Rămâneți conectați

Destinations

10 castele și palate pentru care merită să faci un tur al Germaniei

Publicat

pe

10 castele și palate pentru care merită să faci un tur al Germaniei

Ești în pană de idei pentru următoarea vacanță? Alege Germania și pune pe listă cele mai frumoase castele și palate.

Neuschwanstein, Bellevue, Wartburg și nu doar atât. În Germania sunt aproximativ 25.000 de cetăți, castele și palate. Noi am făcut o listă cu 10 dintre ele pe care să le incluzi pe lista ta la următoarea vacanță în Germania.

Castelul Neuschwanstein, Bavaria

Așezat la poalele dealurilor lângă lacurile Schwansee și Alpsee, Castelul Neuschwanstein este probabil cel mai faimos din toată Germania. Așezat lângă orașul Fussen în sud-vestul Bavariei, această fortăreață de poveste a fost ridicată de regele Ludwig al doilea, inspirând castelul Frumoasei Adormite al lui Walt Disney. Cosntrucția a început în 1869. Înainte de finalizarea sa, Ludwig s-a înecat în Lacul Starnberg.

Castelul Neuschwanstein, Bavaria

Palatul Bellevue, Berlin

Acest palat poate fi admirat pe faleza râului Spree din Berlin. Este o clădire administrativă în zilele în care majoritatea clădirilor de acest gen sunt folosite strict ca și obiective turistice. Aici trăiește președintele Germaniei încă din 1994. Cât timp președintele este acasă, palatul este închis vizitatorilor, clădirea devenind Casa Albă a Germaniei.

Palatul Bellevue, Berlin

Castelul Heidelberg, Baden-Württemberg

Chiar dacă este o ruină, castelul nu și-a pierdut deloc din impozanță. Castelul este o poartă de acces spre Tronul Regal, cel mai înalt punct din oraș și din zona adiacentă. Chiar și în timp de conflict, Castelul Heidelberg a fost o muză pentru autori și poeți de-a lungul secolelor, inclusiv pentru Victor Hugo și Mark Twain.

Castelul Heidelberg, Baden-Württemberg

Castelul Hohenzollern, Baden-Württemberg

Hohenzollern, un castel privat aflat în proprietatea descendenților liniei regale germane, datează din secolul al 11-lea și a fost reconstruit de două ori în lunga sa istorie. Aflat la 855 de metri deasupra mării, turnurile și fortificațiile castelului sunt de-a dreptul impresionante, mai ales cu pădurile din spate pe post de background.

Castelul Hohenzollern, Baden-Württemberg

Castelul Wartburg, Thuringia

Aproape 1.000 de ani de istorie, asta vei găsi la acest castel aflat deasupra orașului Eisenach din Thuringia. Castelul a jucat un rol important în dezvoltarea creștinismului în Germania secolului al 16-lea. Călugărul Martin Luther a petrecut luni întregi în custodie aici, timp în care a tradus Noul Testament din greacă în germană. În 1999, castelul a fost înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Castelul Wartburg, Thuringia

Castelul Schwerin, Mecklenburg-Pomerania

Schwerin este un castel frumos și practic, aici funcționând parlamentul regiunii până în 1990. Nu doar clădirea castelului este una complexă, dar și poziționarea între Burgsee și Lacul Schwerin îl deosebește de alte castele germane. Există și o fantomă care se spune că bântuie prin castel, care îi răsplătește pe cei bun și îi pedepsește pe cei răi.

Castelul Schwerin, Mecklenburg-Pomerania

Palatul Sanssouci, Brandenburg

După un drum scurt cu S-Bahn din Berlin, palatul care se traduce “fără griji” din franceză a fost construit de Frederick cel Mare în Postdam în anii 1700, în încercarea acestuia de a scăpa de viața stresantă de oraș. Situat în vârful unei plantații de viță de vie, castelul oferă priveliști de vis asupra parcurilor și grădinilor din jur, acolo unde se cultivă struguri, smochine și prune. Palatul a intrat în patrimoniul UNESCO în 1990.

Palatul Sanssouci, Brandenburg

Castelul Eltz, Rheinland-Palatinate

Castelul Eltz, o fortăreață medievală construită în 1157, nu a fost niciodată distrus. La mijlocul anilor 1200, castelul a fost împărțit la trei proprietari, care sunt proprietari și astăzi. Fortăreața se ridică la 70 de metri deasupra râului cu același nume.

Castelul Eltz

Castelul Löwenburg, Hesse

Impresionantul Castel Löwenburg din Wilhelmshöhe Berg Park, Hesse, pare o fortăreață medievală în ruină. Löwenburg a fost construit în jurul anilor 1800. La exterior,  Löwenburg are un stil gotic, în timp ce interiorul este în stilul baroc.

Castelul Löwenburg, Hesse

Albrechtsburg, Saxonia

Castelul Albrechtsburg din estul Saxoniei domină centrul orașului Meissen. Chiar dacă a fost foarte mare, castelul a rămas gol până în 1710, când Johann Friedrich Boettger a amenajat aici prima fabrică de porțelan din Europa.

Albrechtsburg

Orice top este subiectiv, așa că tu ce castele ai mai include pe această listă? Spune-ne și de ce într-un comentariu și te poți trezi cu un premiu surpriză din partea noastră!

Descoperă și: 10 locuri de vizitat în Bavaria

Urmărește travelingmag.ro pe Facebook și Instagram

Citește în continuare
Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Destinations

Grecia vrea să deschidă granițele pentru turiști mai devreme de 1 iulie

Publicat

pe

Grecia vrea să deschidă granițele pentru turiști mai devreme de 1 iulie

După ridicarea primelor restricții, în urmă cu două săptămâni, indicatorii epidemiologici sunt conform graficelor, iar autoritățile elene se gândesc să redeschidă granițele mai devreme de 1 iulie.

Prima dată anunțată pentru redeschiderea granițelor pentru turiști a fost de 1 iulie. Însă, în ultimele două săptămâni, în Grecia s-au ridicat treptat restricțiile, iar după analizarea indicatorilor epidemiologici autoritățile iau în calcul deschiderea granițelor pe 15 iunie, dacă nu apar modificări semnificative în ceea ce privește infectările cu Sars-COV-2.

În prima fază granițele vor fi deschise pentru toate țările din Uniunea Europeană, zona Schengen și Israel, iar Ministerul Sănătății a aprobat deja planul pentru repornirea turismului și a emis primele protocoale pentru siguranța sanitară.

Vestea bună este că, cel mai probabil, se va renunța la testarea pentru COVID-19 înainte de intrarea în țară.

Ministrul Turismului a anunțat deja o serie de măsuri care să ajute industria de turism, de la reducerea TVA la cazare, transport aerian și naval, la băuturile răcoritarea, cafea și ceai și renunțarea la taxele turistice.

Conform rapoartelor, versiunea optimistă, anul acesta vor ajunge 7 – 8 milioane de turiști în Grecia, comparativ cu 2019 când 34 de milioane de turiști și-au făcut vacanța în această țară.

Între timp, Grecia a încheiat deja un acord cu Bulgaria și Serbia, la care a fost invitat să adere și România, pentru ca cetățenii celor trei țări să poată circula fără să fie nevoiți să stea apoi în carantină timp de 14 zile.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare

Destinations

Atena se pregătește cu noi atracții pentru turiști

Publicat

pe

Atena se pregătește cu noi atracții pentru turiști

Consiliul Municipal al Atenei a dezvoltat un plan major de reconstrucție și reabilitare a centrului istoric al capitalei elene, oferind vizitatorilor și locuitorilor Atenei mai multe spații verzi, dar și zone suplimentare pentru alergare, plimbări și biciclete.

Atena se pregătește cu noi atracții pentru turiști. Astfel, va fi realizat “Great walk”, o rută de 6,8 km destinată atât pietonilor, cât și bicicliștilor, care va include toate atracțiile majore ale Atenei: Acropolis, Agora, cartierele Plaka și Monastiraki.

Mai multe zone din centrul Atenei vor fi transformate în zone pietonale, vor fi introduse noi linii de autobus și troleibus.

Ambițiosul proiect de transformare al capitalei Greciei va demara în iunie și se va încheia până la finalul anului 2022. Autoritățile speră ca „Great walk” să devină una dintre cele mai celebre și frumoase rute urbane din Europa.

Atena - Great Walk Atena - Great Walk Atena - Great Walk

Înainte de acest proiect de mare anvergură însă, tocmai a fost refăcută faimoasa Piață Omonia cu fântâna sa iconică.

Fântâna din Piața Omonia este una dintre cele mai mari arteziene din Europa, ca debit de apă, aruncând apa la 20 de metri înălțime. Aceasta are 188 de jeturi de apă și este luminată de 177 leduri subacvatice.

Fântâna din Piața Omonia

Piața Omononia, construită în 1846, a suferit o transformare importantă, fiind închisă pentru o perioadă mai lungă și inaugurată la finalul săptămânii trecute.

Inițial denumită Plateia Anaktoron (Piața Palatului), și-a dobândit denumirea din prezent în 1862 când liderii fracțiunilor opuse și-au depus Jurământul de Pace – omonia în grecește.

Chiar dacă locuitorii Atenei admirau căderea spectaculoasă de apă, iar iubitorii diferitelor sporturi au sărbătorit numeroase victorii sărind în ea, în 1992 ea a fost oprită datorită unor lucrări de modernizare a liniilor de metrou.

Piața Omonia beneficiază de un sistem nou și modern de iluminare cu LED și de numeroase plante pentru umbră pe timp de vară. Pavajul a fost înlocuit, toate materialele utilizate fiind ecologice și prietenoase cu mediul înconjurător.

Prin restaurarea Pieței Omonia și a clădirilor istorice dimprejur, autoritățile speră să reînvie interesul pentru această zonă, devenită în timp, din punct de atracție și divertisment, un loc rău famat din cauza hoților de buzunare, evitat de locuitorii Atenei.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zisis Papaioannou (@zisis_papaioannou) on

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare

Destinations

Fără turiști, natura din Mallorca își revine spectaculos

Publicat

pe

Mallorca

Lipsa de turiști, din cauza pandemiei de COVID-19, are și efecte pozitive în Mallorca. Asupra mării, mediului înconjurător și a calității aerului.

Pe lângă toate efectele dramatice ale pandemiei de COVID-19, această criză are și efecte pozitive, cel puțin asupra naturii. Și acest lucru se vede și în Mallorca, o insulă pe care turiștii se înghesuiau încă din luna mai.

Faptul că viața de pe insula Palma de Mallorca este mult mai liniștită în această perioadă are un impact extraordinar asupra mării și a calității aerului.

Marea din jurul Insulelor Baleare este mai limpede ca niciodată. Cercetătorul Txema Brotons, de la organizația Tursiops, care explorează regiunea a spus că marea este “spectaculos de transparentă”, iar acest lucru se datorează exclusiv faptului că pe insulă nu au ajuns deloc turiști. Astfel există mai puține lucruri care sunt deversate în mare de pe insulă, cât și de pe iahturile care circulau în permanență în zonă.

De asemenea, lipsa turiștilor a dus la o scădere a gunoiului menajer în această perioadă cu aproape 40%, iar asta înseamnă aproximativ 8.600 de tone. De asemenea, și calitatea aerului este mult mai bună ținând cont că traficul rutier pe insulă este extrem de scăzut.

“Din păcate nu cred că vom învăța prea multe din această criză și nu cred că turiștii care vor ajunge în Mallorca vor arăta un respect mai mare pentru natură de acum încolo”, a spus Brotons.

Pentru moment situația din Spania în ceea ce privește turismul este incertă, iar autoritățile iau în calcul o deschidere a sezonului estival începând cu data de 1 iulie. Acum, Spania este în carantină totală până pe data de 24 mai.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește TravelingMag.ro pe FacebookInstagram și YouTube!

Citește în continuare
Advertisement
5 locuri cool din Berlin 5 locuri cool din Berlin
City Break09 mai 2020

5 locuri cool din Berlin descoperite cu noul Opel Corsa-e

Berlin este oricând o destinație perfectă pentru un city break. Mai ales când ai ocazia să descoperi locuri cool din...

Destinations04 mai 2020

[FOTO/VIDEO] Un road trip prin Olanda cum probabil nu o să poți face niciodată. Sau?

Nu am spune nu niciodată unei propuneri de road trip prin Olanda. Dar cel mai probabil nu vom putea face...

Amsterdam Amsterdam
City Break26 februarie 2020

Recomandări pentru un weekend la Amsterdam

Cu o serie de muzee spectaculoase, teatre, restaurante, baruri, concerte în fiecare weekend, și nu doar atât, Amsterdam este destinația...

Foto: Primăria Municipiului Sibiu Foto: Primăria Municipiului Sibiu
City Break25 februarie 2020

Unde stai, mănânci, te relaxezi și te distrezi în… Sibiu

Orașul Sibiu este oricând o alegere bună pentru o evadare de weekend. Așa că îți dăm câteva ponturi pentru ca...

Praga Praga
City Break24 februarie 2020

Recomandări pentru o zi de vis în Praga

Chiar și toamna, capitala Cehiei este un loc numai bun pentru a fi explorat, fiind plin cu muzee, cafenele și...

Istanbul Istanbul
City Break24 februarie 2020

Istanbul în 48 de ore! Ce să nu ratezi în orașul-minune al Turciei

Să spunem că ai doar 48 de ore la dispoziție să vizitezi Istanbul, o destinație de vis pentru care în...

Norway postcards cu un BMW X3 Norway postcards cu un BMW X3
Destinations03 februarie 2020

Norway postcards cu un BMW X3

„Traveller’s tales” a explorat frumuseţea Norvegiei în cel de-al patrulea proiect de scurtmetraj în colaborare cu BMW. Şosele neîntrerupte care...

Stockholm Stockholm
City Break20 ianuarie 2020

Recomandări pentru o zi de vis în Stockholm

Stockholm, capitala Suediei, este o destinație interesantă pentru un city break. Găsești aici o arhitectură inedită, experiențe culturale și culinare....

Un road trip cu noul Opel Astra Un road trip cu noul Opel Astra
Destinations12 ianuarie 2020

Un road trip cu noul Opel Astra pe drumurile din landul german Hessa

Un city break la Frankfurt nu este niciodată o idee rea, mai ales dacă ai de gând să și ieși...

City Break18 decembrie 2019

11 târguri de Crăciun din Europa la care trebuie să ajungi iarna aceasta

Dacă îţi place atmosfera de Crăciun, cu luminiţe, colinde și goana după cadouri pentru toţi cunoscuţii, atunci cu siguranţă un...

Advertisement

Trending