștii care se dau cu caiacul în zonă. Poți opta și pentru transportul cu barca motorizată, dar cel mai bine este să vezi acest loc vâslind liniștit deasupra orașului scufundat.

Kartalkaya, partea neştiută a Turciei

Când te gândești la Turcia, te gândești la mare, plajă și mult soare. Totuși, puțini știu că Turcia poate fi și o destinație ideală pentru sezonul rece. La 3 ore de Istanbul se află Kartalkaya. La o altitudine de 1.500 de metri deasupra nivelului mării, această stațiune e ideală pentru iubitorii sportului de iarnă.

Atenție! Chiar dacă e singurul snowpark al Turciei, Dorukkaya Snowpark e pur și simplu spectaculos.

Tu ce alte locuri din Turcia ne-ai mai recomanda? Spune-ne și de ce într-un comentariu și te poți trezi cu un premiu surpriză din partea noastră!

Descoperă și: 6 locuri din toată lumea pe care să le vizitezi în septembrie

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare
Advertisement
City Break08 iulie 2019

Alex Filip a explorat Marsilia în alergare

Alex Filip este pasionat de alergare și bicicletă și indiferent de orașul în care ajunge, sigur iese la o tură....

On The Go01 iulie 2019

Sfaturi pentru un road trip fără griji în vacanța de vară

Temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate și singurul lucru la care te mai gândești este vacanța de vară....

Bari - Italia Bari - Italia
City Break03 iunie 2019

Recomandări pentru o zi de vis în Bari

La doar două ore de zbor cu avionul de București și extrem de accesibil ca preț, Bari, un oraș de...

Running Break Running Break
City Break02 iunie 2019

RUNNING BREAK: Locuri cool de alergare în Lisabona, Paris și Viena

Dacă ești pasionat de alergare, cel mai probabil fiecare city break se transformă într-un „running break”. Așa că avem câteva...

Marsilia Marsilia
City Break11 mai 2019

Recomandări pentru o zi de vis în Marsilia

Marsilia, cel mai vechi oraș din Franța, are un trecut bogat, însă și un prezent frumos, cu peste 300 de...

Malaga Malaga
City Break25 aprilie 2019

Recomandări pentru o zi de vis în Malaga

Malaga este un oraș plin de viață, cu o gastronomie excelentă și o clima perfectă. Bine ai ajuns într-unul din...

Palma de Mallorca Palma de Mallorca
City Break05 martie 2019

Recomandări pentru o zi de vis în Palma de Mallorca

Palma de Mallorca este una dintre cele mai căutate destinații de vacanță din Spania. Avem și noi câteva recomandări ca...

Viena Viena
City Break05 martie 2019

Recomandări pentru o zi de vis în Viena

Viena este o combinație genială între grandoarea istorică și frenezia unei capitale moderne. Și avem câteva ponturi ca tu să...

Munchen - Germania Munchen - Germania
City Break04 martie 2019

Recomandări pentru o zi de vis în München

München, capitala landului Bavaria din Germania, este un loc uluitor din toate punctele de vedere. Și avem câteva recomandări pentru...

Funchal Funchal
City Break26 februarie 2019

Recomandări pentru o zi de vis în Funchal

Cu o marina complet refăcută, cafenele cosmopolite și  restaurante gourmet, Funchal este un oraș modern perfect pentru un city break...

Advertisement

Trending